#اعمال_شب_قدر
شب قدر یکی از شبهای سال است که ویژگی و قداست خاصی دارد. بنابر منابع اسلامی هر ساله در این شب تقدیر سال آینده انسان نوشته میشود. وقوع برخی حوادث در این شب، بر اهمیت آن افزوده است از جمله گفتهاند که در این شب قرآن کریم به صورت یکجا بر قلب پیامبر(ص) نازل شده است. احتمال اینکه شب قدر، یکی از شبهای ۱۹، ۲۱ و ۲۳ ماه مبارک رمضان باشد زیاد است.
اعمالی که در هر سه شب مشترک است
۱- غسل. (مقارن غروب آفتاب، که بهتر است نماز عشاء را با غسل خواند.)
۲- دو رکعت نماز وارد شده است که در هر رکعت بعد از حمد، هفت مرتبه توحید بخواند و بعد از فراغ هفتاد مرتبه اَستَغفُرِاللهَ وَ اَتوبُ اِلَیهِ و در روایتی است که از جای خود برنخیزد تا حق تعالی او و پدر و مادرش را بیامرزد.
۳- قرآن مجید را بگشاید و بگذارد در مقابل خود و بگوید: اَللّهُمَّ اِنّی اَسئَلُِکَ بِکِتابِکَ المُنزَلِ وَ ما فیهِ اسمُکَ الاَکبَرُ و اَسماۆُکَ الحُسنی وَ ما یُخافُ وَ یُرجی اَن تَجعَلَنی مِن عُتَقائِکَ مِنَ النّار. پس هر حاجت که دارد بخواهد.
۴- مصحف شریف را بگیرد و بر سر بگذارد و بگوید:
اَللّهمَّ بِحَقِّ هذاالقُرآنِ وَ بِحَقِّ مَن اَرسَلتَه بِه وَ بِحَقِ کُلِّ مومنٍ مَدَحتَه ُ فیهِ وَ بِحَقِّکَ عَلَیهِم فلا اَحَدَ اَعرَفُبِ بِحَقِّکَ مِنکَ.
ده مرتبه بگوید: بِکَ یا الله
ده مرتبه: بِمُحَمَّدٍ
ده مرتبه: بِعلیٍّ
ده مرتبه: بِفاطِمَةَ
ده مرتبه: بِالحَسَنِ
ده مرتبه: بِالحُسَین ِ
ده مرتبه: بِعلیّ بنِ الحُسین
ده مرتبه: بِمُحَمَّدِ بنِ عَلِیٍّ
ده مرتبه: بِجَعفَر بنِ مُحَمَّدٍ
ده مرتبه: بِموُسی بنِ جَعفَر ٍ
ده مرتبه: بِعلیِّ بنِ مُوسی
ده مرتبه: بِمُحَمَّدِ بنِ عَلِیٍّ
ده مرتبه: بِعَلِیِّ بنِ مُحَمَّدٍ
ده مرتبه: بِالحَسَنِ بنِ عَلِیٍّ
ده مرتبه: بِالحُجَّةِ.
پس از این عمل هر حاجتی که داری طلب کن.
۵- زیارت امام حسین علیه السلام است؛ که در روایت آمده است که، چون شب قدر میشود منادی از آسمان هفتم ندا میکند که حق تعالی آمرزید هر کسی را که به زیارت قبر امام حسین علیه السلام آمده است.
۶- احیا داشتن این شبها. در روایت آمده هر کس احیا کند شب قدر را گناهان او آمرزیده شود هر چند به عدد ستارگان آسمان و سنگینی کوهها و وزن دریاها باشد.
۷- صد رکعت نماز بخواند که فضیلت بسیار دارد، و افضل آنست که در هر رکعت بعد از حمد ده مرتبه توحید بخواند.
۸- اين دعا را بخواند : اللَّهُمَّ إِنِّي أَمْسَيْتُ لَكَ عَبْداً دَاخِراً لا أَمْلِكُ لِنَفْسِي نَفْعاً وَ لا ضَرّاً وَ لا أَصْرِفُ عَنْهَا سُوءاً أَشْهَدُ بِذَلِكَ عَلَى نَفْسِي وَ أَعْتَرِفُ لَكَ بِضَعْفِ قُوَّتِي وَ قِلَّةِ حِيلَتِي فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْجِزْ لِي مَا وَعَدْتَنِي وَ جَمِيعَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ مِنَ الْمَغْفِرَةِ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ وَ أَتْمِمْ عَلَيَّ مَا آتَيْتَنِي فَإِنِّي عَبْدُكَ الْمِسْكِينُ الْمُسْتَكِينُ الضَّعِيفُ الْفَقِيرُ الْمَهِينُ اللَّهُمَّ لا تَجْعَلْنِي نَاسِياً لِذِكْرِكَ فِيمَا أَوْلَيْتَنِي وَ لا [غَافِلا] لِإِحْسَانِكَ فِيمَا أَعْطَيْتَنِي وَ لا آيِساً مِنْ إِجَابَتِكَ وَ إِنْ أَبْطَأَتْ عَنِّي فِي سَرَّاءَ [كُنْتُ ] أَوْ ضَرَّاءَ أَوْ شِدَّةٍ أَوْ رَخَاءٍ أَوْ عَافِيَةٍ أَوْ بَلاءٍ أَوْ بُؤْسٍ أَوْ نَعْمَاءَ إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاءِ
اعمال مخصوص شب نوزدهم
۱. صد مرتبه اَستَغفُرِاللهَ رَبی وَاَتوبُ اِلَیه
۲. صد مرتبه اَللّهُمَّ العَن قَتَلَةَ اَمیرَالمومنینَ
۳. دعای یا ذَالَّذی کانَ ... را بخواند
۴. دعای اَللّهَمَّ اجعَل فیما تَقضی وَ... را بخواند
در بعضی از روایات وارد شده: دعای "جوشن کبیر" را در این سه شب بخواند.
روایت شده که خدمت رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) عرض شد: اگر شب قدر را یافتم، از خدا خود چه بخواهم؟ فرمود: عافیت.
غسل شب نوزدهم، بیستویکم، و بیستوسوم
💠محمد بن إسماعيل عن الفضل بن شاذان عن صفوان بن يحيى و ابن أبي عمير عن معاوية بن عمار عن أبي عبد الله ع قال سمعته يقول الغسل من الجنابة و يوم الجمعة و العيدين و حين تحرم و حين تدخل مكة و المدينة و يوم عرفة و يوم تزور البيت و حين تدخل الكعبة و في ليلة تسع عشرة و إحدى و عشرين و ثلاث و عشرين من شهر رمضان و من غسل ميتا (الکافي، ج3، ص40).
نقل شده که امام صادق علیه السلام فرمود: غسل اینهاست: از جنابت، روز جمعه، عید فطر و عید قربان، هنگامی که مُحرِم میشوی، هنگامی که وارد مکه و مدینه میشوی، روز عرفه، روزی که خانۀ [خدا] را زیارت میکنی، هنگامی که وارد کعبه میشوی، شب نوزدهم، بیستویکم، و بیستوسوم ماه رمضان، و هرکس میّتی را غسل داد.
💠محمد بن يحيى عن محمد بن الحسين و صفوان بن يحيى و علي بن الحكم عن العلاء بن رزين عن محمد بن مسلم عن أحدهما ع قال: الغسل في ليال من شهر رمضان في تسع عشرة و إحدى و عشرين و ثلاث و عشرين و أصيب أمير المؤمنين صلوات الله عليه في ليلة تسع عشرة و قبض في ليلة إحدى و عشرين صلوات الله عليه قال و الغسل في أول ليلة و هو يجزئ إلى آخره (الکافي، ج4، ص154).
از امام باقر (ع) یا امام صادق (ع) نقل شده که فرمود: غسل در شبهای ماه رمضان، در این شبهاست: نوزدهم، بیستویکم، و بیستوسوم. امیرالمؤمنین -صلوات الله علیه- در شب نوزدهم ضربت خورد و در شب بیستویکم از دنیا رفت. صلوات خدا بر او باد! فرمود: غسل [شبهای ماه رمضان] در اول شب انجام میشود و تا پایان شب کافی است.
💠محمد بن إسماعيل عن الفضل بن شاذان عن صفوان بن يحيى عن منصور بن حازم عن سليمان بن خالد قال: سألت أبا عبد الله ع كم أغتسل في شهر رمضان ليلة قال ليلة تسع عشرة و ليلة إحدى و عشرين و ثلاث و عشرين قال قلت فإن شق علي قال في إحدى و عشرين و ثلاث و عشرين قلت فإن شق علي قال حسبك الآن (الکافي، ج4، ص153).
از سلیمان بن خالد نقل شده که گفت: از ابوعبدالله [صادق] (ع) پرسیدم: در کدام شبهای ماه رمضان غسل کنم؟ فرمود: شب نوزدهم و شب بیستویکم و بیستوسوم. سلیمان گفت: گفتم: اگر بر من دشوار باشد؟ فرمود: در شب بیستویکم و بیستوسوم. گفتم: اگر بر من دشوار باشد؟ فرمود: دیگر بس است!
💠إبراهيم بن إسحاق الأحمري عن جماعة عن ابن فضال عن عبد الله بن بكير عن أبيه بكير بن أعين قال: سألت أبا عبد الله ع في أي الليالي أغتسل في شهر رمضان قال في تسع عشرة و في إحدى و عشرين و في ثلاث و عشرين و الغسل أول الليل قلت فإن نام بعد الغسل قال هو مثل غسل يوم الجمعة إذا اغتسلت بعد الفجر أجزأك (تهذیب الأحکام، ج1، ص373).
از بکیر بن اعین نقل شده که گفت: از ابوعبدالله [صادق] (ع) پرسیدم: در کدام شبهای در ماه رمضان غسل کنم؟ فرمود: در نوزدهم، و در بیستویکم، و در بیستوسوم. غسل [این شبها] در اول شب است. گفتم: اگر شخص بعد از غسل به خواب رفت چه؟ فرمود: مانند غسل جعه است. هنگامی که بعد از فجر غسل کردی، برایت کافی است.
خاک ریختن بر زخم
❌ گاهی گفته میشود امیرمؤمنان هنگام ضربت خوردن، خاک بر روی زخم خود ریخت و این آیه را تلاوت کرد: مِنْها خَلَقْناكُمْ وَ فيها نُعيدُكُمْ وَ مِنْها نُخْرِجُكُمْ تارَةً أُخْرى ـ شما را از این خاک آفریدیم و به آن باز میگردید و دوباره شما را از آن بیرون میآوریم.
👈 و در پی آن پرسش میشود که این رفتار چگونه با دانش و فضل آن امام سازگار است؟!
📖 منبع این مطلب فقط روایت ۴۰ صفحهای بحار (ج۴۲، ص۲۵۹ تا ۳۰۰) است که مرحوم #مجلسی از کتابی قدیمی و ناشناخته نقل کرده و راوی آن ابوالحسن بکری شخصیت قصهپرداز تاریخ اسلام است. وی کتابی به نام مقتل #امیرالمؤمنین داشته و گویا این نقل طولانی از آن کتاب باشد.
🖋 این روایت از معصوم نیست و اشکالات متعددی در آن وجود دارد. مانند نامبردن از حبیب بن منتجب به عنوان کارگزار #علی(ع) بر اطراف یمن؛ در حالی که چنین فردی شناخته شده نیست و نامی از وی در تاریخ وجود ندارد. والی حضرت بر یمن، عبیدالله بن عباس بود.
📌 مرحوم صالحی نجفآبادی این مطلب را در سال ۱۳۴۵ در مجله مکتب اسلام نقد کرده و در این آدرس موجود است.
🖊دکتر مصطفی صادقی کاشانی، پژوهشگر تاریخ اسلام، تشیع و اهلبیت(ع).
🔰کانال مستبین(زیر نظر دکتر صادقی کاشانی)
در ایتا
https://eitaa.com/Mostabin
در تلگرام
https://t.me/AlMostabin
❇️هادیان هدایت (آنچه مبلغین نیاز دارند)
@Hadi8243
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈
20120426100406-2177-915.pdf
1.51M
فایل دیدگاه مرحوم صالحی نجفآبادی در این باره که در سال ۱۳۴۵ در مجله مکتب اسلام منتشر شده است.
پیوست مربوط به متن خاک ریختن بر زخم
https://eitaa.com/Hadi8243/2385
❇️هادیان هدایت (آنچه مبلغین نیاز دارند)
@Hadi8243
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈
19.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#احکام_شرعی
#نکاتی_مهمّ_برای_لیالی_قدر
هم کسانی که می خواهند شب قدر را احیاء کنند کلیپ را ببینند و هم کسانی که میزبان مؤمنین در این شب سرنوشت ساز هستند.
✅ البتّه مبلّغین و مسجدداران حتماً ببینند.
🎙حجّة الاسلام و المسلمین استاد برسلانی
📌 شنبه
☀️ ۱۱ فروردین ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۱۹ رمضان ۱۴۴۵ هجری قمری
🎄 30 مارس 2024 میلادی
📎 #تقویم
💢 دعای روز نوزدهم ماه رمضان
🍃 «اللَّهُمَّ وَفِّرْ فِيْهِ حَظِّي مِنْ بَرَكاتِهِ، وَسَهِّلْ سَبِيلِي إِلى خَيْراتِهِ، وَلا تَحْرِمْنِي قَبُولَ حَسَناتِهِ، يا هادِيا إِلى الحَقِّ المُبِينِ».
🍃 «ای خدا در این روز بهره مرا از برکاتش وافر گردان، و به سوی خیراتش، مسیرم را سهل و آسان ساز، و از حسنات مقبول آن، مرا محروم مساز، ای راهنمای به سوی دین حق آشکار».
📚 مفاتيح الجنان، ص۳۲۱.
✍️ دعای روز نوزدهم ماه رمضان، متضمن معارفی همچون بهره مندی از خیرات و برکات و حسنات روزهای ماه رمضان است.
📎 #دعا_نگاشت
📎 #دعای_روز_نوزدهم
📎 #ماه_رمضان
💠 نظر مرحوم آیت الله سید حسن صدر (صاحب تأسیس الشیعة) درباره برخی نقلیات مرحوم کفعمی در کتب ادعیه وی مانند مصباح،
به مناسبت بحث اثبات مسموم کردن امام رضا سلام الله علیه توسّط مأمون لعنه الله
✳️ الدرر الموسویة فی شرح العقائد الجعفریة (شرح سید حسن صدر بر کتاب عقاید شیخ جعفر کاشف الغطاء): ص۴۷۵-۴۷۶
❌ #مولوی و تبرئه ابن ملجم لعنه الله
✍🏻 علّامه مجلسی أعلی الله مقامه مینویسد:
تعصّب را کنار بگذار و تفکّر کن که آیا در روز قیامت مولوی را شفيع خواهى كرد كه مىگويد: ابن ملجم را حضرت اميرالمؤمنين (علیه السّلام) شفاعت خواهد كرد و به بهشت خواهد رفت و حضرت به او گفت كه تو گناهى ندارى! چنين مقدّر شده بود و تو در آن عمل مجبور بودى‼️ و از زبان حضرت به آن ملعون میگوید:
هيچ بُغضى نيست در جانم ز تو
زان كه اين را من نمى دانم ز تو
آلت حقى تو؛ فاعل دست حق
چون زنم بر آلت حق، طعن و دق؟
ليك بیغم شو؛ شفيع تو منم
خواجه روحم نه مملوك تنم
چون كه بيرنگى اسير رنگ شد
موسي با موسي در جنگ شد.
📗 عین الحیات، نشر قدیانی، ص ١١٥٢
10.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 فیلم سینمائی «اخت الرضا» امشب پخش میشود
📅 شنبه ۱۱ فروردین
⏱ ساعت ۲۳:۴۵
📺 شبکه اول سیما
🌹 ▪️
•┈┈••✾•✨☀️✨•✾••┈┈•