چطور یک کاندیدا رو بشناسیم؟( ۴)
‼️ دشمن چه کسی را میکوبد؟
قطعاً دشمنان ایران و ایرانی، کسی را تخریب نمیکنند که همسو با آنان باشد بلکه شخصی را که میتواند موجب پیشرفت و قدرت ایران شود، دشمن خود دانسته و برای روی کار نیامدنش، دست به نشر اکاذیب، توهین و تخریبش میزنند. پس تا حدودی میتوان روی حرفهایشان، حساب کرد اما وارونه🙃
✍🏻#باسط
🗒️@HamQalam
💢جشن عید غدیر در تاریخ (۱)
بر اساس روایات اهل بیت علیهمالسلام روز غدیر بزرگترین عید مسلمانان بوده و این عید در آسمان معروفتر از زمین است. امام رضا علیه السلام در روز عید غدیر به دوستان خود غذا و هدایای فراوان ارسال نموده و خود و تمامی اطرافیانشان لباسهای نو میپوشیدند.
علاوه بر پوشیدن لباس نو، اطعام، هدیه دادن به خانواده و ایجاد فرح و شادی در این روز از دستورهای
اکید ائمه اطهار علیهم السلام بوده است.
آدابی که برای عید غدیر بیان شده همگی نشان دهنده دستورات اهل بیت علیهمالسلام برای عید دانستن این روز و اظهار این خوشحالی بوده است.
در سال ۳۵۲ برای اولین بار معز الدوله دستور داد در روز عید غدیر شهر بغداد زینت شود، بازارها مانند اعیاد در شبها باز باشند،در خیابانها طبل و بوق بزنند بر در خانه وزرا و شرطهها آتش روشن نمایند.
همان طور که ابن کثیر مورخ قرن هشتم اشاره کرده است سالهای بعد نیز در بغداد انجام میگرفته و گزارشهای زیادی در این زمینه در منابع موجود است و همگی این اقدامات نشاندهندهی شادی و فرح بوده است. علاوه بر بغداد جشن و پای کوبی روز غدیر در منطقه مغرب جهان اسلامی، شام، مصر و غرب آفریقا به طور علنی انجام میگرفت.
〰〰〰
کلینی، ج۴، صص۱۴۸_۱۴۹.
شیخ صدوق ، من لا یحضره الفقیه،ج۲، ص۵۵.
ابن جوزی، المنتظم، ج۱۴، ص۱۵۱.
ابن کثیر، البدایه و االنهایه، ج۱۱، ص۲۴۳.
✍🏻نجمهصالحی
🗒️@HamQalam
✅ احکام انتخابات
📚 صحبت کردن پشت سر نامزدها
💠 سوال: در ایام انتخابات جهت شناخت نامزد مناسب، می بایست نواقص، عیوب و امتیازات آنها را در گذشته و حال تفحص کرد تا فرد لایق را پیدا نمود، آیا صحبت کردن پشت سر نامزدها برای انتخاب فرد اصلح، جایز است؟ ملاک چیست؟
✅ جواب: در امور مربوط به انتخابات در حد #مشاوره، اشکال ندارد.
منبع: @leader_ahkam
🗒️@HamQalam
💢شاخص قرآنی انتخاب
🔸️در قرآن کریم در مرحله نخست؛ موضوع انتخاب بین فرد مومن و فاسق مطرح می شود؛ «افمن كان مومناً كمن كان فاسقاً».
🔸️در مرتبه بعدی بر میزان تقوای مومنان نسبت به یکدیگر تاکید می شود؛ «ان اكرمكم عندالله اتقكم».
🔸️سابقه مبارزه در راه خدا، سومین ویژگی مورد توجه در برتری افراد نسبت به دیگری است؛ «فضل الله المجاهدين علي القاعدين اجر اًعظيما»
🔸️«اطيعوا الله و رسوله و لاتنازعوا فتفشلوا و تذهب ريحكم» نیز می تواند در شمار ویژگی های مهم برای انتخاب باشد؛ یعنی کسی که بر ولی زمان خود پیشی نگرفته باشد و از او اطاعت می کند!
🔸️اما, هنگامی که مومن از فاسق شناخته شد, متقی از غیر آن تمیز داده شد؛ مبارز با سابقه مشخص شد و ولایت پذیری افراد سنجیده شد؛ در مرحله پنجم، نوبت به سپردن امانت الهی به اهلش می رسد؛ «ان الله يامركم آن تودوا الامانات إلي اهلها», اهلیت را ذیل این آیه، شایستگی و توانایی مدیریت بهتر نسبت به بقیه، تعبیر کرده اند!
🔸️براین اساس، پنج شاخص قرآنی؛ ایمان, تقوا, سابقه مبارزه در اسلام، ولایت پذیری و اهلیت افراد، می تواند به عنوان معیار انتخاب، در انتخابات پیش رو، مورد توجه باشد!
#انتخابات۱۴۰۳
✍🏻#فاطمهشکیبرخ
🗒️@HamQalam
#معرفی_کتاب
✅کتاب همرزمان حسین (علیهالسلام)
🔸️کتاب همرزمان حسین (علیهالسلام) مجموعه سخنرانیهای حضرت آیتاالله خامنهای(مدظلهالعالی) در سال 1351 در هیئت انصارالحسین(علیهالسلام) تهران است که به تحلیل رسالت و مبارزات سیاسی ائمه(علیهمالسلام) میپردازد.
این کتاب مشتمل بر ده سخنرانی رهبر انقلاب در ماه محرم سال 51 است. مباحثی همچون اهمیت شناخت امامان معصوم و توطئههای دشمنان برای تحریف چهرهی مبارزاتی و مجاهدانهی ائمه، مقامات و وظایف امامان، نظریه انسان 250 ساله، شرح سیاسی و اجتماعی امامان و تشریح موضع گیریهای ائمه در این کتاب مطرح شده است.
📚 برشی از کتاب #همرزمان_حسین_علیه_السلام
«اینکه امام باقر «باقرالعلم» است، یعنی حقایق و مفاهیم اسلامی را که در قشری از دروغ و فریب و ریا و تحریف پیچیده شده بود، میشکافد و آن لبّ و مغز را میاندازد در کام مشتاقان حقیقت. این یک گوشهی دیگری است از مبارزهی ائمّهی ما.»
🗒️@HamQalam
💢جشن عید غدیر در تاریخ (۲)
در ۱۸ ذی الحجه سال ۳۶۲ ه.ق، برای نخستین بار، تعداد زیادی از اهل مصر و مغربیان برای دعا جمع شده و آن روز را عید بزرگ اعلام کردند. در این جشنها که سالهای پیاپی برپا میشد تمامی اقداماتی که نشان از شادی دارد مانند پوشیدن لباس نو، ازدواج، آزادی بندگان، پخش کردن هدایا و قربانی توسط شیعیان انجام میگرفته است.
مردم، قاریان، فقها و شعرخوانان ابتدا در مسجد شهر قاهره جمع شده و سپس این جشن در قصر خلیفه و در حضور وی انجام میگرفت و خلیفه فاطمی نیز به مردم خلعت میبخشید و به ایراد خطبه میپرداخت.
اعتقاد به قداست روز غدیر آن قدر والا بوده که در سال ۴۸۸ المستعلى بالله خلیفه فاطمی در این روز بر مسند حکومت نشست.
〰〰〰
امینی، عیدالغدیر فی عهدالفاطمیین
مقریزی، الخطط، ج۲،ص۲۵۵.
✍🏻#نجمهصالحی
🗒️@HamQalam
#رصدنامه
از پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
♦️ آنچه در محافل علمی و اندیشهورزی حوزه زنان و خانواده گذشت؛
📌امام خمینی به مخالفان حضور زنان در دیدارها چه گفت؟ / فائزه عظیم زاده اردبیلی
🖇اینجا بخوانید
📌تریبون بریکس در دست زنان؛ ایدههای بانوان ایرانی چه بود؟
🖇 اینجا بخوانید
📌تفاوت موضع امام خمینی(ره) با جامعه مذهبی سنتی در مسئله زن! / زهرا داورپناه
🖇اینجا بخوانید
📌پرهیز از کارهای جزیرهای در حوزه زنان / اعظم خضری
🖇اینجا بخوانید
📌ساختارشکنی خداوند در بازنمایی تصویر زن در قرآن! / انسیه برومند
🖇اینجا بخوانید
📌زن مسلمان ایرانی؛پیشرو تر از زن غربی / حدیث رجبی
🖇اینجا بخوانید
📌جایگاه زن ایرانی قابل ستایش است / ایزابلا مرادیان
🖇اینجا بخوانید
📌ایران جزو پنج کشور برتر در کاهش مرگ مادران / سودابه کاظمی
🖇اینجا بخوانید
🗒️@HamQalam
چطور یک کاندیدا رو بشناسیم؟(۵)
‼️ امکان تحقق وعده و وعیدها
در اینجا، کار، کمی تخصصی میشود. معمولاً از دل مناظرهها و فعالیتهای انتخاباتی، وعده و وعیدهای زیادی در میآید.
اگر شما متخصص در امور اقتصاد، فرهنگ و سیاست هستید که بسم الله... میتوانید امکان وقوع آن وعدهها را از فلان شخص با فلان تفکرش دریابید و إلا کار را به اهلش بسپارید و از متخصص و اهل فن این کار سوال کنید.
✍🏻#باسط
🗒️@HamQalam
💠اقامه عدل
🔸"عدالت" یکی از شعارهایی است که انسان همیشه به دنبال آن است. چیزی که در این چندسال در دولت شهید جمهور به طور کامل محسوس بود.
آنقدر این مسئله حائز اهمیت است که رهبر انقلاب در نخستین دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت سیزدهم در تاریخ ۱۴۰۰/۰۶/۰۶ این چنین از عدالت یاد میکنند؛
🔸️"اساس حکومت اسلامی و جمهوری اسلامی بر اقامهی عدل است، کما اینکه اساس همهی ادیان بر اقامهی عدل است.
خدای متعال میفرماید که ما پیغمبران را فرستادیم، کتابهای آسمانی را فرستادیم، لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسط.
اصلاً برای اینکه مردم قیام به قسط کنند و جامعه، جامعهی عدالتآمیز باشد.
خب ما در این زمینهها عقبیم، خیلی باید کار کنیم، خیلی باید تلاش کنیم. به نظر من هر مصوّبهای که شما تصویب میکنید، هر لایحهای که در دولت تنظیم میکنید، هر بخشنامهای که خود شما در دستگاهِ خودتان صادر میکنید، یک پیوست عدالت باید داشته باشد؛ باید مراقب باشید این روش، این کار، این دستور، ضربهای به عدالت نزند، طبقات مظلوم را پایمال نکند؛ این مراقبت باید همیشه باشد.
باید کاری کنیم که فاصلهی طبقات محروم با طبقات برخوردار، کم بشود؛ یعنی هر چه ممکن است امکانات کشور عادلانه توزیع بشود."
🔸به درستی که یکی از برجسته ترین شعارهای انقلاب "عدالت" است. چیزی که انسان را برای رسیدن به پیشرفتها سوق میدهد و بهترین دستاوردها از اطمینان داشتن به عدالت اجتماعی پدید میآید.
✍🏻#زينب_صبور
🗒️@HamQalam