♦️ الو سلام حاج آقا / ۳۴
🔸 سلام بفرمایید.
🔹 حاج آقا منظور از «احسن تقویم» چیست؟
🔸 احسن تقویم بیانی قرآنی است. خداوند در سوره «تین» میفرماید: «لَقَدْ خَلَقْنَا الاِْنْسانَ فی أحْسَنِ تَقْویمٍ» یعنی ما انسان را در نیکوترین قوامها، پایهها و ارکان آفریدهایم.
🔹 آفرینش انسان از چه نظر نیکوترین است؟
🔸 انسان از نظر جسمانی و روحانی نیکوترین موجود خداست. امکانات و استعدادهای نهانی انسان از همه موجودات کاملتر و عالیتر است.
🔹 انسان از نظر جسمانی چگونه از دیگر موجودات کاملتر است؟ در حالی که اغلب موجودات ویژگیهایی دارند که انسان فاقد آنهاست؟
🔸 منظور از نیکویی جسمانی این است که انسان معتدلترین مزاجها را دارد. یعنی ترکیب بدنی انسان از نظر مجموعه عناصر، معتدلترین ترکیبی است که در عالم پیدا میشود. اگر روح الهی در این بدن دمیده شده است، یعنی در میان ترکیبات طبیعت هیچ ترکیبی غیر از بدن انسان نبوده است که بتواند جایگاه، مأوی و آشیانه روح قرار گیرد.
🔹 نیکویی روح انسان چگونه است؟
🔸 انسان از چنان استعداد روحی برخوردار است که میتواند مظهر علم، حکمت، قدرت، خلاقیت و همه صفات کمالیه الهی بوده و مظهر تام حضرت حق باشد. خداوند به انسان عقل، اراده، اختیار و آزادی داده تا راه بیپایان کمال را بپیماید و همان بشود که برای آن خلق شده است.
🔹 اما همه انسانها راه کمال را نمیپیمایند؟
🔸 اراده، اختیار، آزادی و قدرت انتخابگری انسان میتواند او را تا «اعلی علّیین» بالا ببرد، یا تا «اسفل سافلین» پایین بکشد. انسان در سقوط نیز از استعداد محیرالعقولی برخوردار است و میتواند از همه حیوانات پستتر باشد.
🔹 آیا این استعداد بیانتها برای زندگی در این دنیای فانی زیاد نیست؟
🔸 انسان با این استعدادهای وسیع روحی و جسمی، ممکن نیست افق زندگی و حیاتش محدود به همین سرای دنیا بوده و عالم دیگری ماورای این جهان برایش مهیا نباشد؟ این مانند خلق پرندهای با پرهای بلند در قفس است. اگر پرنده خلق شده تا در قفس زندگی کند، وجود بالهای بلند او برای چیست؟ آیا وجود بالها نشانه این نیست که فضای گسترده دیگری غیر از فضای تنگ قفس برای پرواز پرنده وجود دارد؟ انسان نیز همانند پرنده استعدادهای خوب و بدی دارد که از سطح این جهان بالاتر و پایینتر است. یعنی اگر عالَمی ماورای عالم طبیعت وجود نداشته باشد، همه طبیعت برای استعدادهای شگرف انسان قفس است. پس لاجرم جهان وسیع دیگری برای حیات انسان وجود دارد.
🔹 ممنون حاج آقا
✍️ اکبر مظفری
📚 برداشتی از کتاب: آشنایی با قرآن، ج ۱۳، (معنی تقویم الهی)، تالیف: متفکر شهید استاد مرتضی مطهری (ره)
#احسن_تقویم
▪️به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/alosalamhajaqa
♦️ الو سلام حاج آقا / ۳۶
🔸 سلام بفرمایید.
🔹 حاج آقا «حجاب» را چگونه تعریف میکنید؟
🔸 حجاب یا پوشش اسلامی این است که زن در معاشرت خود با مردان بدن خود را بپوشاند و به جلوهگری و خودنمایی نپردازد.
🔹 فلسفه حجاب یا پوشش اسلامی چیست؟
🔸 از نظر اسلام حجاب موجب محدودیت کامیابیهای جنسی به محیط خانواده و همسران مشروع شده و به بهداشت روانی اجتماع کمک میکند. همچنین سبب تحکیم روابط افراد خانواده و برقراری صمیمیت کامل بین زوجین شده و موجب حفظ و استیفای نیروی کار و فعالیت اجتماع میگردد و نیز ارزش زن را در برابر مرد بالا میبرد.
🔹 چگونه حجاب آرامش روانی جامعه را تامین میکند؟
🔸 فقدان حجاب و نبودن حریم میان زن و مرد و آزادی معاشرتهای بیبند و بار، هیجانها و التهابهای جنسی را فزونی بخشیده و تقاضای سکس را به صورت یک عطش روحی و یک خواست اشباع نشدنی درمیآورد. غریزه جنسی غریزهای نیرومند، عمیق و دریا صفت است، هرچه بیشتر اطاعت شود، سرکشتر شده و آرامش روانی جامعه را تهدید میکند.
🔹 حجاب چه تاثیری در استحکام پیوند خانوادگی دارد؟
🔸 اختصاص یافتن استمتاعات و التذاذهای جنسی به محیط خانوادگی و کادر ازدواج مشروع، پیوند زن و شوهری را محکمتر کرده و موجب اتصال بیشتر زوجین به یکدیگر میشود. فلسفه پوشش و منع کامیابی جنسی از غیر همسر مشروع، از نظر اجتماع خانوادگی این است که همسر قانونی شخص از لحاظ روانی عامل خوشبخت کردن او به شمار برود؛ در حالی که در سیستم آزادی کامیابی، همسر قانونی از لحاظ روانی یک رقیب، مزاحم و زندانبان محسوب میشود و در نتیجه کانون خانوادگی بر اساس دشمنی و نفرت پایهگذاری میشود.
🔹 حجاب چه اثری بر کار و فعالیت اجتماعی دارد؟
🔸 کشانیدن تمتعات جنسی از محیط خانه به اجتماع، نیروی کار و فعالیت اجتماع را ضعیف میکند. اسلام نه میگوید که زن از خانه بیرون نرود و نه میگوید حق تحصیل علم و دانش ندارد - بلکه علم و دانش را فریضه مشترک زن و مرد دانسته است - و نه فعالیت اقتصادی خاصی را برای زن تحریم میکند. اسلام هرگز نمیخواهد زن بیکار و بیعار بوده و وجودی عاطل و باطل باشد. پوشانیدن بدن به استثنای وجه و کفّین مانع هیچگونه فعالیت فرهنگی یا اجتماعی یا اقتصادی نمیشود. آنچه موجب فلج شدن نیروی اجتماع میشود، آلوده کردن محیط کار به لذتجوییهای شهوانی است.
🔹 حجاب چگونه احترام زن را در برابر مرد بالا میبرد؟
🔸 مرد از نظر جسمانی و عقلی بر زن برتری دارد و زن از نظر عاطفی و قلبی از مرد بالاتر است. حریم نگاه داشتن زن میان خود و مرد از جمله دلایلی است که موجب حفظ مقام و ارزش زن در برابر مرد میشود. زن هر اندازه متینتر، باوقارتر و عفیفتر باشد و خود را کمتر در معرض نمایش مردان بگذارد، بیشتر بر ارزش و احترامش افزوده میشود.
🔹 ممنون حاج آقا
✍️ اکبر مظفری
📚 برداشتی از کتاب: مسئله حجاب، (فلسفه پوشش در اسلام)، تالیف: متفکر شهید استاد مرتضی مطهری (ره)
#حجاب
▪️به ما بپیوندید:
https://eitaa.com/alosalamhajaqa
🔴هولناك ترين موقع قيامت كجاست؟
⬅️يكى از مواقع ھولناك قیامت ساعتى است كه انسان از قبر خود بیرون مى آيد و اين ساعت يكى از آن سه ساعتى است كه سخت ترين ساعات و وحشتناكترين آنھا براى فرزندان آدم است.
⬅️از ابن مسعود روايت شده كه گفت : من در خدمت حضرت امیرالمؤ منین (ع) نشسته بودم كه آن جناب فرمود: ھمانا در قیامت پنجاه موقف است ھر موقفى ھزار سال ؛ موقف اول بیرون آمدن از قبر است كه ھزار سال با بدن برھنه و پاى برھنه با حال گرسنگى و تشنگى در جائى نگھدارى مى شوند، پس ھر كه از قبر خود با ايمان بخدا و به بھشت و دوزخ و حساب و قیامت بیرون آيد و بخدا و پیامبر اقرار كند از تشنگى و گرسنگى نجات خواھد يافت.
📚كتاب منازل الاخره - فصل پنجم -بيرون آمدن از قبر
🔸 کانال #زندگی_پس_از_زندگانی
@zendegi_pas_az_zendegani
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
انتشارپستثوابجاریه درپی دارد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷۹۰ ثانیه زیبا از رهبرانقلاب.
🌴چه کنیم تا در قیامت به پیامبر خدا نزدیک تر باشیم؟
13.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لطفا با دقّت و تا آخر ببینیم
👈 پاسخ مختصر و مفید به یکی از اشخاص #حجاب_استایل جاهل بیسواد یا مغرضی که برای دیدهشدن و جذب مشتری و فالوئر، حتی قرآنکریم رو هم تفسیربهرأی میکنه!
💡 هیچوقت فریب #حجاب_ظاهری اینقُماش رو نخورید.
ـــــــــــــــــــــــ
♨️دریافت بهروز ترین #خبرهای_داغ_سیاسی👇
@khabarsyasi
🟢 رهبر انقلاب خطاب به جوانان :
...مبنا را تفکرات شهید مطهری بگذارید و کارهای بعدی را روی آن بنا کنید. ( ۱۳۸۳/۰۴/۱ )
♦️توصیههای شهید مطهری به مبلّغان ومربّیان دین
1️⃣ مربّيان دين بايد اوّل بكوشند
عالم ،
محقّق
و دينشناس بشوند
و به نام دين ،
مفاهيم و معانى نامعقولى در اذهان مردم وارد نكنند
كه همان معانى نامعقول ،
منشأ حركتهاى ضدّ دينى مى شود،
2️⃣ ثانياً در اصلاح محيط بكوشند
و از آلودگيهاى محيط تا حدود امكان بكاهند،
3️⃣ ثالثاً از همه مهمتر و بالاتر اينكه
به نام دين
و به اسم دين
با فطريّات مردم معارضه و مبارزه نكنند؛
آن وقت است كه خواهند ديد
مردم «يَدْخُلُونَ فِي دين الله افواجا»
▪️مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (خورشيد دين هرگز غروب نمى كند)، ج3، ص: 405- با ویرایش -