#حرف_حساب
💢لیسانس داری یا سواد؟
به نسبت #سه_دهه پیش امروز در کشور ما تقریبا از هر پنج نفر سه نفر دست کم لیسانس دارند، دانشگاه دیده اند، باسواد شده اند، #دانشگاه در دنیای مدرن #نماد فراگیری و #آگاهی انسان مدرن است.
اما چرا خیلی از چیزهایی که میدانیم و میخوانیم در #جامعه_امروزی به کارمان نمی آید؟
چرا این حجم از #مدرک_گرایی معضلات اجتماعی ما را #کاهش نمیدهد؟
راحتتر بگویم؛ دانشگاه به چه میزان انسان را برای مواجه با جامعه آماده میکند؟
فقط و فقط میتوان به یک نمونه اشاره کرد.
معضل بزرگی بنام: طلاق
آمارها میگوید، میزان #طلاق در بین جماعت تحصیل کرده بیشتر است.
آیا اساسا رابطه ای بین جامعه باسواد و کاهش یا افزایش طلاق وجود دارد؟
آیا برخلاف گذشته که خانواده های سنتی موظف تربیت فرزندان بودند، دو واحد درس #تنظیم_خانواده یا #درس_معارف در دانشگاه فرد را برای مواجه با #معضلات زندگی آماده میکند؟
اگر بخواهیم به آسیب شناسی درست در این زمینه بپردازیم، ما طی چند دهه مرتکب دو اشتباه بنیادین شده ایم:
اول اینکه مدرک را مساوی و معادل #سواد و آگاهی داشتن تعریف کردیم
دوم اینکه وظیفه تربیت فرزندان را به دلیل مشغله زیاد از والدین و خانواده گرفتیم و برعهده #مدرسه و #دانشگاه سپردیم که این دومی خاصیت زندگی مدرن جهان امروز است.
✅با این حساب، برای حل بسیاری از معضلات اجتماعی_فرهنگی جامعه نباید هیچ امیدی به سیستم آموزشی داشت.
نیازمند تحول جدی در این حوزه هستیم که با این سرعت اندک شاید انتظار دیدن آن روز بسیار بعید باشد.
#علیرضا_زادبر
🆔 @Imam_Asheghan
✅ کانال #امام_عاشقان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کنایه رهبر انقلاب به #دیپلماسی_لبخند
🆔 @Imam_Asheghan
✅ کانال #امام_عاشقان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیشگویی عجیب ۱۷ سال پیش مرحوم محمد دشتی (مترجم کتاب نهج البلاغه/در زمان حیات وحکومت صدام) که محقق شده است
از فتح عراق و سوریه به دست ایرانیان تا ازادی بیت المقدس و دادن پرچم به امام مهدی (عج)
🆔 @Imam_Asheghan
✅ کانال #امام_عاشقان
کاخ سفید با متهم کردن ایران به «اقدام تحریکآمیز» و حمله راکتی به رژیم صهیونیستی از خاک سوریه بر «حق اسرائیل برای دفاع از خود» تاکید کرد.
🆔 @Imam_Asheghan
✅ کانال #امام_عاشقان
لیبرمن: اجازه نمیدهیم ایران، آسمان اسرائیل را ببندد
🔹وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با متهم کردن ایران به تلاش برای گشودن جبهه سوم از بلندیهای جولان، تاکید کرد اجازه نمیدهند سامانههای پدافند موشکی ایران باعث بسته شدن آسمان فلسطین اشغالی شود.
fna.ir/bm2lla
🆔 @Imam_Asheghan
✅ کانال #امام_عاشقان
🔻خدا از سر تقصیرات چه کسی بگذرد؟!
سخنان رهبر انقلاب در جمع معلمان و واکنش ایشان به خروج امریکا از برجام، بازتاب زیادی در رسانه ها داشت اما بخش مهمی از سخنان ایشان کمتر مورد توجه قرار گرفت. ایشان در قسمتی از سخنان خود با اشاره به دو نوع رویکرد بین مسئولان ارشد نظام در سالهای گدشته تاکنون پیرامون رابطه با امریکا، گفتند: «برخی به من می گفتند شما چه اصراری دارید (مقابل امریکا) می ایستید؟ خدا از سر تقصیراتشان بگذرد.»
در نگاه اول شاید برداشت شود که مخاطب اصلی سخنان رهبر انقلاب کسی جز رییس جمهور نیست اما نیم نگاهی به تحولات سیاسی کشور به ویژه بعد از فوت امام خمینی (ره) تا امروز نشان می دهد همواره دو نگاه متفاوت در رابطه با امریکا وجود داشته است، نگاه اول که همواره آمریکا را «غیر قابل اعتماد» و به تبع آن رابطه با این کشور را نیز برای ایران مضر می دانست که در راس این نگاه مقام معظم رهبری بوده است و نگاه دوم که همواره معتقد بود می توان از در مذاکره با امریکا وارد شد، از آنها امتیاز گرفت، به آنها بدبین نبود و نماد آن نیز کسی جز اکبر هاشمی رفسنجانی نبوده است.
البته دراین باره شواهد و قرائن تاریخی متعددی نیز وجود دارد. نگاهی به سخنان رهبر انقلاب در همه این سالها پیرامون رابطه با امریکا و همزمان مروری بر مواضع هاشمی رفسنجانی از سال 68 به بعد این ادعا را به خوبی تایید می کند اما روایت حسین موسویان سفیر اسبق ایران در آلمان و سخنگوی تیم مذاکره کننده هسته ای ایران در دولت اصلاحات از این دو نگاه نیز جالب توجه است.
موسویان که سال 86 به خاطر برخی جرایم امنیتی و ارتباط با بیگانگان دستگیر و محاکمه شد، چند سالی به امریکا رفت و با حضور در محافل مختلف امریکایی همه تلاش خود را برای رابطه بین ایران و امریکا انجام داد. وی که از چهره های نزدیک به روحانی و ظریف نیز محسوب می شود، سال 93 با انتشار کتاب «ایران و امریکا، گذشته شکست خورده و مسیر آشتی» به بیان بخشی از خاطرات دوران سفارتش در آلمان پرداخت و مفصل توضیح داد که در همه سالهای بعد از انقلاب، هاشمی چگونه برخلاف نظر امام و رهبر انقلاب تلاش کرد تا عادی سازی و رابطه با امریکا در سطوح مختلف را راهبری کند.
اهمیت این کتاب از آن جهت است که وی به عنوان یک چهره غربگرا و مدافع رابطه با امریکا و بر اساس قاعده «الاقرار العقلا علی أنفسهم جائز» به خوبی توضیح می دهد که هاشمی و خاتمی چندین و چندبار خلاف نظر رهبر انقلاب برای عادی سازی رابطه با امریکا تلاش کردند اما در نهایت به خاطر اقدامات خصمانه روسای جمهور مختلف امریکا (اعم از دموکرات و جمهوری خواه) به در بسته خوردند و نگاه رهبر انقلاب در عمل با واقعیت تطابق بیشتری داشته است.
در اینجا بخشهایی از روایت او از این ماجرا را می خوانیم:
«رفسنجانی در آن مقطع (سال 68) دومین مرد قدرتمند ایران پس از امام خمینی بود که از مذاکره و عادی سازی روابط با ایالات متحده پشتیبانی می کرد... رفسنجانی با استفاده از کانالهای مختلف و هر ابزاری که در اختیار داشت برای دستیابی به توافق با ایالات متحده تلاش می کرد. در عوض فقدان اقدام متقابل در برابر حسن نیت های تهران، مواضع تندروانه در ایران را تقویت می کرد تا به خارج کردن هر نوع امیدی از ریل آشتی با غرب و ایالات متحده ادامه داده شوند... رفسنجانی تکرار کرد که استراتژی اصلی ما برای تنش زدایی با غرب نیازمند برداشتن خصومت بین تهران و واشنگتن با حرکتی تدریجی به سوی روابطی عادی است... رفسنجانی از هر تلاشی برای متقاعد کردن شورای عالی امنیت ملی و رهبر انقلاب برای آزمایش مسیری جدید جهت تنش زدایی با امریکا از طریق گشودن روابط اقتصادی فروگذار نمی کرد... محمد هاشمی برادر رییس جمهور در 19 شهریور 72 ضمن ملاقاتی با کهل صدراعظم آلمان نامه هاشمی را تقدیم وی کرد. در این نامه رفسنجانی پیشنهاد پایان دادن به 2 دهه دشمنی بین ایران و غرب شامل ایران و امریکا را داده بود... با وجود دیدگاه بدبینانه آیت الله خامنه ای نسبت به سیستم سیاسی امریکا، رفسنجانی و خاتمی آشکارا به دنبال مصالحه با امریکا بودند. رفسنجانی برای رسیدن به این هدف به سختی مبارزه و تاکید کرد.»
اما آنچه امروز با وجود تجربه برجام بیشتر به چشم می آید، عمق دوراندیشی نگاه اول و آشکار شدن سطحی بودن نگاه دوم است. نگاهی که ساده لوحانه تصور می کرد با مذاکره با امریکا می تواند از حقوق ملت ایران دفاع کند! و از امریکایی ها امتیاز بگیرد، غافل از آنکه این روند منجر به از دست دادن سرمایه های کشور نیز خواهد شد و جز ضرر برای ایران نتیجه ای نخواهد داشت. در هر صورت امروز نماد این نگاه در بین ما نیست اما اثرات نگاه و تفکرات غلط او بیش از هر زمان دیگر مردم و نظام را متضرر کرده است؛ خدا از سر تقصیراتش بگذارد...
🆔 @Imam_Asheghan
✅ کانال #امام_عاشقان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جا داره در این ایام یادی کنیم از قدرت تحلیل بالای مرحوم هاشمی رفسنجانی
سفیر سابق ایران در روسیه:
4 سال پیش به مرحوم رفسنجانی گفتم این توافق نامه چه مشکلاتی برای ایران ایجاد میکند ولی ایشون فرمودند" کری قول داده"😏
🆔 @Imam_Asheghan
✅ کانال #امام_عاشقان
بی سوادی #دختران و #زنان در ایران باستان ‼️
👤 #کریستین_سن :
منابع #تاریخی که داریم،اطلاعی در باب تعالیم دختران بدست نمیدهد.
#بارتلمه حدس(!) میزند که تعلیم دختران بیشتر مربوط به اصول خانه داری بوده است!
📖 کریستین سن، ایران در زمان ساسانیان،ترجمه مرحوم رشید یاسمی، صفحه ۵۴۸
goo.gl/hq7wHm 👈 اسکن کتاب
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✍ #محمد_پورعلی
🆔 @Imam_Asheghan
✅ کانال #امام_عاشقان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 در نتیجه فشار موشکی یمن به ریاض، عربستان سامانههای هشدار در پایتخت و شرق این کشور نصب کرد.
🆔 @Imam_Asheghan
✅ کانال #امام_عاشقان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حمایت ظاهری اروپائیان از برجام، شعار یا عمل؟
📌 #فؤاد_ایزدی: قرار نیست به خاطر ایران، اروپائیان با آمریکا دعوای خاصی داشته باشند.
🆔 @Imam_Asheghan
✅ کانال #امام_عاشقان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ناصری عضو اسبق تیم مذاکره کننده، 2 سال قبل: کدام حقوقی این اجازه را میدهد که یک طرف یک جانبه توافق را بهم بریزد؟
📌 #بیژن_پیروز: آنها خواستهاند و در توافق گذاشتهاند!
🆔 @Imam_Asheghan
✅ کانال #امام_عاشقان
بعد از نمایش حکمیت و گند زدن ابوموسی اشعری اشعث ابن قیس خطاب به امیرالمومنین میگه :
یا علی! ما فریب خوردیم؛ تو چرا حکمیت را پذیرفتی؟
تاریخ تکرار میشه و دور نیست لحظه ای که اشعری های امروزی هزینه اشتباهشون رو به امام جامعه تحمیل کنند
🆔 @Imam_Asheghan
✅ کانال #امام_عاشقان
💠💠 دربارهی مقبره کوروش (1)
1⃣ ایرانیان در گذر تاریخ، نسبت به قبری که امروزه مقبره #کوروش_هخامنشی نامیده میشود، عقیدهای دیگر داشتند. ایرانیان این بنا را مربوط به یک زن ملقب به مادر سلیمان میدانستند (نه کوروش هخامنشی)، و مُصرّانه بر این عقیده پافشاری کرده و حتی از ورود مردان به این بنا جلوگیری میکردند!
2⃣ از سویی مشهور است که در سال ۱۸۰۹ #جیمز_موریه نخستین شخصی بود که آن مقبره را به #کوروش نسبت داد. اما #جورج_ناتانیل_کرزن در بررسیهای خود، متوجه نکته عجیبی شد! او میگوید:
✍ «اظهار این مطلب نیز حیرتانگیز است که وقتى به عبارات مربوط کتاب او (موریه) مراجعه نمودم معلوم شد که وى این موضوع را مطرح کرده بود تا خود (آن را) نقض کند!»
3⃣ اما متأسفانه برخی از باستانپژوهان غربی (که به جهت اهداف استعماری، از دروغ گفتن اِبایی ندارند) این دیدگاه ضعیف و ناقص را منتشر کردند، و چنان پیرامون این دروغ مانور دادند که امروزه گویی وحی مُنزَل است و کسی حق نقد و مخالفت با این دروغ را ندارد!
4⃣ اما به راستی، بنایی که امروزه به عنوان #مقبره_کوروش معرفی میکنند، واقعاً مقبرهی او است؟!
5⃣ از بسیاری متون تاریخی غربی چنین برمیآید که کوروش قصد اشغال سرزمین #ماساگتها و تصرف ملکه #تومیروس (ملکه ماساگتها) را داشت. به همین علت به خاک آن سرزمین تجاوز کرد و کشته و به دستور ملکه، سر از بدنش جدا شد و به همین علت، بسیاری از تاریخدانان بعید میدانند که جسد کوروش به پارس بازگشته باشد (چون میان سرزمین ماساگتها و پارس، هزاران کیلومتر فاصله هست).
👉 https://t.me/jscenter/3333
6⃣ اما حتی اگر فرض را بر این بگیریم که جسد کوروش را به پارس بازگردانده باشند (یا او در پارس مُرده باشد)، باز هم ایراداتی مطرح میشود كه با وجود آنها نمیتوان این بنای موجود را مقبره كوروش دانست! این ایرادات را در پست بعد بخوانید.
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع و ارجاعات:
👉 http://yon.ir/maghbareh
🆔 @Imam_Asheghan
✅ کانال #امام_عاشقان