☑️ سفارش امام حسین (ع) در شب عاشورا چه بود؟
🌹 حضرت سکینه دختر امام حسین (ع) می گوید:
عمّه ام اُم کلثوم در شب عاشورا به امام حسین (ع) گفت: برادر! ما را به حرم جدّمان مدینه برگردان!
امام فرمود: «يا اخْتاهُ! لَيْسَ لِي إِلى ذلِكَ سَبيلٌ »: خواهرم! راهى براى انجام اين كار نيست».
امّ كلثوم عرض كرد: براى اين مردم از منزلت جدّت و پدر و مادرت و برادرت بگو (و یادآوری کن تا تو را بشناسند).
امام فرمود: يادآورى كردم. ولى توجّهى نكردند. پندشان هم دادم ولى نپذيرفتند. آنان هيچ هدفى جز كشتن من ندارند و به ناچار مرا در اين دشت، بر خاك افتاده خواهيد ديد.
اما من شما را به #تقوا و اطاعت از دستورات واجب و حرام خدایی كه مالک عالم است توصیه می کنم و به صبر بر #تقوا در برابر مصیبتها سفارش می کنم و به صبر بر #تقوا در مقابل بلاها.
جدّ شما پيامبر اكرم (ص) مرا به چنین روزی وعده داده بود. وعده اى كه تخلّفى در آن نیست. شما را به خداى يگانه بى نياز مى سپارم. آنها به ما ظلم نكردند بلكه واقعا به خودشان ظلم کردند.
📖 «ذَكَّرْتُهُمْ فَلَمْ يُذَكَّرُوا، وَ وَعَظْتُهُمْ فَلَمْ يَتَّعِظُوا وَ لَمْ يَسْمَعُوا قَوْلي، فَما لَهُمْ غَيْرُ قَتْلي سَبيلًا، وَ لابُدَّ أَنْ تَرَوْني عَلَى الثَّرى جَديلًا، لكِنْ أُوصيكُنَّ بِتَقْوَى اللَّهِ رَبِّ الْبَرِيَّةِ وَ الصَّبْرِ عَلَى الْبَلِيَّةِ وَ كَظْمِ نُزُولِ الرَّزِيَّةِ، وَ بِهذا وَعَدَ جَدُّكُمْ، وَ لا خُلْفَ لِما وَعَدَ، وَدَّعْتُكُمْ إِلهِىَ الْفَرْدَ الصَّمَدَ وَمَا ظَلَمُونَا وَلَكِنْ كَانُوا أَنفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ.
📚 عاشورا ريشه ها ... ، مكارم شيرازى، ج 1 ص 396
داستانی آموزنده
زن نقاب دار و پر رو، در محضر پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم
پس از فتح مکه پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در کوه صفا بود، هند زن ابوسفیان در حالی که نقاب بر چهره داشت تا شناخته نشود، برای بیعت با گروهی از زنان به محضر رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم رسیدند.
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: من با شما زنان بیعت می کنم به شرط اینکه چیزی را به شریک خدا قرار ندهید.
هند گفت: تعهدی از ما می گیری که از مردها نگرفتی چون از مردان فقط برای اسلام و جهاد بیعت گرفته شد.
پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم به سخن او اعتنا نکرد و فرمود:
سرقت هم نکنید.
هند گفت: ابوسفیان مرد بخیلی است و من بارها از اموال او برداشته ام نمی دانم مرا حلال می کند یا نه؟
ابوسفیان که آنجا بود گفت:
آنچه تاکنون برداشته ای حلالت می کنم از این پس مواظب باش!
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم که هند را شناخت خندید و فرمود:
تو هند دختر عتبه هستی؟
گفت: آری ای پیغمبر خدا! گذشته را ببخش خداوند تو را ببخشد!
سپس پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: هرگز خویشتن را آلوده زنا نکنید.
هند گفت: مگر زن آزاده چنین عملی انجام می دهد؟
بعضی حاضران که سابقه او را می دانستند از سخن وی خندیدند، چون وضع دوران جاهلیت هند بر همگان روشن بود زن بد سابقه بود.
باز پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: و فرزندان خود را نکشید.
هند گفت: ما، فرزندان را بزرگ کردیم شما آنها را کشتید. فرزندش حنظله در جنگ بدر به دست علی علیه السلام کشته شده بود .
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم از سخن او تبسم کرد و فرمود:
به هیچکس بهتان نزنید.
هند گفت: به خدا سوگند! بهتان عمل زشت است و شما ما را به سوی کمال و اخلاق پاک هدایت می کنید.
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: هرگز در کارهای نیک با من مخالفت نکنید.
هند گفت: ما امروز در این مجلس نشسته ایم که در دل قصد نافرمانی تو را داشته باشیم
🌺🌺
ایمان کامل در 4 خصلت است
1747 - وَ قالَ امیر الومنین علی عليه السلام: أَرْبَعٌ مَنْ كُنَّ فِيهِ إِسْتَكْمَلَ الْإِيمانَ: مَنْ أَعْطى لِلَّهِ، وَ مَنَعَ فِى اللَّهِ، وَ أَحَبَّ لِلَّهِ، وَ أَبْغَضَ فِيهِ.
چهار خصلت در هركس باشد به تحقيق ايمان را كامل كرده است: 1 - كسى براى خدا عطا كند.2 - و در راه خدا منع (از بخشش) كند.3 - دوست بدارد براى خدا. 4 - و دشمن بدارد در راه خدا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥شهادت مظلومانه هفتمین امام شیعیان امام موسی کاظم علیهالسلام تسلیت باد
🌺🌺🌺🌺🌺
نصایح امام موسی کاظم به فرزندش
3170 - وَ قَالَ موسی بن جعفر عليه السلام: لِبَعْضِ وُلْدِهِ: يا بُنَىَّ إِيَّاكَ أَنْ يَراكَ اللَّهُ فى مَعْصِيَةٍ نَهاكَ عَنْها، وَ إِيَّاكَ أَنْ يَفْقِدَكَ اللَّهُ عِنْدَ طاعَةٍ أَمَرَكَ بِها، وَ عَلَيْكَ بِالْجِدِّ، وَ لا تُخْرِجَنَّ نَفْسَكَ مِنَ التَّقْصِيرِ فى عِبادَةِ اللَّهِ وَ طاعَتِهِ، فَإِنَّ اللَّهَ لا يُعْبَدُ حَقَّ عِبادَتِهِ، وَ إِيَّاكَ وَ الْمِزاحَ، فَإِنَّهُ يَذْهَبُ بِنُورِ إِيمانِكَ، وَ يَسْتَخِفُّ مُرُوَّتِكَ وَ إِيَّاكَ وَ الضَّجَرَ وَ الْكَسَلَ، فَإِنَّهُما يَمْنَعانِ حَظَّكَ مِنَ الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ.
آن حضرت به يكى از فرزندانش فرمود: اى پسر جان: مبادا خدا تو را در معصيتى كه از آن تو را نهى كرده ببيند، يا در طاعتى كه بدان تو را امر كرده نيابد، و بر تو باد كه هميشه سعى و تلاش كنى و هيچ وقت خود را در عبادت و اطاعت خدا بى تقصير نشمارى، زيرا كه خدا را نمى توان آنطورى كه حق اوست عبادت كرد، و بپرهيز از مزاح (و شوخى هاى زياد) زيرا كه آن نور ايمانت را مى برد و مردانگى تو را سبك مى سازد و از ملامت و كسالت بپرهيز كه تو را از بهره و نصيب دنيا و آخرت باز مى دارد.
کتاب احادیث الطلاب ص 916
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
✨﷽✨
🔴مرگ راحت نشانه خوب بودن انسان نیست
✍امام رضا (ع) میفرمایند: حضرت موسی بن جعفر (ع) برای عیادت مردی كه در سكرات مرگ بود، رفتند. اطرافیان پرسیدند: یابن رسول الله! دوست داریم احوال این محتضر را كه مصاحب ماست بدانیم!
حضرت فرمود: مرگ مانند دستگاه تصفیه است، و مؤمنین را از گناهانی كه نمودهاند تصفیه و پاك میكند؛ بطوریكه آخرین دردی كه آنها تحمّل میكنند، كفّارۀ آخرین گناهی است كه در آنها باقی مانده است.
و كافران را تصفیه میكند از حسناتی كه در دنیا أحیاناً انجام دادهاند؛ بطوریكه آخرین لذّت و راحتی كه در دنیا به آنها میرسد، پاداش وجزای آخرین كار نیكی است كه بجای آوردهاند.
👈و امّا حال این رفیقتان كه در سكرات است مانند كسی كه گناهان او را غربال كرده باشند، از گناه بیرون آمده و پاك و پاكیزه شده است.
و الان صلاحیت پیدا كرده كه با ما أهل بیت در سرای ابدی همنشین باشد.
📕معانی الاخبار ص ۲۸۹
✅علامه حسینی طهرانی(ره):
🔻مرحوم آقا سیّد جمال گلپایگانی برای حقیر نقل کردند که چند نفر از شاگردان ما دچار خطا و اشتباه شدند؛
🔹و چون ظرفیّت سلوک را نداشتند ما به هر گونه بود آنها را روانه ایران نمودیم:
🔻از جمله آقا میرزا مهدی اصفهانی بود که مدّتی با اصرار از ما دستور میگرفت و از جمله دستورها این بود که نوافل خود را به نحو نماز جعفر طیّار بخواند.
🔻او در وقتی چنین حالی پیدا کرد که به هرجا نگاه میکرد سیّد جمال میدید؛
و ما هر چه خواستیم به او بفهمانیم: این معنای حقیقت وجود نیست؛ بلکه ظهوری است در یکی از مَجالی إمکانیّه و چیز مهمّی نیست؛ نشد و این رؤیت را دلیل بر آن میگرفت که در عالم وجود حجّت خدا، سیّد جمال است؛ و پس از خارج شدن از این حال، برای او شکّ و تردید پیدا شد که آیا این سیر و سلوک حقّ است و یا باطل؟
🔻و روزی که در وَادِیُ السّلام رفته بوده است در مکاشفهای میبیند که حضرت بقیّه الله ارواحنا فداه کاغذی به او دادند و در پشت آن کاغذ به خطّ سبز نوشته است: أنا الحُجّهُ ابْنُ الحَسَن.
خودش این مکاشفه را تعبیر به بطلان سیر و سلوک خود نموده؛ و از آنجا از عرفان و پیمودن راه خدا زده میشود. و آقا سیّد جمال میفرمودند: ما اسباب حرکت او را به ایران فراهم کردیم؛ زیرا در دماغ او خشکی پیدا شده بود؛ و هوای گرم نجف با ریاضتهایی که انجام داده بود؛ برای او خطرناک بود.
🔻و از جمله یک نفر سیّد قزوینی که با ما رفت و آمد داشت، حالی پیدا کرده بود که ما را ولیّ مطلق حقّ میدید، و میآمد در منزل و صدا میزد: السّلام علیک یا ولیّ الله!
🔻و هرچه ما خواستیم او را متوجّه حقیقت امر کنیم...👇👇
👆👆👆نشد، و هرچه فرزندان به او گفتند: این کار را نکن مؤثّر نیفتاد؛
حتّی آقا سیّد احمد (فرزند سوّم ایشان) بدون اذن من، آن مسکین را زد، و حتّی من به او گفتم: من غلط میکنم حجّت مطلق خدا بوده باشم، من میخوابم و تو بیا و پا روی صورت من بگذار! او قبول نکرد و حتّی گفته بود: این حرفها خود نیز دلیل بر حُجّت بودن ایشان است. بالأخره ما ناچار شدیم وجهی تهیّه نموده و به ایشان دادیم و او را روانه ایران کردیم.
🔹مرحوم آقا سیّد جمال میفرمود:
🔻به واسطه این قضایائی که رخ داد من با حضرت موسی بن جعفر علیه السّلام عهد کردم که به عنوان استاد دستوری ندهم و از کسی دستگیری نکنم.
📕 رمان خوشکِشت منتشر شد!
در
هفت فصل، هفت مکان، هفت زمان، هفت ژانر
°• از اسلام تا مسیحیت، از ایران تا آمریکا،
از عشق تا نفرت، از صلح تا جنگ؛
زندگینامهها چرا از تولد آغاز و تا مرگ پایان مییابد؟
خوشکِشت قرار است متفاوت باشد
آغازش پیش از تولد و پایانش پس از مرگ!🌍
°• داستانی پر فراز و نشیب از زندگی یک انسان عجیب، یک داستان دراماتیک از عشق و ناکامی💔، از عشق و فراق❤️🩹 و از عشق و وصال❤️
آیا عشق، فراتر از دین و آیین است یا در بند دین❣
°•با ما باشید
در دریا و خشکی، در برف و سرما و در شرجی و گرما، در رمان جذاب و پرکشش خوشکِشت.
°• اگر در پی یک دریچه جدید ، یک زبان تازه و یک رمان اثرگذار هستید، رمان خوشکِشت اولین رمان یوسف ناصری، نویسندهی تازهکار اما خوش آتیه، منتشر شده توسط نشر داسای را از دست ندهید. 📚
°• قیمت اصلی این کتاب ۴۶۰ صفحهای ۳۱۳ هزار تومان است که میتوانید تا نیمهی شعبان آن را با تخفیف ۳۰٪ یعنی ۲۲۰ هزار تومان تهیه نمایید. 💶
🔺 [ جهت خرید و کسب اطلاعات بیشتر به آیدی @ammar_1357 در ایتا مراجعه کنید ]
🌹🌹🌹🌹حدیث
آرزو را کوتاه و عمل صالح انجام دهید
1794 - قالَ اَمِيرُالْمُؤْمِنيِنَ عَلِىٌّ عليه السلام: مَنْ أَيْقَنَ أَنَّهُ يُفارِقُ الْأَحْبابَ، وَ يَسْكُنُ التُّرابَ، وَ يُواجِهُ الْحِسَابَ، وَ يَسْتَغْنى عَمَّا خَلَفَ، وَ يَفْتَقِرُ إِلى مَا قَدَّمَ، كانَ حَرِيّاً بِقَصْرِ الْأَمَلِ وَ طُولِ الْعَمَلِ.
هركس يقين دارد (روزى) از دوستانش جدا مى شود و در خاك (قبر) ساكن مى شود مى گزيند و مواجه با حساب مى گردد و آنچه (از مال و اولاد) بعد از خودش باقى مانده به دردش نمى خورد و احتياج به آن عمل صالحى كه جلوتر از خودش فرستاده دارد (چنين) كسى سزاوار است كه آرزويش را كوتاه و عمل صالح را به طور دائم و طولانى نمايد.
کتاب احادیث الطلاب 501
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹