نگاه حداقلی، خطایی راهبردی در تفکر جبهه اصلاحات
♦️جناب هادی سروش در یادداشتی تقیه در برابر استبداد را راهی برای رسیدن به حداقلی ها در زندگی مردم دانسته اند. ایشان دوران را دوران سیاه استبداد می دانند و شیعیان را در موضع ضعف تصور می کنند.
✅ باید بدانیم نگاه حداقلی نتیجه ای جز کرنش ذلیلانه در برابر استبداد و عقب نشینی از منافع را در پی نخواهد داشت چرا که به فرموده رهبری در برابر دشمن هر قدمی که به عقب برداریم دشمن قدمی به جلو خواهد برداشت که نمونه هایی از مصادیق این خطای راهبردی را در زمان خود مشاهده کردید.
✅ در این زمان که به فضل الهی و به برکت انقلاب اسلامی و رهبری بزرگوار و مجاهدت مجاهدین، تشیع بعد از سال ها غربت، غبار از چهره شسته، یک تنه، راست قامت در برابر استبداد و استکبار آن هم از نوع جهانی اش ایستاده، در زمانی که جبهه مقاومت در حال برداشتن گام های حساس خود در منطقه است و مردم بیدار در کنار حاکمیت خدوم در داخل، مصمم در سامان دادن اوضاع کشور، دم از تقیه زدن چه معنا و مفهومی می تواند داشته باشد.
تقیه از چه برای چه و در برابر چه کسی؟!
✅ اکنون که چشم امید آزادگان عالم به این شجره طیبه است و مردم بیدار در اقصی نقاط جهان عزت را بر ذلت با همه مصائبش پذیرفته اند چرا عده ای در داخل این حصن حصین باید فقط به فکر لقمه نان شبشان باشند و ترسان از دشمن که مبادا چه شود.
✅ بدانید که کرنش در برابر ظالم حداقل ها را هم از شما خواهد گرفت دشمن اگر شما را در موضع ضعف ببیند در نابودی تان درنگ نخواهد کرد.
✍#زاهدی
🗒️@HamQalam
✅ احکام انتخابات
📚 وظیفه شخص در صورت نشناختن نامزد اصلح
💠 سوال: اگر #اصلح را نشناسیم وظیفه چیست؟ از طرفی اگر تحقیق کنیم و به شخص اصلح نرسیم می توانیم در #انتخابات شرکت نکنیم؟
✅ جواب: در تشخیص فرد اصلح می توانید از کسانی که به لحاظ تعهد دینی و بصیرت انقلابی مورد اعتمادند، کمک بگیرید و در هر صورت شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک #وظیفه_شرعی است.
💠 سؤال: وظیفه کسانی که در میان نامزدهای انتخابات، #فرد_اصلح را نمی شناسند، چیست؟
✅ جواب: اگر خودشان نمی توانند به شناخت برسند، از راهنمایی و مشورت افراد #بصیر و مورد اعتماد استفاده کنند؛ بنابراین هیچ کسی نباید بگوید چون افراد را نمی شناسم، رأی نمی دهم؛ همه باید با اتکاء به خداوند، وارد میدان شوند و رأی دهند.
منبع: @leader_ahkam
🗒️@HamQalam
هم قلم
آیا صداقت در گفتار ضعف در عملکرد را جبران می کند؟
🔸️این روزها مهمترین تحلیل صحبت های پزشکیان حول محور صداقت عجیب او در نفی هر گونه توانایی و دانش مدیریتی است و تنها کار را به کارشناسان واگذار میکند. جدای این مطلب، اکثر تحلیلگران انقلابی، این صداقت را بزرگترین حسن اخلاقی او دانسته اند اما سوالی که ذهن ما را مشغول میکند این است: «پزشکیان راستگوتر است یا خلیفه دوم؟».
🔸️در منابع تاریخی نقل متعدد تاریخی وجود دارد که عمر بن خطاب در دوران حکومت خودش و خانه نشین کردن امیر المومنین بارها در مشکلات پیش آمده، توان مدیریت نداشته و به ایشان رجوع میکرد و پس از عیان شدن فضیلت و حکمت حضرت امیرالمومنین، خطابش این بود که: «لولا علی لهلک عمر»
قطعا این جمله خلیفه دوم، شدت و کوبندگی و صداقت بالاتری نسبت به صحبت های پزشکیان دارد، اما آیا این دست اعترافات، حسن این افراد به حساب می آید؟ یا دلیلی بر رد صلاحیت ایشان برای انتصاب در هر جایگاه مدیریتی و بالاتر از آن حاکمیتی است؟
🔸️اینجا نقدی به جناب پزشکیان ندارم! نقد من متوجه ساده انگاری تحلیلگران انقلابی است!
حقیقتا با تعمق در صحبت های این نامزد، فحوای این مطلب روشن میشود که او به دنبال بیان صادقانه نیست بلکه تئوری خودش برای مدیریت دولت احتمالی اش را بیان میکند، ضمیمه ی این مطلب به حمایت چهره های شناخته شده ی اصلاح طلب، نتیجه میدهد که او میخواهد به نیابت از تمام جبههی خود رای بیاورد تا تمام قوای اصلاح طلبان را به عنوان کارشناس و متخصص در دولت احتمالی خود جای دهد.
ناگفته نماند: «لیبرالیسم و وادادگی در برابر سیاست های آمریکا، از صفات بارز ایشان است».
✍🏻#بینام
🗒️@HamQalam
💢غدیر از نگاه مسلمانان (۳)
#علامه_امینی(ره) تمامی گزارشهای استناد به #غدیر را در #الغدیر جمع آوری کرده است. وی اشاره میکند که پس از رحلت پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله و در جریان حوادثی که پس از ایشان اتفاق افتاد حادثه غدیر بارها مورد استناد امامان شیعه و همچنین شیعیان قرار گرفته است.۱
امیرالمومنین علیهالسلام در ماجرای شورای شش نفره در مناشدهای که با حاضران در آن شورا داشته از مواردی که بر افضلیت خود به آن استناد کرده، واقعه غدیر خم بوده است. در جنگ جمل در گفتگو میان حضرت #علی علیهالسلام و طلحه، ایشان روز #غدیر را به او یادآوری کردهاند.۲
عمار در ایام جنگ صفین، در گفتگویی با عمرو بن عاص به #حدیث_غدیر احتجاج کرده است. ايشان حتی در رحبه عدهای از صحابه را جمع کرده و به حدیث غدیر مناشده کردهاند.۳ لذا ادعای ماریا ماسی داکیک، یکی از مستشرقین معاصر، که مدعی شده است حضرت علی علیهالسلام به #غدیر استناد نکردهاند، قابل قبول نیست.۴
من از ... چه بگویم ؟از او که نامش را
نمی توان ببری بی اذان، بدون وضو
و قال : اشهد انّ علی ولی الله
برای هر که نمی داند از غدیر بگو!
از #الغدیر و چهل سال رنج علاّمه
برای اثبات حقّ او ، ولایت او۵
〰〰〰
۱امینی، الغدیر، ج 1، صص 159-213
۲مسعودی، مروج الذهب، ج 3، ص 109
۳ابن اعثم، الفتوح، ج 3، ص 77
۴"Maria Massi Dakake, "Gadir KommEncyclopedia Iranica, vol X, pp246-249
✍🏻#نجمهصالحی
🗒️@HamQalam
هدایت شده از رحا مدیا
هم قلم
♨️میانبری به نام میرزا جواد
🔸️یکی از راههای میانبر برای رسیدن به مفهوم درست و منطقی از دین، راهگیری از بزرگانی است که آزمودهها را آزمودهاند و اهل معنا شدند.
میرزا جواد آقا ملکی تبریزی یکی از همین نمونههاست. سلوک ایشان، روش تحصیل و تهذیب ایشان میتواند به عنوان الگویی ویژه مورد بررسی قرار بگیرد.
سخنان بزرگان درباره این شخصیت ممتاز و ستاره درخشان شیعه بیشتر مجاب میکند که تألیفات ایشان را مرور کرد و سبک ایشان را در زندگی معنوی و حتی مادی بهکار برد.
🔸️میرزا جواد آقا ملکی تبریزی از مراجع بزرگ و علمای تاثیرگذار در قرن چهاردهم هجری بود. ایشان از جمله علمایی عالم پرور بودند که سلوک و عرفان و ایمان را به زیبایی پروراندهبودند.
از مهمترین کتب مهم تالیفی ایشان میتوان به اسرار الصلاه نام برد.
«اسرار الصلاه»، حاوی نکات بسیاری از اسرار نماز است. این کتاب، علاوه بر سخن از آداب نماز و پرداختن به ارکان و واجبات و مستحبات نماز، برخی از اسرار طهارت، عبرت، فکر و ذکر را بیان میکند و به بیان معانی الهام و وسوسه میپردازد.
تألیف دیگر ایشان «المراقبات» یا اعمال السنه، بود که در این اثر مقدمهای پیرامون دعا و راز و نیاز آورده سپس به بیان اعمال ایّام و لیالی و ماههای مختلف سال قمری از محرم الحرام تا پایان ذی الحجه پرداخته و آثار و برکات روحی و معنوی آنها را توضیح داده است.
🔸️رسالة «لقاء الله»؛ کتابی لبریز از نورانیت و معنویت که رهپویان راه تهذیب و وارستگی را به قلّة قداست و طهارت روح میرساند و از سایر مکتوبات وی حاشیه فارسی بر غایه القصوی؛ ترجمه عروة الوثقی، رسالهای در حج، رسالهای در فقه در باب نکاح، است.
🔸️در این میان سخنان امام خمینی(رحمهالله) درباره استاد اخلاق خود، مرحوم میرزاجوادآقاملکی، حلاوت دیگری دارد. امام ضمن دادن عناوین والایی چون «شیخ جلیل القدر» و «عارفباللّه»، تمامی جویدگان راه حق را به مطالعه آثار ایشان سفارش میکردند.
🔸️از علمای معاصر، کتب شیخ جلیل القدر، عارف باللّه ، حاج میرزا جواد تبریزی قدس سره را مطالعه کن، شاید که ان شاءاللّه از تَأبِّی و تَعَسُّف [بیراهه رفتن] خارج شوی».
امام در هنگام زندگی در قم در نماز جماعت ایشان و نیز در درس اخلاقی که برای خواص در منزل تشکیل میشد، حاضر میشدند و به مطالعه کتابهای ایشان توصیه مینمودند.
اوج ارادت امام خمینی در خاطره بعد از ورود به ایران است.
🔸️امام خمینی وقتی از پاریس به ایرانبرگشتند و به قم آمدند، به قبرستان شیخان تشریف برده، عمامه شان را تحت الحنک کردند و با گوشۀ آن، غبار قبر حاج میرزا جواد آقای ملکی... تبریزی را پاک کردند و آنجا نشستند و قرآن و فاتحه خواندند.
(برداشتهایی از سیره امام خمینی ج. 5)
✍🏻#فاطمهمیریطایفهفرد
🗒️@HamQalam
هدایت شده از رحا مدیا
مدرسه اندیشهورز رحا برگزار میکند؛
✍️ رواق اهل قلم 2️⃣
💢 یادداشتخوانی «جایگاه دولت در حکمرانی دینی»
👤 با حضور علی اصغر کاویانی، مدرس نویسندگی و یادداشتنویسی
📅 زمان: شنبه ۲ تیرماه
⏰ ساعت ۲۱ الی ۲۲
📎 در بستر اسکای روم
نام نویسی: @Jahaderevayat
لینک ورود به جلسه
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
📌این قسمت ؛
«اندیشکده اسلام شناسی هاروارد»
🖋نویسنده؛ دکتر زهرا مبلغ
♦️رمز گشایی از معنای زنانگی در داستان های قرآنی؛
«حدود 25 داستان در قرآن وجود دارد که یک یا چند زن در قرآن نقش دارند. مطالعهی این داستانها با روشن کردن معنای زنانگی در کلام خداوند در قرآن، از رویکردهای فمنیستی جدید حمایت میکند.»
تحلیل:
📝تحلیلگر: فائزه آقا محمدی(دانشجوی دکتری مطالعات زنان و خانواده)
🔸دین اسلام آیینی است که به طور کلی جنسیت را نادیده می گیرد و در آن بحث زن و مرد موضوعیت ندارد. بنابراین جنسیت در اسلام یک امر عارضی و ثانوی است و در کارکردهای زندگی نمود پیدا میکند و در سیر اصلی بشر هیچ تأثیری ندارد. تا جایی که قرآن میفرماید: «و لَقَد کَرمنا بنی آدَم».
🔹لازم به ذکر است که در قرآن اسامی چندین نفر ذکر شده لکن در مورد هیچ کدام از آنها تعبیر الگو به کار گرفته نشده به جز حضرت مریم و آسیه همسر فرعون که خداوند آنها را مثل میزند و الگویی میداند و آن هم نه فقط برای زن مسلمان، بلکه برای تمام مومنین اعم از زن و مرد. و البته در خصوص انسان های بد نیز خداوند از همسر نوح و همسر لوط نام برده است.
🔸در خصوص اسلام چنین میتوان گفت که اسلام در ارزش گذاری انسان را مد نظر قرار میدهد نه زن یا مرد را. تساوی زن و مرد در زمینه ارزشهای اسلامی و انسانی جزء مسلمات اسلام است و در آن هیچ تردیدی نیست. البته همان طور که میدانیم شعار برابری جنسیتی به طور مطلق غلط است و آنچه که صحیح است عدالت جنسیتی است، چون با عدالت است که هر چیز در جای خودش قرار می گیرد.
🔹به قول شهید مطهری «اسلام موافق تشابه حقوقی نیست بلکه قائل به عدالت است». دین اسلام هیچ گاه زن را بر مرد یا مرد را بر زن ترجیح نمیدهد. قرآن کتاب تکامل بشر است و برای آن زن و مرد هیچ فرقی ندارد چون دو حضه ی پیکره ی بشرند. بنابراین قرآن ممکن است در جایی از مردان نام ببرد و در جایی از زنان اما این هرگز نشانه سوگیری جنسیتی در قرآن نیست.
🗒️@HamQalam