[ Photo ]
⭕️نه بله به fatf درست است نه خیر!/ باید در مقابل FATF سیاست «تعلیق تصمیمگیری» داشته باشیم
👤محمد باقر قالیباف در دانشگاه فردوسی مشهد
🔹عدهای میگویند به fatf بله بگوییم، و بهانه را از آمریکا بگیریم، فرض کنید این کار را انجام دادیم، روشن است که از تحریم خارج نمیشویم، اطلاعات اقتصاد غیر رسمی مان را هم مطابق توصیهها باید در اختیار این نهاد بگذاریم و این نهاد به طرفةالعینی همه را میبندد!
🔹پیوستن به fatf قبل از برداشته شدن تحریم ها خودکشی است
🔹 در صورتی که راه های دورزدن تحریم ها برای دشمن معلوم شد، چه باید بکنیم؟ متاسفانه مسئولان مدافع پیوستن به fatf پاسخ قانع کننده ای به این پرسش نمی دهند
🔸در طرف مقابل عدهای به درستی میگویند نپذیریم و بگوییم نه، بسیار خوب با واقعیت اعمال فشار روزافزون چه میکنیم؟ نقشه راه فردای «نه»گفتن چیست؟
🔺 باید راهی «بسازیم».عنصر کلیدی برای «ساختن راه»، برای مواجهه فعالانه با فتف، «زمان» است.
🔺ما نیازمند زمان هستیم تا اولا شناخت دقیقی برای پاسخ دادن و نقشه راه فردای پاسخ داشته باشیم، ثانیا بنیه اقتصادی کافی برای تصمیم بله یا نه خودمان را بر مبنای اقتصاد مردمی و ظرفیتهای داخلی بسازیم، ثالثا ذینفعان واقعی این تصمیم، یعنی مردم، در قالب تشکلهای صنفی و نهادهای دولتی و خصوصی، تجار، وکلا، صنعتگران و... در گفتگویی ملی برای این تصمیم شرکت کنند.
🔺خب این یعنی چه؟ آیا معنیاش رای ممتنع است؟ خیر. معنی اش «تعلیق تصمیمگیری» برای تحقق این شرطهای لازم تصمیمگیری درست است. این خود یک تصمیم است.
کانال تحلیلی رصد
@fatfnews
ظریف: وقتی از توافقات قبلی سودی حاصل نشد، چرا باید به توافق جدیدی (fatf) وارد شویم؟
وزیر امور خارجه:
🔹اینستکس پیشنیازی برای اجرای وعدههایی است که اروپا داده نه خود آن وعدهها.
🔹این نخستین بار است یکی از اعضای دائم شورای امنیت، قطعنامه مصوب آنرا صراحتا نقض کرده و از دیگر کشورهای جهان نیز میخواهد آن را نقض کنند.
🔹 آمریکا باید بفهمد اگر دیگران در حال تبعیت از آن هستند، به دلیل این است که هیچ گزینه دیگری ندارند.
🔹این سیاست چماق و اجبار است که آمریکا در پیش گرفته است. آیا قرار است این سیاست ادامه داشته باشد؟
🔹این سوالی است که تمام کسانی که به ایجاد ثبات بینالمللی در درازمدت تمایل دارند، باید از خود بپرسند.
🔹ترامپ میگوید توافق بهتری میخواهد اما تا زمانی که نتواند آنچه را میخواهد دیکته کند، به آن نمیرسد.
🔹 آنکه میز مذاکره را ترک کرد آمریکا بود، برایان هوک هم در آن مذاکرات بود و فکرش را نمیکرد که رئیسجمهورش از توافق هستهای خارج شود اما اکنون تنها کارهای او را توجیه میکند.
🔹درباره FATF: با این که موافق پیوستن به دیگر توافقات بینالمللی هستم اما برای من هم سخت است به این سوال پاسخ دهم که وقتی از توافقات قبلی سودی حاصل نشد، چرا باید به توافق جدیدی وارد شویم.
🔹ترامپ فکر میکند با سیاست فشار حداکثری میتواند ایران را به زانو درآورد اما اشتباه میکند.
🔹ترامپ فکر میکند با فشار، ما از شان و منزلت خود میگذریم اما چنین اتفاقی نمیافتد. او فکر میکند قلدری ما را به مذاکره بازمیگرداند.
خبرگزاری فارس
@fatfnews
📰 #دیروزنامههای_زنجیرهای
🔹 ملاک موافقان FATF؛ منافع ملی یا پیشتفتادن از منتقدان؟!
🔸 روزنامه شرق در شماره دیروز خود در دو صفحه میانی روزنامه مصاحبهای را با یکی از نویسندگان روزنامههای اصلاحطلب انجام داده و تیتر «بهانه FATF را به اروپاییها ندهیم» را برای آن برگزیده است.
به نظر میآمد با موضوعی که این اواخر رخ داد و آمریکا در واکنشی حقارتآمیز به شکست هایش در منطقه نام سپاه را در لیست گروههای تروریستی قرار داد، موافقان لوایح استعماری از خواب بیدار شوند اما انگار برخی نه با برجام و نه با پسابرجام و نه با کانال مالی و نه با خروج آمریکا و نه با عملکرد سرکاری اروپا و نه با تروریست نامیدن سپاه و... قرار نیست از خواب بیدار شوند.
در بخشی از مصاحبه شرق، مصاحبه شونده گفته است: «به نظرم قرار گرفتن نام سپاه در لیست FTO موضع[!] مخالفان FATF را تقویت میکند.»
چنانکه خواندید از تقویت موضع سخن گفته شده، مصاحبه شونده در بیان خود اینطور نگفته که « اقدام آمریکا بر سخن یا پیشبینی مخالفان صحه گذاشت» این دیدگاه موافقان لوایح استعماری است. گویا مخالفان FATF و موافقانش در دو سوی میدان به وزن کشی برای نبرد میپردازند که اقدام آمریکا سبب تقویت موضع یکی از آنها شود.
مصاحبه شونده به نوعی معتقد است که با اقدام آمریکا گویی مخالفان یک بر صفر از موافقان جلو افتادهاند و در ادامه و برای تقویت (به قول خودشان) موضع موافقان! راهکار ارائه میدهد: «جناحی که در ایران مخالف عمل به توصیههای FATF است حالا حرفشان بیش از گذشته جلو میرود. به نظرم کاری که میتوان کرد این است که با اروپا درباره اینستکس وارد مذاکره جدیتر شویم تا اطمینان پیدا کنیم که با اجرای توصیههای کارگروه ویژه مالی آنها هم بهطور مطلوبی اینستکس را راه میاندازند[!!] در این صورت موضع حامیان عمل به توصیههای مزبور تقویت میشود، چرا که دیگر دست آنها خالی نیست»!!
چنانکه در جملات تاسف بار بالا خواندید، گویا برای این جماعت موضوع منافع ملی و مصالح نظام و کشور مطرح نیست. چرا که به لوایح استعماری از این باب که آیا به مصلحت کشور هست یا نه نگاه نمیشود. شاهد این ادعا اینکه گویا تصویب FATFبرای روزنامه شرق و فرد مورد مصاحبه قرار گرفته اصل غیرقابل انکاری است و حالا که (به قول خودشان) منتقدان لوایح استعماری یک بر صفر پیشی گرفتهاند، به چارهای برای این موضوع فکر میکنند تا نتیجه یک بر یک شود! اگر منافع ملی و مصالح کشور مطرح بود، حتما به این نکته اندیشه میشد که آنچه منتقدان در مورد FATF میگفتند، درست درآمد و سپس حداقل پس از این با کمی تردید در مورد FATF سخن میگفتند نه اینکه به راهکاری برای مساوی شدن با منتقدان اندیشه کنند.
روزنامه کیهان
@fatfnews
✨پیام جدید رسانه سفارت آمریکا در عراق در خصوص حزب الله - جایزه 10 میلیون دلاری برای اشخاصی که اطلاعاتی در خصوص سازوکاری مالی حزب الله ارائه دهند.
🔹 پ ن ادمین: حالا ارزش تصویب FATF و پالرمو برای غرب و خوش رقصی بعضی ها براشون در کشور رو فهمیدید؟
🔶🔹اماج
@fatfnews
مذاکرهکننده ارشد ایران با FATF ممنوعالخروج شد
یک مقام آگاه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: مذاکره کننده ارشد ایران در کارگروه ویژه اقدام مالی FATF و رئیس مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی، مستقر در وزارت امور اقتصادی و دارایی ممنوع الخروج شد.
طبق اطلاع خبرنگار فارس، ظاهرا دلیل ممنوع الخروج شدن میثم نصیری احمدآبادی این بوده که وی با حضور در کنسولگری امریکا در کشور امارات درخواست اقامت برای خود و خانوادهاش کرده است. همچنین یکی از بستگان نزدیک نصیری احمدآبادی هم ساکن و تبعه کشور آمریکا است.
گفتنی است، فرد یاد شده مسئولیت پیگیری و پیاده سازی ضوابط، دستورالعملها و مذاکره با مسئولان ارشد کارگروه اقدام مالی FATF در داخل کشور را بر عهده دارد.
به گزارش فارس، FIU یک سازمان متمرکز، ملی و مستقل است که مسئولیت دریافت (در صورت کسب مجوز، درخواست)، تحلیل و بررسی و سپس ارجاع موارد افشایی اطلاعات مالی به دستگاههای مرتبط را بر عهده دارد.
بر این اساس، سرپل همکاری اطلاعاتی در حوزههای مالی با کشورهای خارجی همین نهاد است و در صورت پیوستن ایران به کنوانسیونهای پالرمو و سی اف تی نهاد همکار همین واحد اطلاعات مالی است.
از وظایف مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی دریافت، تجزیه و تحلیل گزارشهای تراکنشهای مشکوک و سایر اطلاعات مربوط به پولشویی، جرایم منشاء مرتبط و تامین مالی تروریسم و ارسال نتایج به دست آمده به مراجع ذیصلاح است.
@fatfnews
اف ای تی اف FATF
مذاکرهکننده ارشد ایران با FATF ممنوعالخروج شد یک مقام آگاه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری
به گزارش رجانیوز به نقل از فارس؛ ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی ، گفت:
میثم نصیری احمدآبادی که رئیس مبارزه با پولشویی در وزارت امور اقتصادی و دارایی است همواره برای مجاب کردن نمایندگان برای پذیرش لایحه الحاق به CFT (لایحه الحاق به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم) در مجلس حاضر بود و به عنوان کارشناس ویژه در جلسات مختلف و حتی جلسات غیرعلنی مجلس حاضر میشد و صحبت میکرد و به همراه کارشناسان مختلف از وزارت اطلاعات و وزارت امور خارجه و دیگر وزارتخانهها در مجلس حاضر میشد و اظهارنظر میکرد.
وی افزود: احمدآبادی در جلسات کمیسیونهای مختلف حضور پیدا میکرد و همانطور که گفتم در جلسات غیرعلنی مجلس نیز از گزینههای اصلی دولت بود که در مجلس صحبت میکرد و طبیعتاً نمایندگان هم روی حرفهای وی حساب باز میکردند اما متأسفانه الان شاهد هستیم که ممنوعالخروج شده و از آمریکا درخواست تابعیت کرده و این یک فاجعهای است که نشان میدهد دشمن تا کجا رخنه و نفوذ پیدا میکند.
نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تأسف بیشتر در اینجاست که احمدآبادی خواهرزاده یکی از عناصر مهم دستگاههای امنیتی است که در حوزه اقتصادی مؤثر است.
ابوترابی خاطرنشان کرد: این موضوع نشان میدهد که دشمن چگونه از طریق تابعیت نفوذ میکند و مشکل اساسی کشور ما امروز که همه نسبت به آن بیتفاوت هستند و اطلاعات هم به یک خواب خرگوشی عمیق فرو رفته و موضوع تابعیت یک بحث بسیار مهم و خطرناک در مملکت ما است و دشمن از طریق اعطای تابعیت در حال نفوذ در کشور است.
وی افزود: ما پیش از این هم شاهد بودیم که دشمن از این ظرفیت برای ترور دانشمندان هستهای ما استفاده کرده و به افراد مختلف تابعیت داده و توانسته اسناد بسیار مهمی را ازاین طریق از کشور ما به دست بیاورد و جای تأسف دارد که با همین مکانیزم تابعیت دشمن در دستگاههای بسیار مهمی نفوذ پیدا کرده است که یکی از همین موارد میثم نصیری احمدآبادی است که دشمن قصد داشت با اعطای تابعیت نفوذ پیدا کند.
نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: متأسفانه با همه این مسائل وزیر اقتصاد هنوز احمدآبادی را از سمت ریاست مبارزه با پولشویی وزارت اقتصاد کنار نگذاشته و وی به کار خود در این سمت با شرایطی که دارد ادامه میدهد.
@fatfnews
اف ای تی اف FATF
مذاکرهکننده ارشد ایران با FATF ممنوعالخروج شد یک مقام آگاه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری
میثم نصیری احمدآبادی در این سالها مسئولیت اصلی مبارزه با پولشویی در دولت را برعهده داشته و در سالهای اخیر نیز علاوه بر اینکه بهعنوان کارشناس در جلسات مختلف دولت و مجلس حضور داشته بهعنوان نماینده ارشد ایران و مسئول مذاکره با FATF بوده است.
احمدآبادی که این روزها مدافع اصلی و تند اجرای ACTIONPLAN گروه افایتیاف در ایران است و چندین بار نیز در جلسات مختلف مسئول گفتوگو با نمایندگان مجلس و حتی خبرنگاران و مدیران رسانههای مختلف بوده است، سفرهای متعددی به کشورهای خارجی از جمله کشورهای اروپایی و کشورهای حاشیه خلیج فارس داشته و در جریان این سفرها با مراجعه به سفارت آمریکا برای اخذ تابعیت خود و اعضای خانوادهاش تلاش کرده است. در کنار اینها نصیری احمدآبادی درخواستی را هم با سربرگ رسمی اداره مبارزه با پولشویی ایران برای تابعیت کانادا تهیه و آن را به یکی از سفارتخانههای این کشور ارائه کرده است.
احمدآبادی که اکنون با همین ادله ممنوعالخروج شده است نقش مؤثری در اجرای مطالبات FATF از سوی علی طیبنیا در دولت یازدهم داشته است.
ماجرای نصیری احمد آبادی دومین مسئله از این جنس در سالهای اخیر است که در جریان مذاکرات ایران با کشورها و مجموعههای بینالمللی کشف میشود. البته اگر آنچه در مذاکرات دهه ۷۰ و ۸۰ گذشت و باعث دستگیری و محاکمه چند نفر از اعضای تیم مذاکره کننده دولت وقت از جمله سید حسین موسویان شد را فاکتور بگیریم، باید گفت که اولین ماجرا مربوط به دستگیری عبدالرسول دری اصفهانی، نماینده بانک مرکزی در جریان مذاکرات برجام با ۵+۱ بود.
«عبدالرسول دری اصفهانی» که از سال ۹۲ به عنوان مشاور ولیالله سیف، رئیس کل وقت بانک مرکزی مشغول به کار شده بود، در جریان مذاکرات هستهای به عنوان کارشناس مسائل مالی و روابط بانکی به تیم مذاکره کننده اضافه و پیگیر ماجرای رفع تحریمها میشود.
دری اصفهانی دارای تابعیت کانادایی بود و نشان درجه سه خدمت را از دست حسن روحانی دریافت کرد.
از طریق شرکتی بنام PWC مشغول جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی کشورهای غربی از جمله انگلیس بوده و ماهانه ۷۵۰۰ پوند حقوق دریافت میکرده است.
پس از مخالفت شورای نگهبان و کارشناسان حقوقی - اقتصادی با پیوستن ایران به CFT و پالرمو، ظریف با طرح ادعایی عجیب گفت: «بالاخره پولشویی یک واقعیت در کشور ماست و خیلیها از پولشویی منفعت میبرند. اما جاهایی که هزاران میلیارد پولشویی میکنند، حتماً آنقدر توان مالی دارند که دهها و صدها میلیارد هزینه تبلیغات و فضاسازی کنند.»
این اظهارات باعث شد تا نمایندگان مجلس و همچنین سخنگوی قوه قضائیه از وی درخواست کنند تا اگر ادعاهایش مستند است، اسناد مربوطه را ارائه کند و اگر نیست از مردم عذرخواهی کند.
اما ظریف در پی واکنشها حرفهای جدیدی را بیان کرد و گفت «من مسئول مستندات نیستم» و «مرکز مربوطه در وزارت اقتصاد و دارایی موارد پولشویی را اعلام کرده است.» این اظهارات به خوبی مشخص میکند که وی ادعای وجود پولشویی در کشور را با توجه به مرکز تحت مسئولیت میثم نصیری احمدآبادی مطرح کرده است.
منبع: خبرگزاری دانشجو
@fatfnews
🔴 عباس عبدی اصلاح طلب در سخنی احمقانه گفته بود نباید با پیوستن به FATF، (به این دلیل که اطلاعاتمان لو میرود) مخالفت کنیم چون آنها از همه چیز اطلاع دارند و حتی پلاک خودروهای ما را هم با ماهواره میخوانند!!
حالا سفارت آمریکا در عراق بیانیه داده اگر منابع مالی حزب الله را به ما اطلاع بدهید ۱۰ میلیون دلار جایزه خواهید گرفت، پس معلوم می شود چقدر آمریکا از لحاظ اطلاعاتی، عقب مانده است و با دادن دلار می خواهد اطلاعات کسب کند.
✍بیداری ملت
@fatfnewd
🚩آمریکا از اروپا خواست اجرای «اینستکس» را به FATF گره بزند
🔹یک مقام خزانهداری آمریکا روز سهشنبه از کشورهای اروپایی خواسته اجرای کانال تسهیل تجارت میان ایران و اروپا را به اجرایی شدن FATF از سوی ایران گره بزند.
خبرگزاری تسنیم
📡, @fatfnews
سمت راست: قائم مقام آخوندی و «مسئول مذاکره با ایرباس برای خرید هواپیما» و گفته ی ایشان در سال ۹۵
سمت چپ: جناب آخوندی، وزیر راه و گفته ی ایشان در سال ۹۸
پی نوشت: تحریم هایی که برجام زورش نرسید که اونا رو برداره مانع بود.
@fatfnews
⭕️ چرا اروپا میخواست FATF را نادیده بگیرد؟
👤 حسین حاجیلو کارشناس تحریم و دیپلماسی اقتصادی
🔹مدتی قبل، کمیسیون اروپایی «لیست FATF» در زمینه کشورهای پرریسک را نادیده گرفت و لیست اختصاصی خود را منتشر کرد.
🔹لیست FATF شامل 14 کشور پرریسک است، اما لیست اتحادیه اروپا شامل 23 کشور و حوزه قضایی از جمله عربستان و چهار جزیره آمریکایی بود.
🔹آمریکاییها به این اقدام کمیسیون اروپایی واکنش نشان داده و وزارت خزانهداری در بیانیهای گفت که مبنای قضاوت درباره پرریسک بودن کشورها، فقط FATF است.
🔹رئیس آمریکایی FATF نیز اعلام کرد که «FATF باید نقش مرکزی را در جهان ایفا کند.» عربستان نیز دست به تهدید کشورهای اروپایی زده و اعلام کرد درصورت عدم خروج نام این کشور از لیست اروپا، تعاملات اقتصادی خود با اروپا را کاهش میدهد. در نتیجه فشارهای آمریکا و عربستان، اروپا از موضع قبلی خود عقبنشینی کرد.
🔹این اتفاقات نشان میدهد FATF ابزاری برای آمریکاست تا سیاستهای خود را از طریق آن پیگیری کند و اروپا نیز متوجه سوءاستفاده ابزاری آمریکا از این نهاد شده و به فکر تغییر زمین بازی است. اما در مواجهه با ایران، همگرا شده و خواستار اجرای کامل استانداردهای آن هستند تا بتوانند به واسطه آن به اهداف خود برسند و در جنگ اقتصادی فشار معیشتی را بر مردم ایران افزایش دهند./ فرهیختگان
🌐کانال تحلیلی رصد
@fatfnews
توییت حسین حاجیلو:
اروپا هم فهمیده که fatf ابزاری آمریکایی برای سوءاستفاده است!
@fatfnews