در تیراندازی در تالار شهر Crocus در مسکو 12 نفر کشته و 35 نفر زخمی شدند
در پی این حادثه کنسرت امشب خواننده و رقاص آذربایجانی رویا، در مسکو لغو شد.
مرکز مطالعات آذربایجان
مرکز مطالعات آذربایجان
#تکمیلی
✨حمله به محل برگزاری کنسرت در مسکو پایتخت روسیه
✨۴۰ کشته و بیش از ۱۰۰ زخمی آمار اولیه است.
‼️حداقل 5 تروریست به مردم کروکوس شلیک کردند، نیروهای ویژه در محل حاضر شدند، مردم از پشت بام ساختمان در حال سوختن خارج شدند.
▪️ یکی از شاهدان عینی: حداقل 5 تروریست، ریشدار. آنها مانند جنگجویان آماده و آموزش دیده عمل می کنند. در لحظه عبور به ساختمان، نگهبانان و افرادی که پشت درها ایستاده بودند کشته شدند. سپس ورودی اصلی مسدود شد.
▪️تروریستها به تفنگهای تهاجمی AKM مسلح هستند. برخی از آنها بارهای مهمات مختلف را حمل میکنند. دستکم دو نفر از مهاجمان کولهپشتی حمل میکردند که احتمالاً حاوی کوکتل مولوتف بود.
▪️ تیراندازی همزمان هم در سالن و هم در سرسرا آغاز شد که در آن لحظه ازدحام مردم در آنجا بود. تروریستها صندلی های سالن را به آتش کشیدند و از آنجا آتش تقریباً در تمام ساختمان گسترش یافت.
▪️ به گزارش وزارت اورژانس، آتش نشانان حدود 100 نفر را تخلیه کرده اند و با استفاده از مکانیزم های بالابر، افراد از پشت بام نجات پیدا می کنند.
✨مهاجمین انگار از صحنه جنایت متواری شده اند .
مرکز مطالعات آذربایجان
مرکز مطالعات آذربایجان
مالکان تالار «Crocus City Hall» امین آقالاروف (داماد یهودی الهام علیاف) و آراز آقالاروف به محل وقوع حمله تروریستی آمدند.
مرکز مطالعات آذربایجان
مرکز مطالعات آذربایجان
دو هفته پیش سفارت آمریکا در فدراسیون روسیه در وب سایت خود به شهروندان خود درباره حملات احتمالی در مک
مهاجمان ۲۰ نفر بودند - خبرنگار نیوز. ru با اشاره به تیراندازی، شاهدان عینی مهاجمان را ۲۰ نفر میگویند، آنها به تازگی از "کروکوس" بیرون آمدند.
مرکز مطالعات آذربایجان
مهاجمان ۲۰ نفر بودند - خبرنگار نیوز. ru با اشاره به تیراندازی، شاهدان عینی مهاجمان را ۲۰ نفر میگوین
🔹گفته می شود: تعداد قربانیان تیراندازی در تالار شهر کروکوس به ۱۳۰ نفر افزایش یافته است.
مالک تالار و برگزار کننده کنسرت امشب که مورد هجوم قرار گرفته است یهودی آذربایجانی تبعه روسیه، امین آقالاروف داماد الهام علیاف میباشد.
مرکز مطالعات آذربایجان
به احتمال تحلیلگران آمریکا و عوامل تروریستی آنها در روسیه پشت پرده حمله امشب در مسکو هستند و اهداف ترکیبی آنها ایجاد ناامنی مدنی و امنیتی در روسیه و تاثیر آن به حوادث پیشبینی شده آینده در اوکراین و قفقاز جنوبی میباشد.
مرکز مطالعات آذربایجان
📰 یادداشت مرکز مطالعات استراتژیک بگینسادات رژیمصهیونیستی: معادله پیچیده؛ مواضع دولت ها و جوامع آسیای مرکزی در مناقشه غزه
مرکز مطالعات استراتژیک بگینسادات #رژیم_صهیونیستی (BESA) مرکزی با رویکرد امنیتی و نظامی است که مطالعات خود را در اختیار سیاستگذاران رژیمصهیونیستی قرار می دهد. این اندیشکده غیرحزبی بوده و زیر نظر دانشگاه مذهبی برایلان (یکی از دو دانشگاه کلان تلآویو) فعالیت می کند. دانشگاه برایلان از مهمترین دانشگاههای فلسطین اشغالی محسوب می شود و تعدادی از مقامات اسرائیل از فارغالتحصیلان این دانشگاه هستند.
محققین اندیشکده مذکور در یک یادداشت تحت عنوان "معادله پیچیده؛ مواضع دولت ها و جوامع #آسیای_مرکزی در مناقشه غزه"، به بررسی واکنشها و مواضع دولتی و مردمی آسیای مرکزی به درگیری حماس و رژیم اشغالگر در غزه پرداختهاند:
⬅️ عوامل شکل دهنده مواضع نخبگان آسیای مرکزی در مناقشه اعراب و اسرائیل
کشورهای آسیای مرکزی به اقیانوسهای جهان دسترسی ندارند، به امتیازی که برای توسعه اقتصادی موفق ضروری است. در عین حال، این کشورها در محاصره درگیری هایی هستند که نه تنها مانع توسعه آنها می شود، بلکه تهدیدی برای آسیای مرکزی است. در شمال و غرب درگیری بین روسیه و اوکراین، روسیه و ناتو وجود دارد. در غرب درگیری آذربایجان و ارمنستان وجود دارد که مانع از ارتباط مستقیم آسیای مرکزی و ترکیه می شود. در شرق تنش بین چین و ایالات متحده است. در جنوب هم خصومت بین هند و پاکستان همراه با جنگ جاری در افغانستان. درگیری اعراب و اسرائیل، ایران و اسرائیل و درگیری ایران و آمریکا نیز تهدید دیگری در این زمینه تلقی می شود.
بسیاری از مردم آسیای مرکزی که من با آنها صحبت کرده ام، معتقدند که جهان خارج علاقه خاصی به مسائل آسیای مرکزی ندارد. این امر در افغانستان مشهود است که توسط جامعه جهانی به سرنوشت خود رها شده است. موضع کلی کشورهای آسیای مرکزی در مورد بسیاری از مشکلات جهانی، از جمله درگیری اعراب و اسرائیل، این است: «به طور مستقیم به ما مربوط نمیشود» و به آن به عنوان یک جنگ خارجی دیده می شود. کشورهای آسیای مرکزی در این مناقشه منافع خاصی ندارند، اما از حل این مناقشه سود خواهند برد، زیرا پتانسیل گسترش و تأثیرگذاری بر آنها را دارد.
رسانه The Diplomat در یک مقاله به درستی اشاره می کند که کشورهای منطقه همکاری نزدیک خود را با اسرائیل حفظ می کنند (به عنوان مثال، قزاقستان نفت اسرائیل را تامین می کند و فناوری نظامی دریافت می کند، ازبکستان فعالانه همکاری تجاری و پزشکی-فناوری با اسرائیل را توسعه می دهد و غیره). همانطور که نویسنده این مقاله خاطرنشان می کند، کشورهای آسیای مرکزی حتی در زمان بیان اظهارات رسمی ضد اسرائیلی در مجامع بینالمللی در رابطه با وضعیت غزه، قصد ندارند این همکاری را محدود کنند.
همانطور که گفتگوهای من با کارشناسان و رهبران آسیای مرکزی نشان داد، نگرش کشورهای آسیای مرکزی نسبت به جنگ غزه توسط شبکهی پیچیدهای از ملاحظات متصلی که همدیگر را همپوشانی می کنند هدایت می شود.
اینکه اسرائیل به عنوان بخش مهمی از محور جهان غرب و آمریکا تلقی می شود. در نتیجه، روابط با اسرائیل بهعنوان جزئی از مجموعه استراتژیهای پیچیده در سیاست خارجی چندجانبه دولتهای آسیای مرکزی دیده میشود. هدف این سیاست حفظ تعادل ظریف، در درجه اول در مثلث روابط بین سه قدرت کلیدی در اوراسیا: چین، روسیه و غرب است. نزدیکی کنونی چین و روسیه و همچنین درگیری آنها با غرب، موقعیت استراتژیک چالش برانگیزی را برای کشورهای آسیای مرکزی ایجاد کرده است، زیرا آنها به مسکو و پکن وابسته شده اند. نفوذ جمعی روسیه و چین در آسیای مرکزی به حدی است که به طور بالقوه می تواند استقلال کشورهای منطقه را از بین ببرد. بنابراین، کشورهای آسیای مرکزی علاقهمند به توسعه روابط با غرب به منظور متعادل کردن وابستگی خود به روسیه و چین هستند.
ادامه در لینک...
⬅️ اسلام، جامعه و دولت به عنوان عوامل تعیین کننده نگرش نسبت به جنگ غزه
⬅️ گروه های ضد اسرائیلی در جوامع آسیای مرکزی و استخدام جنگجویان برای جنگ علیه اسرائیل
کانال #مرکز_مطالعات_آسیای_مرکزی | ماوراء النهر
@mavaraonnahr
☄️ İranlı siyasi təhlilçi və hüquqşünas D.r Əhməd Kazimi:
Rusiyanın Qafqazdakı silsilə səhvlərinin fonunda "Crocus City Hal"lda baş vermiş terror aktından sonra Rusiya artıq anlamalıdır ki, NATO Turan dəhlizini formalaşdıracağı və etnik separatçı terrorçular üçün karidor yaranacağı təqdirdə, Mərkəzi Asiya ekstremistlərinin, o cümlədən Bakı və Ankaranın dəstəklədiyi təkfirçilərin bu cür hücumları daha da artacaq.
#İran
#Rusiya
#NATO
#Azərbaycan
#Türkiyə
T.me/ar_rad_info