🤔 این چیزهای سياه داخل برنج چیست؟
👌چرا با فشار له میشه؟
➖چرا این رنگی است؟
🍚 غذا پاکه!؟ نجس نیست؟؟
✔️ برای اینکه بدانیم این چیزهای سیاه داخل چیست و از کجا آمده باید یک سفر کوتاه از مراحل تولید برنج و مراحل آن را ببینیم:
🌾 برداشت برنج از مزرعه
👌 برنج گياهي است با مصرف آب بالا، به قول معروف غرقابي است.
برنج در مراحل کاشت و داشت باید چند سانتيمتر داخل آب راکد باشد.
➖آب راکد رنگ خاک را سیاه میکند خاصیت مرداب همین است.
هنگام برداشت همین گِلها به دانه های برنج میچسبد.
خشک کردن
🔥 اولین مرحله بعد از برداشت برنج از مزرعه و جدا کردن ساقه آن مرحله خشک کردن است.
🔹 خشک کردن شالی، بسیار مهم و حساس است و لازم است میزان رطوبت دانه ( شلتوک) کاهش داده شود و در صورت خشک نکردن باعث ترک و خرد شدن میشود.
⏰ شلتوک برنج به طور معمول، ۴۸ تا ۷۲ ساعت در دمای 30 تا 45 درجه در خشککن میماند تا رطوبت آن گرفته شود.
🧬 فرایند خشک کردن باید آرام و یکنواخت باشد در خشک کنها مختلف (بستر ثابت، ایستاده و دورانی و ...) زیر و رو کردن جابجایی شالی توسط دستگاه یا کارگر انجام میشود.
👌👌 در این مرحله گِلهای چسبیدن به دانهها به علت زیر و رو کردن وجابجای بیضی شکل میشوند و در اثر حرارت سفت میگردد و سیاهتر میشود.
🧹🔬مرحله تمیز کردن و سنگ زدایی بعد از خشک کردن مرحله تمیز کردن است
شالی در این مرحله دارای ضایعاتی است مانند کاه، کلش و سنگهای که بخاطر سفت شدن گِلها بوجود آمدن.
برای تمیز کردن از الکهای ارتعاشی و یا گردان، بادبزن ها، سنگ جدا کن ها و جداسازی مغناطیسی استفاده میشود.
👌👌گل های که سفت شده و به صورت سنگ بیضی درآمده بودن در ارتعاش این الکها زاویهها خود را از دست میدهند و تقریبا به صورت بیضی کامل میگردند.
👌در این مرحله 95 تقریبا درصد سنگها از برنج جدا میشود و حدود 5 درصد باقی میماند که وارد کیسه برنج میشود.
🤔 این چیزهای سياه داخل برنج چیست؟
🔹همان گِلهای است که در اثر حرارت سفت شده که هنگام پختن برنج چون داخل آب میجوشد شل میشود و با فشار دست له میشود.
کانال آموزش احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/1704656951C26f5cc23f1
گروه آموزش احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/3498377813Ce48e9cafcc
👈 گروه باز است.
نسبت به درس اگر سوال دارید در گروه مطرح بفرماید:
https://eitaa.com/joinchat/3498377813Ce48e9cafcc
#احکام_منزل
#خون_در_مواد_غذایی
#شیر
🌺 خوني كه گاهي موقع دوشيدن شير ديده ميشود:
✍️ آیت الله مکارم: پاک است.
✍️ بقیه مراجع: نجس است.
#گوشت (مرغ، ماهی، گاو، گوسفند و ...)🐑🐓🐂🐟
خون گوشت در نایلون هنگام خرید و خونی که از گوشت قبل شستن، هنگام شستن، خرد کردن، چرخ کردن، بازشدن یخ گوشت فریزری، سرخ کردن، آبپز و کباب کردن خارج میشود، پاک است و چیزی را نجس نمیکند.
#تخم مرغ🍳
✍️ آیات عظام: خامنهای، فاضل، مظاهری، مکارم، سیستانی و سبحانی: اگر آن لکه خون را بردارند، بقیه تخم مرغ پاک و حلال است.
✍️ آیات عظام: تبریزی، زنجانی، صافی، بهجت، جوادی، وحید و نوری: بنابراحتیاط واجب (تا پوست نازك بین زرده و سفیده پاره نشده) اگر خون در زرده باشد سفيده پاك است و اگر در سفيده باشد زرده پاك است.
👌تبصره: مقلدین مراجعی که احتیاط واجب فرمودند میتوانند در این مسئله به مراجع زندهای که فتوا دادند رجوع کنند و آن لکه خون را بردارند (وقت شکستن یا بعد پختن) و بقیه تخم مرغ پاک و حلال است.
نکته: لکههای سفید، کرمی یا قهوهای داخل تخم مرغ خون نیست و پاک است.
📚 توضیح المسائل مراجع م96 تا 99؛ آقا رساله آموزشی ج 1 درس 7
کانال آموزش احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/1704656951C26f5cc23f1
گروه آموزش احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/3498377813Ce48e9cafcc