#خبر
عنوان: تخصیص ۱۳.۶ میلیارد یورو #ارز_ترجیحی برای #واردات_کالاهای_اساسی کشاورزی، دارو و مواد اولیه
متن: به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، هیئت عالی نظارت در ادامه رسیدگی به موارد مغایرت بودجه سال 1403 در جلسه امروز خود که به ریاست آیت الله آملی لاریجانی تشکیل شد،با بررسی بند ث تبصره 8 قانون بودجه 1403 اعلام کرد، شرکتهای مباشر خرید گندم توسط وزارت جهاد کشاورزی تعیین میشوند.
اصناف و صنایع نان حجیم و غیر حجیم مجازند گندم مورد نیاز خود را با اولویت سازوکار کشت قراردادی از کشاورزان با نرخ توافقی خریداری نمایند و در صورت کسری تأمین گندم مورد نیاز این مجموعه ها از طریق کشت قراردادی، شرکتهای مباشر خرید تضمینی گندم مجازند، پس از ثبت سفارش مابقی گندم مورد نیاز صنف و صنعت در سامانه ای که توسط وزارت جهاد کشاورزی ایجاد می گردد، نسبت به فروش گندم اقدام نمایند.
بنابراین گزارش وزارت جهاد کشاورزی مکلف است از ابتدای سال ۱۴۰۳ به صورت ماهانه و منظم گزارش تفصیلی عملکرد این بند را به کمیسیون کشاورزی، آب منابع طبیعی و محیط زیست و معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی ارائه کنند.
هیات عالی نظارت همچنین در ادامه رسیدگی به موارد مغایرت بودجه سال 1403 در جلسه امروز خود که به ریاست ذوالقدر تشکیل شد، با بررسی بند الف تبصره 4 قانون بودجه 1403 اعلام کرد دولت و دستگاههای موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب8/7/1386 از جمله بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجازند سیزده میلیارد و ششصد میلیون (13.60000.000) یورو و برای واردات، صرفاً ) کالاهای اساسی کشاورزی (جو ذرت دامی، دانه های روغنی، کنجاله سویا و روغن خام، دارو و مواد اولیه آن و تجهیزات مصرفی پزشکی به تخصیص، فروش، تهاتر و یا مبادله منابع ارزی حاصل از صادرات نفت، گاز و میعانات گازی به نرخ ترجیحی اقدام کنند.
بنابراین گزارش در خصوص این کالاها کارگروهی مرکب از معاون اول رئیس جمهور بعنوان رئیس کارگروه، رئیس کل بانک مرکزی دبیر کار گروه، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، وزیر اموراقتصادی و دارایی، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر صنعت معدن و تجارت، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و بالاترین مقام دستگاه اجرائی ذیربط موظفند سیاستگذاری و فرآیند تخصیص توزیع و موارد مصرف ارز ترجیحی را به گونهای اجراء و نظارت کنند که کالاها و خدمات مشمول، به هنگام، به اندازه و با قیمت متناسب بانرخ ترجیحی ارز به مصرف کننده نهایی برسد.
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
#خبر
عنوان: توضیحات #خاندوزی پیرامون #ثبات_بازار_ارز
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید احسان خاندوزی - وزیر امور اقتصادی و دارایی - بیان کرد: تمرکز بسیار جدی دولت و مشخصا بانک مرکزی در رابطه با مدیریت بازار ارز این است که به شدت نوسانات این بازار کنترل شود. یکی از اقتضائات این موضوع این است که اقتداری در حوزه بانک مرکزی صورت گیرد. در این زمینه بخش کاملی از مصوباتی که در آذرماه به تصویب مجلس رسید، برای قانون بانک مرکزی ایجاد شد.
وی در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه مدیریت و کنترل ارزهای ناشی از صادرات و ثبت سفارشها در دستور کار دولت قرار دارد، گفت: این برنامه از امسال اجرایی شده و ثبات نسبی که در طول ۱۱ ماه گذشته در بازار ارز شاهد هستیم نتیجه این تدابیر است. برای سال ۱۴۰۳ حتما تاکید دولت و رئیس جمهور این است که همین مسیر مدیریت نوسانات بازار ارز با قدرت و جدیت ادامه پیدا کند.
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
#تحلیل
عنوان: تحلیل بازار ارز طی چند روز اخیر
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روند رفت و برگشتی قیمت در بازار ارز، طی روزهای اخیر به الگویی مشخص و قابل پیشبینی تبدیل شده است.
تجارتنیوز در گزارشی نوشت: معاملهگران، بازار کمعمق معاملات ارز را متاثر از عقبنشینی بازیگران ارزی برای دوری از رکب بازارساز میدانند.
قیمت دلار در روز چهارشنبه نوسان افزایشی داشت و با رشد پلکانی و افزایش ۵۰۰ تومانی به کانال بالاتر برگشت. قیمت دلار امروز در پله اول کانال هفتم کریدور ۵۰ هزار تومانی معامله شد. روند معاملات ارز در تعادل میان عرضه و تقاضا قرار دارد و بازار، چندان رقابتی نیست.
معاملهگران، حضور بازارساز را قوی عنوان میکنند و معتقدند هر نوسانی در این بازار به خواست سیاستگذار است و تنها چالش روزهای اخیر برای بازارساز، روند تقاضا در مقطع حساس روزهای پایانی سال است.
به اعتقاد معاملهگران، منطقه پایین کانال ۶۰ هزار تومانی به محدوده حیثیتی سیاستگذار تبدیل شده است. برخی فعالان بازار ارز معتقدند سرمایههای خرد در شرایط اقتصادی نامساعدی که مردم دارند از این بازار رخت بربسته است.
کارشناسان اقتصادی با استناد به روند کاهشی و افزایشی قیمت دلار در سالهای گذشته میگویند، الگوی فعلی روند بازار ارز، مشابه سالهای اخیر است. به این صورت که، دلار کاهشی میشود و با ارزش ذاتی خود، فاصله ۲۰ درصدی میگیرد، اما حرکت بعدی با رشد شارپی و سقفزنی شروع میشود.
با توجه به اینکه در مقطع زمانی مهمی برای تقاضای ارز هستیم، نرخ دلار در سامانه نیما در روز چهارشنبه افزایشی شد. کارشناسان اقتصادی این افزایش را متاثر از رشد تقاضا میدانند.
گفتنی است چهارشنبه دوم اسفند، درهم با افزایش ۶۰ تومانی با قیمت ۱۵ هزار و ۵۴۰ تومان معامله شد. علاوه بر آن، قیمت تتر هزار تومان افزایش داشت و روی رقم ۵۷ هزار و ۳۰۰ تومانی قرار گرفت. روز چهارشنبه پوند انگلیس کاهش ۵۰۰ تومانی داشت و با رقم ۷۱ هزار و ۸۵۰ تومانی معامله شد. قیمت یورو کاهش ۴۳۰ تومانی داشت و به قیمت ۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
آقای دکتر صمصامی.mp3
5.77M
مهار تورم و سیاستهای اشتباه ارزی
سخنرانی دکتر حسین صمصامی در همایش "طرحی نو برای اقتصاد ایران؛ نقشه راه اقتصاد اسلامی برای مجلس دوازدهم"، سوم اسفند ۱۴۰۲
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
امام مهدی(عج): أکثِروا الدُّعاءَ بِتَعجیلِ الفَرَجِ فَإنَّ ذلِک فَرَجُکم .
برای تعجیل در فرج بسیار دعا کنید، که این فرج شماست. (کمال الدّین، ص ۴۸۵)
عید همگی مبارک
🌼🌺🌼🌺🌼🌺🌼
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
هدایت شده از ...
♦️فردا همانی است که خودمان میسازیم
♦️این آخرین جمله ای بود که دکتر مسعود نیلی در سخنرانی خود در همایش تجلیل از خدمات 40 ساله اش برای ترویج گفتمان بخش خصوصی ایراد نمود.
♦️و این جواب تمامی سوالاتی است که ایشان مطرح کرد؛ تمام چراهایی که ایشان در سخنرانی خود مطرح کرد را در یک جمله خود جواب داد:
‼️فردا همانی است که خودمان می سازیم.
🔻جناب آقای نیلی، امروز همان فردایی است که شما از سال 67 شروع به ساختن آن کردید. شما در دولت هاشمی رفسنجانی، خاتمی و روحانی مهمترین مغز متفکر اقتصادی به شمار می رفتید.
🔻شما از سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۰ و همچنین در فاصله سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ معاونت امور اقتصادی سازمان برنامه و بودجه را برعهده داشتید. سازمان برنامه و بودجه یعنی مغز متفکر رشد و توسعه و نگاشتن برنامه های توسعه بعد از جنگ تحمیلی.
🔻شما در دولتهای یازدهم و دوازدهم مشاور رئیسجمهور در امور اقتصادی بودید. در این دو دولت به عنوان دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقتصادی و دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی منصوب شدید. به گفته اسحاق جهانگیری، در دولت دوازدهم و سال ۱۳۹۷ و بعد از خروج دولت آمریکا از برجام، در جلسهای با حضور تیم اقتصادی دولت بهخصوص مسعود نیلی، محمد نهاوندیان و ولیالله سیف تصمیم به اعمال قیمت دستوری ۴۲۰۰ تومانی دلار در ایران برای مدت محدود (۳ یا ۶ ماه) گرفته شد که بعدها این قیمت توسط اسحاق جهانگیری اعلام رسمی شد.
🔹در دولت جناب دکتر رییسی هم شاگرادان شما جزو تصمیم گیران مهم وزارت اقتصاد اند، برخی شاگردان شریف شما، مراکزی مانند ستاد تحول دولت و مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری را تسخیر کردند.
♦️پس این اوضاعی که شما برای آن بغض می کنید و اشک تمساح می ریزید، دست پخت خود حضرت عالی است. دقیقا از چه کسی شاکی هستید؟
‼️اگر شما ایران را مام و میهن خویش میدانید بدانید که فرزند ناخلفی بودید و به تمام آرمانهای خود خیانت کردید.
طی چند روز اخیر قیمت ارز کمی افزایش رو تجربه کرد.
گویا علت این افزایش قطع کردن سوخت برخی پتروشیمی هایی که از گاز متان استفاده میکرده اند، به علت برودت هوا بوده است.
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
6.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رایگان به خارج سفر کنید 😳
اختصاص #ارز_مسافرتی همواره برای مسافران خارجی رانت داشته و در مواردی موجب فساد و حتی موجب رایگان شدن این مسافرت ها می شود.
بانک مرکزی اگه نیازهای ارزی واقعی مانند ارز مسافرتی رو تأمین نکنه میتونه علتی باشه برای افزایش نرخ ارز در بازار غیررسمی و اگه هم بخواد تأمین کنه بلیط های صوری و این داستان ها پیش میاد.
واقعا باید چه کرد؟
پاسخ:
_ فروش ارز مسافرتی به قیمت بازار آزاد به مسافران توسط بانک مرکزی
_ اختصاص ارز کشور مقصد به مسافران به جای دلار یا یورو
_ ثبات در سیاستگذاری در مورد ارز مسافرتی
پ.ن: این توصیه ها به این معنا نیست که ما با مسافرت به خارج مخالفیم بلکه برای جلوگیری از ارزان فروشی منابع ملی و تضییع حقوق عامه مردم است.
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
نمیدونم چرا بعضیا وقتی صحبت از کمک هزینه تولد و خرید مایحتاج ضروری و امثالهم میشه صداشون درمیاد ولی وقتی صحبت از #کمک_هزینه_سفر_خارجی میشه حرفی نمیزنن.
به نظرتون آیا این دو نوع کمک شبیه هم هستن؟
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
#همکاری_پژوهشی
جذب همکار در طرح های پژوهشی در حوزه مطالعات پولی، ارزی، مالی، و بانکی
🔷 پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی از دانشجویان و دانش آموختگان دوره دکتری، اعضای هیئت علمی، و پژوهشگران پسادکتری برای همکاری و مشارکت در طرح های پژوهشی دعوت بهعمل می آورد.
از متخصصان و علاقهمندان به پژوهش در این حوزه درخواست میشود رزومه خود را به همراه انتخاب سه مورد از اولویت های پژوهشی پژوهشکده، که در قسمت حمایت از رساله های دکتری قابل مشاهده است، به آدرس research@mbri.ac.ir ارسال کنند.
رشته های و گرایش های مرتبط:
حقوق (مالی، اقتصادی)
مدیریت (مالی، فناوری اطلاعات)
علوم اقتصادی (اقتصاد اسلامی، اقتصاد پولی، اقتصاد مالی، اقتصاد بینالملل، اقتصاد سنجی)
شایان ذکر است با توجه به امکان بروز اشکال فنی در ارسال و دریافت ایمیلها، برای افراد متقاضی پیام تاییدیه دریافت رزومه ارسال خواهد شد.
📃 لینک خبر:
🔗 iranthinktanks.com/News3009
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
#گزارش
دوستان از علت #افزایش_قیمت روزهای اخیر #دلار و #طلا پرسیده بودند 👇
علت افزایش قیمت دلار افزایش تقاضا در ایام پایانی ساله که به خاطر افزایش مسافرت ها و تعطیلات پیش رو هست. گفته میشه تقاضای دلار در اسفند حدود دو و نیم برابر ماه های دیگه ست.
علت افزایش قیمت طلا هم افزایش قیمت جهانی طلا و هم چنین افزایش قیمت دلاره.
البته برخی معتقدند نتایج انتخابات مجلس، انتظارات و تامین نقدینگی شب عید دولت هم اثرگذار بر افزایش دلار بوده که البته به نظر میرسه خیلی قابل دفاع نباشه.
https://eitaa.com/International_Economic_Relations