🥀برگ نهم
شمر که با قصد جنگ وارد کربلا شده بود، از عبیدالله بن زیاد امان نامهای برای خواهرزادگان خود و از جمله حضرت عباس(ع) گرفته بود.
شمر نزدیک خیام امام حسین(ع) آمد و عباس، عبدالله، جعفر و عثمان (فرزندان امام علی(ع) که مادرشان ام البنین(س) بود) را طلبید. آنها بیرون آمدند و همگی گفتند: خدا تو را و امان تو را لعنت کند، ما امان داشته باشیم و پسر دختر پیامبر امان نداشته باشد؟!
در این روز اعلان جنگ شد. امام حسین(ع)فرمود: ای عباس! جانم فدای تو باد، بر اسب خود سوار شو و از آنان بپرس که چه قصدی دارند؟
حضرت عباس(ع) گفتند اینان میگویند: یا حکم امیر را بپذیرید یا آماده جنگ شوید.
امام حسین(ع) به عباس فرمودند: اگر میتوانی آنها را متقاعد کن که جنگ را تا فردا به تاخیر بیندازند و امشب را مهلت دهند تا ما با خدای خود راز و نیاز کنیم و به درگاهش نماز بگذاریم. خدای متعال میداند که من بخاطر او نماز و تلاوت قرآن را دوست دارم.
حضرت عباس(ع) نزد سپاهیان دشمن بازگشت و از آنان مهلت خواست.
فرستاده عمر بن سعد نزد عباس(ع) آمد و گفت: ما به شما تا فردا مهلت میدهیم.
📕 ارشاد، شیخ مفید، ج۲، ص ۹۱
أَللِّهُمَّ عَجِّل لِوَلِیِّکَ الفَرَجَ 🏴
#بهار_مهدوی
✍امام صادق علیه السلام فرمودند :
تاسوعا روزی بود که حسین علیه السلام و اصحابش را در کربلا محاصره کردند و سپاه شام بر قتل آن حضرت اجتماع نمودند، و پسر مرجانه و عُمَر سعد به خاطر کثرت سپاه و لشکری که برای آنها جمع شده بود خوشحال شدند، و آن حضرت و اصحابش را ضعیف شمردند، و یقین کردند که یاوری از برای او نخواهد آمد، و اهل عراق حضرتش را مدد نخواهند نمود.
📚 الکافي : ج۴ ، ص۱۷۴
#بهار_مهدوی
07) زیارتنامه حضرت عباس علیه السلام، حجة الاسلام استاد میرباقری.mp3
9.23M
▪️زیارتنامه حضرت عباس بن علی به نیابت از حضرت بقیة الله الأعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف
#تاسوعا
•┈┈••✾•◈◈◈•✾••┈┈•
آجرک الله يا صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجک الشریف
#بهار_مهدوی
🌹 برخی از صفات حضرت عباس (ع) در زیارتنامه ایشان:
1️⃣ تسلیم:
شهادت می دهیم که تو تسلیم جانشین پیامبر بودی.
📖 أشْهَدُ لَكَ بِالتَّسْلِيمِ وَالتَّصْدِيقِ وَالْوَفاءِ وَالنَّصِيحَةِ لِخَلَفِ النَّبِيِّ (صَ)
2️⃣ عبد صالح و مطیع خدا:
سلام بر تو ای عبد صالح! ای کسی که مطیع خدا و پیامبرش و امامان بودی.
📖 السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْعَبْدُ الصَّالِحُ الْمُطِيعُ لِلّٰهِ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَالْحَسَنِ وَالْحُسَيْنِ.
3️⃣ بصیر، اقتدا کننده به صالحان، تابع پیامبران:
تو با بصیرت در امور و در حالی که اقتدا کننده به صالحان و تابع پیامبران بودی، از دنیا رفتی.
📖 وأَنَّكَ مَضَيْتَ عَلىٰ بَصِيرَةٍ مِنْ أَمْرِكَ، مُقْتَدِياً بِالصَّالِحِينَ، وَمُتَّبِعاً لِلنَّبِيِّينَ
4️⃣ اجابت کننده دعوت اطاعت از خدا:
📖 الْمُجِيبُ إِلىٰ طاعَةِ رَبِّهِ
✍️ شرح: تمامی این صفات یعنی حضرت عباس (ع) در امور فردی، اجتماعی و سیاسی، مطیع دستورات #واجب و #حرام بود. او #واجبات و #حرامهای فردی، سیاسی و اجتماعی را کاملاً رعایت می کرد.
🔊 بیانات مرحوم حضرت آیت اللَّه خوشوقت ره
🏴 دستی افتاد ز تن، دست دگر یاری کن—— گرچه بی تاب شدی خوب علمداری کن
📌 کان #عمّنا_العباس #صُلب_الایمان و #نافذ_البصیرة و #واسا_أخاه
📌هر کسی #زمین میخورد، حتما برای #ضعف_ایمان اوست
📌ایمان ضعیف #لب_گودال #جهنم قرار گرفته است
📌اگر #بصیرت در اثر #ادامه_تقوا و #قوت_ایمان نباشد انسان #اشتباه میفهمد
#بهار_مهدوی
🔶🔶حضرت عباس علیه السلام از نگاه معصومان علیهم السلام
🔸سخنان معصومان علیهم السلام در مورد شخصیت حضرت ابوالفضل علیه السلام ، گستره ای وسیع در برابر دیدگان انسان می گشاید و آدمی را به بلندای عظمت آن بحر صدق و صفا رهنمون می سازد.
🔸حضرت علی علیه السلام در شأن فرزندش حضرت ابوالفضل علیه السلام ، در آن هنگام که در بستر شهادت بود و او را طلبید و به سینه اش چسبانید، فرمود: «به زودی در روز قیامت، چشمم به وسیله تو روشن می گردد».
🔸امام حسین علیه السلام در شأن حضرت عباس علیه السلام گفتارهای متعددی دارد ؛ از آن جمله اینکه در عصر تاسوعا، امام حسین علیه السلام به ابوالفضل علیه السلام فرمود: «برادرم! جانم به قربانت، سوار بر اسب شو و نزد دشمن برو و...». در این عبارت، امام حسین علیه السلام با عالی ترین تعبیر، یعنی «جانم به قربانت»، محبت خود را به حضرت عباس علیه السلام ابراز می دارد و با چنین گفتاری که بیانگر اوج عظمت مقام حضرت عباس علیه السلام است، او را می ستاید.
🔸امام صادق علیه السلام در بخشی از زیارت نامه حضرت عباس علیه السلام ، از زبان امام صادق علیه السلام می خوانیم: «شهادت می دهم که تو [در برابر جانشینان رسول اکرم صلی الله علیه و آله ] در مقام تسلیم بودی، امام حسین علیه السلام را تصدیق کردی، به حجت خدا وفادار ماندی و خیرخواه امام خود بودی». ایشان همچنین به تبیین جایگاه والای عباس بن علی علیه السلام می پردازد و می فرماید که در برابر این همه فداکاری، خداوندبزرگ تو را در جمع شهیدان قرار داد، روانت را با ارواح نیکبختان هم نشین ساخت، وسیع ترین منزل بهشتی و برترین غرفه فردوس را به تو بخشید و یادت را در ملأ اعلی بلند ساخت.
🔸امام هادی علیه السلام در بخشی از زیارت نامه امام هادی علیه السلام از زبان آن حضرت سخنانی با این مضامین به حضرت عباس علیه السلام می گوییم: «سلام بر ابوالفضل العباس، پسر امیرمؤمنان علیه السلام ! آنکه با کمال مواسات، ایثار و برادری، جانش را نثار برادرش حسین علیه السلام کرد؛ آنکه دنیا را وسیله آخرت قرار داد؛ آنکه خود را فداکارانه فدای برادر نمود؛ آنکه نگهبان دین و سپاه حسین علیه السلام بود و...».
🔸مقام قمر بنی هاشم در نگاه دانشمندان
🔸 محمدباقر بیرجندی در کتاب خود در این زمینه می نگارد: «عباس علیه السلام از بزرگان اهل فضل و بصیرت خاندان عصمت و طهارت بوده، بلکه عالم تعلیم نیافته است و این منافاتی با برخورداری او از تعالیم پدرش ندارد».
🔸مرحوم علامه طباطبایی رحمه الله فرموده اند که مرحوم سید السالکین و برهان العارفین، آقای سید علی قاضی طباطبایی استاد ایشان می فرمود: «در حین کشف، بر من روشن و آشکار شد که مظهر رحمت الهی در عالم هستی، وجود مقدس حضرت سید الشهداء علیه السلام ، امام حسین علیه السلام است و باب آن حضرت و پیشکارش، سقای کربلا، سرحلقه وفا، آقا باب الحوائج الی اللّه ، ابوالفضل العباس علیه السلام است».
🔸همچنین برخی از محدثان بزرگ در شأن او گفته اند: «حضرت اباالفضل العباس علیه السلام از هر کرانه که به جانبش آیی، دریایی است که موج هایش نیکی است و کرانه آن سرشار از سخاوت و کرم است».
🔸نوجوانی و جوانی ماه هاشمی
🔸حضرت اباالفضل العباس علیه السلام چهارده سال از زندگانی خویش را در کنار پدر بزرگوارش حضرت علی علیه السلام گذرانید و پس از آن نیز در سایه لطف و مرحمت امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام زندگی کرد و همچون بنده ای فرمانبردار، در خدمت این دو بزرگوار بود. بی شک همراهی حضرت اباالفضل علیه السلام با پدر، فرصتی طلایی در بهره گیری از صفات و فضیلت های علی علیه السلام برای او پدید آورد تا در حوادث آینده، یکایک این اندوخته های ارزشمند را به کار گیرد.
🖤التماس دعای فرج ان شاءالله🖤
🕊✨ أللَّہُمَ؏َـجِّڸْ لِوَلیِڪَ ألْفَـرَج بحق سیدتنا حضرت زینب سلام الله علیها✨🕊
#بهار_مهدوی
@Excerpt
🌱 برای پیدا کردن علاقۀ به خدا، باید تمام حبّالدنیا را در دلت از بین ببری، ولی برای پیدا کردن علاقۀ به حسین(ع) این گونه نیست؛ یعنی با داشتن حبّالدنیا هم میشود حسین(ع) را دوست داشت و شیرینی محبت او را تجربه کرد.
اگر کسی میخواهد حبّالله را تجربه کند و بفهمد که از چه جنسی است، میتواند با تجربهکردن و چشیدن لذت محبت حسین(ع) به این درک برسد.
◾️علیرضا پناهیان
#بهار_مهدوی
اگه محرم امسال محرم آخرت باشه...
میخوای دست خالی بری؟
میخوای هیچ کاری واسه امامحسینعلیهالسلامنکنی؟
میخوای اشک نریزی؟
بعد...
با حسرتش میخوای چیکار کنی؟
به اونش فکر کردی؟
تا حالا حسرت یه کار یا یه چیزیو خوردی؟
چشیدی چقد درد داره؟؟🚶🏼♀🚶🏼♀🚶🏼♀
#بهار_مهدوی
‴🌱‴
بۍدسٺڪربلا…💔…
دستمࢪابگیࢪ…🖐🏼😭…
#بهار_مهدوی