osulefegh-bayad-ghabl-v-mostaghel-az-fegh-ghande-shavad@almorsalat.mp3
3.34M
#راه_و_رسم_طلبگی
🔉🔉 #بشنوید
💢چرا علم اصول را باید مستقل از علم فقه و قبل از آن فراگرفت؟
🔰استاد علی فرحانی
🔸🔸🔸🔸🔸
🔘برخی معتقدند که نیاز نیست که علم اصول، مستقل از علم فقه خوانده شود، بلکه می توان مباحث مورد نیاز علم اصول را در ضمن فقه مورد بررسی قرار داد.
🔘استاد در این صوت تبیین می کنند که چرا لازم است که قبل از وارد شدن در مباحث فقهی، علم اصول را فراگرفت و در آن مبانی مورد نیاز را اخذ کرد و سپس وارد در فقه شد.
🔸🔸🔸🔸🔸
📌بخشی از جلسه دوم تدریس مکاسب، مبحث اجازه و رد، ۹۸/۶/۲۵، مدرسه فقهی امیرالمومنین (ع)
#اصول #فقه
#پای_درس_استاد
🌐 المرسلات، از مقدمات تا اجتهاد
@almorsalat
@Hoseinmehrali
#سفرنامه_اربعین
✅قسمت هشتم:
حرم العباس (علیه السلام)
براي حضرت ابوالفضل (علیه السلام) درنزد خداوند تبارک وتعالي، مقام شامخي است که همه شهيدان در روز قيامت به حال او غبطه مي خورند.
(امام سجاد علیه السلام)
(بحارالانوار، ج22،ص274)
🖋وقتی به محل اسکان در شهر کربلا رسیدیم، در اثر پیاده روی ها و معطلی ها و گرمای هوا و ... بسیار خسته بودیم و بعضا عرق سوز هم شده بودیم.
با این که طبق روایات برای زیارت امام حسین (علیه السلام)، همان طور غبار آلود و ژولیده می توان مشرف شد، ولی از شدت عرق سوز تصمیم گرفتیم ابتدا غسل زیارت کنیم تا سر حال تر مشرف شویم و بعلاوه بتوانیم زیارت جامعه کبیره را (که شرط آن غسل زیارت است) بخوانیم.
معمولا ابتدا به زیارت حرم مطهر حضرت عباس بن علی بن ابی طالب (علیه السلام) می رفتم ولی این دفعه ابتدا به زیارت حرم مطهر سیدالشهدا علیه السلام رفتم و با توجه به گرفتگی عضلات و کوفتگی بدن زیاد نماندم تا بتوان در حرم مطهر حضرت عباس (علیه السلام) بیشتر بمانم چرا که قضیه عجیبی از سر موفقیت های مرحوم آیت الله قاضی شنیده بودم که خلاصه آن چنین است:
ایشان پس از سال ها مراقبه و محاسبه و مشارطه و دقت در انجام واجبات و ترک محرمات، بسیار محزون و دل شکسته بود که چرا هیچ علامتی بر توفیق و تقرب وجود ندارد.
یک روز پس از زیارت مختصر حرم مطهر قمر بنی هاشم (علیه السلام)، با همان حال محزون و دل شکسته، به سمت بین الحرمین روانه می شود تا زودتر به زیارت حرم مطهر حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام نائل شود.
ناگهان صدایی می رسد که چرا عجله می کنی. هر چه می خواهی از مقامات معنوی و... در حرم العباس (علیه السلام) به آن خواهی رسید لذا باید برگردی و در همان جا متوسل شوی و الحاح و پافشاری کنی.
ایشان بلافاصله برمی گردد و به مقام والا و مطهر حضرت عباس (علیه السلام) متوسل می شود و آن قدر اشک می ریزد که بیهوش می شود.
وقتی به هوش می آید، متوجه می شود که چیز هایی می بیند که قبلا نمی دیده است و چیز هایی می شنود که قبلا نمی شنیده است و...
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
#سفرنامه_اربعین
✅قسمت نهم:
وداع با کربلا
🔆قـالَ أَبُوعَـبدِاللّه (عليه السلام):
لَوْ أَنَّ أَحَدَكُمْ حَجَّ دَهْرَهُ ثُمَّ لَمْ يَـزُرِالْحُسَـيْن بْنَ عَلِىٍّ عليه السلام لَكانَ تارِكا حَقّا مِنْ حُقُوقِ رَسُولِ اللّه صلي الله عليه و آله لاِن حَقَّ الْحُسَيْنِ عليه السلام فَريضَةٌ مِنَ اللّه تَعـالى، واجِبَـةٌ عَـلى كُلِّ مُسْـلِمٍ.
🔅امام صادق (عليه السلام) فرمود:
اگر يكى از شما تمـام عمرش را احرام حج بندد، امّا امام حسين (عليه السلام) را زيـارت نكند، قطعا حقّى از حقوق رسول خدا (صلي الله عليه و آله) را ترك كرده است، چرا كه حق حسين (عليه السلام) فريضـه اى است الهى و بر هر مسلمانى واجب و لازم است.
(وسائل الشيعه، ج10، ص333)
🖋صبح روز جمعه، بلافاصله پس از نماز جماعت صبح، قرار شد یک مجلس عزاداری و روضه برگزار کنیم و راهی نجف اشرف شویم.
دو سه نفر از دوستان مداح و روضه خوان، سنگ تموم گذاشتند و حسابی به فیض رساندند.
احتیاطا و به نیت رجا زیارت اربعین را هم خواندیم تا اگر به هر دلیل تا روز اربعین توفیق یا حیات یا ... نبود، به واجب عقلی زیارت اربعین امسال عمل کرده باشیم.
البته زیارت اربعین شرعا مستحب موکد است نه واجب، ولی عقل سلیم حکم می کند که زیارت اربعین واجب عقلی است و از ضروریات زندگی شیعیان است.
پس از اتمام مجلس روضه، شیعیان مخلص عراقی برایمان صبحانه آوردند و سفره احسان روضه سیدالشهدا (علیه السلام) پهن شد.
ساک ها و کوله پشتی ها را با هماهنگی مسئولین آن جا ، در همان محل اسکان قرار دادیم تا برای عزیمت به نجف اشرف و سپس پیاده روی تا کربلا، سبک بار باشیم.
برخی گفتند به وسائل داخل کیفمان در نجف اشرف و نیز مسیر پیاده روی نیاز داریم لذا کوله پشتی یا برخی وسائل خود را در آن جا نگذاشتند ولی بعدا پشیمان شدند چون سنگینی آن بسیار اذیت کننده بود.
مسیر طولانی را تا گاراژ کربلا رفتیم تا ماشین برای نجف پیدا کردیم. قیمت های مختلفی می گفتند، ولی کرایه کربلا تا نجف چهار هزار دینار بود.
هر طوری بود سوار ماشین شدیم و راهی شهر عشق شدیم...
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
#سفرنامه_اربعین
✅قسمت دهم:
ورود به شهر نجف اشرف
🔆روی عن امیرالمؤمنین على (عليه السلام):
جالِسِ الْعُلَماءَ يَزْدَدْ عِلْمُكَ وَ يَحْسُنْ اَدَبُكَ وَ تَزْكُ نَفْسُكَ.
🔅امیرالمؤمنین امام على (عليه السلام):
با علما هم نشين باش، تا علمت زياد و ادبت نيكو و جانت پاك گردد.
(غرر الحكم ،ح 4786)
🖋متاسفانه لحظه ورود به شهر نجف و کوفه از شدت خستگی در ماشین خواب بودم، لذا اعمال مخصوص ورود به آن را نتوانستم به جا بیاوردم و این، جای افسوس بسیار داشت.
مرحوم شیخ عباس قمی(رضوان الله تعالی علیه)، در مفاتیح الجنان، در قسمت زیارت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب (علیه السلام)، اعمال و آداب ویژه ای برای لحظه ورود به کوفه آورده آیت و می دانیم که در گذشته، نجف اشرف نیز جزئی از کوفه بوده است.
وقتی به سر کوچه محل اسکان رسیدیم، بنری را دیدیم که اطلاعیه مراسم روضه و عزاداری با سخنرانی یکی از اساتید اخلاق و علمای ربانی حوزه علمیه قم، در آن وجود داشت.
خیلی خوشحال شدم و در آن مراسم شرکت کردم. واقعا قطعه ای از بهشت بود. پس از مراسم خدمت استاد رفتم و تا نزدیک حرم مطهر با او همراه شدم تا برخی از انبوه سوالات ذهنم را از او بپرسم.
یکی از سوالات این بود که برای رفع تحیر و شک و تردید چه باید کرد؟
ایشان فرمودند:
سه چیز در رفع تحیر موثر است:
✅ 1. تکرار بسیار زیاد ذکر «استخیر الله برحمته خیرتا فی عافیه» در قنوت و رکوع و سجود و همه حال.
✅ 2. نماز استخاره ای که در مفاتیح آمده است را روزی یک بار بخوانید.
✅ 3. توسل بسیار به حضرت جواد الائمه (علیه السلام) داشته باشید.
خیلی خوش خلق و مهربان بود. در راه هر کسی سلام می کرد، به گرمی او را پاسخ می داد و احوال پرسی صمیمانه ای می کرد.
هر کسی هم سوال می کرد، با صبر و حوصله می ایستاد و پاسخ می داد.
خداوند ایشان و امثالهم را برای هدایت ما که ایتام آل محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) در عصر غیبت هستیم، حفظ نماید...
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
#سفرنامه_اربعین
✅قسمت یازدهم:
وداع با امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب (علیه السلام)
🔆عن النبی الاعظم (صلى الله عليه و آله) : إنّ اللّه َ عزّ وجلّ عَهِدَ إليَّ في عليِّ عَهْدا، قلتُ : يا ربِّ بَيِّنْهُ لي . قالَ: اسْمَعْ . قلتُ : قد سَمِعْتُ ، قالَ : إنّ علِيّا رايةُ الهُدى وإمامُ أوليائي ونورُ مَن أطاعَني ، وهُوَ الكلمهُ الّتي ألْزَمْتُها المتّقينَ، مَن أحبَّهُ أحبَّني ، ومَن أطاعَهُ أطاعَني .
🔅پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله) : همانا خداوند عز و جل درباره على بن ابى طالب به من سفارشى فرمود.
گفتم: بار پروردگارا! آن را برايم روشن فرما. فرمود: بشنو! عرض كردم: گوش به فرمانم.
فرمود: همانا على پرچم هدايت و پيشواى دوستان من و روشنايى [راه ]كسانى است كه مرا اطاعت مى كنند. اوست آن كلمه اى كه پرهيزگاران را ملزم به همراهى آن كردم.
هر كه او را دوست بدارد مرا دوست داشته و هر كه از او اطاعت كند از من اطاعت كرده است.
(امالی شیخ صدوق: 765/565)
🖋وقتی وارد نجف اشرف می شدیم، فکر می کردیم که با ازدحام مواجه نخواهیم شد، چرا که اکثر زوار الحسین علیه السلام، در زمان ورود ما در حال پیاده روی بودند.
ولی اتفاقا حرم مطهر خیلی خیلی شلوغ بود، به حدی که در تمام دفعات زیارت، اصلا داخل حرم هم نمی توانستیم برویم و به زیارت از راه دور اکتفاء می کردیم.
تنها زیارتی که از نزدیک و در داخل حرم مطهر صورت گرفت، زیارت وداع بود.
هم از این قرینه، و هم از قرائن دیگر، می شد به راحتی فهمید که افزایش بی رویه قیمت ها در ایران، روی اقبال زائرین به زیارت اربعین، کوچک ترین اثری نگذاشته است بلکه چه بسا امسال افزایش جمعیت هم صورت گرفته است.
از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) نقل شده است که: ان لقتل الحسین حرارتا فی قلوب المؤمنین لا تبرد ابدا: شهادت امام حسین (علیه السلام) آتشی در دل شیعیان ایجاد می کند که هرگز خاموش نخواهد شد.
خیلی ها تلاش کردند که حماسه اربعین سال جاری کم رنگ شود ولی موفق نشدند بلکه معکوس شد.
خداوند سبحان می فرماید:
🔆وَمَكَرُوا وَمَكَرَ اللَّهُ وَاللَّهُ خَيْرُ الْمَاكِرِينَ.
🔅ﻭ [ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺍﺯ ﺑﻨﻲ ﺍﺳﺮﺍﺋﻴﻞ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻋﻴﺴﻲ ﻭ ﺁﻳﻴﻨﺶ ] ﻧﻴﺮﻧﮓ ﺯﺩﻧﺪ ، ﻭ ﺧﺪﺍ ﻫﻢ ﺟﺰﺍﻱ ﻧﻴﺮﻧﮕﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺍﺩ ; ﻭ ﺧﺪﺍ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﺟﺰﺍ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﻧﻴﺮﻧﮓ ﺯﻧﻨﺪﮔﺎﻥ ﺍﺳﺖ.
(آل عمران:54)
در آیه هشتم سوره مبارکه صف
نیز آمده است:
🔆يُرِيدُونَ لِيُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ.
🔅ﻣﻰ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﻧﻮﺭ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺩﻫﺎﻥ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺧﺎﻣﻮﺵ ﻛﻨﻨﺪ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﻛﺎﻣﻞ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﻧﻮﺭ ﺧﻮﺩ ﺍﺳﺖ ، ﮔﺮﭼﻪ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﺧﻮﺵ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ.
پس از زیارت وداع، یک حمام و غسل زیارت با آب سرد کردم تا بدنم آماده پیاده روی طولانی شود.
متاسفانه امسال به دلیل ضیق وقت، توفیق تشرف به مسجد مقدس کوفه و مسجد مقدس سهله را پیدا نکردم و این امر، بسیار ناراحت کننده بود...
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
002_980716-shabzendedar-Akhlagh.mp3
17.13M
#تزکیه
🔈 | صوت درس اخلاق
🔸حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📆تاریخ: سه شنبه 98/07/16
#صوت
#درس_اخلاق
#صوت_درس_اخلاق
🔗 @pand_saadat
@Hoseinmehrali
May 11
#سفرنامه_اربعین
✅قسمت دوازدهم:
پیاده روی در محضر استاد
🔆عن الامام الصادق (علیه السلام):
مَن اَرادَ الله بهِ الخَیرَ قَذَفَ فی قَلبَهِ حُبَّ الحُسَین وَ حُبَّ زیارتِهِ.
🔅امام صادق (علیه السلام):
کسی که خدا خیر خواه او باشد، محبّت حسین و شوق زیارتش را در دل او می اندازد.
(بحارالانوار ج 98،ص 76)
🖋هر سال برای پیاده روی، ملازمت یکی از اساتیدم را انتخاب می کنم تا هم در راه خدمت به ایشان کنم و هم بهره های علمی ببرم.
امسال هم طبق روال، با یکی از اساتید قرار گذاشتم و تمام مسیر همراه ایشان بودم و دائما از ایشان سوالات مختلفی در زمینه های متفاوت از فقه و اصول و اخلاق و عقاید و معارف و سیاست و...می پرسیدم.
برنامه استاد این بود که بعد از ظهر راه بیفتد. هیچ وقت این ساعت را برای شروع پیاده روی اربعین انتخاب نکرده بودم ولی برای این که مصاحبت ایشان را از دست ندهم، همراه استاد شدم.
در همان ابتدای طریق کربلا، حدود بیست نفر از عراقیون مخلص ، برای میزبانی به ما مراجعه کردند و اصرار داشتند که به منزل ایشان برویم ولی چون تازه در ابتدای طریق بودیم، نپذیرفتیم.
تا حدود دوازده شب، تا عمود سیصد طی طریق نمودیم و حسابی خسته بودیم ولی همه جا پر بود و حتی بیرون موکب ها در فضای باز هم جایی برای خوابیدن وجود نداشت.
در طریق نجف اشرف تا کربلا، معمولا حدود نماز مغرب بیتوته می کنند و همه جا پر می شود و ما هم این مطلب را می دانستیم ولی چون دیر راه افتاده بودیم، مجبور بودیم تا نیمه شب راه برویم تا جبران شود.
هر جا می پرسیدیم، می گفتند: «نه جا داریم و نه پتو». هوا بسیار سرد شده بود. اگر جا پیدا نمی کردیم، باید تا صبح راه می رفتیم تا سرما نخوریم.
کاملا از یافتن مکان استراحت نا امید شده بودیم. در همین حال، به سیدالشهدا (علیه السلام) متوسل شدیم.
چند لحظه بعد، یکی از موکب ها هماهنگ شد که هم جای گرمی داشت، و هم تلفن تماس رایگان و هم پذیرایی رایگان و ....
اهل بیت (علیهم السلام) کریم اند.
کریم کاری بجز جود و کرم نداره...
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
✅قسمت سیزدهم:
نزلونا عن الربوبیه و قولوا فینا ما شئتم
🔆 عن الامام الصادق (علیه السلام):
لا تدع زیارة الحسین بن على علیهماالسلام و مُرّ أصحابک بذلک یمدالله فى عمرک و یزید فى رزقک و یحییک الله سعیدا ولا تموت الا شهیدا.
🔅امام صادق (علیه السلام):
زیارت امام حسین علیه السّلام را ترک نکن و به دوستان و یارانت نیز همین را سفارش کن! تا:
1. خدا عمرت را دراز کند
2. و روزى و رزقت را زیاد کند
3. و خدا تو را با سعادت زنده دارد
4. و نمیرى مگر با شهادت.
(وسائل الشیعه، ج۱۰، ص۳۳۵)
🖋صبح روز یکشنبه از عمود سیصد پیاده روی را ادامه دادیم. مقداری که راه رفتیم، متوجه شدم که عمود های متعددی را طی کردیم، در حالی که بر خلاف شب گذشته، هیچ سوالی از استاد نپرسیدم.
گویا فراموش کرده بودم که به گفته مرحوم آیت الله بهجت (رحمه الله تعالی)، بالاترین ذکر مجرب، مباحثه علوم دینی است.
یک مرتبه دیدم استاد تسبیح خود را از جیب قبا آورد و شروع کرد به ذکر گفتن. چندین مرتبه از ابتدا تا انتهای تسبیح، ذکر گفت.
خجالت می کشیدم ذکر گفتن ایشان را قطع کنم و سوال کنم. از طرفی سوالات فراوانی داشتم و دیگر چنین فرصت و فراغتی تا اربعین سال آینده به دست نمی آمد.
استا با طمانینه و آرامش خاصی قدم بر می داشت. تمام حرکات و سکنات او خاضعانه و آرامش بخش بود. منتظر بودم تا ذکر گفتن ایشان تمام شود یا فرصتی ایجاد شود یا انقطاعی شود تا سوالات خود را آغاز کنم.
اتفاقا یکی از دوستان قدیمی استاد که با هادی تی وی مشهد مقدس همکاری می کند، استاد را دید و از ایشان درخواست کرد مصاحبه ای با خبرنگار شبکه اش داشته باشد. استاد به رسم رفاقت و برآوردن حاجات مومن پذیرفت و مقابل دوربین قرار گرفت.
بعد از مصاحبه فرصت را غنیمت شمرده و سوالات را آغاز کردم. پرسیدم در کربلا ابتدا به کدام حرم مطهر باید برویم؟
فرمودند: اگر محل اسکان زائر به حرم مطهر حضرت اباالفضل العباس (علیه السلام) نزدیک تر است و خلوت تر، و حرم مطهر حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) در آن لحظه شلوغ است، ابتدا به حرم مطهر حضرت عباس (علیه السلام) برود. و گر نه اول به زیارت امام حسین علیه السلام بروید، زیرا طبق زیارت مطلقه سیدالشهدا (علیه السلام) که ابتدا نحوه زیارت سیدالشهدا (علیه السلام) را می فرماید و سپس می فرماید به حرم العباس (علیه السلام) برود و چنین و چنان کند، پس زیارت سیدالشهدا علیه السلام مقدم است.
بعد فرمودند: شکی نیست در مقامات و فضائل و باب الحوائج و باب الحسین بودن حضرت عباس (علیه السلام)، لکن بحث تقدم و تاخر زیارت، از زیارات مطلقه به همین صورت است که ذکر شد.
در ادامه، استاد مباحثی را راجع به مقامات عالیه ائمه اطهار (علیهم السلام) مطرح فرمودند که خلاصه آن در یک جمله عبارت است از:
نزلونا عن الربوبیه و قولوا فینا ما شئتم...
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
#سفرنامه_اربعین
✅قسمت چهاردهم:
بی نظیر ترین ایثار در میان ملت های تاریخ اسلام
🔆عن النبی الاعظم (صلى الله عليه و آله):
لا تَقومُ السّاعةُ حتّى تَمْتَلئَ الأرضُ ظُلما وعُدْوانا ، ثُمّ يخرُجُ رجُلٌ مِن عِترتي فيَملَؤُها قِسْطا وعَدلاًكما مُلِئتْ ظُلما وعُدْوانا.
🔅پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله):
قيامت بر پا نمى شود تا زمانى كه زمين از ستم و دشمنى آكنده شود، آن گاه مردى از خاندان من قيام مى كند و زمين را، همچنان كه از ظلم و جور آكنده شده، از عدل و داد پر مى كند.
(کنزالعمال: 38691)
🖋حدود اذان ظهر روز یکشنبه برای اقامه نماز جماعت ظهر و عصر در یک موکب متوقف شدیم.
پس از نماز از استاد پرسیدم نظر شما چیست؟ استراحت کنیم یا حرکت؟ نظر استاد بر استراحت کوتاه بود لذا از فرصت استفاده کردم تا در بازه زمانی استراحت ایشان، به حمام بروم و یک دوش آب سرد بگیرم به امید آن که التهاب بدنم کمتر شود.
اتفاقا از آن جا که هوا بسیار گرم بود، خیلی حمام دلچسبی شد.
در تمام این مدت، وقتی حمام می کردم، مجبور بودم دوباره لباس های قبلی را بپوشم چرا که به جهت سبک باری ، لباس دیگری همراه نیاورده بودم.
البته در ابتدا این کار برایم مشکل بود ولی خیلی زود به آن عادت کردم و برایم عادی شد.
بعد از استراحت، حرکت کردیم و سوالات من دوباره آغاز شد. این بار مهلت ندادم و بلافاصله شروع کردم تا ذکر گفتن ایشان شروع نشود.
سوال کردم که آیا چنین حماسه ای (حماسه اربعین) در تاریخ اسلام مشابه دارد؟
ایشان فرمودند: خیر. حماسه بی بدیلی است و اگر چیزی بخواهد مقدمه ساز ظهور حضرت حجت بن الحسن المهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف شود، همین است. بی نظیر ترین ایثار در میان ملت های تاریخ اسلام همین است.
زیارت اربعین، به تدریج، ملت عراق را تطهیر می کند و کم کم آن ها را برای میزبانی و مرکزیت تشکیل حکومت جهانی امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) آماده می کند.
زیارت اربعین نه تنها ملت عراق را، بلکه دیگر ملل را و از جمله ایران را برای تحقق ظهور آماده می سازد.
البته منافاتی ندارد که الان عراقی ها اصلا از حکومت حاکم بر آن، رضایت ندارند، زیرا ملت عراق غیر از دولت عراق است.
اساسا در روایات هم دارد که «بعد ان ملئت ظلما و جورا» یعنی بعد از آن که تمام جهان پر از ظلم و جور شود و همه با اکثر به این نتیجه برسند که فقط حکومت موعود آخر الزمان است که حلّال تمام مشکلات است و آن وقت است که ظهور صورت خواهد گرفت...
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
Arbayin_Taharat_98-7-17.mp3
4.41M
#تزکیه
☀️ #زیارت #زیارت_اربعین☀️
💥 #اریعین
بیانات استاد عابدی بعد از درس خارج فقه در حرم مطهر
💠 حقیقت زیارت
💠زیارت اربعین
💠 طهارت جسم و روح (طهارت فکر و دل)
98- 7 - 17
🆔 @ahmad_aabedi
@Hoseinmehrali
#سفرنامه_اربعین
✅قسمت پانزدهم:
برکه العلم فی تعظیم الاستاد
🔆حقّ استاد تو اين است كه:
✅به او احترام گذارى،
✅محضرش را موقّر دارى،
✅با دقت به سخنانش گوش بسپارى،
✅رويت به او باشد و به او توجّه نمايى،
✅صدايت را بر او بلند نكنى،
✅هر گاه كسى از او سؤالى كند تو جواب ندهى، بلكه بگذارى خودش جواب دهد،
✅در محضر او با كسى سخن نگويى،
✅در حضور او از كسى غيبت نكنى،
✅اگر پيش تو از او بد گويى شود، از وى دفاع كنى،
✅عيبهايش را بپوشانى،
✅خوبيها و صفات نيكش را آشكار سازى،
✅با دشمن او همنشينى نكنى و با دوستش دشمنى نورزى.
هرگاه اين كارها را كردى ، فرشتگان خدا درباره ات گواهى دهند كه تو براى رضاى خداوند جلّ اسمه ، نه براى مردم ، نزد آن استاد رفته اى و دانش او را فراگرفته اى.
(امام سجاد علیه السلام)
(الخصال : 567 / 1)
اصلا قرار نبود استاد با کاروان ما به زیارت اربعین مشرف شوند، چرا که در کاروان دیگری ثبت نام کرده بودند ولی بعد از تاخیری که در صدور ویزای ایشان پیش آمد، قرار شد با ما تشریف بیاورند.
این اتفاق، تقدیر الهی بود و اگر چه برنامه ی استاد را بر هم زد، ولی موجب توفیقات فراوانی برای حقیر شد.
توشه چینی های علمی از یک سو، الگو برداری از رفتارهای معنوی و اخلاقی ایشان از سوی دیگر و خدمت به استاد از سوی سوم، فقط بخشی از بهره های حقیر از ملازمت با ایشان بود.
عظمت علمی استاد وصف ناپذیر است. ایشان از مجتهدین مبرز و اساتید درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم هستند.
نماز شب ایشان ترک نمی شد. نوافل ظهر و عصر و مغرب و عشا را هم مقید بودند.
خیلی خوش اخلاق و خوش مشرب و خوش سفر بودند. حتی یک بار تندی و بد خلقی از ایشان نه در این سفر و نه در سالهای متمادی درک محضر ایشان ندیده ام.
ذره ای اضطراب و نگرانی در سخت ترین لحظات این مسافرت سخت، از ایشان ندیدم.
گویا اصلا بن بستی وجود ندارد و گویا به اقیانوس بی نهایت قدرت الهی متصل بود، لذا همه چیز را با حلم و رضا می گذراند.
به وقت آن در طنز گویی و خنده حلال، کم نظیر بودند و در وقت عبادت و زیارت، جدی و پر فعالیت. در وقت مباحثات علمی هم مقتدر و با دست پر بودند.
سعی می کردم مانند خادمی برای ایشان باشم. خصوصا در روش پیاده روی و این که در چه مکانی و چه زمانی و چه موکبی و ... تابع ایشان باشم لذا بسیاری از روش های پیاده روی که حاصل تجربه سال های گذشته بود، را در این سفر کنار گذاشتم و طبق نظر و سلیقه استاد پیش رفتم.
البته ایشان مانند یک همسفر هم رتبه با من برخورد می کرد (با این که دو برابر من سن و سال داشتند) تا نکند در تکلف قرار گیرم. به همین دلیل گاهی غفلت مرا می گرفت و احساس می کردم با یکی از دوستان قدیمی هم سفر ام.
خلاصه خاطرات این سفر زیارتی، فراموش نشدنی بود...
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
#سفرنامه_اربعین
✅قسمت شانزدهم:
واکس مجانی
🔆عن النبی الاعظم (صلی الله علیه و آله و سلم):
مَنْ زارَهُ فَقَدْ زارَنى وَ مَنْ زارَنى فَکَأَنَّما زارَاللّهَ وَ حَقٌّ عَلَى اللّهِ اَنْ لا یُعَذِّبَهُ بِالنّارِ.
🔅پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله و سلم):
هر کس او (امام حسین علیه السلام) را زیارت کند، مرا زیارت کرده است و هر که مرا دیدار کند، گویى خدا را زیارت کرده است و بر خداوند است که او را به آتش دوزخ عذاب نکند.
[وسائل الشیعه، ج 10، ص 352]
🖋نزدیک اذان مغرب بود. معمولا حدود اذان مغرب در کنار طریق کربلا، کسانی که برای منزل شخصی خود به دنبال زائر اند، می ایستند و از برخی دعوت خصوصی می کنند و با ماشین ایشان را به منزل می برند و پذیرایی ویژه ای به عمل می آورند.
استاد از من نظر خواستند که برنامه دیشب خوب بود یا امشب اگر به منزل عراقی ها دعوت شدیم برویم؟
نظر من اجابت دعوت بود و آن را ابراز کردم ولی تاکید کردم که هر چه شما بفرمائید، انجام می دهیم.
استاد استخاره کردند و فرمودند طبق استخاره، باید به روش دیشب عمل کنیم. به حرکت ادامه دادیم.
در راه گاهی کودکان چهار پنج ساله عراقی با لهجه شیرین به صف ایستاده بودند و مانند یک گروه سرود، شعار «لبیک یا حسین» سر میدادند.
در نقاطی از مسیر هم واکس و فرچه به دست، از زائران درخواست می کردند که اجازه واکس زدن کفش های خود را به آنان بدهند.
یک از آنان تا مرا دید با خوشحالی به سمت من آمد و با شور و اشتیاق خاصی کفش های قهوه ای مرا واکس مشکی زد.
من هم چیزی نگفتم و اجازه دادم تا ناراحت نشود. گویا بعد از چند دقیقه وقتی دید کفش قهوه ای دارد تغییر رنگ می دهد و مشکی می شود، خودش متوجه اشتباهش شد و ادامه نداد و با شرمساری خاصی به کنار رفت.
البته من اصلا به روی خودم نیاوردم و تشکر کردم و رفتم. بعدا که حمام رفتم، کفش هایم را هم به حمام بردم و با صابون شستم تا تمییز شود.
اذان مغرب را که گفتند، خواستم به استاد اقتدا کنم که عده ای آمدند و استاد را به جلو بردند تا نماز جماعت عمومی برگزار شود. نماز جماعت باشکوهی بود.
به امید آن که ذخیره شب اول قبر گردد...
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
#سفرنامه_اربعین
✅قسمت هفدهم:
پیاده روی شبانه
🔅بی رغبتى به دنیا، بزرگ ترین آسایش است.
(امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام)
🔆اَلزُّهدُ فِى الدُّنیا الراحَةُ العُظمى.
غررالحکم و دررالکلم، ح 1316
🖋شب دوشنبه، برنامه را تغییر دادیم. تصمیم گرفتیم شب رو شویم چرا که سرمای هوا در شب قابل تحمل تر از سوزش آفتاب در روز بود.
ابتدای شب را خوابیدیم و از ساعت دوازده شب پیاده روی را آغاز کردیم. خیلی راحت تر بود.
در واقع قدم اصلی در پیاده روی را آن شب برداشتیم و تا عمود 990 پیاده روی کردیم.
در راه اکثر موکب های پذیرایی تعطیل بودند ولی همان مقدار اندکی که فعال بودند، کافی بود چرا که اکثر زائرین خواب بودند، لذا عرضه و تقاضا با هم هماهنگ بود.
بعلاوه مسیر خلوت بود و طی طریق راحت تر بود.
موکب ها در شب حلیم تازه و شب داغ توزیع می کنند. میوه هم گاهی اوقات به پذیرایی اضافه می شود. چای عراقی هم که همیشه به راه است. برخی موکب ها چای لیمو و چای نبات هم داشتند.
خلاصه در مجموع شب روی خیلی بهتر است. در راه خدمت استاد عزیز و بزرگوار عرض کردم که تا به حال بنده دائم سوال می کردم. امشب وقت زیادی داریم تا اذان صبح لذا تقاضا دارم که امشب شما مطالبی را که لازم می دانید بدانیم، بفرمائید.
استاد پس از مکث کوتاهی فرمودند:
فکر برای انسان مهم ترین عنصر موفقیت است. فکر انسان باید سالم و آرام باشد. انسان باید جلوی مشغله های فکری را بگیرد. اما مشغله های فکری از دو جهت ممکن است ایجاد شود.
جهت اول امور دنیوی است، که راه حل آن بی توجهی و بی خیالی است.
اَلزُّهدُ فِى الدُّنیا الراحَةُ العُظمى.
ایمان داشته باشیم که خداوند متعال ما را دوست دارد و دادم به فکر خیر رساندم به ما است و اصلا نیازی به ضرر زدن به ما ندارد.
در روایات دارد:
الرزق رزقان: رزق طالب و رزق مطلوب...
انسان و بلکه همه موجودات رزق مقسوم دارند. ما من دابه فی الارض الا علی الله رزقها. رزق مقسوم همه ما مقدار معین و مشخصی است.
این مقدار مشخص را حتما به ما می رسانند و این طور نیست که اگر حرص بزنیم و ولع بیشتر داشته باشیم و در نتیجه آسایش را از خود بگیریم، این رزق بیشتر شود، خیر، هرگز.
اگر سراغ رزق مطلوب نرویم و به طلب علم بپردازیم، رزق طالب خودش به سمت ما می آید و از رزق مقسوم ما چیزی کم و کسر نخواهد شد.
اگر حرص بزنیم و بیشتر از حد سراغ رزق مطلوب برویم، از سهم رزق طالب (رزق من حیث لا یحتسب) کم می شود و در مجموع حاصل جمع رزق طالب و رزق مطلوب، با زق مقسوم مساوی خواهد بود.
قرآن کریم می فرماید:
و من یتق الله یجعل له مخرجا و یرزقه من حیث لایحتسب و من یتوکل علی الله فهو حسبه ان الله بالغ امره قد جعل الله لکل شئ قدرا.
پس انسان مومن نباید غم و اندوه رزق و روزی را داشته باشد و باید فکر را آسوده خاطر رها کنیم.
اَلزُّهدُ فِى الدُّنیا الراحَةُ العُظمى.
اگر هم فکر و خیال ما حول محور آخرت است البته بد نیست ولی باید توجه داشته باشیم که با وجود خدای ارحم الراحمین، در این بخش هم نگرانی وجود ندارد.
برخی فکر می کنند انسان مساوی با جسم است لذا شب اول قبر که انسان را داخل قبر می گذارند، روح انسان، اگر مؤمن باشد، آزاد است و داخل قبر نیست بلکه داخل روضه من ریاض الجنه می شود.
پس برای انسان مومن، شب اول قبر ابتدای خوشی و سعادت است.
پس فکر و خیال بیهوده و آزار دهنده نه نسبت به دنیا و نه نسبت به آخرت برای انسان مومن، جایز نیست.
شهید سید مرتضی آوینی:
اگر مقصد پرواز است، قفس ویران بهتر...
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
#سفرنامه_اربعین
✅قسمت هیجدهم
منزل سبط آیت الله آقای میرزا سید علی مفسر
🔆عن الامام الصادق (علیه السلام):
من لم یأت قبرالحسین علیه السّلام حتى یموت کان منتقص الایمان منتقص الدین، ان ادخل الجنة کان دون المؤمنین فیها.
🔅امام صادق (علیه السلام):
هر کس به زیارت قبر امام حسین علیه السلام نرود تا بمیرد، ایمانش ناتمام و دینش ناقص خواهد بود به بهشت هم که برود پایین تر از مومنان در آنجا خواهد بود.
(وسائل الشیعه، ج ۱۰، ص ۳۳۵)
🖋به حول و قوه الهی، غروب روز دوشنبه وارد کربلا شدیم. محل اسکان ما از سمت باب الراس حرم مطهر حضرت سیدالشهدا علیه السلام، واقع در خیابان شهدا، در مدرسه علمیه جوادین علیهما السلام بود.
بیش از حد خسته بودم و کلافه از تاول و درد پا و کمر و کوفتگی و خستگی و... . فقط یک خواب و استراحت اساسی اوضاع مرا بهتر می کرد.
اصلا برای من قابل تصور نبود که با این شرایط وخیم، کار دیگری انجام دهم و فقط به دنبال این بودم که زودتر به محل اسکان برسیم تا استراحت کنم و نیمه شب به حرم مطهر برویم و اعمال شب اربعین را انجام دهم.
فقط نود ستون مانده بود تا محل اسکان که استاد فرمودند: سر راه به منزل سبط مرحوم آیت الله آقای میرزا سید علی مفسر (رحمه الله تعالی) برویم تا عرض ادبی خدمت علما و اسباط ایشان کرده باشیم.
با شنیدن این جمله، خستگی ام بیشتر شد. اصلا توان نشستن نداشتم و فقط دنبال یک جایی بودم که دراز بکشم تا التهاب عضلات و مفاصلم کاهش یابد، در حالی که اگر به بیت مذکور می رفتیم، حداقل باید دو سه ساعت می نشستیم.
البته به رسم ادب تبعیت از استاد، بی چون و چرا، همراهی کردم.
وقتی وارد شدیم، مجلس روضه برقرار بود و سید بزرگواری روضه ی عطش حضرت سیدالشهدا علیه السلام و اصحاب و کودکان می خواند.
آیت الله حاج علی آقا جاودان (حفظه الله تعالی) هم در آن مجلس بودند.
ایشان به همراه اولاد و اسباط و اقوام، دسته جمعی با اتوبوس به زیارت اربعین مشرف شده بودند.
بسیار از این اتحادی که بین ایشان و اقوام برقرار بود لذت بردم. اگر همه ی قوم و خویشی ها این قدر متحد و صمیمی بود، الان این قدر فساد و انحطاط زیاد نشده بود.
لذت دنیا در چنین صمیمیت هایی است. البته وجود یک عالم ربانی مانند آیت الله حاج علی آقا جاودان در بین آن ها باعث شده بود این صمیمیت و معنویت و لذت در خویشان ایشان، حکم فرما شود.
الان در اکثر فامیل ها و طایفه ها، بزرگ فامیل یا وجود ندارد و یا بزرگی نمی کند و یا مقبولیت ندارد لذا آمار طلاق این قدر بالا رفته است.
وجنات و منش اخلاقی حاج آقا جاودان دیدنی بود. در تمام دو سه ساعتی که آن جا بودیم، محو تماشای برخورد های متواضعانه و متخلقانه ایشان بودم.
ایشان شخصا بلند شد و برای حقیر و دیگران چای و پذیرایی آورد. بسیار مهربان و خون گرم با همه و از جمله بنده، برخورد می کرد.
کاملا در حال مراقبه بود و اصلا خنده بیجا و کلام بیهوده نمی فرمود. وقتی سفره شام انداختند، بسیار کم غذا میل فرمود.
آداب غذا خوردن را کامل رعایت نمود. خلاصه هر چه از فضائل دیدنی ایشان بگوییم، کم گفته ام. واقعا قابل وصف نبود، فقط باید از نزدیک دید.
بعد از سفره ی احسان روضه سیدالشهدا علیه السلام، دم نوش مخصوص ضد عفونی کننده گلو و بدن آوردند تا هر کس در مسیر پیاده روی سرما خورده است، مداوا کند.
سپس شروع کردند به خرد کردن پیاز و ... تا قیمه عربی بار بگذارند و اسباب پذیرایی مراسم ظهر اربعین زائرین را آماده کنند.
با این که در اوج خستگی وارد این بیت شریف شده بودم، ولی با دیدم این وجنات و فضائل و نشاط های معنوی، کاملا سر حال شده بودم و خستگی و کوفتگی را به طور کامل فراموش کرده بودم لذا دوست داشتم که بیشتر در آن جا باشم.
با خود گفتم: اگر هم نشینی چند ساعته در محضر علمای ربانی (که فرمودند: العلماء ورثه الانبیاء) این قدر لذت و شعف معنوی دارد، پس هم نشینی با خود انبیاء و اولیاء خصوصا سیدالشهدا علیه السلام و حضرت حجت بن الحسن المهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف چگونه خواهد بود؟
پس چه سعادتی داشته اند اصحاب سیدالشهدا علیه السلام و بی خود نیست که در روز عاشورا بذله گویی می کردند و در پوست خود نمی گنجیدند.
پس خوش به سعادت اصحاب قائم آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم.
اللهم عجل لولیک الفرج و سهل مخرجه و اجعلنا اعوانه و انصاره و المستشهدین بین یدیه...
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
#سفرنامه_اربعین1441
✅قسمت اول: بیداری از خواب غفلت
🔆روی عن امیرالمؤمنین الإمام علی (عليه السلام):
اتَّقُوا غُرورَ الدنيا ؛ فإنّهاتَستَرجِعُ أبدا ما خَدَعَت بهِ مِن المَحاسِنِ ، وتُزعِجُ المُطمَئنَّ إلَيها والقاطِنَ.
🔅 امیرالمؤمنین امام على (عليه السلام): از فريب دنيا بپرهيزيد؛ زيرا دنياهر خوبى و نعمتى كه فريبكارانه به انسان دهد، همواره پس مى گيرد و كسى را كه به دنيا دل بندد و در آن جا خوش كند، كوچ دهد.
(غررالحکم: 2562)
🖋صبح جمعه بود که پس از نماز صبح پیامک روزشمار اربعین به دستم رسید و با دیدن آن، گویا شوک عجیبی به من وارد شد، چرا که نوشته بود:
«29 روز تا #اربعین
✅سیدالشهدا(علیه السلام) #خانوادگی به کربلا آمدند و حضرت زینب(سلام الله علیها) خانوادگی بر تمام سختی ها و مصیبت های اسارت صبر کردند و با مجاهدت، خون سیدالشهدا را زنده نگه داشتند!
✅برای #ظهور باید ثابت کنیم #خانوادگی حاضریم تمام سختی ها را تحمل کنیم.
⛔️ مراقب #بهانه ها و #نیت ها باید بود!»
فقط 29 روز مانده در حالی که هنوز هیچ یک از مقدمات آن را انجام نداده بودم و اصلا به کلی از این موضوع، غافل بودم.
سال های قبل، از دو سه ماه قبل از اربعین، پیگیر تحصیل مقدمات آن بودم و همه چیز را به موقع آماده می کردم ولی امسال، غفلت عجیبی مرا تا امروز از این مهم، بازداشته است.
نکند این غفلت، نشانه بدی باشد و امسال، توفیق حضور در حماسه اربعین را نداشته باشم؟
نکند مرا از این کاروان عشق، خط زده باشند و مرا به حال خود وانهاده باشند؟
نکند خودم با گناهان و خطاهای سال جاری، تنها امید شب اول قبر و قیامت را از خود سلب نموده باشم؟
نکند...
باید فکری اساسی بکنم...
باید استغفار کنم و با توسل، از تسلط دوباره این غفلت بر وجودم، پیشگیری کنم...
باید به سراغ مادرم بروم و آن قدر دست و پای او را ببوسم تا اشک شوق او، مرا نیز به گریه اندازد تا او برایم دعا کند و موانع این فوز و رستگاری عظیم، از جلوی پایم برداشته شود...
باید به درب خانه مادر سیدالشهدا (علیه السلام)، سیده و سرور زنان دو عالم، صدیقه شهیده کبری، فاطمه زهرا (سلام الله علیها) بروم و او را واسطه قرار دهم.
مفتقرا متاب رو از در او به هیچ سو
زان که می وجود را فضه او طلا کند...
باید خود را از این غفلت شوم نجات بدهم و گر نه در لیست جاماندگان ثبت خواهم شد...
خدایا! به من رحم کن...
من به غیر از زیارت اربعین، راه و دلخوشی دیگری برای نجات از شر بلایای آخرالزمان نمی شناسم. مرا از این زیارت نورانی، محروم نکن...
پروردگار مهربانم!
خودت کریمانه مرا با این مسیر آشنا نمودی، پس خودت این اکرام کریمانه را اتمام کن و مرا در گوشه ای از این سیل خروشان لشکر سیدالشهدا علیه السلام، جای بده تا مس وجودم طلا شود...
باید استغفار کنم...
استغفرالله الذی لا اله الا هو الحی القیوم الرحمن الرحیم ذوالجلال و الاکرام و اتوب الیه...
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
#سفرنامه_اربعین1441
✅قسمت دوم
زیارت اربعین خانوادگی
🔆عن الامام الصادق (علیه السلام):
من لم یأت قبرالحسین علیه السّلام حتى یموت کان منتقص الایمان منتقص الدین، ان ادخل الجنة کان دون المؤمنین فیها.
🔅امام صادق (علیه السلام):
هر کس به زیارت قبر امام حسین علیه السلام نرود تا بمیرد، ایمانش ناتمام و دینش ناقص خواهد بود به بهشت هم که برود پایین تر از مومنان در آنجا خواهد بود.
(وسائل الشیعه، ج ۱۰، ص ۳۳۵)
🖋خیلی سعی کردم که مقدمات زیارت خانوادگی فراهم شود. ابتدا با خانواده، درباره سختی های طبیعی این مسافرت، صحبت کردم و پیشنهادات و راهکارهایی مطرح نمودم که موجب کاهش سختی ها می شد، ولی متاسفانه هیچ کدام را نپذیرفتند و اصرار داشتند که مانند بقیه، با پای پیاده، تمام طریق نجف تا کربلا را طی کنیم و از اجر و ثواب حداکثری بهره مند شویم.
این اولین مشکل بود و من به عنوان پدر خانواده با سه فرزند زیر هفت سال، نتوانستم خودم را راضی کنم.
معتقد بودم که از آن جا که اولین زیارت اربعین خانوادگی مان است، به پیاده روی حداقلی اکتفا کنیم و اکثر مسیر را با ماشین برویم ولی خانواده راضی نشدند و اصرار داشتند که پیاده روی کامل داشته باشند.
یاد خاطرات اربعین اول خودم افتادم. هیچ وقت آن را فراموش نخواهم کرد.
به همین دلیل، از جهاتی، ته دلم به ایشان حق می دادم، زیرا در زیارت اربعین سال اول، خود نیز چنین حس و حالی داشتم و با وجود کسالت و مریضی شدید و تاول های فراوان کف پا و گرفتگی عضلانی و کوفتگی بدن و عرق سوز جدی و ... حاضر نشدم حتی یک قدم هم سوار ماشین بشوم و چهار روز طول کشید تا با مشقت و عشق فراوان، خود را به کربلا برسانم.
وقتی به محل اسکان کربلا که واقع در زیر زمین حرم باب الحوائج عباس بن علی بن ابی طالب علیه السلام بود، رسیدم، آخرین نفر بودم و همه نگران من بودند.
بعدها این قضیه به ضرب المثلی میان دوستانم تبدیل شد و می گفتند فلانی همه اقسام مریضی ها غیر از ایدز و سرطان را گرفته بود، ولی حاضر نشد یک متر سواره بیاید.
حب الحسین علیه السلام، اکسیر اعظمی بود که اراده من خسته و تنبل را به پولاد تبدیل کرده بود و کوهی استوار از من ساخته بود که با تند باد امراض و مشقات، لرزه بر تن نمی دیدم.
به هر حال، یک راه بیشتر نداشتم و آن این بود که بلیط چارتر و ارزان هواپیما برای نجف بگیرم تا خستگی و فشار جسمی تهران تا مرز و نیز مرز تا نجف، از روی خانواده، خصوصا علی آقای شش ساله و فاطمه خانم سه ساله و زهرا خانم یک ساله، برداشته شود و همگی در ابتدای پیاده روی، تازه نفس باشیم.
رفتم سراغ اینترنت و جستجوی بلیط. غیر قابل باور بود. قیمت ها نجومی شده بود. اصلا در توانم نبود. چه طور ممکنه طی یک سال، این همه افزایش قیمت؟ خدایا خودت کمکم کن.
چند روزی در حال جستجو بودم. کم کم به بلیط های یکی دو روز مانده به اربعین هم راضی شده بودم، ولی قیمت آن ها هم نجومی بود.
خلاصه آن که متاسفانه، جستجو های خیلی مفصل و دست و پا زدن های فراوان، نتیجه نداد و امسال تنها راهی زیارت شدم.
انگار کوهی از غم تو دلم رخنه کرده بود و ول کن هم نبود. هر کار می کردم، فراموش نمی کردم. آه حسرت گلوی بغض آلودم رو فشار می داد و اندوه کربلایی نشدن زهرا کوچولو و ... جگرمو آتش می زد. در تمام مسیری که تا مرز طی نمودم، به فکر این بودم که راه چاره ای پیدا کنم و از مرز برگردم و با خانواده مشرف بشم، ولی هیچ راهی پیدا نشد.
در تمام مسیر و در جای جای زیارت، این ابیات رو میخوندم و اشک می ریختم ولی دلم آرام نمی شد:
می آد خاطراتم جلوی چشام
من اون خستگی تو راهو میخوام
می خواستم مثل اهل بیت حسین
با اهل و عیالم پیاده بیام
آه حسرت تو سینمه و می باره چشام به پای غمت
این غم کم نیست، لیاقتشو، ندارم آقا، بیام حرمت
جاده به جاده، پای پیاده، جا موندم اما، زائر زیاده
پریشونه حالم فدای سرت، فدای پریشونی خواهرت
این اشکام برای خودم نیست فقط، دلم تو خرابه است پیش دخترت
من جا موندم ولی نه مثل سه ساله ای که، غمت رو خرید
من جا موندم، شبیه کسی، که هر چی دوید، ولی نرسید
جاده به جاده ، پای پیاده، جا موندم اما، زائر زیاده...
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
#سفرنامه_اربعین1441
✅قسمت سوم: ندای پاکیزگی و بهشتی شدن
🔆عنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ النَّجَّارِ قَال: قَالَ لِي أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام: تَزُورُونَ الْحُسَيْنَ علیه السلام وَ تَرْكَبُونَ السُّفُنَ؟ فَقُلْتُ: نَعَمْ. قَالَ: أَ مَا عَلِمْتَ أَنَّهَا إِذَا انْكَفَتْ بِكُمْ نُودِيتُمْ: أَلَا طِبْتُمْ وَ طَابَتْ لَكُمُ الْجَنَّة.
🔅عبد اللَّه بن نجّار نقل می کند حضرت صادق علیه السلام به من فرمود: آيا حسین بن علی عليه السّلام را زيارت می کنید و آیا با کشتی به زیارت آن حضرت می روید؟ عرض کردم: بله. پس فرمود: آيا می دانى هر گاه كشتى، شما را تکان می دهد، منادى ندا مى كند: آگاه باشيد! پاک شدید و بهشت بر شما گوارا باد.
📚كامل الزيارات، ص 135
🖋 مسیر های مختلفی برای رفتن به مرز مهران وجود دارد.
بیشتر مردم، از کرمانشاه و غرب کشور، به مهران می روند، و برخی دیگر از خوزستان و جنوب کشور، وارد دهلران و سپس مهران می شوند. مسیر دوم، به مسیر دهلران معروف است.
هر دو مسیر نقاط مثبت و ضعفی دارند. در انتهای مسیر کرمانشاه، سرمای سختی در فصل پاییز و زمستان وجود دارد، لذا برای فصل تابستان مناسب تر است ولی مسیر جنوب گرم تر است و برای فصول سرما، مناسب تر.
البته به دلیل آن که مسیر دهلران خلوت تر است و جاده های سالم تری دارد و در نتیجه به ماشین، کمتر آسیب وارد می شود، مسیر دهلران را انتخاب کردیم.
برای طی طریق از این مسیر، قبل از اراک، از خروجی فرمهین، از مسیر اصلی خارج شدیم و به سمت بروجرد راهی شدیم.
حدود اذان مغرب بود که پس از طی حدود پانصد کیلومتر، به خرم آباد رسیدیم.
دنبال یک مسجدی بودیم که در خیابان های فرعی باشد تا بلکه خلوت تر باشد.
پس از پرس و جو، مورد مناسبی پیدا نکردیم و به صورت اتفاقی، در همان مسیر اصلی، به موکب امام خامنه ای خرم آباد (که در آن جا معروف است) رسیدیم.
خیلی امکانات خوبی داشت. کفاشی و آرایشگری و غذای نذری و چای و میوه و ... . استراحت مختصر اما مفیدی شد.
از آن جایی که بلافاصله پس از نماز جماعت ظهر و عصر حرکت کرده بودیم، نیمه دوم مسیر، در تاریکی مطلق شب واقع شد، آن هم در جاده هایی که کوچکترین چراغی نداشت.
خیلی رانندگی سخت شده بود. جاده دو طرفه و باریک بود و ما پنج نفر بودیم که با یک سواری، طی طریق می کردیم.
اگر چه برخی دوستان نیز گواهینامه داشتند، ولی از یک سو به دلیل صعوبت و دشواری مسیر و از سوی دیگر به دلیل سابقه کم ایشان در رانندگی، تمام آن را خودم رانندگی کردم.
در طول طریق، گاهی تکانی به وسیله نقلیه ما وارد می شد. برخی دوستان، با بیاناتی آمیخته به مزاح و شوخی، ابراز نگرانی می کردند، ولی ذره ای نگرانی در دلم حس نمی کردم و تمام آن تکان ها را ندای منادی حق، مبنی بر پاکیزگی زوار الحسین علیه السلام و بشارت به بهشت می دانستم...
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
#سفرنامه_اربعین1441
✅قسمت چهارم: زیارت با معرفت
🔅از امام صادق (علیهالسلام) منقول است:
كسى كه از شيعيان ما بوده و حسين (علیهالسلام) را زيارت كند، از زيارت بر نمی گردد مگر آنكه:
✅تمام گناهانش آمرزيده می شود؛
✅و براى هر قدمى كه برمیدارد، و هر دستى كه بالا می برد، برایش هزار حسنه ثبت می شود؛
✅و هزار گناه محو می گردد؛
✅و هزار درجه، مرتبهاش بالا میرود.
📚 كامل الزيارات، ص۲۵۷؛ بحار الأنوار، ج۹۸، ص۲۵
🖋تقریبا دوازده ساعت طول کشید تا به شهر مهران برسیم ولی به عللی، این مسیر طولانی را چندان احساس نکردیم.
یکی از این علل این بود که در راه، برخی از همراهان که از طلاب فاضل حوزه علمیه بودند، مطالب بسیار مفیدی را درباره زیارت و ولایت و ... مطرح نمودند که بسیار فرح بخش و جذاب بود.
یکی از این نکات، در باب تفسیر احادیث فراوانی است که آثار زیارت سیدالشهدا علیه السلام را بیان می کند و یکی از این احادیث، در ابتدای این متن، آمده است.
سوال این است که آیا این آثار شگرف، بر هر زیارتی صادق است یا خیر، بلکه شروطی دارد؟
از برخی روایات استفاده می شود که این آثار، بر زیارت با معرفت صادق است.
حال سوال اصلی این است که زیارت با معرفت به چه معنا است؟
پاسخ برخی دوستان به نقل از برخی علمای ربانی به صورت خلاصه عبارت است از این که:
زیارت با معرفت آن است که زائر در طول زیارت توجه این معنا باشد که حیات معنوی او و همه انسان ها، به واسطه امام علیه السلام است و اگر ائمه اطهار علیهم السلام و مجاهدت ها و ایثار گری های ایشان نبود، هرگز دین، به دست ما نمی رسید.
تفصیل نقش ائمه در حیات معنوی انسان ها و احیای دین را علامه عسکری (رضوان الله تعالی علیه)، در کتاب «نقش ائمه در احیای دین» آورده است و خواندن این کتاب، برای تمام شیعیان، مفید، بلکه ضروری است.
اهل سنت، حیات معنوی خویش را از ائمه اطهار (علیهم السلام)، نمی دانند و اگر هم به زیارت ایشان بیایند، صرفا برای ثواب بردن و فرزند رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) بودن ایشان است.
روشن است که چنین زیارت های بی معرفتی، آن آثار شگفت انگیز را نمی تواند داشته باشد ...
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
#سفرنامه_اربعین1441
✅قسمت پنجم:
🔆عن امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب (عليه السلام):
عامِلْ سائرَ النّاسِ بالإنصافِ ، وعامِلِ المؤمنينَ بالإيثارِ.
🔅امیرالمؤمنین امام على عليه السلام : با ديگر مردمان به انصاف رفتار كن و با مؤمنان به ايثار.
📚 غررالحکم: 6341
🖋 نیمه های شب بود که در اوج خستگی و خواب آلودگی به شهر مهران رسیدیم.
طبق اخبار و اطلاعاتی که به ما رسیده بود، فکر فکرمی کردیم که در اثر ازدحام جمعیت، اجازه ورود به شهر را نخواهند داد؛ ولی چون از مسیر دهلران آمده بودیم، از قسمتی دیگری که ورود مجاز بود، وارد شدیم.
پارکینگ های نزدیک پایانه مرزی به دلیل تکمیل ظرفیت، پذیرش نداشتند و پارکینگ های خارج از شهر نیز اگر چه پذیرش می کردند، ولی به دلیل بعد مسافت، در اولویت اول نبود.
مقداری جستجو کردیم تا شاید یک جای خالی در نزدیکی پایانه پیدا کنیم. ناگهان یک سواری از حالت پارک در داخل یک خرابه بیرون آمد.
خوشحال شدیم و جای او پارک کردیم. قفل فرمان و پدال و سایر نکات ایمنی را رعایت کرده و کوله پشتی ها را برداشتیم و حرکت کردیم.
مقداری که دور شدیم، یک پسر بچه از دور ما را صدا زد و به سمت ما دوید و گفت: این جا پارکینگ ما است و شبی ده هزار تومان باید بدهید. سوئیچ را هم باید تحویل دهید.
خیلی تعجب کردیم. اگر از قیمت بالایی که درخواست کرده بود، می گذشتیم، از درخواست سوئیچ ماشین، نمی توانستیم بگذریم. قبض هم نداشت و سندی هم ارائه نمی داد.
درخواست کردیم که سندی که مالکیت او را اثبات کند، ارائه کند ولی امتناع کرد. چند لحظه بعد، شخص دیگری آمد که سن سال بیشتری داشت و ادعا کرد این خرابه را اجاره کرده است، ولی او نیز سندی نداشت.
برای احتیاط، از پلیس نزدیک میدان محل پرس و جو کردیم و او به هیچ وجه تایید نکرد و گفت:
«در این ایام، در این شهر، برخی فقط به دنبال پول هستند و از هیچ حربه ای دریغ نمی کنند. البته تعدادشان محدود است ولی همین ها، زحمت بقیه خادمین زوار اربعین را خدشه دار می نماید.
خرابه مذکور، برای آن ها نیست و یک مکان عمومی است و نه حق دارند پول بگیرند و نه حق گرفتن سوئیچ را دارند».
از پلیس درخواست مداخله کردیم، ولی امتناع کرد. به ناچار، به خرابه برگشتیم و خواستیم دوباره کوله ها را برداریم و برویم که ما را تهدید به پنچری و شکستن شیشه های ماشین و ... کردند.
یکی از دوستان رفت و در کوچه ی کنار خرابه، یک جای پارک پیدا کرد. ماشین را برداشتیم و در آن مکان پارک کردیم.
عجیب تر آن بود که آن ها ما را رها نکردند و به دنبال ما آمدند و گفتند: «اگر در این جا هم پارک کنید، شیشه ماشین شما را می شکنیم و چهار چرخ آن پنچر می کنیم مگر آن که به ما، پول بدهید تا از آن، نگهداری کنیم».
کم کم داشت کاسه صبرمان لبریز می شد. به پلیس 110 زنگ زدیم ولی پاسخ ندادند.
کوله ها را برداشتیم تا برویم که متوجه شدیم دارند با همسایه ها هماهنگ می کنند تا آن ها نیز ما را تهدید کنند تا بلکه پول بدهیم.
در چشم بر هم زدنی، حدود ده نفر از همسایه ها به سمت ما آمدند و شروع به تهدید کردند.
مات و مبهوت مانده بودیم. نمی دانستیم چه کنیم. نه پارکینگ ها ظرفیت داشتند و نه کوچه و خیابان ها، جای پارک. معدود جای پارک هایی هم که یافت می شود، با شرط تحویل سوئیچ و پول هنگفت و ... مواجه می شویم.
معلوم شد در تمام ایام اربعین، کار این ند نفر، به همین منوال است و با همه زوار، به همین صورت برخورد می کنند.
غیر قابل باور بود. در ذهن خود، آن ها را با خادمین موکب امام خامنه ای (حفظه الله تعالی) که چند ساعت پیش در محضرشان بودیم، و نیز موکب داران عراقی، مقایسه می کردیم.
یاد آن حدیث شریف افتادم که شیعیان را امر به ایثار گری نسبت به یکدیگر می کند و دستور موکد می دهد که حتی نسبت به غیر شیعیان نیز باید انصاف را رعایت نمود.
این بندگان خدا، اگر زوار سیدالشهدا (علیه السلام) را به اندازه کفار نیز قبول داشتند، باید انصاف را در حق آنان رعایت می کردند.
در تحیر و سرگردانی مطلق بودیم که یک ماشین پلیس، سر رسید و خودش نگفته، همه چیز را فهمید و ما را پشت سر خود به نزدیک ترین نقطه به پایانه برد و ما را در یک پارکینگ رایگان و امن، بدون تحویل سوئیچ، مستقر کرد.
خداوند سبحان، محافظان و مدافعان امنیت مسلمانان را خیر دهد که جلوی راهزنی ها و خباثت ها، به خوبی ایستادگی می نمایند.
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
#سفرنامه_اربعین1441
✅قسمت ششم: اجرت ماشین
🌹 پيامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم):
مَنْ ظَلَمَ أَجِيراً أَجْرَهُ أَحْبَطَ اللَّهُ عَمَلَهُ وَ حَرَّمَ عَلَيْهِ رِيحَ الْجَنَّةِ وَ إِنَّ رِيحَهَا لَيُوجَدُ مِنْ مَسِيرَةِ خَمْسِمِائَةِ عَام.
كسى كه مزدِ اجيرى را كم دهد ، خداوند عملش را باطل مى گرداند و بوى بهشت را كه از مسافت پانصد ساله به مشام مى رسد، بر وى حرام مى كند.
📚 من لا یحضر الفقیه ج 4 ، ص 12 ، ح 4968
🖋 الحمد لله هر سال، رسیدگی به زوار در پایانه مرزی، بهتر از قبل می شود و با این که جمعیت هر سال، رو به رشد است، ولی کیفیت بالا تر می رود.
امسال، از فاصله بسیار جلوتر، بازرسی ها آغاز شد و این ابتکار، در مدیریت جمعیت و کنترل ازدحام، بسیار موثر بود.
موکب آستان قدس رضوی نیز از همان ابتدا، خدمات رسانی داشت.
به خصوص برای ما که نیمه شب به پایانه رسیده بودیم، اصلا احساس سختی نکردیم و بدون هیچ معطلی، وارد خاک عراق شدیم.
به محض ورود به عراق، گرد و خاک عجیبی احساس کردیم. ماسک ها را در آوردیم و استفاده کردیم.
یکی از دوستان که خبره تر بود، قیمت ها را برسی کرد و بر اساس میانگین آن، با یک ماشین قرار قطعی گذاشت.
مدتی که گذشت، معلوم شد که میانگین قیمت، خیلی پایین تر از مبلغ قرارداد ما است، و به همین دلیل، برخی پیشنهاد دادند که با ماشین دیگری برویم، ولی از آن جایی که فسخ قرارداد، خلاف مروت و جوانمردی بود و کم دادن اجرت هم جایز نبود، سوار همان ماشین شدیم.
با راننده رفیق شدیم و احوال پرسی کردیم و حسابی گرم گرفتیم.
او هم با ما راه آمد و اجازه داد در محل استراحت مخصوص خویش در قسمت زیرین اتوبوس، استراحت کنم تا التهاب دوازده ساعت رانندگی، از بدنم خارج شود.
نماز صبح را در یک موکب بین راهی نگهداشت و پس از نماز جماعت، حلیم عراقی خوشمزه ای صرف کردیم.
راننده اهل حالی بود. دو ساعت بعد، دوباره در یک موکب دیگر، توقف کرد و نان مخصوص عراقی و پنیر، به ما تعارف کرد.
حدود اذان ظهر بود وارد نجف اشرف شدیم. شوق زیارت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام، لحظه به لحظه بیشتر می شد.
برای زیارت ایشان، بهتر بود غسل کنیم، لذا پس از پیاده روی طولانی از گاراژ تا محل اسکان، در تدارک غسل کردن شدیم.
زیارت اول، معمولا حال و هوای دیگری دارد.
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
#سفرنامه_اربعین1441
✅قسمت هفتم: مراقبه و محاسبه و مشارطه دائم
🔆عن الامام الصادق (علیه السلام):
من زار جدی عارفا بحقه کتب الله له بکل خطوة حجة مقبولة و عمرة مبرورة، و الله یا ابن مارد ما تطعم النار قدما تغبرت فی زیارة امیرالمؤمنین ماشیا کان او راکبا، یا ابن مارد! اکتب هذا الحدیث بماء الذهب.
🔅 امام صادق (علیه السلام):
هر کس جدم (امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام) را از روی معرفت به حق او زیارت کند، خداوند در برابر هرگام، برایش پاداش یک حج و عمره مقبول می نویسد. به خدا قسم ای پسر مارد! هرگز آتش، قدمی را که در راه زیارت امیرالمؤمنین سواره یا پیاده غبار آلود شود، نمی سوزاند. ای پسر مارد! این حدیث را با آب طلا بنویس!
📚 وسائل الشیعة، ج 10، ص 294
🖋 در سال های گذشته، در گفته ها و عملکرد برخی زائرین، دیده می شد که از روی بی اطلاعی، اهمیت زیارت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) را کمتر از زیارت سیدالشهدا (علیه السلام) می دانستند.
گاهی دیده می شد که برخی به جهت کمبود وقت یا برای کاهش هزینه های سفر یا ... برنامه می ریزند که از مرز، مستقیم به زیارت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) بروند و از همان جا به مرز برگردند.
الحمدلله سال به سال، معرفت و شناخت زوار، بیشتر می شود و در حال حاضر، معمول زائرین، مقیدند که حتما به نجف اشرف بروند.
پس از اندکی استراحت، روانه زیارت شدیم. در ذهن سوالاتی داشتم و با خود گفتم که چگونه می توان بیشتر در این اماکن مقدسه، فیض و بهره بیشتری برد؟
✅چگونه می توان در معنویات، رشد بیشتری داشت؟
✅چگونه تقرب الی الله تعالی، و مقامات عالیه روحی و اصلاح قلب صورت می گیرد؟
✅ چرا احساس می کنم پیشرفت محسوسی ندارم و در حال در جا زدن هستم و چه کنم که از این حالت، خارج شوم؟
و...
با خود گفتم، جواب این سوالات را باید در این زیارت بگیرم. عزم خویش را جزم کردم و روانه حرم شدم.
آداب زیارت اعم از حضور قلب، قدم های کوتاه، اذن دخول، زیارت نامه و ... را به جا آوردم، ولی خبری از پاسخ سوالاتم نشد.
رفتم داخل صحن، در قسمت منتهی به باب القبله نشستم. صدای مادحین و ذاکرین اهل بیت علیهم السلام، که در همان مکان، در حال عزاداری و نوحه خوانی و سینه زنی بودند، به گوش می رسید.
مقداری با آن ها همراهی کردم و سپس شروع به قرائت قرآن نمودم و چند سوره به پدر و مادر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و نیز پدر و مادر امیرالمؤمنین (علیهم السلام) و نیز حضرت عبدالمطلب (علیه السلام) هدیه نمودم. ولی باز هم خبری از پاسخ سوالاتم نشد.
خلاصه هر کاری می دانستم و می توانستم، انجام دادم، ولی خبری از پاسخ سوالاتم نشد. خیلی دل شکسته و ناراحت شدم.
کم کم داشتم خودم را آماده می کردم که با دل شکسته و محزون، از حرم خارج شوم.
در همین حال و هوا بودم، که از دور، یکی از اساتید اخلاق والامقام و معروف حوزه علمیه قم را دیدم.
باورم نمی شد. اندکی دقت کردم تا نکند اشتباه کرده باشم. ولی گویا درست می دیدم. برخی از شاگردان او نیز پشت سر وی، همراه او بودند.
به سرعت به او نزدیک شدم و پس از سلام و احوال پرسی، سوالاتم را پرسیدم. خلاصه پاسخ های حکیمانه استاد، این چنین است:
«باید بیش از پیش رو به سوی امیرالمؤمنین (علیه السلام) شویم؛ اابته قلب را می گویم نه جسم را. ایشان متوجه ما هستند ولی ما خیلی کم، متوجه ایشان هستیم.
باید مانند ورزشکاری که خود را برای مسابقات قهرمانی المپیک آماده می کند و شب و روز ندارد، شبانه روزی به مراقبه و محاسبه و مشارطه بپردازیم.
با یک روز و دو روز هم نمی شود به نتیجه رسید. انتظار نداشته باشید که زود به نتیجه ای برسید. باید صبر داشته باشید و نا امید و خسته نشوید و ادامه دهید.
ارتباط خویش را با یک استاد اخلاق کار بلدی که خودش تمام مسیر را طی کرده باشد، بیشتر کنید و مستمر از او، کمک بگیرید.
اگر هر مقدار که می دانید را به خوبی عمل کنید، بقیه راه را به شما نشان خواهند داد، ولی اگر به معلومات خویش عمل نکنید، متوقف خواهید شد.
همین نکات را عمل کنید و هر وقت عمل کردید، دوباره در قم تشریف بیاورید تا نکات بعدی را عرض کنم».
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
#سفرنامه_اربعین1441
✅قسمت هشتم:
توسل به حضرت عبدالمطلب، حضرت عبدالله، حضرت ابوطالب، حضرت آمنه و حضرت فاطمه بنت اسد صلوات الله علیهم
💐 أَخْبَرَنِي اَلشَّيْخُ اَلْفَقِيهُ أَبُواَلْفَضْلِ شَاذَانُ بْنُ جَبْرَئِيلَ رَحِمَهُ اَللَّهُ بِإِسْنَادِهِ إِلَى اَلشَّيْخِ أَبِي جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ بَابَوَيْهِ اَلْقُمِّي يَرْفَعُهُ إِلَى دَاوُدَ اَلرَّقِّيِّ قَالَ:
دَخَلْتُ عَلَى أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ وَ لِي عَلَى رَجُلٍ دَيْنٌ وَ قَدْ خِفْتُ تَوَاهُ فَشَكَوْتُ ذَلِكَ إِلَيْهِ فَقَالَ عَلَيْهِ السَّلاَم:
ُإِذَا مَرَرْتَ بِمَكَّةَ فَطُفْ عَنْ عَبْدِ اَلْمُطَّلِبِ طَوَافاً وَ صَلِّ عَنْهُ رَكْعَتَيْنِ وَ طُفْ عَنْ أَبِي طَالِبٍ طَوَافاً وَ صَلِّ عَنْهُ رَكْعَتَيْنِ وَ طُفْ عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ طَوَافاً وَ صَلِّ عَنْهُ رَكْعَتَيْنِ وَ طُفْ عَنْ آمِنَةَ طَوَافاً وَ صَلِّ عَنْهَا رَكْعَتَيْنِ وَ طُفْ عَنْ فَاطِمَةَ بِنْتِ أَسَدٍ طَوَافاً وَ صَلِّ عَنْهَا رَكْعَتَيْنِ ثُمَّ اُدْعُ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَنْ يَرُدَّ عَلَيْكَ مَالَك.
َقَالَ فَفَعَلْتُ ذَلِكَ ثُمَّ خَرَجْتُ مِنْ بَابِ اَلصَّفَا فَإِذَا غَرِيمِي وَاقِفٌ يَقُولُ يَا دَاوُدُ جِئْنِي هُنَاكَ فَاقْبِضْ حَقَّكَ.
🌸 شیخ صدوق از داود رقی روایت می کند كه گفت:
داخل شدم به خدمت حضرت امام جعفر صادق صلوات اللّٰه عليه که مدتی بود مالى از شخصى طلب داشتم و خوف ضایع شدن و نپرداختن آن را داشتم، شكايت به آن حضرت كردم.
حضرت فرمودند: كه چون به مكه معظمه مشرف شدی يک طواف کامل كه هفت شوط باشد بهمراه نماز طواف به نيابت از حضرت عبدالمطّلب، حضرت عبدالله و آمنه، پدر و مادر رسول معظم اسلام صلی الله علیه و آله و حضرت ابوطالب و فاطمه بنت اسد پدر و مادر مولا امیرالمومنین سلام الله علیه به نیابت از هرکدام بجای آور و دعا کن مشکلت حل می شود.
داود مىگويد آنچه که حضرت فرموده بود را به جا آوردم (یعنی پنج طواف کامل و پنج نماز) و از مسجد الحرام بيرون آمدم از درى كه محاذى صفاست ديدم كه آن شخص بدهکار ايستاده است و مىگويد كه اى داود مرا حبس کرده ای، بيا و مالت را بگير.
📚 بحار الانوار، جلد 35، حدیث 45
🖋 گاهی مسیرهای کوتاه تری برای رسیدن به مطلوب وجود دارد که به آن در اصطلاح، «میان بر» می گویند.
چه بسا غفلت از این میان بر ها، باعث می شود که انسان با توجه به کوتاهی عمر انسان ها در آخر الزمان، هرگز به اهداف خویش نرسد. و بر عکس، گاهی استفاده از این میان بر ها، باعث شود که ره صد ساله، یک شبه طی گردد.
یکی از همین میان بر ها، در روایت ابتدای این متن، آمده است. خصوصا در زیارت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب (علیه السلام)، این دستورالعمل، به منزله کبریت احمر و اکسیر اعظم است.
بعید نمی دانم اگر کسی به ارواح طیبه این پنج نور پاک، متوسل شود و قبل از زیارت یا در در حین زیارت امیرالمؤمنین علیه محمد، به ایشان، اعمال خویش را هدیه کند، ایشان این هدیه را بی پاسخ بگذارند.
به خصوص با توجه به این که قرآن کریم دستور می دهد:
🔆وَإِذَا حُيِّيتُم بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْهَا أَوْ رُدُّوهَا إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ حَسِيبًا.
🔅ﻭ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺩﺭﻭﺩ ﮔﻮﻳﻨﺪ ، ﺷﻤﺎ ﺩﺭﻭﺩﻱ ﻧﻴﻜﻮﺗﺮ ﺍﺯ ﺁﻥ، ﻳﺎ ﻫﻤﺎﻧﻨﺪﺵ ﺭﺍ ﭘﺎﺳﺦ ﺩﻫﻴﺪ، ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺧﺪﺍ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺑﺮ ﻫﻤﻪ ﭼﻴﺰ ﺣﺴﺎﺑﺮﺱ ﺍﺳﺖ .
(آیه ٨٦ سوره مبارکه نساء)
یک لحظه تصور کنید که چه ها خواهد شد و چه نور ها خواهد تابید و چه برکت ها خواهد بارید، اگر پدر یا مادر امیرالمؤمنین (علیه السلام)، در پاسخ به این هدیه، توجه به زائری را از پسر خویش درخواست نمایند.
به ذره گر نظر لطف بو تراب کند
به آسمان رود و کار آفتاب کند...
https://eitaa.com/Hoseinmehrali
#سفرنامه_اربعین1441
✅قسمت نهم:
🔆عن النبی رسول اللّه (صلى الله عليه وآله):
مَن أرادَ أن يَنظُرَ إلى آدمَ في علمِهِ، وإلى نوحٍ في فَهمِهِ، وإلى إبراهيمَ في حِلمِهِ، وإلى يحيى بنِ زكريّا في زُهدِهِ، وإلى موسى بنِ عِمرانَ في بَطْشِهِ، فَليَنْظُرْ إلى عليِّ بنِ أبِي طالبٍ.
🔅از پيامبر خدا (صلى الله عليه و آله) روایت شده است:
هر كه مى خواهد دانش آدم را ببيند و بينش نوح و بردبارى ابراهيم و زهد يحيى بن زكريا و قدرت موسى بن عمران را، به على بن ابى طالب بنگرد.
📚 تاریخ دمشق، 42/313/8862.
🖋 هر بار که به زیارت مولای متقیان و سرور جهانیان می رفتم، ناخودآگاه در راه، فضائل بی کران ایشان، در ذهنم مرور می شد.
گاهی فکر می کردم که در عالم رؤیا هستم. من کجا و بارگاه ملکوتی امیرمؤمنان کجا.
از دور که چشمانم به گنبد با عظمت حرم مطهر می افتاد، نا خواسته، اشعار عاشقانه و عارفانه شهریار بر لبم جاری می شد:
🔅علی ای همای رحمت تو چه آیتی خدا را
🔅که به ما سوا فکندی همه سایه هما را
🔅دل اگر خداشناسی همه در رخ علی بین
🔅به علی شناختم من به خدا قسم خدا را
🔅به خدا که در دو عالم اثر از فنا نماند
🔅چو علی گرفته باشد سر چشمه بقا را
وقتی وارد صحن می شدم و چشمانم به مناره های با عظمت و بارگاه باشکوه آن می افتاد، احساس می کردم در بهترین نقطه عالم هستی قرار دارم و خوشبخت ترین انسان روی زمین هستم.
نمی دانم چه اسراری در ایوان نجف نهفته است که از دیگر مشاهد مشرفه، در نگاهم، با ابهت تر و با شکوه تر و زیبا تر و دلربا تر و اسرار آمیز تر است و اگر چه ساختمان آن اندکی قدیمی تر است، ولی ذره ای از جلال و عظمت آن، نمی کاهد.
قبل از ورود به ساختمان، وقتی اذن دخول می خواندم، اندکی مکث می کردم تا شاید پاسخ امیرمؤمنان را در جواب جمله «أ أدخل یا حجت الله؟»، بشنوم.
ولی افسوس که شنیدن کلام امیر، گوش دگری می خواهد.
وارد ساختمان که می شدم و ضریح مطهر را می دیدم، دنبال دیدن جمال نورانی مولا می گشتم ولی هر چه می گشتم، چهره دلربایش را نمی یافتم. افسوس که دیدن جمال امیر نیز، چشم دگری می خواهد.
وقتی به پایین پای مبارک حضرت می رفتم، ناخودآگاه، چشمانم به شمشیر زینتی بالای دیواره حرم می افتاد و یاد فضائل و رشادت ها و مجاهدت های امیر دل ها، در فراوان بدر و احد و خندق و ... می افتادم. فضائلی که فقط بخشی از آن ها، در ذیل خواهد آمد:
✅1. حضرت اميرالمومنين علی علیه السلام در هیچ جنگ و جهادی شرکت نکرد مگر این که پیروز برگشت. (1)
✅2. رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرمود:
«عَلی اَشْجَعُ النّاسِ قَلْبا:
علی، شجاع ترین و قویدل ترینِ مردم است.» (2)
✅3 .حریف را فقط با یک بار زدن می کشت و در حدیث است که:
«کانت ضرباتة وترا: ضربت شمشیر او همیشه تک ضرب بود.»(3)
✅4. پیامبر اسلام می فرمود: «علی سیفُ اللّه عَلی اَعْدائِهِ:
علی، شمشیر خدا است که بر روی دشمنان خدا کشیده می شود.»(4)
✅5. حضرت اميرالمومنين علی علیه السلام بیشتر پیاده می جنگید و اگر هم سوار اسبی می شد، چندان برایش مهم نبود.
به حضرتش عرض شد که چرا سوار اسب نمی شود؟
پاسخ داد: اسب یا برای تعقیب حریفی است که از میدان بگریزد و یا برای این است که کسی بخواهد خود بگریزد و من نه کسی هستم که پشت به دشمن کنم و بگریزم و نه کسی هستم که اگر کسی گریخت تعقیبش کنم. پس اسب را برای چه می خواهم؟(5)
✅6. زره امیرمؤمنان، تنها سینه مبارک ایشان را می پوشاند و هرگز پشت نداشت.
از او پرسیدند که چرا زرهش پشت ندارد؟
در پاسخ فرمود: من هرگز به دشمن پشت نمی کنم و از میدان نمی گریزم.(6)
✅7. شجاعت و استواری حضرت علی علیه السلام در جنگ ها چنان بود که هرگاه مشرکان و کافران او را در جنگ می دیدند به همدیگر وصیت می کردند مثل این که مرگ را با چشم خود دیده باشند.(7)
✅8. هرگاه که دو صف برای جنگ مقابل هم صف می کشیدند،
مردم به یکدیگر می گفتند:
ملک الموت در همان صفی باید باشد که علی با آن صف است و صف مقابل خواهی نخواهی باید خود را برای مرگ آماده کنند.(8)
✅9. روزی یکی از سرداران سپاهش به او گفت که اگر از همدیگر دور شدیم، تو را کجا بیابیم؟
در پاسخ فرمود:
در همان جایی که از من دور شده اید.(9)
منابع:
📚(1) - طبرانی، معجم الاوسط 3/87 📚(2176)؛ مسند احمد 1/199 (1720).
📚(2) - ابن مغازلی، مناقب علی بن ابی طالب / 143 (188).
📚(3) - ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه 1 / 20.
📚(4) - شیخ صدوق، الامالی / 61.
📚(5) - ابن شهر آشوب، مناقب آل ابی طالب 3 / 298.
📚(6) - ابن بکار، الاخبار الموفقیات / 343 (194)؛ ابن ابی الحدید، شرح نهج البلاغه 20 / 280.
📚(7) - ابن مغازلی، مناقب علی بن ابی طالب / 140 (109)؛ زمخشری، ربیع الابرار 3 / 319.
📚(8) - راغب اصفهانی، المحاضرات 3 / 138.
📚(9) - ابشیهی، المستطرف 1 / 178 باب 41.
https://eitaa.com/Hoseinmehrali