16.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدیه ی دوست بسیار عزیزم جناب آقای دکتر سید کاظم موسوی استاد دانشگاه میسان عراق
💠 #حدیث
🔹 #همسر خوب
🔅 #امام_رضا_علیه_السلام :
🔸ما اَفادَ عَبدُ فائِدةً خَیراً مِن زَوجهٍ صالِحةٍ، اِذا رَآها سَرَّتهُ، وَ إذا غابَ عَنها حَفِظَتهُ فی نَفسِها وَ مَالِهِ؛
🔹بنده مؤمن، هیچ بهره ای نبرده است که بهتر از همسر خوب و شایسته ای باشد که هنگام حضور شوهر، مایه ی خوشحالی او و در غیاب شوهر، نگهدار ناموس و مال او باشد.
📚 #مسند الامام الرضا علیه السلام، ج ۲، ص ۲۵۶
✍ شرح :
از نعمتهای بزرگ خدا، داشتن همسر خوب و موافق و همدل و همراه و صبور و مددکار است.
در روایات، از «همسر صالح» بسیار ستایش شده است.
سعدی گوید:
زن خوب فرمانبر پارسا
کند مرد درویش را پادشا
که را خانه آباد و همخوابه دوست
خدا را به رحمت نظر سوی اوست(۱)
🚩این حدیث، شیوه ی رفتار مناسب و مطلوب زن را در خانه با شوهرش بیان می کند. برخورد خوب و شادی آور، رعایت عفاف و پاکدامنی و امانت، حفظ مال و دارایی شوهر و پرهیز از اتلاف و اسراف، از جمله ی این اوصاف است.
الگوی مکتبی مسلمانان در این باره «خانه ی علی و فاطمه» و رفتار متقابل این زن و شوهر با یکدیگر است.
امیر مؤمنان علیه السلام می فرماید:
«وقتی به خانه می آمدم و به زهرا نگاه می کردم، همه ی غم و اندوهم برطرف می شد. هرگز کاری نکردم که فاطمه از من خشمناک شود، فاطمه نیز هرگز مرا خشمناک نساخت(۲). »
#حضرت_فاطمه علیهاالسلام آیین خانه داری و #همسرداری را به خوبی مراعات می کرد و در زندگی، شریک و همراه و همراز همسرش امیرمؤمنان علیه السلام بود. مراعات قدرت مالی شوهر را داشت و از درخواستهایی که احتمال می داد علی علیه السلام نتواند تأمین کند و شرمنده شود، پرهیز می کرد.
فاطمه علیهاالسلام، #الگوی همسری خوب و مادری مهربان است.
۱. #بوستان سعدی.
۲. اربلی، کشف الغمّه، ج ۱، ص ۳۶۳.
📚 منبع: #حکمت_های_رضوی، جواد محدثی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ عجیب حاج آقای #سالک به یک سؤال معمولی:
من 20 میلیون #فرزند دارم!
و توصیه آیت الله #بهاءالدینی که درد از دست دادن قدرت #فرزندآوری بر اثر #شکنجههای #ساواک را برای ایشان آسان کرد.
#پاسخ به #شبهات
پرسش:
مطلب زیر را چگونه پاسخ بدهیم:
«اگر شما در اسرائیل به دنیا میآمدید قطعا یهودی میشدید
اگر در عربستان به دنیا میآمدید قطعا مسلمان میشدید. اگر در ژاپن به دنیا میآمدید شینتو میشدید... دین پدیدهای است که جغرافیا برای شما تعیین میکند. پس آنچه مهم است انسانیت است که به جغرافیا و زمان محدود نیست»
پاسخ:
1- دینهای آسمانی همواره بزرگترین حامی انسانیت و اخلاق بوده، فراتر از زمان و مکان و جغرافیایند.
کاملترین دین یعنی اسلام میگوید راستگو، درستکار، پاکدامن ، مهربان، اهل راز و نیاز با خدا و اهل نیکی به فقرا و بستگان و والدین و همسایگان و عموم انسانها باشید.
آیا این تعالیم اسلامی، اختصاص به سرزمین خاصی دارد یا مربوط به همه زمانها و مکانهاست؟
2- اینطور نیست که همه کسانی که در سرزمینی متولد می شوند حتما پیرو دین یا خرافات ِ همان سرزمین شوند بلکه بسیاری از انسانهای آزاده و اهل مطالعه، در جامعه مسیحیت یا یهودیت متولد میشوند ولی بعدا با مطالعه مسلمان میشوند مثل ادواردو آنیِلّی که اهل ایتالیا و فرزند یکی از بزرگترین میلیاردرهای یهودی بود ولی وقتی قرآن را با دقت مطالعه کرد، مسلمان شد و حتی وقتی او را تهدید به قتل کردند دست از اسلام بر نداشت و سرانجام به شهادت رسید.
امروزها موج گرایش به اسلام در بین مردم کشورهای غربی مخصوصا اروپا بسیار فزاینده است و هرسال چندصدهزار نفر در دنیا مسلمان می شوند.
@pasokhtext
@pasokhtext
10.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
الحمدلله الذی هدانا لهذا و ما کنا لنهتدی لولا ان هدانا الله. و لنعم ما قال الامام السجاد علیه السلام: «الحمدلله الذی جعل اعداءنا من الحمقاء..»
توصیه #امام_عصر عجل الله فرجه
#صحیفه_سجّادیه و #مجلسی_اول
محدث و سالک وارسته مرحوم مجلسی اول می گوید: “در اوایل جوانی مایل بودم نماز شب بخوانم اما نماز قضا بر عهدهام بود و به همین دلیل احتیاط میکردم و نمیخواندم. خدمت شیخ بهائی رحمه الله عرض نمودم، فرمود: “نماز قضا بخوان” اما من با خود می گفتم نماز شب خصوصیات خاص خود را دارد و با نمازهای واجب فرق میکند. یک شب بالای پشت بام خانه ام در خواب و بیداری بودم که امام زمان(ع) را در بازار خربزه فروشان اصفهان در کنار مسجد جامع دیدم. با شوق و شعف نزد او رفتم و سوالاتی کردم ازجمله خواندن نماز شب. فرمود: “بخوان!”
عرض کردم: “یابن رسول الله، همیشه دستم به شما نمیرسد! کتابی به من بدهید که به آن عمل کنم.”
فرمود: “برو از آقا محمدتاج کتاب بگیر!” در خواب گویا او را میشناختم؛ رفتم کتاب را از او گرفتم و مشغول خواندن بودم و میگریستم که از خواب بیدار شدم.
از ذهنم گذشت که شاید محمدتاج همان شیخ بهائی است و منظور امام از تاج، این است که شیخ بهایی ریاست شریعت را در آن دوره به عهده دارد.
نماز صبح را خواندم و خدمت ایشان رفتم. دیدم شیخ با سید گلپایگانی مشغول مقابله صحیفه سجادیه است.
ماجرا را برایش نقل کردم. فرمود: “انشاءالله به چیزی که میخواهی میرسی.”
بعد ناگهان یاد جایی که امام را در آن ملاقات کرده بودم، افتادم و به کنار مسجد جامع رفتم. در آنجا آقا حسن تاج را دیدم که از آشنایان قدیمم بود. مرا که دید گفت: “ملامحمدتقی! من از دست طلبه ها به تنگ آمدهام. کتاب را از من میگیرند و پس نمیدهند. بیا برویم خانه یک سری کتب به تو بدهم.” مرا به خانهاش برد، در اتاقی را باز کرد و گفت: “هر کتابی را که میخواهی بردار!”
کتابی را برداشتم؛ ناگهان دیدم همان کتابی است که دیشب در خواب دیده بودم. “صحیفه سجادیه” بود. به گریه افتادم. برخاستم و بیرون آمدم.
گفت: “باز هم بردار!”
گفتم: “همین بس است.”
پس شروع نمودم به تصحیح و مقابله و آموختن صحیفه سجادیه به مردم. و چنان شد که از برکت این کتاب، بسیاری از اهل اصفهان مستجاب الدعوه شدند.
مرحوم مجلسی دوم میفرماید: ” مجلسی اول چهل سال از عمر خود را صرف ترویج صحیفه کرد و انتشار این کتاب توسط او باعث شد که اکنون خانهای نیست که صحیفه در آن نباشد. این حکایت بزرگ باعث شد بر صحیفه شرح فارسی بنویسم که عوام و خواص از آن بهرهمند شوند.”
#بحارالانوار، ج۱۱۰، ص۵۱ به بعد
هدایت شده از مـعارف حـدیث | 🔅
🔅 #امام_مهدی_علیه_السلام :
🔸 و لَوْ اَنَّ أشياعَنا وَ فَقَّهُمُ اللّه ُ لِطاعَتِهِ، عَلى اجْتِماعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فى الْوَفاءِ بِالْعَهْدِ عَلَيْهِمْ، لَما تأخَرَّ عَنْهُمُ الْيُمْنُ بِلِقائنا، وَ لَتَعَجَّلَتْ لَهُمْ السَّعادَةُ بِمُشاهِدَتِنا، عَلى حقِّ الْمَعْرِفَةِ وَ صِدْقِها مِنْهُمْ بِنا، فَما يَحْبِسُنا عَنْهُمْ إلاّ ما يَتَّصِلُ بِنا مِمّا نُكْرِهُهُ؛
🔹 اگر دلهاى شيعيان ما ـ كه خداوند آنان را براى اطاعت خودش موفق كند ـ در وفا كردن به پيمانشان يكى بود هرگز سعادت و ملاقات ما از آنان به تأخير نمى افتاد، بلكه سعادت ديدار با ما همراه با شناخت و صداقت براى آنان زود به دست مى آمد، چيزى جز كارهاى ناشايست آنان ما را از ايشان محبوس نمى سازد.
📚 بحارالانوار: ج ۵۳ ص ۱۷۷
🔸 @hadithnet
به نام خدا مسئله #تجربه_مرگ یک مسئله جهانی است. افراد بسیاری از مردم دنیا که در جریان یک عمل جراحی یا حوادث دیگر، علائم حیاتی آنها لحظاتی قطع شده است، بعد از بازگشت به زندگی تحولاتی در روحیات و زندگی آن ها رخ داده است و آنچه را که دیده اند، گزارش داده اند. کتاب #آن_سوی_مرگ، نوشته ی آقای جمال صادقی گزارش سه نفر از ایرانیان از مشاهدات خود در آن سوی مرگ تجربه شده آنان است. یک خانوم ورزشکار، یک مهندس ساختمان و یک استاد دانشگاه. گزارش هر یک بسیار تکان دهنده و اثرگذار بوده و ذهن خواننده را به عالم بعد از #مرگ و جدی بدون حساب #اعمال متوجه می سازد، به خصوص تأکید پر رنگی که بر وادی حق الناس در این گزارش ها مشاهده می شود . مطالعه این کتاب را به دوستان توصیه می کنم. در نمایشگاه کتاب، شبستان مصلی، راهرو 11/1. غرفه 10 _ نشر معارف اسلامی قیمت این کتاب 30000 تومان است که با ده درصد تخفیف 27000 تومان عرضه شده است.