کشف دستخط امام رضا علیه السلام در مسجد جامع ساوه
🔹تقویت احتمال سفر امام رضا علیه السلام به ساوه...
🔗https://www.asriran.com/fa/news/903049/
🆔@Islamicthought
هدایت شده از امور فرهنگی و دانشجویی🌷
.
سالهای مجاهدتِ خاموش و دشوار آزادگان عزیزِما
در اسارتگاههای عراق
از جملهی مقاطع
فراموشنشدنیتاریخ پرشکوه ما است. [رهبر معظم انقلاب، ۱۳۸۱] 💠۲۶ مرداد ماه، سالروز ورود آزادگــانِ سرافراز به میهن اسلامی گرامی باد. کانون ایثار🌱 https://eitaa.com/isaaar
هدایت شده از استانداری مرکزی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رهبر انقلاب، صبح امروز خطاب به همه مسئولان کشور:
همه مسئولان کشور موظفند کار جهادی و شبانهروزی کنند و خستگی نشناسند / وظیفه امروز ما، کمک کردن به مردم به خصوص به طبقات ضعیف است.
#استانداری_مرکزی
#کارجهادی
@ostandari_markazi
هدایت شده از فقه و احکام رهبری (leader.ir)
♦️گزارش استهلال ماه صفرالخیر ۱۴۴۵ ه . ق
🔹الف- مشخصات نجومی هلال در شامگاه چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ (۲۹ محرم الحرام ۱۴۴۵)
زمان مقارنه ماه و خورشید: ساعت ۱۳:۰۸ دقیقه روز چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۲
زمان غروب خورشید: ساعت ۱۸:۵۳
زمان غروب ماه: ساعت ۱۹:۱۵
ارتفاع ماه: ۳.۴ درجه
مدت مکث ماه بعد از غروب خورشید: ۲۲ دقیقه
سن ماه: ۵ ساعت و ۴۵ دقیقه
فاصله زاویه ای ماه و خورشید: ۴.۲ درجه
🔹ب ـ پیشبینی تقاویم و نظر کارشناسان رؤیت هلال
تقویم رسمی کشور مستخرج مرکز تقویم وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، و کارشناسان رؤیت هـلال، پیشبـینی کردهاند هـلال ماه صفر در غـروب روز چهارشنبه در کشور قابل رؤیت نیست. بنابراین ماه محرم الحرام ۳۰ روزه بوده و غرّة (اول) ماه صفرالخیر ۱۴۴۵ روز جمعه ۲۷ مرداد ماه خواهد بود.
🔹ج ـ گزارشهای رسیده
در همین راستا ستادهای استهلال و گروههای رصدی در سراسرکشور به همراه تجهیزات رصدی درغروب روز چهارشنبه اقدام به استهلال نمودند که نتیجه آن به قرار ذیل است.
۱. مناطقی که برای استهلال اقدام کردند و هلال رؤیت نشد:
استان خراسان رضوی: مشهد، گروه طلاب، تربت حیدریه، نیشابور، گلبهار، درگز، بردسکن، گناباد، طرقبه، فیروزه
استان مرکزی: اراک، تفرش، خمین، محلات، کمیجان، ساوه، محلات، فراهان
استان خراسان جنوبی: بیرجند، سرایان بشرویه، طبس، خضری
استان ایلام: ایلام، ایوان غرب، آبدانان، دهلران، مهران
استان خوزستان: اهواز، دزفول، خرمشهر
استان خراسان شمالی: جاجرم، آشخانه
استان اصفهان: اصفهان، شهرضا
استان سیستان و بلوچستان: زابل
استان فارس: شیراز، لامرد
استان یزد: یزد، میبد، اردکان
استان تهران: تهران، پرند
استان هرمزگان: بندرلنگه
استان قم: قم، پردیسان
استان بوشهر: گناوه
استان گلستان: گرگان
استان اردبیل: اردبیل
استان زنجان: زنجان
🆔 @leader_ahkam
✅طریقه خواندن نماز اوّل ماه در روز اوّل:
نماز اول ماه دو رکعت است، در رکعت اوّل بعد از «حمد»، سى مرتبه «قل هو اللّه احد» مى خواند (به عدد روزهاى ماه) و در رکعت دوم سى مرتبه «انّا انزلناه»، و بعد از نماز صدقه اى در راه خدا مى دهد; (و اگر مستحقّى حاضر نیست، براى او کنار بگذارد) در بعضى از روایات اسلامى آمده است، هر کس چنین کند، سلامت خود را در آن ماه از خداوند متعال گرفته است.
در بعضى از احادیث آمده است: بعد از نماز، این دعا را بخواند:
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحیمِ، وَمٰا مِنْ دٰابَّةٍ فِى الْأَرْضِ إلّٰا عَلَى اللهِ رِزْقُهٰا، وَیَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهٰا وَمُسْتَوْدَعَهٰا، کُلٌّ فِی کِتٰابٍ مُبینٍ،
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحیمِ، وَاِنْ یَمْسَسْکَ اللهُ بِضُرٍّ فَلاٰ کٰاشِفَ لَهُ إلّٰا هُوَ،
وَاِنْ یُرِدْکَ بِخَیْرٍ فَلاٰ رٰادَّ لِفَضْلِهِ، یُصیبُ بِهِ مَنْ یَشاءُ مِنْ عِبٰادِهِ، وَهُوَ الْغَفُورُ الرَّحیمُ.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحیمِ، سَیَجْعَلُ اللهُ بَعْدَ عُسْرٍ یُسْراً، مٰا شٰآءَ اللهُ لاٰ قُوَّةَ إلّٰا بِاللهِ، حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَکیلُ،
وَاُفَوِّضُ اَمْری إِلَى اللهِ، إِنَّ اللهَ بَصیرٌ بِالْعِبٰادِ، لاٰ اِلـٰهَ إلّٰا اَنْتَ، سُبْحٰانَکَ إِنِّی کُنْتُ مِنَ الظّٰالِمینَ،
رَبِّ إِنّی لِمٰا اَنْزَلْتَ اِلَىَّ مِنْ خَیْرٍ فَقیرٌ، رَبِّ لاٰ تَذَرْنِی فَرْداً، وَاَنْتَ خَیْرُ الْوٰارِثینَ.
🆔@Islamicthought
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
❓پاسخ به یک سوال مهم (بخش اول)❓
🔆 چه طور میشود بعضیها، روزبهروز شک و تردید و شبهههایشان اضافه میشود و اما عدۀ دیگری، روزبهروز شکّشان، تردیدشان و شبهههایشان کمتر و یقینشان زیادتر میشود؟ پیش پایشان را میبینند؛ مسیرشان را میبینند؛ میدانند چهکار باید بکنند؛ میفهمند چهکار نباید بکنند؟
عدهای روزبهروز مطمئنتر میشوند و یک عده هم روزبهروز مشوشتر میشوند؛ مرددتر میشوند؛ دستوپایشان را گم میکنند و خودشان هم میدانند بهجایی نمیرسند؛ راه را گم کردهاند. حتی ممکن است پروفسور باشد و گمراه بشود؛ ممکن است بیشترین کتاب را هم خوانده باشد؛ ممکن است بیشترین ایثار و تلاش را هم کرده باشد.
این دو گروه، یک جایی از هم دور شدهاند؛ از هم زاویه پیداکردهاند. این را پیدایش کنید در زندگیتان.
(ادامه دارد ...)
@haerishirazi
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
❓پاسخ به یک سوال مهم (بخش دوم)❓
قرآن می فرماید: (هُوَ الَّذِي أَنزَلَ عَلَيْكَ الْكِتَابَ مِنْهُ آيَاتٌ مُّحْكَمَاتٌ هُنَّ أُمُّ الْكِتَابِ وَأُخَرُ مُتَشَابِهَاتٌ فَأَمَّا الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ زَيْغٌ فَيَتَّبِعُونَ مَا تَشَابَهَ مِنْهُ ابْتِغَاءَ الْفِتْنَةِ وَابْتِغَاءَ تَأْوِيلِهِ)
قرآن، محکم و متشابه دارد؛ #حوادث_زندگی هم محکم و متشابه دارد. #پیشامدهایی که برای انسان به وجود میآیند؛ #تصمیماتی که میخواهد بگیرد، همگی محکم و متشابه دارد.
🔆 مسائل زندگی مثل حل «#جدول_کلمات_متقاطع» است. جدول کلمات متقاطع هم محکم و متشابه دارد. این جدول کلمات متقاطع، یک عبرتی است برای انسان. به شما توصیه میکنم که چند بار جدول کلمات متقاطع را حل بکنید؛ نه به خاطر تفریح یا به خاطر تشحیذ ذهن یا وقت گذراندن، بلکه به خاطر اینکه مسئلۀ محکم و متشابه در دستتان بیاید.
🔆 شما چه جوری این جدول را حل میکنید؟ وقتی میخواهید این جدول را حل کنید ابتدا یک مروری در افقیها میکنید، یک مروری هم در عمودیها میکنید. جوابهایی برای هرکدام از سؤالات در ذهنتان میآید. بعضیهایش دو احتمالی هستند، بعضیهایش سه احتمالی یا چهار احتمالی و ... بعضیهایش هم #تک_احتمالی هستند؛ یعنی یقین و قطع دارید که جوابش چه چیزی هست. شما اول همینکه یقین دارید را میآورید و حروفش را در جدول پر میکنید. اگر بر اساس این حروف، یکی دیگر هم یقینی شد آن را هم در تقاطع با این، درستش میکنید. وقتی چند تا از این محکماتت را نوشتی، بعد متشابهاتی که مانده است، هرکدامش دو تا حرفش، سه تا حرفش با بقیه تقاطع پیدا میکند و خودبهخود روشن میشود. از همینجا تا آخر جدول پیشروی میکنید. همینطور که رو به آخر میروی، هی مسائلت حل میشود. در نهایت شما نگاه میکنید میبینید تمامش را بدون هیچ شبههای حل کردهاید. به اینهایی که اول یقین داشتید میگوییم: «محکمات»، به اینهایی که دو احتمالی، سه احتمالی بودند میگوییم: «متشابهات».
🔆 همهچیز زندگی همین است، در همه کارها محکم و متشابه بکنید. محکماتش را پیاده بکنید و اساس نقشه و برنامهتان قرار بدهید، بعد متشابهات، خودش لابهلای اینها شکل میگیرد و معنا میشود. خودش #کشف میشود. #خیر_و_شر هم عیناً همین است. کفر و ایمان هم عیناً همین است. اول صحبتم نگفتم که یک عدهای هر روز که میگذرد، روشنتر میشوند؛ بصیرتر میشوند؛ آگاهتر میشوند. اما یک عدهای هر روز که میگذرد گمراهتر میشوند؟ علتش همین است. جدول کلمات متقاطع این درس را به انسان میدهد که تا وقتی مسئله محکمات حل نشده، انسان نرود سراغ متشابهات و روی آنها اقدامی نکند. ابتدا جاهای خالی که جای محکمات است را پر کند، متشابهات جای خودش را پیدا میکند.
🔆 وقتی متشابهات بعد از محکمات میآید دیگر متشابه نیست. محکمات به او میگوید جایت اینجا است. هرکدامش سر جای خودش مینشیند. اینطوری انسان همهچیز را ساماندهی کرده است. اینکه قرآن میفرماید: (هُنَّ أُمُّ الْكِتَابِ) یعنی محکمات به منزلۀ مادر این کتاب هستند. بقیه قسمتها فرزندان این قسمتاند. یعنی همانطوری که فرزند باید از مادر متولد بشود، فهم متشابهات از محکمات متولد میشود.
(ادامه دارد)
@haerishirazi
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چه شد که کودتای ۲۸ مرداد اتفاق افتاد
🔹مصدق که با اعتماد به آمریکا به آنها پناه برده بود، ناگهان با خیانت ایالات متحده و کودتای مشترکاش با انگلیس مواجه شد. او از قدرت سرنگون شد تا اولین تجربۀ ایرانیها در مواجهه با غرب رقم بخورد: آمریکا قابل اعتماد نیست!
با تصاویری مستند از وضعیت خانۀ مصدق پس از کودتا
@Farsna
☫ کانال رسمی حَجْ وَ زیارَت ☫
🕊 چند نکته دوستانه درباره اربعین:
🔘 در این چند روزی که عراق هستید
1⃣ بین آنچه موکبهای کوچک عراقی تقدیم شما میکنند با آنچه در موکبهای پر زرق و برق ایرانیها توزیع میشود، فرقی قائل نشوید. متاسفانه حضور پر رنگ برخی موکب های ایرانی آنهم با آن همه زرق وبرق در پذیرایی از زائران، حس میزبانی عراقی ها را به چالش کشیده است. سعی کنید در موکب های عراقی هم تا جایی که مقدور است سکنی داشته باشید. آنها باید ببینند اینجا ایرانی و عراقی نداریم و همه یک امت واحده هستیم.
2⃣ اگر جایی فلان غذای ایرانی توزیع میشد، فریاد نزنید غذای ایرانی!! با این کار عراقیها احساس میکنند که برای آنها نیست! چراکه هیچ موکب عراقی هیچ وقت فریاد نمیزند غذای عراقی!!
3⃣ کمک کنید هزینه های دولت عراق برای جمع آوری زباله و بهداشت مسیرها بیش از پیش نشود.
4⃣ به اعتقادات مذهبی و عربی عراقیها کاری نداشته باشید. اصلا روی ایرانی و عراقی بودن صحبت نکنید.
5⃣غذایی نگیرید که نمیخورید. عراقیها خیلی خیلی ناراحت میشوند! اگر هم گرفتید و بدتان آمد، به روی خودتان نیاورید و از طرف تشکر هم کنید. همان جا جلوی عراقی ها ظرف غذا را دور نیندازید.
6⃣ مراقب وسایل عمومی و مردمی عراقیها باشید. خودروها، سرویسهای بهداشتی، محل اسکان و....
7⃣ بدانید که عراقیها موظف به خدمت رایگان به شما نیستند! پس هرجا هزینهای داشت پرداخت کنید. مثلا کرایه ماشین!
8⃣ اگر در منزلی اسکان یافتید، خیال نکنید که میزبان تا هروقت که شما بخواهید،تمایل دارد و میتواند از شما پذیرایی کند!
9⃣ یادتان نرود که عراق کشوری در حال جنگ و به شدت پرخرج است. خرج اضافی برای این کشور نتراشیم.
🔟 در صورت امکان چند هدیه کوچک از ایران خریداری کرده؛ در مسیر به نام ایران به کودکان عراقی هدیه دهید.
1⃣1⃣با خادمان موکب ها از هر ملیتی خوشرو باشید، قدردانی کنید و عکس یادگاری بگیرید.
2⃣1⃣ بعضا برخی خانم های ایرانی داخل موکب ها آرایش می کنند. لطفا توجه داشته باشید که زنان عراقی هرگونه آرایش کردن زنان، علی الخصوص درایام عزای اهل بیت (علیهم السّلام) را به شدت بد و قبیح می دانند.
3⃣1⃣ در کنار استفاده از تصاویر و نشانه هایی که با خود حمل می کنید (مانند تصویر رهبر انقلاب یا سردار سلیمانی) حتماً از تصاویر مراجع عظام تقلید عراقی (آیات سیستانی، حکیم و صدر) و یافرماندهان الحشد الشعبی (هادی العامری، ابومهدی مهندس و ... ) هم استفاده کنید.
4⃣1⃣ محور غربی، عبری، عربی شدیداً در حال تبلیغ در میان مردم عراق هستند که ایران کشور شما را تسخیر کرده است. حتما با همان عربی دست وپا شکسته به عراقی ها بگویید که دفاع از حریم اهل بیت (علیهم السّلام) و مردم عراق را وظیفه دینی ایرانی ها می دانید و از دوستی و صمیمیت دو ملت و از اینکه به نیابتشان به زیارت امام رضا (ع) خواهید رفت بگویید.
5⃣1⃣ به هیچ وجه به تصاویر، بنرها و موکب های جریان شیرازی واکنش نشان ندهید.
6⃣1⃣ در مسیر پیاده روی، برخی فرقه های انحرافی مانند کلبی ها، یمانی ها، صرخی ها و ... حضور دارند. وقتتان را با بحث بیهوده با آنها هدر ندهید و در موکب هایشان نیز اقامت نکنید.
7⃣1⃣ تقریبا همه شما عزیزان ابراز تصویر برداری مناسب در اختیار دارید (حداقل دوربین گوشی هایتان). اتفاقات و صحنه های ناب این سفر بینظیر را ثبت و ضبط کرده و با هشتگ های انگلیسی در شبکه های اجتماعی جهانی (مانند گوگل پلاس،فیس بوک، توییتر، *اینستاگرام* و ...) به اشتراک بگذارید.
8⃣1⃣ هر سال به تعداد خبرنگاران غیر مسلمان کنگره عظیم اربعین افزوده می شود. شما عزیزان نمایندگان فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی ما هستید. به گونه ای رفتار کنید و سخن بگویید که ایرانیان، به عنوان نمونه استاندارد و قابل یک شیعه به جهانیان معرفی شوند.
9⃣1⃣ امسال شیطان و ایادی او تمام حربه های خود را به کار گرفته اند تا راهیان این سفر راکم و کمتر و دل های ایشان نسبت به هم را پر از کینه کنند. در این راه فقط به ندای «هل من ناصر» ارباب بیکفن دل بسپارید و گوش بر اصوات تفرقه افکنانه سپاهیان ابلیس ببنید. در حدّ توان خویش، کمک های مادّی و معنوی خود را نثار برادران و خواهرانی کنید که در عزمشان نسبت به این سفر موانعی وجود دارد.
0⃣2⃣ فراموش نکنیم شاید یکی از همین هزاران عزیزی که از کنارشان عبور می کنیم مولا و صاحبمان حضرت ولی عصر ارواحنا فداه باشند.
احترام زائران حضرت حسین (علیه السلام) و این مسیر مقدّس را حفظ کنیم
📨 با ارسال پستهای آموزشی برای دیگران، خادم رسانهای اباعبدالله (علیهالسلام) باشید 📤
☟︎︎︎❁᯽﷽᯽❁☟︎︎︎
☫ کانال رسمی حَجْ وَ زیارَت ☫
☫ القناة الرسمية للحج والزیارة ☫
☫ 𝐓𝐡𝐞 𝐎𝐟𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐂𝐡𝐚𝐧𝐧𝐞𝐥 𝐎𝐟 𝐇𝐚𝐣𝐣 𝐀𝐧𝐝 𝐏𝐢𝐥𝐠𝐫𝐢𝐦𝐚𝐠𝐞 ☫
⚜ ➪ https://eitaa.com/joinchat/31654337C4aadc57821
🆔 @Islamicthought
هدایت شده از ☫زیارتنیوز☫
📲در سفر اربعین چطور با ایران تماس بگیریم؟
📨 با ارسال پستهای آموزشی برای دیگران، خادم رسانهای اباعبدالله (علیهالسلام) باشید 📤
☟︎︎︎❁᯽﷽᯽❁☟︎︎︎
☫ کانال رسمی حَجْ وَ زیارَت ☫
☫ القناة الرسمية للحج والزیارة ☫
☫ 𝐓𝐡𝐞 𝐎𝐟𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐂𝐡𝐚𝐧𝐧𝐞𝐥 𝐎𝐟 𝐇𝐚𝐣𝐣 𝐀𝐧𝐝 𝐏𝐢𝐥𝐠𝐫𝐢𝐦𝐚𝐠𝐞 ☫
⚜ ➪ https://eitaa.com/joinchat/31654337C4aadc57821
هدایت شده از آستان قدس رضوی و حرم مطهر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✝️ کشیش ارشد آمریکایی: رفتن به کربلا برای همه واجب است، اگر تا به حال کربلا نرفته اید، همین الآن برای رفتن به آنجا برنامه ریزی کنید.
📣 صحبتهای «کِنِث جی. فلاورز» کشیش ارشد کلیسای دترویت درباره تجربه اش از زیارت حرم حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام..
هدایت شده از اخبار استان مرکزی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 انبوه زائران در مرز مهران
🔸ستاد مرکزی اربعین: زائرانی که در مسیر مهران هستند، بهسمت مرزهای خسروی، باشماق و تمرچین تغییر مسیر دهند.
@markazifarsnews
هدایت شده از اخبار ایلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اولین تصاویر هوایی فارس از مرز مهران
http://fna.ir/3eo5va
@fars_ilam
هدایت شده از فقه و احکام رهبری (leader.ir)
📚جواب سلام در گفتگو های مجازی
💠 سؤال: اگر کسی در نامه یا پیام رسان، سلام کرد، آیا جواب دادن به سلام او واجب است؟
✅ جواب: به طور کلی جوابِ سلام، جز در ملاقات حضوری، مکالمه تلفنی و مانند آن، واجب نیست.
#جواب_سلام #ردّ_سلام
🆔 @leader_ahkam
🔹️ زوار اربعین حسینی که این روزها قصد حرکت از نجف به سمت کربلای معلی را دارند، این مطلب را از دست ندهند!
مدتی پس از سرنگون شدن رژیم صدام و اشغال عراق توسط متجاوزان آمریکایی در سال ۱۳۸۲ و در پی هتک حرمت عتبات عالیات توسط اشغالگران، گروهی از شیعیان عراق سلاح به دست گرفته و اقدام به دفاع در برابر متجاوزان می نمایند و اولین هسته های مقاومت شیعه، برای دفاع از حریم اهل بیت(ع) در عراقِ پس از صدام شکل می گیرد و در همین زمان، تعدادی از جوانان غیرتمند کشورمان که تاب تحمل هتک حرمت حریم اهل بیت(ع) را نداشتند، خود را به جمع مدافعان حرم رسانده و در کنار شیعیان عراق، به مقابله با متجاوزان می پردازند و چهار تن از آن عزیزان، به نامهای «احمد کریمی»، «علی نیسیانی»، «داود اسماعیلی» و «محمد حسین خفانی» در نبرد رو در رو با اشغالگران آمریکایی به شهادت رسیده و در قبرستان وادی السلام مدفون میگردند.
این شهدای عزیز، اولین گروه از شهدای مدافع حریم اهل بیت(ع) و از گمنام ترین شهدا هستند و چه خوب است که این روزها، زوار اربعین که در نجف هستند، به زیارت قبور مطهر این شهدا رفته و آنها را زیارت کنند.
نشانی: قبرستان وادی السلام، شارع الغدیر الخدمی، مغتسل خیری الصدر، مقبرة الشهداء
🔻 موقعیت مزار اين شهدا در وادی السلام نجف -
شماره قبور شهدای ایرانی:
احمد کریمی: 598
علی نیسیانی: 730
داود اسماعیلی: 89
محمد حسین خفانی: 55
در ادامه به معرفی اجمالی هر یک از این چهار شهید سرافراز می پردازیم:
۱- شهید احمد کریمی
احمد کریمی، متولد ۱۳۵۰، در دوران دفاع مقدس در ۱۶ سالگی، به جبهه های حق علیه باطل می شتابد و در سالهای پایانی جنگ تحمیلی، عطر خوش جبهه را استشمام می کند.
دست نوشته های این شهید حکایت از تحولی عظیم در وجود او در شب های قدر سال ۱۳۸۰ دارند که او را بیقرار زیارت اهل بیت(ع) و ملاقات با خدا می کند و این عطش روزبه روز بیشتر می شود تا اینکه پس از سقوط رژیم صدام و اشغال عراق توسط آمریکا و متحدانش به سال ۱۳۸۲، احمد در پی خوابی که در آن امیرالمومنین(ع) او را بسمت حرم خود فرا میخواند، با اخذ رضایت والدین، در روز تاسوعای سال ۸۲ با بدرقه خانواده، عازم عتبات عالیات و سرزمین تقدیرش میشود.
احمد پس از زیارت اهل بیت(ع)، به صف مدافعان مردمی حرم در شهر کربلا و سپس در نجف و کوفه ملحق میشود و در اولین روزهای حضورش در شهر کوفه، پس از ثبت حماسه ای ماندگار به شهادت میرسد.
در تاریخ ۱۳۸۳/۲/۸ این شهید بزرگوار در جنگی نمایان و در اوج درگیری ها و در حالیکه تانک های آمریکایی مدافعان را زمین گیر کرده بودند، ناگهان از سنگرش خارج میشود و خود را به مقابل تانک آمریکایی در فاصله ای نزدیک می رساند و در حالیکه گلوله های دوشکا تانک متجاوز، در اطراف او به زمین می خوردند، با آرامش و تسلط کامل مینشیند و تانک آمریکایی را هدف قرار می دهد و با اولین شلیک، تانک را منهدم میکند.
احمد کریمی، پس از چند شلیک دیگر و در حالی که سایر مدافعان حرم از شجاعت او روحیه گرفته و متجاوزان آمریکایی ها را به عقب رانده بودند، از ناحیه سینه مورد اصابت گلوله های بالگرد آمریکایی قرار می گیرد و جام شهادت را سر می کشد و به وصال معشوق می رسد.
همرزمان عراقی او پیکر مطهرش را در قطعه شهدای قبرستان وادی السلام دفن می کنند ولی امکان اطلاع رسانی به خانواده این شهید، به دلیل نبود اطلاعات کافی از وی میسر نمی شود و تنها سرنخ شناسایی احمد کریمی، عکس بیکیفیتی بود که همرزمانش، از روی کارت نظام وظیفه او گرفته و آن را در کنار عکس سایر شهدای دفاع از حرم امیرالمومنین(ع)، در مقابل مسجد کوفه نصب کرده بودند.
پیگیریهای جانباز مدافع حرم هاشم اسدی که پس از شهادت احمد کریمی به صف مدافعان پیوسته بود، بعد از ۱۹ سال به نتیجه می رسد و با نشان دادن همان عکس بی کیفیت از شهید احمد کریمی در برنامه بدون تعارف، برادرِ شهید با برنامه تماس می گیرد و با ارائه مدارک و تطبیق قرائن و شواهد، معلوم می گردد مادر پیر این شهید سرافراز، همچنان چشم انتظار بازگشت فرزند عزیزش است و خانواده از شهادت و دفن او در جوار آقا و مولایش امیرالمومنین(ع) در قبرستان وادی السلام بی اطلاع بوده اند.
بر اساس تاریخ شهادت و بنابر شواهد و قرائن موجود، می توان این شهید سرافراز را اولین شهید ایرانی مدافع حرم نامید.
قصه شهادت شهید احمد کریمی، علی رغم گذشت قریب ۲۰ سال از آن حماسه ماندگار، همچنان ذکر لب مردم کوفه و نجف است و از او بعنوان شهید «بطل» (شجاع - قهرمان) یاد میکنند.
۲- شهید علی نیسیانی
پس از سرنگون شدن رژیم صدام و ایجاد فرصت زیارت عتبات عالیات برای ایرانی ها، شهید علی نیسیانی به همراه همسر و ۵ فرزندش راهی زیارت میشوند.
حضور این خانواده در شهر کربلا، با حمله و هتک حرمت حرم اباعبدالله و حضرت عباس علیهما السلام توسط نیروهای اشغالگر آمریکایی مصادف میشود و علی نیسیانی که تاب تحمل هتک حرمت حریم اهل بیت علیهم السلام را نداشته، همسر و فرزندانش را راهی ایران میکند و خودش به مدافع حرم ملحق می شود.
در تاریخ ۱۳۸۳/۲/۲۵ شهید نیسیانی به همراه گروهی از مدافعان حرم، در نبردی نابرابر از صبح تا بعد از ظهر از ورود تانک های متجاوزان آمریکایی به محدودهی حرم امام حسین(ع) جلوگیری میکنند و پس از عقب راندن دشمن، برای ادای نماز و استراحت به یک مسجد می روند. نماز را که می خوانند، همه اعضای گروه از فرط خستگی میخوابند! اما علی نیسیانی که گویی بیقرار ملاقات با اربابش بوده، آرام و قرار ندارد و به سایرین میگوید: من احساس خوبی ندارم! احساس می کنم دشمن دارد به ما نزدیک میشود.
از مسجد بیرون می رود تا آن اطراف را مراقبت کند. در همان لحظه متوجه تانکی میشود که به سمت مسجد میآید. بلافاصله به داخل مسجد بر میگردد و پس از مطلع کردن همرزمانش و مسلح کردن سلاحش بیرون میرود و آرپیجی را به سمت تانک نشانه می گیرد، اما شلیک او و تانک دشمن همزمان میشود و او به فیض شهادت میرسد.
همرزمانش پیکر مطهر او را در غربت و دور از خانواده به نجف منتقل و در قبرستان وادی السلام در کنار شهدای مدافع حرم عراقی، به خاک میسپرند و خبر شهادت و خاکسپاری او در نجف را تلفنی به خانواده چشم انتظارش اطلاع میدهند.
همسر مکرم آن شهید سرافراز میگوید: «همهی هم و غم او در این بود که نان حلال سر سفره خانواده اش بیاورد و فرزندانش را به گونهای تربیت کند که مطابق خواسته اهل بیت باشند و در مسیر حق حرکت کنند»
۳- شهید داود اسماعیلی
شهید داود اسماعیلی متولد ۱۳۶۳ در تهران است. داود بخاطر عشقی که به حضرت ابالفضل(ع) داشته، از دوستانش می خواهد که او را «ابوالفضل» صدا کنند. اما پس از اینکه به زیارت حرم حضرت ابالفضل (ع) مشرف می شود و عظمت حضرت ابالفضل(ع) را بیشتر درک می کند، به دوستانش می گوید: من را همان «داود» صدا کنید که من لایق نام «ابولفضل» نیستم!
اما دست تقدیر نشان داد که او در دفاع از حریم اهل بیت(ع)، شاگردی راستین در مکتب حضرت ابالفضل(ع) بوده است.
خاطره شهادت این شهید سربلند را همرزم او هاشم اسدی (جانباز مدافع حرمِ امیرالمومنین) اینگونه روایت می کند:
به همراه داود و چند نفر دیگر از مدافعان عراقی، به دلیل اینکه شهر در محاصره اشغالگران بود، از بیراهه وارد شهر جنگ زده نجف شدیم و همرزمان عراقی، ما را به محل استقرار سایر ایرانی هایی که به دفاع از حرم امیرالمومنین(ع) می پرداختند بردند.
شهر در محاصره بود و گنبد حرم مطهر مورد اصابت گلوله متجاوزان قرار گرفته بود و علمای معظم شیعه اعلام عزای عمومی کرده بودند! آسمان نجف و فراز حرم امیرالمؤمنین(ع) جولانگاه بالگردهای آپاچی و هواپیماهای جنگنده آمریکایی شده بود و بازار نجف در آتش میسوخت.
محل استقرار ایرانی ها زیر زمین یکی از مدارس علمیه در شارع طوسی و موضع دفاعی آنها ورودی شهر از سمت وادی السلام بود. سلاح تحویل گرفتیم و به جمع مدافعان ملحق شدیم.
نکته ی مهمی که درباره شهید داود اسماعیلی لازم است بگویم این است که این شهید عزیز، تا لحظه شهادتش سلاحی در دست نداشت! زیرا به دلیل کمبود سلاح به او که جوان تر بود سلاح نرسید!؛ اما داود در تمام صحنه های نبرد حاضر بود و در حمل مهمات و تجهیزات به همرزمانش کمک می کرد.
شب قبل از شهادتش با هم در حرم امیرالمؤمنین(ع) نشسته بودیم؛ از او پرسیدم دوست داری چگونه شهید شوی؟ پرسید: منظورت چیست؟! گفتم: یک تیر وسط پیشانی... یا اول زخمی بشوی و مثل اباعبدالله... یک هزار و سیصد و پنجاه زخم و ... بعد سر از تنت جدا کنند؟!
در حالی که هر دو به شدت منقلب شده بودیم گفت: «دوست دارم مثل اباعبدالله(ع) بیسر شوم و مثل حضرت زهرا غریبانه دفن شوم!»
صبح روز ۲۳ مرداد ۸۳ بلندگوهای حرم اعلام کردند که تانک های متجاوز آمریکایی از سمت وادی السلام در حال پیشروی هستند. با دوستان ایرانی حرکت کردیم به سمت وادی السلام؛ به داود گفتم: تو که سلاح نداری، برای چه می آیی جلو؟! گفت: اگر سلاح از دست شما افتاد، من بر میدارم!
خود را به وادی السلام رساندیم و پس از مدتی درگیری و مقاومت، گروه ما مورد اصابت گلوله تانک قرار گرفت و من در دم بیهوش شدم و زمانی که در حرم امیرالمؤمنین(ع) داشتند زخم هایم را پانسمان میکردند به هوش آمدم؛ ابوالقاسم (از مدافعان ایرانی) بالای سرم آمد؛ پرسیدم چی شد ابوالقاسم؟ گفت: داود شهید شده و از سرش چیزی پیدا نکردیم. گفتم این چیزی بود که خودش می خواست.
بعدها خبر رسید که به دلیل شدت درگیری و عدم امکان انتقال پیکر مطهر این شهید به قطعه شهدای وادی السلام، شبانه (همانطور که خودش خواسته بود)، در حیاط یک مدرسه به امانت می سپرند و پس از پایان جنگ و عقب نشینی مفتضحانه اشغالگران، پیکر مطهر وی را به مکان فعلی در وادی السلام منتقل میکنند.
۴- شهید محمد حسین خفانی
شهید محمد حسین خفانی متولد ۱۳۶۰ از شهر اهواز، در پی هتک حرمت حرم امیرالمومنین(ع) توسط اشغالگران آمریکایی در سال ۱۳۸۳، خود را به جمع مدافعان حرم از شیعیان عراق می رساند و پس از یک نبرد حماسی و ماندگار به شهادت می رسد و پیکر مطهرش در قطعه شهدای قبرستان وادی السلام مدفون می گردد.
مادر بزرگوار این شهید می گوید:
زمانی که پسرم به دنیا آمد، شش روز بیشتر نداشت که پدرش به رحمت خدا رفت و من او را با زحمت فراوان، اما با نشاندن مهر و عشق اهل بیت(ع) درک جانش بزرگ کردم.
پسرم ارادت فراوانی به ائمه اطهار داشت و همیشه در گرما و سرما، در مراسم عزاداری اهل بیت(ع) پابرهنه حاضر می شد و خالصانه به اهل بیت خدمت می کرد.
۲۲ سالش که شد دختری از اقوام را برای او انتخاب و عقدشان کردیم.
دو ماه قبل از اینکه برای دفاع از حرم برود، یک روز از خواب که بیدار شد، حال عجیبی داشت و گفت: «مادر! من خواب حضرت علی(ع) را دیدم که شمشیر به دست بود و از یک پلکانی بالا می رفت که هر وقت شمشیر را بلند می کرد، دهتا تن از مردان می افتادند زمین و به من می گفت: "محمد بیا بالا و نترس" و من هم همینطور از پله ها بالا می رفتم و این پله ها به قدری بالا می رفت که به عرش رسیده بود»
این خواب او را بسیار منقلب کرده بود. من هم گفتم خواب خوبی است انشاالله که خیر است.
یک روز محمد به قصد خرمشهر از من خداحافظی کرد و رفت و بعد از چند روز به من تلفن زد و گفت: «مادر! من در شهر نجف هستم و در گروه مدافعان حرم ثبت نام کرده ام و قصد دارم با دشمنان متجاوز آمریکایی بجنگم. شهادت حق است و بزرگترین آرزوی زندگی من شهادت در راه اسلام است و اگر اینجا به شهادت رسیدم، در نجف مرا به خاک بسپارید»
وقتی این صحبت ها را شنیدم خواستم او را منصرف کنم؛ ولی او گفت: «حضرت علی با این همه عظمت، شما به من می گویی که اینجا نجنگم؟! من دوست دارم که مدافع حرم امیرالمومنین(ع)باشم» و من دیگر حرفی برای گفتن نداشتم.
مدتی بعد همرزمانش از عراق با من تماس گرفتند و خبر شهادت پسرم را دادند و من تازه تعبیر خواب او را فهمیدم که حضرت علی(ع) خواسته که در رکاب او بجنگد و شهید شود.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
هدایت شده از استانداری مرکزی
🎨 اطلاعنگاشت | راه روشن
🔍 مروری بر رشد برخی شاخصهای اقتصاد کلان در دولت سیزدهم به روایت رهبر انقلاب
@ostandari_markazi
هدایت شده از خبرگزاری فارس