#فوری
🔻نیرو های تحریر الشام با عبور از بعضی خطوط دفاعی وارد برخی محله های شرقی شهر حماه در مرکز سوریه شدند ؛ دشمن اگر بتواند از حماه عبور کند هدف بعدی صنایع نظامی مسیاف و شهر القصیر در مرز با لبنان خواهد بود ؛ شهر های منطقه ساحل سوریه که از ابتدای جنگ در سال ۲۰۱۱ جزو امن ترین نقاط بوده اند در خطر نفوذ دشمن از دو جهت جسر الشغور در شمال لاذقیه و الشطحه در مرز استان طرطوس قرار خواهند گرفت . برنامه رژیم صهیونیستی برای خاورمیانه جدید در حالی با جدیت دنبال میشود که ما #فکرش_را_نمیکردیم.
✍ حسین پاک(خبرنگار محور مقاومت)
#سوریه
@GgaroGhati
@GgaroGhati
کاریکاتور کمال شرف(هنرمند یمنی) درباره تصرف حلب به دست گروه تکفیری تحریر الشام(مورد حمایت ترکیه) و تطهیر چهره این گروه به وسیله شبکه الجزیره(قطر)
#کاریکاتور #سوریه
@GgaroGhati
@GgaroGhati
⚫️شهادت یکی از رهبران اسیر حماس در زندان رژیم صهیونیستی
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین "حماس" شهادت محمد ولید علی، از رهبران اسیر این جنبش بر اثر ترور ناجوانمردانه در زندان رژیم صهیونیستی تحت شکنجه وحشیانه را تبریک و تسلیت گفت.
✍ مرکز اطلاع رسانی فلسطین
#فلسطین #حماس #شهدا
@GgaroGhati
@GgaroGhati
بنر نصب شده توسط فعالان صلح در مقابل ساختمان پارلمان انگلستان:
بله این یک نسل کشی آشکار است.
#جنایات_اسراییل
@GgaroGhati
https://eitaa.com/GgaroGhati
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ۳۰ ثانیه از آنچه که بهطور روزانه در شمال نوار غزه میگذرد را میبینید... کوچ اجباری بخشی از ساکنان مناطق شمالی، زیر آتش گلوله تکتیراندازهای ارتش اسرائیل
#جنایات_اسراییل #فلسطین
@GgaroGhati
https://eitaa.com/GgaroGhati
#سوریه
تعداد آوارگان حومه حلب بیش از دو میلیون نفر است که معادل 80 درصد جمعیت این شهر است.
✍ کانال مرزهای آتش
@GgaroGhati
https://eitaa.com/GgaroGhati
جنگ سوریه، نبرد محور شرق و غرب است. شرق با منافع ملی پراکنده و غرب با انسجام منطقهای و جهانی. تقلیل حمایت از تروریستها به ترکیه خطاست؛ شما با ناتو طرفید!
✍ حسین کازرونی
#سوریه #اردوغان
@GgaroGhati
https://eitaa.com/GgaroGhati
#فوری
عقب نشینی ارتش سوریه از شهر حماه!!
مطابق بیانیه وزارت دفاع سوریه، حماه نیز به بهانه حفاظت از غیرنظامیان تخلیه و بدین ترتیب این سنگر مهم نیز سقوط کرد!!
مستشاران ایرانی و نیروهای فاطمیون نیز مجبور به عقب نشینی از حماه شده اند بجز آنهایی که شهید شده اند😭
تا حماه، مناطق شمال غرب سوریه بودند و برای مقاومت ارزش خیلی خاصی نداشتند و بیشتر روسها وظیفه داشتند. اما از حماه به بعد، به خاطر دسترسی به عمق استراتژیک حزبالله، هر پیشروی تروریستها علیالخصوص به سمت مصیاف، تدمر، دمشق و القصیر، تهدید مستقیم امنیت ملی ایران نیز محسوب میشود. امنیت در منطقه غرب آسیا، زنجیرهای است.
تلاشهای محور مقاومت ادامه دارد اما کارها بسیار دشوار است.
#سوریه
@GgaroGhati
https://eitaa.com/GgaroGhati
امشب برای سوریه دعا کنیم
امشب و فردا که جمعه هست باید دعا و زاری کرد به درگاه خدا
🔺اقتصاد و جنگ در سوریه!
در این روزها پس از حمله گروههای مخالف مسلح در سوریه و سیطره بر مناطق مهمی در شمال این کشور همچون حلب این پرسش کانونی درباره علت یا علل این پیشروی سریع مطرح شده است.
قبلا هم تقریبا به علل عمده پرداختهام؛ همچون مشغولیت متحدان دمشق از ایران و حزبالله به جنگ با اسرائیل، و روسیه به جنگ با اوکراین و البته به نوعی نقش و درنگ سوالبرانگیز مسکو در یک هفته اخیر که بمبارانهای دو سه روز اخیر نیز نمیتواند توجیهگر نظارهگری آن تا تصرف حلب و پیشروی به سمت حماه باشد.
اما علل داخلی چه بسا از اهمیت بیشتری برخوردار باشد؛ مهمترین آنها وا دادن ارتش سوریه و فروپاشی سریع و دومینووار خطوط دفاعی آن از ریف حلب تا نزدیکی حماه در همان روزهای اول آغاز حمله است که حتی موجب شگفتی خود مهاجمان نیز شد. اما این اتفاق دو دلیل دارد؛ نخست خرید و همکاری برخی افسران ارتش با مخالفان و دیگری بیانگیزگی نیروهای آن که فرار را بر قرار ترجیح دادند. همین دو عامل نیز به یک علت بسیار مهم بر میگردد و آن هم بحران اقتصادی کشنده در مناطق تحت کنترل نظام سوریه است.
وقتی میانگین دریافتی ماهانه نیروهای ارتش و کارکنان دولت سوریه حدود 20 دلار است که پول بسته سیگار آنها هم نیست و کفاف مخارج یک روز آنها و خانوادههایشان را نمیدهد، این وادادنها و عقبنشینیها طبیعی است و دیگر نه انگیزهای برای جنگیدن میماند و نه مثل گذشته ایدئولوژی بعث با نبود پول در سایه فساد سیستماتیک در نهادهای حکومتی رنگ و حنایی برای آنها دارد.
البته رئیس جمهور سوریه دیروز حدود 7 دلار افزایش داد اما چیزی نیست.
اما در مقابل طرف مقابل به دلایل متعددی از انگیزه بیشتری برخوردار است. عامل اقتصادی پیشران مهمی در بالا بردن انگیزه گروههای مسلح بوده و هست. در کل وضعیت اقتصادی ساکنان شمال سوریه و مناطق حکومت خودگردان کٌردی بهتر از مناطق تحت کنترل دولت سوریه بوده و هست.
اقتصاد مناطق تحت کنترل مخالفان به نوعي تابع اقتصاد ترکیه شده و لیر این کشور در آنها حاکم است و دستمزدها هم غالبا از طرف دولت ترکیه تامین میشود.
هر چند در این مناطق هم با توجه به افت مستمر ارزش لیر ترکیه وضعیت اقتصادی چندان خوب نیست، اما بسیار بهتر از دمشق و دیگر مناطق تحت کنترل دولت سوریه است. به عنوان مثال، میانگین دستمزد ماهانه کارگران و کارکنان در مناطق تحت کنترل مخالفان حدودا به 100 دلار میرسد؛ یعنی رقمی 5 برابر حقوق یک افسر ارتش دولت سوریه. اما حقوق برخی نیروها، مدیران ادارات و نهادها در شمال سوریه (بخش تحت کنترل مخالفان) به 200 تا 500 دلار هم میرسد.
در کنار آن هم ترکیه و شرکتهایش در سالهای گذشته سرمایهگذاریهای قابل توجهی در زیرساختهای شمال سوریه به ویژه مناطق تحت کنترل «ارتش ملی سوریه» (ارتش آزاد سابق) داشته است؛ از جمله در بخش برق و در حالی که این مناطق برق دارند، اما مناطق تحت کنترل نظام سوریه اساسا در تاریکی بوده و برقی ندارند. در برخی شهرها مثل حلب قبل از سقوط، فقط در شبانهروز دو ساعت برق داشتند و هم اکنون ترکیه درصدد تامین برق این شهر راهبردی است. کما این که خود دمشق پایتخت این کشور 3 ساعت در روز برق دارد.
لب کلام این که اقتصاد در کنار عوامل دیگری در امتداد بحران سوریه، نقش کلیدی در پیشروهای اخیر مخالفان داشته است و اگر آنها نیز ماهی 10 تا 20 دلار میگرفتند که قوت روزانه خود و خانوادههایشان را تامین نکند، بعید بود که این گونه بجنگند و پیش بروند و اگر هم پیش میرفتند بعدا در جایی آنها نیز وا میدادند.
نتیجه این که نقش #اقتصاد چنان اساسی است که در پروندههای کلان امنیتی و نظامی چون بحران سوریه در بزنگاه، عامل تعیین کنندهای است.
سیاست خارجی اقتصادمحور ترکیه در چنین ابربحرانهای امنیتی نیز پیوست اقتصادی قابل توجهی دارد؛ چنان که اقتصاد شمال سوریه کاملا به اقتصاد ترکیه وابسته است؛ به نحوی که اگر هم بخواهد نمیتواند به این وابستگی پایان دهد و همین خود ژئوپلیتیک شمال سوریه (فعلا مناطق تحت کنترل مخالفان) را به نفع ترکیه دگرگون کرده است.
حالا هم که حلب به تصرف آنها درآمده است؛ از یک سو به علت اهمیت اقتصادی این شهر، بحران اقتصادی دمشق و دیگر مناطق نظام وخیمتر خواهد شد و از دیگر سو وزنه ژئوپلیتیک #ترکیه در شمال سوریه سنگینتر میشود و پس از تثبیت تصرف حلب، پروژههای کلان اقتصادی خود در آن را کلید خواهد زد.
شکی نیست که قدرت نظامی مؤلفه عمده و تعیین کنندهای در جنگهاست اما در مقابل نیز در دنیای جدید کشوری که اقتصاد و پول نداشته باشد، شورویِ برخوردار از 6 هزار بمب اتم هم باشد، در نهایت، جنگ و منازعه با رقبا و دشمنان را میبازد.
البته اقتصاد بدون پشتوانه قدرت نظامی نیز به ویژه در خاورمیانه به تنهایی تامین کننده امنیت نیست.
✍ صابر گل عنبری
#سوریه
@GgaroGhati
@GgaroGhati