فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یزدیزاده، کارشناس اقتصادی در آنتن زنده صداوسیما: طی ۴۰ سال دلار را ۱۱ بار گران کردیم؛ وقتی اشتباهی را ۱۱ بار تکرار کردیم نامش خیانت است، دیگر اشتباه نیست!
@Gahadetabeen
💢 #کاریکاتور کمال شرف در کنایه به رفتن صهیونیستها به پناهگاه در هنگام حمله به ایران
@Gahadetabeen
🔴 تلاش بازوهای #عملیات_روانی و #رسانهای اسرائیل برای ایجاد ترس
💢حملات محدود و بعضا کور اسرائیل از بامداد امروز با واکنش موفق سامانههای پدافندی کشور همراه شد
🔺تقریبا عمده رسانههای دنیا به عدم موفقیت آمیز بودن این حملات اشاره کردند
⚠️اما پس از عدم موفقیت رژیم صهیونیستی، بازوهای رسانهای و عملیات روانی اسرائیل تلاش دارند با انتشار اخباری مثل ادامهدار بودن حملات و ... ترس در جامعه به وجود آورند.
@Gahadetabeen
🔸شاکله یک سازمان خبری حرفه ای
🔹یکی از نقشهای کلیدی در یک سازمان خبری، نقش خبرنگاران است. خبرنگاران مسئول جمعآوری اطلاعات، انجام مصاحبه و نوشتن گزارش در موضوعات مختلف هستند. این افراد خط مقدم سازمان هستند و اغلب تحت ضربالاجلهای محدود کار میکنند و با محیطهای پُرسرعت سر و کار دارند.
🔹بسته به اندازه سازمان و دامنه پوشش، یک سازمان خبری ممکن است به تیمی از خبرنگاران متخصص در زمینههای مختلف مانند سیاست، اقتصاد، ورزش و سرگرمی نیاز داشته باشد. تعداد خبرنگاران مورد نیاز همچنین به دفعات انتشار یا پخش بستگی دارد، به طوری که خبرگزاریها به کارکنان بیشتری نسبت به نشریات هفتگی نیاز دارند.
🔹ویراستاران، بخش مهم دیگری از یک سازمان خبری هستند. ویراستاران مسئول بررسی و ویرایش کار خبرنگاران برای اطمینان از صحت، وضوح و پایبندی به دستورالعملهای ویرایشی هستند. آنها همچنین نقش کلیدی در شکل دادن به استراتژی محتوای کلی سازمان دارند.
🔹بسته به بزرگی سازمان، ممکن است چندین سطح ویرایشگر مانند ویرایشگرهای کپی، ویرایشگرهای مدیریت و ویراستاران اجرایی وجود داشته باشد. تعداد ویراستاران مورد نیاز به حجم محتوای تولید شده و پیچیدگی فرآیند ویرایش بستگی دارد.
🔹علاوه بر خبرنگاران و ویراستاران، یک سازمان خبری ممکن است به تیمی از عکاسان، فیلمبرداران و طراحان گرافیک نیز نیاز داشته باشد. این افراد، مسئول ایجاد محتوای بصری برای همراهی با گزارشهای نوشته شده، افزودن عمق و زمینه به گزارش هستند. اندازه این تیم به قابلیتهای چند رسانهای سازمان و اهمیتی که به گزارش تصویری داده میشود، بستگی دارد.
🔹فراتر از تیم تحریریه، یک سازمان خبری همچنین به طیفی از کارکنان پشتیبانی از جمله دستیاران اداری، متخصصان فناوری اطلاعات و متخصصان فروش و بازاریابی نیاز دارد. این افراد در تضمین عملکرد خوب سازمان، از مدیریت اشتراک و تبلیغات گرفته تا حفظ زیرساخت های فنآوری، نقش حیاتی دارند.
🔹در نهایت، تعداد کارکنان مورد نیاز برای یک سازمان خبری به عوامل مختلفی از جمله اندازه سازمان، دامنه پوشش و قابلیتهای تکنولوژیکی سازمان بستگی دارد. در حالی که هیچ پاسخ یکسانی در مورد تعداد کارکنان مورد نیاز وجود ندارد، یک تیم متنوع با طیف وسیعی از مهارتها و تخصص برای موفقیت هر سازمان خبری ضروری است.
🔹یک سازمان خبری به تیمی از کارکنان با نقشها و مسئولیتهای متنوع نیاز دارد تا به طور مؤثر اطلاعات را جمعآوری، تولید و برای مردم منتشر کند. تعداد کارکنان مورد نیاز بسته به عواملی مانند محدوده پوشش، مخاطبان هدف و قابلیتهای فنآوری متفاوت خواهد بود. با ایجاد تیمی از متخصصان ماهر، یک سازمان خبری میتواند موفقیت خود را در چشمانداز رسانهای که به سرعت در حال تغییر است، تضمین کند.
🔹 متاسفانه نگاه اکثر دلسوزان انقلابی به رسانه یک نگاه تکنیکی و ظاهری است و از اهمیت آن و شاکله آن برای اثر گذاری واقف نیستند ،اگر به اهمیت آن پی میبردند قطعا بخش مهمی از هزینه های یک رسانه حرفه ای و مردم پایه را تقبل می کردند. بیشتر رسانه های که این روزها بجای تقویت بن مایه های ملی و اسلامی در راستای اهداف آمریکا در کشور فعالیت می کنند با هزینه های سرسام آور رانتی و بعضا بیت المال در دولت وفاق ارتزاق می کنند که مایه تاسف است و توان مقابله با آنها محدود .
🔸🔸در مقابل هستند نیروهای انقلابی خوشفکر و پرتوان که در صورت پشتیبانی مردمی قادر خواهند بود در عرصه نبرد رسانه ای شگفتی خلق نمایند ولی خدا میداند که کی درک و فهم عمیق از رسانه در عمق وجود بزرگان ، دلسوزان ، خیران میهنی و ایمانی جای خواهد گرفت که بتوانند در این مسیر قدم بردارند.
@Gahadetabeen
@Gahadetabeen
14.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 انتقاد تند نماینده مجلس از لایحه بودجه: چه فرقیست بین اتاق جنگ آمریکا و این لایحه دولت؟! نمایندگان عزیز اگر میخواهید که موج تورمی امسال در سال دیگه هم تداوم پیدا کند به لایحه ۴۰۴ رای بدید اگر میخواهید نارضایتی مردم بیشتر بشود به لایه ۴۰۴ رای بدید!...
🔸صمصامی، نماینده مجلس مخالف لایحه بودجه ۱۴۰۴: ما توجه نداریم که در جنگ اقتصادی هستیم در بودجه علناً نرخ ارز رفته رو ۵۵۰۰۰ تومن خب طراحان جنگ اقتصادی هم دنبال همین هستند طراحان جنگ اقتصادی به واسطه تضعیف پول ملی دارند سفره مردم رو از بین میبرند و میخواهند آشوب ایجاد کنند
🔸 و مردم رو بکشند تو خیابون چه فرقیست بین آقای نفیو و ریکاردز و اتاق جنگ آمریکا که دنبال تضعیف پول ملی است و این لایحه دولت که اون هم دنبال تضعیف پول ملیست هر جفتش به یک نتیجه ختم میشه و اون تورم فشار بر مردم!
@Gahadetabeen
🔸 بنزین در سال آینده ۴۰ درصد گران میشود!
🔹حسین صمصامی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس امروز در جریان بررسی کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ فاش کرد که دولت قصد دارد در سال آینده بنزین را ۴۰ درصد گران کند.
🔹افزایش ۴۰ درصدی قیمت بنزین به معنای رشد ۱۰۰۰ تومانی قیمت به ازای هر لیتر است. به بیان دیگر این امکان وجود دارد که قیمت بنزین سهمیهای و آزاد به ۲۵۰۰ و ۴۰۰۰ تومان در سال آینده اصلاح شود.
🔹صمصامی اعلام کرد که دولت ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد از محل افزایش قیمت بنزین لحاظ کرده است. / خانه اقتصاد
#بودجه_۱۴۰۴
#بی_عدالتی
@Gahadetabeen
🔻تمجید از بودجه اسقراضی پزشکیان و رد بودجه واقعی دولت شهید رئیسی
🔹امروز کلیات بودجه سال ۱۴۰۴ توسط مجلس به تصویب رسید. این درحالی است که به عقیده اکثر کارشناسان، این بودجه براساس استقراض بسته شده و موج های تورمی را با خود به همراه خواهد داشت.
🔹قالیباف در تمجید از این بودجه اما سنگ تمام گذاشته و گفت:« شفافیت بودجه، جامعیت و یکپارچگی و نبود بیشبرآوردی از ویژگیهای خوب بودجه است.»
🔹سال گذشته اما مجلس با ریاست قالیباف در سنگاندازی آشکار، کلیات بودجه را به بهانه همسانسازی حقوق بازنشستگان رد کرد. قالیباف در آن جلسه بیان کرد: به صراحت اعلام میکنم که این لایحه کسری قابل توجهی دارد.
🔹احمد راستینه؛ عضو کمیسیون تلفیق بودجه در نقد رد کلیات بیان کرد: دولت تلاش کرده تا منابع واقعی و قابل تحقق برای بودجه در نظر بگیرد و مخالفت با کلیات لایحه بودجه، دولت را به سمت تعیین درآمدهای غیر واقعی هدایت خواهد کرد که نتیجه آن افزایش کسری خواهد بود.
وفاق میان قالیباف و پزشکیان که این روزها بیشتر به مانند یک بده و بستان سیاسی جلوه کرده باعث شد تا بودجهای که منجر به گرانیها خواهد شد در همان قدم اول تایید شود.رجا
@Gahadetabeen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 حسین راغفر اقتصاددان: تلاشهایی که آیتالله خامنهای برای قدرتمند شدن ایران انجام داده در ۳۰۰ سال تاریخ اخیر ایران بیسابقه است.
یادتان نرود روسیه و انگلستان زمان رضاشاه شهرهای ایران را بمباران و شاه را از ایران بیرون کردند، حالا ببینید آیتالله خامنهای ایران را چه قدرتمند کرده است.
@Gahadetabeen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قصه کارخانه توپ سازی امیرکبیر
🔹امیرکبیر می خواست کارخانه توپ سازی بسازد تا ایران از نظر قدرت نظامی تقویت شود!
شایعه کردند مردم گرسنه هستند و امیرکبیر دنبال جنگ راه انداختن.
(یعنی دوقطبی نان و جنگ برای عوام)
🔸 هرجا هرکس فقیری میدیدند به کارخانه توپ امیرکبیر فحش می داد!
🔸امیرکبیر دستور داده بود توپ هایی بسازند که حتی در بارندگی نیز شلیک کند. همین طور توپ هایی بسازند که برخلاف توپ های انگلیسی و روسی، لوله شان یکپارچه ریخته شود تا محکم باشند و شلیک دقیق تر و سنگین تری داشته باشند. در قهوه خانه ها و شیرهکشخانه ها،بساط تمسخر و طنزها ساختند.
♦️کاری کردند که شاه (که علاقهی زیادی به امیرکبیر داشت) ؛ با دست خودش حکم قتلش را امضاء کرد!!
بعداز شهادت امیرکبیر ، انگلیس ، بوشهر و خارک را تصرف کرد تا ایران استقلال هرات و افغانستان را قبول کند.
با قرارداد پاریس ، آنهارا از ایران جدا کردند.
نتیجه مردم گرسنه تر شدند چرا؟
چون هرات دریچه تجارت ایران با خاور دور بود.(وسرچشمه گندم سیستان)
و بعد قحطی بزرگ معروف...
به همین سادگی !!
🔺با قتل امیرکبیر کارخانه به ثمر رسیده نافرجام ماند و تمام کارگران و صنعتگران آموزش دیده، توسط میرزا آقاخان نوری، اخراج شدند!
♦️تیغ دوقطبی نان و جنگ هنوز میتواند امیرکبیرها نابود کند.
♦️چندبار از این حربه دشمنان مکررا زخم خوردیم.
هنوز هم این شیوه استعمار جواب میدهد؟
♦️حافظه تاریخی ملتها ضعیف است پس باید مکرر تاریخ میهن را مرور کنیم.
@Gahadetabeen
24.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تبیین دقیق و کامل ماجرای گرانسازی بنزین؛ (به نام محرومین، به کام مرفهین) از زبان دکتر جبرائیلی
@Gahadetabeen
⁉️منظور از "راهکار قیمتی رفع ناترازی بنزین" چیست؟
✍پیرو اظهارات وزیر نفت دولت آقای پزشکیان مبنی بر اینکه «راهکارهای قیمتی برای رفع ناترازی بنزین، در دستور کار نیست»، چند اقتصادخوانده که از افراد تاثیرگذار در سیاستهای اقتصادی دولت شهید رئیسی بودند و این اواخر، دولت سیزدهم را به گرانسازی بنزین نیز راضی کرده بودند، فریاد اعتراض سردادهاند که چرا میخواهید راهکار قیمتی برای رفع ناترازی را کنار بگذارید؟
اما منظور از عبارت زیبای «راهکار قیمتی برای رفع ناترازی» که اینها دنبالش هستند، چیست؟
ناترازی، یعنی میزان مصرف بنزین کشور بیش از تولید است.
این موضوع، دلایل متعددی دارد. یکی پرمصرف بودن خودروها، دیگری جهانیسازی قیمتها که باعث شده تمایل پالایشگاهها به تولید بنزین کم شود، دیگری سیاست آقای زنگنه وزیر نفت دولتهای هفتم، هشتم، یازدهم و دوازدهم که پالایشگاهسازی را کثافتکاری میدانست، دیگری اضافه شدن سالانه بیش از یک میلیون خودرو به ناوگان حمل و نقل کشور که با هوا کار نمیکنند و بنزین میخواهند...
برای حل این معضل، دو راهکار وجود دارد:
۱- راهکار غیرقیمتی
۲- راهکار قیمتی.
۰ راهکار غیرقیمتی، یعنی کممصرف کردن خودروها، سهمیهبندی بنزین تا زمان تراز شدن تولید و مصرف، ساخت پالایشگاه برای افزایش تولید و...
۰ اما راهکار قیمتی، یعنی افزایش قیمت بنزین.
۰ سوالی که پیش میآید این است که افزایش قیمت چگونه میخواهد معضل ناترازی را حل کند؟
۰ پاسخ این است که وقتی بنزین گران شد، بخشی از مردم قدرت خرید بنزین را از دست میدهند و در نتیجه، مصرف کل کشور کم میشود و صورت مسئله پاک میشود.
۰ اما سوال اینجاست که با گرانی بنزین، کدام قشر از مردم دیگر نمیتوانند بنزین مصرف کنند؟
چه کسانی از سفر کردن محروم میشوند؟
سرمایهداران یا مستضعفان؟!
سیاست گرانسازی بنزین، دقیقا مانند سیاست گرانسازی ارز است.
۰ میگویند اجازه دهید دلار به اندازهای گران شود که یک عده از مردم توان خرید کالای وارداتی را نداشته باشند. در نتیجه، تقاضا برای ارز کم شود و ناترازی ارزی رفع شود!
۰ اما آن کالای وارداتی که باید مردم نتوانند تهیه کنند چیست؟
متاسفانه بخش قابل توجهی از واردات ما، غذای دام و طیور است. حرفشان این است که اجازه دهید دلار به قدری گران شود تا قیمت غذای دام و طیور برای دامداران و مرغداران سر به فلک بکشد و در نتیجه، قیمت گوشت و مرغ و لبنیات و... نجومی شود.
وقتی چنین شد، مستضعفان دیگر توان خرید گوشت و مرغ را از دست میدهند و نیاز دامدار و مرغدار به خوراک وارداتی دام و طیور کم میشود و در نتیجه، تقاضای ارز کاهش مییابد و معضل ناترازی رفع میشود!
۰ اما نکته اینجاست که هرگز، موضوع را با این ادبیات بیان نمیکنند که مردم متوجه شوند، چه بلایی قرار است سرشان بیاید.
میگویند: «راهکار قیمتی حل ناترازی».
۰ البته این سیاست قیمتی، چه درباره بنزین و چه درباره ارز و چه سایر کالاها، بدون ذینفع نیست.
هم گرانسازی بنزین ذینفع دارد، هم گرانسازی ارز. شرکتی که سالانه یک میلیارد دلار صادرات دارد، اگر نرخ ارز از ۴۰ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان افزایش یابد، بدون کمترین زحمتی، ناقابل ۲۰هزار میلیارد تومان کاسب میشود.
۰ این ذینفعان، باید هم دنبال اقتصاددانهایی باشند که گرانیها را تئوریزه کنند!
انگس استوارت دیتون برنده جایزه نوبل اقتصاد و استاد اقتصاد دانشگاه پرینستون که دچار عذاب وجدان شده و کتاب افشاگرانه «اقتصاد در آمریکا» را نوشته است، میگوید:
«بر خواننده این کتاب حرجی نیست، اگر فکر کند که ما [اقتصاددانان نئوکلاسیک] انسانهای رذلی هستیم که صرفا منافع مادی خودمان برایمان اهمیت دارد.
اینکه ما لابیگر و توجیهگر سرمایهدارانی هستیم که سخاوتمندانه بابت کارهایمان به ما پاداش میدهند».
@syjebraily
@Gahadetabeen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پرسه_در_فضای_مجازی
🔺سوالات چند ماه قبل پزشکیان از مردم: گوشت قیمتش چند مردم؟ برنج چنده؟ خونه چنده؟ ماشین چنده؟چند بوده الان چند شده؟!
🔺آقای پزشکیان! ماشین چند بود؟ چند شده؟ مگه نگفتید، همه کاراتون رو با کارشناسان میبرید جلو؟ کارشناسان گفتن شبانه قیمت خودروهای داخلی را گران کنید؟
@Gahadetabeen
🔹 پس از استقرار دولت طی دوماه گذشته به طرز بی سابقه و معنی داری قیمت کالاها به طور افسارگسیخته ای افزایش پیدا کرده ، قطعی برق هم به آن اضافه شده ، بودجه بشدت تورم زایی هم تنظیم شده ، الان یارانه بخش زیادی از مردم را بدون دلیل قطع کردن ، حالا در این شرایط وقتی در منطقه دشمن چنگ و دندان نشان داده و گستاخی های زیادی داشته از این اقدامات دولت چه نتیجه ای می توان گرفت ، از عصبانی کردن مردم چه چیزی عاید خواهد شد ، شکستن مقاومت و القای خسته شدن مردم و تکمیل پازل برجام اینبار با مدل قطعنامه 598 و خوراندن جام زهر دیگر .
از این اقدامات وفاقی میشود دید ؟؟؟
44.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلم | صدای اعتراض دکترصمصامی عضو کمیسیون اقتصادی : خروجی بودجه، زندگی مردم را با چالشهای جدی مواجه خواهد کرد! (بخش اول )
@Gahadetabeen
47.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلم | جزئیات آثار تورمی بودجه توسط دکترصمصامی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس (بخش دوم )
@Gahadetabeen
تفاوت کسری بودجه
در دولت روحانی و رئیسی
🔻وزیر اقتصاد، دلیل اصلی تورم را کسری بودجه بر جا مانده از دولت قبل عنوان کرد.
🔹عبدالناصر همتی در کانال خود در فضای مجازی نوشت: «گزارش اخیر دیوان محاسبات از تفریغ بودجه سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نشان میدهد که کسری بودجه درآن سالها به ترتیب ۵۹۷ و ۴۳۷ هزار میلیارد تومان و در مجموع دو سال، جمعاً ۱۰۳۴ هزار میلیارد تومان بوده است.
اگر کسری سنگین بجا مانده در بودجه سال جاری را هم به آن اضافه کنیم، دلیل اصلی چرایی تداوم تورم که در کنار تنشهای منطقه از دلایل اصلی افزایش نرخ ارز هستند، روشن میشود.».
🔻درباره این ارزیابی آقای همتی و نکات نادرست و یا درج نشده در آن گفتنی است که آقای روحانی، دولت را با ۴۸۰ هزار میلیارد تومان کسری تحویل شهید رئیسی دادند و اگر این میراث خسارتبار به شکل عادی و با لحاظ نرخ تورم ۵۹ تا ۳۵ درصدی در طول سه سال افزایش مییافت، باید به بیش از هزار هزار میلیارد تومان میرسید و حال آن که به ۴۳۷ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ و ۵۹۷ هزار میلیارد تومان در سال بعد محدود شده است.
🔹این در حالی است که رقم کسری در سال ۱۳۹۲ مقارن با آغاز دولت روحانی، حدود ۵۲ هزار میلیارد تومان بود و در واقع طی هشت سال، هشت و نیم برابر شد. اگر قرار بود با همان سرعت کسری بودجه افزایش یابد، رقم کسری باید در طول سه سال اخیر دست کم ۳۰۰ درصد افزایش مییافت اما مهار شد.
🔻به علاوه باید به برخی تعهدات سنگین به ارث رسیده از سوی دولت روحانی به دولت رئیسی اشاره کرد که در وضعیت مضیقه مالی، ذاتاً موجب کسری بیشتر میشود؛ مانند ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی انباشته، ۵۰۰ هزار میلیارد تومان سود و اصل اوراق فروخته شده، و تعهدات دیگری درباره اصلاح حقوق بازنشستگان و فرهنگیان و پرداخت طلب گندمکاران.
🔹به عنوان یک نمونه ۶۰ هزار میلیارد تومان به اجرای برخی تعهدات مانند متناسبسازی حقوق فرهنگیان و برخی اقشار دیگر اختصاص یافت.
نکته عجیب این که آقای همتی، کسری دو سال را با هم جمع زده و رقم ۱۰۳۴ هزار میلیارد تومان را به دست داده و حال آن که کسری ۴۳۷ هزار میلیاردی سال ۱۴۰۱ به رقم ۵۹۷ هزار میلیارد در سال بعد افزایش یافته است.
🔻از سوی دیگر، باید به کارنامه مالی و پولی و اقتصادی دولت روحانی در چند سال پایانی هم که آقای همتی در آن رئیس کل بانک مرکزی و نقشآفرین بود اشاره کرد که تعمداً مسکوت گذاشته میشود. در مقایسه میان دو وضعیت میتوان به این واقعیت اشاره کرد که وزیران دولت روحانی در اولین جلسه با آقای رئیسی گزارش دادند: دولت پولی برای پرداخت حقوق کارمندان در مرداد ۱۴۰۰ ندارد.
🔹گفتنی است برخی رکوردهای منفی ثبت شده در دولت روحانی به ویژه سه سال پایانی آن، منحصر به فرد است از جمله تورم ۵۹ درصدی، ۹ برابر شدن حجم نقدینگی، ۹ برابر شدن نرخ ارز، معدل رشد اقتصادی ۶ دهم درصدی و سقوط صادرات نفت و تاثیرات آن بر کسری بودجه و تورم.
@IMANImohamad51
@Gahadetabeen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بودجه بدی برای سال آینده نوشتند؛ پزشکیان لایحه بودجه را غیرشفاف، شدیدا ناتراز و با کسری به مجلس تحویل داد
🔹 مرتضی عزتی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس: عاملان بودجههای ناتراز سالهای گذشته، بودجه ۱۴۰۴ را نوشتهاند، این افراد به دولت توصیه کردهاند که قیمت ارز را بالا ببر.
@Gahadetabeen
🔸سیاست های ارزی بانک مرکزی در افزایش مداوم نرخ ارز رسمی(نیما) به بهانه و شعار حذف رانت! خود باعث ایجاد رانت های کلان شده است.
بررسی های میدانی نشان میدهد؛
برخی فعالان اقتصادی با درک این علامت(افزایش نرخ ارز رسمی/بازار قاچاق) از عرضهٔ کالاهای موجود در انبار (هم وارداتی و هم تولید داخل) خودداری میکنند تا انتهای سال که ارز به ۵۵هزار تومان رسید، بتوانند کالاهای احتکار شده را با قیمت بالاتر فروخته
و سودهای کلان و بادآورده کسب کنند،به همین دلیل است که در سالهای اخیر تقاضا برای اخذ ارز نیمایی مدام افزایش یافته و صف تخصیص و تامین ارز طولانی تر شده است.
🔹رانت اصلی اینجاست؛ رانتی که با افزایش نرخ ارز از جیب مردم به توبرهٔ ثروتمندان منتقل شود، همان مکانیزمی که در سالهای اخیر باعث شده سفرهٔ مردم بسیار کوچک شده و حجم ثروت، ثروتمندان نیز بسیار بزرگ شود!
لایحهٔ بودجهٔ پیشنهادی دولت برای سال ۱۴۰۴ نیز دقیقا در همین راستاست و شگفتا که بوق های رسانه ای جریان مقابل که مدام رانت را تقبیح(سرزنش) میکنند،
در برابر این رانت عظیم و ظلم آشکار به معیشت مردم سکوت اختیار کرده و هیچ نمی گویند!
🔹واقعی و #تک_نرخی_کردن_ارز به سمت پایین که دنبال آن هستیم، باعث کاهش انتظارات تورمی، کاهش تقاضای ارز، از بین رفتن رانت برای صاحبان سرمایه، جلوگیری از کوچک شدن سفرهٔ مردم و بهبود آحاد جامعه خواهد شد.
حسین صمصامی
@Gahadetabeen
🔸حدود 100 روز از آغاز دولت چهاردهم گذشت و متاسفانه شاهد بیشترین کاهش ارزش پول ملی در مقایسه با شروع کار دولتهای بعد از انقلاب بودیم!
🔹افزایش نرخ ارز رسمی به تبعیت از #بازار_آزاد_قاچاق شدیدترین آسیبها را بر سفرۀ مردم وارد کرده است.
🔹این اقدامات عادی نیست
@Gahadetabeen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مرتضی وحیدی (جهاد تبیین)
❇️ نطق های محکم امروز نمایندگان مجلس .
💢 وفاق یا اسب تروا
🔻 پس از اقدامات خودسرانه دولت طی دوماه گذشته بالاخره نمایندگان وظیفه شناس و دغدغه مند امروز با نطق های محکم و مستدل به دولت هشدار دادند، که جای تشکر و حمایت دارد .
🔻قطعا دولت بنا دارد با شعار وفاق و قایم شدن پشت رهبری مجلس را از خاصیت نظارتی باز دارد ، پزشکیان نیز طی دوماه گذشته بیشتر گفتار و افعالش صددرصد خلاف منویات رهبری بوده بنابراین نباید این اجازه را به این جماعت امتحان پس داده قالتاق داد تا هر کاری را می خواهند انجام دهند بعد هم زیر بارش نروند و هم گردن نظام و مردم بی اندازند .
🔻نمایندگان باید محکم و بدون هیچ اغماضی فقط از مردم دفاع کنند و جلوی تک روی ها و اقدامات خلاف قانون این جماعت بایستند وگرنه بعد از خرابکاری ، مجلس را متهم خواهند کرد که خودتان تصویب کردید . این حربه باید از دست این جماعت گرفته شده و بابت هر تصمیم نابجا در پیشگاه نمایندگان مردم در مجلس پاسخگو باشند . و از همه مهمتر باید تضمین لازم گرفته شود .
🔻 سکوت مرگبار این روزهای بزرگان اصولگرا و برخی از مدعیان انقلابیگری در برابر اقدامات خودسرانه و کاملا خلاف مصالح ملی و ضد امنیتی دولت هم جای تامل دارد ، ادامه این وضعیت کاملا بر میل غرب ، خصوصا آمریکا و رژیم صهیونیستی است .
🔹 همانگونه که حضرت آقا دیروز در جمع بسیجیان فرمودند دشمن به دنبال " هرج و مرج " و " استبداد " در منطقه است که جریان نفوذ داخلی خصوصا اصلاحطلبان به دنبال تکمیل پازل دشمن هستند ، زیرا توان مقابله نظامی و فیزیکی ندارند باابزار دیگری که خارج از حوصله این بحث است به دنبال اهداف خود میباشند که باید هشیار بود.
🔻دولت باید در چهارچوب قانون و مصالح ملی گام بردار نه در چهارچوب اهداف باندی و جناحی ،ظاهرا پزشکیان این روزها باانتصاب افراد مساله دار دولت را با باند اصلاحطلبان اشتباه گرفته و کسانی را بر برخی امور گماشته که خروجی آن تا چند ماه آینده مشخص خواهد شد .
🔻باید مراقب بود که واژه وفاق به اسب تروای دشمن تبدیل نشود.
@Gahadetabeen
💢 آقای دکتر محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهور روز گذشته مقالهای در رسانه شورای روابط خارجی ایالات متحده آمریکا (فارین افیرز) منتشر و مواضعی ایراد کرده که چند نکته درباره آن قابل تامل است.
🔻1- آقای ظریف نوشته که دولت آقای پزشکیان آماده مدیریت تنشها با آمریکاست و امید دارد مذاکراتی از موضع برابر در مسائل هستهای و فراتر از آن با دولت ترامپ برگزار شود. این جمله، قلب مقاله آقای ظریف است و باقی مطالب را باید حاشیه دانست. نخستین پرسشی که دکتر ظریف باید بدان پاسخ دهد این است که چرا در میانه جنگ تمام عیار ارتش آمریکا علیه مقاومت، درخواست کتبی مذاکره به واشنگتن فرستاده است؟
🔻آیا او از جانب شورای عالی امنیت ملی چنین ماموریتی داشته است؟ رهبر حکیم انقلاب اسلامی حتی در مورد وزارت امور خارجه -در زمانی که آقای طریف وزیر خارجه بودند- تصریح فرمودند که وزارت امور خارجه صرفا مجری مصوبات شورای عالی امنیت ملی است. آیا شورای عالی امنیت ملی، برای ارسال درخواست کتبی مذاکره با آمریکا در «مسائل هستهای و فراتر از آن»، به آقای ظریف ماموریتی داده است؟ دومین پرسشی که ایشان باید پاسخ دهند این است که منظورشان از «مدیریت تنش با آمریکا» چیست؟ مگر ایران تنشی ایجاد کرده که بخواهد با مذاکره با آمریکا آن تنش را مدیریت کند؟
🔻شما با دولت آمریکا یک توافقی امضا کردید که به زودی تبدیل به یک تعهد یکجانبه از سوی تهران شد. آمریکا سردار بلندپایه شما را ترور کرد و رسما مسئولیت آن را بر عهده گرفت. آمریکا در غزه مرتکب نسل کشی و در لبنان و سوریه و دیگر کشورهای منطقه مرتکب جنایت شده و میشود. این تنشها را میخواهید با مذاکره مدیریت کنید؟ مشکل آمریکا در ارتکاب این جنایتها این بوده که استدلال جنابعالی را نشنیده و شما میخواهید با مذاکره، واشنگتن را قانع کنید که جنایت نکند؟
🔻2- آقای ظریف بلافاصله پس از اعلام آمادگی برای مذاکره، نوشته است که «ایران تسلیم خواستههای غیرمنطقی نخواهد شد». معنی این جمله آن است که مذاکرهای که ایشان از آن سخن میگویند، اساسا ربطی به جبران بدعهدیهای آمریکا در برجام یا توقف جنایات آمریکا در منطقه ندارد. بلکه آمریکا یک سری خواسته دارد که ایران آماده مذاکره حول آنهاست! منتهی یک سری از این خواستهها منطقی است، یک سری غیرمنطقی است و ایران تسلیم خواستههای غیرمنطقی نخواهد شد! آقای ظریف باید بفرمایند خواستههای منطقی آمریکا دقیقا کدامند؟ مقاله ایشان از جانب آمریکا خطاب به ایران است یا از جانب ایران خطاب به آمریکا؟
🔻4- آقای ظریف نوشتهاند که اگر غرب رویکرد همکاری با ایران را رها نمیکرد، تعداد سانتریفیوژهای ایران افزایش نمییافت و غنیسازی اورانیوم از 3.5 درصد به بالای 60 درصد نمیرسید. این سخن، حقیقتا حیرتانگیز است. آقای ظریف باید بفرمایند مگر بنا نبوده که 10 سال پس از قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل (یعنی سال 1404)، تمامی محدودیتهای هستهای ایران رفع شود؟ چگونه است که ایشان میگویند اگر غرب رویکرد همکاری با ایران را رها نمیکرد، برنامه صلح آمیز هستهای ایران متوقف شده بود؟
🔻4- آقای ظریف نوشته اند: «توافق هستهای نمونهای منحصربهفرد است و غرب باید به احیای آن بپردازد. اما برای این کار، باید اقدامات مشخص و عملی—شامل اقدامات سیاسی، قانونی و سرمایهگذاریهای مشترک سودآور—انجام دهد تا اطمینان حاصل کند که همانطور که وعده داده شده است ایران میتواند بهطور اقتصادی از این توافق بهرهبرداری کند». سوال این است که آیا غرب منتظر نصیحت آقای ظریف بوده که تاکنون اجازه بهرهمندی ایران از برجام را نداده است؟ یا اینکه ایشان علاقه دارند یک وعده توخالی دیگر از غربیها بشنوند و تضمینی در حد امضای کری بگیرند و بار دیگر آنچه غربیها میخواهند، تقدیمشان کنند؟
🔻5- مطلب آقای ظریف برای فارین افیرز، بسیار نگرانکننده است. نگران کننده است به این دلیل که معاون راهبردی رئیس جمهور، شناخت صحیحی از تحولات نظم جهانی ندارد. بجای اینکه در صدد مهندسی نظم جدید منطقهای باشد، همچنان در مقام برطرف کردن خواستههای هژمون نظم قدیم است. او درک معتبری از ماهیت آمریکا ندارد و نمیخواهد یا نمیتواند ببینید که آنکه در غزه نسلکشی میکند، اسرائیل نیست، خود آمریکاست. ظریف یک نگاه آرمانگرایانه و عاطفی به مناسبات بینالمللی دارد و خیال میکند آنچه موجب تنش میان کشورها میشود، یک سری سوء تفاهم است که با گفت و گو و مذاکره قابل حل است.
اما منافع ملی را نمیتوان بر این دست تخیلات استوار کرد. تجربه برجام، کفایت میکند.../ عبدی
@Gahadetabeen
🔰تنها ۲۴ ساعت پس از آنکه ظریف چراغ سبز مذاکره را به واشنگتن داد؛ آمریکا تحریمهای جدید علیه ایران وضع کرد
🔸وزارت خزانه داری آمریکا امروز سه شنبه تحریمهای جدیدی را در رابطه با ایران وضع کرد.
🔸روز گذشته محمدجواد ظریف طی یادداشتی در فارن افرز به دولت ترامپ پیشنهاد مذاکره داده بود.
@Gahadetabeen