💐🎊ولادت باسعادت مولای متقیان حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام و روز پدر گرامی باد 🎊💐
« 🌹یاد بزرگمردانی که با نثارجانشان، امنیت و آرامش امروز و فردایمان را به ارمغان آوردند، خصوصا سید شهیدان خدمت و سید شهیدان مقاومت گرامی باد🌹»
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@Jbeta1437 🇮🇷
📣 موسسه بردار تمدن اسلامی برگزار میکند
🔹 نشست تخصصی با موضوع:
دیپلماسی بایسته جمهوری اسلامی در شرایط بحرانی منطقه
🔺با حضور:
دکتر ابراهیم متقی| رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
⏰زمان: شنبه ۲۹ دی ساعت ۱۴
📍مکان:میدان شیخ بهایی،ضلع شمال غربی میدان،برج صدف،طبقه ۱۰، واحد ۱۰۶
✔️ حضور برای عموم آزاد میباشد
برای شرکت در نشست نام و نام خانوادگی خود را به شماره ۰۹۲۰۹۰۰۳۱۳۱ پیامک فرمایید
✅ این نشست به صورت زنده از کانال ایتا بردار تمدن اسلامی به نشانی زیر برگزار میگردد:
https://eitaa.com/JBETA1437
🔸«جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@JBETA1437 🇮🇷
سالروز وفات اسوه صبر و مقاومت حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) تسایت باد.
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@Jbeta1437 🇮🇷
«جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»
📣 موسسه بردار تمدن اسلامی برگزار میکند 🔹 نشست تخصصی با موضوع: دیپلماسی بایسته جمهوری اسلامی در شرا
📣 پخش زنده نشست تخصصی «دیپلماسی بایسته جمهوری اسلامی در شرایط بحرانی منطقه» از دقایقی دیگر به صورت زنده از طریق کانال ایتا جامعه بردار تمدن اسلامی به نشانی:
https://eitaa.com/JBETA1437
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@JBETA1437 🇮🇷
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 پخش زنده نشست تخصصی «دیپلماسی بایسته جمهوری اسلامی در شرایط بحرانی منطقه»
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@JBETA1437 🇮🇷
🔹گزارش تصویری نشست تخصصی «دیپلماسی بایسته جمهوری اسلامی در شرایط بحرانی منطقه»🇮🇷 در #موسسه_بردار_تمدن_اسلامی با حضور
❇️ دکتر ابراهیم متقی رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@JBETA1437 🇮🇷
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 پخش زنده نشست تخصصی «دیپلماسی بایسته جمهوری اسلامی در شرایط بحرانی منطقه»
📌بخش دوم
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@JBETA1437 🇮🇷
❇️ علم در بیانیه گام دوم انقلاب؛ کلید قدرت و ثروت ملی
🔹 دکتر ابراهیم متقی رییس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران: در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تأکید ویژهای بر اهمیت علم و فناوری به عنوان ارکان کلیدی برای دستیابی به قدرت و ثروت ملی صورت گرفته است.
رهبری معظم انقلاب اسلامی با نگاهی عمیق به چالشهای پیشرو و فرصتهای موجود، علم را نهتنها به عنوان یک ابزار برای توسعه اقتصادی بلکه به عنوان عامل پیشران در تحقق استقلال ملی و پیشرفت جامعه معرفی کرده است. در این چارچوب، علم و پژوهشهای بنیادین و کاربردی به عنوان یک پیوست استراتژیک در سیاستهای کلان کشور قرار میگیرند، و این نگاه میتواند به ارتقای جایگاه ایران در عرصه بینالمللی و رسیدن به استقلال در حوزههای مختلف علمی، اقتصادی و فناوری کمک کند.
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@JBETA1437 🇮🇷
❇️ نئولیبرالیسم در خاورمیانه: از نظریه منطقه قوی تا سیاستهای اروپایی
🔹 دکتر متقی: نئولیبرالیسم بهعنوان یک مکتب اقتصادی و سیاسی، در دهههای اخیر تأثیرات زیادی بر تحولات سیاسی و اقتصادی خاورمیانه گذاشته است. این دیدگاه به ویژه در کشورهای خاورمیانه با چالشهای خاص خود مواجه شده است. کشورهای غربی، بهویژه اتحادیه اروپا، در قالب سیاستهای خارجی خود، نئولیبرالیسم را به عنوان راهی برای بازسازی اقتصادی منطقه و تبدیل آن به یک منطقه قوی مطرح کردهاند. این در حالی است که واقعیتهای اجتماعی و سیاسی خاورمیانه ممکن است با نظریات نئولیبرالیسم همخوانی نداشته باشد و نتایج این سیاستها گاه بر مشکلات اقتصادی و اجتماعی دامن زده است.
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@JBETA1437 🇮🇷
❇️ تفکر اروپامحور در خاورمیانه؛ نقدی بر اجرای نظریه منطقه قوی باری بوزان
🔹 دکتر ابراهیم متقی در نقد "تفکر اروپامحور" در خاورمیانه: نظریه منطقه قوی باری بوزان که بر ایجاد مناطقی با انسجام سیاسی، اقتصادی و نظامی تأکید دارد، از سوی بسیاری از تحلیلگران به عنوان یک مدل برای خاورمیانه نیز مطرح شده است. اما تفکر اروپامحور که در تلاش است تا خاورمیانه را در قالب یک منطقه منسجم و تحت نفوذ غرب سامان دهد، نمیتواند واقعیتهای ژئوپولیتیکی و فرهنگی این منطقه را بهطور کامل در نظر بگیرد. اجرای این نظریه در خاورمیانه با چالشهای بسیاری روبهرو بوده است، چرا که کشورهای منطقه دارای تاریخ و فرهنگهای متفاوتی هستند که نمیتوانند به راحتی تحت یک چارچوب واحد قرار گیرند. این نگرش غالب اروپاییها، در عین حال که تلاش برای ایجاد ثبات در خاورمیانه دارد، ممکن است بر تعارضات و شکافهای موجود دامن بزند.
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@JBETA1437 🇮🇷
❇️ منطقه قوی یا ملتهای قوی؟ تحلیل جایگاه ایران در نظم منطقهای جدید
🔹 دکتر متقی با طرح این سوال که "آیا هدف باید ایجاد یک منطقه قوی باشد یا ملتهای قوی؟"، در حالی که نظریه منطقه قوی بر اتحاد و همکاری میان کشورهای یک منطقه تأکید دارد، بسیاری از تحلیلگران معتقدند که در خاورمیانه و به ویژه در مورد ایران، رویکردهای جدیدی باید در نظر گرفته شود. ایران به عنوان یک قدرت منطقهای با تاریخ و هویت فرهنگی غنی، به جای پیوستن به یک بلوک منطقهای گسترده، باید بر تقویت قدرت ملی و هویت مستقل خود تمرکز کند. جایگاه ایران در نظم منطقهای جدید باید نه تنها بر تواناییهای نظامی و اقتصادی بلکه بر قدرت نرم و نفوذ فرهنگی این کشور در سطح منطقه و فراتر از آن تکیه داشته باشد. این رویکرد به ایران این امکان را میدهد که در برابر چالشهای جهانی، به ویژه در مواجهه با فشارهای خارجی، بهعنوان یک بازیگر مؤثر و مستقل عمل کند.
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@JBETA1437 🇮🇷
«بیانیه مؤسسه بردار تمدن اسلامی درخصوص تحولات اخیر سوریه»
مؤسسه بردار تمدن اسلامی، با تکیه بر تحلیلهای راهبردی و بر پایه منویات رهبر معظم انقلاب در افق چشمانداز ۱۴۳۷ شمسی درباره توطئه دشمنان و راهکارهای مقابله با آنان، سقوط دولت بشار اسد و سلطه گروههای افراطی مانند تحریر الشام را نتیجه مستقیم دخالتهای بیگانگان و بازی خوردن دولتمردان ترکیه میداند. شکلگیری و تداوم این گروههای تکفیری، برآمده از حمایتهای ایدئولوژیک و مالی جریانات منحرف یهودی و ترکی است که هدفی جز تضعیف محور مقاومت و پیشبرد منافع سلطهگران ندارند. تجربههای تاریخی نشان داده است که هیچ مداخله خارجی نمیتواند برای ملتها امنیت، ثبات یا پیشرفت به ارمغان آورد. تنها اراده و اقدام ملی است که مسیر استقلال را هموار میسازد. دشمنان با ابزارهای رسانهای و جنگ تبلیغاتی درصدد بزرگنمایی قدرت گروههای افراطی هستند؛ درحالیکه این گروهها چیزی جز جادهصافکن منافع استکبار و صهیونیسم نیستند.
راهکارهای عملیاتی - پیشنهادی با رویکرد تمدنی:
۱. تأمین و تقویت کریدورهای استراتژیک با محوریت ایران
هیچ کریدور و نظم تجاری، سیاسی و اقتصادی در منطقه بدون حضور جمهوری اسلامی ایران بهینه نخواهد شد؛ بنابراین توسعه مسیرهای جایگزین از طریق عراق و لبنان و بهرهگیری از ظرفیتهای دریایی و هوایی باید بهصورت جدی در دستور کار قرار گیرد.
۲. تمرکز بر قدرت نرم و مقابله فرهنگی با افراطگرایی
تقویت جبهه فرهنگی و افشای ریشههای فکری و حامیان گروههای افراطی از طریق رسانهها و ابزارهای فرهنگی باید در اولویت قرار گیرد.
۳. دیپلماسی فعال برای بازسازی سوریه
جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر مکتب اقتصادی اسلام، الگوی نوینی از مدیریت اقتصادی مردم پایه، عدالت محور، دانش بنیان، درونزا و برونگرا با عنوان «اقتصاد مقاومتی» را طراحی و معرفی کرده که در همه کشورهای اسلامی و دوست از جمله سوریه قابل پیادهسازی است و از این جهت ملت سوریه به الگوهای غربی نیازی نخواهد داشت. جمهوری اسلامی باید نقش محوری خود را در بازسازی سوریه ایفا کند تا از سلطهجویی بیگانگان و تجزیه احتمالی جلوگیری شود.
۴. تقویت روابط با محور مقاومت
هماهنگی راهبردی و تعامل مستمر با نیروهای مقاومت در عراق و لبنان برای مقابله با تهدیدات مشترک و ایجاد همافزایی دفاعی و امنیتی، ضرورتی اجتنابناپذیر است.باید با هدف حمایت از حفظ هویت مذهبی و امنیتی سوریه، همکاریهای بینالمللی و منطقهای را تقویت کند.
۵. ادامه حضور اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در سوریه
جمهوری اسلامی ایران با هدف پیگیری توافقات قانونی با دولت وقت سوریه برای تادیه دیون و نیز بهره گیری از ظرفیت های بازار سوریه برای توسعه تولید در کشور حضور اقتصادی خود و فعالان اقتصادی ایرانی را در کشور سوریه مطالبه و پیگیری کند. سقوط دولت بشار اسد نباید سبب انفعال دستگاه های اقتصادی شود.
نتیجهگیری
بر این باور هستیم که ملت سوریه، همچون مردم عراق پس از سقوط رژیم بعث، باید با تکیه بر اراده ملی، قانون اساسی جدید و انتخابات آزاد، مسیر استقلال خود را رقم زند. قدرتگیری گروههای افراطی، حاصل بیعملی دولتها و ارتشهای منطقه بوده است؛ اما با حضور فعال ملتها، سلطه این گروهها پایدار نخواهد ماند و جریان افراطی حاکم فعلی به دست ملت سوریه مضمحل خواهد شد و دولتی ملی-اسلامی با اندیشه سیاسی مسالمتآمیز و همگرا با جمهوری اسلامی ایران و جریان مقاومت شکل خواهد گرفت. ملت ایران، با پیوندهای عمیق تاریخی و فرهنگی با ملت سوریه، همواره حامی استقلال و پیشرفت واقعی این کشور بوده و نقش طبیعی و مؤثری در شکلدهی آیندهای همسو با منطقه غرب آسیا خواهد داشت؛ زیرا ما هم سرنوشتیم.
🔸 «جامعه بردار تمدن اسلامی(بتا)»🇮🇷
🔹@Jbeta1437 🇮🇷