🔺بيانيه كامل FATF در خصوص ايران منتشر شد
در این بیانیه آمده است؛
🔹ایران در لیست کشورهای پرخطر قرار میگیرد و اگر لوایح FATF را تصویب کند بعد از آن FATF برای تعلیق اقدامات متقابل تصمیم گیری میکند!
🔹تا زمانی که ایران اقدامات لازم را برای برطرف کردن نواقص مشخص شده در رابطه با مقابله با تأمین مالی تروریسم در برنامه اقدام انجام دهد FATF همچنان نگران ریسک تأمین مالی تروریسم از ایران و تهدیدی است که این امر برای سیستم مالی بین المللی ایجاد می کند
@jaarchi
🔸سخنگوی وزارت امور خارجه قرار گرفتن جمهوری اسلامی را در لیست سیاه FATF را سیاسی کاری توصیف کرد و گفت: انگ پولشویی و تامین مالی تروریسم وصله نچسبی به ایران است.
@irinn_channel
#رصد
🔴 واکنش سازمان بورس به قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF: سهامداران هیجانی نشوند
🔹سازمان بورس در واکنش به قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF نوشت: پس از آنکه نهاد گروه ویژه اقدام مالی اعلام کرد ایران را در لیست سیاه این نهاد قرار داده است، برخی کانالهای تلگرامی اطلاعرسانی بازار سرمایه، از احتمال افت معاملات بازار سرمایه در هفته پیشرو سخن به میان آوردند؛ این در حالی است که به باور کارشناسان این اتفاق در عمل تاثیری در وضعیت کنونی اقتصاد کشور و در پی آن در معاملات بازار سهام نخواهد داشت. / نود اقتصادی
مدیر مالی بانک تجارت: ورود ایران به لیست سیاه FATF تاثیری روی روابط بانکی نخواهد داشت
صفرزاده:
🔹ورود ایران به لیست سیاه FATF تاثیری روی روابط بانکی و سودآوری بانکهای تجاری نخواهد داشت.
🔹همه تبادلات کشور در زمینه دور زدن تحریمها به همان صورت سابق در حال انجام است و ورود ایران به لیست سیاه تاثیری روی آن نخواهد داشت.
🔹بقیه بانکها نیز با ورود ایران به لیست سیاه FATF چالش اساسی ندارند چراکه اساسا ارتباطات بانکی از قبل قطع شده است.
fna.ir/dfgmx8
@Farsna
✨در گفتگو با روزنامه فرهیختگان به چرایی لزوم قطع همکاری با fatf پرداخته ام.
🔺تنها در شرایطی ایران میتواند مطالبات FATF را بهصورت کامل اجرایی کند که اولا هیچ تحریمی وجود نداشته باشد و ثانیا گروههای مقاومت شامل گروههای تروریستی نشوند، لذا تا آن زمان اساسا امکان همکاری کامل با گروه ویژه اقدام مالی برای ایران وجود نخواهد داشت.
https://b2n.ir/401356
@syjebraily
اف ای تی اف FATF
✨در گفتگو با روزنامه فرهیختگان به چرایی لزوم قطع همکاری با fatf پرداخته ام. 🔺تنها در شرایطی ایران می
آنچنانکه پیشبینی میشد گروه ویژه اقدام مالی FATF روز گذشته و در جریان نشست فصلی خود، ایران را در لیست سیاه قرار داد، هرچند در پیشنویس اولیهای که ارائه کرده بود بهصورت دوپهلو درباره این موضع حرف زده و علاوهبر آن در متن بیانیه هم تلاش کرده مسیر مذاکره را باز بگذارد و بگوید هنوز فرصت برای بهبود وضعیت ایران در درجهبندی این نهاد باقی است. البته در این بیانیه آمده است: «کشورها میتوانند اقدامات متقابل خود را بهصورت مستقل از FATF انجام دهند.» و این بهمعنای این است که کشورهای در ارتباط با ایران این امکان را خواهند داشت که بهنحوی متفاوت از روح کلی این بیانیه رفتار کنند. این بخش را خبرگزاریها ازجمله رویترز تحت عنوان باز گذاشتن درها برای بازگشت ایران تفسیر کردهاند.
در این بیانیه همچنین توضیح داده شده که ایران به علت عدم اجرای یک بند از برنامه اقدام یا همان Action plan در لیست سیاه قرار گرفته است، بندی که در آن از ایران خواسته شده نسبت به پیوستن به دو کنوانسیون پالرمو و CFT اقدام کند؛ همان کنوانسیونهایی که حتی بیش از FATF، مسئولان ایالات متحده آمریکا خواستار پیوستن ایران به آنها بودند و بهصورت پیوسته با تهدید، از تهران میخواستند الحاق به این دو کنوانسیون را در دستورکار خود قرار دهد. آخرین بار همین چند روز پیش مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا با متهمکردن ایران به خودداری از «بازی براساس قواعد جهانی»، در اظهارنظری گستاخانه گفت تهران باید همین حالا کنوانسیون «پالرمو» و کنوانسیون تامین مالی تروریسم (CFT) را تصویب کند.
نکته جالب توجه در این مورد البته وقتی روشن میشود که رفتار FATF نسبت به ایران و پاکستان با هم قیاس میشود، جایی که پاکستانیها بهدلیل عدم اجرای بخشهای بسیار مهمی از مطالبات گروه ویژه اقدام، تنها شامل یک بیانیه کلی و سنجشناپذیر شدند و صرفا از آنها خواسته شد در مقابل ارائه یکTotal Improvement یا همان پیشرفت کلی تا مجمع عمومی هم از اعمال Special attention صرفنظر کند ولی در مقابل از ایران که تنها یک بند از برنامه اقدام را اجرا نکرده بود، بهصورت دقیق و سنجشپذیر خواسته شده که اقداماتی را انجام دهد.
درباره این وضعیت البته پیش از این کارشناسان و مسئولان کشور توضیح داده و گفته بودند که اولا پیوستن ایران به این کنوانسیونها نمیتواند باعث خروج کشور از لیست خاکستری شود و بندهایی از لیست سیاه را که هیچگاه تعلیق نشده بودند درمورد ایران به تعلیق دربیاورد؛ که البته علت آن حضور کشورهایی چون عربستانسعودی، آمریکا و همچنین رژیم صهیونیستی در مجمع عمومی این گروه و نحوه رایگیری در آن بود و ثانیا در شرایطی که آمریکا دهها برابر فشار سنگینتری به ایران وارد کرده و تهران را مجبور کرده مسیرهای بانکی معمول برای تبادلات تجاری خود را کنار بگذارد، در لیست سیاه بودن یا نبودن ایران هیچ تفاوتی به حال کشور نخواهد داشت و تاثیر مثبت یا منفیای روی مراودات تجاری نخواهد گذاشت.
از همینرو هم دیروز و بلافاصله بعد از انتشار تصمیم FATF، عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی در یادداشتی همین مساله را توضیح داد و تاکید کرد: «بار دیگر دشمنی آمریکا و رژیم اشغالگر قدس با مردم ایران خود را در قالب مخالفت با توصیه کارشناسان مجموعه FATF درمورد گامهایی که ایران در زمینه عمل به تعهدات خود در ارتباط با مبارزه با تامین مالی تروریسم و پولشویی انجام داده است، نشان داد. این رفتار سیاسی و غیرفنی از تابستان ۱۳۹۵ تا امروز ادامه داشته است؛ گاه بهصورت بهانهجوییهای غیرفنی در جریان مجمع FATF توسط نماینده آمریکا و کشورهای همپیمانش و گاه نیز بهصورت تلاش برای اخلال در گزارشهای کارشناسی. درحالیکه در تمام بیانیههای مجمع گروه ویژه اقدام مالی، مشخص بود که کشور ما گامهای بلندی در این مسیر برداشته است.»
رئیسکل بانک مرکزی حرف مهم خود را اینگونه توضیح داد: «مردم خوب میدانند که در این دوران سخت تحریمهای ظالمانه و فشار حداکثری، نظام پولی و مالی کشورمان توانسته است ارتباطات تحریمناپذیری با نظام پولی و مالی دنیا خارج از چارچوب FATF، برقرار کند که تا حد زیادی تهدیدهای ناشی از سنگاندازی و دشمنی آمریکا را مهار کرده است. عملکرد بانک مرکزی در طول یک سال گذشته این اطمینانخاطر را نزد مردم ایجاد کرده است که چنین وقایعی مشکلی برای تجارت خارجی ایران و ثبات نرخ ارز ایجاد نخواهد کرد.»
ایران همکاریهای خود را با FATF متوقف کند
درباره این اقدام FATF با سیدیاسر جبرائیلی، کارشناس اقتصاد سیاسی به گفتوگو نشستیم و ابعاد مختلف آن را مورد بررسی قرار دادیم. جبرائیلی در ابتدای این گفتوگو با بیان اینکه ایران تاکنون هیچگاه بهطور کامل از «اقدامات متقابل» (counter measures) این مجموعه معاف نبوده و حالا «تعلیق» همان چند بند متوقف شده است، گفت: «امروز و درحالیکه FATF
اف ای تی اف FATF
✨در گفتگو با روزنامه فرهیختگان به چرایی لزوم قطع همکاری با fatf پرداخته ام. 🔺تنها در شرایطی ایران می
«اقدامات متقابل» علیه ایران را فعال کرده است که ما تنها یکی، دو بند از 41 بند خواسته آنها را اجرا نکرده بودیم و لذا بهدلیل همین اقدام باید ایران اجرای تمامی 39 بند قبلی را متوقف کند. پیرو این رفتار باید آنچه تاکنون برای همکاری و جلبنظر FATF انجام داده شده متوقف شود، چراکه تاکنون خسارات زیادی به علت انجام این مطالبات به ایران وارد شده است، لذا باید جلوی این تضرر هرچه زودتر گرفته شود.»
این پژوهشگر اقتصاد سیاسی با بیان اینکه «لو رفتن اطلاعاتی مانند آنچه درمورد 400 صرافی رخ داد، بههیچعنوان قابل پذیرش نیست»، افزود: «در دوران تحریم، استفاده از صرافیها یک مسیر تجارت برای ایران است و بهنوعی با این روش امکان دور زدن تحریمها و حذف اقدامات آمریکا فراهم میشود اما بعد از اینکه اطلاعات این 400 صرافی در اختیار FATF قرار گرفت و دولت آمریکا با استفاده از این اطلاعات توانست حلقه فشار حداکثری را تنگتر کند، ایران با مشکلات جدیدی برای تداوم تجارت خارجی خود روبهرو شد.»
وی در ادامه با اشاره به اظهارات رئیسکل بانک مرکزی درباره تجارت خارجی ایران گفت: «آنچنانکه آقای همتی بیان کرد تجارت خارجی ایران امروز از کانالهای غیرقابل تحریمی یعنی مسیرهای غیربانکی در حال انجام است، لذا اقدامات FATF بهدلیل اینکه صرفا بر حوزه مسائل بانکی متمرکز است روی تجارت خارجی ایران کمترین تاثیر را خواهد داشت و بهزودی پوچی و بیمبنایی صفرشدن تجارت خارجی ایران درصورت قرار گرفتن کشور در لیست سیاه روشن خواهد شد.»
جبرائیلی با بیان اینکه آمریکا تحریم مالی را جایگزین جنگ کرده است، گفت: «آمریکا بهجای جنگ میخواهد از مزیتهای فوقالعاده تحریم مالی در رهگیری مراودات اقتصادی و تراکنشهای مالی ایران استفاده کند و با توجه به نظارت دقیقی که میتواند روی این حوزه داشته باشد، استفاده از مسیرهای معمول بانکی برای تجارت هیچگاه برای ایران امن نبوده و نیست و از همینرو باید راههای امن جایگزین این مسیرهای متداول شود. البته باید این را هم اضافه کرد که بخشهایی در دولت نسبت به این جایگزینی اقداماتی را انجام دادهاند و همین حجم کنونی تجارت خارجی ناشی از بهکار بردن مسیرهای غیرقابل تحریم و غیرقابل نظارت از سوی FATF است که باید توسعه یافته و گسترده شوند.»
وی در پایان متذکر شد: «تنها در شرایطی ایران میتواند مطالبات FATF را بهصورت کامل اجرایی کند که اولا هیچ تحریمی وجود نداشته باشد و ثانیا گروههای مقاومت شامل گروههای تروریستی نشوند، لذا تا آن زمان اساسا امکان همکاری کامل با گروه ویژه اقدام مالی برای ایران وجود نخواهد داشت.»
@fatfnews
10.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 کارشناس اقتصادی: ایران هیچگاه از لیست سیاه FATF خارج نشده بود که بخواهد دوباره وارد آن شود.
🔻 ماجرای تعهد وزیر وقت اقتصاد به FATF به روایت "حسین حاجیلو" استاد دانشگاه
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
اف ای تی اف FATF
🔴 کارشناس اقتصادی: ایران هیچگاه از لیست سیاه FATF خارج نشده بود که بخواهد دوباره وارد آن شود. 🔻 ماج
قبلا هم خدمت دوستان توی کانال عرض کرده بودم که ایران از سالهای ۸۷ تا ۹۵ توی به اصطلاح لیست سیاه (کشورهای غیرهمکار نیازمند اقدامات متقابل) بوده
📲پست اینستاگرامی رییس کل بانک مرکزی در خصوص مقابله با افزایش نرخ ارز توسط سودجویان به بهانه واهی FATF
@Farsna
#رصد
🔹 اعتراف روزنامه اصلاحطلب: تصمیمات FATF سیاسی است
🔸 روزنامه اعتماد نوشت: «تصميمات FATF برخلاف ذات و دلايل تشكيل اين كارگروه ويژه، سياسي است.»
سرویس سیاسی ـ
اعتماد در یادداشتی با عنوان «با لیست سیاه چه کنیم» نوشت: «تصميمات FATF برخلاف ذات و دلايل تشكيل اين كارگروه ويژه، سياسي است. در موضوع بازگشت ايران به ليستسياه نيز اين اتفاق افتاده است؛ چراكه كشورهاي امريكا، اسراييل و عربستان از جمله حاميان قرار دادن جمهوري اسلامي در ليستسياه بودند. اروپاييها نيز در نشست اخير اين گروه بيتفاوت از كنار مسئله ايران گذشتند كه اين مهم نيز به دلايل سياسي اتفاق افتاده است. علاوهبر اين موضوع، نميتوان روابط مالي و بانكي پر از ابهام برخي كشورها كه هرگز در ليستسياه قرار نميگيرند را ناديده گرفت.»
گفتنی است، تصمیم گروه اقدام مالی -FATF- در گنجاندن نام ایران در لیست سیاه درحالی است که مدتهاست اکثر بانکها در کشورهای غربی نه به علت عدم پذیرش FATF از سوی ایران، بلکه از بیم تحریمهای آمریکا از انجام تراکنشهای مرتبط با ایران خودداری کردهاند. بنابراین حتی در صورت تن دادن به پذیرش ذلتبار کنوانسیونهای پالرمو و CFT نیز تحریمهای بانکی ادامه خواهد یافت. به همین علت است که عبدالناصر همتی، رئیسکل بانک مرکزی اعلام کرده است «تصمیم اجلاس افایتیاف تأثیری در روابط و معاملات ما نخواهد داشت». یعنی تفنگ «FATF» فشنگ ندارد!
این درحالی است که حامیان FATF اینگونه القاء میکنند که اگر به FATF میپیوستیم، فتح الفتوحی عظیم رخ میداد اما دولت روحانی در حدود سه سال و نیم اخیر، حدود ۹۵ درصد دستورات FATF را اجرا کرد، در حالیکه کوچکترین گشایشی نیز در تبادلات بانکی رخ نداد.
حامیان افای تی اف مدعی هستند که باید با تصویب پالرمو و سی اف تی، بهانه را از این سازمان میگرفتیم. این در حالی است که کره شمالی در سالهای گذشته، هم پالرمو را تصویب کرد و هم سی اف تی را؛ ولی در نهایت نه تنها از لیست سیاه خارج نشد، بلکه بهانه جدید در حوزه موشکی از سوی FATF مطرح شد.
http://kayhan.ir/fa/news/182952
@SajIRAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥با اصرار امریکا در اجلاس روز جمعه FATF نام ایران به لیست سیاه اضافه شد. آیا این اقدام تاثیری بر روابط تجاری و شرایط اقتصادی ما خواهد داشت؟
@Farsna