فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آفتاب شب یلدای همه...
7️⃣ اموال رسول الله ص بعد از رحلت
یکی از مباحث مطرح شده از سوی شیعه و اهل سنت، مربوط به اموال و دارایی های رسول الله ص بعد از رحلت می باشد، ابن قیم از علمای اهل سنت، در کتاب زاد المعاد خود، در این باره مطالب مفید و قابل استنادی دارند، برخی از علمای شیعه نیز در مقدمه مباحث مربوط به فدک، در اینباره مطالبی را جمع آوری کرده اند.
از جمله اموال ذکر شده یعفور الاغ مربوط به رسول الله، و فضه خادمه حضرت بوده است، اموال فراوانی که به رسول الله ص منتسب می باشند و یکی از موارد مورد ادعای حضرت زهراء سلام الله علیها می باشند.
متن کتاب زاد المعاد:
وَقَدْ رَوَى الطَّبَرَانِيُّ فِي مُعْجَمِهِ حَدِيثًا جَامِعًا فِي الْآنِيَةِ مِنْ حَدِيثِ ابْنِ عَبَّاسٍ، قَالَ: ( «كَانَ لِرَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ سَيْفٌ قَائِمَتُهُ مِنْ فِضَّةٍ وَقَبِيعَتُهُ مِنْ فِضَّةٍ وَكَانَ يُسَمَّى: ذَا الْفِقَارِ وَكَانَتْ لَهُ قَوْسٌ تُسَمَّى: السَّدَادَ، وَكَانَتْ لَهُ كِنَانَةٌ تُسَمَّى: الْجَمْعَ، وَكَانَتْ لَهُ دِرْعٌ مُوَشَّحَةٌ بِالنُّحَاسِ تُسَمَّى: ذَاتَ الْفُضُولِ، وَكَانَتْ لَهُ حَرْبَةٌ تُسَمَّى: النَّبْعَاءَ، وَكَانَ لَهُ مِحْجَنٌ يُسَمَّى: الدِّقْنَ، وَكَانَ لَهُ تُرْسٌ أَبْيَضُ يُسَمَّى: الْمُوجَزَ، وَكَانَ لَهُ فَرَسٌ أَدْهَمُ يُسَمَّى: السَّكْبَ، وَكَانَ لَهُ سَرْجٌ يُسَمَّى: الدَّاجَ، وَكَانَتْ لَهُ بَغْلَةٌ شَهْبَاءُ تُسَمَّى: دُلْدُلَ، وَكَانَتْ لَهُ نَاقَةٌ تُسَمَّى: الْقَصْوَاءَ، وَكَانَ لَهُ حِمَارٌ يُسَمَّى: يَعْفُورَ، وَكَانَ لَهُ بِسَاطٌ يُسَمَّى: الْكِنَّ، وَكَانَتْ لَهُ عَنَزَةٌ تُسَمَّى: الْقُمْرَةَ، وَكَانَتْ لَهُ رَكْوَةٌ تُسَمَّى: الصَّادِرَةَ، وَكَانَ لَهُ مِقْرَاضٌ اسْمُهُ الْجَامِعُ، وَمِرْآةٌ وَقَضِيبٌ شَوْحَطٌ يُسَمَّى: الْمَوْتَ» )
(نام کتاب : زاد المعاد في هدي خير العباد نویسنده : ابن القيم جلد : 1 صفحه : 128)
با توجه به آنچه گذشت، غصب های متعددی توسط بانیان سقیفه، پس از رحلت حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله روی داده است، و شایسته است هر یک از این دعاوی به صورت مجزی مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد، چرا که هر یک از دعاوی موجود، دلایلی برای ثبوت دارند، و روشن است که بیان این مسئله در زمان حاظر، به فهم هر چه بیشتر و بهتر تاریخ کمک شایانی خواهد نمود، علاوه بر این که بی شک اثبات هر یک از این دعاوی به نوبه خود، دلیلی بر حقانیت و مظلومیت مذهب شیعه و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام خواهد بود.
در پایان ذکر این نکته الزامی است که بیانات و درس گفتارهای ارزشمند حضرت آیت الله مددی، به صورت پراکنده و در طول سالیان متمادی بوده است، و نگارنده با جمع آوری مطالب مختلف دسته بندی و جمله بندی و... مقاله پیش رو را تدوین و تحقیق نموده است.
P-Tarikhi-02-09-23.mp3
11.28M
1️⃣ آیا خلیفه دوم فردی ساده زیست و زاهد بود؟
2️⃣ شخصیت نائب دوم امام زمان (علیه السلام) چگونه بود و چه خدماتی به شیعه داشتند؟
3️⃣ آیا امیرالمؤمنین (علیه السلام) از شخصی یهودی پول قرض گرفتند؟
🎤 پاسخ حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر محمدرضا جباری؛ عضو هیئت علمی و مدیر گروه تاریخ مؤسسه آموزشی امام خمینی(ره)
#خلیفه_دوم #ساده_زیست #زاهد #امیرالمؤمنین #یهودی #نائب #امام_زمان #شیعه #جباری
✳️هادیان هدایت (آنچه مبلغین نیاز دارند)
https://eitaa.com/Hadi8243
✨﷽✨
📚 خواندن نماز قضا به نیت چند نفر
مطابق با ♻️ فتوای جدید♻️ آیت الله العظمی خامنه ای (مدّ ظله العالی)
🔒سؤال:
آیا میتوان نماز آیات یا یومیه را به این طریق نیت کنیم: اگر بر عهده خودم است برای خودم و الّا برای پدرم باشد و در صورتی که او قضا ندارد برای مادرم باشد؟
🔑✅ فتوای جدید:
اشکال ندارد.
🔰 توضیح:
صور مختلف نیت کردن نماز قضای آیات یا قضای یومیه برای خود و یا اموات:
صورت 1️⃣ :
هم از طرف خودش و هم امواتش تا همه بریء الذمه شوند = صحیح نیست.
صورت 2️⃣ :
از طرف خودش یا از طرف امواتش، برای هر کسی که نماز قضا دارد = صحیح نیست.
صورت 3️⃣ :
به صورت ترتیبی در « اشخاص معین » = اشکال نداشته و صحیح است.
بدین معنا که نیت می کند اگر خودش نماز قضا دارد، از طرف خودش محسوب شود.
اگر خودش نماز قضا ندارد، از طرف پدرش باشد.
در صورتی که پدرش هم نماز قضا ندارد، از طرف مادرش باشد و همین طور به ترتیب =
در این صورت صحیح بوده و همان شخصِ معیّن در پیشگاه خداوند، بریء الذمّه می شود.
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
✍️ چند نکته‼️
1️⃣ در این حکم فرقی بین "نماز و روزه" نیست.
لذا در مورد روزه نیز نیت به صورت ترتیبی بین اشخاص، صحیح است و همان شخصِ معیّن در پیشگاه خداوند، بریء الذمّه می شود.
2️⃣ در "اعمال مستحبی"، نیابت از چند نفر اشکال ندارد؛ بنابراین انسان می تواند اعمال مستحبی مانند زیارت و نماز را به نیابت از همه اموات خود انجام دهد. همچنین اهداء ثواب آن نیز اشکال ندارد؛ بدین صورت که عمل را بدون قصد نیابت از دیگری انجام دهد و ثواب آن را به یک یا چند نفر زنده یا مرده هدیه دهد.
و ان شاء الله ثوابش به فضل و کرم الهی، به هر یک از افراد مدّ نظر به طور کامل می رسد.
3️⃣ به طور کلّی کسی که "تعداد نمازهای قضای خود را نمی داند"، می تواند به مقداری که یقین دارد قضا شده، اکتفا کند و نسبت به مقدار مشکوک تکلیفی ندارد.
بلی؛ اگر تعداد نمازهای قضا را که بر عهده اش است می داند ــ مثلاً پنج نماز قضای صبح ــ ولی نمی داند چه تعداد از آنها را بهجا آورده است، باید مقدار مشکوک را انجام دهد. بنابراین، در مثال مذکور اگر فرد یقین یا اطمینان دارد که دو نماز از نمازهای قضا را انجام داده و نسبت به سه نماز دیگر شک دارد، باید سه نماز قضای صبح دیگر بخواند.
4️⃣ کسی که نماز قضا دارد، "واجب نیست فوراً آن را بخواند" ، البته نباید در خواندن آن کوتاهی کند. همچنین می تواند نماز اداء را بخواند؛ ولی احتیاط واجب آن است که اگر فقط یک نماز قضا دارد، ابتدا نماز قضا را بخواند؛ به خصوص اگر نماز قضا مربوط به همان روز باشد.
5️⃣ کسی که نماز قضا بر عهده دارد، می تواند "نماز نافله و نماز مستحبی" بخواند، اما برای صحیح بودن روزه مستحبی لازم است قضای روزه ماه رمضان و همچنین بنابر احتیاط واجب روزه واجب دیگری بر عهدۀ فرد نباشد.
6️⃣ بر "پسر بزرگ" واجب است نمازهایی را که یقین دارد از پدر و بنابر احتیاط واجب از مادرش فوت شده، قضا کند؛ حتّی بنابر احتیاط واجب، اگر پدر یا مادری اصلاً نماز نخوانده باشند.
و در این حکم فرقی نیست که پدر و مادر وصیت کرده باشند یا وصیت نکرده باشند.
بله؛ اگر والدین وصیت به خواندن نماز کرده باشند و به وصیت عمل شده و نماز و روزه ها به صورت صحیح خوانده شود، از عهده پسر بزرگتر برداشته می شود.
شایان ذکر است اگر تعداد نمازها را می داند باید یقین کند تمام آن تعداد را قضا نموده است. لذا در این صورت خواندن نماز با این نیت که اگر بر عهده ی خودش نماز قضاست، برای خودش باشد و الّا برای پدرش، برای عمل به وظیفه کافی نیست؛ مگر آنقدر بخواند تا یقین کند ذمه ی خودش و پدرش بریء شده است.
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
#نماز_قضا
#احکام_نماز
#مقام_معظم_رهبری
8.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 فدک، نِحله بود، نه ارث!
و از این جهت، چند سال قبل از وفات پیامبر(ص) در تصرف حضرت زهرا سلام الله علیها بود، و سایر ورثه پیامبر(ص) هم ادعایی نسبت به آن نداشتند.
🔹 ماجرای نهضت فاطمی(س)
با حضور دکتر نعمتالله صفری فروشانی
🔸 برنامه ماجرا
شبکه۴
#فدک
#حضرت_فاطمه_زهرا
#دکتر_صفری_فروشانی
#برنامه_ماجرا
✳️هادیان هدایت (آنچه مبلغین نیاز دارند)
https://eitaa.com/Hadi8243
mp3.mp3
44.96M
• 📣 صوت برنامه •
💠 «از غدیر تا شهادت»
• باحضور
سید محمد طباطبایی یزدی
📆 یکشنبه ۲۶ آذر
از شبکه ۴ سیما
✳️هادیان هدایت (آنچه مبلغین نیاز دارند)
https://eitaa.com/Hadi8243
﷽
📚 خواندن نماز قضا به نیت چند نفر
✅ مطابق با فتوای جدید حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدّ ظله العالی)
✳️هادیان هدایت (آنچه مبلغین نیاز دارند)
https://eitaa.com/Hadi8243