امیر عباس:
بنام خدا
سلام علیکم
ماه مبارک رمضان رو خدمت همه دوستان ولایی تبریک عرض میکنم
و بهترین آرزوها را همراه با سلامتی برایتان آرزومندم
اللهم عجل لولیک الفرج
اللهم ادخل علی اهل القبور السرور
اللهم اشفع کل مریض
اللهم اصلح کل فاسد من امورالمسلمین
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
🖊استاد امیر عباس
اهمیت و ماهیت دولت جوان انقلابی
مطالبه برجسته و اخیر رهبر معظم انقلاب از جوانان متعهد، فراهم کردن زمینه برای روی کار آمدن دولت جوان حزباللهی بوده است. در«الزاامات شکلگیری دولت جوان حزباللهی» به لوازم و مختصات سیاسی دولت مدنظر پرداخته خواهد شد.
🖊استاد امیر عباس
۱
مقدمه
گفتمان دولتهای روی کار آمده در نظام جمهوری اسلامی ایران از ابتدای انقلاب تا کنون، هیچ گاه به طور کامل با گفتمان اصیل انقلاب اسلامی منطبق نبوده است. ضعفهای اندیشهای و اجرایی دولتهای مختلف، به مرور زمان سبب ایجاد خلل در کارآمدی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نظام شدهاند. این امر سبب شده تا روی کار آمدن یک دولت پرتوان و مکتبی تحت عنوان «دولت جوانِ حزباللهی» بیشتر از پیش ضرورت و اهمیت یابد.
🖊استاد امیر عباس
۲
مسئلهای که در سالهای گذشته همواره مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بوده است. فلذا در «الزامات شکلگیری دولت جوان حزباللهی» به بررسی بایدها و شاخصهای دولت مذکور خواهم پرداخت. به تببین ماهیت دولت جوان حزباللهی اختصاص دارد.
🖊استاد امیر عباس
۳
اهمیت شکلگیری دولت جوان انقلابی
طبق اصول قانون اساسی و ساختار سیاسی جمهوری اسلامی ایران، رئیس جمهور به عنوان رئیس دولت مسئول اجرای قانون اساسی است. علاوه بر این دولت بازوی اجرای سیاست ها، خط مشیها و برنامههای بالادستی و کلان کشور نیز هست. به عبارت دیگر دولتها در نظام جمهوری اسلامی دارای بیشترین قدرت اجرایی و بالاترین جایگاه سیاسی در بین قوا هستند؛ امری که با توجه به سوابق دولتهای مختلف جمهوری اسلامی، علاوه بر داشتن ثمرات مثبت، آسیبهای بیشماری را نیز به همراه داشته است. یکی از مهمترین آسیبها در موضوع دولت در جمهوری اسلامی، تفاوت نظر در مبانی انقلاب اسلامی و به دنبال آن حرکت بر خلاف سیاستها و خط مشیهای کلان جمهوری اسلامی است. به دیگر معنا تفاوتهای بنیادی در نوع نگاه به بایدها و نبایدهای جمهوری اسلامی از یک طرف و برخورداری از بسط ید در تمامی امور اجرایی کشور از طرف دیگر، باعث شده تا دولت مطلوب و متناسب با ساختاری سیاسی جمهوری اسلامی شکل نگیرد و جایگاه قانونی دولت در قانون اساسی محقق نشود.
🖊استاد امیر عباس
۴
نگاهی به منظومه فکری رهبران انقلاب اسلامی نشان میدهد در صورتی که دولت انتخابی مردم همراستا با مبانی مکتبی و انقلابی باشد، شرایط کشور در حوزههای گوناگون رو به بهبودی خواهد رفت؛ اما در صورت روی کار آمدن دولتی با ویژگیهای غیرمکتبی شکل بگیرد، تعارض نظری در نوع نگاه به مسائل انقلاب اسلامی کشور را به بنبست میکشاند؛ مسئلهای که به خوبی در دولتهای جمهوری اسلامی از سال ۱۳۶۰ تا کنون به خوبی مشهود است.
🖊استاد امیر عباس
۵
چیستی دولت جوان حزباللهی
برای روشنتر شدن ابعاد مختلف دولتی با نشان انقلاب اسلامی، لازم است تعریفی مشخص از آن ارائه شود. منظور از واژه «جوان» در دولت جوان حزباللهی؛ دولتی برخودار از روحیه جهادی، با نشاط و پرتلاش و دارای انگیزه جهت حل مشکلات کلان کشور است. چنین دولتی در بزنگاههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و بینالمللی به جای بهانهتراشی برای فرار از مسئولیت، از تمامی ظرفیتهای موجود کشور و محیط پیرامونی آن برای رفع موانع حرکت نظام جمهوری اسلامی به سمت اهداف مادی و معنوی خود، بهره میبرد. باید توجه داشت که در منطق سیاسی آیتالله خامنهای جوانگرايی در تقابل با شايستهسالاری نيست. نباید با تاکيد بر جوانگرايی، شايستگان را حذف کرد و يا امور را به دست جوان کمتجربهتری سپرد که فاقد شايستگي و تخصص لازم برای پیشبرد امور کلان کشور هستند. بدون شک نگرش رهبری بر سپردن امور به جوانان شايسته و صاحب صلاحيت است و بايد نسبت به اين شاخص دقت لازم را داشت تا نسخه اتخاذ شده به فساد و ناکارآمدی بیشتر منتهی نشود.
🖊استاد امیر عباس
۶
در تعریف رکن انقلابی بودن عبارت دولت جوان حزباللهی باید بیان کرد که بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب، دولت حزباللهی عبارت است از: «دستگاه مدیریتی تحقق ارزشها و مسئول اجرای قانون اساسی که ارکان مختلف آن معتقد به اصول و مبانی انقلاب اسلامی باشد.» به عبارت دیگر پشتوانه چنین دولتی، اعتقاد به مبانی ناب و قاطع حکومت اسلامی است و دغدغه اصلی این دولت حل مسائل مردم و انقلاب
اسلامی بر اساس نظامات برآمده از اندیشه اصیل انقلاب اسلامی است. طبق بیانات آیتالله خامنه ای اگر دولت از خصیصه «روحیه انقلابی و اسلامی عمیق» بهرهمند باشد، تمام برنامهها و اهداف آن دولت در حوزهای روبنایی جامعه مثل اقتصاد تحقق میپذیرد. البته باید در نظر داشت که انقلابی بودن ویژگی اصلی و مرکزی چنین دولتی است و بنا بر اندیشه رهبران سیاسی انقلاب ویژگیهای دیگری برای دولت یا قوه مجریه شمرده شده که در یادداشتهای بعدی به آن اشاره خواهد شد.
🖊استاد امیر عباس
۷
مأموریت جوان مؤمن انقلابی برای پیشرفت کشور
اگر جوان ایرانی بخواهد مأموریت خود را دریابد، باید ببیند در محور مختصاتی با دو محور عمودی و افقی «ایمان» و «انقلاب اسلامی»، در کجا ایستاده است؟ آنچه روشن است، اینکه «وظیفهشناسی» و «عمل مبتنی بر آن» بیش از آنکه مسألهای انتزاعی و نوعی باشد، یک واقعیت عینی و مصداقی است. یعنی مأموریت و وظایف هر کسی و هر جوانی با جوان دیگر به فراخور زندگی و حیات آنها تفاوت دارد. اما این نکته که رهبر معظم انقلاب اسلامی همزمان با وضعیت و شرایط امروز از جوانان کشورش توقع افزونتری دارد، به هیچ استدلال و دلیلی نیاز ندارد. کافی است میزان مخاطب قرار دادن، دفاع کردن، حمایت کردن و مطالبات ایشان از جوانان را از اینجا ببینید.
🖊استاد امیر عباس
۸
«وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم / که در طریقت ما کافرى است رنجیدن نرنجید؛ دنبال کار بروید. همین مطلب را عیناً خطاب به آن برادر عزیزى که به عنوان نمایندهى جامعهى اسلامى، بسیار متین و شیوا مطالبى را بیان کردند، عرض مىکنم. این حرفها، حرفهاى دل ماست، منتها فرق ما و شما این است که ما بر اثر تجربهى روزگار فهمیدهایم که یک مقدارى باید انسان تحمل و صبر کند، شما جوانید و تازه از راه رسیده و پرشور و بىصبر! همهاش خوب است، غیر از این بىصبرى. البته این هم علاج ندارد. نه اینکه بخواهم بگویم خیلى علاج دارد؛ نه، ما خودمان هم این دورهى شما را گذراندهایم، مىدانیم چهجورى است؛ ولى بالاخره این را من مىخواهم به شما بگویم که همهى این چیزهایى که شما گفتید و شعارش در این کشور داده شده، به حول و قوهى الهى و بإذناللَّه تحقق پیدا خواهد کرد.»
🖊استاد امیر عباس
۹
پس راهی جز همدلی و اتحاد وجود ندارد
جوانان باید دست به دست هم دهند و با یک پویش مردمی افکار عمومی و توجه مسئولین را به این موضوع جلب کنند
تا دولت جوان و حزب اللهی تبدیل به یک خواسته همگانی و مطالبه عمومی شود
اینگونه زمینه ی مناسب جهت ورود نخبگان مومن و جوان به عرصه انتخابات فراهم خواهد شد. ان شاءالله
و این امر محقق نخواهد شد مگر اینکه زمان شناس باشیم و از الان اقدام کنیم چرا که در آستانه انتخابات و در چند روز نمی شود تحولی ایجاد کرد
🖊استاد امیر عباس
۱۰
در صورت روی کار آمدن دولتی با ویژگیهای غیرمکتبی و متعارض با روح انقلاب اسلامی، کشور را به بنبست میکشاند.
برابر اصول قانون اساسی و ساختار سیاسی جمهوری اسلامی ایران، رئیس جمهور به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی و رییس قوه مجریه، دارای گسترده ترین و بیشترین قدرت اجرایی و بالاترین جایگاه سیاسی در بین قوا بوده و علاوه بر آن بازوی اجرای سیاست ها، خط مشیها و برنامههای بالادستی و کلان کشور نیز هست.
در صورتی که دولت انتخابی مردم هم راستا با مبانی مکتبی و انقلابی شکل گرفته باشد، شرایط کشور در حوزههای گوناگون رو به پیشرفت و بهبودی خواهد رفت؛ اما در صورت روی کار آمدن دولتی با ویژگیهای غیرمکتبی و متعارض با روح انقلاب اسلامی، کشور را به بنبست میکشاند؛ مسئلهای که به خوبی در دولتهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی به خوبی مشهود و ملموس بوده است. به طوری که، دولت های نزدیک به گفتمان انقلابی گری با روحیه جهادی و مدیریت انقلابی کارهای بزرگ و ماندگاری را در کارنامه خود ثبت کرده اند و بر عکس ، دولت های متمایل به غرب و لیبرالیسم، نتوانسته اند انتظارات و مطالبات مردمی را بر آورده سازند و همواره چهره ای ناموفق و نا کار آمد از جمهوری اسلامی در اذهان و افکار عمومی داخلی و جهانی به نمایش گذاشته شده است.
🖊استاد امیر عباس
۱۱