🔹دکتر حمیدرضا مقصودی عضو هیئت علمی دانشگاه قم در نشست تخصصی «تحولات سوریه و راهبردهای جمهوری اسلامی ایران» در #موسسه_بردار_تمدن_اسلامی :
🔸«در زمانی که ادعا میشد کشور سوریه در دست ایران است، باید گفت که براساس آمار ثبت شده نهایتاً حدود 2 درصد تبادل تجاری سوریه با جمهوری اسلامی بوده است. از لحاظ فرهنگی و سیاسی نیز ایران حضور چشمگیری در سوریه نداشته است. این نشان میدهد که حرکت ایران در منطقه هیچ پیوست فرهنگی و اقتصادی ندارد و عملاً سوریه تحت کنترل و حتی هماهنگ با ایران نبوده است.»
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@JBETA1437 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹رهبر معظم انقلاب: زوال تمدن منحط آمریکایی و اسرائیل را خواهید دید... ان شاءالله
⭕ اگر صد مورد خیانت خواص را هم دیدید #ناامید نشید!
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@🔹رهبر معظم انقلاب: زوال تمدن منحط آمریکایی و اسرائیل را خواهید دید... ان شاءالله
⭕ اگر صد مورد خیانت خواص را هم دیدید #ناامید نشید!
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@JBETA1437 🇮🇷
🔹حسن شمشادی خبرنگار ایرانی مستقر در سوریه و فعال رسانه ای در نشست تخصصی «تحولات سوریه و راهبردهای جمهوری اسلامی ایران» در #موسسه_بردار_تمدن_اسلامی :
🔸«سوریه در ابتدا برنامه اقتصادی برای حضور ایران در آن کشور نداشت. حتی پس از پایان جنگ نیز ایران در بازسازی این کشور هیچ نقش اقتصادی جدی نداشت. این وضعیت باعث شد که مردم سوریه شاهد کمکهای اقتصادی ایران نباشند، و حتی مردم ایران هم نسبت به حضور ایران در سوریه توجیهات لازم را دریافت نکردند.»
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@JBETA1437 🇮🇷
🔹دکتر حمیدرضا مقصودی عضو هیئت علمی دانشگاه قم در نشست تخصصی «تحولات سوریه و راهبردهای جمهوری اسلامی ایران» در #موسسه_بردار_تمدن_اسلامی :
🔸«یکی از دلایل اصلی نارضایتی مردم سوریه، وضعیت اقتصادی بحرانی این کشور است. مردم سوریه ماهانه تنها ۲۰ لیتر سهمیه بنزین دارند و برای دریافت این سهمیه مجبورند ساعتها در صف بایستند. علاوه بر این، درآمد سالانه مردم سوریه حدود ۳۹۰ دلار است، که معادل ۳۰ دلار در ماه میشود. این مقدار درآمد به اندازه نیمی از هزینه یک باک بنزین برای یک ماشین است. چنین شرایطی باعث شده تا حداقلهای زندگی مردم تامین نشود و فشار اقتصادی بر آنها بسیار زیاد باشد.»
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@JBETA1437 🇮🇷
🔹دکتر مقصودی اقتصاد دان و عضو هیئت علمی دانشگاه قم در #موسسه_بردار_تمدن_اسلامی با اشاره به راهبرد تمدنی ایران اسلامی :
🔸«ایران باید در نگاه تمدنی خود حول محور وحدت شیعه و سنی و بر اساس نظریه امام خمینی (ره) حرکت کند. این وحدت میتواند به نابودی اسرائیل و در نتیجه نابودی آخرین حربه غرب برای ناامنسازی کریدورهای زمینی منطقه کمک کند. از این طریق، سرزمین میانه به وضعیت تاریخی و طبیعی خود بازخواهد گشت. ایران باید حول این محور در منطقه شروع به فعالیت و ادراکسازی کند.»
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@JBETA1437 🇮🇷
بیایید دغدغهمند شویم
✍ محمدرضا محیالدینی
🔶در حالی که ایران در مرحلهای حساس از تاریخ خود قرار دارد و به دنبال تحقق اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است، ضروری است که جامعه اندیشهای، پژوهشی، فقهی و رسانهای کشور در برابر آینده ایران و حرکت آن به سمت یک تمدن اسلامی، دغدغهمندتر از پیش عمل کنند. این دغدغه باید نه تنها در تحلیلها و پژوهشها، بلکه در سیاستگذاریها، آموزشها و تولید محتوا نیز نمود پیدا کند.
✔️** نگرش تمدنی، تنها یک رویکرد فکری نیست؛ بلکه نظامی عملیاتی است که از «تولید علم» آغاز شده، به «سیاستگذاری و وضع قوانین» راه مییابد و در نهایت، از طریق «تصویرسازیهای هنری و رسانهای» به جامعه القا میشود.**
🔷**جامعه اندیشهای و پژوهشی** ما باید از تحلیلها و پژوهشهای سطحی و غیرکاربردی عبور کند. در شرایط کنونی که ایران به سمت یک تمدن اسلامی در حال حرکت است، پژوهشها باید به گونهای صورت گیرد که راهحلهای عملی و کاربردی برای حرکت کشور به سوی این هدف بزرگ را ارائه دهد. تحلیلها و پژوهشهای موجود باید نگاه تمدنی و آیندهنگرانه داشته باشند و از تکرار مسائل روز و کوتاهمدت فراتر روند.
🔻**دانشگاهها و سیستم آموزشی** کشور نیز باید مسیر خود را بهطور اساسی تغییر دهند. برای عبور از بحرانها و تحقق اهداف بلندمدت، آموزشها باید به سمت یادگیری حرفه و فن مورد نیاز جامعه و تولید نقشههای علمی کاربردی حرکت کنند. تربیت نیروی انسانی متخصص که توانایی طراحی و پیادهسازی نقشههای راه برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب را داشته باشد، از ضروریات این تغییر است.
🔶**مجموعههای رسانهای و فعالان حوزه تصویرسازی و ادراکسازی** باید نسبت به تصویرسازی آینده ایران دغدغهمند شوند. رسانهها و هنرمندان نقش کلیدی در ساخت ذهنیت عمومی نسبت به آینده کشور دارند. همانطور که کشور ترکیه و بهویژه حزب عدالت و توسعه، بیشتر کمپانیهای بزرگ رسانهای خود را در اختیار گرفته و بهطور مستمر در حال ساخت تصویری از آینده ترکیه با عنوان «نوعثمانگری» در فیلمها و سریالهای خود هستند، در ایران نیز باید تلاش کنیم تصویری از آینده ایران در چارچوب تمدن اسلامی بسازیم. این تصویرسازی نباید محدود به بخشهای خاصی از جامعه باشد، بلکه باید به صورت پیوسته و همهجانبه در رسانهها و آثار هنری منتشر شود تا ذهنیت عمومی و ذائقههای مختلف مردم ایران و منطقه به آن آشنا شوند.
در ترکیه، این تصویرسازی به گونهای است که انگار قرآن و اسلام برای عثمان نازل شده است. این نوع ادراکسازی نه تنها در داخل کشور ترکیه بلکه در منطقه نیز در حال تولید است.
اما در ایران، متاسفانه مجموعههای رسانهای و هنری به طور گسترده و منسجم درگیر تصویرسازی از آینده تمدنی اسلامی ایران نیستند و این خلأ باید به سرعت پر شود.
🔷*جامعه فقهی* کشور نیز باید تحولاتی جدی در رویکرد خود نسبت به استنباط احکام شرعی ایجاد کند. فقیهان باید از استنباطهای فردی و حتی اجتماعی که شهید صدر به آن تاکیید داشت عبور کرده و به سمت استنباط احکام با رویکرد تمدنی حرکت کنند. اگر فقه ما نتواند به نیازهای تمدنی و اجتماعی معاصر پاسخ دهد، گامهای بلند در جهت تحقق تمدن اسلامی به نتیجه نخواهد رسید. رویکرد تمدنی در فقه به این معناست که فقیه باید در مواجهه با مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه، راهحلهایی ارائه دهد که متناسب با شرایط روز و نیازهای تمدنی ایران باشد.
✅ در نهایت، مجموعههای پژوهشی، سیاستگذار، رسانای و فقهی باید فراتر از چالشهای روزمره، به مسئلهای اساسیتر بیندیشند: چگونه میتوان تمدن نوین اسلامی را محقق کرد؟ این رسالت سنگین، نیازمند تصمیمات شجاعانه، بینش عمیق و اقدامات عملیاتی است. آینده ایران اسلامی در گرو این است که امروز، هر یک از ما سهم خود را در این مسیر ایفا کنیم.
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@JBETA1437 🇮🇷
🔹گزارش نشست تخصصی «تحولات سوریه و راهبردهای جمهوری اسلامی»🇮🇷 در #موسسه_بردار_تمدن_اسلامی با حضور
❇️ حسن شمشادی خبرنگار مقاومت و دبیرکل سابق اتاق بازرگانی ایران و سوریه
❇️ و دکتر حمیدرضا مقصودی عضو هیئت علمی دانشگاه قم
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@ebordar 🇮🇷