انقلاب 1401 چقدر رخ داده است؟
بودریار (جامعه شناس مشهور فرانسوی) یک کتاب مهمی داره به نام "جنگ خلیج فارس اتفاق نیفتاده" که سرو صدایی بلند کرد. خلاصه حرفش این بود که اونچه ما از رسانه ها به عنوان جنگ دیدیم با چیزی که اونجا بود اینقدر تفاوت داشت که میشه گفت اصلا رخ نداد. رابطه دریافت ما از واقعیت و واقعیت قطع شده و حتی دو چیز متفاوته. از مباحث فلسفیش گذشته اگر این بنده خدا هنوز زنده بود احتمالا با دیدن "انقلاب 1401" ایران دوباره کتاب مینوشت. انقلابی که شاید بشه بهترین اسمش رو گذاشت "انقلاب مجازی".
اگر همین امروز به حجم توییت و پست و ... نگاه کنید فکر میکنید این رویداد حداقل یکساله که در جریانه و ماه ها درگیری داشته. در حالیکه عملا کمتر از یک هفته حضور خیابانی با دو روز اوج (چهارشنبه و پنج شنبه) داشته است. فکر میکنید کشور در اعتصاب و تعطیلی و غم فرو رفته اما بازار حتی برای نیم ساعت هم تعطیل نشد. فکر میکنید خون در خیابان ها جاری است اما مردم در حال زندگی و خرید و عروسی و عزا و روزمره هستند. فکر میکنید میلیون ها نفر مثل 57 به خیابان ها ریختند اما کف میدون خبر خاصی نیست. چطور چنین فاصله ای ممکنه؟
در واقع میشه ادعا کرد امروز یک ایران مجازی ساخته شده. در این ایران مجازی مردم سیاه پوش و خونین مشغول سنگر بندی اند. سپاهی ها در حال فرارند، رهبر که یکبار هفته پیش فوت کرده بود دوباره فوت کرده، پول ها را به بانک سوییس برده اند، در خیابان هایش جنازه میبرند، خلاصه کار تمام است. انقلاب در لبه پیروزی و حتی در نقاطی پیروز شده. این "ایران برساخته" و "ایران واقعی" فاصله نجومی دارند. رابطه بین این دو کاملا قطع نیست اما دو چیز مجزا ست.
فعالان صاحب این تصویر میخواهند با تهییج مردم آن را واقعی کنند. انگار که از درون آینه به سمت واقعیت فشار بیاوری. بزرگنمایی میکند و جایزه میدهد. این یک مرحله جلوتر از جنگ خلیج فارس است. دست درازی تصویر به واقعیت. فشار روانی روزهای اولیه به قدری بود که با صرف گشت زدن در مجازی آماده افسردگی و انفجار بودید. احساس گناه میکردید. چنین فشاری در 88 نبود. انگار کل سال 98 رو در یک هفته بریزید. شاید به همین دلیل بود که قطع شدن اینترنت ضربه مهمی به جریان وقایع زد. ارتباط بین واقعیت و برساخت به کلی قطع شد. اما این بار یک اتفاق بسیار جالب افتاد. زندگی در ایران مجازی کاملا مستقل ادامه پیدا کرد. و فاصله بیشتر و بیشتر شد.
معترضین در ایران واقعی در خانه بودند اما در ایران مجازی به پایتخت رسیده بودند. و جالب تر اینکه این ایران مجازی تنها راه ارتباطی ایرانیان خارج از کشور شد. درغیاب واقعیت تصویر کاملا جایش را گرفت. بخشی از مهاجرین به واقع تصور میکردند (و شاید بکنند) که انقلاب شده است. سرکوب گسترده ای در جریان است. سکوت ایران نه از سر آرامش بلکه بخاطر قطعی نت و خفقان است. پس اگر در ساعات پایانی نباشیم در دهه فجر که هستیم. شاهین نجفی امان نامه میدهد. فلانی تقسیم غنایم میکند. دیگری فرمان حمله 24 ساعته به تهران میدهد. حیرت آور است.
از کارداشیان تا جی کی رولینگ هم از این انقلاب بزرگ حمایت میکنند. راجر واترز مورد جالبی است. در عین آگاهی و اشاره به برنامه سوریه سازی اصلا متوجه نیست دارد با رسانه سعودی صحبت میکند و عملا بخشی از همین تصویر میشود. در واقع وقتی فراواقعیت جای واقعیت را میگیرد حتی آگاهی هم کافی نیست. به دوست مهاجر نگرانم میگفتم باید باشی و ببینی، رسانه کافی نیست. وقتی داده ها دروغ آمیز باشد قدرت پردازنده تعیین کننده نیست. ورودی، ورودی مهم است.
حالا سوال اینجاست: چرا رهبر چند ماه یکبار فوت میکند ولی باز هم مخاطب پای این تصویر می نشیند؟ چون دوست دارد در این تصویر زندگی کند. این "انقلاب مجازی" صرفا ساخته رسانه ها نیست. کاربران هم در آن مشارکت دارند. آنها در واقع رویای خودشان را در ایران مجازی می بینند. و شبکه اجتماعی به آنها این فرصت را میدهد که در این رویا زندگی کنند. با دوستان هم فکرشان انقلاب کنند. هشتگ زدن مثل فریاد زدن میشود. لایک کردن مثل باور کردن. ریتوییت مثل لبیک. ربات و آلبانی نشینان و سعودی هم میتوانند جو دهند و دستکاری کنند. راه میفتند به آنلاین شاپ ها فشار میاورند که باید ببندی. انگار که بازار واقعی را ببندند. سلبریتی ها و شاخ ها در این دنیا مثل روشنفکران و رهبران هستند. حتی یک فوتبالست میتواند به قله انقلاب برود. استوری فلان بازیگر خارجی مثل بیانیه سیاسی یک کشور میشود. آنها در این تصویر زندگی میکنند.
اما واقعیت. واقعیت واقعی است. و مثل عصای موسی اژدها را بی معنا میکند. و حاضران تازه میفهند چیزی که میدیدند تصویر بود. عده ای افسرده میشوند، عده ای بیدار و عده ای هم ترجبح میدهند لذت تصویر را ادامه دهند. اما به شرطی که عصا انداخته شود. تا وقتی پنجره باز نشود، هواشناسی مرجع است.
@salmaneshoon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️ سرود
#پیشنهادصبحگاهمدارس
ای ایران ای مهد عاشقان
سرزمین صاحب الزمان
خاکت مجنون خیز مادر است
حاصلخیز از عشق حیدر است
ای پرچم سه رنگ تو علم شد از خمین
تا رسد به بانگ اِنَّ جَدی الحسین
آقا بیا، آقا بیا
ای یوسف زهرا بیا
مهدی بیا
ای آخرین یادگار علی
ایستادهایم در رکاب ولی
قلب ایران مشهد الرضاست
عشقش رمز اتّحاد ماست
هر کس با مهرش به سر کند
تیغش بر دشمن اثر کند
تا قیم وطن ابالحسن امام رضاست
نور ایزدی همیشه رهنمای ماست
آقا بیا آقا بیا
ای یوسف زهرا بیا
مهدی بیا
ای آخرین یادگار علی
ایستادهایم در رکاب ولی
بر خیزند از خاک کشورم
شیران مدافع حرم
اربعین حرم قرار ماست
یعنی قدس راهش ز کربلاست
از عزم زائران میلیونی اربعین
شد زمینهی ظهور منجی زمین
آقا بیا آقا بیا
ای یوسف زهرا بیا
مهدی بیا
ای آخرین یادگار علی
ایستادهایم در رکاب ولی
#ایران_ایمان_امنیت
#اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
چرا هر اتفاقی می افته اول به رهبری اهانت می کنند؟
بنزین گرون میشه فلشها به سمت رهبره
متروپل خراب میشه به رهبر اهانت می کنن
آب کم میشه تیر به سمت رهبری پرت می کنن
و دختر مردم میمیره فحش و اهانت به رهبری میدن...
این فرمول قوم یهود و صهیونیستهاست که توسط خداوند در زیارت قدسی عاشورا به آن اشاره شده است:
وَلَعَنَ اللهُ اُمَّهً دَفَعَتکُم عَن مَقامِکُم وَ اَزالَتکُم عَن مَراتِبِکُمُ الَّتی رَتَّبَکُمُ اللهُ فیهَا
قبل از شهادت حضرت سیدالشهدا دو مرحله دیگر انجام شد که اگر نمی شد قطعا قتل آن حضرت امکان پذیر نبود.
مرحله اول: دور کردن مردم از مقام حقیقی امام و پیشوای جامعه.
مرحله دوم: اینکه امام و رهبر جامعه از رتبه و جایگاهی که دارد دور کنند و از چشم جامعه بیندازند.
دقیقاً مشهود است تمام تلاش دشمن در این روزها به سمت اینست که جایگاه پدر جامعه را بی ارزش جلوه دهند و حرمت او را با اهانت و فحش بشکنند.
اینها برنامه ریزی برای آماده کردن مردم و جوانان است که بتوانند ضربه آخر را بوسیله خود مردم بزنند. همان کاری که در روز عاشورا انجام دادند.
یک فرضیه اینست که بنشینیم و تکان نخوریم و بگوییم کور خوانده اند و غلط می کنند کاری بکنند.
و تکلیف دیگر آنست که اقدام بموقع انجام دهیم.
با بصیرت و آگاهی کامل نسبت به اوضاع جامعه روشنگری و آگاه سازی چهره به چهره انجام بدهیم.
#بصیرت
«هرگز از دوباره جان گرفتن ابلیس بیجان شده غافل نباش! که انقلاب پس از پیروزی نیز همواره در خطر انهدام است، در خطر ضد انقلاب است»
#بصیرت
#ایران_قوی
#ایران
💠 وحدت در قرآن
قرآن میگويد: تفرقه هميشه توسط ابرقدرتها است، تفرقه به وجود میآورند تا بتوانند مردم را به استضعاف بكشانند. دربارهی فرعون میفرمايد: وَ جَعَلَ أهْلَها شِيَعاً يَسْتَضْعِفُ طائِفَةً مِنْهُمْ؛ فرعون مردم را گروه گروه قرار داد تا آنها را به استضعاف بکشد.
🌐 مشاهده متن کامل یادداشت:
https://www.balagh.ir/content/1224
🖋برگی از خاطرات ↙️
در سوریه ترور ناموفقی صورت گرفته بود و پس از آن حاج قاسم خیلی اصرار داشتند ایشان محافظ داشته باشد. اما در فتنه ۸۸ هم محافظ نداشت. من یکبار در این باره از ایشان سوال کردم و او گفت «اگر من را ترور کنند، کس دیگری میآید و همین کار را بهتر از من انجام میدهد و این راه را میرود.» اما آن چیزی که مهم است، این است که این محافظتها باعث میشود از مردم فاصله بگیریم و ارزش ما زمانی است که بین مردم باشیم. خطر این بیشتر از حذف فیزیکی من است.
انقلاب ما هم انقلاب مردمی بود.
🖇از زبان فرزند شهید همدانی
#سالروزشهادت 🌷
╭━━⊰⊰⊰❀🇮🇷❀⊱⊱⊱━━╮
هدایت شده از سعداء/حجت الاسلام راجی
🔰 مقایسه ایران و آمریکا در برگزاری #رفراندوم
#پاسخ_به_سوال_مخاطبین
♨️ یکی از شبهات این روزها، مقایسه #دموکراسی در ایران و #آمریکا است. و اینگونه وانمود میشود که نظام آمریکا الگو و نمونه دموکراسی و خواست مردم است. بررسی تاریخ آمریکا به وضوح چنین خیالی را باطل می کند:
💢 آمریکا بیش از 230 سال پیش، نوع حکومت و قانون اساسیاش را مشخص کرد؛ بدون اینکه مردم دخالت مستقیم یا غیر مستقیم در آن داشته باشند.
این کار نیز فقط در 11 ایالت آمریکا آنهم توسط افرادی که هیچ یک نماینده مردم آمریکا نبودند صورت گرفت. ۳۷ نفر کنار هم نشستند و متنی را که یک نفر از آنها نوشته بود به عنوان قانون اساسی انتخاب کردند.
مردم فعلی آمریکا نیز هیچ یک نه تنها خودشان، بلکه پدر و پدربزرگهای آنها نیز در زمان تصویب قانون اساسی آمریکا نبودند. اما آیا تا به حال از مردمش شنیدهاید که بگویند چرا رفراندوم برگزار نمیشود و نظر ما را نمیپرسید؟
💢 جالب است که اولین انتخاباتهای تاریخ آمریکا با مشارکت ۱۱ درصدی و ۶ درصدی برگزار شده است که طبیعتا نامزد انتخاب شده درصد پایین تری از مشارکت مردم را داشته است.
💢 حتی رئیسجمهور آمریکا که اکنون انتخاب میشود هم با رأی مستقیم مردم نیست و تنها ۵۳۸ نفر از افرادی که آنهم توسط هیئت حاکمه و احزاب آمریکا تایید میشوند رئیس جمهور را انتخاب میکنند.
جالب است که از زمان استقلال آمریکا از پادشاهی بریتانیا تا کنون، غالب رؤسای جمهور آمریکا از خاندان سلطنتی بریتانیا یا فرانسه بودهاند. یعنی این هم از وضعیت استقلال آنهاست.
💢 شما نمیشنوید که در آمریکا کسی قانون اساسی و نظام آمریکا را زیر سوال ببرد و از سوی دیگر با معارضین ساختار آمریکا نیز به بدترین شکل ممکن برخورد میشود. نمونه بارز آن نیز رئیسجمهور وقت آمریکا ترامپ هست. که با وجود اینکه خودش هنوز رئیس جمهور آمریکا است، فضای مجازی را برای اظهار نظر او بستند به جرم اینکه دعوت به اعتراض و شورش کردهاست.
🔹 برشی از سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
⭕️ زن زندگی آزادی به روایت تصویر
🔹دکتر #نرجس_آیتی
۱. کسب رتبه نخست بورد پزشکی هستی ای آسیا
۲. پژوهشگر برتر کشور فنلاند
۳. برندۀ جایزه ماری کوری انگلستان
۴. کارشناس و حافظ 18 جزء قرآن و حدیث
۵. نگارنده سه کتاب با عنوان ۴۰ هفته انتظار (با موضوع دوران بارداری، جنین شناسی و اخلاق)، آیینه تا پنجره (مجموعه مقالات) و طبیب عشق (ترجمه احادیث قدسی) است.
🔹الگوی #زنان_فهیم_ایران و عفیف و نمونه بارز #مادرایرانی