May 11
⭕️ رعشه؛ در لبهی پرتگاه ⭕️
#انتخابات #فتنه88 #حافظه_تاریخی
🔴 التهاب و دوقطبی از همان روزهای قبل انتخابات شروع شدهبود. مچبند سبز و مچبند پرچم ایران در دستان مردم کوچه و خیابان، که نماد و نمود هواداری میرحسینموسوی و محموداحمدینژاد بودند، در کنار شعارهای تجمعهای شبانهی مردم در مقابل مردم، فعلا مقدمهای برای آتش بود. حتی بیستودوم خرداد ساعت یازدهشب که میرحسین خودش را برنده قطعی اعلام کرد هم، مقدمه بود. مقدّمهها زمانی به پایان رسید و حادثه وقتی اتفاق افتاد که از سمت پایگاه مقداد، بهسمت تجمع مردم گلوله شلیک شد.
🔴 روزهای قبل از این حادثه، یعنی در شنبه و یکشنبهی بعد از انتخابات، اعتراضات بعضی از دانشجویان تهران و اصفهان و حمله سایبری به بعضیاز سایتها و دودستگی میان اقشار جامعه و کنایهگوییهای سیاستمداران خطاب به یکدیگر، فضای کشور را بهشدت ملتهب کرد و برای جرقّهای که پدیدآور یک انفجار باشد، آماده نمود.
ستاد میرحسینموسوی در سومین بیانیهی اعتراضی خود، برای تظاهرات از میدان انقلاب تا میدان آزادی در روز دوشنبه فراخوان داد و وزارت کشور اعلام نمود که این تظاهرات غیرقانونی است. بهرغم تلاشهای مسئولین برای جلوگیری از تظاهرات، در روز دوشنبه خیابان آزادی و معابر اطراف سرشار از جمعیت معترضان به نتیجهی انتخابات شد.
🔴 مازیار بهاری که هماکنون سردبیر سایت ایرانوایر و برندهی جایزهی عکسهای مطبوعاتی جهان برای پروژه زنزندگیآزادی است، در آنروزها خبرنگار نشریهی آمریکایی نیوزویک بود که برای پوشش اخبار انتخابات به ایران سفر کردهبود. او چندروز بعد از تظاهرات بیستوپنجم خردادماه، دستگیر شد و به اوین رفت و بیستونهم مهر آزاد شد. او در کتاب خاطرات خود که با عنوان "سپس سراغ من آمدند" منتشر شده، قصههای جالبی از آن روزها نوشت. مازیار بهاری جرقّهی حوادث آن روز را دخالت سازمان مجاهدین خلق میداند و میگوید: "پایگاه مقداد پر از اسلحه و مهمات بود. تظاهرات مردم مسالمتآمیز بود اما ناگهان چندنفر به سمت پایگاه مقداد سنگ پرتاب کردند. رفتهرفته تشنّج و هیجان بیشتر شد و کار به پرتاب کوکتلمولوتف رسید. شعارها هم که تا قبل از تظاهرات آن روز بیشتر سمت احمدینژاد بود، اینبار رهبری و اصل رژیم را هدف گرفت. من فکر میکنم سازمان مجاهدین بود که مردم را تحریک کرد و جمعیت هواداران موسوی را برای حمله به یک انبار اسلحه تشویق نمود."
🔴 یکی از فرماندهان سپاه تهران حادثه را اینگونه تعریف میکند:"شروع به پرتاب سنگ و کوکتلمولوتف به سمت شیشهها کردند. من بلندگوی دستی را گرفتم و گفتم تعرض به مقر نظامی پیگرد قانونی دارد. در حال تذکر دادن بودم که احساس کردم چیزی به بلندگوی دستی من اصابت کرد. متوجه شدیم که اینها مسلح هستند و به سمت ما شلیک میکنند."
🔴 اما حوادث آن روز محدود به اطراف پایگاه مقداد نبود و در معابر اطراف خیابان آزادی، معترضان تعدادی اتوبوس و بانک را به آتش کشیدند. به گزارش شورای تامین استان تهران در این روز هفت نفر کشته و بیست و نه نفر زخمی شدند.
بعد از حادثه بیست و پنجم خردادماه، مواضع چهرههای معروف اعم از ورزشکاران و هنرمندان و سیاستمداران لحن تند و تیزتری به خود گرفت و دودستگی در بین مردم و خانوادهها نیز شدت یافت.
➡️ @GoftarMedia
29.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ فرار مغزها و دولت سیزدهم ⭕️
⚠️ در دولت سیزدهم، مهاجرتنخبگان به کشورهای دیگر، یکی از پرچالشترین مسائل بود.
❌ اما برخلاف تصوّر عموم جامعه، مهاجرتنخبگان در دولت سیزدهم نهتنها کاهش یافت، بلکه...
➡️ @GoftarMedia
⭕️ پایان طولانیترین انفرادی دنیا ⭕️
↙️ علی وکیلیراد، شهرزاد میرقلیخان، کاظم دارابی، نصرتالله تاجیک، مسعود سلیمانی، جلال روحاللهنژاد، سیروس عسگری، اسدالله اسدی و حالا حمیدنوری، ایرانیانی هستند که بازداشت بهدلایل بیاساس و سپس آزادی و بازگشت به وطن، سرنوشت مشترک آنهاست و البته تعدادشان بسیار بیشتر از این چندنفر است. معاونت بینالملل قوه قضائیه چندی پیش تعداد زندانیان ایرانی خارج از کشور را حدود 4000نفر اعلام کردهبود.
🔴 دیروز (26خرداد1403) حمید نوری پس از تحمّل 1680روز حبس انفرادی و ثبت یک رکورد، سرانجام با تلاشهای وزارتخارجه به میهن بازگشت. با آزادی او، امیدها برای آزادی محمدرضانوری و بشیربیآزار نیز بیشتر شد.
🔴 محمدرضا نوری سوم فروردین 1402 در بغداد توسط کماندوهای آمریکایی ربوده شد و با تلاشهای عوامل سفارت آمریکا و در یک دادگاه فرمایشی حکم حبس ابد گرفت.
بشیر بیآزار نیز یکی دیگر از اسرای ایرانیست که در فرانسه با شهروندان معترض به جنایتهای رژیمصهیونیستی همصدا شد و بعد از اطلاع عوامل سازمان منافقین از فعالیتهایش، پروندهسازی علیه او به بازداشت و حبس منجر شد.
➡️ @GoftarMedia
⭕️هراسافکنی با کلیدواژه انتخابات۹۲⭕️
⚠️چرا توصیه به ائتلاف و اجماع اشتباه است؟
🔗 لینک یادداشت
#قالیباف #جلیلی #ظریف #پزشکیان #انتخابات
➡️ @GoftarMedia
⭕️هراسافکنی با کلیدواژه انتخابات۹۲⭕️
⚠️چرا توصیه به ائتلاف و اجماع اشتباه است؟
🔴 حتما شنیدهاید که "اگر نامزدهای اصولگرا در سال۹۲ ائتلاف میکردند و بهنفع یکنفر کنار میرفتند، روحانی رأی نمیآورد" و احتمالا این را هم شنیدهاید که "اگر امسال هم ائتلاف نکنند، اتفاق سال۹۲ تکرار میشود و پزشکیان رئیسجمهور خواهدشد."
اما چرا این حرفها بهشدت اشتباه است؟
🔴یک/ در سال۹۲ اگر کسانی مثل ولایتی، جلیلی و محسنرضایی بهنفع قالیباف کنار میکشیدند، رأی همهی آنها قرار نبود به سبد قالیباف ریختهشود؛ مثلا همانسال کسانی بودند که بین ولایتی و روحانی مردّد بودند.
مشابه همین حرف برای انتخابات۹۶ هم هست؛ اگر قالیباف کنار نمیرفت، رای روحانی کمتر از ۲۴میلیون میشد.
چون بودند کسانی که قصد نداشتند به شهیدرئیسی رأی بدهند (تحت تأثیر جوّ ایجاد شده) و میان قالیباف و روحانی مردّد بودند.
🔴دو/ حتی اگر در انتخابات۹۲ همه بهنفع قالیباف کنار میرفتند و رای همهی آنها کاملا به سبد قالیباف ریخته میشد، باز هم رای قالیباف به ۵۰ درصد نمیرسید؛ چون آن ۵۱درصدی که به روحانی رای دادند، در وضعیتی رایشان روحانی بود که آنهمه گزینه برای انتخاب داشتند و به روحانی رای دادند؛ حال اگر فقط قالیباف درمقابل روحانی بود، چرا باید رای قالیباف بیشتر میشد؟!
🔴سه/ باقیماندن یکنفر دربرابر پزشکیان، یک تلاش تصنّعی برای قطبیدهکردن انتخابات و فضای جامعه است؛ مصنوعیست چون اختلاف دیدگاههای جدّی میان همهی نامزدهای انتخاباتی وجود دارد و همچنین نسبت به سالهای قبل، مردم در مسائلی مانند سیاستخارجی، عدالت یا توسعه، بازار آزاد یا تنظیمگری، چالشهای فرهنگی و غیره با دقت بیشتری مواضع نامزدها را دنبال میکنند. این بلوغ سیاسی را باید به فال نیک گرفت و نباید سلایق مردم را سرکوب و به دوقطبیهای سنّتی و تاریخگذشته محدود کرد.
🔴چهار/ شرایط امسال با سال۹۲ بهدلایل زیادی متفاوت است؛ درسال۹۲ تورّم سنگین پایان دولت احمدینژاد مردم را به پاسخ "مذاکره" برای سوالات معیشتی رساندهبود و بهجز جلیلی، تقریبا همه همین نسخه را تجویز میکردند. اما امسال با تجربهی سهسال خدمت صادقانه دولتسیزدهم، گفتمان نزدیک به برجام و روحانی شانس کمی برای پیروزی دارد؛ آنهم با پایان دراماتیکی که محبوبیت این دولت را بیشتر کرد و گفتمان مقابل شهیدرئیسی در سال۹۶ و ۱۴۰۰ را به حاشیه برد.
➡️ @GoftarMedia
⭕️موضع ظریفِ انتخاباتی علیه حساب توئیتری ظریف
🔴 فروردینماه۱۴۰۰ محمدجواد ظریف در توئیتر نوشت: بایدن همچنان راه فشار حداکثری ترامپ را میرود. سهسال پس از توییت ظریف، وی در یک مصاحبه تلویزیونی انتخاباتی مدعی میشود که "بایدن پیچ تحریم را شل کرده بود".
🔴 او همچنین ادعا کرد تحریمهای آمریکا اکثرا در دورهی احمدینژاد رخ داده و تحریمهایی که آمریکا در دوران روحانی وضع کرده، اکثرا بیاثر و نمایشی بودهاند. بررسیها اما نشان میدهند که ۱۸ بانک ایران و صدها شرکت بازرگانی، نفتی، دانشبنیان، سرمایهگذاری و غیره در دولت روحانی تحریم شدند.
🔴 همچنین تحریمهای ویزا (تهدید تجّار غیرایرانی برای سفر به ایران)، تحریمهای سیسادا (تحریم فروش محصولات نفتی و پتروشیمی و بنزین به ایران) و تحریمهای ایسا (تحریمهای فراسرزمینی و جلوگیری از سرمایهگذاری در ایران) در دوران دولت روحانی و وزارتخارجه ظریف شدت گرفت و به اوج رسید.
➡️ @GoftarMedia
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️شهاب اسفندیاری و محمد بهشتی
⚠️گفتار مهمی از برنامه جنجالی دیشب که #متن بود اما حاشیهسازی محمدفاضلی، این حرف مهم را حاشیهنشین کرد.
➡️ @GoftarMedia