۲۹ بهمن، روز ملی #اقتصاد_مقاومتی و سالروز ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری است.
سیاست هایی که قطعا تئوری پیشرفت انقلاب اسلامی هستند.
این روز بر مردم و به ویژه اقتصاددانان انقلابی مبارک باد.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
گردهمایی جریان لیبرالیسم با مهمان ویژه رییس کل بانک مرکزی در سالگرد ابلاغ سیاستهای کلی #اقتصاد_مقاومتی!
من دیگه هیچ توضیحی ندارم بدم!😊
🆔 @DrSaeedi
#خبر
عرضه گسترده سکه در مرکز مبادله ایران در تاریخ ۱۳ اسفندماه ۱۴۰۲
به دنبال برگزاری هشت جلسه موفق حراج حضوری شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در مدت یک ماه گذشته که منتهی به فروش ۴۳۱ کیلوگرم شمش طلای استاندارد با عیار ۹۹۵ در هزار شد، مرکز مبادله ایران در تاریخ ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۲ عرضه گسترده سکه را آغاز خواهد کرد.
اطلاعات تکمیلی در خصوص شیوه عرضه سکه در این مرکز به زودی اطلاع رسانی می شود.
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
#یادداشت
یه خبری از آقای #علیآبادی ( #وزیر_صمت ) منتشر شده که در دو لینک زیر می تونید جزئیاتش رو ببینید:
https://irna.ir/xjPNpF
isna.ir/xdQzPP
خلاصه نکاتی که ایشون در حوزه ارز گفتند رو در چند مطلب زیر آوردم:
1. با بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی مذاکراتی انجام شده تا سیاست ها و برنامه های حمایتی از شرکت های دانش بنیان صادرات محور گسترش پیدا کند، در همین راستا اگر شرکتی بدون گرفتن #رانت، کالایی صادر کند ارز آن برای خود شرکت است و در وزارت صمت از آن حمایت میکنیم.
(اینکه ارز برای خود شرکت هست رو دو جور میشه فهمید:
الف؛ ارز برای خود شرکت است پس اختیار فروش، عدم فروش، بازگرداندن یا بازنگرداندن به کشور و ... هم با خود شرکت است.
ب؛ شرکت در ازای صادرات و ارزآوری که داشته باید منافع ریالی متناسب دریافت کند. یعنی ارز خود را در نرخی که بازار سالمسازی شده تعیین می کند بفروشد نه اینکه بگوییم چون ارز یک حق عمومی است پس من اجبار می کنم همه باید ارز خود را به قیمت x بفروشند. (محمد قائدامینی))
2. با صندوق توسعه ملی جهت اختصاص وام ارزی به طرح های صادرات محور مذاکره کرده ایم، در تلاشیم وام ارزان فراهم کنیم.
3. اگر شرکت های تولیدکننده ایرانی محصولات خود را به اروپا و آمریکا صادر کند، از وزارت صمت مشوق دریافت می کنند و در اولویت حمایت ما قرار می گیرند.
4. ارز به شرکت هایی داده می شود که صادرات بیشتری داشته باشند.
5. اولویت در تخصیص ارز به شرکت های دانش بنیان داده شود.
👇👇👇👇👇
🔴 این مطالب فعلا در حد خبره ولی قطعا #فشار و #مطالبهگری یکسری از شرکت ها و پیگیری وزیر باعث واکنش بانک مرکزی میشه.
‼️ بانک مرکزی در حوزه ارزی سیاست تثبیت رو در پیش گرفته ولی این صحبت جناب وزیر با این سیاست همخوانی نداره (آیین نامه اجرایی تبصره ۶ بند ح ماده ۲ مکرر رفع تعهد ارزی رو ببینید)؛ چون داره برخی از شرکت ها رو از بازگشت ارز به چرخه استثنا می کنه. دلیل هم اینه که این شرکت ها از رانت استفاده نکردن.
این رانت تعریفش چیه؟
ملاک تشخیصش چیه؟
در مورد این دو سوال جناب وزیر چیزی نگفتن.
❓اما سوال اساسی تر اینه که اصلا آیا میشه رانت رو ملاکی برای بازگشت ارز در نظر گرفت یا نه؟ آیا این عادلانه ست؟ شرکت های صادراتی از یارانه دولت بهره می برن، از انرژی ارزان استفاده می کنن، تخفیف های مالیاتی دارن، از وام های ارزان بهره مندند و حمایت های دیگه دولتی ولی زمان بازگشت ارز بهشون اجازه داده بشه که از بازگشت ارز معاف باشن!!! اون هم در این شرایط جنگ ارزی! آیا برای حمایت از شرکت های دانش بنیان راه های کم هزینه تری وجود نداره؟
‼️ از طرف دیگه، جناب وزیر شرکت ها رو دو دسته کرده. بهره مند از رانت و بی بهره از رانت. پیشنهاد ایشون اینه که بیایم شرکت های بی بهره از رانت رو به گونه ای دیگر و در رانتی دیگر سهیم کنیم!!!
چرا جناب وزیر به جای افزودن بر فضای رانتی، نمیان جلوی رانت شرکت های بهره مند رو بگیرن؟؟؟
‼️ مطلب بعدی هم در مورد کشورهای هدف صادراته. علت تاکید ایشون بر حوزه اروپا و آمریکا رو متوجه نمیشم. چرا دریافت مشوق و اولی بودن در دریافت حمایت رو منوط به شرکت هایی کردن که به اروپا و آمریکا صادرات داشته باشن؟!! آیا شرکت های صادراتی ما در کشورهای همسایه، آسیایی، آفریقایی، آمریکای لاتین و امثالهم نمی تونن موفق تر عمل کنن؟؟؟
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
#خبر
عنوان: تخصیص ۱۳.۶ میلیارد یورو #ارز_ترجیحی برای #واردات_کالاهای_اساسی کشاورزی، دارو و مواد اولیه
متن: به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، هیئت عالی نظارت در ادامه رسیدگی به موارد مغایرت بودجه سال 1403 در جلسه امروز خود که به ریاست آیت الله آملی لاریجانی تشکیل شد،با بررسی بند ث تبصره 8 قانون بودجه 1403 اعلام کرد، شرکتهای مباشر خرید گندم توسط وزارت جهاد کشاورزی تعیین میشوند.
اصناف و صنایع نان حجیم و غیر حجیم مجازند گندم مورد نیاز خود را با اولویت سازوکار کشت قراردادی از کشاورزان با نرخ توافقی خریداری نمایند و در صورت کسری تأمین گندم مورد نیاز این مجموعه ها از طریق کشت قراردادی، شرکتهای مباشر خرید تضمینی گندم مجازند، پس از ثبت سفارش مابقی گندم مورد نیاز صنف و صنعت در سامانه ای که توسط وزارت جهاد کشاورزی ایجاد می گردد، نسبت به فروش گندم اقدام نمایند.
بنابراین گزارش وزارت جهاد کشاورزی مکلف است از ابتدای سال ۱۴۰۳ به صورت ماهانه و منظم گزارش تفصیلی عملکرد این بند را به کمیسیون کشاورزی، آب منابع طبیعی و محیط زیست و معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی ارائه کنند.
هیات عالی نظارت همچنین در ادامه رسیدگی به موارد مغایرت بودجه سال 1403 در جلسه امروز خود که به ریاست ذوالقدر تشکیل شد، با بررسی بند الف تبصره 4 قانون بودجه 1403 اعلام کرد دولت و دستگاههای موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب8/7/1386 از جمله بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجازند سیزده میلیارد و ششصد میلیون (13.60000.000) یورو و برای واردات، صرفاً ) کالاهای اساسی کشاورزی (جو ذرت دامی، دانه های روغنی، کنجاله سویا و روغن خام، دارو و مواد اولیه آن و تجهیزات مصرفی پزشکی به تخصیص، فروش، تهاتر و یا مبادله منابع ارزی حاصل از صادرات نفت، گاز و میعانات گازی به نرخ ترجیحی اقدام کنند.
بنابراین گزارش در خصوص این کالاها کارگروهی مرکب از معاون اول رئیس جمهور بعنوان رئیس کارگروه، رئیس کل بانک مرکزی دبیر کار گروه، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، وزیر اموراقتصادی و دارایی، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر صنعت معدن و تجارت، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و بالاترین مقام دستگاه اجرائی ذیربط موظفند سیاستگذاری و فرآیند تخصیص توزیع و موارد مصرف ارز ترجیحی را به گونهای اجراء و نظارت کنند که کالاها و خدمات مشمول، به هنگام، به اندازه و با قیمت متناسب بانرخ ترجیحی ارز به مصرف کننده نهایی برسد.
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
#خبر
عنوان: توضیحات #خاندوزی پیرامون #ثبات_بازار_ارز
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید احسان خاندوزی - وزیر امور اقتصادی و دارایی - بیان کرد: تمرکز بسیار جدی دولت و مشخصا بانک مرکزی در رابطه با مدیریت بازار ارز این است که به شدت نوسانات این بازار کنترل شود. یکی از اقتضائات این موضوع این است که اقتداری در حوزه بانک مرکزی صورت گیرد. در این زمینه بخش کاملی از مصوباتی که در آذرماه به تصویب مجلس رسید، برای قانون بانک مرکزی ایجاد شد.
وی در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه مدیریت و کنترل ارزهای ناشی از صادرات و ثبت سفارشها در دستور کار دولت قرار دارد، گفت: این برنامه از امسال اجرایی شده و ثبات نسبی که در طول ۱۱ ماه گذشته در بازار ارز شاهد هستیم نتیجه این تدابیر است. برای سال ۱۴۰۳ حتما تاکید دولت و رئیس جمهور این است که همین مسیر مدیریت نوسانات بازار ارز با قدرت و جدیت ادامه پیدا کند.
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
#تحلیل
عنوان: تحلیل بازار ارز طی چند روز اخیر
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روند رفت و برگشتی قیمت در بازار ارز، طی روزهای اخیر به الگویی مشخص و قابل پیشبینی تبدیل شده است.
تجارتنیوز در گزارشی نوشت: معاملهگران، بازار کمعمق معاملات ارز را متاثر از عقبنشینی بازیگران ارزی برای دوری از رکب بازارساز میدانند.
قیمت دلار در روز چهارشنبه نوسان افزایشی داشت و با رشد پلکانی و افزایش ۵۰۰ تومانی به کانال بالاتر برگشت. قیمت دلار امروز در پله اول کانال هفتم کریدور ۵۰ هزار تومانی معامله شد. روند معاملات ارز در تعادل میان عرضه و تقاضا قرار دارد و بازار، چندان رقابتی نیست.
معاملهگران، حضور بازارساز را قوی عنوان میکنند و معتقدند هر نوسانی در این بازار به خواست سیاستگذار است و تنها چالش روزهای اخیر برای بازارساز، روند تقاضا در مقطع حساس روزهای پایانی سال است.
به اعتقاد معاملهگران، منطقه پایین کانال ۶۰ هزار تومانی به محدوده حیثیتی سیاستگذار تبدیل شده است. برخی فعالان بازار ارز معتقدند سرمایههای خرد در شرایط اقتصادی نامساعدی که مردم دارند از این بازار رخت بربسته است.
کارشناسان اقتصادی با استناد به روند کاهشی و افزایشی قیمت دلار در سالهای گذشته میگویند، الگوی فعلی روند بازار ارز، مشابه سالهای اخیر است. به این صورت که، دلار کاهشی میشود و با ارزش ذاتی خود، فاصله ۲۰ درصدی میگیرد، اما حرکت بعدی با رشد شارپی و سقفزنی شروع میشود.
با توجه به اینکه در مقطع زمانی مهمی برای تقاضای ارز هستیم، نرخ دلار در سامانه نیما در روز چهارشنبه افزایشی شد. کارشناسان اقتصادی این افزایش را متاثر از رشد تقاضا میدانند.
گفتنی است چهارشنبه دوم اسفند، درهم با افزایش ۶۰ تومانی با قیمت ۱۵ هزار و ۵۴۰ تومان معامله شد. علاوه بر آن، قیمت تتر هزار تومان افزایش داشت و روی رقم ۵۷ هزار و ۳۰۰ تومانی قرار گرفت. روز چهارشنبه پوند انگلیس کاهش ۵۰۰ تومانی داشت و با رقم ۷۱ هزار و ۸۵۰ تومانی معامله شد. قیمت یورو کاهش ۴۳۰ تومانی داشت و به قیمت ۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
آقای دکتر صمصامی.mp3
5.77M
مهار تورم و سیاستهای اشتباه ارزی
سخنرانی دکتر حسین صمصامی در همایش "طرحی نو برای اقتصاد ایران؛ نقشه راه اقتصاد اسلامی برای مجلس دوازدهم"، سوم اسفند ۱۴۰۲
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2