⭕️ 65 سال پیش در چنین روزی (۲۸ مرداد) ، سفیر آمریکا در جلسه فوری به نخست وزیر اطمینان میدهد که کودتای دیروز کاملا مهار شده و پس از آن #مصدق پای نامه هشدار #کاشانی درباره کودتای قریب الوقوع مرقوم میدارد:
"اینجانب مستظهر(متکی)به پشتیبانی ملت ایران هستم.
والسلام"
#روز_قبل_از_کودتا
قیامت و چشمها ( بهجای گفت و شنود)
امروز که با سالروز شهادت مولایمان حضرت امام محمد باقر ع همزمان است و در سوگ آن امام مظلوم که شکافنده علم بود زانوی غم به دامن گرفتهایم ، ستون گفت و شنود را به احادیثی از آن بزرگوار اختصاص میدهیم.
* سه خصلت است كه دارندهاش نمی ميرد تا عاقبت شوم آن را ببيند ؛ ستمكاری ، از خويشان بريدن ، و قسم دروغ كه نبرد با خداست.
* تو را به ۵ چيز سفارش می كنم ؛ اگر مورد ستم واقع شدی ستم مكن ، اگر به تو خيانت كردند خيانت مكن ، اگر تكذيبت كردند خشمگين مشو ، اگر مدحت كنند شاد مشو ، و اگر نكوهشت كنند ، بی تابی مكن.
* هيچ بندهای عالم نيست ، مگر اينكه نسبت به بالادست خود ، حسادت نورزد ، و زيردست خود را خوار نشمارد.
* از سستی و بی قراری بپرهيز ، كه اين دو ، كليد هر بدی می باشند ، كسی كه سستی كند ، حقی را ادا نكند ، و كسی كه بی قرار شود ، بر حق صبر نكند.
* همه چشمها روز قيامت گريانند ، جز سه چشم ؛ چشمی كه در راه خدا شب را بيدار باشد ، چشمی كه از ترس خدا گريان شود ، و چشمی كه از محرمات الهی و گناهان بسته شود.
- شخص حريص به دنيا مانند كرم ابريشم است كه هر چه بيشتر ابريشم به دور خود می تند ، راه بيرون شدنش را دورتر و مشكلتر می كند ، تا اينكه از غم و اندوه بميرد.
تلگرام 👇
https://t.me/ImamJomePareSar
ایتا 👇
https://eitaa.com/ImamJomeParesar
سروش 👇
https://sapp.ir/ImamJomeParesar
💢 مصدق از پل مذاکره با آمریکا سقوط کرد !
امروز ۶۵ سال از کودتای ۲۸ مرداد می گذرد و تجربه نشان داد است که ترامپ با ترومن ( رئیس جمهور وقت آمریکا ) فرقی ندارد ، آمریکا همچنان غیرقابل اعتماد بوده و کسی از پل مذاکره با این شیطان بزرگ به سرمنزل مقصود نمی رسد.
تلگرام 👇
https://t.me/ImamJomePareSar
ایتا 👇
https://eitaa.com/ImamJomeParesar
سروش 👇
https://sapp.ir/ImamJomeParesar
کمی هم آمریکایی باشید !
به قلم حاج حسین شریعتمداری 👇
(یادداشت روز)
قسمت اول :
۱- «برای احترام به مردم آمریکا و برای آن که مطمئن باشند هرگز منافع شخصی خود را به منافع کشورم ترجیح نمیدهم ، بعد از انتخاب به عنوان رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا ، مزرعه بادامزمینی خود را که ارثیه پدری و میراث خانوادگی بود فروختم.
این اقدام را بر اساس یک سنت جاری در آمریکا که به قانون تبدیل شده است انجام دادم.
قانون «تعارض منافع - CONFLICT OF INTEREST - که به رؤسای جمهور و مقامات عالیرتبه آمریکا اجازه نمیدهد همزمان با مسئولیت در دولت ، به کارهای تجاری و یا هر شغل درآمدزای دیگری اشتغال داشته باشند». بخشی از یادداشت جیمی کارتر ، رئیسجمهور اسبق آمریکا است که در آن با گلایهای توأم با تعجب پرسیده است چرا ترامپ به این قانون تن نداده و کماکان به فعالیت تجاری خود ادامه میدهد !
رکس تیلرسون ، وزیر امور خارجه سابق آمریکا نیز که قبل از انتصاب به این مقام دولتی ، مدیریت اَبر شرکت نفتی«آکسون موبیل» را برعهده داشت همزمان با پیشنهاد دونالد ترامپ برای تصدی این پست ، کلیه روابط تجاری خود با آکسون موبیل را قطع کرد. این شرکت نفتی در اطلاعیهای اعلام کرد «با رکس تیلرسون، مدیر کل سابق آکسون موبیل و نامزد پیشنهادی ترامپ برای وزارت خارجه آمریکا توافق شده است تا در صورت تائید نامزدی وی از سوی کنگره آمریکا ، تمامی روابط مالی و تجاری او با آکسون موبیل قطع شود».
در این اطلاعیه آمده بود «قطع روابط مالی و تجاری تیلرسون به منظور پیشگیری از تداخل احتمالی منافع او با منافع ملی صورت گرفته است».
گفتنی است قرار بود تیلرسون بیش از ۶۰۰ هزار سهمی را که در مالکیت خود داشت بفروشد و از ۴ میلیون دلار پاداش نقدی نیز محروم شود.
اینکه مقامات آمریکایی در عمل تا چه اندازه به قانون«تعارض منافع» پایبند هستند ، موضوع این نوشته نیست ولی آنچه اهمیت دارد اینکه قانون یاد شده در سیستم حقوقی آمریکا وجود دارد و مقامات آمریکایی ملزم به رعایت آن هستند. ماهیت استکباری حاکمیت در آمریکا نیز از اهمیت اجرای این قانون نمیکاهد ، چرا که قانون تعارض منافع یکی از لوازم ضروری و نیاز حیاتی برای تداوم حاکمیت است و ضرورت آن برای نظامهای حکومتی عدالتخواه و استکباری یکسان است !
دقیقا مانند بنزین که برای حرکت خودرو ضروری است و فرقی نمیکند که از این خودرو برای کمک به محرومان و خدمت به خلق خدا بهره میگیرند و یا آن را در راهی ناصواب به کار گرفته و برای سرقت و جنایت از آن استفاده میکنند !
قسمت دوم :
۲- اکنون تصور کنید که اگر همین قانون در جمهوری اسلامی به اجرا در میآمد و مراکز اطلاعاتی و نظارتی بر اجرای دقیق آن نظارت میکردند، آیا بخش قابل توجهی از ناهنجاریهای اقتصادی فرصت بروز پیدا میکرد؟!
پاسخ بدون کمترین تردیدی منفی است.
وقتی فلان وزیر صاحب دهها شرکت خصوصی است ، و یا فلان مسئول در دولت و یا سایر مراکز نظام در کنار مسئولیت خود به این یا آن کار تجاری مشغول است و با بهرهگیری از «رانت موقعیت شغلی» و «رانت اطلاعاتی» در کار واردات و صادرات فعال است و... چگونه میتوان انتظار بهبود شرایط را داشت؟!
یکی با دستکاری سایت وزارت صنعت ، هزاران دستگاه خودروی لوکس وارد میکند ، دیگری در بانک مرکزی 160 میلیون دلار و 51 میلیون یورو به فردی که هنوز هویتش را فاش نکردهاند پرداخت میکند !
در فاصله فقط چند هفته ۳۵ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی چپاول میشود !
عدهای با ثبت شرکتهای صوری در برخی کشورها ، برای خرید خارجی با ارز دولتی سندسازی میکنند !
آن دیگری 10500 گوشی تلفن همراه به نام کسی که مدتها قبل از دنیا رفته است وارد میکند !
فلان مدیر ، به تروریستهای اقتصادی اجازه میدهد با کارت بازرگانی یک خانم روستایی و فقیر ، ۶۰۰ دستگاه اتومبیل لوکس و گرانقیمت بنز و پورشه وارد کند ! و...
باز هم تصور کنید که اگر در کشور ما نیز مانند برخی دیگر از کشورها ، ممنوعیت مسئولان و فرزندان آنها از فعالیتهای اقتصادی به قانون تبدیل میشد و دستگاههای اطلاعاتی و نظارتی با حساسیت بر اجرای آن نظارت میکردند ، اینگونه اتفاقات پلشت رخ میداد؟!
از کسانی که عقربه قطبنمای خود را روی آمریکا تنظیم کردهاند این پرسش در میان است که چرا در نمونههای مورد اشاره از آمریکا تقلید نمیکنند؟!
کاش در این زمینه هم کمی آمریکایی بودند !
قسمت سوم :
۳- حضرت امیر (ع) در مقایسه برخی از سپاهیان سست عهد خود با سپاه معاویه به نکته عبرتانگیزی اشاره کرده و میفرمایند :
«ای کسانی که به تن حاضرید و به خرد غایب !
هر یک از شما را عقیدتی دیگر است.
فرمانروایانتان گرفتار شمایند.
فرمانروای شما ، خدا را اطاعت میکند و شما نافرمانیاش میکنید.
فرمانروای آنان ، خدا را نافرمانی میکند و ایشان سر بر خطِ فرمانش دارند.
دلم میخواهد معاویه با من معاملهای از نوع صرافان کند ، به دینار و درهم.
ده تن از شما را بستاند و یک تن از مردان خود را به من دهد»
(خطبه ۹۷ نهجالبلاغه).
به یقین و همانگونه که از ادامه کلام امیرالمومنین پیداست ، منظور حضرت این نبوده است که ده تن از یاران خود را به دشمن بدهد و یک تن از دشمنان کینهتوز را به درون سپاه خود جای دهد !
بلکه حضرتش پایداری آنان با وجود باطل بودن راهشان و سستی برخی از سپاهیان خویش در راه حق را نشانه رفتهاند.
یعنی از سپاه خود میخواهد که پایداری را از آنان بیاموزند و نه نستجیر بالله، راه باطل را. یعنی دقیقا درسی که باید در عمل به قانون «تعارض منافع» از دشمن بیاموزیم و آن را در مسیر نظام الهی جمهوری اسلامی به کار بگیریم و نه چون آمریکا در تحکیم حکومت استکباری.
قسمت پایانی
4- حالا به این سه نمونه توجه کنید ؛
اول: مرحوم علامه حلّی ، از مراجع گرانقدر و دانشمندان بلندآوازه جهان اسلام است كه نام و آوازه و آثار آن بزرگوار همچنان بر تارك حوزههای علميه می درخشد ، از ایشان درباره آب چاه و اين كه آيا بعد از تماس ظرف نجس با آن ، كماكان پاك خواهد بود يا نه؟
فتوا خواستند و آن فقيه بزرگوار و با تقوا ، پاسخ را به بعد موكول كرد و در اين فاصله فرمود تا چاه آبی را كه در خانه ايشان بود با خاك پر كنند.
وقتی از ايشان ، علت را جويا شدند ، در پاسخ گفت ؛ بيم آن داشتم كه وجود اين چاه در خانهام ، و نفعی كه از آن می برم ، در صدور حكم دخالت كند و نظر فقهی و فتوايم را بی آن كه متوجه باشم به سويی بكشاند كه نفع شخصي خويش را در آن ميبينم !
دوم: رهبر معظم انقلاب فرزندان خود را با تاکید از هرگونه فعالیت تجاری و اقتصادی منع کردهاند.
حضرت ایشان به فرزندان خویش فرمودهاند از آنجا که شما منتسب به من هستید حق هیچگونه فعالیت اقتصادی ندارید.
رهبر معظم انقلاب این شرط را برای کسانی که در حلقه اول وصلت با خانواده ایشان قرار میگیرند نیز لازم دانستهاند.
در این میان نکته درسآموز دیگری نیز هست که از یکسو نشانه حساسیت حضرتش نسبت فعالیت اقتصادی فرزندان و از سوی دیگر اصرار ایشان بر اجرای عدالت است. حضرت آقا به فرزندان خود فرمودهاند چنانچه قصد داشتید وارد فعالیتهای اقتصادی بشوید ، به مسئولان ثبت احوال میگویم نام مرا از شناسنامه شما حذف کنند.
سوم: نمونهای از پایبندی افراد مومن و انقلابی به فرهنگ یادشده است.
سالهای اول انقلاب بود ، یکی از برادران سپاه در پی آن بود که خودروی پدرش را بفروشد. میگفت خودروی سالم و روبهراهی است و ترجیح میدهم به برادران همکارم در سپاه فروخته شود.
بر و بچهها چند روزی میآمدند و میرفتند.
صبح یکی از روزهای چهارشنبه بود که برادری برای خرید خودرو به وی مراجعه کرد اما ، برادری که قصد فروش خودروی پدرش را داشت از مراجعهکننده پوزش خواست و گفت ؛ از فروش منصرف شدهام !
با تعجب پرسیدم ؛ چرا؟! به جای پاسخ تلکس محرمانه خبرگزاری را نشانم داد که در آن آمده بود قرار است از روز شنبه بنزین کوپنی شود و گفت ؛ با کوپنی شدن بنزین قیمت خودروها به شدت کاهش پیدا میکند و توضیح داد ؛ این خبر ، امانت نظام است که به علت جایگاه و مسئولیتمان در اختیار ما قرار گرفته است.
حق ندارم از این خبر به نفع خود استفاده کنم.
پیشانیاش را بوسیدم.
این نمونهها نه فقط کمشمار نیستند بلکه در میان فرزندان انقلاب به فراوانی وجود دارد. کسانی که برای حفاظت از اسلام و انقلاب و دفاع از جان و مال و ناموس مردم وطنشان همه وجود خود را در طبق اخلاص میگذارند و به آوردگاه خون و آتش و دود میروند ، به یقین منافع مردم کشورشان را با منافع خود تاخت نمیزنند.
همینها شایسته برعهده گرفتن مسئولیتها هستند و نه فلان مرفه بیدردی که سر در آخور دنیا دارد و... بگذریم !
- حسین شریعتمداری
پایان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سردار حاجی زاده : اگر می خواهند در ۱۰ سال ، صنعت خودروسازی ما از کره سبقت بگیرد باید اول جلوی واردات گرفته شود و سپس پاسپورت مسئولین بخش خودرو رو بگیرند تا نگاه ها به داخل باشد.
@Afsaran_ir
خطبه های نماز جمعه پره سر
۲۶ مرداد ماه
خطبه اول
۱. سفارش به رعایت تقوای الهی :
و تزودوا فان خیرالزاد التقوی
قال الله الحکیم فی محکم کتابه الکریم :
قُل مَتاعُ الدنیا قَلیل والآخره خیر لِمن اتقی.
سوره مبارکه نساء آیه ۷۷
بگو برخورداری دنیا اندک و ناچیز است و برای کسی که تقوا پیشه کند آخرت بهتر است.
انسان اگر چشم انداز خود را وسیع تر از این جهان مادی قرار دهد به متاع اندک دنیا دلبسته نمی شود.
اگر دلبسته شدید کامیابی از آخرت روزی و قسمت انسان نمی شود.
کامیابان آخرت تنها اهل تقوایند.
۲. با توجه به در پیش بودن هفتم ذوالحجه سالروز شهادت مظلومانه امام محمدباقر علیه السلام به اختصار به شرح زندگانی آن حضرت می پردازم.
امام باقر ع شاهد و راوی عاشورا و بنیان گذار نهضت بزرگ علمی جهان اسلام است.
۱۹ سال چراغ راه سعادت و هدایت و صاحب منصب امامت شد.
از سوی پدر از شجره طیبه رسالت ریشه می گرفت و از سوی مادر نیز تباری هاشمی ، علوی و فاطمی داشت.
مادر بزرگوارش فاطمه دختر امام حسن مجتبی علیه السلام بود ، بانوی بزرگواری که امام صادق ع در باره مقام و منزلت او فرمود : جده ام صدیقه ای بود که در اولاد امام حسن ع زنی به درجه و مرتبه او نرسید.
- ابن حَجَر هیثمی از علماء تاریخ نگار اهل سنت در کتاب صواعق المحرقه در تمجید از امام باقر ع نوشته است :
او شکافنده علم و گردآورنده آن بود عملش او را شناسانید و بلندش می داشت دلی پاک و علم و عملی پاکیزه داشت خُلقی والا داشت و وقتش در بندگی خدا گذشت و به درجات بالایی از مقامات عارفان دست یافته بود که کسی توان وصف آن را ندارد.
- لقب باقر العلوم را طبق نقل جابر بن عبدالله انصاری ، رسول اکرم ص به او داده بود.
- ذهبی عالم بزرگ اهل سنت در باره امام باقر ع گفته است : از کسانی بود که بین علم و عمل و آقایی و شرافت و وثاقت و متانت جمع کرده و برای خلافت اهلیت داشت.
مبارزه با مخاطرات فکری ، فقهی و فرقه گرایانه یکی از برنامه های امام باقر ع بود.
یکی از عواملی که مردم را در بی خبری از احکام دینی نگه داشته بود جلوگیری از تدوین حدیث بود که پس از رحلت پیامبر اکرم ص اتفاق افتاد و تا اواخر قرن اول هجری باعث انزوای شدید فقه و غفلت مردم از احکام دینی شده بود تا جایی که به گفته برخی از منابع بسیاری از مردم حتی از کیفیت اقامه نماز و به جا آوردن حج بی خبر بودند.
عمربن عبدالعزیز خلیفه امویان که هم عصر با امام باقر ع بود به راویان احادیث دستور دادند احادیث فراموش شده را بنویسند.
طبیعی است که چنین کاری باعث تشدید اختلافات فقهی در جامعه می شود و جامعه گرفتار تلاطم و سرگردانی خواهد شد مضافا به اینکه اخبار و روایات اسرائیلیات فراوان نیز دیده می شد.
در این میدان پرتلاطم نماینده مکتب اهل بیت امام باقر ع از نخستین بنیانگذاران فقه شیعی بود که با بیان صحیح روایات پدرانش مکتب فقهی شیعه را بنا نهاد و مرجعیت علمی آن حضرت بر همگان آشکار شد آن هم در عصری که عرصه بر پیروان امام چنان تنگ شده بود که اگر کسی را با صفت زندیق یا کافر می خواندند برایش بهتر بود از آن که او را شیعه علی بخوانند.
یکی از بهترین برنامه های امام باقر ع این بود که با درایت و هوشیاری توانست شکافی را که در گذر سال های متمادی بین قرآن و عترت در باورهای دینی بخش عظیمی از مردم پدید آمده بود از میان بردارد.
تلگرام 👇
https://t.me/ImamJomePareSar
ایتا 👇
https://eitaa.com/ImamJomeParesar
سروش 👇
https://sapp.ir/ImamJomeParesar
خطبه های نماز جمعه پره سر
۲۶ مرداد ماه
خطبه دوم
جا دارد قبل از پرداختن به مناسبت های خطبه دوم آغاز بازگشت آزادگانِ دفاع مقدس به میهن اسلامی را که در ۲۶ مرداد ماه سال ۶۹ رقم خورد گرامی داشته و بر روان پاک و مطهر شهدای دفاع مقدس درود و سلام داشته باشم.
- مناسبت اول دیدار اقشار مختلف مردم از استان های مختلف با مقام معظم رهبری است.
نکات مهم در بیانات رهبری :
۱- حضرت آقا در این دیدار تاکید داشتند که مشکلات اقتصادی اخیر حاصل بی تدبیری در سیاست اجرایی است.
یعنی مشکلات اقتصادی کشور عمدتا ریشه داخلی دارد و مشکلات موجود زائیده نحوه مدیریت و سیاستگذاری دستگاه اجرایی است.
در این صورت یکی از جدی ترین مطالبات مردم تغییر در تیم اقتصادی و وزراتخانه های مربوط همچون وزارت اقتصاد ، وزارت صنعت و معدن و تجارت و وزارت مسکن و شهرسازی است.
چرا که بی تدبیری ها و سیاست های غلط در این حوزه ها باعث مشکلات عدیده ای شده است مثل چوب حراج زدن بر ذخایر طلا و ارز کشور و افزایش لجام گسیخته قیمت ها.
۲- برای مشکلات اقتصادی کشور راه حل وجود دارد مسئولان برای عبور از مشکلات موجود باید کمر همت ببندند.
۸۵ اقتصاد دان کشور برای خروج از مشکلات فعلی راه حل ارائه دادند آقایان اذعان کردند یکی از مهم ترین علل نوسانات و التهابات کنونی بازار سکه و ارز رشد نقدینگی و عدم اتخاذ تدابیری برای هدایت آن به بخش مولد است و علت دیگر سوء مدیریت اقتصادی است که نگاهشان به دست بیگانگان است.
۳- با آمریکا مذاکره نخواهیم کرد به چند دلیل که یکی از آنها استدل های دقیقی است که وجود دارد و دلیل دیگر تجربه گذشته و ضررهای فراوان است.
۴- اقتدار نظامی ایران باعث شده تا تهدید نظامی و وقوع جنگ از دستور کار دشمن خارج شود.
۵- فساد یک اژدهای هفت سر است که باید با آن به طور کامل و جدی مقابله شود.
قوه مجریه ، مقننه ، دستگاه های امنیتی و نظارتی باید گلوه گاه های فساد را مسدود نمایند و در این میان قوه قضائیه باید با همه توان به میدان مبارزه بیاید چرا که بنای نظام برخورد قاطع و بدون ملاحظه با مفسد است.
- مناسبت دوم نامه ریاست محترم قوه قضائیه به مقام معظم رهبری است.
در این نامه رئیس قوه قضائیه جهت برخورد بی امان با اخلال گران در نظام اقتصادی کشور و مفسدان اقتصادی از رهبری نظام برخورد قاطع و سریع را اجازه خواسته است که حضرت آقا در جواب فرمودند :
مجازات مفسدان اقتصادی سریع و عادلانه انجام شود.
مقام معظم رهبری در آخرین دیدارشان با اقشار مردم در ۲۲ مرداد نامه اخیر رئیس قوه قضائیه را یک گام مثبت برای مقابله با فشار و مفسد اقتصادی دانسته و تاکید کردند : مفسد باید مجازات شود.
وقتی با فساد و مفسد مقابله صورت گیرد جیغ و دادهایی بلند می شود.
من چندین سال پیش نامه نوشتم به سران سه قوه و نوشتم که فساد یک اژدهای هفت سر است که باید با آن به طور کامل مقابله شود.
این را بدانید بناست با مفسد بدون هیچ ملاحظه ای برخورد قاطع صورت گیرد.
لازم به ذکر این نکته است که شرائط کنونی شرائط بحرانی نیست و برای حل مشکلات نسخه وجود دارد.
اخیرا جمعی از فعالان فرهنگی خارج از کشور با حضرت آقا دیداری داشتند و یکی از آنها دغدغه و نگرانی علاقه مندان به انقلاب در آن سوی مرزها را بیان کردند مقام معظم رهبری فرمودند : نسبت به اوضاع اصلا نگران نباشند هیچ کس هیچ غلطی نمی تواند بکند مطمئن باشند هیچ تردیدی در این جهت وجود ندارد این را به همه بگوئید.
- مناسبت سوم جنایات آل سعود است.
شنیدید که رژیم کودک کش و خبیث و خائن آل سعود به اتوبوس حامل دانش آموزان مظلوم و بی دفاع یمن حمله ور شدند و دهها دانش آموز را به شهادت رساندند.
رژیم خبیث سعود این فرزندان ابولهب از روش هایی استفاده می کنند که کپی برداری از روش های صهیونیستی است.
علت این همه جنایت عجز کامل آنها در برابر ملت یمن است سه سال است که سعودی ها نتوانستند به هیچ یک از اهدافشان در یمن دست پیدا کنند.
- مناسبت چهارم کودتای آمریکایی ۲۸ مرداد است که در سال ۳۲ اتفاق افتاد و منجر به بازگرداندن شاه و شکست دولت مصدق شد.
دو تا عامل مهم در شکست دولت مصدق نقش داشت یکی اعتماد به آمریکا و دیگری عدم توجه به نیروهای مذهبی و در راس آنها آیت الله کاشانی بود.
تلگرام 👇
https://t.me/ImamJomePareSar
ایتا 👇
https://eitaa.com/ImamJomeParesar
سروش 👇
https://sapp.ir/ImamJomeParesar
«عمرانخان» یک روز پس از ادای سوگند به عنوان نخستوزیر جدید پاکستان ، اعضای کابینه خود را مشخص کرد و بلافاصله یک برنامه 100 روزه داد.
«فواد چودری» سخنگوی حزب «تحریک انصاف» اعلام کرده، عمرانخان رئیس این حزب که شنبه گذشته بهعنوان نخستوزیر جدید ، سوگند یاد کرده بود ، تنها یک روز بعد (دیروز) اعضای کابینه 20 نفری خود را مشخص کرد.
این افراد که شامل 15 وزیر و پنج مشاور میشوند ، امروز در کاخ ریاست جمهوری پاکستان سوگند خواهند خورد.
به گزارش ایسنا، «ممنون حسین» رئیسجمهور پاکستان ، بر روند اجرای سوگند ، نظارت خواهد کرد.
از اعضای مهم این کابینه ، میتوان به «شاهمحمود قریشی» وزیر خارجه ، «پرویز خطاک» وزیر دفاع و «فواد چودری» وزیر اطلاعات ، اشاره کرد.
پایگاه حزبی این وزیران و مشاوراند، حزب حاکم (تحریک انصاف) و دیگر احزاب ائتلافی با این حزب است.
پیش از این ، عمرانخان اعلام کرده اولین سفر خارجیاش به ایران و سپس، عربستان خواهد بود.
سخنگوی وزیر خارجه آمریکا نیز با صدور بیانیهای ، پیروزی عمرانخان را به وی تبریک گفت و اعلام کرد آمریکا در کنار پاکستان خواهد بود !
روابط فعلی پاکستان و آمریکا ، تقریبا تیره است و بعید به نظر میرسد که در دوره عمرانخان ، مناسبات میان دو کشور ، بهبود یابد.
برنامه 100 روزه
نخستوزیر جدید پاکستان ضمن اعلام اینکه مبارزه با بحرانهای آموزشی ، بهداشتی و اشتغال ، اولویتهای سیاسی دولت وی خواهد بود ، برنامه 100 روزه دولت خود را هم اعلام کرد.
توسعه در شهرهای مختلف ، حذف فامیلبازی از عرصه سیاسی ، شایستهسالاری ، مبارزه با فقر در جنوب پنجاب ، ایجاد 10 میلیون شغل جدید ، درختکاری در سراسر کشور ، کاهش مالیات و قیمتهای بنزین و برق، و حمایت از افراد کمبضاعت ، ازجمله برنامههایی است که عمرانخان برای 100 روز اول نخستوزیری خود مشخص کرده است.
همسر عمرانخان نیز طی مصاحبهای ، اظهار داشته ، مثل شوهر خود ، خواستار تبدیل کردن پاکستان به چیزی شبیه «مدینه» زمان پیامبر (ص) است.
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
ما از وعده های صد روزه خاطره خوشی نداریم خدا کند عمران خان مثل دکتر روحانی زیر قولش نزنه !