بیشتر مردم نمی دانند که کمبود باران امسال در پنجاه سال گذشته رکورد زده و امسال به طرز فاجعه آمیز پشت سدها یا آب نیست یا بسیار بسیار کم است!
آیا استخراج این حجم از آب گوارا از سفرههای زیرزمینی، برای آبیاری فضای سبز، کار عاقلانهای است؟!
آیا اساسا همدان، با این حجم از چشمه و رودخانه و خاک حاصلخیز، و باغات و مزارعی که هنوزهم بسیاری از آنها حقآبه داشته و در کنار رودها و قناتها قرار دارند، نیازمند این سطح از فضای سبز است!
اگر شهرداری در ۲دهه گذشته، بودجه نگهداری فضای سبز خود رو صرف تملک باغهای موجود در سطح شهر میکرد، و همانها را برای استفاده مردم_با کمک بخش خصوصی_ ساماندهی میکرد، امروز نه نیازی به بوستان داشت و نه ضرورتی به این حجم از هزینه آب و آبیاری و...!!
وقتی میگم شهرها قوه عاقله ندارند به همین خاطر است! بخشی از آن هم مربوط میشه به قوانین غلط و ساختار غلط
قانون گذاشتیم بنام سرانهی فضای سبز ولی ملاحظات اقلیمی را نکردهایم!
در شرایطی که باغات موجود شهر در حال تخریب و تهدید و نابودی اند! مالکین این باغات _که عمدتا ورثه هستند_ منتظر خشک شدن باغ خود و تلاش برای تغییر کاربری آن هستند!
چرا بجای تملک و حفظ باغات برای عموم (باضوابط خاص خود) کلی بودجه میگذاریم در زمین خشک، بوستان بسازیم و از چاهها و برکه ها و قناتهای دیگر، آب را با تانکر ۴۰تنی روی آسفالت بکشانیم تا مثلا در جای دیگر درخت و گل و گیاه، پرورش دهیم درحالیکه شاید در همان حوالی در ۴دههی گذشته، باغات و مزارعی را تبدیل به مسکن کردهایم..!
من کسی را مذمت نمیکنم
مخصوصا مدیران و کارکنان شهرداری را.. چون در کار انجام شده و ساختار (غلط) موجود قرار گرفته و چارهای جز حرکت در این جاده را ندارند!
حرفم در نگرش کلی است!
در همدان و بسیاری از شهرها، حفظ کاربری فضای سبز از اوجب واجبات است، کاربری سبز حتی اگر محقق نشده و روی آن سالهاست بناهایی ساخته شده و امکان هیچگونه تغییر و تبدیل هم وجود ندارد را حاضر نیستند به نفع مردم و اخذ جریمه اصلاح کنند..!
برخی حتی دوست ندارند در یک بوستان، مسجد و یادمان شهید ساخته شود یا اندکی از آن کاسته شود تا همسایگان همجوار از برخی منافع آن بهرمند شوند!
کاربری سبز به مراتب مقدس تر کاربری مذهبی و فرهنگی و آموزشی حتی کاربری باغی است!
این تناقض را نمیدانیم چطور هضم کنیم که باغات بزرگ و درختان مثمر و قدیمی با وجود آب و خاک مناسب، در حال تخریب است و ما در حال تملک زمین و احداث بوستان و هزینه های سرسامآور آبیاری و...(تبعات سوء فرهنگی آن بماند که هیچ برنامه ای برای مدیریت بوستانها نیست!)
اینجا بلوار ارم است
از دیرباز هر دو طرف آن بیش از ۷۰۰ هکتار باغ طبیعی بوده است.
این سرسبزی که مشاهده میکنید کار مردم و طبیعت است نه بوستان سازی ما!
عقلای قوم در ادوار گذشته تصمیم گرفته اند که نیمی از آن را ملحق به شهر و مسکونی کنند!(ساختمان استانداری پیشگام این تعرضات بود..)
و نیمی دیگر را نیز به اسم سبز کمرنگ به مسکونی تبدیل کنند تا بتوانند با پول تغییرکاربری آن، ۴۸ هکتار باقی را خریداری کرده و با کلی هزینه زیرساختی، بوستان بسازند و در اختیار مردمـ..!
اون لکه صورتی زیر بلوار ارم حدود ۳۰۰ هکتاره که کاربریش منطقه ویژه گردشگریه
قسمت بالای بلوار هم که همش باغ خارج از محدودست
ما اگر باغات را امروز هم بچسبیم و با قوانین و ضوابط و موانع، حفظ کنیم با باصرف هزینه کمتر، منافع بیشتر و ماندگارتری را برای مردم و آیندگان ایجاد خواهیم کرد.
ولی باغات طبیعی شهر در حال ویرانی به دست سوداگران است و ما در حال چمن کاری بوستانهایمان...!
شهرداری تحت فشار مقامات استان در حال تملک ۴۸ هکتاری است...
صرف تملک این دوسوم باقیمانده از ۴۸هکتاری، نیازمند ۷۰۰۰ میلیارد تومان مییاشد😳
حداقل ۱۰۰۰میلیارد تومان هم هزینه ساخت محوطه و بوستان خواهد بود!
با دست خودمان باید آهک، بتن و سنگ را بریزیم روی این زمین حاصلخیز تا علفهایش، سنگ فرشهایمان را خراب نکند!!!
36.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مستند "بچههای نسبتا بد"
۱۹ دقیقه جالب
حتما ملاحظه فرمایید👌
یه خرده با جامعه آشنا بشیم🧐
پیشاپیش از شنیدن برخی اصطلاحات عذرخواهی میکنیم.🙏🏻
استعمار نو ، استعمار رسیدن به جواب،
قبل از رسیدن به سوال است!
#حائری_شیرازی