♨️شکنجه های وحشتناک، دست آورد رژیم پهلوی ♨️
💥سلسله بحث هایی به میمنت چهل سالگی انقلاب اسلامی💥
« شاهکارهای پهلوی »(7)
✍#دکتر_امیر_حمزه_مهرابی
ادامه بخش قبلی⏬
🔴بشکه های شیشه خورده
شهید حاج مهدی عراقی می گوید:
در هر حال شکنجه همیشه بود ولی روش هایش فرق می کرد. سال 1328 که شهید امامی را گرفتند، ناخن هایش را کشیدند و سال 1334 شهیدان نواب صفوی، خلیل طهماسبی و و یارانش را دستگیر کرده قبل از اعدام، آنها را توی بشکه حاوی شیشه خورده کردند و روی زمین می غلطاندند .
🔴سوزاندن در روغن جوش
به گفته برخی از زندانیان، آیت الله غفاری آذرشهری را پس از دستگیری زیر شکنجه های طاقت فرسا قراردادند. از جمله شکنجه هایی که به او دادند این بود که پاهای او را در میان دیگ روغن جوشان فرو بردند وگوشت و پوستش را سوزاندند.
🔴شوک الکتریکی- سوزن های داغ- کشیدن ناخن ها
وارد کردن شوک الکتریکی به شقیقه ها و آلات تناسلی و فرو کردن سوزن های داغ قرمز شده به زیر ناخن انگشتان و کشیدن ناخن زندانیان، از جمله اقدامات معمول در زندان شاه بود .
🔴اره برقی
در کتاب اسرار زندان اوین به گفته یکی از زندانیان آزاد شده :
هفده نفر ازهم بندان من پس از اینکه به طرز وحشیانه ای شکنجه شدند در زندان اوین تیرباران شدند و خود شاهد بودم که پای یکی از دستگیرشدگان را با اره برقی زنده زنده، قطع کردند.
🔴اتاق فوتبال
در کتاب شکنجه های ساواک درباره ی این اتاق و نوع شکنجه اش این گونه آمده است:
زندانی را به اتاقی می بردند که به اتاق فوتبال معروف بود. گرداگرد او افراد قلدر دوره دیده ای می ایستادند وزندانی را با مشت و لگد به یکدیگر پاس داده و اورا گیج و لت و پار می کردند.
🔴صلیب و آویزان کردن
خیلی از اوقات دست و پای زندانی را از چهار طرف( شبیه صلیب) به تخت یا به میخ می بستند و پس از ضرب و شتم و شلاق شدید، او را تا ساعت ها در همان حالت رها می کردند که بسیار زجر آور بود و یا زندانی را از پا به سقف آویزان می کردند و در همان حال او را با شلاق می زدند .
🔴تجاوز جنسی!؟
مامورین ساواک ،علاوه بر استفاده از شوک الکتریکی و کتک زدن، به آزار و اذیت جنسی زندانیان حتی جلو نزدیکانشان می پرداختند که انسان از بازگو کردن آن شرم دارد . همچنین از حیوانات وحشی مثل خرس (که برای همین منظور تربیت شده بودند)، استفاده می کردند.
🔴شکنجه های روحی
از جمله بدترین و سخت ترین شکنجه ها که به خصوص درباره زندانیان سیاسی اعمال می شد، شکنجه های روحی- روانی بود که شرح آن مفصل است . این نوع شکنجه از زمان سرلشکر پاکروان اجرا می شد. وی تربیت شده آمریکا و متخصص جنگ های روانی بود.
منبع :
1- کتاب «اسرا زندان اوین» نوشته اسکندر دلدم .انتشارات بهروز
2-کتاب « تاریخ زندان در عصر قاجار و پهلوی» ، نویسندگان: ناصر ربیعی/ احمد راهرو خواجه، انتشارات ققنوس
ما را در کانال "گرا" دنبال کنید :
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
🔹«گِرا» در سروش:
Sapp.ir/Gera_97
🔸«گِرا» در ایتا :
Eitaa.com/Gera_97
🔹 «گِرا» در بله :
http://ble.im/gerabale
چرا فاطمه را شبانه به خاک میسپارند؟
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
چرا آثار و نشانههای ظاهری قبر او را از میان برمیدارند؟
و چرا علی(ع) بر بینشانی تربت زهرای مرضیه(س) که سفارش خود او بود اصرار میورزد و در نجوای غمزده خویش با رسول خدا(ص) از این بینشانی خبر میدهد؟...
در این ماجرا، «پرسش و پاسخ» به هم آمیخته و «جوابها» در متن «سؤالها» جای گرفتهاند... و بینشانی قبر فاطمه(س) یک «نشانه» است. زهرا(س) که پیامبر خدا(ص)، خشنودی او را خشنودی خدا دانسته بود، در بینشانی مدفن خود، از اعتراض به آنچه که آن روزها بعد از رحلت رسول خدا(ص) در مدینه، مرکز حکومت اسلامی در جریان بود، خبر میدهد. اعتراض فاطمه(س) چه بود؟...
چند ده سال بعد، آنچه فاطمه(س) در آن روز دیده بود، برخی دیگر و شاید همگان نیز به وضوح دیده و شاهد وقوع آن بودند ولی آن روز خیلی دیر شده بود.
اما، امروز، فاطمه عزیز! دیگر مانند آن روزها تنها نیستی.
ملتهای مسلمان با نشانهای که تو با قبر بینشان خود برجای گذاشته بودی، با نام و نشان آمدهاند...
زهرای عزیز، آیا خیل عظیم مردان و زنان دلباختهات را نمیبینی که در سوگ تو لباس عزا بر تن دارند؟ و آیا همین مردم این دوره نبودند که با نام یازهرا(س) بر دشمنان تاختند و بر خرمن و خرگاه نظام سلطه آتشی جانسوز درانداختند؟ به یقین امروز به وضوح میبینی که جوانان این مرز و بوم و همه جهان اسلام با شعار
«کلنا عباسک یازینب(س)» بیآنکه در سر سودای سود و در دل غم بود و نبود دنیا را داشته باشند به حمایت از حریم اهل بیت(ع) و حرم زینب کبری سلاماللهعلیها برخاستهاند.
زهرای عزیز! امروز از فرزند تو فقط به یک اشاره و از امت به سر دویدن است مگر نیست؟
ما را در کانال "گرا" دنبال کنید :
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
🔹«گِرا» در سروش:
Sapp.ir/Gera_97
🔸«گِرا» در ایتا :
Eitaa.com/Gera_97
🔹 «گِرا» در بله :
http://ble.im/gerabale
✅نقدی بر یک ادعا در مورد ولایت فقیه
«بخش اول»
✍#امیر_حمزه_مهرابی
🔻 اخیراً یکی از نویسندگان و پژوهشگرانی که از گذشته های دور او را می شناسم ، یادداشتی را در فضای مجازی منتشر کرده است که جای تامل دارد.ایشان طرفداران ولایت فقیه را سه دسته می داند و می نویسد : « مواضع عملی معتقدان و یا حامیان را می توان به سه دسته تقسیم کرد:
🔸الف: #عصمت_گرایان: آنان که ولی فقیه را در جایگاه امام معصوم و حتی بالاتر یعنی رسول الله (ص) و یا خدا می نشانند و برای او عصمت قائلند.
🔹ب: #سلطنت_گرایان: آنان که ولی فقیه را در جایگاه سلطنتی و شاه می نشانند و حاکم یا شاه را سایه خدا یا ظل الله می دانند. و فرمانش را مطاع می دانند حتی اگر از روی هوا و هوس باشد.
🔸ج: #عدالت_گرایان: آنان که ولی فقیه را حاکمی عادل ( و نه معصوم و نه مستبد) ،می دانند. »
در ادامه برای هریک از رویکرد ها، صفات و گفتمانهایی را معرفی کرده و نتیجه می گیرند که رویکرد سوم رویکرد صحیح است!! لذا ولی فقیه جایز الخطا است و مردم هم می توانند وی را نقد کرده و از وی انتقاد کنندو....
👌 #نقد_و_نظر
🔴در این زمینه نکاتی را متذکر می شوم:
1⃣ به نظر می رسد نویسنده محترم دو نظر اول( عصمت گرایی و سلطنت گرایی) را همراه با اغراق معرفی کرده است تا نظر سوم( عدالت گرایی) که دیدگاه خودشان است را به کرسی بنشانند!
2⃣در جامعه و در عالم واقع قائلین به «عصمت» یا «سلطنت»وجود خارجی ندارند و این دیدگاه از سوی هیچ فرد یا گروهی، در حد یک نظریه مطرح نشده و یا در عمل اجرایی نشده است .نویسنده نیز هیچ منبع ، سند یا شخصی را معرفی نکرده است.
3⃣ نویسنده محترم در ابتدا گفته اند: « در اینجا نمی خواهم به بحث منکران و مواضع مخالف یا معاند آنها وارد شوم» .
هرچند انتظار می رفت با توجه به خاستگاه ایشان، (در هنگامه ای که هجمه های فراوانی علیه رهبری و ولایت فقیه صورت می گیرد) در صدد پاسخ به مخالفین و منکران بر می آمدند ولی اصلا انتظار نمی رفت، به تایید ضمنی نظرمخالفین بپردازند .عصت گرایی ولی فقیه، تهمت و بهتانی است که معاندین به پیروان ولایت فقیه می زنند، همچنان که وهابی ها تهمت شرک و خدا پنداری ائمه(ع) را به شیعیان می زنند .
4⃣ دیدگاه هایی که در جامعه قابل شناسایی و مشاهده است ، نظریاتی است که از سوی « #موافقین_تقلیل_گرا » مطرح شده و می شود . برخی از آن ها را می توان با این عناوین معرفی کرد :
🔹الف: #قانون_گرایان :که ولایت فقیه را نه از روی اعتقاد بلکه بخاطر وجود آن در قانون اساسی و در محدوده اختیارات مصرح در آن می پذیرند.( علی مطهری)
🔹ب: #زینت_گرایان: این گروه، شان ولی فقیه را در حد تشریفات و یا حداکثر در حد پاپ یا ملکه قبول دارند .( حجاریان و بسیاری از اصلاح طلبان)
🔹ج: #جبر_گرایان : برخی نیزچون در شرایط فعلی جایگزین بهتری برای ولی فقیه و نظام ولایت فقیه سراغ ندارند آن را از روی جبر و اکراه تحمل می کنند و برای ارائه طرح جایگزین تلاش می کنند. ( تاج زاده و حزب مشارکت)
🔹د: #انحصار_گرایان: عده ای نیز ولایت فقیه ، مشروط به اینکه مصداق آن منحصراً از طیف و جناح خودشان باشد، را قبول دارند. ( برخی از اعضای مجمع روحانیون )
5⃣آنچه نویسنده تحت عنوان دیدگاه « عدالت گرایان» مطرح کرده اند، در طیف تقلیل گرایان می توان جای داد . عدالت فقط یکی از «صفات» و به تعبیر بهتر، یکی از «شروط» ولی فقیه است. از نظر شیعه، وجوب اطاعت از ولی فقیه نه صرفاً بخاطر عدالت و سایر شرایط و صفات وی، بلکه به خاطر « نیابت» از امام معصوم(ع) است.
عدالت شرطی است که برای مراجع و حتی امام جماعت یک مسجد هم لازم است. پس همه اینها ولی فقیه هستند؟ علاوه بر این ، عدالت امری نسبی و سیال است که به ادراک و تلقی مردم بستگی دارد. چه بسا در نظر عامه ، انوشیروان نیز فردی عادل تلقی شود ولی نسبت به عدالت خدا تردید و اعتراض صورت گیرد!!
#ادامه_دارد
⭕️قسمت دوم و پایانی را در کانال #گرا در روزهای آتی دنبال کنید ⏬
لینک های کانال "گرا" :
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
🔹«گِرا» در سروش:
Sapp.ir/Gera_97
🔸«گِرا» در ایتا :
Eitaa.com/Gera_97
🔹 «گِرا» در بله :
http://ble.im/gerabale
✅نقدی بر یک ادعا در مورد ولایت فقیه
#بخش_دوم_و_پایانی
✍#امیر_حمزه_مهرابی
♦️در بخش اول به 5⃣نکته اشاره شد . ادامه بحث ⏬
6⃣- ولی فقیه «نایب عام» امام معصومِ زنده و ناظری است که نماینده اش را تنها نمی گذارد و مراقب است نایبش در بزنگاه ها و تصمیمات حساس و سرنوشت ساز، اشتباه نکند. چنانکه در قضیه فتوای مقدس اردبیلی،این مراقبت از سوی امام زمان (عج) صورت گرفت .ما معتقدیم خداوند برکت و فیضی در اطاعت از «ولی» به معنای عام ( حتی پدر و فرمانده جنگ) بویژه ولی به معنای خاص« ولی فقیه» قرار داده است که با محاسبات عقل مادی و حسابگر قابل محاسبه نیست. اطاعت از پیامبر(ص) و امام معصوم(ص) که جای خود دارد .
7⃣- ضرورت اطاعت از ولی فقیه، یک #ضرورت_عقلی_و_بدیهی (برای غیر معتقدین) و #ضرورت_شرعی ( برای معتقدین ) و برای مصلحت جامعه و منافع عامه مردم است و هرگز وجوب اطاعت از ولی فقیه، به معنای معصوم بودن او نیست و کسی نیز چنین ادعایی نکرده است . چنان که خود امام خمینی(ره) و رهبر انقلاب هم بارها بر این امر تاکید کرده اند. پذیرش نقد های منصفانه از منتقدین (حتی از دانشجویان) و اعتراف علنی به برخی اشتباهات، مثل سپردن حکومت به دست ملی گرایان در اوایل انقلاب( از سوی امام) و تداوم سیاست کنترل جمعیت ( از سوی رهبر انقلاب) نشانه های روشنی از معصوم نبودن و قابل نقد بودن ولی فقیه است .
8⃣- لابد خوانندگان و نویسنده محترم، فرق « #حکم» با « #فتوا» را به خوبی می دانند. در فتوا ارائه نظر مخالف ولی فقیه از سوی مراجع دیگر و رجوع مردم به آنان، امری رایج و منطبق با نظر مذهب شیعه است ولی وقتی ولی فقیه(به عنوان حاکم اسلامی ) حکمی را صادر کرد، از سوی همه آحاد جامعه ( چه معتقد و چه غیر معتقد) حتی مراجع تقلید، لازم الاجرا است و مصلحت جامعه اقتضا می کند که همگی به حکم ولی فقیه گردن بنهند. چنان که این قاعده در همه جوامع بشری (اعم از اسلامی و غیر اسلامی) ساری و جاری است.
9⃣- امکان نقد محترمانه و دلسوزانه ولی فقیه آن هم بطور مخفیانه و بدور از شانتاژ بازی، همیشه مورد استقبال بوده وکاری پسندیده و دارای ثواب است. بنده خودم تاکنون چندین نامه انتقادی یا پیشنهادی را به دفتر امام و رهبری فرستاده ام و پاسخی همراه با تشکر و قدردانی دریافت کرده ام و در مواردی نیز اقدام عملی صورت گرفته است.
🔟- اصرار بر نقد علنی و زیر سوال بردن تصمیمات ولی فقیه، آن هم در جمع افراد غیر مطلع،یا توسط افراد بی اطلاع و غیر کارشناس و آنهم در رسانه ها و فضای مجازی، برنامه ای است که از سوی دشمنان طراحی شده و از سوی عوامل داخلی بطور آگاهانه و نا آگاهانه در حال اجراست . تهیه و انتشار وسیع فیلم «کاپیتان! داری اشتباه می کنی»، بیان « امکان نقد امام معصوم» از سوی رئیس جمهور ، «نرمالیزاسیون و عرفی سازی نقد علنی ولی فقیه» در فضای مجازی و... در زمانی که محور اصلی #فتنه 97 و 98 #تضعیف_رهبری است،بیانگر وجود برنامه ای هماهنگ و هدف دار است .
‼️باید مواظب بود که در زمین دشمن بازی نکنیم.
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
به کانال نخبگانی #گرا بپیوندید :
🔹«گِرا» در سروش:
Sapp.ir/Gera_97
🔸«گِرا» در ایتا :
Eitaa.com/Gera_97
🔹 «گِرا» در بله :
http://ble.im/gerabale
معرفی کتاب و سیر مطالعاتی پیرامون ولایت فقیه
برای علاقه مندان به مطالعه بیشتر 👇
https://www.porseman.com/article/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%D9%8A-%D9%83%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D9%88%D9%84%D8%A7%D9%8A%D8%AA-%D9%81%D9%82%D9%8A%D9%87/11871
🗳استانی شدن انتخابات مجلس، به نام مردم به کام قدرت طلبان
«بخش اول »
✍#دکتر_امیر_حمزه_مهرابی
هیات دولت در روز چهارشنبه 3 بهمن 97 ، استانی شدن انتخابات را تصویب کرد. یادآور می شود ، کلیات این طرح در روز چهارشنبه 19 دی ماه 97 به تصویب مجلس رسیده بود .
این طرح تاکنون سه بار در مجالس گذشته (در سال های ۱۳۸۲، ۱۳۸۶ و ۱۳۹۴) تصویب شده و هر بار شورای نگهبان آن را خلاف قانون اساسی اعلام و رد کرده است. اینک طرح استانی شدن انتخابات مجلس برای چهارمین باردر دستورکار مجلس دهم قرار گرفته است.
بر اساس این طرح در انتخابات مجلس ، فردی پیروز میشود که در کل استان ، بالاترین رای را بیاورد و در حوزه انتخابیه خود نیز حداقل ۲۰ درصد آراء را کسب کرده باشد.
♦️نمایندگان موافق این طرح ، «#دلایل_اعلامی» خود را دو مورد ذکر کرده اند :
1-فراهم شدن زمینه انتخاب نمایندگان نخبه با تفکر کلان ملی و فارغ از مسائل جزیی و دغدغه های حوزه های انتخابیه
2-نظر مساعد مسئولین بالای نظام ! (اشاره به رئیس مجلس و رئیس جمهور)
✅ اما به نظر می رسد « #دلایل_غیر_اعلامی » و نیّت و غرض اصلی موافقان این طرح، چیزهای دیگری است که تلاش می کنیم در این نوشته به آنها بپردازیم . اما قبل از آن، لازم است به معایب و مضرات این طرح، اشاره ای داشته باشیم :
🔵نکته :
روش برگزاری استانی انتخابات مجلس نه در ایران و نه در هیچ کشور دیگری سابقه ندارد. در کشورهای توسعه یافته تلاش می شود تا انتخابات مجلس در حوزه های کوچک تر برگزار شود تا مردم نمایندگان خود را بشناسند و ارتباط نزدیک تری با آنان داشته باشند و با تصویب قوانینی منطبق بر واقعیات در راستای حل مشکلات اجتماعی گام بر دارند. به عنوان مثال شهری نظیر پاریس به ۲۰ حوزه تقسیم شده است و هر محله، یک نماینده دارد. نه مثل تهران که مردم مجبورند به یک لیست 30 نفره ای رای بدهند که اغلب آنها را نمی شناسند وهرگز نام آنها را نیز نشنیده اند .
🔴#اشکالات_و_معایب_طرح :
ایرادات زیادی( حدود 60 مورد) به این طرح وارد است که در ادامه به مهمترین آن ها اشاره می شود :
#استانی_شدن_انتخابات
این بحث ادامه دارد ⏪
ما را در کانال "#گرا" دنبال کنید :
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
🔹«گِرا» در سروش:
Sapp.ir/Gera_97
🔸«گِرا» در ایتا :
Eitaa.com/Gera_97
🔹 «گِرا» در بله :
http://ble.im/gerabale