💐🍃💐🍃💐🍃💐🍃
#تربیت_دینی کودکان
قسمت:هشتاد ودو
✅دین با محبت از نگاه مکاتب غربی متفاوت است؟
محبت به دو صورت معنا می شود. یکی محبت خودخواهانه است که همه ی افراد دارند. دیگری محبت غیر خودخواهانه است که باید به خاطر آن زحمت کشیده و کار تربیتی کرد. این محبت می تواند مبنای دین شناسی ما قرار بگیرد. محبت خودخواهانه یعنی فرد دوست دارد که همه به او محبت کنند. اما هیچگاه خود او به این فکر نمی افتد که به دیگران محبت کند. عشق به دیگری به خاطر غریزه ی جنسی در واقع یک جور خودخواهی است. این نوع محبت به هیچ وجه اثر سازنده ندارد. محبت یعنی دوست داشتن دیگری و گذشت از خود به خاطر فرد مقابل. معمولاً همه محبت را درک می کنند و دوست دارند. اگر کسی از درد خود صحبت می کند. ما نباید هم زمان از درد خودمان با او صحبت کنیم بلکه باید با او همدردی کنیم. اگر با محبت نباشیم، نه تنها دین را نمی فهمیم بلکه برای دین داری انگیزه هم پیدا نمی کنیم. انگیزه پیدا کردن برای دین داری، فهم دین را افزایش می دهد.
💐🍃💐🍃💐🍃💐🍃
@Etr_Meshkat
#روز_شمار_فراق
🌹امروز418727 روز است که عدالت در فراقت اشک ماتم میریزد و کودکان اسیر غربتت، فریاد این بقیه الله سر میدهند...
⏳ روزشمار نیامدنت را تا ☀️ ظهر☀️ هر روز ثانیه میشمارم بلکه به حق آیه ی 🌸والنهار اذا تجلی🌸 از پرده درایی.....
اما امروز نیز ظهرم به تجلی رسید ولی نور ولایتت هنوز در پرده ی عصیانم محبوس است...
شب ها که چشمانم را روی پلک هایم قرار میدهم ؛ تنها به این می اندیشم که چه میشد این قفس زندان وار غیبت به سرانجام برسد و زندانیان اسیر هوای نفس ؛ تبرعه دادگاه لطف و کرم تو شوند...🕊❣
مولای من...در نافله هایت نام من گنه کار را هم ببر؛در لحظه ی سحر و افطارت برای لایق ظهور شدنم دعا کن؛ که تنها دعای توست که پله های رشد من است
🍃🌸اَلّلهُمَّـ عَجِّللوَلیِّڪَ الفَرَج
بِحَقِّ فاطِمَةَ الزَّهراء🌸🍃
@Etr_Meshkat
💐🍃💐🍃💐🍃
💐🍃💐🍃
💐🍃
#حدیث
💠شیخ صدوق از ابو عبدالله صادق علیه السلام از پدرانش _ صلوات الله علیهم_ نقل کرده که : پیغمبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمود: خداوند _ عزوجل _ از روزها جمعه را، و از ماه ها ماه رمضان ، و از شب ها شب قدر را برگزید و مرا از تمام پیغمبران برگزید و علی را برگزیدهٔ از من ساخت . و او را بر تمام اوصیا برتری بخشید و از علی حسن و حسین را اختیار فرمود و از حسین اوصیای از فرزندانش را که از قرآن ، تحریف غلو کنندگان و زیاد کردن باطل جویان و تأویلات گمراه کنندگان را دور می سازند ، نهمین آنان قائمشان می باشد و اوست ظاهر آن ها و اوست باطن آن ها.
📚کمال الدین ،۱/ ۲۸۱.
💐🍃@Etr_Meshkat
💐🍃💐🍃
💐🍃💐🍃💐🍃
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻یاد امیرالمؤمنین(ع) در ماه مبارک رمضان
🔹 آثار و معجزات ارتباط روحی برقرار کردن با امیرالمؤمنین(ع) را در زندگیتان ببینید!
@Etr_Meshkat
═══✙❆♡❆✙═══
#شرح_حکمت ۸۳
❣امیر المومنین _علیه السلام _می فرماید
✨أَنَا دُونَ مَا تَقُولُ، وَفَوْقَ مَا فِي نَفْسِكَ✨
💠"من کمتر از آن هستم که تو می گویی و بالاتر از آنم که در دل داری"
✍گرچه مدح و ثناى افراد به سبب كارهاى خوبى كه انجام داده اند باعث تشويق آنها مى شود;
ولى به يقين افراط در مدح و ثنا افزون بر اينكه دروغ و گناه كبيره اى محسوب مى شود سبب اغفال طرف مقابل مى گردد و او را از كوشش و تلاش براى رسيدن به مقامات بالاتر باز مى دارد و آثار غرور و خودبرتربينى در او آشكار مى گردد.
🔹ممكن است آن شخص در مورد امام غلو كرده باشد و امام با اين سخن مى خواهد جلوى غلو او را بگيرد;
🔹ولى اين احتمال نيز داده شده است كه چه بسا او تنها بخشى از صفات واقعى امام را برشمرده ولى امام متواضعانه چنين سخنى را مى گويد.
🔹در هر حال اين سخن "بالاتر از آنم که در دل داری"
✔️ در واقع كرامتى است از سوى امام كه باطن و درون مخاطب خود را مى خواند و مى داند او منافقانه تعريف و تمجيد مى كند و در دلش حتى صفات واقعى امام(ع )را نيز قبول ندارد.
═══✙❆♡❆✙═══
@Etr_Meshkat
#استفتائات_امام_خامنهای_مدظله_العالی
‼️شک در اصل وضو (شک دارد وضو گرفته یا نه)
1⃣ قبل از نماز: باید وضو بگیرد.
2⃣ در بین نماز: نماز او باطل است و باید دوباره وضو بگیرد و نماز را دوباره بخواند.
3⃣ پس از نماز (شک دارد نماز خوانده شده با وضو بوده یا نه): نمازی که خوانده صحیح است، ولی باید برای نمازهای دیگر وضو بگیرد.
4⃣ شک در بطلان وضو (شک دارد وضویی که گرفته باطل شده یا نه): بنا میگذارد که وضوی او باطل نشده است.
5⃣ شک در صحت وضو (پس از انجام وضو شک دارد وضویی که گرفته صحیح بوده یا نه): در صورتی که احتمال میدهد وضو را صحیح انجام داده و در وقت وضو متوجه انجام آنچه در صحت وضو معتبر است بوده، به شک خود اعتنا نکند (و بنا بر صحت بگذارد)
📕منبع: رساله آموزشی امام خامنهای
@Etr_Meshkat
⚜🕊⚜🕊⚜🕊⚜🕊⚜🕊⚜
شرح دعای شریف افتتاح
🔶فراز یازدهم👇
💠الْحَمْدُ لِلَّهِ خَالِقِ الْخَلْقِ بَاسِطِ الرِّزْقِ فَالِقِ الْإِصْبَاحِ ذِی الْجَلَالِ وَ الْإِکرَامِ وَ الْفَضْلِ وَ الْإِنْعَامِ الَّذِی بَعُدَ فَلَا یُرَی وَ قَرُبَ فَشَهِدَ النَّجْوَی تَبَارَک وَ تَعَالَی
🔶حمد، مخصوص خداوندی است که آفریننده همه مخلوقات است. گسترش دهنده روزی، پدیدآورنده صبح و صاحب بزرگی و احسانِ زیاد است. او عطا کننده نعمتهایی است که عطای آنها بر او لازم نبوده.خداوند،همان کسی است که از تصور ذهنها دور است و با چشمِ سر دیده نمی شود؛اماآن قدر به انسان نزدیک است که کوچک ترین رفتار او را نیز شاهد خواهد بود. او سرچشمه برکت و برتر و بالاتر است.
⚜🕊⚜🕊⚜🕊⚜🕊⚜
@Etr_Meshkat
⚜🕊⚜🕊⚜🕊⚜🕊⚜🕊
شرح دعای شریف افتتاح
✳️نکته ها
🔶انسان یکی از موجوداتی است که توسط خداآفریده شده یکی از بزرگ ترین نعمتهایی است که نباید از شکر آن غفلت ورزید.
🔶«بسط» به معنی «گستردن» است و «باسط» به معنی گسترش دهنده. «باسط الرزق» یعنی گسترش دهنده روزی.
🔶رزق» به عطایی گفته میشود که
دائمی است؛ خواه دنیوی یا اخروی و خواه معنوی یا مادی. و همه آنچه که انسان نیاز دارد را دربر میگیرد.
سؤال: اگر خداوند، باسط الرزق است، چرا بعضی وقتها انسانها هر چه تلاش میکنند، رزقشان زیاد نمی شود؟
جواب:قرآن کریم میفرماید:اگر خداوند روزی را برای بندگانش وسعت بخشد، در زمین طغیان و ستم میکنند. از این رو به مقداری که میخواهد و مصلحت میداند نازل میکند.حقیقتاً او به احوال بندگانش آگاه و بیناست».
🔶صفتِ«ذی الْجَلالِ وَ الْإِکرامِ»یکی از ویژگیهایی خداوند «ذی الجلال» یعنی صاحب عظمت و «ذی الإکرام» یعنی صاحب احسان بسیار است و نعمت های زیادی از جانب او به دیگران میرسد.
🔶فضل» به معنی «زیادی» عطیه ای که عطا کردنِ آن برعطا کننده لازم نباشد، بر اساس آیات قرآن کریم، فضل خدا سبب امور متعددی :
الف) پاکی و طهارت معنوی: ای کسانی که ایمان آورده اید! از گامهای شیطان پیروی نکنید! اگر فضل و رحمت الهی بر شما نبود، هرگز احدی از شما پاک نمی شد،
ب) بی نیازی مادی:مردان و زنان بیهمسر و غلامان و کنیزان صالح و درستکارتان را همسر دهید. اگر فقیر و تنگدست باشند، خداوندازفضل خود،آنانرا بینیازمیسازد .
ج) برخورداری از علم الکتاب و ولایت تکوینی: کسی که دانشی از کتاب آسمانی داشت، گفت: پیش از آنکه چشم بر هم زنی، آن را نزد تو خواهم آورد! و هنگامی که سلیمان آن [تخت] را نزد خود ثابت و دید گفت: این از فضل پروردگار من است، تا مرا آزمایش کند آیا شکر او را به جا میآورم یا کفران میکنم؟
د) دوری از شرک و پیروی از دین انبیای الهی: من از آیین پدرانم، ابراهیم واسحاق و یعقوب پیروی کردم! برای ما شایسته نبود چیزی را همتای خدا قرار دهیم.
ه) عدم پیروی ازشیطان:اگرفضل ورحمت خدانبود، جز عدّه کمی، همگی از شیطان پیروی میکردید».
و) جلوگیری از خسران: اگر فضل ورحمت خداوند نبود، از زیانکاران بودید».
ز)دوری از عذاب الهی:اگرفضل ورحمت الهی دردنیا و آخرت شامل شما نمیشد،
بهخاطراین گناهی که کردیدعذاب سختی به شما میرسید».
🔶«نعمت»به معنای خوشی راحتی که انسان راازسختی وگرفتاری خارج میکند صاحب ومنشأاصلی تمامی نعمتها خداوند مهربان است.
🔶 در مباحث اعتقادی ثابت شده که اگر خدا جسم باشد، لازمه اش این است که از اجزایی برخوردار باشد، و برخورداری از اجزا، از یک سو به معنی نیازمندیِ آن شی به آن ها، و از سوی دیگر به معنیِ محدود بودنِ آن شی است. از این رو، خدا دیده نمی شود و دوری و نزدیکیِ مکانی را نمی توان به او نسبت داد.
🔶نجوی» به معنیِ سخن آهسته ای است که درِ گوشی و سرّی گفته شود. درقرآن کریم می فرماید: ما از رگ قلب، به انسان نزدیک تریم».
🔶«تبارک» از ماده «برکت» است، به هر نعمتی که پایدار و بادوام باشد اطلاق میشود در آیه ۵۴ سوره اعراف می فرماید: پر برکت و زوال ناپذیر است خداوندی که پروردگار جهانیان است».
🔶تعالی» فعلی است که به باب تفاعل رفته، از واژه «عَلِیّ» گرفته شده و به این معنی است: «خداوند برتر و بالاتر است».
🕊⚜🕊⚜🕊⚜🕊⚜🕊⚜
@Etr_Meshkat
هدایت شده از |عطرمشکاتـــ
❣ قرار عاشقی
قرائت دسته جمعی دعای فرج
هرشب ساعت: 3⃣2⃣
به همراه ۵ امن یجیب جهت سلامتی و ظهور مولا
💥روز ظهور تو، چه سرافکنده میشوند...
آنان که در دعای_فرج کم گذاشتند💥
@Etr_Meshkat
هدایت شده از |عطرمشکاتـــ
4_6001048002414772729.mp3
1.22M
#دعــاے_عهـــد»
🎤 محسن فرهمند
📝عهد بستم همه ی نوکری و اشکم را
💥نذر تعجیل فرج،هدیه به ارباب کنم
قرائت دعای عهد به نیت تعجیل در #ظهور_مولا (عج )هر روز صبح
@Etr_Meshkat
🔰شرح دعاے روز دوازدهم
آیت اللہ مجتهدے تهرانے(ره):
⬅️ «اللّهمّ زَينّي فيهِ بالسّتْرِ والعَفافِ»
خدايا روزي كن من را در ماہ رمضان و بہ دو چيز زينت بدہ. ستر و عفاف.
🌹ستر يعني اينكہ گناهان مردم را مخفي كنم. بہ ما چہ ارتباطي دارد كہ فلاني عيب دارد؟ خوش بہ حال بندهاي كہ بہ عيب خودش ميپردازد و بہ عيب ديگران كاري ندارد. اگر رفيقت هم عيب دارد بہ كسي نگو.
.
☘ در ادامہ دعا عفاف آمدہ است. عفاف يعني اينكہ گناہ نكنيم و عفت نفس داشتہ باشيم كہ گناہ نكردن است. پس بيان نكردن گناہ ديگران و داشتن عفاف اولين دعايي است كہ در اين روز از خدا ميخواهيم.
⬅️ «واسْتُرني فيهِ بِلباسِ القُنوعِ والكَفافِ»
خدايا من را بہ دو چيز مستور كن؛ يكي لباس قناعت و ديگري كفاف.
🌸 كفاف يعني اينكہ زندگي را بگذرانيم. اگر مال و ثروت زياد داشتہ باشيم گرفتار ميشويم و اگر دستمان پيش كسي دراز باشد ذليل ميشويم پس از خدا بخواهيم كہ بہ اندازہ كفاف زندگي بہ ما بدهد.
🌿 قناعت هم بہ انسان عزت ميدهد و كسي كہ قناعت دارد خدا او را عزيز ميكند.
⬅️ «واحْمِلني فيهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّي فيهِ من كلِّ ما أخافُ»
خدايا من را عادل كن و كاري كن انصاف داشتہ باشم و خدايا از هرچہ كہ من از آن ميترسم من را امان دہ. اگر كسي ما را تهديد ميكند بہ ما ايمني بدہ كہ كسي نتواند بہ ما تعرض كند.
⬅️ «بِعِصْمَتِكَ يا عِصْمَةَ الخائِفين»
بہ عصمت و حفظ و نگهباني خودت اي كسي كہ خائفين و ترسناكان را نگهداري ميكني، اي كسي كہ هركہ بہ تو متوسل ميشود از او نگهداري ميكني،
✨خدايا دربارہ ما اين دعاها را مستجاب بفرما!
@Etr_Meshkat
#آیات_مهدوی
آیه 160اعراف
«وَ قَطَّعْنَاهُمُ اثْنَتَيْ عَشْرَةَ أَسْبَاطًا أُمَمًا وَ أَوْحَيْنَا اِلَي مُوسَي اِذِ اسْتَسْقَاهُ قَوْمُهُ أَنِ اضْرِب بِّعَصَاكَ الْحَجَرَ فَانبَجَسَتْ مِنْهُ اثْنَتَا عَشْرَةَ عَيْنًا قَدْ عَلِمَ كُلُّ أُنَاسٍ مَّشْرَبَهُمْ وَ ظَلَّلْنَا عَلَيْهِمُ الْغَمَامَ وَأَنزَلْنَا عَلَيْهِمُ الْمَنَّ وَالسَّلْوَي كُلُواْ مِن طَيِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ وَ مَا ظَلَمُونَا وَ لَكِن كَانُواْ أَنفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ »
[و آنان را به دوازده عشيره كه هر يك امتي بودند، تقسيم كرديم و به موسي وقتي قومش از او آب خواستند، وحي كرديم كه با عصايت بر آن تخته سنگ بزن. پس از آن دوازده چشمه جوشيد. هر گروهي آبشخور خود را بشناخت و ابر را بر فراز آنان سايبان كرديم و گز انگبين و بلدرچين بر ايشان فرو فرستاديم. از چيزهاي پاكيزهاي كه روزيتان كردهايم بخوريد. و بر ما ستم نكردند ليكن بر خودشان ستم ميكردند]
-امام باقر عليه السلام فرمود: هر گاه حضرت قائم عجل الله تعالي فرجه الشريف در مكه قيام كند و بخواهد كه به سوي كوفه برود، منادي او اين ندا را سر خواهد داد: هان! كسي از شما خوراك و نوشيدني با خود به همراه نبرد. او سنگ موسي بن عمران عليه السلام را كه به اندازه بار شتر است، حمل مي كند. در منزلي فرود نمي آيد، مگر اين كه چشمه اي از آن جاري گردد و هر كه گرسنه باشد سير خواهد شد و هر كه تشنه است، سيراب خواهد شد. آن توشه با آنان خواهد بود تا اين كه در نجف، در پشت كوفه فرود بيايند.1
1- كافي، ج 1، ص 180، ح 2
@Etr_Meshkat