💥 آگاه باشید
وظایف اصلی نمایندگان مجلس شورای اسلامی قانونگذاری و نظارت است.
وظایف قانونگذاری:
مهمترین و اصلیترین وظیفه مجلس، همان قانونگذاری در عموم مسائل در حدود مقرر قانون اساسی است، شامل بررسی و تصویب طرحهای قانونی خود نمایندگان، لوایح قانونی هیاُت دولت و طرحهای مصوب شورای عالی استانها، صورت میپذیرد؛ اصل ۷۱
بررسی طرحها و لوایح؛ اصل ۸۵
شرح و تفسیر قوانین عادی؛ اصل ۷۳
وضع آییننامه داخلی مجلس که شیوه کار مجلس را مشخص کند؛ اصل ۶۵
حق تصویب رجوع به همهپرسی در مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی؛ اصل ۵۹
تصویب عهدنامهها، مقاولهنامهها، قراردادها و موافقتنامههای بینالمللی؛ اصل ۷۷
تصویب هرگونه تغییر در خطوط مرزی به صورت اصلاحات جزئی با رعایت مصالح عمومی؛ اصل ۷۸
تصویب برقراری حکومت نظامی توسط دولت در حالت جنگ و شرایط اضطراری؛ اصل ۷۹
تصویب انتقال بناها و اموال دولتی که از نفایس ملی باشد به غیر، آن هم در صورتی که از نفایس منحصربهفرد نباشد؛ اصل ۸۳
تصویب توقف انتخابات در زمان جنگ و اشغال نظامی کشور، در بخشی از کشور یا تمامی آن، برای مدت معین؛ شرایط مذکور در اصل ۶۸
انتخاب ۱۰ نفر به عنوان شورای بازنگری در قانون اساسی؛ اصل ۱۷۷
وظایف نظارتی:
بررسی و دادن راُی اعتماد به وزیرهای پیشنهادی؛ اصل ۸۷
حق سوُال از رییس جمهور یا وزیران درباره وظایف آنها؛ اصل ۸۸
حق تذکر کتبی؛ ماده ۱۹۲ آییننامه داخلی
استیضاح رییسجمهور یا وزیران؛ اصل ۸۹
حق تحقیق و تفحص؛ اصل ۷۶
رسیدگی به شکایتهای وارده درباره طرز کار مجلس یا قوهمجریه یا قوهقضاییه؛ اصل ۹۰
هر نماینده در برابر تمام ملت مسئول است، و حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی اطهارنظر کند؛ اصل ۸۴
نظارت بر اجرای بودجه سالانه کشور؛ اصلهای ۵۴ و ۵۵
تطبیق مصوبات هیاُت دولت با قانون؛ اصل ۱۳۸
صلح دعاوی راجعبه اموال عمومی و دولتی یا ارجاع آن به داوری در مواردی که طرف دعوا، خارجی نباشد و نیز موارد مهم داخلی، منوط به تصویب مجلس است؛ اصل ۱۳۹
گرفتن یا دادن وام با کمکهای بدون عوض داخلی و خارجی از طرف دولت، باید به تصویب مجلس برسد؛ اصل ۸۰
تصویب استخدام کارشناسات خارجی در موارد ضروری؛ اصل ۸۲
انتخاب ۶ نفر از حقوقدانهای شورای نگهبان پس از پیشنهاد رییس قوه قضاییه؛ اصل ۹۱
انتخاب ۲ عضو از ۶ عضو شورای نظارت بر صدا و سیما؛ اصل ۱۷۵
بنابراین، جایگاه مجلس شورای اسلامی در دو بعد قانونگذاری و نظارت، بسیار رفیع است و عموم نمایندگان در برنامهریزی و سیاستگذاریهای کلان جامعه از قدرت لازم برخوردارند. احاطه بر مسائل کلان مملکتی، برخورداری از هوش، ذکاوت و درایت سیاسی، قوه تشخیص بالا، قدرت تجزیه و تحلیل مسائل، حوصله، توانایی و سواد جستجو، دستیابی و مطالعه اطلاعات، به همراه مشاوران انقلابی، خوشفکر، با درایت و صاحبنظر، از ویژگیهایی است که انتظار میرود در یک نماینده مجلس در حد قابل قبول وجود داشته باشد. در صورتی که چند ویژگی مذکور در یک نماینده نباشد، تمرکز روی وظایف محوله کمرنگ شده و نماینده از وظایف اصلی خود منحرف و چه بسا به اموری سطح پایین و دور از شأن والای نمایندگی سوق داده شود. چنین نمایندهای که به هر دلیل از جمله عدمتوانایی و عدمتوجه به مسائل کلان کشوری از انجام وظایف خود عدول میکند، در صورتی که کمی منصف باشد، آرایش به مسائل مطرح شده در مجلس از حد ممتنع فراتر و فروتر نخواهدرفت و اگر هم موافقت و موافقی باشد، غیرآگاهانه و همسو با های و هوی موجود در مجلس و تحت تأثیر لابیگریهای داخل و خارج از آن خواهدبود. چه بسا بعد از چندی مسائل مطرح شده از دایره محفوظات ذهنی نماینده خارج و برخلاف رأی داده شده فراموش شده، ممکن است حتی به انتقاد از آن بنشیند.
لذا برای انتخاب اصلح، عملکرد یک نماینده را در این امور بسنجید، در طرحها، قانونها و استضیاحها، نه امور اجرایی! که ارتباطی با وظیفه یک نماینده ندارد!
#حزب_الله_الیگودرز
ایتا
http://eitaa.com/joinchat/1963261986Cc9c2162039
تلگرام
https://t.me/joinchat/AAAAAFQ3OlkotZUT4OKDiQ
وظیفه نماینده مجلس چه نیست؟
واقعیت این است که وظایف حوزه بومی نمایندگی یک نماینده به صورت قوانینی نانوشته و فاقد چارجوب مشخص و خارج از محدوده تعیین شده در قانون است. از این رو، هر نماینده به تشخیص خود در ایفای نقش در حوزه انتخابیاش، اقدام میکند. نماینده مجلس اختیار اجرایی ندارد و در حوزه انتخابیه نیز وظیفهاش نظارتی است، مثل نظارت بر نحوه اجرای قانون و مصوبات و بودجه در حوزه انتخابیه که می تواند ضعف مسئولین بومی را به مقامات عالی گزارش دهد. مردمان یک منطقه به نمایندگی از خودشان یک نفر را انتخاب میکنند تا حرف، مشکلات، کاستیها را به عنوان منتخب مردم و امین مردم به گوش مراجع بالاتر برسانند و در کنار آن پیگیر خواستههای بر حق مردم و منطقه باشد.
نماینده مجلس باید بیعدالتیهای احتمالی را در سطح منطقه را پیگیری و از حق و حقوق مردم در حوزه انتخابیه خود با هدف اجرای هر چه بیشتر عدالت دفاع کرده و با تلاش و کوشش مضاعف از بیعدالتی و حقکشی نسبت به حقوق حق مردم جلوگیری کند. معرفی شاخصها، توانمندیها، ظرفیت موجود از نظر کمی و کیفی به مسؤولان عالی کشوری و استانی، توسط نماینده میتواند یکی از مصداق های نظارت بر اجرای قانون باشد.
۱. وظیفه نماینده دخالت در اجرا نیست!
بسیاری از مردم و گاه خود نمایندهها امور اجرایی در حوزه انتخابی مربوطه را جزء وظایف نماینده مجلس میدانند، در حالی که این وظایف عمدتاً بر عهده دستگاه های دولتی و قوهمجریه میباشد. هنگامی که نمایندگان مجلس در محافل عمومی حضور مییابند مردم تقاضای رفع معضلات شهری و معیشتی را دارند، گاه
تمام نارساییهای شهرستان را از عملکرد نماینده میبینند، در حالی که پرداختن به این مسائل از حیطه وظایف نمایندگان مجلس خارج است. نماینده مجلس در مقام وکیل مردم موظف به نظارت بر اجرای این امور در منطقه و کشور است و حق دخالت در اجرا را ندارد. سرمایهگذاری، ایجاد کارخانجات تولیدی، تعویض و نصب مدیران دستگاه های دولتی، ایجاد اشتغال، رفع معضل بیکاری، ارائه خدمات از قبیل آب، جاده، برق، گاز، تلفن و غیره از وظایف قوه مجریه و نماینده عالی دولت در شهرستان یا استان است.
۲. نماینده واسطه مردم و دستگاه های اجرایی نیست!
نمایندهای که واسطه مردم و دستگاه اجرایی شود به جای وظیفه تصویب قانون و نظارت بر حسن اجرای آن خود وسیله دور زدن قانون و عدم اجرای آن میشود. کار نماینده مجلس رفع مشکلات شخصی یکایک موکلان نیست. نیازهای موردی مردم که میتواند با روش های غیرعوام فریبانه و نظارتی به صورتی گستردهتر و موثرتر مرتفع شود، به صورتی وقتگیر و مورد به مورد با انبوهی از نامه نگاریها انجام و جالب این است که هر چه بیشتر نظر مردم ناآگاه از وظایف نمایندگی را جلب میکند.
۳. نماینده حق دخالت در عزل و انتصابات را ندارد!
نماینده حق سفارش خودیها و اهالی ستاد برای انتصابات ندارد مگر اینکه از وی استعلام کنند و ایشان فردی را نه بخاطر ستادی بودن بلکه بخاطر لایق بودن، چه بسا ستادی هم باشد سفارش کند، اما نباید تاُکید کند یا تحمیل کند. نماینده خود را چه به حق و چه ناحق، در عزل و انتصابات شهری به صورت مستقیم و غیرمستقیم درگیر نکند. شاید تصور و نیت برخی نمایندگان کمک به مجموعه برای برخورداری از مدیری شایسته و توانمند است، در حالی که به لحاظ محدودیت دایره دید و شناخت از افراد به ستاد و پیرامون، خود به خود انتصابات جناحی را دامن زده و همین نوع انتصاب دلیلی میشود که نماینده نتواند مدیر انتصابی را مورد بازخواست جدی قرار دهد. عملکرد منفی مدیر نیز به وجهه نماینده آسیب خواهد زد. اما در صورتی که در انتصابات شایستهسالاری و نظرات داخل مجموعهای یا نهاد مافوق آن مدنظر باشد، بازخواست و نظارت از سوی نماینده با سهولت امکان پذیر شده و در برکناریها و عزلهای احتمالی هم ملاحظهای در کار نخواهد بود. ضمن این که نماینده به این شکل قدرت خود را نیز به رخ کشیده و در اذهان عمومی نه به عنوان یک دخالتگر بلکه به عنوان یک نجاتگر تصویر خواهد شد.
۴. نماینده شفاعت کننده نیست!
نماینده نباید به عنوان یک شفاعت کننده عمل کند که اگر به عنوان مثال درخواستی از شخصی توسط ارگانی اجابت نشد، در نقش یک پدر توصیهگر وارد عمل شده و به حل مشکل به صورت موردی بپردازد. به عبارت دیگر، نمایندگان نباید خود را در حد واسطه بین بانک ها، نهادها و ارگانها و مردم تنزل دهند. بلکه در صورتی که آشفتگی و بیقانونی خاصی مشاهده شده و یا نیاز به خدمات خاصی از سوی یک نهاد به شهروندان وجود دارد، با نظارت بر عملکرد مدیران به اصلاح فراگیر و نه موردی، امور در حوزه مربوطه پرداخته و به این شکل به بهبود امور شهری و برطرف نمودن نیازهای عموم شهروندان کمک کنند. به عبارت دیگر نباید تنها مسیر اجابت درخواستهای قانونی و غیرقانونی، نباید شفاعت نماینده باشد. با نهادینه شدن این مسیر، مسوُولین
نهادها نیز نمیتوانند مدیریت درستی بر مجموعه خود داشته و شهر میشود پر از مدیران کتف بسته ای که برای حفظ میز مدیریتی هر نوع بیقانونی را به جان میخرند.
۵. در نهایت، در صورتی که نماینده ای بیش از حد در امور مربوط و نامربوط حوزه انتخابی خود را درگیر کند، تبعاً در انجام وظایف اصلی خود دچار انحراف خواهدشد و بلعکس اگر توجه، علاقه و احاطه به مسائل کشوری در وی کم باشد به سمت کارهای بومی و البته گاه سطح پایین روی خواهد آورد. بنابراین، درگیری نماینده با مسائل بومی نباید طوری باشد که یک، انحراف از وظایف نمایندگی اتفاق بیافتد، دو، باعث عدم تمرکز روی وظایف اصلی بشود سه، به حرکتهای پوپولیستی(عوام فریبانه) برای جلب آرای مردم برای دوره بعد تبدیل بشود و چهار، در مدیریت شهری اختلال ایجاد کند و این جاست که جایگاه نمایندگی افول میکند.
#حزب_الله_الیگودرز
ایتا
http://eitaa.com/joinchat/1963261986Cc9c2162039
تلگرام
https://t.me/joinchat/AAAAAFQ3OlkotZUT4OKDiQ
✅شاخص انتخابات 4⃣1⃣
#امام_خامنه_ای : مرز کمرنگ با دشمن
🇮🇷 شاخص انتخابات از دیدگاه امامین انقلاب
✅همه در کانال👇
#حزب_الله_الیگودرز
ایتا👇
http://eitaa.com/joinchat/1963261986Cc9c2162039
تلگرام👇
https://t.me/joinchat/AAAAAFQ3Olm5c-_FmcOBRA
هدایت شده از قم خبر
💠بسم الله الرحمن الرحیم
🔰با عرض سلام و احترام خدمت همه مخاطبین کانال و همشهریان گرامی این
کانال جهت بصیرت افزایی بین عموم مردم
✅همگرایی بین امت حزب الله ایجاد شده.
✅لازم به ذکر است که ⛔️وابستگی به هیچ جناحی نداریم.
نه 🚫 #اصولگرایی
نه 🚫 #اصلاح_طلبی
#انقلابی و #صریح خواهیم بود ان شاءالله شما ما را در این امر یاری کنید.
⛔️با انتقادات و پیشنهادات و... نگذارید محافظه کار شویم⛔️
🔰مطالب کانال #حزب_الله_الیگودرز در زمینه های مختلف از جمله
#اخبار
#تحلیل
#اطلاعات
#تریبون_انقلاب
#مبارزه_با_فتنه
#مبارزه_با_فساد
در سطح کشور، استان و شهرستان خواهد بود ان شاءالله.
📍آدرس کانال #حزب_الله_الیگودرز 👇
@Hezbollah_aligudarz
💠بسم الله الرحمن الرحیم💠
🟡با عرض سلام و ادب و احترام خدمت همه عزیزان همشهری
🔰با توفیق خداوند متعال کانال حزب الله الیگودرز بعد از مدتی دوباره شروع به فعالیت کرد.
🔸️لطفا ما را همراهی و همایت کنید🔸️
🚫لازم به ذکر است این کانال وابسته به هیچ مجموعه و حزب و گروهی نمی باشد 🚫
🔸️ در این کانال تلاش می کنیم به بصیرت افزایی، رفع مشکلات مردم و پیش برد اهداف انقلاب در کشور، استان لرستان و شهرستان الیگودرز بپردازیم.
#حزب_الله_الیگودرز👇🏻
@Hezbollah_aligudarz
https://eitaa.com/joinchat/1963261986Cc9c2162039
May 11