♨️♨️♨️♨️♨️♨️♨️♨️♨️♨️♨️
♦️نقش شاه سلطان حسین ها در سرنوشت ملتها♦️
💠بخش چهارم 💠
🔴3- معمر قذافی ومدل لیبی
«مدل همه چیز در برابر هیچ»
✍#دکتر_امیر_حمزه_مهرابی
✳️لیبی در سال 1947 م . با مبارزات «عمر مختار» به اشغال نظامی ایتالیا پایان داد . چهار سال بعد، با برپایی حکومت پادشاهی محمد ادریس سنوسی کشوری مستقل شکل گرفت.
🔸در سال 1969 م معمر قذافی (افسر 27 ساله ) با کودتا، به حکومت رسید و نظامی سوسیالیستی با گرایشات چپ گرایانه بر پا ساخت . شعارهای بلندپروازانه و حمایت از جنبش های آزادی بخش و همچنین نفت مرغوب و موقعیت استراتژیک لیبی ، آمریکا را به طمع انداخت که حکومت قذافی را سرنگون کند .
♦️هرچند تحریم ها و اقدامات ایذایی آمریکا علیه لیبی از سال 1986م وبه دستور ریگان آغازشده بود ولی پس از حادثه 11 سپتامبر2001 وارد مرحله جدیدی شد . آمریکا با سوء استفاده از این حادثه خود ساخته و به بهانه حمایت لیبی از تروریسم( نیروهای مقاوت)، تحریم های شدیدتری را علیه لیبی وضع کرد . سپس حوادث مشکوکی مثل (انفجارهواپیما بر فراز لاکربی ؛ انفجار هواپیمای فرانسوی ، انفجار کلوپ یهودیان و ... به لیبی نسبت داد .
🔶هر چند قذافی هیچ یک این اتهامات را نپذیرفت و در هیچ دادگاهی ثابت نشد، ولی با قول آمریکا مبنی بر لغو تحریم ها و خارج ساختن نام لیبی از فهرست حامیان تروریست ، همه آن ها را پذیرفت (سال 2003) و تمامی خسارت های هنگفت و سرسام آور آن ها را پرداخت کرد .
🚫اما آمریکا با این ادعا که ، اقدامات نا امن ساز لیبی، مثل کوه یخی است که 5 درصد نوک آن پیداست و علاوه بر اقدامات فعلی ، باید 95 درصد دیگر از اقداماتش را شفاف سازی کرده و کنار بکذارد، لذا تحریم های آمریکا علیه لیبی به همراه ایران و کره شمالی توسط جرج بوش تمدید شد.
⛔️پس ازمدتی آمریکا باز به بهانه فعالیت های هسته ای علاوه بر تشدید تحریم ها ، حملات تجاوز کارانه هوایی و دریایی علیه لیبی انجام داد .
🔸قذافی باز عقب نشینی کرد و نه تنها تمام تجهیزات و مواد هسته ای را از طریق دریا و هوا تحویل آمریکا داد (ژانویه 2004) ، بلکه تمام شبکه ها و سرشاخه های باند قاچاق بین المللی تجهیزات هسته ای را لو داد و اجازه داد بازرسان بین المللی (مأموران سیاه) آزادانه به همه افراد، مراکز نظامی ، صنعتی و دانشگاهی دسترسی داشته باشند.
♦️ اما امریکا برای چندمین بار توقعاتش را افزایش داد و به بهانه تهدید امنیت جهانی ، خواستار «خلع سلاح موشکی» لیبی ، «به رسمیت شناختن اسرائیل» و «عدم حمایت از تروریسم» شد.
🔹قذافی که ابتدا مقاومت می کرد، ولی پس از مشاهده سقوط و دستگیری صدام (دسامبر 2004) به جای اینکه از سرنوشت ذلیلانه و تسلیم پذیری صدام و خیانت آمریکا به نوکرانش، عبرت بگیرد، از ترس سرنگونی ، همه شروط آمریکا را پذیرفت و تمام موشک های اسکاد B و اسکاد C را به همراه کارخانجات ساخت آن ها را تحویل امریکا داد . اسرائیل را به رسمیت شناخت و با آن کشور رابطه دیپلماتیک برقرار کرد و به توصیه آمریکا پسر ارشدش سیف الاسلام (به عنوان جانشین خودش ) برای آموزش های لازم به اسرائیل فرستاد.
این بحث ادامه دارد :
همه به کانال « گرا» دعوتید ⏬
@Gera_97
استقبال سایت های بزرگ خبری از یادداشت کانال "گرا " به نام :
" رمز گشایی از عبارت اشتباه کردم "
نوشته: دکتر امیر حمزه مهرابی
لینک. سایت 👇
http://www.598.ir/
♦️نقش شاه سلطان حسین ها در سرنوشت ملتها♦️
✍#دکتر_امیر_حمزه_مهرابی
💠بخش پنجم و پایانی 💠
ادامه :🔵3- معمر قذافی ومدل لیبی
«مدل همه چیز در برابر هیچ»
✅در بخش قبلی گفتیم : علی رغم اینکه قذافی همه خواسته های آمریکا را اجرا کرد ولی آمریکا هرگز به تعهداتش عمل نکرد و نه تنها تحریم های هسته ای را لغو نکرد بلکه به بهانه های جدید، بر دامنه و شدت تحریم ها علیه لیبی افزود .
ادامه :
🔴آمریکا پس از کسب اطلاعات( به بهانه بازرسی) از مناطق حساس و شناسایی مقامات غربزده و نوکر صفت و اطمینان از عدم وجود سلاح هسته ای و موشکی و نابودی ظرفیت احیای آن ها، این بار به بهانه «عدم رعایت دمکراسی و حقوق بشر» در لیبی و با سوار شدن بر موج بیداری اسلامی(بهار عربی) و سوء استفاده از خواست بحق مردم، به کمک ناتو شهر بنغازی ( دومین شهر بزرگ و بندری لیبی ) را تصرف و در اختیار اپوزسیون غرب نشین قرار داد .
😎در مارس 2011 هیلاری کلینتون( وزیر خارجه وقت آمریکا)، با فردی به نام #محمود_جبرئیل، در پاریس ملاقات کرد و از تصمیم آمریکا برای بازگشتش به لیبی و سپردن رهبری مخالفین به وی خبر داد . این فرد، کسی است که بعداً بعنوان رئیس دولت انتقالی معرفی شد.
سازمان ملل نیز ضمن حمایت از مخالفین قذافی، بنغازی ( محل استقراردولت انتقالی ) را «منطه پرواز ممنوع» اعلام کرد و اجازه استفاده از حمله هوایی علیه نیروهای دولتی و ارتش وفادار به قذافی را صادر و کرسی لیبی در سازمان ملل را به مخالفین واگذار کرد.
♦️31 مرداد 1390 (22 اوت 2011)مخالفین با حمایت همه جانبه سازمان ملل، آمریکا، انگلیس ( دارای پیمان دفاعی با لیبی ! ) و سایر کشورهای اروپایی، اغلب شهرهای لیبی را گرفتند.
💥با تصرف رادیو و تلویزیون ، #سرهنگ_قذافی سقوط و از پایتخت فرار کرد و چندی بعد در شهر سرت به دست مخالفین اسیر و با وضع فجیعی( که کلیپ آن در فضای مجازی پخش گردید) کشته شد.
⬅️ و آرزوی لغو تحریم های آمریکا، مثل صدام با خود به گور برد!
♨️کشور لیبی با گذشت بیش از 7 سال از بهشت وعده داده شده آمریکا وغربگرایان. همچنان در آتش جنگ داخلی می سوزد، زیر ساخت ها کشور نابود شده است. بیش از 1800 گروه مسلح ( از جمله داعش) در شهرها جولان می دهند ، روز به روز برکشته ها افزوده می شود و به جای یک دولت منتخب و فراگیر ،حکومت نظامی #ژنرال_حفتر بر برخی از مناطق لیبی حکومت می کند و رقابت سنگینی در میان دولت های غربی برای غارت هر چه بیشتر ثروت لیبی در جریان است.
امام علی (ع) : 🌴مَا أَكْثَرَ الْعِبَرَ وَ أَقَلَّ الِاعْتِبَارَ🌴(حکمت ۲۹۸ )
«چه قدر پند ها و عبرتها فراوانند ولی پند پذيرى و عبرت گیری اندك !!»
❌❌❌هشدار :
#آمریکا همچنان #مدل_عراق_و_لیبی را برای #ایران و #کره_شمالی و سایر کشورها پیگیری می کند.
این مدل شامل مراحل ساده و شناخته شده ایست :
⏪حادثه آفرینی ساختگی ،⏪ اتهام زنی، ⏪ترساندن مسئولین(ترسو یا خائن) ⏪مذاکره ،⏪ خلع سلاح هسته ای⏪ خلع سلاح موشکی ⏪دامن زدن به نارضایتی⏪ نافرمانی مدنی واغتشاش ...⬅️⬅️⬅️ سپس #سقوط، #مرگ، #ویرانی و...👇
و تداوم #غارت و #استثمار
اینکه چرا برخی هنوز از این حوادث و سرنوشت #صدام ، #قذافی و #مصدق و...عبرت نگرفته اند و با وعده های پوچ، دقیقاً پا جای پای آنها می گذارند⁉️
سوال بی پاسخی است که به قضاوت و تصمیم مردم نیاز دارد ✳️
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
مطالب کانال "گرا" را از طریق بستر های زیر دنبال کنید:
🔹«گِرا» در سروش:
Sapp.ir/Gera_97
🔸«گِرا» در ایتا :
Eitaa.com/Gera_97
🔹 «گِرا» در بله :
http://ble.im/gerabale
♦️« گرا» در واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/8scW4ijIKj196dUYahwjxp
کانال دکتر امیر حمزه مهرابی
هدایت شده از A.H M
🔺کنوانسیون دریای خزر و آفت اظهار نظرهای غیر تخصصی 🔻
🔸بخش نخست🔸
✍دکتر محسن محمدی الموتی( استاد دانشگاه و کارشناس همکار کانال «گرا» )
✅در روزهای اخیر در نشستی علمی درباره ابعاد مثبت و منفی #کنوانسیون_دریای_خزر به ارائه دیدگاه پرداختم.در مسیر بازگشت به منزل وارد مغازه ای برای خرید میوه شدم.فروشنده در مواجهه با مشتریان خود با حرارت خاصی سخن از فروختن مملکت به میان می آورد.
☄" دریای خزر را به روسیه فروختند.دریای خزر را دادیم رفت و..."
☄از او پرسیدم:آیا مفاد کنوانسیون خزر را مطالعه کردی؟ چه اندازه از پیشینه تحولات معطوف به تدوین رژیم حقوقی دریای خزر اطلاع داری؟ پاسخ او منفی بود و گفت: "در فضای مجازی همه اینگونه می گویند." نسخه ای از کتاب رژیم حقوقی دریای خزر خود را تقدیمش نموده و خواهش کردم از اظهار نظر و قضاوت از روی عدم آگاهی پرهیز نماید.
💥بحث سهم ایران از دریای خزر داغترین موضوع این روزهاست. همه مردم کارشناس مسایل بینالملل شدهاند و اظهارنظر کارشناسی میکنند. همه فضای پر شده است از انتقاد به «فروختن خاک» (در اینجا آب) وطن به همسایگان شمالی و «نقض تمامیت سرزمینی» .
هرکسی درصدی را برای ایران در نظر میگیرد از پنجاه درصد گرفته تا فرورفتن فقط مچ پا در آب خزر. تنها چیزی که در این میان فراموش شده است، تحقیقهای تاریخی و اظهارنظر کارشناسان معتبر در این زمینه است.
همه مرجع و سند معتبر پنجاهدرصدیها! گفتوگوی یک کارشناس روس است که در بیبیسی فارسی صحبت از سهم پنجاه درصدی ایران و خیانت دولتمردان گذشته( هاشمی ) کرد و البته بعداً حرفهایش را پس گرفت و گفت از حرف من بد برداشت شده است.
💠کمترین میزان ساحل در خزر، متعلق به ایران است💠
در این هیاهو کسی گوشش بدهکار این حرف نیست که کمترین میزان ساحل در خزر متعلق به ایران است: قزاقستان ۱۹۰۰، ترکمنستان ۱۷۶۸، روسیه ۱۳۵۵، آذربایجان ۸۲۰ و ایران ۶۵۷ کیلومتر.
برخی هم معاهدههای خیالی رو میکنند و سهم ۵۰درصدی را علم میکنند. در حالی که در هیچ سند تاریخی اشارهای به این سهم برای ایران نشده است.
رژیم حقوقی دریای خزر یکی از سختترین و پیچیدهترین موضوعات سیاسی این منطقه است و باید فضایی باز شود تا صدای کارشناسان هم به گوش مردم برسد . مردم نیز تحت تاثیر فضای مجازی از اظهار نظر های احساسی وخلاف واقع بپرهیزند .
ادامه در قسمت بعدی⏬
اگر از مطالب تکراری و «کپی -پیست» خسته شده اید به #کانال_گرا بپیوندید و از تحلیل های جدید و مطالب تولیدی بهره مند شوید
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
مطالب کانال "گرا" را از طریق بستر های زیر دنبال کنید:
🔹«گِرا» در سروش:
Sapp.ir/Gera_97
🔸«گِرا» در ایتا :
Eitaa.com/Gera_97
🔹 «گِرا» در بله :
http://ble.im/gerabale
♦️« گرا» در واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/8scW4ijIKj196dUYahwjxp
کانال دکتر امیر حمزه مهرابی
🔺کنوانسیون دریای خزر و آفت اظهار نظرهای غیر تخصصی🔻
🔸بخش دوم🔸
🔶دکتر محسن محمدی الموتی( استاد دانشگاه و کارشناس همکار کانال « گرا»
🔻 درشبکه های اجتماعی، مطلب دروغ BBC با تعابیر مختلف به سرعت انتشار یافت :
🔹" نقشه تقسیم بستر خزر منتشر شد ایران ۱۱درصد علی برکت الله- ترکمانچای دوم امضاء می شود- کلش دادیم به روسیه.دیگه کلش واس اوناس- قرارداد ننگین ۲۱مرداد ۹۷و...
🔷اما واقعیت #کنوانسیون_دریای_خزر چیست؟
🔸اگرچه شرح این سند مفصل است، اما اجمالا باید توجه داشت که کنوانسیون دریای خزر از نقاط #ضعف و #قوت برخوردار است و مواجهه با آن با نگاه صفر و صدی صحیح نیست.
واقعیت این است که تا این جای کار هیچ تعیین درصد یا سهمی از دریا صورت نپذیرفته و جمهوری اسلامی ایران همچنان از حقوق حاکمه بیست درصدی خود در خزر برخوردار است.
🔺 این سند کلیات و اصولی اساسی را درباره ابعاد مختلف دریای خزر در برگرفته و دو موضوع مهم و حیاتی یعنی «تعیین خط مبدا» و «تحدید حدود بستر و زیربستر دریا» به دلیل اختلافات موجود، از دستور کار خارج و به مذاکرات آینده سپرده شده است.
آنچه تاکنون روی آن بحث شده :
🔵نکات مثبت کنوانسیون :
1⃣به رسمیت شناخته شدن خزر به عنوان «دریاچه» که براساس آن همه مسائل حقوقی دریای خزر تنها با «اتفاق نظرپنج کشورساحلی» اجرایی می گردد،
2⃣عدم امکان حضور قدرتهای بیگانه در خزر،
3⃣ممنوعیت استقرار پایگاه نظامی قدرتهای بیگانه در قلمرو کشورهای ساحلی،
4⃣انعکاس موارد مندرج در قراردادهای ۱۹۲۱ و ۱۹۴۰ در زمینه کشتیرانی و ماهیگیری در سند اخیر،
5⃣همکاری و تعهد در موضوعاتی نظیر سامانه بوم زیستی دریای خزر،تحقیقات علمی دریایی و..
6⃣ تعبیه خطوط لوله زیر دریایی،
7⃣مبارزه با تروریسم، قاچاق اسلحه، صید غیر مجازو.....
⛔️نکات منفی :
1⃣در کنوانسیون چهارچوب هایی در تعریف خط مبدا گنجانده شده که موجب محدودیت مذاکره کنندگان ایرانی در مذاکرات آتی می شود و اختصاص آبهای داخلی کشور را با چالش مواجه می سازد.
2⃣امکان عبور کشتی های بیگانه تحت لوای پرچم کشورهای ساحلی،
3⃣عدم اشاره صریح به قرادادهای ۱۹۲۱و ۱۹۴۰ در سند اخیر،
4⃣عدم اشاره صریح به اصول و قواعد حقوق بین الملل در حل و فصل اختلافات و...
✅بدین جهت پیشنهاد می شود:
🔸متن فارسی و خارجی این توافقات اولیه در اختیارکارشناسان دلسوز و وطن دوست قرار گیرد تا به سرنوشت برجام دچار نشود.
🔹مجلس شورای اسلامی این کنوانسیون را بدون عجله، در کمیته های تخصصی و پس از انجام مذاکرات کافی مورد برسی قرار دهد و از تصویب چند دقیقه ای چنین اسناد مهمی بپرهیزد.
مطالب کانال "گرا" را از طریق بستر های زیر دنبال کنید:
🔹«گِرا» در سروش:
Sapp.ir/Gera_97
🔸«گِرا» در ایتا :
Eitaa.com/Gera_97