#خبر
🔸احتمال آزاد شدن ده میلیارد از منابع ارزی مسدود شده ایران
به گزارش خبرگزاری مهر، وبگاه آمریکایی «فریبیکن» نوشته است که دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا احتمالاً امروز (سهشنبه) معافیت تحریمی را تصویب خواهد کرد که براساس آن، ایران به دست کم ۱۰ میلیارد دلار از داراییهای مسدودشدهاش در عراق دسترسی پیدا خواهد کرد.
به نوشته فریبیکن، این معافیت تحریمی، بغداد را قادر میسازد تا پرداختیهای مسدودشده بابت واردات برق از ایران به عراق را، به بانکهای متعلق به تهران در اروپا و عمان منتقل کند.
دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا به عراق اجازه واردات برق و گاز از ایران را داده بود به این شرط که پرداختیها در یک حساب امانی در بغداد مسدود شود.
پیشتر دولت بایدن ۶ میلیارد دلار از پولهای مسدود شده ایران در کره جنوبی را آزاد کرده بود.
پ.ن: این خبر تاثیر مثبتی بر بازار خواهد داشت و در صورت وقوع دست بانک مرکزی در کنترل بازار را بازتر میکند.
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
#خبر
🔸 مصوبه بانک مرکزی بدون اطلاع وزارت میراث فرهنگی
به نقل از تسنیم، وزیر میراث فرهنگی همچنین درباره دوبرابرشدن ارز مسافرتی گفت: این مصوبه بدون اطلاع وزارت گردشگری انجام گرفته است، البته سیاستهای ارزی دولت ایجاب میکرد که برای کنترل قیمت ارز در بازار در مقطع تعطیلات نوروزی که معمولاً این مشکل بهعلت خرید ارز از بازار آزاد پیش میآید، تمهیداتی را در نظر بگیرد، البته یک اشکالی که بعداً گرفته شد این بود که بههرحال بعضیها این ارز را بگیرند و سفر هم نروند و در بازار آزاد این ارز را بفروشند که البته خوشبختانه اطلاعیه بانک مرکزی و اعلام اینکه برخورد جدی و تنبیهی با متخلفان صورت میگیرد تا حد زیادی این مسئله را کنترل میکند.
پ.ن: هماهنگی بین مسئولین دخیل در حوزه های ارزی قطعا به نتایج بهتری در حوزه های سیاستی منجر خواهد شد. به امید روزی که شاهد چنین هماهنگی هایی باشیم.
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
Gozaresh NDF 2.3 Esfand 1402.pdf
1.67M
#گزارش
🔸گزارش عملکرد #صندوق_توسعه_ملی از ابتدای تأسیس (دی ۱۳۹۰) تاکنون
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
#خبر
🔸مجمع تشخیص با اختصاص ۱۳.۶ میلیارد یورو برای واردات کالاهای اساسی موافقت کرد.
مجمع تشخیص مصلحت نظام، دولت و دستگاههای تابع قانون مدیریت خدمات کشوری از جمله بانک مرکزی را مجاز کرد ۱۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو به نرخ ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی کشاورزی، دارو و مواد اولیه آن و تجهیزات مصرفی پزشکی اختصاص دهند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه رسیدگی به بودجه سال ۱۴۰۳ در جلسه امروز خود که به ریاست آیتالله آملیلاریجانی تشکیل شد، با بررسی بند الف تبصره ۴ قانون بودجه ۱۴۰۳ اعلام کرد دولت و دستگاههای موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸ /۷ /۱۳۸۶ از جمله بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجازند سیزده میلیارد و ششصد میلیون (۱۳.۶۰۰۰۰.۰۰۰) یورو به نرخ ارز ترجیحی برای واردات، صرفاً کالاهای اساسی کشاورزی، دارو و مواد اولیه آن و تجهیزات مصرفی پزشکی (که فهرست آنها تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۳ به تصویب هیأت وزیران میرسد) تخصیص، فروش، تهاتر و یا مبادله منابع ارزی حاصل از صادرات نفت، گاز و میعانات گازی به نرخ ارز ترجیحی اقدام کنند.
بنابراین گزارش در خصوص این کالاها کارگروهی مرکب از معاون اول رئیسجمهور (رئیس کارگروه)، رئیس کل بانک مرکزی (دبیر کار گروه)، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، وزیر اموراقتصادی و دارایی، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر صنعت معدن و تجارت، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و بالاترین مقام دستگاه اجرایی ذیربط موظفند سیاستگذاری و فرآیند تخصیص توزیع و موارد مصرف ارز به نرخ ترجیحی را بهگونهای اجرا و نظارت کنند که کالاها و خدمات مشمول، به هنگام، به اندازه و با قیمت متناسب بانرخ ترجیحی ارز به مصرفکننده نهایی برسد.
همچنین بانک مرکزی موظف است با همکاری دستگاههای یاد شده بهصورت ماهانه گزارش اجرای این بند از جمله تصریح بر موارد مصرف و دریافتکنندگان ارز به نرخ ترجیحی، میزان ارز پرداختی، میزان کالاهای وارداتی با ارز ترجیحی و قیمت آنها را تهیه و به کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات اقتصادی، کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست و صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ارائه کند و برای اطلاع عموم در تارنمای خود منتشر نماید.
براساس این گزارش مازاد درآمدهای ارزی دولت حاصل از صادرات نفت گاز و میعانات گازی فرآوردههای نفتی و مشابه آن، نسبت به مبلغ مندرج در این حکم با نرخ ارز حواله اعلامی مرکز مبادله ارز و طلای ایران تسعیر خواهد شد.
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
#گزارش
🔸آخرین وضعیت ارزی (پایان ۱۴۰۲)
به نقل از تسنیم رئیس کل بانک مرکزی درباره آخرین وضعیت ارزی کشور گفت: بانک مرکزی در سال جاری سیاست تثبیت اقتصادی را در دستورکار قرار داد که به دنبال اجرای این سیاست آرامش در بازارها برقرار گردید. مادامی که نقدینگی و انتظارات تورمی کنترل شود، نرخ ارز افزایش شدیدی نخواهد داشت.
فرزین تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون حدود 78 میلیارد دلار ارز به نرخ حمایتی و غیرحمایتی تخصیص داده شده که از این میزان حدود 67 میلیارد دلار تامین و پرداخت گردید. این عملکرد در زمینه تامین ارز مورد نیاز کشور یک رکورد محسوب میشود.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: منابع ارزی بانک مرکزی رشد بسیار خوبی نسبت به سالهای گذشته تجربه کرده و میزان ارز عرضه شده به بازار نسبت به سالهای 1399، 1400 و 1401 قابل توجه بوده که منجر به رشد تشکیل سرمایه به ویژه در ماشینآلات شده است.
فرزین افزود: در حال حاضر حراج سکه و طلا در مرکز مبادله طلا و ارز ایران صورت می گیرد و انتظار میرود در آینده فروش اسکناس ارز نیز در این مرکز انجام شود. توسعه فعالیت های مرکز مبادله یکی از برنامههای بانک مرکزی بوده و امید میرود بازار سلف و آتی نیز در این نهاد راه اندازی شود.
وی افزود: در مجموع باید گفت که با توجه به نسبی بودن متغیرها در اقتصاد، اهداف تعیین شده در ابتدای سال در حوزه متغیرهای واقعی اقتصاد و همچنین در خصوص متغیرهای پولی اقتصاد به تحقق نزدیک بوده است.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه این نشست تصریح کرد: برنامهریزی بانک مرکزی دستیابی به نرخ رشد نقدینگی 23 درصد با دامنه مثبت و منفی 2 درصد در پایان سال آینده است. تغییر اندک نرخ رشد هدف سال آینده نسبت به سال جاری به دلیل بهبود رشد اقتصادی و ممانعت از اثرات رکودی کنترل نقدینگی میباشد.
به گفته فرزین، برنامه بانک مرکزی برای نرخ تورم در سال 1403 ، قرار گرفتن نرخ تورم نقطه به نقطه پایان سال در کانال 20 درصد میباشد که در این صورت هدف بلند مدت در دسترس خواهد بود.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین گفت: در حوزه ارزی یکی از مهم ترین سیاست های بانک مرکزی، آزادسازی منابع موجود در کشورهای خارجی است و امید میرود این مهم با همکاری دستگاه های مختلف در دولت محقق شود و از این منابع برای سرمایه گذاری و رشد اقتصادی کشور استفاده شود.
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
مشکل تخصیص #ارز_مسافرتی به این شیوه صرفاً توزیع رانت ناشی از اون نیست.
مشکل اساسی این تخصیص نشت ارز به بازار آزاد و تقویت این بازاره. بازاری که متاسفانه به عنوان پیشرو در تعیین نرخ ارز عمل میکنه.
سیاستگذار از یه طرف دنبال کاهش اثر بازار آزاده و از طرف دیگه شیوه تخصیصش منجر به تقویت بازار آزاد میشه.
مشکل بعدی تخصیص های این شکلی رواج استفاده از ارز خارجی به جای پول ملی به دلیل سهولت دسترسی به ارز خارجی است.
https://eitaa.com/International_Economic_Relations
حکمرانی ارزی
مشکل تخصیص #ارز_مسافرتی به این شیوه صرفاً توزیع رانت ناشی از اون نیست. مشکل اساسی این تخصیص نشت ارز
در خصوص مشکل سوم میتونید یادداشت زیر رو مشاهده بفرمایید. 👇
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
📍کاهش ارزش پول ملی و رکود اقتصادی از نتایج عرضه سکه و طلا توسط بانک مرکزی
🔻محمدرضا یزدی زاده کارشناس اقتصادی در گفتگو مطرح کرد؛
▪️برخی از فعالان اقتصادی برای فرار از پرداخت مالیات، از سکه طلا و ارزهای خارجی به جای پول ملی استفاده میکنند. با توجه به تورم بالا و نوسانات شدید نرخ ارز، سرمایهگذاران برای حفظ ارزش سرمایه خود به خرید طلا، ارز، خودرو و ملک روی میآورند. استفاده از جایگزینهای پول ملی، به تقاضا برای آنها دامن میزند و در نتیجه، ارزش پول ملی را تضعیف میکند.
▪️افزایش تقاضا برای کالاهایی مانند طلا و ارز، به افزایش قیمت آنها و در نتیجه، افزایش نرخ تورم منجر میشود. تمایل به سرمایهگذاری در داراییهای غیرمولد مانند طلا و ارز، از سرمایهگذاری در بخش تولید میکاهد و به رکود اقتصادی دامن میزند.
▪️بانک مرکزی باید از عرضه سکه طلا و ارز در بازار خودداری کند و به جای آن، به دنبال راهکارهایی برای افزایش ارزش پول ملی باشد. با افزایش شفافیت اقتصادی، زمینه برای فرار مالیاتی از بین خواهد رفت و نیازی به استفاده از جایگزینهای پول ملی برای این منظور وجود نخواهد داشت
▪️استفاده از جایگزینهای پول ملی، چالشی جدی برای اقتصاد ایران است. برای حل این مشکل، لازم است اقداماتی برای محدود کردن عرضه این جایگزینها، افزایش شفافیت اقتصادی و ایجاد ثبات اقتصادی و همچنین برخورد قضایی با افرادی که از جایگزینهای پول ملی در مبادلات کلان خود بهره میبرند، انجام شود.
🌐 متن گفتگو: https://ihkn.ir/?p=37095
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
♦️اقتصاد ایران در سالی که گذشت
🔻کاهش شدید نرخ رشد نقدینگی و کاهش کند نرخ تورم
🔹در دو سال نیم دولت سیزدهم کاهش نرخ رشد نقدینگی برای مهار تورم هدفگذاری شد و الان به نرخ رشد نقدینگی هدف حدود ۲۵ درصد رسیدند، ولی نرخ تورم در سال جاری با آهنگی بسیار کند کاهش یافته و از ۴۷.۶٪ فروردین ۱۴۰۲ به ۴۲.۵٪ در بهمن رسیده است.
🔹 به نظر میرسد که تلقی نقدینگی به عنوان علت العلل تورم باعث غفلت از سایر عوامل اصلی تورم از جمله افزایش نرخ ارز, افزایش هزینه تولید و سفته بازی بانکهای خصوصی شده است.
🔹 نرخ رشد نقدینگی مهم است ولی مهمتر این است که این نقدینگی بالای ۷ هزار همتی چگونه در اقتصاد ایران میچرخد؟ آیا این آب عظیم پشت سد اقتصاد ایران به سمت تولید میرود یا به سمت فعالیتهای غیر مولد؟
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از تشکل «حوزه مردم»
15.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📝 از کدام بازار حرف میزنید؟
🔸 مگر بازار در ایران واقعی است که نرخش را واقعی میدانید؟ از کدام بازار حرف میزنید؟ از بازاری که کاخسفید ساز و کارش را دست گرفته و قیمتهایش را بالا میبرد؟ از بازاری که با رانتِ دولت در آن سودآور میشوند اما درآمدشان را به نرخ غیردولتی عرضه میکنند؟
🔹 این چند دقیقه از صحبتهای حسین صمصامی را بشنوید و همه آنچه درباره بازار و نرخِ واقعی شنیدهاید را دور بریزید.
🔸 اصلا بازاری وجود ندارد که منطقِ حاکم بر آن عرضه و تقاضا باشد، میدانی است از جنگ قدرت. یک طرف غولِ سرمایهداری است که فشار میآورد و بسیاری از سودجویانِ داخلی با آن همراه شدهاند، طرف دیگر مردم هستند که دولت باید منافعشان را حفظ کند.
🔹 در توصیف سیاستِ ما همین بس که شعار مقاومت در برابر آمریکا دادند اما منطقِ بازار را در اقتصاد جا انداختند. بخش خصوصی را آنقدر مقدس دیدند که غارتِ مردم و فرار سرمایه را آزاد گذاشتند، طلا و دلار عملا جایگزین ریال شد، سفره مردم هم هر روز خالیتر.
🔸 آیا این حرفها در عمل فایدهای دارد؟ معلوم است که خیر، اصلِکاریها هنوز میخواهند دعوای دهه شصت را برنده شوند.
✍دانشطلب
📣تشکل حوزوی سُعداء قم
🆔 https://eitaa.com/joinchat/603652132Ce46bba8e6a
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
«قرارداد ملی با ابزار تروریسم اقتصادی»!
این تصویر فتوشاپ نیست.
ظاهرا واحد پول ملی کشور به قدری حقیر شده است که معاون اول رییس جمهور و وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران بت چند طرف کاملا ایرانی نشستند و برمبنای واحد پول یک کشور متخاصم قرارداد امضا کردند و با افتخار هم عکس یادگاری گرفتند!
آقایان!
شیرینی قرارداد توسعه ۶میدان نفتی را به کام ما تلخ کردید.
واقعا خوب کمر آقایی دلار را شکستید..
باشد که مقامات ذیربط برخورد لازم را با عاملان انجام دهند.
هرچند سوال است که آقای معاون اول دقیقا به چه کسی باید پاسخگو باشد و کدام بنده خدا جرات برخورد دارد؟
ولی ما امیدواریم..
✍سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco