هدایت شده از فقه معاصر
#مناسبت
امام كاظم(ع):
عَظِّمِ العالِمَ لِعِلْمِهِ وَدَعْ مُنازَعَتَهُ، وَ صَغِّرِالْجاهِلَ لِجَهْلِهِ وَلاتَطْرُدْهُ وَلكِنْ قَرِّبْهُ وَ عَلِّمْهُ.
عالم را به جهت عملش بزرگ بشمار و از منازعه با او درگذر؛ و جاهل را چون جاهل است به حسابش نیاور؛ ولی طردش نکن، بلكه او را جذب کن و آنچه نمیداند تعلیمش بده!
📚تحف العقول، ص۲۰۹
🍃
امام کاظم حضرت موسی بن جعفر (علیهماالسّلام) بعد از رحلت پدر عالیقدرش حضرت امام جعفر صادق علیه السلام، ادارهکننده فکری و علمی مکتب فکری و علمی وسیع ایشان بود؛ مکتبی که به سرعت رو به توسعه و تعمیق نهاده و در بردارندۀ هزاران دانشجو و استاد و طالب علم بود.
آن امام همام علی رغم زندان های مکرّر، شاگردان بسیاری تربیت کرد و صدها نفر از محضر پر فیض آن حضرت کسب دانش کرده و احادیث ایشان را نقل کردهاند.
شش تن از ایشان چندان به فقاهت و صدق و امانت معروف گشتند که بر روایات آنان، مهر صحت و اعتبار خورده است و به تعبیر بزرگان علم الحدیث و متخصصان رجال الحدیث، جزء اصحاب اجماع هستند؛ چه این که همگان بر صحت روایاتی که از آنان رسیده باشد، اذعان کرده اند. اینان عبارتند از:
۱- یونس بن عبدالرحمن. ۲- صفوان بن یحیی. ۳ محمد بن ابیعمیر. ۴- عبدالله بن مغیره. ۵- حسن بن محبوب سراد. ۶- احمد بن ابینصر بزنطی.
🍃
🏴 شهادت حضرت کاظم امام موسی بن جعفر علیه السلام، تسلیت باد.
🍃@FiqhMoaser
#مناسبت
🌴 امیرمؤمنان علی علیهالسلام:
[خداوند] پيامبر را در زمانى فرستاد كه رشته رسالت منقطع، و خواب غفلت ملّتها طولانى، و فتنهها جدّى، و امور حيات از هم گسيخته، و آتش جنگها شعلهور بود... پس اى بندگان خدا پند بگيريد!
📚 نهج البلاغه، خطبه ۸۹
🍃
🌴عید مبعث رسول اکرم حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله تهنیت باد💐
-------------------------
🍃@FiqhMoaser
#صلوات_مخصوص :
إِنَّ اللهَ وَ مَلائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِیماً
اللهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ بَارِکْ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ تَحَنَّنْ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ سَلِّمْ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، کَأَفْضَلِ مَا صَلَّیْتَ وَ بَارَکْتَ وَ تَرَحَّمْتَ وَ تَحَنَّنْتَ وَ سَلَّمْتَ عَلَى إِبْرَاهِیمَ وَ آلِ إِبْرَاهِیمَ إِنَّکَ حَمِیدٌ مَجِیدٌ
اللهُمَّ أَعْطِ مُحَمَّداً الْوَسِیلَةَ وَ الشَّرَفَ وَ الْفَضِیلَةَ وَ الْمَنْزِلَةَ الْکَرِیمَةَ؛
اللهُمَّ اجْعَلْ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ، أَعْظَمَ الْخَلائِقِ کُلِّهِمْ شَرَفاً یَوْمَ الْقِیَامَةِ، وَ أَقْرَبَهُمْ مِنْکَ مَقْعَداً وَ أَوْجَهَهُمْ عِنْدَکَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ جَاهاً، وَ أَفْضَلَهُمْ عِنْدَکَ مَنْزِلَةً وَ نَصِیباً؛
اللهُمَّ أَعْطِ مُحَمَّدا أَشْرَفَ الْمَقَامِ وَ حِبَاءَ السَّلامِ وَ شَفَاعَةَ الْإِسْلامِ؛
اللهُمَّ وَ أَلْحِقْنَا بِهِ غَیْرَ خَزَایَا وَ لا نَاکِثِینَ وَ لا نَادِمِینَ وَ لا مُبَدِّلِینَ، إِلَهَ الْحَقِّ آمِینَ
🌴 عید مبعث حضرت ختمی مرتبت ص تهنیت باد. 🌺
-----------------------------
🍃@FiqhMoaser
هدایت شده از اصول فقه معاصر
#مناسبت
🌴 امام حسن عسکرى (ع) در توصیف بعثت پیامبر (ص):
... تا این که به چهل سالگى رسید، و خداوند قلب کریمش را بهترین و والاترین و خاشعترین و مطیعترین قلبها یافت. پس به درهاى آسمان اجازه داد که بازشوند و ملائکه را اجازه داد که نازل شوند و در این حال محمد (ص) به آنها مىنگریست.
پس رحمت از طرف عرش بر وى نازل شد و او به روح الامین (جبرئیل) که طاووس ملائکه است نگاه مىکرد که نزد او فرود آمد، دستش را گرفت و تکان داد و گفت: اى محمد! بخوان!
محمد فرمود: چه چیزى را بخوانم؟
گفت: اى محمد!
(قرآن را) بخوان به نام پروردگارت که هستى را آفرید!
همو که انسان را از خون بسته آفرید.
بخوان که پروردگارت از همه ارجمندتر است.
همو که با قلم تعلیم داد و آن چه را که انسان نمىدانست به او آموخت.
سپس آنچه را که مىبایست بر او نازل کرد و خودش به سوى پروردگارش بالا رفت.
محمد (ص) از کوه پایین آمد در حالى که عظمت خداوند و جلالت ابّهت الهى او را مدهوش خود کرده بود و به تب و لرز دچار شده بود.
چیزى که اضطرابش را بیشتر مىکرد، این بود که مىترسید، قریشیان او را تکذیب کرده و او را به جن زدگی نسبت دهند، در حالى که او عاقلترین مردم و گرامىترین آنان بود و مبغوضترین چیزها در نظر او شیاطین و اعمال جن زدگان بود.
بنابراین، خداوند اراده کرد که قلبش را مملوّ را شجاعت نماید و به او فراخى دل عنایت فرماید.
براى همین از کنار هر سنگ و درختى که ردّ مىشد، مىشنید که مىگفتند: السّلام علیک یا رسول اللّه!
📚بحار الانوار: ج۱۸ ص۲۰۶
🍃
عید مبعث رسول اکرم حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله تهنیت باد💐
🍃
@OsulFiqhMoaser
هدایت شده از فقه معاصر
#مناسبت
🇮🇷
✊✌️ فرارسیدن دهۀ فجر و چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به پایمردی و رشادت مردم، و رهبریِ فقیهِ عالیقدر امام خمینی قدس سرّه، و تداوم آن به پرچمداریِ فقیه فرزانه امام خامنهای مدظله، گرامی باد. 💐
🇮🇷
---------------------------
🍃@FiqhMoaser
هدایت شده از فقه معاصر
✍تصویرگر: ف. الف
🕊
مثل کبوتران شب جمعهٔ حرم
بگذار در هوای تو نقاشیام کنند.
🕊
حسین بن ثُوَیر نقل میکند: من، یونس بن ظَبیان، مُفَضَّل بن عمر و ابو سَلَمَۀ نزد حضرت صادق علیهالسلام نشسته بودیم. در بین ما یونس که مسن تر از همه ما بود سخن میگفت. عرض کرد: فدایت شوم، من زیاد به یاد حسین بن علی علیهالسلام هستم، در این حالت چه بگویم؟
حضرت فرمود:
سه بار بگو: «صَلَّی اللَّهُ عَلَیْکَ یَا أَبَاعَبْدِاللَّهِ»، چرا که سلام از دور و نزدیک به حسین بن علی علیهالسلام میرسد.
📚 الکافي، ج ۴، ص ۵۷۵/ وسائلالشیعة، ج ۱۴، ص ۴۹۴
----------------------
🌴 سالروز #میلاد_امام_حسین علیهماالسلام، سرور آزادگان، سالار شهیدان و مقتدای مجاهدان، تهنیت باد.💐
#عزیزم_حسین #ماه_شعبان
با نشر این پیام، در ثواب سلام بر سیدالشهدا شریک شوید.
----------------------
🍃@FiqhMoaser
هدایت شده از فقه معاصر
#مناسبت
صحیفه سجادیه کتابی حاوی ۵۴ دعا از امام سجاد(ع) است. این کتاب پس از قرآن و نهج البلاغه مهمترین میراث مکتوب شیعه به حساب میآید و به نامهای خواهر قرآن و «انجیل اهل بیت» نیز مشهور است. صحیفه مانند قرآن و نهجالبلاغه از نظر فصاحت و بلاغت مورد توجه قرار گرفته و به سیزده زبان از جمله فارسی و انگلیسی ترجمه شده است.
صحیفه سجادیه از نظر سند داراى اعتبار بالایى است؛ زیرا:
اولاً: محتواى آن چنان محتواى فصیح و بلیغ وژرف و دقیقى است که صدور آن از غیر امام معصومى که با عالم غیب مرتبط است بسیار بعید به نظر مىرسد و جمعى از علماى بزرگ نیز بر همین موضوع تکیه کرده اند.
ثانیاً: بسیارى از بزرگان علما در اجازات روایى خود به آن اشاره کرده و آن را ستوده اند.
ثالثاً: بعضى از فقهاى بزرگ در مسائل فقهى به بعضى مضامین آن که جنبه فقهى دارد استناد کرده اند.
رابعاً: اهتمام عمومى شیعیان به قرائت و تلاوت دعا هاى صحیفه قرینه دیگرى بر صحت اسناد آن به امام بزرگوار، امام على بن الحسین(علیهما السلام) مى باشد و یکى از نشانههاى این اهتمام، نوشتن شروح متعددى توسط جمعى از بزرگان و دانشمندان بر این دعاهاست.
🌴 میلاد حضرت زین العابدین امام علی بن الحسین السجّاد علیهماالسلام تهنیت باد💐
------------------------
🍃@FiqhMoaser
📜 همایش منشور روحانیت، به مناسبت سوّم اسفند؛ سالروز صدور پیام منشور روحانیّت توسط امام خمینی (ره):
💠 تشکیل حکومت در عصر غیبت
👥 سخنرانان:
حجتالاسلام والمسلمین دکتر علی خیاط
حجتالاسلام والمسلمین محسن قنبریان
حجتالاسلام والمسلمین مجتبی الهی خراسانی
🗓 پنجشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۲
🕣 از ساعت ۸ تا ۱۱:۳۰
📍مشهد مقدّس، خیابان آیتالله بهجت، سالن همایش هتل آفتاب ولایت
---------------------
🍃@FiqhMoaser
مستحب است در شب نیمه شعبان، دعایى را بخواند که حضرت رسول صلى الله علیه و آله در این شب میخواندند:
اللهُمَّ اقْسِمْ لَنَا مِنْ خَشْیَتِکَ مَا یَحُولُ بَیْنَنَا وَ بَیْنَ مَعْصِیَتِکَ وَ مِنْ طَاعَتِکَ مَا تُبَلِّغُنَا بِهِ رِضْوَانَکَ وَ مِنَ الْیَقِینِ مَا یَهُونُ عَلَیْنَا بِهِ مُصِیبَاتُ الدُّنْیَا اللهُمَّ أَمْتِعْنَا بِأَسْمَاعِنَا وَ أَبْصَارِنَا وَ قُوَّتِنَا مَا أَحْیَیْتَنَا وَ اجْعَلْهُ الْوَارِثَ مِنَّا وَ اجْعَلْ ثَارَنَا عَلَى مَنْ ظَلَمَنَا وَ انْصُرْنَا عَلَى مَنْ عَادَانَا وَ لا تَجْعَلْ مُصِیبَتَنَا فِی دِینِنَا وَ لا تَجْعَلِ الدُّنْیَا أَکْبَرَ هَمِّنَا وَ لا مَبْلَغَ عِلْمِنَا وَ لا تُسَلِّطْ عَلَیْنَا مَنْ لا یَرْحَمُنَا بِرَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ
(خدایا از خشیتت چنان نصیب ما کن، که بین ما و نافرمانى تو حایل شود، و از طاعتت آنچه که ما را به خشنودىات برساند، و از یقین به قدرى که گرفتاریهاى دنیا را بر ما آسان سازد، خدایا مار را به گوشهایمان و دیدگانمان و نیروهایمان تا گاهى که ما را زنده مىدارى بهرهمند گردان، و آن را وارث ما قرار بده، و انتقام ما را بر عهده کسى قرار ده که بر ما ستم روا داشته، و ما را بر کسىکه با ما دشمنى ورزیده یارى ده، و مصیبت ما را در دین ما قرار نده، و دنیا را بزرگترین اندیشه و نهایت دانش ما قرار مده، و آن را که به ما رحم نمىکند بر ما چیره مکن، به مهربانىات اى مهربانترین مهربانان!)
این دعا دعاى جامع و کاملى است که خواندن آن در اوقات دیگر هم، مغتنم است، و از کتاب «غوالى اللئالى» چنین روایت شده که حضرت رسول صلى الله علیه و آله همواره این دعا را مىخواندند.
---------------------
🍃@FiqhMoaser
هدایت شده از فقه معاصر
تولد مهدی موعود
تولد امام زمان(عج) فرزند امام حسن عسکری(ع) اگرچه از انظار عام مخفی نگاه داشته شد، اما روایات کهن بسیاری در کتب شیعه و کتب اهل سنت، سال و ماه ولادت ایشان را ثبت کرده و اغلب، ۱۵ شعبان سال ۲۵۵ هجری قمری دانستهاند.
آن حضرت در خانه پدری خود در شهر سامرا و کوچهای به نام «راضه» و «وصافه» متولد شد که سالها پیشتر، امام هادی (ع) و امام عسکری(ع) که توسط خلفای عباسی به سامرا فراخوانده شدند، تا آخر عمر در همین خانه سکونت داشتند و اکنون، بارگاه آن دو امام همام است.
در منابع اهل سنت احادیث متعددی درباره مهدی و منجی آخرالزمان آمده و برخی محدثان اهل سنت مانند آبری شافعی، عبدالحق دهلوی، سفارینی، و شوکانی به متواتر بودن آنها تصریح کردهاند.
به عقیدۀ عمدۀ اهل سنت، مهدی از نسل پیامبر (ص) و همنام با ایشان و ملقب به مهدی است، در آخرالزمان علیه ظالمان قیام و عدالت را در سراسر جهان برقرار میکند.
برخی از علمای اهل سنت مانند سبط ابن جوزی و ابن طلحه شافعی، مهدی موعود در اسلام را همان امام دوازدهم شیعیان دانستهاند و امثال ابن خلکان، ابن صباغ مالکی، شعرانی حنفی، ابن طولون و دیگران، به ولادت ایشان در نیمه شعبان تصریح داشتهاند.
📚منابع سنی: اشعری، المقالات و الفرق؛ سبط بن جوزی، تذکرة الخواص؛ ابن خلکان، وفیات الأعیان؛ ابن طلحه شافعی، مطالب السؤول؛
منابع شیعی: نوبختی، فرق الشیعه؛ ابن خشاب، تاریخ موالید الائمه؛ کلینی، الکافی؛ صدوق، کمالالدین؛ طوسی، الغیبه؛ مفید، الارشاد؛ ریشهری، دانشنامه امام مهدی(عج).
🌴 میلاد ولی عصر و مهدی موعود عجل الله فرجه الشریف تهنیت باد.
------
🍃@FiqhMoaser
هدایت شده از فقه معاصر
🗳 دعوت به مشارکت همگانی در انتخابات:
دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی، تجسم حقّ یکایک مردم در تقنین است و ششمین انتخابات مجلس خبرگان رهبری، نماد دخالت رأی مردم در تعیین شخص حاکم در نظام اسلامی است.
استفاده از این حق، تکلیفی شرعی است که در حفظ تمامیت و حاکمیت کشور اسلامی و نمایش قدرت و همبستگی ملت و حکومت در چشم جهانیان و مایۀ ترس و ضعف دشمنان، بر دوش آحاد مؤمنان است.
برای ادای چنین تکالیفی، خداوند در قرآن وعده داده است که: «بدانند که در هيچ صحنهای كه كافران را به خشم آورد قدم نمىگذارند، و هیچ مواجههای با دشمن ندارند، مگر اينكه به سبب آن، عمل صالحى براى آنان نوشته مىشود، زيرا خدا پاداش نيكوكاران را ضايع نمىكند.» (سورۀ توبه، آیۀ 120) و نیز فرموده: «در راه خدا هر هزینهای کنید، پاداش کامل آن به شما برخواهد گشت.» (سورۀ انفال، آیۀ 60)
شرکت در انتخابات، از برترین مصادیق تعاون واجب بر اقامۀ حقّ است که امیرمؤمنان علیهالسلام فرمود: «از حقوق واجبِ خداوند بر بندگانش این است که برای بر پا داشتن حقّ در میان خویش، تعاون و همیاری کنند.» (نهج البلاغه، خطبه 216)
متن کامل در بالا
---------------------
🍃@FiqhMoaser
هدایت شده از خبرگزاری حوزه علميه خراسان
13.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 تصویری | مصاحبه با حجت الاسلام و المسلمین مجتبی الهی، در رابطه با #انتخابات
🔺دعوت حجتالاسلام والمسلمین مجتبی الهی استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان، از مردم برای مشارکت حداکثری در #انتخابات
🔹خبرگزاری حوزه علمیه خراسان
🌐 @news_howzehkh