✍🏻 بصیرت شناسی
[ الف - معنا و مفهوم بصیرت ]
1⃣ تفاوت بصر با بصیرت :
بصیرت به معنای روشن بینی و روشن دلی است. بصر چشم سر است و بصیرت چشم دل. بصیرت به معنای فهم و درک عمیق است که زمینه تشخیص حق از باطل و انتخاب راه درست از نادرست را برای انسان فراهم می کند. انسان با بصیرت و آینده نگر ، دارای چشم انداز روشن تر و موضع نزدیک به حق و یا همگرا با حق است ، اما انسان بی بصیرت در حرکت دچار انحراف و اشتباه می شود. در کلام امیرالمومنین (ع) آمده است :
《 فَقدُ البَصَرِ اَهوَنُ مِن فَقدِ البَصیرَهِ 》
فقدان بصر به مراتب تحملش آسانتر است از فقدان بصیرت. کسی که چشم نداشته باشد با کمک عصا و دست به دیوار ، بالاخره زندگی را جمع و جور می کند ، اما کسی که بصیرت نداشته باشد به چاه هایی می افتد که بیرون آمدنش بسیار مشکل است.
📝 جلسه (۱) بصیرت شناسی ؛ در بستر مجازی
📍ویژه : مربیان و متربیان حلقات صالحین و نشست های سیاسی
🔘 روابط عمومی دفتر نمایندگی ولی فقیه در حوزه مقاومت بسیج شهری کربلا
✍🏻 بصیرت شناسی
[ الف - معنا و مفهوم بصیرت ]
2⃣ رابطه ایمان با بصیرت :
رابطه ایمان و معنویت با بصیرت این گونه است که ، ایمان موتور و بصیرت چراغ ، قطب نما و نورافکن است. معنویت موتور محرک انسان است و زمینه تحرک انسان را فراهم می کند ولی اگر بینش و فهم سیاسی نباشد ، این حرکت به انحراف کشیده می شود. در تاریخ جریانها و گروه ها و افرادی بودند که موتور محرکی داشتند اما چون درک و فهم سیاسی موثری نداشتند ، سرعت آنها به مراتب کم می شود. پیامبر گرامی اسلام (ص) می فرماید :
《 لیس الاعمی من یَعمی بَصَرُه انما الاعمی من تُعمی بَصیرَتُهُ ؛ کور کسی نیست که چشمش نابینا باشد ، کور کسی است که بصیرت نداشته باشد. 》 نمونه آن در سه جنگ علی (ع) کاملا مشهود بود. فردی مثل حارث بن حوط ، دچار تحیر شد و دنبال انزوا بود ، نزد امیرالمومنین آمد و گفت من مانده ام که حق با کیست ؟ مگر می شود طلحه و زبیر با این سابقه دچار انحراف شوند ؟ دو قطبی شدن جامعه برایش سنگین بود. علی (ع) وقتی تحیر او را دید فرمود : 《 یا حارث اِنَّکَ نظَرتَ تَحتَک وَ لَم تَنظُر فَوقَکَ ، فَحِرتَ اِنَّکَ لم تَعرفِ الحقَّ فتعرف مَن اتاه وَلَم تَعرفِ الباطل فَتَعرف مَن اَتاه. 》
تو جلوی پایت را می بینی و بالا را نمی بینی ، لذا متحیر شدی ( چشم انداز خوبی نداری نمی توانی افقهای بالاتر را ببینی و فهم و درکت عمیق نیست ) همانا حق را نمی شناسی تا اهلش را بشناسی و باطل را نمی شناسی تا اهلش را بشناسی. یعنی تو بین اشخاص و معیارها گیر کرده ای ، تو باید در اینجا با معیار حرکت کنی ، نه با اشخاص. نگاه به اشخاص سبب اشتباه و عوام زدگی است. عوام زدگی تبعات و آثار زیادی دارد از جمله :
۱. شخص گرایی به جای معیار گرایی ؛
۲. مصلحت گرایی به جای حق گرایی ؛
۳. احساس گرایی به جای تعقل گرایی ؛
📝 جلسه (۲) بصیرت شناسی ؛ در بستر مجازی
📍ویژه : مربیان و متربیان حلقات صالحین و نشست های سیاسی
🔘 روابط عمومی دفتر نمایندگی ولی فقیه در حوزه مقاومت بسیج شهری کربلا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گزارش تصویری:
حضور حلقه صالحین پایگاه مقاومت بسیج حضرت سیدالشهدا و بسیجیان عزیز پایگاه و استاد گرامی ،برادر رهنمون با موضوع آفرینش انسان و وجود خداوند در محل مصلی شهرستان
مورخه ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
#پایگاه_سیدالشهدا
#حوزه_مقاومت_بسیج_کربلا
#ناحیه_مقاومت_بسیج_پارس_اباد