♦️سلام امام زمانم
🔹سلام ای صاحب دنیا کجایی؟
گل نرگس بگو مولا کجایی؟
💠اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج💠
#امام_زمان عجلاللهفرجه
💠 حدیث روز 💠
💎 توصیهای پندآموز برای زندگان
🔻أمیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
و اتَّعِظوا بِمَن كانَ قَبلَكُم قَبلَ أن يَتَّعِظَ بِكُم مَن بَعدَكُم
❇️ از پيشينيان خود پند گيريد، پيش از آنكه آيندگان از شما پند گيرند.
📚 نهج البلاغه: الخطبة ۳۲
💢 مراسم نامگذاری پیامبر اسلام (صلیاللهعلیهوآله)
✍️ هفت روز پس از ولادت پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآله، عبدالمطلب برای عرض سپاسگزاری به درگاه الهی، گوسفندی کشت و گروهی را دعوت کرد و در آن جشن با شکوه که از عموم قریش دعوت شده بود؛ نام فرزند خود را محمد گذاشت. وقتی از او پرسیدند: چرا نام فرزند خود را محمد انتخاب کردید؛ در صورتی که این نام در میان اعراب کمسابقه است؟ گفت: خواستم که در آسمان و زمین ستوده باشد.
📚 سبحانی، فروغ ابدیت، ص152.
🌸 میلاد سراسر نور و رحمت رسول خدا حضرت محمد مصطفی صلیاللهعلیهوآله و فرزند منورشان حضرت امام صادق علیهالسلام مبارکباد🌸
#میلاد_پیامبر_اکرم
#میلاد_امام_صادق
#هفته_وحدت
#بهره_ای_از_کلام_وحی
أعوذ بالله من الشيطان الرجيم
<< الَّذِينَ يَأْكُلُونَ الرِّبَا لَا يَقُومُونَ إِلَّا كَمَا يَقُومُ الَّذِي يَتَخَبَّطُهُ الشَّيْطَانُ مِنَ الْمَسِّ ۚ ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ قَالُوا إِنَّمَا الْبَيْعُ مِثْلُ الرِّبَا ۗ وَأَحَلَّ اللَّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا ۚ فَمَنْ جَاءَهُ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّهِ فَانْتَهَىٰ فَلَهُ مَا سَلَفَ وَأَمْرُهُ إِلَى اللَّهِ ۖ وَمَنْ عَادَ فَأُولَٰئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ ۖ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ >>
از طرف دیگر، رباخوارها دیوانهوار دنبال برهمزدن بازار کسبوکارند. این برای آن است که حتی ادعا میکنند: «خریدوفروش هم دقیقاً مثل رباست!» درحالیکه خدا خریدوفروش را حلال کرده است و ربا را حرام.
هرکس دستور پندآمیزی از طرف خدا به او برسد و از آن بهبعد از کار زشتش دست بردارد، آن دستور شامل گذشتههای او نمیشود؛ البته عاقبت کارش دست خداست. ولی آنهایی که بر ادامۀ آن کار زشت پافشاری کنند، جهنمیاند و آنجا ماندنی.
سوره بقره آیه ۲۷۵
*حـدیث
*💠#دنیا | #امام_علی* عليه السلام
*🔹الدُّنْيَا دَارُ مَمَرٍّ لاَ دَارُ مَقَرٍّ وَ اَلنَّاسُ فِيهَا رَجُلاَنِ رَجُلٌ بَاعَ فِيهَا نَفْسَهُ فَأَوْبَقَهَا وَ رَجُلٌ اِبْتَاعَ نَفْسَهُ فَأَعْتَقَهَا
🔸دنیا دار گذر است نه دار اقامت و مردم در آن دو گروهند: گروهی خود را فروختند و خویش را هلاک کردند و گروهی خود را خریدند و آزاد کردند.
📗#نهج_البلاغه، حکمت133*
─━━━━━─━━━─━━━━━─
#صحیفه_سجادیه 🌹
🍀 اللَّهُم وَ اکفِنِی مَئُونَةَ الِاکتِسَابِ...
خدایا! به دست آوردن روزی با زحمت زیاد را از من بردار...*
📗دعای بیستم صحیفه سجادیه
.
🔅#پندانه
✍ عقلتان را تسلیم کسی نکنید
🔹معلم عزيزی، دوسه باری، چند نفر از ما را برد منزل یکی از عالمان بزرگ.
🔸ما بچهها روی زمين دورش مینشستيم و او با شمايل با نمک و لهجه شيرين آذری، برايمان حرف میزد. بلد بود از اوج فلسفه و معقولات فرود آيد و با يک مشت پسربچۀ سربههوا، ارتباط فكری برقرار كند.
🔹علامه جورابهايش را نشانمان داد و با افتخار تعريف كرد چقدر در رفوی جوراب مهارت دارد. يک ذره منيت نداشت. آدم بود. نور به قبرش ببارد.
🔸یک بار علامه تعریف میکرد که روزی طلبه فلسفهخوانی نزد من آمد تا برخی سوالات بپرسد.
🔹ديدم جوان مستعدیست كه استاد خوبی نداشته. ذهن نقاد و سوالات بديع داشت كه بیپاسخ مانده بود. پاسخها را كه میشنيد، مثل تشنهای بود كه آب خنكی يافته باشد.
🔸خواهش كرد برايش درسی بگويم و من كه ارزش اين آدم را فهميده بودم، پذيرفتم. قرار شد فلان كتاب را نزد من بخواند.
🔹چندی كه گذشت، ديدم فريفته و واله من شده. در ذهنش ابهت و عظمتی يافته بودم كه برايش خطر داشت.
🔸هرچه كردم، اين حالت در او كاسته نشد. میدانستم اين شيفتگی به استقلال فكرش صدمه میزند. تصميم گرفتم فرصت تعليم را قربانی استقلال ضميرش كنم.
🔹روزی كه قرار بود برای درس بيايد، در خانه را نيمباز گذاشتم. دوچرخه فرزندم را برداشتم و در باغچه، شروع به بازی و حركات كودكانه كردم.
🔸ديدمش كه سر ساعت آمد. از كنار در، دقايقی با شگفتی مرا نگريست. با هيجان، بازی را ادامه دادم. در نظرش شكستم. راهش را كشيد و بی یک كلمه، رفت كه رفت.
🔹اینجا که رسید علامه با آنهمه خدمات فكری و فرهنگی به اسلام، گفت:
برای آخرتم به معدودی از اعمالم، اميد دارم. يكی همين دوچرخهبازی آن روز است!
💢 درس استاد آن شب این بود كه دنبال آدمهای بزرگ بگرديد و سعی كنيد دركشان كرده، از وجودشان توشه برگيريد، اما مريد و واله كسی نشويد.
🔺شما انسانيد و ارزشتان به ادراک و استقلال عقلتان است. عقلتان را تعطيل و تسليم كسی نكنيد. آدم كسی نشويد، هر چقدر هم طرف بزرگ باشد.
💢 تکان خوردن پاها در نماز
⁉️ سؤال:
تکان خوردن پاها در نماز، تا چه حد مجاز است؟
✍️ پاسخ:
🔹 به طور کلی بدن نمازگزار در هنگام نماز نباید به گونهای حرکت کند که از حالت نمازگزار خارج شود و همچنین در هنگام قرائت و ذکرهای واجب و نیز ذکرهای مستحبی وارد شده، نباید بدن حرکت کند و اگر عمداً حرکت کند، نماز باطل است و اگر سهوی باشد، باید خواندن را متوقف کرده و بعد از طمأنینه، دوباره مقداری را که در حال حرکت خوانده، بخواند و ادامه دهد؛ بله حرکت دادن دست و انگشتان به صورت مختصر، اشکال ندارد؛ اگر چه احتیاط مستحب آن است که آنها را هم حرکت ندهد.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای
🖇 لینک مطلب:
https://btid.org/fa/news/326077
📎 #احکام_نماز
📎 #واجبات_نماز