طب سنتی ایرانی
🌸🍃 🍃 🔖#سرشیر دارای مزاج گرم و تر و خواص بیشمار است که در زیر به شماری از آنها اشاره میگردد: سر
🌸🍃
🍃
🔖زیاده روی در مصرف سرشیر چه عواقبی دارد و برای چه افرادی توصیه نمیگردد؟
زیاده روی در مصرف سرشیر سبب ضعف و سستی دهانهی معده و کاهش اشتها میگردد و از این جهت برای معدههای مرطوب، افراد کماشتها و افراد مبتلا به سستی فم معده و ترش معده مناسب نیست.
مبتلایان به نفخ و سنگینی معده باید از مصرف زیاد سرشیر پرهیز کنند.
کسانی که دچار بی اشتهاییاند خوب است سرشیر را همراه عسل یا شکر مصرف کنند.
مصلح سرشیر چیست؟
عسل و شکر سرخ مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج سرشیر هستند.
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖 چه مزاجی، چه صبحانهای؟
🟡مزاج گرم و خشک
⚠️بهتر است صبحانههایی بخورند که حرارت آنها را بیشتر نکند.
❌ خوردن عسل و سیاهدانه و مرباهای گرم مثل مربای زنجبیل برای این افراد مناسب نیست.
✔️میتوانند با نان سنگک و مربای آلبالو و کمی کره، صبحانه مناسب مزاجشان را بخورند و مصرف گهگاهی حریره بادام و فرنی هم برای این افراد خوب است.
🔵مزاج سرد وتر
✔️نان سنگک و مرباهایی با مزاج گرم همچون مربای زنجبیل بخورند.
✔️مصرف عسل و گاهی سیاهدانه نیز به این افراد توصیه میشود.
⚫️مزاج سرد و خشک
✔️ بهتر است در وعده صبحانه فرنی، حریره بادام، شلهزرد و شیربرنج بخورند.
✔️نان سنگک و مربای به و کمی کره محلی که از سلامت آن مطمئن باشند یا خامه هم برای این افراد خوب است.
⚠️مصرف تخممرغ عسلی هم در این افراد گزینه خوبی است، اما خوردن عدسی به این افراد توصیه نمیشود.
🔴مزاج گرم و تر
✔️برای صبحانه نان سنگک و مربای به یا مربای سیب باکمی کره محلی بخورند.
✔️این افراد در صورتیکه احساس حرارت زیاد میکنند، میتوانند مربای آلبالو نیز بخورند.
⚠️مصرف حلوا ارده یا اردهشیره و ارده عسل برای افرادی که مزاج گرم دارند،مناسب نیست و با توجه به اینکه میزان حرارتشان چقدر است این توصیه از حذف کامل تا قرار دادن یک یا دو بار ارده عسل و ارده شیره در هفته در برنامه غذاییشان میتواند متغیر باشد.
🖊دكتر الهام پارسا(متخصص طب سنتی ايراني)
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖امیرالمؤمنین عليه السلام:
به منزلتى كه بدون شايستگى بدان دست يافته اى فخر مفروش؛
زيرا آنچه را كه اتفاق برپا مى سازد،
لیاقت و استحقاق ويرانش مى كند
لا تَفخَرَنَّ بِمرتَبةٍ نِلتَها مِن غَيرِ مَنقَبةٍ؛ فإنَّ ما يَبنيهِ الاتِّفاقُ يَهدِمُهُ الاستِحقاقُ
📚غررالحكم حدیث 10403
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖 ارتباط متقابل قارچ سیاه و کرونا؟!!
🔹 قارچ سیاه یا موکور مایکوز لزوما مختص به بیماران کرونایی نیست، این قارچ بعد از کرونا به وجود نیامده و فقط پاندمی کرونا باعث شده همه بیشتر با این نام آشنا شوند.
🔸در بیماری قارچ سیاه سیستم ایمنی فرد و دفاع بدن مقابل میکروب ها و قارچ ها ضعیف می شود و این ضعف هم معمولا در بیمارانی که به دیابت مبتلا هستند، افرادی که سرطان خون داشته اند یا بیمارانی که از کورتون و ترکیبات استروئیدی استفاده می کنند بیشتر دیده می شود.
🔹تعداد بسیار محدودی مبتلا به قارچ سیاه می شوند. آن هم در بین افرادی که بستری می شوند و به دلیل شدت و حدت بیماری، تیم درمان مجبور می شوند متوسل به استفاده از انواع داروها شوند که این داروها ضمن اینکه به دنبال تنظیم سیستم ایمنی است، از طرف دیگر دفاع بدن را مقابل میکروب ها کم می کند.
🔸وقتی می شنوید که فرد مبتلا به قارچ سیاه باید چشمش تخلیه شود ، دلیلش این است که جراح باید ترشحات سینوس و بینی را بتراشد و در کنارش داروی ضد قارچ هم باید به بیمار بدهد. اما این به معنی این نیست که لزوما همه ی کرونایی ها مبتلا به قارچ سیاه شوند و همه ی قارچی سیاهی ها به مرحله ی تخلیه چشم و جراحی برسند.
⚠️ متاسفانه متخصصان ما امروزه بیش از حد در خصوص مباحث فوق تخصصی در رسانه های جمعی صحبت می کنند و باعث ترس مردم می شوند. در مورد قارچ سیاه هم بزرگنمایی های زیادی شده که اکثر آنها علمی نیستند.
منبع : دانشکده طب سنتی شهید بهشتی
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🍃
🍃
🔖 کاهش قند خون ناشتا
دکتر روجا رحیمی ( متخصص داروسازی سنتی )
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖 آنچه باید در مورد خلط #بلغم بدانید (۱)
خلط بلغم چیست؟
خلط بلغم، مايعی لزج با خصوصيات شبيه آب (بی رنگ و بی طعم و بی بو) است و هر جای بدن كه نياز به رطوبت بخشی و انعطافپذيری وجود دارد، خلط بلغم در آن قسمت بیشتر يافت می شود، مانند بافتهای زيرپوستی، چربی، مايع مفصلی و ترشحات مخاطهای بدن (كه مخاطها را لزج و مرطوب نگه می دارد). ماده پايه #مغز و #نخاع نيز بلغم است.
خلط بلغم چه مزیت هایی دارد؟
خلط بلغم قابليت تبديل شدن به خلط دم را دارد به طوری که در هر قسمت از بدن كه حرارت افزایش پیدا کند، بلغم به خلط دم تبديل می شود و آن عضو را تغذيه می كند، بنابراين اين خلط ذخيرهای برای تغذيه بدن است. ضربهپذيری و انعطافپذيری بدن نيز از خصوصياتی است كه خلط بلغم برای ما به ارمغان می آورد، پس بلغم، مانند سایر اخلاط، برای بدن لازم و مفید است.
ادامه دارد...
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖در طب سنتی، خواص و مزاج کره محلی به شرح زیر بیان گشته است:
کره محلی گاو مزاج گرم و تر دارد.
مصرف کره باعث تأمین رطوبت کافی برای بدن و جلوگیری از بروز یبوست میشود.
کره محلی تازه و طبیعی برای تقویت اعصاب مؤثر است.
مصرف کره برای صاف کردن صدا و رفع خشونت نای و حلق و بهبود سرفهی خشک مفید است.
خوردن کره با شکر و خشخاش فوق العاده چاق کننده میباشد.
ادامه دارد...
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖غذاهاي محلي استان ايلام
نام غذا: #آش_ترخينه
🔰 مواد لازم:
✔️ ترخينه: ٢٥٠ گرم
✔️ پياز متوسط: دو عدد
✔️ نمك سالم، زردچوبه و ادويه زيرخاكي: به مقدار لازم
✔️ آب سالم: به مقدار لازم
✔️ روغن زرد محلي: سه قاشق غذا خوري
✔️ عدس، ماش و لوبيا: از هر كدام نصف پيمانه
🔰 روش طبخ:
🥣 نيم ساعت قبل از شروع پخت، ترخينه ها را در آب گرم قرار مي دهيم تا نرم شوند.
🥣 پياز را ريز خرد كرده و با روغن تفت مي دهيم و نمك، زردچوبه و ادويه را اضافه مي كنيم.
🥣 بعد ترخينه نرم شده، مقداري مناسب آب و حبوبات از قبل پخته شده را افزوده و مي گذاريم تا كاملاً جا بيفتد.
☑️ نكته:
در صورت تمايل مي توان از سبزي تازه خرد شده يا زردك (هويج ايراني) رنده شده در اين آش استفاده نمود.
نظر متخصصين تغذيه:
تركيب غلات و حبوبات، اين غذا را از نظر تأمين پروتئين كامل و غني مي سازد.
✍ منبع: كتاب خوراك هاي بومي ايران
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖امیرالمؤمنین عليه السلام:
تو، به ادب خود، ارزش مى يابى. پس آن را با بردبارى زينت بخش
إنّك مُقوَّمٌ بأدبِكَ، فَزَيّنهُ بالحِلْمِ
📚غررالحكم حدیث 3813
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
🌸🍃
🍃
🔖اکیناسه و تقویت سیستم ایمنی
🔹یکی از گیاهانی که برای پیشگیری از کرونا مطرح می شود اکیناسه یا سرخارگل می باشد.
🔸اکیناسه گیاهی است که باعث تنظیم سیستمایمنی میشود و نشان داده شده که در پیشگیری از آنفولانزا و سرماخوردگی نقش دارد.
🔹 در زمان ابتلا به سرماخوردگی و انفولانزا نیز باعث کاهش شدت علائم و کوتاه شدن طول بیماری می شود.
🔸در خصوص ویروس کرونا، یک مطالعه که روی محیط کشت ویروس انجام شده نشان داده که عصاره اینگیاه می تواند باعث از بین رفتن ویروس کرونا شود. اما تاکنون هیچ مطالعه انسانی نقش اکیناسه را در پیشگیری یا درمان کرونا نشان نداده است.
🔹باید توجه داشت که اکیناسه به عنوان تیغ دو لبه عمل میکند و هم باعث آزاد سازی یکسری فاکتورهای ایمنی می شود و هم از آزادسازی یکسری از فاکتورهای التهابی پیشگیری می کند.
🔸با توجه به اینکه بیماری کرونا دو فاز دارد و در فاز دوم سیستم ایمنی فعال شده و ترشح فاکتورهای التهابی باعث وخیم شدن و تشدید علایم برخی بیماران می شود لذا با توجه به تحریک سیستم ایمنی بدن توسط اکیناسه، توصیه می شود اینگیاه تا زمانی که اثرات مثبت آن در درمان کرونا طی مطالعات انسانی ثابت نشده برای درمان این بیماری مورد استفاده قرار نگیرد. اما مصرف آن به منظور پیشگیری بلامانع است.
✔️به منظور پیشگیری می توان از فرآورده های دارای مجوز این گیاه استفاده کرد.
✔️در صورت مصرف گیاه به صورت خشک، سرشاخه های هوایی آن می تواند دو بار در روز هر بار یک قاشق غذاخوری به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده و مورد استفاده قرار گیرد.
⚠️اما باید توجه کرد که مصرف بیش از ۸ هفته آن می تواند باعث تضعیف و سرکوب سیستم ایمنی شود و لذا مصرف طولانی مدت آن توصیه نمی شود.
⚠️اگر از داروهای شیمیایی استفاده می کنید اکیناسه را با فاصله حداقل ۲ ساعت از داروی شیمیایی مورد استفاده قرار دهید.
⚠️با توجه به ناشناخته بودن اثرات آن در بارداری و شیردهی، مصرف گیاه در این دوران توصیه نمی شود.
🖋 دکتر روجا رحیمی (دکترای تخصصی داروسازی سنتی)
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
13.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸🍃
🍃
🔖 درمان قطعی سنگ کلیه به سادگی آب خوردن!
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه
طب سنتی ایرانی
🌸🍃 🍃 🔖 آنچه باید در مورد خلط #بلغم بدانید (۱) خلط بلغم چیست؟ خلط بلغم، مايعی لزج با خصوصيات شبيه
🌸🍃
🍃
🔖 آنچه باید در مورد خلط #بلغم بدانید (۲)
چه غذاهایی خلط بلغم تولید می کنند؟
غذايی كه خصوصيت شبيه آب داشته باشد و بی رنگ، بی بو، بی طعم، آبكی، شفاف، لزج و #لعابدار باشد مانند آشها و سوپهايی كه لعاب زيادی دارند يا خورشهای ترش حاوی سبزی و لعابدار، آب #كلهپاچه، #سيرابی و #شيردان، غذاهای فريز شده، غذاهايی كه به صورت خام ميل می شوند يا غذاهای پختهای كه به صورت سرد ميل می شوند خلطب بلغم تولید میکنند.
همچنین مصرف زياد #برنج بدون #سبوس، #سيبزمينی، #سسها، #سالادها، مخصوصا سس سفيد، مصرف زياد ۶لبنيات (مثل #ماست، #دوغ و #شير)، مصرف زياد آب، ميوهها و سبزيجات سرد و رطوبتی مثل #كاهو، #خيار، انواع #مركبات، و ميوههای ترش باعث تولید خلط بلغم در بدن می شوند.
ادامه دارد...
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گل آویشه