♻️ نمک ، تنها متهم فشار خون نیست!
❌برخلاف تصور عامه فقط خوراكیهای شور نیستند كه میتوانند فشارخون را بالا ببرند.
✔️از دیدگاه طب سنتی كسانی كه مستعد افزایش فشارخون هستند ممكن است با زیادهروی در مصرف حتی شیرینیهای طبیعی مثل ارده و شیره، عسل دچار پرفشاری خون شوند.
❌در مورد باور نادرستی كه برخی از افراد در مورد مصرف دمنوش گل گاوزبان و سیر به منظور كمك به كاهش فشار خون دارند باید بدانید كه براساس یك مطالعه دمكرده گل گاوزبان به طرز معناداری باعث افزایش فشارخون بهخصوص در افراد مبتلا به فشارخون بالا میشود.
❌سیر به تنهایی نمیتواند گیاهی دارویی برای درمان پرفشاری خون باشد و حتی برای تعدادی از مبتلایان میتواند برعكس عمل كرده و سبب بروز حرارت و گرمی و افزایش فشارخون شود.
✔️یكی از علل فشارخون بالا اختلال گوارشی و از جمله یبوست است كه در روند درمان بیماران با فشارخون بالا لزوما درمان مشكلات گوارشی برای آنها باید در اولویت قرار بگیرد.
@HakimKheirAndish
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍معجونی برای تنبلی تخمدان
📚حکیم خیراندیش
@HakimKheirAndish
♻️ میخچه ، از چیستی تا درمان
ميخچه، توده هايي از سلول هاي مرده اي هستند که حاصل اصطکاک و بر خورد بين پاها و کفش مي باشد.
مهمترين عوامل ایجاد میخچه پا :
1️⃣استفاده از کفش نامناسب،کفش هاي تنگ ونوك تيز،پاشنه بلند ويا گشاد و سست
2️⃣از عوامل ایجاد میخچه بخصوص در کودکان مي تواند اشكالات استخوان بندي خود فرد باشد.
3️⃣رعايت نکردن بهداشت پا و استفاده از جوراب نامناسب(جوراب پلاستیکی)
4️⃣ايستادن هاي طولاني مدت
پيشگيري و درمان :
1️⃣پوشيدن کفش در اندازه مناسب، عرض جلوي کفش مناسب باشد،همچنين پوشيدن كفش بزرگ به اندازه کفش تنگ مضر است.
2️⃣جوراب نخي و مناسب و شستن روزانه جورابها
3️⃣پرهيز از ايستادن هاي طولاني
4️⃣شبها پاها را شسته و خشك كنيد و كرم مرطوب كننده يا روغن كرچك استفاده كنيد.
درمانهاي كلي ميخچه:
كرايو-كوتر-چسب ميخچه و يا جراحي است كه به صلاحديد پزشك انجام مي شود.
درمانهاي طب سنتي ميخچه:
1️⃣براي درمان ميخچه مي توان پا را به مدت ده تا پانزده دقيقه در آب گرم قرار داد و سپس به آرامي سنگ پا بر روي قسمت نرم شده ميخچه بماليد.(به هيچ وجه با ناخن گير،قيچي،تيغ و وسايل نوك تيز و آلوده به ميخچه ها دست نزنيدو ريسك آلودگي را بالا نبريد) وبعد از روغن كرچك استفاده نمود.
2️⃣مي توان سير را له کرد ودرشب هنگام خواب بر روي ميخچه قرار داد.
3️⃣پنبه استريل آغشته به سركه سيب را روي ميخچه گذاشته و با چسب شب تا صبح ببنديد و صبح محل را با سنگ پا خيلي ملايم بشوريد.
@HakimKheirAndish
⚠️ اشتباه رایج 👇
⭕️ شیر گوسفند یا شتر بهتر از شیر گاو است.
✅ باید توجه داشت از نظر این که شیر چه حیوانی برای انسان مناسبتر است شیر گاو بهترین است زیرا شیر حیوانی که مدت حاملگی آن نزدیک به مدت زمان بارداری انسان باشد، از نظر تغذیه مناسبتر است(مدت حاملگی گاو 9 ماه ست)
✅البته بهترین شیر، شیر گاو جوان، چاق و سالم است که در مراتع چریده باشد و آن شیر، طعم و بوی نامطبوع نداشته باشد.
✅ در درجه بعد شیر بز و سپس شیر گوسفند مفید است.
✅شیر گاو برای شکلگیری و استحکام استخوانها ،بهبود علائم پیش از قاعدگی، داشتن ناخن و دندان و موی سالمتر، کنترل دیابت نوع دو و پیشگیری از سرطان پستان و روده بزرگ بسیار مفید است و از نظر طب سنتی در افراد گرم مزاج، اشتها آور و چاقکننده است و سبب لینت مزاج و رفع یبوست میشود.
🖊دکتر محمد عسکر فراشاه (متخصص طب سنتی ایرانی )
@HakimKheirAndish
🔹دوشاب را که حتما میشناسید، چه خوب است با حوصله و شعله ملایم به قوام آید و عصارهی پر خاصیت را به تن و جان برساند.
🔸شیره انگور پاییزانه دلپذیری است، با طبیعتی معتدل، مقوی قلب و کبد و معده است و خونساز!
🔹این طبیعت معتدل تا اندک گرم، در دوران رشد و بلوغ و در جوانانی که زود هیجانزده میشوند، آکنه دارند، خواب نا آرام دارند، شیره انگور را انتخابی در خور توجه نموده است ( در قیاس با شیره خرما که چندان مناسب این دسته از افراد نیست).
🔸شیره ،تمام منابع ریزمغذی انگور را به عنوان امانت در خود نگهداشته است تا در طول پاییز و زمستان همراهی سلامتبخش باشد.
⚠️هر ۱۰۰ سیسی شیره انگور حدود ۳۳۰ کالری دارد، پس حواستان باشد اگر اضافه وزن دارید، زیادهروی نکنید.
🖋 دکتر الهام اختری (متخصص طب سنتی ایرانی)
@HakimKheirAndish
💫گهواره
✅ از منظر مکتب پزشکی ایرانی "گهواره" یا "ارجوحه" علاوه بر نقشی که برای آرام سازی و خواب نوزادان دارد، می تواند دارای اثرات "درمانی" در برخی بیماری ها در سنین نوزادی و بزرگسالی و کهولت نیز باشد.
✅ در تدابیر نوزادان پس از تولد، استفاده از گهواره توصیه شده که این کار باید پس از شیر خوردن، به آرامی و نرمی صورت گیرد.
✅ حکیمان طب ایرانی توصیه کرده اند که بهتر است جلوی گهواره مهره يا پارچهاى رنگارنگ آويزان كنند و این عمل در تقویت چشم و تکامل دید موثر دانسته اند.
✅ سر نوزاد باید بالاتر از سطح بدن قرار گیرد تا مانع برگشت مواد به بالا شود.
@HakimKheirAndish
✨#امام_کاظم (علیه السلام)
هـر که برادرش را در کاری ناپسنـد ببینـد و بتوانـد او را از آن باز دارد و چنین نکنـد، به او خیانـت کرده اسـت.
📚الامالیصدوق، ص۳۴۳
🏴 #شهـادت_امـام_کاظم علیـه السـلام تسلیـت باد .
🌼🍯 التیام زخم بستر به کمک عسل طبیعی و بابونه
🐝 امروزه بهره گیری از فواید و مزایای طب سنتی با توجه به اقبال عمومی به سرعت در حال گسترش است و این شیوه درمانی به کمک بیماران و دردمندان آمده تا از رنج و مشکلات آنها به ویژه در زمینه زخم بستر و مزمن بکاهد.
🌼 به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، متخصصان طب سنتی با استفاده از اندوخته های علمی و تجربیات گرانبها به دنبال درمان بیماری های مختلف و همچنین عوارضی مانند زخم بستر و مزمن هستند.
#زخم بستر چیست❓
زخم بستر به آسیب بافت بدن (شامل پوست، درم، اپیدرم و ماهیچه) در اثر ایجاد فشار درازمدت بر یک یا چند نقطه از بدن گفته می شود.خوابیدن طولانی مدت در وضعیت ثابت، سائیدگی در صندلی یا بستر، استفاده از لگن بیمار نامناسب و یا کشیدگی با ملحفه می تواند به بخشی از پوست یا بافت بدن آسیب بزند. بیماران بستری، افراد در حال کما یا فلج شده از جمله کسانی هستند که در معرض خطر ابتلا به زخم بستر می باشند.
🔺 زخم بستر اغلب در بخش های استخوانی بدن ایجاد می شود زیرا در این قسمت ها فشار بیشتری بر پوست وارد می شود و چربی کمتری برای محافظت از این ناحیه وجود دارد.
🔹 هر چند علم پزشکی پیشرفت های خوبی در خصوص ترمیم زخم ها داشته است اما تاکنون این معضل به صورت کامل برطرف نشده و می تواند مشکلاتی را برای فرد بیمار به وجود آورد که با استفاده از خواص طب سنتی می توان خدمات مطلوب تری ارائه کرد.
🍯 عسل طبیعی یکی از شیوه طب سنتی برای ترمیم زخم ها
رئیس مرکز تحقیقات کولورکتال دانشگاه علوم پزشکی ایران در این رابطه به خبرنگار علمی ایرنا گفت: عسل طبیعی سال هاست به عنوان یکی از روش های طب سنتی برای درمان زخم مزمن و بستر استفاده می شود.
🔺 دکتر شهرام آگاه اظهار کرد که گیاهان دارویی (بابونه) و (مورد) نیز برای درمان زخم ها مورد استفاده قرار می گیرد که مطالعاتی در مورد خواص گیاه دارویی (مورد) برای درمان زخم ها در این مرکز در حال انجام است. وی گفت: در طب سنتی روش هایی برای درمان زخم ها وجود دارد که از سال های بسیار گذشته در جامعه ما مورد استفاده قرار می گیرد.
🔹رئیس مرکز تحقیقات کولورکتال دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد که مطالعات جامع علمی در زمینه استفاده طب سنتی برای درمان زخم انجام گرفته که از جمله آن می توان به اثبات استفاده از عسل طبیعی برای درمان زخم اشاره کرد.
🔺 آگاه با اشاره به ظرفیت ها و توانمندی های طب سنتی ایرانی اشاره کرد و گفت: باید از این توانمندی ها به نحو مطلوب تری برای ارتقاء سلامت مردم بهره برد. داروی های وارداتی زخم بستر معمولاً تحت پوشش بیمه قرار ندارند. وی با اشاره به اینکه داروهای جدید و به روز زخم بستر اعم از شیمیاییی و ارگانیک در کشور وارداتی هستند، اظهار کرد: این داروهای وارداتی معمولاً تحت پوشش بیمه ها قرار ندارند.
🔹 رئیس مرکز تحقیقات کولورکتال دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: هر چند در سال های اخیر تعداد بیماری های خاص تحت پوشش بیمه افزایش یافته است، اما اغلب داروهای زخم بستر هنوز تحت پوشش بیمه ها نیستند که بار مالی فراوانی را بر خانواده ها تحمیل می کند و در برخی موارد درمان این عارضه را به تأخیر انداخته است.
🔺 وی از متولیان نظام سلامت تقاضا کرد اقدامات جدی تری در مورد پوشش بیمه داروهای زخم بستر انجام دهند تا بیماران با آرامش به دنبال درمان خود باشند. گیاهان دارویی برای درد، خونریزی و عفونت زخم ها قابل استفاده هستند
🔹 عضو پژوهشکده دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به کاربرد گیاهان دارویی در درمان زخم ها گفت: زخم ها درد، خونریزی و عفونت به همراه دارد که گیاهان دارویی در هر سه زمینه قابل استفاده هستند.
🔺 دکتر ژاله علی اصل اظهار کرد که برخی از گیاهان دارویی در کاهش درد، برخی در جلوگیری از خونریزی و همچنین تعدادی از گیاهان دارویی در ترمیم زخم ها مؤثر هستند که این موضوع از لحاظ علمی اثبات شده است.
🔹 وی گیاهان دارویی (دم الاخوین)، پنیرک، گل ختمی را از جمله گیاهان دارویی اعلام کرد که در جلوگیری از خونریزی مفید و موثر هستند.
🔺 علی اصل با اشاره به قابلیت برخی از گیاهان دارویی در ترمیم زخم بستر، در این خصوص از کارایی #عسل طبیعی و گیاه دارویی بابونه یاد کرد.
🔹 وی همچنین خاطر نشان کرد: هر چند در ترمیم زخم بستر عوامل متعددی از جمله سن بیمار و داشتن بیماری های زمینه ای مؤثر است امام نداشتن برنامه غذایی مناسب نیز بر روند ترمیم زخم ها تأثیر می گذارد.
📔 منبع: ماهنامه عسل درمانی/ شماره ۱۶/ تابستان ۹۵
@HakimKheirAndish