🔻جهاد تبیین بانوی کرامت
▪️دهم ربیع الثانی سالروز وفات بانوی جلیله القدرعالم تشیع حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها است که مضجع شریفشان هم سنگ مزار مطهر مادرشان حضرت صدیقه طاهره است و همواره مورد توجه شیعیان بوده است.
▪️این بانوی فهیمه به جهت علمی و حدیثی همانند حضرت زهرا سلام الله علیها عالمه و محدثه بودند و در راستای اثبات ولایت امیرالمومنین علیهالسلام و ذریه پاکشان در مقام جهاد تبیین در عصر خود برآمدند. وجود روایات در این زمینه و حفظ و ثبت این تلاشها درتاریخ، جهاد تبیین این بانو را برای همیشه ماندگار کرده است.
▪️براي نمونه حضرت معصومه با چند واسطه از حضرت زهرا نقل مي كنند كه فرمودند؛ پيامبر در شب معراج به بهشت رفت و بر روي پردهاي در قصر بهشت ديد كه چنين نوشته شده: «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ عَلِيٌ وَلِيُ الْقَوْمِ»(معبودي جز خداي يكتا و بي همتا نيست محمد رسول خدا و علي ولي و رهبر مردم است)... و بر روي پرده درگاه قصر ديگري نوشته شده است: «شِيعَةُ عَلِيٍّ هُمُ الْفَائِزُون»(شيعيان علي رستگارند)
▪️ایشان با وجود عمر کوتاه خود به عنوان یک منبع علمی و معرفتی عظیم در بین زنان اهل بیت شناخته شدند و به جهاد تبیین در امر ولایت و لزوم اطاعت از ایشان پرداختهاند. شایسته است دراین ایام و با توجه به شرایط کنونی جهان و جبهه مقاومت، زنان شیعه در پیروی از این بانوی مکرمه مداومت در امرجهاد تبیین خصوصاً لزوم اطاعت از ولی داشته باشند و زمینه ساز تحقق ظهور حضرت حجت باشند.
▫️بحار الأنوار، ج 65، ص77
✍#فائقه_جاویدان|دکتری مطالعات زنان
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
VID_20231125_125540_065.mp3
13.64M
به بهانه سالروز رحلت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها:
"جایگاه بانوان در غرب" در بیانات رهبر معظم انقلاب
#پادکست
✍🏻تدوین و متن
#سمانه_سالارطایفه
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
✨عنایت حضرت معصومه‹س›
نگارش کتابهایم از عنایت و برکت حضرت معصومه بود.
🔸️زمانی علامه طباطبائی دچار ضعف حافظه میشوند به گونهای که هرچه مطالعه میکنند یادشان نمیماند. با مشاهدهٔ این وضع بساط مختصری از خانه برمیدارند به ایوان آئینهٔ مرقد حضرت معصومه(س) رفته و آنجا مستقر میشوند و از آن حضرت میخواهند که از خدا بخواهد حافظهٔ ایشان فعال شود و از فراموشی شدید رهایی یابند. پس از چند روز حافظهٔ علامه با نیروی بیشتری شروع به فعالیت میکند آنگاه علامه به خانه برمیگردد و نگارش المیزان را آغاز میکنند و میفرمود نگارش کتابهایم از عنایت و برکت حضرت معصومه(س) بود.
📓زمهرافروخته، ص۲۳۲
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
🔻وقتی زنان باورمند شدند
💢هم نشینی در پای گفتارهای زن نواندیش قاجار و پهلوی پنجره ای گشاینده به سوی ناگفته های بسیار حیات زنان تاریخ معاصر است. گفتمان حسرت آمیز و شرح آرمان های زن نواندیش یک قرن پیش، بانوی آرزومندی را در تصویر دارد که فریادش از حقوق نابرابر اجتماع بلند است؛ نه حق تحصیل و انتخاب همسر دارد، نه در جامعه حضور امن و مستمر و نه سهمی از کرسی سیاست کشورش می تواند بیابد (1).
💢او در باور سیاه بدبختی خویش به روزگار رنگین زنان غرب و حقوق زنانگی شان حسد می ورزد و با چنین اندیشه ای دست به دامان زنان بیگانه می شود؛ تا بلکه صدایی ماورای حصار حال دوران خود را بشنود. اما پاسخی که از رویای ذهنی خویش با روزگار زنان غرب نشین می شنود، متفاوت است؛ «ما هم سهمی در آرزوهایمان نداریم و چگونه در حالی که از حقوق خویش بهره مند نیستیم، می توانیم شما را یاری رسانیم» (2)!
💢این جمله تنها پاسخی بود که به ندای مدد جویانه زنان ایران از جانب زنان اروپا داده شد!
برخلاف تصور و پیگیری مطالبات زنان نواندیش، در نهایت آن شکل از آموزش همگانی و رشد باورمندی زنان ایرانی که امید تحقق آن را داشتند به وقوع نیانجامید! و جالب تر آنکه، به رغم تلاش های آنان برای ارتقای حقوق زنان، به ویژه آزادی و عدالت جنسیتی، گزارش های اسناد مطالعات زنان، مبین رشد فاحشگی و روند ابتذال زنان در دوران رضا پهلوی می باشد(3).
🔴تصویر زن وامانده ی صد سال پیش با روزگار امروز زن ایرانی، مقایسه ای عبرت برانگیز است؛ امروزه بانوان مسلمان ایرانی در سایه خدمات نظام اسلامی توانسته اند؛ تا قله های علم بال گشایند، نقش مادری و همسری دگرگونی را با اجداد خویش بیابند و جایگاه اجتماعی قابل قبولی را تجربه کنند، درحالی که هنوز در نتیجه ی تلاش ها و القائات بی وقفه غرب پرستان، گاهی شنیده می شود که زن ایرانی با وجود محدویت جنسیتی فعلی، پیشرفت نخواهد نکرد.
🔴با نگاهی سطحی به جایگاه اجتماعی زنان در ایران بعد از انقلاب اسلامی، عوامل بسیاری را در زمینه رشد اجتماعی و سیاسی زنان، میتوان دخیل دانست که در شمار مهمترین این عوامل، اندیشه های حکمرانان و تئوری پردازان نخستین انقلاب اسلامی است؛ زیرا همت بلند آنان و اندیشه های مستخرج ایشان از زنانگی زن مسلمان در ترسیم شایسته این جایگاه، امکان رشد فزاینده را برای بانوان ایرانی فراهم آورد؛ تا زن ایرانی، با رهایی از پوسته ی بانوی سرتاپاغربی که پیش از این، توسط نسخه پردازان غرب گرا، تعریف و ترسیم شده بود، به بستر زن باورمند مسلمان سوق یابد، همان بستری که در ایام فعلی به شدت به میدان تاخت و تاز اجانب و بدخواهان کشور اسلامی ما تبدیل شده است و جدایی زن مومن از هویت دینی و نمادهای اسلامی در اجرای ناگوار این روزها، بخشی از تراژدی چیده شده، تصور می رود.
📌به بیانی یکی از نسخه های نوین و برساخته ی براندازی اسلام در ایران اسلامی به واسطه دستمایه قرار دادن مطالبات آزادی خواهان زنان در قالب آزادی جنسیتی پیگیری می شود، چراکه زن مومن فرهیخته، برای امپریالیسم جهان، کاربردی معکوس دارد و عکس آن یعنی ابتذال زن، ابزار کاربردی است که اهداف امپریالیسم را از جمله، ترویج سیاست سکولار در عرصه های اقتصاد، اجتماع، سیاست و غیره، قابل دست یابی می کند.
✍🏻#فاطمهشکیبرخ| دکتری تاریخ تشیع
ــــــــــــــــــــــــــــــــ
منابع
(1) نامه یکی از مجللات قزوین،“ حبلالمتین، سال 14، شمارۀ 17 (16 شوال 1324ق).
(2) کوماری جایواردنه، (1377). مبارزات زنان در ایران، ترجمه مه لقا کاشفی، ص 100.
(3) یک پیشنهاد مهم به هیئت محترم دولت،“ نامۀ بانوان، سال 1، شمارۀ 11 (22 فروردینماه 1300ش).
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam
8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺️حضور مدیر مدرسه علمیه خواهران معصومیه سلام الله علیها بوشهر در برنامه "ایران همدل" پخش زنده شبکه سه سیما
▫️حکایت اهدای طلای یک میلیارد و نیمی در یک روز از بانوان بوشهری به جبهه مقاومت از زبان سرکار خانم یوسفی در برنامه تلویزیونی ایران همدل شبکه سه
دریافت فیلم کامل این برنامه:
https://telewebion.com/live/tv3?e=0xf6d835b
▫️مدرسه علمیه معصومیه(س) تخصصی سطح سه بوشهر
با #هم_قلم باشید👇
🗒️@HamQalam