قیامِ اندیشه 🌱
سند تغییر سیاست خارجی در ۱۰۰ روز تقدیم دولت تروریستی ترامپ شد همزمان میتوان به جملات دکتر پزشکیان و
UANI_100DayPlanTrumpAdmin_Jan2025(1).pdf
2.62M
📜۷ صفحه با احتساب کاور ها...
حتما مطالعه بفرمایید
✊ @Ghiameandisheh
🌱شب ها با دل صاف بخوابیم تا فردا ماندرا بسازیم!
⚜أَبُو عَلِيٍّ اَلْأَشْعَرِيُّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ اَلْجَبَّارِ عَنْ صَفْوَانَ عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : مَنْ أَصْبَحَ لاَ يَنْوِي ظُلْمَ أَحَدٍ غَفَرَ اَللَّهُ لَهُ مَا أَذْنَبَ ذَلِكَ اَلْيَوْمَ مَا لَمْ يَسْفِكْ دَماً أَوْ يَأْكُلْ مَالَ يَتِيمٍ حَرَاماً
⚜ امام صادق عليه السّلام،فرمود:
هركس صبح كند و در دل تصميم ستم كردن را بر كسى نداشته باشد خداوند هر گناهى را كه در آن روز انجام داده بيامرزد تا خونى را نريزد و مال يتيمى را از راه حرام نخورد.
#حدیث
#هنر
📌اینجا قیام اندیشه، تحول میسازد👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/1979122414C7ca109ff7b
قیامِ اندیشه 🌱
آسیبشناسی جلسات مشترک زنان-مردان حول مسائل زنان 🔻 ✊ @Ghiameandisheh
🔰آسیبشناسی جلسات مشترک زنان-مردان حول مسائل زنان
۱. به نظر میرسد هرگاه یک بحث نظری شخصیت و هویت شرکتکنندگان در آن بحث را به چالش بکشد، آن بحث بر اساس منطق پیش نخواهد رفت و طبیعتا سازنده هم نخواهد بود.
برای داشتن یک هماندیشی سالم یا باید تنها مباحثی طرح شود که هیچ ربط مستقیمی به شخصیت افراد جلسه نداشته باشد. به شکلی که نتیجه گفتگو هر چه شد، هیچکس احساس نکند بخشی از «او» نفی یا تایید شده است.
یا اینکه افراد جلسه همگی باید آنچنان مستحکم باشند که هیچ چالش شخصیتیای نتواند احساسات آنها را به غلیان در بیاورد.
بنابراین اگر جلسه ای نظری متشکل از زنان و مردان، بخواهد به «زن بودن» و مسائل آن بپردازد، ناخودآگاه میتواند تصویر زنان حاضر در جلسه از خود را به چالش کشیده و باعث شود که آن جلسه از مسیر تعامل علمی خارج بشود.
برای اینکه بتوانیم این فشار را تجربه کنیم یا باید جلساتی با حضور زنان و در موضوع مسائل مردان بگذاریم یا باید زن بوده باشیم و در این جلسات شرکت کرده باشیم.
یا مثلا ترک باشیم و در جمعی مشترک به بررسی ویژگی های منفی و مثبت قوم ترک پرداخته شود. یا نوجوان باشیم و در جمعی متشکل از نوجوان و پیر و کودک، در مورد معایب مقطع سنی «نوجوانی» گفتگو کنیم...
۲. زن اندیشمند در فضا و اتمسفرِ شرق و غرب، موجودیت خود را در تضاد و نزاع با مردانگی می بیند. الگوی سوم زن نیز نتوانسته است زیست مردم ایران را، چه در ساحت علم و اندیشه و چه در ساحات دیگر، متناسب با خودش شکل بدهد. بنابراین یک زن در نشست های هماندیشی در موضوعات «زنان» با حضور «زنان» و «مردان»، احتمال دارد که گفته های مردان اندیشمند جلسه را یا «مردسالارانه شرقی» و یا «مردسالارانه غربی» تلقی کند.
و «مردان» اینچنین جلساتی نیز ممکن است گفته های «زنان» جلسه را یا «نشوز زن شرقی» و یا «ریفورمیسم زن غربی» ببینند.
در این فضا حتی اگر همه ی افراد جلسه به الگوی سوم زن معتقد باشند هم موانع زیادی برای تفاهم و اندیشه ورزی همدلانه وجود دارد. حال آنکه میدانیم انسان ها سیاه و سفید نیستند و اندیشمندان ما در عین تعلّق به اندیشه اسلام ناب، از تفکر شرق و غرب هم متاثر هستند و این تمایل ها خود به پیش فرض های شرقی-غربی کمک میکند.
در نتیجه شاید مردانِ جلسات مشترک، تلاش های نظری زنان را دست و پا زدن هایی برای تئوریزه کردن 'حضور اجتماعی' ببینند و زنان نیز تلاش های مردان را نتیجه ی هراس آنها از شخصیت پیدا کردن زن ایرانی و تلاش برای به ارتجاع کشاندن زن تحلیل کنند.
۳. اساسا سوال اینجاست که چرا مساله ی «زنان» بصورت خاص مطرح میشود ولی مسائل «مردان» مطرح نمیشود؟
شاید به این دلیل که ما «مطرح کردن مسائل زنان» را مقدمه ای برای کمک به زنان می بینیم و از آنجا که بستر اجتماع ایرانی مملو از حضور مرد است، مرد را بی نیاز از کمک می بینیم. انگار «مردانگی ایرانی» هیچ نقشی در نواقص کنشگری اجتماعی مردان ایران ندارد.
به همین دلیل اساسا مسائل «مردان» مطرح نمیشود.
حال آنکه بر اساس نگاه اجتماعی-تاریخی تالیف (در مقابل نگاه اجتماعی-تاریخی تضاد)، هر ضعفی در یکی از زن و مرد، ریشه هایی در ضعف های جنس دیگر دارد و مسائل آنان باید در هر قدم در تناظر نسبت به یکدیگر دیده شود، فهمیده شود و برای آنها راه حل هایی پیدا بشود.
در چنین شرایطی زن احساس میکند که مردان جمع شده اند تا به آنها که مدت ها در خوانش شرقی و غربی «ضعیف» شمرده میشوند، کمک کنند تا مشکلاتشان حل بشود.
حال آنکه به همان اندازه که مرد جنسِ خاصی از قدرت دارد که میتواند مشکلات زنان را حل کند، به همان اندازه و شاید بیشتر زن قدرتی خاص دارد که حلکننده ی مشکلات حل نشده ی مردان است.
۴. به نظر میرسد با توجه به تجلّی اسم جمالِ خداوند متعال در شاکله ی زنان، اساسا در چنین شرایطی توقع اینکه زنان بتوانند این جنس فضای بسته را تحمل کرده و همچنان بر اصول منطقی باقی بمانند و ساحت اندیشه را پیش ببرند، توقعی غیر معقول و ظالمانه است.
در حالیکه مردان به دلیل شاکله ی سخت خود، حتی در شرایطی که محیط ضد مرد باشد نیز به اندازه ی زن در محیط ضد زن متاثر نمیشوند.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️
این همه حاصل از تجربه ی گفتگوی جلسه ای با موضوع زنان و مقاومت با حضور زنان و مردان بود. این متن صرفا طرح مساله است، حل آن تلاشی دیگر میطلبد.
📌اینجا قیام اندیشه، تحول میسازد👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/1979122414C7ca109ff7b
الگوی سازمانی سیّال، غیر قابل رهگیری و چابک
✍برداشتی آزاد از گفتگو با استاد کاوه
استاد حسین کاوه با طرح این مشکل که حرکت های اجتماعی به محض اینکه دارای ساختار ریمی بروکراتیک میشوند، حتی اگر بخواهند مسیر تحولی خود را ادامه بدهند و موانع درونی آنها را متوقف نکند، توسط رقبای بیرونی شناسایی شده و زیر ضربه قرار میگیرند.
بنابراین میتوان به الگو های بدیلی اندیشید که در عین اینکه یک همافزایی حداکثری را از ضربِ اراده های انسانی میآفرینند، درگیر ضعف های ساختار های بروکراتیک نمیشود.
ایشان با بهرهگیری از تجربهزیسته ی چند مجموعه بیان کردند میتوان در ساختار ها بجای تمرکز بر عوامل نظمآفرین بیرونی بر عواملی تکیه کرد که در درون تک تک اعضای یک مجموعه وجود دارد.
در این الگو راس یک مجموعه بدون اصالت دادن به تعیّن هایی مثل مکان فعالیت، زمان فعالیت، قالب فعالیت و ... به اصل فعالیت اصالت داده و در میدان عمل از نسبت حقیقی بین خود و کنشگرترین افراد مجموعه استفاده میکند.
در این الگو هر کسی که بیشترین حضور و فعالیت را دارد توسط مرکز مجموعه شناسایی و جهتدهی شده و از ظرفیت بالقوه او استفاده میشود.
در این الگو نگاه به اعضای مجموعه ها مکانیکی نیست تا بخواهیم کادر مطلوب خودمان را بسازیم. بلکه نگاه دینامیکی است و در میانه راه انسانهایی که همراهتر هستند جهتدهی شده پروروش مییابند.
این الگو هم در میدان عمل چابکتر است هم قدرت انعطاف در مقابل موانع بیرونی دارد چرا که حرکتش را متوقف بر شکل خاصی از حرکت نکرده است.
📌اینجا قیام اندیشه، تحول میسازد👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/1979122414C7ca109ff7b
الگوی تعاملِ «تولی» در مقابل الگوی تعاملِ «تضاد»_1
✍برداشتی آزاد از گفتگو با استاد شببویی
اکثریت قریب به اتفاق جمع هایی که افق حرکتشان آرمان های انسانی و الهی است، در مواجهه با هر فرد، جریان و سازمانی آنها را با عالیترین حالت آنها مقایسه میکنند، فاصله را اندازهگیری کرده و برای طی کردن این فاصله نسخه ای تجویز میکنند.
حال آنکه اساسا هر موجودیت انسانی در کنش های خود متکی بر یک نوع بینش و یک نوع گرایش خاص است.
اینکه ما احساس کنیم یک مجموعه دارای ضعف، نارسایی یا حتی انحراف است، باعث نمیشود تا آن مجموعه اینچنین نگاهی به خود پیدا کند و تا زمانی که بینش این مجموعه تغییر نکند تن به تغییر های بنیادین نخواهد داد.
انسان حتی به راحتی با انگیزه ی آرمانخواهان برای تغییرِ خود همراه نمیشود و هر چقدر انسان یا مجموعه ی مورد بررسی، خود افق بلندتری داشته باشد ورود به چهارچوب بینشی و گرایشی او سختتر میشود.
کنشگران آرمانی وقتی با این حقیقت مواجه میشوند نوعا میخواهند با افزایش فشار های مختلف بر مخاطبِ خود او را وادار به تغییر کنند.
حال آنکه هر چقدر مخاطب ما راهبردیتر باشد برخورد سختتری با جهتدهی شدن میکند.
#منطق_تولّی
#منطق_تضاد
ادامه در فرسته ی بعد👇
📌اینجا قیام اندیشه، تحول میسازد👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/1979122414C7ca109ff7b
قیامِ اندیشه 🌱
الگوی تعاملِ «تولی» در مقابل الگوی تعاملِ «تضاد»_1 ✍برداشتی آزاد از گفتگو با استاد شببویی اکثریت ق
الگوی تعاملِ «تولّی» در مقابل الگوی تعاملِ «تضاد»_2
✍برداشتی آزاد از گفتگو با استاد شببویی
باید استقلال اراده ی همه انسانها و خصوصا انسانها و مجموعه های راهبردی را به رسمیت شناخت و کاری کرد آنها با میل خود دست به تغییر خود بزنند.
برای نیل به تغییر از مسیری غیر از ایجاد تضاد و تنش، باید ابتدا مخاطب با همه ی نگرش ها و دغدغه ها شناسایی بشود. سپس برای ایجاد زمینه ی تفاهم و همدلی برای حل مسائل او تلاش کرد.
رفته رفته با ارائه جایگزین ها میتوان این امکان را برای مخاطب فراهم کرد که با اراده ی خود تغییر مثبت را رقم بزند.
اساسا شروع از «باید» و «نباید» در نگاه مخاطب، یک تضاد و تعارض نسبت به هویتِ مخاطب فهم میشود.
در مقابل و برای اینکه آرمانخواهی منتهی به سازندگی بشود و منجر به کشمکش های بیحاصل نشود، باید یک نوع پیوند از سنخ ولایت در نسبت با مخاطب ایجاد کرد.
برای شروع تعامل از سنخ ولایت، باید از دنیای مخاطب شروع کرد. باید نگرانی های مجموعه ها و افراد را در نظر گرفت و برای رفع آن تلاش کرد و در ادامه (با در نظر گرفتن اصل تدریج) پیشنهاد هایی از سنخ هویت مخاطب به او داده بشود.
در الگوی «تولّی»، تمرکز ما بر دارایی های مخاطب و انگیزه ی مخاطب است، حال آنکه در الگوی «تضاد»، نگاه ما دائما به کاستی ها و ضعف های مخاطب است.
در الگوی «تولّی» مخاطب اصالت دارد و میتواند روند حرکت را کند یا سریع کند، میتواند آنرا جهت بدهد و این به معنای به رسمیتشناختن استقلال و اراده ی مخاطب است.
در الگوی «تضاد» اما مخاطب تنها پذیرای تغییرات است و قرار است با تحمیل کردن فشار های مختلف او را به همراهی با خود مجبور کنیم. در این الگو هر چقدر مخاطب بیتصمیمتر و وابستهتر باشد ما رضایتمندی بیشتری داریم.
فارغ از اینکه الگوی «تضاد» ضدانسانی و الگوی «تولّی» انسانی است، از آنجا که آحاد انسانها نسبت به استقلال اراده خود بیشترین حساسیت را دارند، الگوی کارآمد برای ایجاد تغییر در مخاطب (چه فرد، چه مجموعه، چه ساختار کلان) الگوی تولّی است.
#منطق_تولّی
#منطق_تضاد
📌اینجا قیام اندیشه، تحول میسازد👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/1979122414C7ca109ff7b
اساسا در منطق تولّی نقاط افتراق و ضعف ها مرکز توجه نیستند. سهل است که اصل بر چشمپوشی و خودرابهندینزدن است.
اگر شما دشمن باشی و بخواهی نیرو عای انقلاب را به دست یکدیگر مضمحل کنی، چه راهی بهتر از اینکه آنها را بر سر اخنلافاتشان به شورش علیه یکدیگر بکشانی.
آقایان و برادران، تا وقتی نمیتوانیم از ظرفیت حلیلی و قالیباف بدون خونریزی و فحاشی در کنار هم استفاده کنیم، قطعا نمیتوانیم در جامعه هزار فرقه ی امت مسلمان رهبری کنیم و تمدن اسلامی برایمان رویا خواهد ماند.
تنها آنانی که برچسب «وسطباز» را به جان میخرند و تلاش در جمع همه نیروهای تنقلاب دارند میتوانند قهرمانان این سیاست دور از اخلاق و مایه ی امید خژب الله باشند.
#منطق_تولّی
#منطق_تضاد
📌اینجا قیام اندیشه، تحول میسازد👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/1979122414C7ca109ff7b
دعای امام کاظم برای رهایی از زندان 😭
🤲 يا مُخَلِّصَ الشَّجَرِ مِنْ بَيْنِ رَمْلٍ وَ طينٍ وَ مآءٍ وَ يا مُخَلِّصَ اللَّبَنِ مِنْ بَيْنِ فَرْثٍ وَ دَمٍ
اى برون آرنده درخت از ميان ريگ و گل و آب و اى برون آرنده شير از ميان سرگين و خون
🤲 وَ يا مَخَلِّصَ الْوَلَدِ مِنْ بَيْنِ مَشيمَةٍ وَ رَحِمٍ وَ يا مُخَلِّصَ النّارِ مِنْ بَيْنِ الْحَديدِ وَ الْحَجَرِ
واى برون آرنده بچه از ميان پرده و بچه دان و اى برون آرنده آتش از ميان آهن و سنگ
🤲 وَ يا مُخَلِّصَ الرُّوحِ مِنْ بَيْنَ الاَحْشآءِ وَالاَْمْعآءِ خَلِّصْنى مِنْ يَدَىْ هارُونَ
و اى برون آرنده جان از ميان احشاء و روده ها نجاتم ده از دست هارون
📌پ.ن:
گفته میشود که تصویر مربوط به محل زندان موسی بن حعفر علیه السلام است.
خدا عذاب هارون را بیشتر کند🔥
#دعا
#امام_کاظم علیه السلام
📌اینجا قیام اندیشه، تحول میسازد👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/1979122414C7ca109ff7b
❤️ اعمال شب و روز مبعث
🌹 اعمال شب مبعث:
۱. شب زنده داری
۲. غسل کردن
۳. زیارت امیرالمومنین علیهالسلام
۴.اقامه دوازده رکعت نماز
۵. خواندن دعای «اللهم انی اسالک بالتجلّی الاعظم»
🌹 اعمال روز عید مبعث:
۱. غسل کردن
۲. روزه گرفتن (برابر روزه هفتاد سال)
۳. صلوات بسیار فرستادن
۴. خواندن زیارت رسول اعظم و امیرالمومنین صلوات الله علیهما
۵. خواندن دعاهای سفارش شده عید
۶. اقامه دوازده رکعت نماز (برای فراگیری روش ر.ک مفاتیح)
🔰پ.ن:
در سنت اسلامی #شادی همراه با اعتلای روحی و معنوی است؛ و این معنا در تمام اعیاد اسلامی قابل مشاهده است. باید ببینیم الگوی شادیکردن مان چه نسبتی با الگوی رسول الله صلوات الله علیه دارد تا بتوانیم عیار زندگیمان را بسنجیم.
#آداب
#ماه_رجب
#عید_مبعث
📌اینجا قیام اندیشه، تحول میسازد👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/1979122414C7ca109ff7b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚫 وقتی قندهاری استاد #انجمن_حجتیه بزرگان فقاهت را مشرک میداند...
🎥 هر کس بگوید اراده ذاتی است مشرک است
اقای طباطبایی
اقای سبحانی
...
پ.ن:
همین بود دلیل آنکه امام هشدار میداد که «حواستان را جمع کنید که نکند یکمرتبه متوجه شوید که انجمن حجتیهایها همه چیزتان را نابود کردهاند»...
📌اینجا قیام اندیشه، تحول میسازد👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/1979122414C7ca109ff7b
32.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شیخ نعیم قاسم: امکان ندارد مقاومت با اسلحه پیروز بشود.۱
🔰عوامل شکلگیری ابهام بزرگ برای مردم مقاومت در بیان شیخ نعیم قاسم:
1⃣ 00:00 فکر کردیم قدرت نظامیمان برای شکست اسرائیل کافی است.
2⃣ 00:45 معتقد بودیم قدرت نظامی حزب الله برای ایجاد بازدارندگی کفایت میکند
3⃣ 01:14 تصور کردیم به دلیل پیشرفت های نظامی و پیروزی های نظامی چشمگیر در ۲۰۰۰, ۲۰۰۶ و ۲۰۱۷ و همیشه قادر به پیروزی نظامی هستیم.
4⃣ 01:42 به دلیل قدرت نظامی و امنیتی حزب الله، مردم و «حتی خود ما» توقعِ از دست دادن این تعداد از فرماندهان مقاومت را نداشتند.
5⃣ 02:34 برتری هوایی، هوش مصنوعی، اشراف اطلاعاتی دشمن بر گلوگاه ها و ... در کمیت و کیفیت ضرباتی که متحمل شدیم موثر بوده است. و ما مشغول بررسی و فراگیری هستیم.
♨️ 03:40 نتیجهگیری:
⚜امکان ندارد مقاومت از لحاظ نظامی به برتری برسد و امکان ندارد پیروزی مقاومت پیروزی نظامی باشد!
⚜پیروزی مقاومت بر اسرائیل به فداکاری ها، به زن و مرد و پیر و جوان، به ایمان به مقاومت است.
⚜عنصر نظامی یکی از مقدمات موفقیت و پیروزی مقاومت است.
✊ما در این نبرد «حسنیین» (دو نیکو) را بدست آوردیم:
۱. شهادت فرماندهان و مردان و زنان و کودکان
۲. باقی ماندن ما در میدان و باقی ماندن مقاومت
#مقاومت
#حزب_الله
📌اینجا قیام اندیشه، تحول میسازد👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/1979122414C7ca109ff7b