📌آیا امام علی علیه السلام و خانواده، در یک روز به فقیر، یتیم و اسیر، غذا دادند یا در سه روز؟
✍️پاسخ
1️⃣در دو روایت آمده که امام علی علیه السلام، به دلیل بیماری امام حسن و امام حسین علیهماالسلام، نذر کردند که در صورت سلامتی آن دو، سه روز روزه بگیرند. پس از آنکه سلامتی خود را به دست آوردند، امام علی، حضرت زهرا و دو فرزندانشان و فضه، سه روز روزه گرفتند و افطار خود که هر شب، پنج قرص نان بود در سه شب، به فقیر، یتیم و اسیر دادند و هر شب خودشان بدون افطار خوابیدند. (تفسیر فرات کوفی، ص520؛ امالی صدوق، ص260)
2️⃣این دو روایت ضعیف السند و نامعتبرند. بعلاوه آنکه ابهاماتی دارد. مانند آنکه چه لزومی داشت هر شب، غذای تمام پنج نفر (یعنی پنج قرص نان) به یک نفر داده شود و دو فرزند نیز گرسنه بخوابند.
3️⃣از سوی دیگر، روایت صحیح السندی وجود دارد که می گوید داستان کمک و اطعام به فقیر، یتیم و اسیر همه در یک روز بوده است. در این روایت، از روزه بودن آنها سخنی نیست.(تفسیر قمی، ص398 و 399)
4️⃣البته شیخ مفید بدون آنکه روایتی نقل کند، از روزه بودن خانواده امام علی علیه السلام و کمک به فقیر، یتیم و اسیر در یک روز سخن به میان آورده است.
5️⃣بنابراین از دلیل معتبر به دست می آید که این اِطعام و کمک کردن به فقیر، یتیم و اسیر در یک روز بوده است.
#آموزههای_اعتقادی_فاطمیه
#اطعام_فقیر_یتیم_و_اسیر_توسط_امام_علی_علیه_السلام_و_خانواده
✅به کانال یادداشتهای اعتقادی بپیوندید:
🆔@faryab110
📌مصحف فاطمه سلام الله علیها چیست؟
✍پاسخ
1⃣نام کتاب: مصحف فاطمه سلام الله علیها
2⃣ گویندهی مطالب: فرشته ای از طرف خدا.
3⃣دریافت کنندهی مطالب: حضرت زهرا سلام الله علیها
4⃣نویسنده: امام علی علیهالسلام.
5⃣محتوای کتاب: مطالبی درباره آینده. در آن احکام فقهی نیست.
6⃣زمان نزول مطالب و نگارش کتاب: فاصله میان وفات پیامبر تا شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها. در این فاصله، فرشته ای نازل میشد و مطالبی را به ایشان الهام میکرد و حضرت زهرا (س) این مطالب را بیان میکرد و حضرت علی علیه السلام مینوشتند.
7⃣محل نگهداری: نزد امامان علیهم السلام.
(الکافی، ج۱، ص۲۴۰)
#آموزههای_اعتقادی_فاطمیه
#مصحف_فاطمه_سلام_الله_علیها
✅به کانال یادداشتهای اعتقادی بپیوندید:
🆔@faryab110
📌چرا باید حضرت زهرا سلام الله علیها معصوم باشد؟
✍پاسخ
1⃣پیامبران و امامان علیهم السلام به حسب مقام پیامبری و امامت باید معصوم باشند تا انجام وظایف آنها، دچار خلل نشود.
2⃣همه انسانها، مکلف به رسیدن به درجهی عصمت هستند. چراکه خداوند متعال به انسانها دستور داده که تقوای الهی را به طور کامل رعایت کنند. رعایت کامل تقوای الهی یعنی رسیدن به درجهی عصمت.
3⃣حضرت زهرا سلام الله علیها نه پیامبر است و نه امام. اما با رعایت کامل تقوای الهی به درجهی عصمت رسیده است.
4⃣عصمت ایشان در راستای اثبات حقانیت امام علی علیهالسلام بسیار حائز اهمیت است. چراکه در نزاع شیعه و اهل سنت در مسأله حقانیت امام علی علیهالسلام و ابوبکر، وقتی یک انسان معصوم مانند حضرت زهرا (س) از امام علی علیهالسلام حمایت میکند و در برابر ابوبکر میایستد، این حمایت نشان از حقانیت امام علی علیهالسلام و نامشروع بودن خلافت ابوبکر دارد.
#آموزههای_اعتقادی_فاطمیه
#عصمت_حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
✅به کانال یادداشتهای اعتقادی بپیوندید:
🆔@faryab110
📌آیا واقعاً پیامبر اسلام فرموده بودند که ما پیامبران چیزی از خود به ارث نمیگذاریم؟
✍️پاسخ
1️⃣ابوبکر به استناد یک حدیث از پیامبر، اقدام به غصب فدک، کرد. بر پایهی این حدیث، پیامبر اسلام فرمودند: ما پیامبران چیزی از خود به ارث نمیگذاریم.
2️⃣این روایت در متون شیعی نیز بدین صورت نقل شده که ما پیامبران برای امت خود از خود درهم و دینار چیزی به ارث نمیگذاریم بلکه علم و دانش بر جای میگذاریم. (الکافی، ج1، ص34)
3️⃣معنای این سخن آن است که پیامبر به حسب شخصیت حقوقی خود _ یعنی پیامبری _ مال و منال برای امت خود باقی نمیگذارد بلکه پس از وفاتش آنچه باقی میگذارد علم و دانش است.
4️⃣در عین حال، بنا بر شخصیت حقیقی خود، مانند سایر افراد، میتواند برای خانواده و بستگان، مال به ارث بگذارد و اگر از او مالی باقی ماند، میان ورثه تقسیم میشود، چنانکه حضرت سلیمان علیهالسلام از پدرش حضرت داود علیهالسلام ارث برد.
5️⃣گفتنی است که اساساً مسأله باغ فدک، ارثیه ی حضرت زهرا (س) از طرف پیامبر اسلام (ص) نبود، بلکه هدیهای بود که پیامبر در زمان حیات خود، پس از نزول آیۀ «و آت ذالقربی حقه؛ حق نزدیکانت را بپرداز» (اسراء، 26)، آن را به دخترش بخشید. (الکافی، ج1، ص543؛ شواهد التنزیل، ج1، ص443)
#آموزههای_اعتقادی_فاطمیه
#غصب_باغ_فدک
#حدیث_پیامبر_درباره_ارثیه_پیامبران
✅به کانال یادداشتهای اعتقادی بپیوندید؛
🆔@faryab110
📌آیا به لحاظ اعتقادی این بیت شعر در حق حضرت زهرا سلام الله علیها صحیح است؟ (چادرت را بتکان روزی ما را بفرست ای که روزی دو عالم همه از چادر توست)
✍️پاسخ
1️⃣مسئلۀ این پرسش آن است که آیا حضرت زهرا و به طور کلی اهلبیت علیهم السلام، رازق یا همان روزی دهنده آفریدگان هستند؟
2️⃣پاسخ: امامان علیهم السلام به اذن خداوند قدرت تصرف در امور عالم به طور جزیی و به نحو خارق العاده را دارند. در عین حال، هیچ دلیل معتبری بر اینکه خداوند متعال، امر رزق عالم را به این بزرگواران واگذار کرده باشد، وجود ندارد و امامان (ع) نیز خود را رازق معرفی نکرده اند و حتی گاه با این نظریه مخالفت کرده اند.
3️⃣امام صادق علیه السلام فرمودند: «خداوند ... آفرینش و روزی رسانی را به آنها (اهلبیت) واگذار نکرد. همانا خداوند متعال آفرینندۀ هر چیزی است و او میفرماید: خداوند همان كسى است كه شما را آفريد، سپس روزى داد، بعد مى ميراند، سپس زنده مى كند». (عیون اخبار الرضا(ع)، ج2، ص202)
4️⃣همچنین گروهی از شیعیان درباره واگذاری خلق و رزق عالم به امامان علیهم السلام نزاع کردند، محمدبن عثمان ـ یکی از نواب امام زمان (ع)ـ این مسئله را با امام عصر (ع) مطرح کرد. امام اینگونه پاسخ فرستاد: «امامان علیهم السلام از خداوند درخواست می کنند، پس خداوند به خاطر بزرگداشت مقام آنها، می آفریند و روزی می دهد» (الغیبۀ شیخ طوسی، ص294)
5️⃣آری خداوند متعال به خاطر وجود آنهاست که به عالم رزق میدهد و قوام عالم را حفظ می کند: «وَ بِكُمْ يُنَزِّلُ الْغَيْثَ وَ بِكُمْ يُمْسِكُ السَّماءَ أَنْ تَقَعَ عَلَى الْأَرْضِ إِلَّا بِإِذْنِه» (تهذیب الاحکام، ج6، ص99)
6️⃣ بنابراین اگر منظور این باشد که خداوند به خاطر وجود حضرت زهرا(س) روزی ما را میدهد، شعر یادشده صحیح است.
#آموزههای_اعتقادی_فاطمیه
#رزاق_بودن_حضرت_زهرا_س_به_چه_معناست
✅به کانال یادداشتهای اعتقادی بپیوندید:
🆔@faryab110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امروز
روز التماس مردترین مرد عالم است 😔
📌چرا فاطمه (س) کوثر است؟
✍️پاسخ
1⃣در قرآن تنها یک بار، واژهی کوثر آمده که برخی بزرگان شیعی، نه بر منبای روایات، بلکه بر اساس شأن نزول سورۀ کوثر، آن را بر حضرت زهرا (س) تطبیق داده اند.
2⃣کوثر به معنای خیر کثیر است. معمولاً گفته می شود که چون نسل پیامبر از طریق حضرت زهرا (س) تا قیامت باقی میماند، او خیر کثیر است.
3⃣در حالیکه بقای نسل، به خودی خود، شرافت به شمار نمیرود مگر آنکه آن نسل موجب افزایش کمال انسان شود. ضمن اینکه بر مبنای این سخن، حضرت ابراهیم و بالاتر از آنها حضرت آدم علیهماالسلام، بیشتر از حضرت زهرا (س) مستحق عنوان «کوثر» هستند.
4⃣به نظر میرسد وجه کوثر بودن حضرت زهرا (س) برای پیامبر، نقش بی بدیل ایشان در روشن ساختن حقیقت در فضای غبارآلود پس از وفات پیامبر اسلام (س) است.
5⃣بدین معنا که بدون دین، امکان رسیدن به سعادت وجود ندارد. در اختلاف میان مذهب شیعه و اهل سنت یا اختلاف میان امام علی علیهالسلام و ابوبکر، حضرت زهرا (س) از علی علیهالسلام حمایت و به ابوبکر اعتراض کرد.
6⃣پیامبر اکرم (س) فرموده بود که خدا با غضب فاطمه غضبناک و با خشنودی او خشنود میشود. (المستدرک علی الصحیحین، ج۳، ص۱۶۷). نارضایتی فاطمه (س) از حکومت وقت، یعنی نارضایتی خدا از آن و به معنای نامشروع بودن آن حکومت و از سوی دیگر، اثبات حقانیت امام علی علیهالسلام است.
7⃣حضرت زهرا (س) با عملکرد معترضانه ی خود، این حقیقت را تا قیامت برای حقجویان آشکار ساخت و از این جهت کوثر و خیر کثیر است.
#آموزههای_اعتقادی_فاطمیه
#کوثر
#چرا_فاطمه_س_کوثر_است
✅به کانال یادداشتهای اعتقادی بپیوندید:
🆔@faryab110