💐🌻🌺🌸🌾🍁🌷🌸
👈🌺 اول وقت نماز ازچه موقع تا چه موقعى است؟👇👇
👈🌺 اوقات فضيلت نماز:
1- وقت فضيلت نماز صبح: از طلوع فجر صادق (اذان صبح) است تا هنگامى كه سرخى طرف مشرق آشكار شود (تقريبا تا هنگامى كه ستارگان در آسمان پيداست و هوا هنوز روشن نشده است).
ملاك براى شروع در نماز صبح، طلوع فجر است اگر با شروع اذان و يا تمام شدن اذان علم به دخول وقت پيدا شود مىتوان نماز را شروع نمود. لكن چون نظر منجمين در تشخيص ساعت دقيق طلوع فجر اختلاف دارد احتياط آن است كه تا چند دقيقه پس از اذان نماز صبح را تأخير بياندازيم و ملاك قضا شدن نماز صبح طلوع آفتاب است.
بنابراين وقت نماز صبح از اول طلوع فجر تا طلوع آفتاب است.
2- وقت فضيلت نماز ظهر: از هنگام زوال خورشيد (اذان ظهر) است تا وقتى كه سايه شاخص به اندازه خودش برسد.
وقت مخصوص نماز ظهر از اول ظهر است تا وقتى كه از ظهر به اندازه خواندن نماز ظهر بگذرد و وقت مخصوص نماز عصر موقعى است كه به اندازه خواندن نماز عصر به مغرب وقت باقى مانده باشد كه اگر كسى تا اين زمان نماز ظهرش را نخوانده باشد، نماز ظهر او قضا شده و بايد اول نماز عصر را بخواند و بعد نماز ظهرش را قضا نمايد. و مراد از «مغرب» غايب شدن آفتاب نيست بلكه مراد همان وقت اذان مغرب است يعنى، هنگامى كه سرخى طرف مشرق كه بعد از غروب پيدا مىشود از بالا سر انسان بگذرد.
3- وقت فضيلت نماز عصر: از زمانى آغاز مى شود كه سايه شاخص (چوب يا ميلهاى صاف كه در زمين مسطح به صورت عمود نصب شود) به اندازه خودش برسد (بعد از تمام شدن وقت فضيلت ظهر) تا هنگامى كه سايه به دو برابر خود برسد. حدود 3: 20 ساعت بعد از وقت ظهر.
وقت مخصوص نماز عصر هنگامى است كه به اندازه خواندن چهار ركعت به غروب آفتاب باقى باشد و پايان وقت نماز عصر، غروب آفتاب است.
4- وقت فضيلت نماز مغرب: از هنگام اذان مغرب است تا وقتى كه سرخى در آسمان (در ناحيه مغرب) از بين برود (تقريبا تا هنگامى كه ستارگان بطور كامل آشكار نشده باشند).
هنگام نماز مغرب از وقتى است كه سرخى طرف مشرق (كه بعد از غروب آفتاب پيدا مىشود) از بالاى سر انسان بگذرد. هرگاه به اندازه خواندن سه ركعت نماز به طور معمولى گذشت وقت مخصوص به نماز مغرب گذشته و وارد وقت مشترك بين مغرب و عشا مىشود. اگر كسى تا زمانى كه به اندازه خواندن نماز عشا به نصف شب باقى باشد، نماز مغرب را عمدا نخوانده باشد بايد اول نماز عشا و بعد از آن، نماز مغرب را بخواند و اگر كسى به واسطه عذرى نماز مغرب يا نماز عشا را تا نصف شب نخوانده، بنا بر احتياط واجب بايد تا قبل از اذان صبح بدون اين كه نيت ادا و قضا كند (يعنى فقط به نيت آنچه بر عهده او بوده است قربهالى اللّه) به جا آورد.
5- وقت فضيلت نماز عشا موقعى است كه شفق (سرخى طرف مغرب) از بين برود تا «يك سوم» از شب بگذرد. حدود 2 ساعت بعد از وقت مغرب.
براى شناختن پايان وقت نماز عشا دو روش وجود دارد:
1- شب را از اول غروب تا اذان صبح حساب كنند و نصف نمايند، پايان وقت نماز عشا بدست مى آيد.
2- يازده ساعت و يك ربع (11/ 15) بعد از ظهر شرعى آخر وقت نماز عشا است.
💐💐💐💐💐💐💐💐
🌷کشکول /همراه احکام ومعرف اسلامی در👇👇
https://eitaa.com/Hamrah_Ahkam 👈 ایتا
https://t.me/hamrah_ahkam 👈 تلگرام
https://sapp.ir/hamrah_ahka 👈 سروش
واتساپ👈 https://chat.whatsapp.com/H1q34vvlJNe8cKujRnt3Z7
🌸حداقل برای یک☝️نفر ارسال کنید👆👆
🍁🌾💐🌷🌹🌺🌸🌻🌹
🌺 سلام وعرض ادب به همه عزیزانی که کشکول را دنبال میکنید
🌸 کشکول( احکام؛ معارف اسلامی) 👇👇👇👇
🌺 👈 محتویات کشکول : 1_ هرروز یک آیه همرا با ترجمه وتفسیر کوتا از حجة الاسلام قرائتی _ تصویری با متن
2_ سبک زندگی قرآنی
3_ فرازی ازنهج البلاغه
4_ درس اخلاق امام و دیگران
5_ فرازی از دعای مکارم الاخلاق
6_ احکام ومطالب مناسبتی متنوع دیگر
🌻 اسقبال میکنیم از پیشنهاد
💐💐💐💐💐💐💐💐💐سمام سمام:
کشکول /همراه احکام ومعرف اسلامی در👇👇
https://eitaa.com/Hamrah_Ahkam 👈 ایتا
https://t.me/hamrah_ahkam 👈 تلگرام
https://sapp.ir/hamrah_ahka 👈 سروش
واتساپ👈 https://chat.whatsapp.com/H1q34vvlJNe8cKujRnt3Z7
🥀💐🌸🍁🌾🌷🌻🌻🥀🌺
🥀والصلوة والسلام علی رسول الله وعلی جمیع الانبیاء والمرسلین والشهداء الصدیقین
☀️
💚ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﺍﻣﯿﺮَﺍﻟﻤﺆﻣﻨﯿﻦ☀️
💛ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏِ ﯾﺎ ﻓﺎﻃﻤﺔُ ﺍﻟﺰﻫﺮﺍﺀ☀️
❤️ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎﺣﺴﻦَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﻥِﺍﻟﻤﺠﺘﺒﯽ☀️
💜ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﺣﺴﯿﻦَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﺳﯿﺪَ ﺍﻟﺸﻬﺪﺍﺀ☀️
💙ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﻋﻠﯽَّ ﺑﻦَ ﺍﻟﺤﺴﯿﻦِ ﺯﯾﻦَ ﺍﻟﻌﺎﺑﺪﯾﻦ☀️
💚ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﻣﺤﻤﺪَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﻥِ ﺍﻟﺒﺎﻗﺮ☀️
💛ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﺟﻌﻔﺮَ ﺑﻦَ ﻣﺤﻤﺪٍ ﻥِ ﺍﻟﺼﺎﺩﻕ☀️
❤️ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﻣﻮﺳﯽ ﺑﻦَ ﺟﻌﻔﺮٍ ﻥِ ﺍﻟﮑﺎﻇﻢ☀️
💜ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﻋﻠﯽَّ ﺑﻦَ ﻣﻮﺳَﯽ ﺍﻟﺮﺿَﺎ ﺍﻟﻤُﺮﺗﻀﯽ☀️
💙ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﻣﺤﻤﺪَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﻥِ ﺍﻟﺠﻮﺍﺩ☀️
💚ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﻋﻠﯽَّ ﺑﻦَ ﻣﺤﻤﺪٍ ﻥِ ﺍﻟﻬﺎﺩﯼ☀️
💛ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﺣﺴﻦَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﻥِ ﺍﻟﻌﺴﮑﺮﯼ☀️
❤️السَّلامُ علیکَ یا بقیَّةَ اللهِ یا اباصالحَ المهدی☀️ ✨یاخلیفةَالرَّحمنُ و یا شریکَ القران ایُّها الاِمامَ الاِنسُ و الجّ…
💐🌺🥀🌷🧤🌸🌾🌻
💐🌺🌸🌾🍁🌻🌷🌹
🌺 تقویم شیعه👇👇👇
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
میلادی: Monday - 25 January 2021
قمری: الإثنين، 11 جماد ثاني 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (100 مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (1000 مرتبه)
- یا لطیف (129 مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️2 روز تا وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
💐💐💐💐💐💐💐💐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد قرائتی : تفسیر سوره قصص آیه ۵۶👇👇
🌺 دلایل ایمان حضرت ابوطالب(ع)
🌷🌸🌾🍁🌻🌺💐🌹
🌺بسم اللّه الرحمن الرحیم🌺
دوستان سوره قصص آیه۵۶ به همراه ترجمه،تفسیر و صوت لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا👇👇
👈 آیه۵۶) «إِنَّكَ لَا تَهْدِي مَنْ أَحْبَبْتَ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ يَهْدِي مَنْ يَشَاءُ ۚ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِينَ»
. ... . ... . ..🔹♦️♦️♦️🔹 .. . ... ...
آیه۵۶) در حقيقت، تو هر كه را دوست دارى نمىتوانى راهنمايى كنى، ليكن خداست كه هر كه را بخواهد راهنمايى مىكند، و او به راهيافتگان داناتر است.
... . ... .. . . 🔸🔷🔹🔷🔸 . . .. . ...
تفسیر آیه۵۶) با توجه به این که، در آیات گذشته، سخن از دو گروه در میان بود: گروهى مشرکان لجوج از اهل مکّه ، که هر چند رسول خدا(صلى الله علیه وآله) اصرار براى هدایت آنها داشت، نور ایمان در قلبشان نفوذ نکرد و به عکس، گروهى از اهل کتاب و افراد دوردست، هدایت الهى را پذیرفتند و عاشقانه در راه اسلام پافشارى و ایثار کردند، حتى از مخالفت بستگان و خویشاوندان نزدیک و جاهلان خودخواه، وحشتى به دل راه ندادند.
با توجه به این امور، نخستین آیه مورد بحث، پرده از روى این حقیقت برمى دارد، که تو نمى توانى هر که را دوست دارى هدایت کنى، ولى خداوند هر کس را بخواهد هدایت مى کند، و او از هدایت یافتگان آگاه تر است (إِنَّکَ لاتَهْدِی مَنْ أَحْبَبْتَ وَ لکِنَّ اللّه یَهْدِی مَنْ یَشاءُ وَ هُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِینَ).
او مى داند چه افرادى، لایقِ پذیرش ایمانند، او مى داند چه قلب هائى براى حق مى طپند، او مى داند در چه سرهائى، سوداى عشق خدا است، آرى، او این افرادِ شایسته را خوب مى شناسد و به آنها توفیق مى دهد و لطفش را رفیق راه آنها مى سازد، تا به سوى ایمان رهنمون شوند.
اما تاریک دلانِ زشت سیرتى که در دل با حق دشمنند، و با تمام قدرتشان، به پیکار با فرستادگان خدا برخاسته اند، و از نظر زندگى، آن قدر آلوده و ننگینند که لایق نور ایمان نیستند، خداوند هرگز، چراغِ توفیق را، فرا راه آنها قرار نمى دهد.
بنابراین، منظور از هدایت در اینجا، ارائه طریق نیست، چرا که ارائه طریق، کارِ اصلى پیامبر(صلى الله علیه وآله) است و بدون استثناء، راه را به همه نشان مى دهد، بلکه منظور از هدایت در اینجا، ایصال به مطلوب و رسانیدن به سر منزل مقصود است، این تنها، کار خدا است، که بذر ایمان را در دل ها بپاشد، و کار او هم بى حساب نیست، او به دل هاى آماده نظر مى افکند و این نور آسمانى را بر آنها مى پاشد.
به هر حال، این آیه یک نوع دلدارى براى پیامبر(صلى الله علیه وآله) است که به این واقعیت توجه کند که نه اصرار بر شرک، از ناحیه گروهى از بت پرستان مکّه بى دلیل است، و نه ایمانِ مخلصانه مردم حبشه یا نجران و امثال سلمان ها و بحیراها .
هرگز، از عدمِ ایمانِ گروه اول، نگرانى به خود راه نده، که این نور الهى به سراغ دل هاى آماده مى رود، به آنجا وارد مى شود و خیمه مى زند.
نظیر این مضمون، در آیات قرآن فراوان است:
در آیه ۲۷۲ بقره مى خوانیم: لَیْسَ عَلَیْکَ هُداهُمْ وَ لکِنَّ اللّه یَهْدِی مَنْ یَشاءُ: هدایت آنها بر تو نیست، خدا هر که را بخواهد هدایت مى کند .
و در آیه ۳۷ نحل مى خوانیم: إِنْ تَحْرِصْ عَلى هُداهُمْ فَإِنَّ اللّه لایَهْدِی مَنْ یُضِلُّ: اگر اصرار بر هدایت این گروه داشته باشى، مؤثر نیست، چرا که خدا کسى را که گمراه کرده است، هدایت نمى کند .
و در آیه ۴۳ یونس آمده است: أَ فَأَنْتَ تَهْدِی الْعُمْیَ وَ لَوْ کانُوا لایُبْصِرُونَ: آیا تو مى خواهى نابینایان را هدایت کنى، هر چند چیزى را نمى بینند و حقیقتى را درک نمى کنند ؟!
و بالاخره در آیه ۴ سوره ابراهیم ، به عنوان یک قانون کلى مى فرماید: فَیُضِلُّ اللّه مَنْ یَشاءُ وَ یَهْدِی مَنْ یَشاءُ وَ هُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ: خدا هر کس را بخواهد گمراه مى کند، و هر کس را بخواهد هدایت مى کند، و او عزیز حکیم است .
آخرین جمله آیه اخیر، به خوبى نشان مى دهد که مشیت الهى درباره این دو گروه، بى حساب نیست، بلکه، بر طبقِ حکمت و لیاقت ها، تلاشها و کوششهاى افراد است، تنها بر این اساس است که خدا توفیق هدایت را نصیب گروهى مى کند و یا از گروهى سلب مى نماید.
🌺 تفسیر نمونه
💐💐💐💐💐💐💐💐
🌷کشکول /همراه احکام ومعرف اسلامی در👇👇
https://eitaa.com/Hamrah_Ahkam 👈 ایتا
https://t.me/hamrah_ahkam 👈 تلگرام
https://sapp.ir/hamrah_ahka 👈 سروش
واتساپ👈 https://chat.whatsapp.com/H1q34vvlJNe8cKujRnt3Z7
🌸حداقل برای یک☝️نفر ارسال کنید👆👆
🌷🌸🌾🍁🌻🌺💐🌹
🌺سبک زندگی قرآنی :🌺
🍂 در پدیده های طبیعت، تفکر کنید. 🍂
🔶وهُوَ الَّذِي مَدَّ الأَرْضَ وَجَعَلَ فِيهَا رَوَاسِيَ وَأَنْهَاراً وَمِن كُلِّ الثَّمَرَاتِ جَعَلَ فِيهَا زَوْجَيْنِ اثْنَيْنِ يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهَارَ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ
(رعد/۳)
⚡جهان طبيعت، كلاس درسی است که با تفکر در پدیده های آن، می توان به معارف بسیاری دست یافت:
🍃گستردگى زمين و وجود كوهها در آن، باعث حفظ تعادل زمين و عامل بهره مندى انسان هاست، زيرا كه اگر تمام زمين مسطح يا كوهستانى بود، امكان زندگانى وجود نداشت.
🍃كوهها، منبع ذخيره آب، و نهرها وسيله ى توزيع آب و هر دو زمينه ساز زندگى انسان ها هستند.
🍃توالى و تبادل شب و روز، عامل زندگى است، وگرنه يا همه چيز در اثر حرارت مى سوخت و يا بواسطه ى عدم نور و حرارت پژمرده مى شد و يخ مى زد.
✅خدایا بخاطر این نعمتهای عظیم، تو را شکر می کنیم.
💐💐💐💐💐💐💐💐
🌷🌸🌾🌻🌺🍁💐🌹
🌺نکته ای از دعای مکارم الاخلاق :🌺
🍂 اللّـهُمَّ اجْعَلْ ما يُلْقِي الشَّيْطانُ في رُوْعي مِنَ الَّتمَنّي وَالتَّظَنّي وَالْحَسَدِ، ذِكْراً لِعَظَمَتِكَ، وَتَفَكُّراً في قُدْرَتِكَ، وَتَدْبيراً عَلي عَدُوِّكَ......
⚡خدایا کمکم کن تا:
🍃بجای آرزوهای بیجا و مهم دانستن آمال، عظمت تو را یاد کنم.
🍃بجای این که فکر خود را مشغول ظن و گمان و قضاوت بر اساس حدسیات در مورد دیگران نمایم، در قدرت تو تفکر کنم.
🍃بجای حسادت به دیگران و نقشه کشیدن برای ضربه زدن به اطرافیان، برای از بین بردن دشمنت تدبیر نمایم.
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
🌷🌸🌾🌻🍁💐🌺🌹
🌺نکته ای از زیارت عاشورا :🌺
🍂واَتَقَرَّبُ اِلَي اللهِ، ثُمَّ اِلَيْكُمْ بِمُوالاتِكُمْ وَمُوالاةِ وَلِيِّكُمْ، وَبِالْبَر آئَةِ مِنْ اَعْدآئِكُمْ وَالنّاصِبينَ لَكُمُ الْحَرْبَ، وَبِالْبَر آئَةِ مِنْ اَشْياعِهِمْ وَاَتْباعِهِمْ.....
⚡دوستی با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا، یک ضرورت است، و باعث تقرب به خداست.
🍁کسی که محب و پیرو اهل بیت است، هم باید دوستان اهل بیت را دوست بدارد، و هم باید از دشمنان آنان اعلام برائت نماید.
⭐امام جعفرصادق علیهالسلام:
كَذَبَ مَنِ ادَّعَی مَحَبَّتَنَا وَ لَمْ یَتَبَرَّأْ مِنْ عَدُوِّنَا.
دروغ میگوید کسی که ادعای محبّت ما را میکند ولی از دشمنان ما تبرّی و بیزاری نمیجوید.
🔴بنابراین؛ هم باید دشمنان خدا و اهل بیت را در زمان حاضر، بشناسیم.
وهم باید دشمنی و بیزاری خود را از آنان اعلام نماییم.
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
🌷کشکول /همراه احکام ومعرف اسلامی در👇👇
https://eitaa.com/Hamrah_Ahkam 👈 ایتا
https://t.me/hamrah_ahkam 👈 تلگرام
https://sapp.ir/hamrah_ahka 👈 سروش
واتساپ👈 https://chat.whatsapp.com/H1q34vvlJNe8cKujRnt3Z7
🌸حداقل برای یک☝️نفر ارسال کنید👆👆
🌸🌷🌾🌻🍁🌺💐🌹
🌹 ۳ تکلیف مهم و دشوار مؤمنین 👇👇👇👇
👈 رهبر انقلاب: حضرت باقر سلام الله علیه فرمود سه چیز هست که جزو تکالیف بسیار مهم و دشوار مؤمنین است:
✅منصف و حقمدار باشیم✅
( 1⃣ ) اینکه انسان در قبال دیگران انصاف به خرج بدهد. آنجائی که حق به طرفِ مقابل هست و شما حق ندارید، منصفانه حق را به او بدهید. خودتان را اگر چنانچه موجب کوچک شدن است، زیر پا بگذارید.
✅ کمککار باشیم ✅
( 2⃣ ) مواسات ورزیدن با برادر مؤمن. مواسات با مساوات فرق دارد. مواسات یعنی کمک کردن به برادر مؤمن در همهی امور. کمک فکری، کمک مالی، کمک جسمانی، کمک آبروئی.
✅ به یاد خدا باشیم ✅
( 3⃣ ) در همه حال ذاکر خدای متعال باشد. آنوقت حضرت باقر ذکر را معنا کردهاند: «وقتی که میرود به سمت معصیت، ذکر خدا او را مانع بشود.»
👈 شرح حدیث اخلاقی از حضرت آیت الله امام خامنه ای (مد ظله ال…
💐💐💐💐💐💐💐💐
🌷کشکول /همراه احکام ومعرف اسلامی در👇👇
https://eitaa.com/Hamrah_Ahkam 👈 ایتا
https://t.me/hamrah_ahkam 👈 تلگرام
https://sapp.ir/hamrah_ahka 👈 سروش
واتساپ👈 https://chat.whatsapp.com/H1q34vvlJNe8cKujRnt3Z7
🌸حداقل برای یک☝️نفر ارسال کنید👆👆
🌸🌷🌾🌻🍁💐🌹🌸
🌹 فضيلت نماز اول وقت 👇👇👇👇
👈شارع مقدس اسلام، براى هر نمازى دو وقت قرار داده است: وقت فضيلت، وقت غير فضيلت. آيات و روايات سفارش مى كنند كه: نماز را در وقت فضيلتش بخوانيد. وقت فضيلت هر نماز، مراتبى دارد كه قطعا اول وقت آن از ثواب بيشترى برخوردار است.
مستحب است انسان تا آنجا كه ممكن است بدون عذر شرعى نماز را از اول وقت تأخير نيندازد، (مگر اين كه كارى كه انجام آن شرعا مقدم بر نماز باشد مانند نجات جان يا مال محترم و يا دادن طلب كارى يا امانت مردم يا تطهير مسجدى كه نجس شده) مانع شود و همين طور اگر منتظر برپا شدن جماعت باشد تأخير نماز اشكال ندارد. هر چه به اول وقت نزديكتر باشد ثوابش بيشتر است و انتهاى وقت فضيلت به شرح زير است.
💐💐💐💐💐💐💐💐
🌺🌾🌷🌻🌸🍁💐🌹
🌹 چه فرقى بين نماز اول وقت و غير اول وقت وجود دارد تا ما به خاطر آن خودمان را مقيد به رعايت اين مساله بكنيم؟👇👇👇👇
👈 به طور طبيعى هر كارى زمانى ويژه دارد كه در صورت تحقق يافتن در آن زمان، داراى تأثير بيشتر و مناسب تر خواهد بود. براى مثال- خوردن داروى مسكن براى التيام درد زمان خاصى مى طلبد- اگردر شرايط و فرصت مناسب خودش باشد، بسيار آرامش بخش و مفيد خواهد بود ولى اگر در زمان و شرايط خاص تنظيم شده آن مصرف نشود انسان با مشكل مواجه خواد شد. لذا رسول خدا (صلى الله عليه وآله) فرموده اند: «الْأُمُورُ مَرْهُونَهٌ بِأَوْقَاتِهَا».(1) (كارها در گرو زمان و فرصت خاص خويشند.»
اوقات نماز نيز فرصت هايى هستند كه نوعاً مناسبترين شرايط براى نماز است از همين رو نماز خواندن در آن اوقات نشاط آور، انرژى بخش و داراى تأثيرات ويژه است. مثلاً در مورد نماز ظهر از امام صادق (عليه السلام) نقل شده: «إِذَا زَالَتِ الشَّمْسُ فُتِّحَتْ أَبْوَابُ السَّمَاءِ وَ هَبَّتِ الرِّياحُ وَ نَظَرَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَى خَلْقِه).(2) (به هنگام ظهر درهاى آسمان گشوده مى شود و بادهاى (رحمت) وزيده مى شود و خداوند به مخلوقاتش نظر مى كند» كه در مورد بقيه نمازها نيز به همين صورت است.(3).
با توجه به همين مساله است كه در احاديث معصومين (عليهم السلام) براى خواندن نماز اول وقت اهميت فراوانى قائل و نسبت به آن تاكيد فراوانى شده است.
امير المؤمنين (عليه السلام) فرموده اند: «هيچ عمل و طاعتى نزد خداى با عزت و جلال از نماز محبوبتر نيست، پس هيچ چيز از امور دنيا از بجا آوردن نماز در وقتهايش شما را مشغول نگرداند، زيرا خداوند با عزت و جلال جماعت و گروهى را مذمت كرده و فرموده: الَّذِينَ هُمْ عَنْ صَلاتِهِمْ ساهُونَ (كسانى كه از نمازشان غفلت ميورزند يعنى وقتهاى آن را سبك مى شمارند)..(4)
درجاى ديگر امام صادق (عليه السلام) تفاوت نماز اول وقت با آخر وقت را چنين بيان داشته اند: «فَضْلُ الْوَقْتِ الْأَوَّلِ عَلَى الْأَخِيرِ كَفَضْلِ الآْخِرَهِ عَلَى الدُّنْيا».(5) (فضيلت اول وقت بر آخر آن همانند فضيلتى است كه آخرت بر دنيا دارد.»
اهميت اين مساله زمانى به اوج خود مى رسد كه از سوى ائمه (عليهم السلام) خواندن نماز اول وقت به عنوان يكى از علائم شيعه مطرح مى گردد:
امام صادق (عليه السلام) فرموده اند: «امْتَحِنُوا شِيعَتَنَا عِنْدَ مَوَاقِيتِ الصَّلَوَاتِ كَيفَ مُحَافَظَتُهُمْ عَلَيهَا».(6) (شيعيان ما را در اوقات نماز آزمايش كنيد كه چگونه بر خواندن نماز خود در موعد مقرر محافظت كنند.»
(1) بحار الأنوار، ج 74، ص. 166
000 (2) وسائل الشيعه، ج 7، ص. 66
000 (3) مجتبى كلباسى، انتشارات ستاد اقامه نماز، 1388، نهم، ص. 89
000 (4) وسائل الشيعه ج 4 ص. 113
000 (5) ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص. 36
000 (6) بحار الأنوار، ج 65، ص. 149
💐💐💐💐💐💐💐💐
🌷کشکول /همراه احکام ومعرف اسلامی در👇👇
https://eitaa.com/Hamrah_Ahkam 👈 ایتا
https://t.me/hamrah_ahkam 👈 تلگرام
https://sapp.ir/hamrah_ahka 👈 سروش
واتساپ👈 https://chat.whatsapp.com/H1q34vvlJNe8cKujRnt3Z7
🌸حداقل برای یک☝️نفر ارسال کنید👆👆
🌺 تقویم شیعه👇👇👇
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۰۷ بهمن ۱۳۹۹
میلادی: Tuesday - 26 January 2021
قمری: الثلاثاء، 12 جماد ثاني 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (100 مرتبه)
- یا الله یا رحمان (1000 مرتبه)
- یا قابض (903 مرتبه) برای رسیدن به حاجت
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹حرکت سپاه مسلمانان به سمت خیبر، 7ه-ق
📆 روزشمار:
▪️1 روز تا وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
🌹🌷💐🌾🎋🍁🌺🌸
🥀💐🌸🍁🌾🌷🌻🌻🥀🌺
🥀والصلوة والسلام علی رسول الله وعلی جمیع الانبیاء والمرسلین والشهداء الصدیقین
☀️
💚ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﺍﻣﯿﺮَﺍﻟﻤﺆﻣﻨﯿﻦ☀️
💛ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏِ ﯾﺎ ﻓﺎﻃﻤﺔُ ﺍﻟﺰﻫﺮﺍﺀ☀️
❤️ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎﺣﺴﻦَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﻥِﺍﻟﻤﺠﺘﺒﯽ☀️
💜ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﺣﺴﯿﻦَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﺳﯿﺪَ ﺍﻟﺸﻬﺪﺍﺀ☀️
💙ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﻋﻠﯽَّ ﺑﻦَ ﺍﻟﺤﺴﯿﻦِ ﺯﯾﻦَ ﺍﻟﻌﺎﺑﺪﯾﻦ☀️
💚ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﻣﺤﻤﺪَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﻥِ ﺍﻟﺒﺎﻗﺮ☀️
💛ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﺟﻌﻔﺮَ ﺑﻦَ ﻣﺤﻤﺪٍ ﻥِ ﺍﻟﺼﺎﺩﻕ☀️
❤️ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﻣﻮﺳﯽ ﺑﻦَ ﺟﻌﻔﺮٍ ﻥِ ﺍﻟﮑﺎﻇﻢ☀️
💜ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﻋﻠﯽَّ ﺑﻦَ ﻣﻮﺳَﯽ ﺍﻟﺮﺿَﺎ ﺍﻟﻤُﺮﺗﻀﯽ☀️
💙ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﻣﺤﻤﺪَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﻥِ ﺍﻟﺠﻮﺍﺩ☀️
💚ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﻋﻠﯽَّ ﺑﻦَ ﻣﺤﻤﺪٍ ﻥِ ﺍﻟﻬﺎﺩﯼ☀️
💛ﺍﻟﺴﻼﻡ ﻋﻠﯿﮏَ ﯾﺎ ﺣﺴﻦَ ﺑﻦَ ﻋﻠﯽٍ ﻥِ ﺍﻟﻌﺴﮑﺮﯼ☀️
❤️السَّلامُ علیکَ یا بقیَّةَ اللهِ یا اباصالحَ المهدی☀️ ✨یاخلیفةَالرَّحمنُ و یا شریکَ القران ایُّها الاِمامَ الاِنسُ و الجّ…
💐🌺🥀🌷🧤🌸🌾🌻
🍀🌹 🌸🌷🌺 🌹🍀
بسم اللّه الرحمن الرحیم
دوستان سوره فاطر آیه۸ به همراه ترجمه، تفسیر لطفا پس از خواندن نشر دهید. التماس دعا
.~~~~~~~~.
آیه۸} «أَفَمَنْ زُيِّنَ لَهُ سُوءُ عَمَلِهِ فَرَآهُ حَسَنًا ۖ فَإِنَّ اللَّهَ يُضِلُّ مَنْ يَشَاءُ وَيَهْدِي مَنْ يَشَاءُ ۖ فَلَا تَذْهَبْ نَفْسُكَ عَلَيْهِمْ حَسَرَاتٍ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِمَا يَصْنَعُونَ»
.🌹.
آیه۸}آيا آن كس كه زشتى كردارش براى او آراسته شده و آن را زيبا مىبيند [مانند مؤمن نيكوكار است]؟ خداست كه هر كه را بخواهد بىراه مىگذارد و هر كه را بخواهد هدايت مىكند. پس مبادا به سبب حسرتها[ى گوناگون] بر آنان، جانت [از كف ]برود؛ قطعاً خدا به آنچه مىكنند داناست.
.~~~~~~~~.
تفسیر آیه۸} گفتار و کردار پاک و صالح به سوى خدا مى رود!
از آنجا که در آیات گذشته، مردم به دو گروه تقسیم شدند گروهى مؤمن و گروهى کافر یا گروهى حزب اللّه و دشمن شیطان و گروهى پیروان و حزب او ، در نخستین آیه مورد بحث، یکى از ویژگیهاى مهم این دو گروه را که در واقع سرچشمه سایر برنامه هاى آنها است بیان کرده، مى گوید: آیا کسى که زشتى عملش در نظر او زینت داده شده، و آن را زیبا مى بیند، همانند کسى است که واقعیات را آنگونه که هست، زشت و زیبا درک مى کند ؟ (أَ فَمَنْ زُیِّنَ لَهُ سُوءُ عَمَلِهِ فَرَآهُ حَسَناً).
در حقیقت، این مسأله کلید همه بدبختى هاى اقوام گمراه و لجوج است، که اعمال زشتشان به خاطر هماهنگ بودن با شهوات و قلبهاى سیاهشان در نظرشان زیباست.
بدیهى است، چنین کسى، نه موعظه اى را پذیرا مى شود، نه آمادگى براى شنیدن انتقاد دارد، و نه هرگز حاضر است مسیر خود را تغییر دهد.
نه پیرامون اعمال خویش به تجزیه و تحلیل مى پردازد، و نه از عواقب آن بیمناک است.
و از آن بالاتر، هنگامى که سخن از زشتى و زیبائى به میان آید، مرجع ضمیر را در زیبائیها خودشان مى دانند، و در زشتیها مؤمنان راستین را! واى بسا کفار لجوج، هنگامى که آیات گذشته را درباره حزب شیطان و سرنوشت دردناکشان شنیدند، آن را بر مؤمنان راستین تطبیق کردند، و خود را مصداق حزب اللّه شمردند!
و این مصیبت و فاجعه اى است بسیار بزرگ.
اما چه کسى اعمال سوء بدکاران را در نظرشان جلوه مى دهد؟ خداوند؟ یا هواى نفس؟ و یا شیطان؟
بدون شک عامل اصلى، هواى نفس و شیطان است، اما چون خدا این اثر را در اعمال آنها آفریده، مى توان آن را به خدا نسبت داد، زیرا انسانها هنگامى که گناهى را مرتکب مى شوند، در آغاز که فطرتشان پاک و وجدانشان بیدار و عقلشان واقع بین است، از عمل خود ناراحت مى شوند، اما هر قدر آن را تکرار مى کنند از ناراحتى آنها کاسته مى شود.
تدریجاً به مرحله بى تفاوتى مى رسند، و اگر باز هم تکرار کنند زشتیها در نظرشان زیبا مى شود، تا آنجا که آن را از افتخارات و فضائل خویش مى پندارند، در حالى که در منجلاب بدبختى غوطهور شده اند.
جالب این که: قرآن، هنگامى که: این سؤال را مطرح مى کند: آیا کسى که زشتى عملش در نظرش تزیین شده، و آن را زیبا مى بیند... نقطه مقابل آن را صریحاً ذکر نمى کند، گوئى مى خواهد: به شنونده مجال وسیعى بدهد: امور مختلفى را که مى تواند، نقطه مقابل باشد، در نظر خویش مجسم کند و بیشتر و بیشتر بفهمد، گوئى مى خواهد بگوید: آیا چنین کسى همانند افراد واقع بین است؟!...
آیا چنین کسى، همانند پاکدلانى است که همیشه به محاسبه نفس خویش مشغولند؟...
آیا چنین کسى امید نجات براى او هست؟
سپس، قرآن به بیان علت تفاوت این دو گروه پرداخته، مى افزاید: خداوند هر کس را بخواهد گمراه مى کند، و هر کس را بخواهد هدایت مى نماید (فَإِنَّ اللّهَ یُضِلُّ مَنْ یَشاءُ وَ یَهْدِی مَنْ یَشاءُ).
اگر گروه اول، اعمال زشتشان در نظرشان تزئین شده، این نتیجه اضلال الهى است، اوست که این خاصیت را در تکرار اعمال زشت قرار داده، که نفس انسان به آن خو مى گیرد و عادت مى کند، و همرنگ و هماهنگ آن مى شود.
و اوست که به مؤمنان پاکدل چشمانى نافذ و بینا، و گوشهائى شنوا براى درک حقایق آن چنان که هست، مى بخشد.
ادامه تفسیر:👇👇👇