🔶 مردم کمکهایشان را میریختند داخل دستمال!
🔹رسیدیم استودیو و شروع کردم به مصاحبه، اینقدر با لهجهی قمی شیرینش با ذوق و شوق تعریف میکرد که متوجه گذر زمان نشدم.
رسیدیم به خاطرات شعار ها، گفت : فکر نکنی شعارهای من خلاصه میشه تو قبل انقلاب، نه، من بعد انقلاب زمان جنگ هم شعار میدادم. میرفتم بین رزمنده ها یا میرفتم بین مردم شعار میدادم. به هیچ نهادی هم وابسته نبودم، بعضی وقت ها میرفتم مسجد بعد نماز شعار میدادم و کمک جمع میکردم برای جبهه. یک دستمال داشتم برای همین کار در میآوردم و مردم کمکهایشان را میریختند داخل همان دستمال.
یک دفعه گفت : البته هنوز هم آن دستمال را دارم.
با تعجب پرسیدم : واقعا ؟!
گفت : بله.
با خنده و کمی ذوقزده گفتم: حالا یک دفعه آن دستمال را بیارید ببینیم. یک دفعه دست کرد در جیب کتش و دستمالش را درآورد گفت بفرمایید. من هم همان موقع عکس گرفتم.
📚روایتی از مصاحبه با حاج ابوالفضل الماسی/محقق علیرضا زارعیان.
#گنج (واحد تاریخ شفاهی حسینیه هنر قم)
💠 حسینیه هنر قم؛ محفل هنر، اندیشه و رسانه
🔘@hhonar_qom
27.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 تروریست واقعی کیست؟!
🔹گردانهای القسام VS ارتش اسرائیل
#بین_الملل
💠 حسینیه هنر قم؛ محفل هنر، اندیشه و رسانه
🔘@hhonar_qom
🔶 سالهای تنهایی
🔹 ۱۲ سال اقامت امام خمینی در نجف اشرف در کنار مشکلاتی که برای امام وجود داشت، برکاتی به همراه داشت. از همان ماههای آغازین حضور امام در نجف، کلاسهای درس ایشان در مدرسه شیخ انصاری شروع شد و بسیاری از طلبههای جوان دور و بر امام جمع شدند که اتفاقاً اکثر این طلبهها افغانستانی بودند.
به عنوان نمونه، شهید سید حسین حسینی و حجتالاسلام فرقانی دو تن از طلاب ملازمان همیشگی امام خمینی بودند.
امام خمینی به عنوان عالم جامعنگر و مسلط بر علوم عقلی و نقلی، افزون بر مبارزه با استکبار و استبداد، با تحجر و دگماندیشی و زیادهخواهی و تبعیض نیز درگیری جدی داشت. ایشان تلاش داشت عدالت را رعایت کند، خصوصیت عدالتطلبی که مطابق فطرت آدمی است، باعث جذب افراد بسیاری از جمله جذب علمای افغانستانی به ایشان گردید.
📚بررسی زندگی و زمانه وکلای امام خمینی در افغانستان/پرتال امام خمینی.
#بین_الملل
💠 حسینیه هنر قم؛ محفل هنر، اندیشه و رسانه
🔘@hhonar_qom
🔶 تا دو ماه لنگ میزدم!!
🔹 شاه یکی دو روز قبل از انقلاب سفید به قم آمد تا سخنرانی کند و دل مردم را بدست بیاورد. برای همین از دبیرستان ما چند نفری انتخاب کردند که برای خوشآمدگویی سرود بخوانیم و سخنرانی را گوش کنیم.
اینطور که شد تصمیم گرفتیم که به استقبال شاه نرویم. خبر رسید که این حرکت ما سیاسی است و همینطوری به مدرسه نرویم. گفتیم چه کار کنیم؟
یک شکستهبندی بود به نام آقاجواد. ما پیش او رفتیم و گفتیم جریان این است، گفت هیچ مشکلی ندارد و با یک جعبه تختهای که مخصوص گز کرمانی بود پای من را زخم کرد و بعد با زرده تخم مرغ و زردچوبه مثل پایی که شکسته باشد، پای من را بست. از مدرسه میآمدند تا حقیقت را بفهمند ولی من حواسم جمع بود و تا دو ماه لنگ میزدم.
📚سید امیر اعظم میر شجاعی/آرشیو مصاحبههای واحد تاریخ شفاهی قم/محقق علیرضا زارعیان.
#گنج (واحد تاریخ شفاهی حسینیه هنر قم)
💠 حسینیه هنر قم؛ محفل هنر، اندیشه و رسانه
🔘@hhonar_qom
17.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید | لحظاتی از حضور رهبر انقلاب در غرفه انتشارات راهیار
📌 حضرت آیتالله خامنهای صبح امروز دوشنبه ۲۴ اردیبهشتماه با حضور در سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از غرفه انتشارات راهیار بازدید کردند.
🏷️ #بهار_کتاب
🌱 منتظر حضور گرمتان در غرفه انتشارات راهیار هستیم
📆 ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشتماه ۱۴۰۳
📍 تهران، مصلی امام خمینی، راهروی ۲۱، شماره ۵۰۲
🖥 و همزمان در بخش مجازی نمایشگاه:
🔗 B2n.ir/u43943
💠 حسینیه هنر قم؛ محفل هنر، اندیشه و رسانه
🔘@hhonar_qom
🔶 دیگر امیدی به برگزاری تظاهرات نداشتیم.
🔹فروردین 57 بود که برای شرکت در مراسم تشییع مرحوم میرزا ابوالفضل زاهدی قمی به سمت میدان آستانه راه افتادم. جمعیت زیادی جلوی مدرسه فیضیه ایستاده بودند. همه فکر میکردیم یک مراسم تشییع معمولی باشد؛ اما رفته رفته مراسم تشییع به تظاهرات تبدیل شد و به اوج خود رسید.
فیضیه دو سه سالی بود که توسط رژیم پهلوی تعطیل شده بود. آن روز مردم «یاعلی» گویان هجوم آوردند و در فیضیه را شکستند. نیروهای امنیتی ماشین آبپاش آوردند و با فشار آب مردم را متفرق کردند. ازدحام جمعیت جان بعضیها را در زیر دست و پا گرفت. اوضاع که کمی آرام شد، ارتشیها ماشینهای آهنی و بزرگشان را جلوی در فیضیه گذاشتند و کشیک میدادند. با محاصره فیضیه، دیگر امیدی به برگزاری تظاهرات نداشتیم.
📚 ابوالفضل الماسی/آرشیو مصاحبههای واحد تاریخ شفاهی قم/محقق علیرضا زارعیان.
#گنج (واحد تاریخ شفاهی حسینیه هنر قم)
💠 حسینیه هنر قم؛ محفل هنر، اندیشه و رسانه
🔘@hhonar_qom
🔶 یکی روضه بخواند.
🔹 دهم فروردین سال 1342،در حیاط مدرسۀ فیضیه با چهار پنج نفر از طلبهها ایستاده بودم و راجع به اتفاقات دوم فروردین حرف میزدم که ناگهان دیدم آیتالله خمینی وارد مدرسه شد. حدود چهل طلبه هم همراهش بود. با ناراحتی و صورت برافروخته نگاهی به در و دیوار مدرسه انداخت. از چهرهاش معلوم بود که خیلی متأثر شده است. دم در یکی از حجرهها روی زمین نشست و گفت: «یکی روضه بخواند.»
آقای خلخالی شروع کرد به روضه خواندن. صدای هق هق طلبهها تمام حیاط را پر کرد. حاج آقا روح الله هم دستش را روی چشمهایش گذاشته بود و گریه میکرد. روضه که تمام شد به سمت مسجد اعظم رفتند تا آقا درسش را شروع کند.
📚 حجتالاسلام متمسکی/آرشیو مصاحبههای واحد تاریخ شفاهی قم/محقق علیرضا زارعیان.
#گنج (واحد تاریخ شفاهی حسینیه هنر قم)
💠 حسینیه هنر قم؛ محفل هنر، اندیشه و رسانه
🔘@hhonar_qom
🔶 خون شریکی
(روایت حضور رزمندگان افغانستانی دفاع مقدس)
🔹 با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، علی رغم اشغال افغانستان توسط شوروی سابق، مجاهدان افغانستان دفاع از انقلاب اسلامی نوپای ایران را بر خود واجب دیدند و به جبهههای جنگ شتافتند. در این میان بسیاری چون شهید «رجب علی غلامی» و بیش از دو هزار شهید دیگر از افغانستان در خاک غنودند.
برای همدلیهای بیشتر ملتهای ما، ضروری است بدانیم مجاهدان افغانستانی چگونه از ولایات مرکزی و شمالی افغانستان، از دشت لیلی جوزجان عبور کرده و در مسیر یافتن عشق، دوکوهه اندیمشک را هم پشت سر گذاشتند تا به جزیره مجنون برسند. چگونه بهسود ولایت میدان افغانستان را رها کرده و به جبهههای نبرد ایران در نوسود رسیدهاند.
📚 از دشت لیلی تا جزیره مجنون/خاطرات رزمندگان افغانستانی دفاع مقدس/محمدسرور رجایی.
#بین_الملل
💠 حسینیه هنر قم؛ محفل هنر، اندیشه و رسانه
🔘@hhonar_qom
🔶 ذهنم شروع میکرد به تخیل کردن
🔹موقع درس خواندن یکی از خصوصیاتم این بود که هنوز کتاب را باز نکرده، ذهنم شروع میکرد تخیل کردن راجع به این که با این کلمات و جملات چه کار عملیای میتوانم انجام دهم. هرچه میکردم، حفظیاتم قوی نمیشد. همیشه برایم سوال بود که بالاخره کدام یکی از اینها؛ مهندسی کامپیوتر، نرمافزار، الکترونیک، عمران یا مکانیک؟ همه این رشتهها را دوست داشتم. میخواستم مهندس همه چیز بشوم. منتها فقط جنبه عملی مهندسی را دوست داشتم، نه جنبه تئوریاش را.
📚 کتاب آرزوهای دست ساز/ماجرای یک شرکت دانشبنیان در حوزه فناوریهای الکترونیکی و کامپیوتری/نویسنده میلاد حبیبی.
انتشارات #راه_یار
💠 حسینیه هنر قم؛ محفل هنر، اندیشه و رسانه
🔘@hhonar_qom
🔶 بهرهبری از وفات سید مهدی گلپایگانی
🔹 تقريباً در اواخر شهريور 1357 زلزله طبس اتفاق افتاد كه بسيار شديد بود. در جريان كمکرسانی به زلزلهزدگان، مرحوم سيدمهدی فرزند آيتالله گلپايگانی تصادف كرد و از دنيا رفت. از طرف بعضی محافل انقلابی و افراد در شهرها و در خود قم شايعه كردند كه مرگ مرحوم آقامهدی بر اثر تصادف ساختگی و كار عوامل رژيم شاه است. بنابراين بهرهبرداری سياسی هم شد. به هر تقدير تشييع جنازهی آقامهدی خيلی باشكوه و پرجمعيت و كمنظير بود. من نيز در آن شركت كردم و به اقتضای حساسيتی كه داشتم، در جای بلندی ايستادم تا سروته جمعيت را ببينم. تشييع از تكيهی آقاسيدحسن شروع شد. از خيابان آذر تا ميدان مطهری ادامه داشت و از آنجا مردم دور زدند و جنازه را در حرم دفن كردند.
📚 کتاب خاطرات حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی طاهری خرمآبادی.
#گنج (واحد تاریخ شفاهی حسینیه هنر قم)
💠 حسینیه هنر قم؛ محفل هنر، اندیشه و رسانه
🔘@hhonar_qom
🔶 باید در لحظه تصمیم گرفت
🔹 در نگاه اسلامی، دیگر سازماندهی به پیچاندن و غلطاندن نیست و با شیوه آقابالاسری که تو این کار را بکن، این کار را نکن، نمیشود کار کرد.
در برخورد با حادثهها باید در لحظه تصمیم گرفت. افراد باید بهگونهای تربیت شوند که بتوانند در لحظهها تصمیم بگیرند.
نه اینکه پنجاه ساعت بنشینند با هم طرح بریزند، جیغ و داد و فریاد؛ فردا هم میبینند آن چیزی که فکر میکردند، نیست. اینجا چه باید کرد؟ یا باید ماند و بور شد، یا شروع کرد و در لحظه سریع تصمیم گرفت.
افرادی به درد این صحنهها میخورند که برای تصمیمگیری در لحظه ساخته شدهاند.
📚 کتاب مدیریت و سازندگی/صفحه 75/انتشارات لیلةالقدر.
💠 حسینیه هنر قم؛ محفل هنر، اندیشه و رسانه
🔘@hhonar_qom
حسینیه هنر قم
🔶 باید در لحظه تصمیم گرفت 🔹 در نگاه اسلامی، دیگر سازماندهی به پیچاندن و غلطاندن نیست و با شیوه آقا
🟠 جهت ارتباط با حسینیه و انتقادات و پیشنهادات با آیدی زیر ارتباط بگیرید👇
@Hhonar_admin
💠 حسینیه هنر قم؛ محفل هنر، اندیشه و رسانه
🔘@hhonar_qom