#تحلیل_خبر
🔰بازگشت به خویشتن، نیاز ضروری زن مسلمان امروز
🖌زهرا سادات حسینی
🔺خبر اصلی:
◀️«سردار محمدرضا مهدوی در مراسم افتتاحیه دوره توانمندسازی راویان جایگاه زن در اسلام و تربیت کارشناس مطالعات زن و خانواده بسیج جامعه زنان استان خراسان جنوبی گفت: نقش زنان همواره در پیشرفت جامعه نقشی بیبدیلی بوده است تا به امروز که نقش زنان در دفاع مقدس، سازندگی کشور، مسائل تربیتی و آموزشی و پیشرفتهای عرصههای مختلف علمی که وجود دارد نقش بسیار ارزنده، کارساز، مؤثر و هدایت گرانه در جامعه است.
🔺تحلیل خبر:
◀️تا قبل از انقلاب اسلامی ایران، مسائلی مانند تضییع حقوق زن مسلمان در کشورهای غربی کمتر مورد توجه قرار میگرفت، به این دلیل که سبک زندگی غربی در کشورهای شرقی و به خصوص در کشورهای اسلامی با شدت، تبلیغ و ترویج میشد و لذا مانعی بر سر راه ترویج سبک زندگی غربی وجود نداشت.
🔺متاسفانه سبک زندگی غربی همچنان در برخی از کشورهای اسلامی تبلیغ میشود، تا جایی که در عربستان سعودی، به عنوان کشوری که مهد اسلام است و ندای وحی اولین بار در این سرزمین طنین انداز شده است، در مهرماه سال ۹۸ قانون حجاب تغییرات عمدهای پیدا کرد و امروز حتی در مدینه، پایگاه اسلام هم حجاب امری الزامی نیست.
🔗تحلیل کامل این خبر در سایت جهانبانو
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
🔺تحقیر خانه داری توسط بازنمایی ناقص رسانهای
🔰حدود دو سوم از زنان ایرانی به صورت تمام وقت خانه دار هستند و یکی از عوامل موثر بر اعتماد به نفس در آنها، قضاوت جامعه نسبت به کار آنها یعنی خانهداری است. در آموزههای دینی بر ارزش و اهمیت مادی و معنوی خانهداری تأکید شده است و این روزها نیز شاهد تلاش دستگاههای دولتی برای به رسمیت شناختن خانه داری بهعنوان یک شغل و بهبود وضعیت زنان خانهدار هستیم. به صورتی که بیمه خانه داری از نظر ارائه مزایا و مواهب بازنشستگی به صورت اختیاری در دستور کار بیمههای اجتماعی کشور قرار گرفته است.
🔺در رابطه با این موضوع با دکتر اعظم راودراد، عضو هیأت علمی گروه ارتباطات دانشگاه تهران به گفتگو نشستیم که در ادامه مشروح بخش آن را میخوانید.
🔻یکی از موضوعات مهم حوزه زنان، نحوه بازنمایی رسانه از هویت زن و اقشار مختلف زنان است. به اعتقاد شما سیمای «زنان خانهدار» چگونه در سینما و رسانهی کشور ما نشان داده شده است و آیا این تصویر با واقعیت اجتماعی خانهداری امروزی مطابقت دارد؟
🔺آماری که در سال ۹۵ منتشر شده، نشان میدهد ۶۳٫۲ درصد از زنان ما خانهدار، ۱۶٫۱ درصد شاغل و ۱۵ درصد نیز محصل هستند. طبق تعریف مرکز آمار، «خانهدار» به همه زنانی که در هفت روز گذشته پیش از مراجعه مأمور آمارگیری بیکار یا شاغل نبوده و به خانهداری در منزل خود مشغول بودهاند، اطلاق میشود.
📎گزارش کامل خبر
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
حق عدم تمکین زن از شوهر‼️
⬅️تمکین به دو نوع عام و خاص تقسیم میشود. در برخی موارد، زوجه میتواند از تمکین در برابر زوج خودداری کند، اما این امتناع حق نفقه او را سلب نمیکند و او را ناشزه نمیسازد. این موارد مشروع عدم تمکین به شرح زیر است:
1️⃣ اگر شوهر منزل مناسبی باتوجهبه وضعیت زن برای سکونت پیدا نکند، زن میتواند از رفتن به خانه شوهر امتناع کند. بهعنوانمثال، اگر شوهر همسر خود را که شایسته داشتن خانه مستقل است، به اتاقی در کاروانسرا ببرد.
2️⃣درصورتیکه حق سکونت به زن داده شده باشد، او میتواند از حضور در منزل شوهر خودداری کند و شوهر را ملزم به سکونت در خانهای کند که او تعیین میکند. طبق ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی، زن باید در منزلی که شوهر تعیین میکند سکنی گزیده و مگر اینکه اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد.
3️⃣ طبق ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی، اگر ماندن زن در خانه شوهر موجب خطر جسمی، مالی یا آبروی او شود، زوجه میتواند مسکن جداگانهای انتخاب کند. این ضرر میتواند ناشی از شرایط فیزیکی (مانند قدیمی بودن ساختمان یا احتمال ریزش) یا رفتار شوهر باشد. در صورت اثبات ضرر، دادگاه حکم به بازگشت زن به منزل شوهر نخواهد داد و تا زمانی که زن در بازگشت به منزل شوهر معذور است، نفقه بر عهده شوهر خواهد بود.
📎موارد بعدی را در سایت جهانبانو بخوانید
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
#گزارش_اختصاصی
🔰مشارکت حلقه میانی؛ کلیدواژه نخستین نشست الگوی حکمرانی تمدنی زن و خانواده
🔹اولین نشست علمی از سلسله رویدادهای طراحی الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زن و خانواده به همت ستاد راهبری و نظارت خانواده و زنان شورایعالی انقلابفرهنگی و به مناسبت چهلمین سالگرد تأسیس شورایعالی انقلابفرهنگی، با همکاری معاونت بانوان بنیاد فرهنگی اجتماعی خاتمالاوصیاء (عج) برگزار شد.
🔸محور این نشست، «الگوی مشارکت حلقههای میانی در فرایند حکمرانی تمدنی حوزه زنان و خانواده» بود و در مجتمع شهدای هفتم تیر با حضور مسئولان و استادان این حوزه برگزار گردید.
🔹دکتر عاطفه سعیدینژاد، رئیس بنیاد مردمی نهضت پیشرفت در این نشست صحبتهای خود را با موضوع «ظرفیتهای نوآورانه مشارکت حلقههای میانی بانوان در حل مسائل عمومی» طرح کرد و به نقش زنان در آینده ایران در افق ۱۴۴۰ اشاره کرد و بر اهمیت حلقههای میانی مؤثر در تحقق این اهداف تأکید نمود.
🔹طاهره سیدی، دکتر فهیمه فرهمندپور، دکتر ناهید سلیمی، دکتر علیرضا شاکری، دکتر مصطفی زمانیان از اعضای این نشست بودند.
📎گزارش کامل نشست
📱سایت|ایتا| بله| تلگرام|اینستاگرام
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
‼️زن ایرانی برنده جایزه جهانی نانوتکنولوژی
🔺جایزه دکتری Innovandi NanoCem مختص بهترین پایاننامههای دکتری در زمینه مواد سیمانی است و به پایاننامههای دفاع شده در سالهای ۲۰۲۱، ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ در قارههای اروپا، آفریقا، آسیا و اقیانوسیه و قاره آمریکا تعلق میگیرد.
🔸شیوا شیرانی، محقق برجسته فوق دکتری در دانشگاه مالاگا اسپانیا، این جایزه معتبر را از سوی انجمن جهانی سیمان و بتن دریافت کرده است.
🔺پایاننامه دکتری او با عنوان «تصویربرداری کمی پیشرفته اشعه ایکس سنکروترون از ریزساختارها و مزو ساختارهای سیمانی» به دلیل نوآوری و کمکهای قابل توجهش در این حوزه موردتوجه قرار گرفته است.
📎لینک خبر
📱سایت|ایتا| بله| تلگرام|اینستاگرام
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ویدئو
💠بانوان تا کی باید صبر کنند تا به ورزشگاه بروند یا موتورسواری کنند؟ / سخنگوی دولت پاسخ داد
🔹سخنگوی دولت پس از جلسه هیات دولت گفت: زنان به عنوان نیمی از جامعه حق دارند از خیلی از موضوعات اجتماعی از جمله رفتن به استادیوم برخوردار باشند و این حق طبیعی آنهاست. موتورسواری بانوان نیز در همین راستاست.
🔹موضوعات اجتماعی معمولا در کشور ما حل میشوند ولی زمانبر هستند.
📱سایت|ایتا| بله| تلگرام|اینستاگرام
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
#تحلیل_خبر
🔰همدلی طلایی
🖌صغری عاشوری
◀️خبر اصلی:
🔺«همزمان با شهادت بسیاری از فرماندهان مقاومت حزبالله لبنان توسط رژیم صهیونیستی و حملات متعدد این رژیم به لبنان، پویشی مردمی در ایران به راه افتاد که در آن زنان طلاهایشان را به نیت کمک به مقاومت حزبالله لبنان و مردم این کشور اهداء میکنند. این پویش که در تهران، در مسجد فاطمیه در حال اجرا است حالا به خبری داغ و تعجب برانگیز در رسانه CNN آمریکا بدل شده است.»
◀️تحلیل خبر:
🔺خبر منتشر شده از جانب CNN مولفههای قابل توجهی داشته است.
🔺از جملهی این مولفههای مهم میتوان به مولفهی پررنگ ایثار یاد نمود. ایثار در این خبر نه تنها در اهدای زیورآلات قیمتیشان مشهود بود بلکه در خصلتهایی چون گذشت از وقت و انجام کارهای روزمرهای که هر انسانی به فراخور جنسیت، علایق و شرایط افراد وجود دارد نیز دیده میشود. این ایثار در هدایت برنامههای خانوادگی محدود به برنامههای امدادرسانی به صورت خانوادگی و گسترده وجوددارد.
🔻اما بهای این ایثار پرهزینه چیست؟ چرا CNN خود را به آب و آتش میزند و این خبر را به گونهای دستپاچه منتشر میکند؟
📎تحلیل کامل این خبر در سایت جهانبانو
📱سایت|ایتا| بله| تلگرام|اینستاگرام
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
#اطلاع_نگاشت
#روز_جهانی_پسانداز
🔷 ۹ روش پسانداز برای زنان خانهدار
◀️روز جهانی پسانداز، سی و یکم اکتبر را به عنوان روزی برای قدردانی از افرادی که به عمل پسانداز اهمیت میدهند، اختصاص میدهد.
◀️به حساب پسانداز خود مانند کشوی اضافی یا سبد جوراب فکر کنید.
🔰اطلاع نگاشت جهانبانو را در روز جهانی پسانداز ببینید
📎مطلب مرتبط: روشهای پس اندازکردن برای خانمهای خانهدار
جهــــــ🌐ــــــــان بانــو
🆔 @jahanbanou_ir
🔰خردهروایتهایی از چالش مادران دانشجو
▫️در سالهای اخیر با کاهش آمار فرزندآوری و مواجهه با بحران جمعیت، بحثهایی پیرامون این مسئله در جامعه شکل گرفته است. اما این موضوع موانعی دارد که بدون در نظر گرفتن آنها امکان رسیدن به نتایج مطلوب بسیار سخت است.
▫️یکی از مهمترین مشکلات در مسیر افزایش فرزندآوری، عدم وجود ساختارهای مناسب برای حضور مؤثر اجتماعی مادران در جامعه است. برخی از زنان داشتن فرزند را مانع رشد تحصیلی، شغلی و اجتماعی خود میدانند. کودک در سنین نوزادی به مراقبت و توجه زیادی نیاز دارد و تقریباً همه وقت مادر در شبانهروز را به خود اختصاص میدهد.
🔸آناهیتا مادر دو پسر خردسال است. فرزند اولش در دوران تحصیل در مقطع کارشناسی متولد شد و زمانی که ماههای آخر بارداری برای پسر دومش را میگذراند در دوره کارشناسی ارشد پذیرفته شد و پسر دومش درست زمان امتحانات ترم ۱ به دنیا آمد تا حسابی کار را برای مادرش سخت کند.
🔗روایتهای مادران دانشجو را بخوانید
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
💠علل ریزش موی زنان
▪️بر اساس گزارش هاروارد هلث، تقریباً یک سوم زنان در طول زندگی خود نوعی ریزش مو را تجربه میکنند که به آلوپسی معروف است که این تعداد در زنان یائسه به دو سوم افزایش مییابد.
▫️به گفته سرویس بهداشت ملی بریتانیا (NHS)، بسیاری از ما بدون اینکه متوجه باشیم روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو از دست می دهیم. هنگامی که ریزش مو شدیدتر میشود، معمولا به عنوان یکی از سه حالت اصلی تشخیص داده میشود که هر کدام محرکها و گزینه های درمانی متفاوتی دارند.
▪️آسیب روانی ریزش موی زنان می تواند بسیار سخت باشد. در حالی که گاهی اوقات ریزش موی زنان می تواند با یک بیماری یا درمان زمینه ای مرتبط باشد، اغلب بی ضرر است. اما آسیب روانی معمولا سختترین جنبه آن است.
▫️درمان اصلی برای آلوپسی آندروژنیک زنان، ماینوکسیدیل موضعی است، یک داروی فشار خون که به عنوان یک عارضه جانبی، رشد مو را تحریک میکند.
🖇لینک ادامه مطلب
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
💎تبعیض سیستماتیک علیه سلامت زنان
🔸دادهها نشان میدهند که ۸۰ درصد موارد CVD را میتوان از طریق اتخاذ اصلاحات مناسب در سبک زندگی پیشگیری کرد، که بر پتانسیل بسیار زیاد برای پیشگیری تاکید میکند. همچنین حضور کمتری از زنان در کارآزماییهای بالینی CVD وجود دارد که منجر به مراقبتهای بالینی مبتنی بر شواهد کمتری در مقایسه با مردان میشود.
🔹زنانی که حملات قلبی را تجربه میکنند اغلب با علائمی مانند تنگی نفس و درد قفسه سینه در مردان ظاهر نمیشوند. یک مطالعه در استرالیا نشان داد که زنان پس از شروع علائم حمله قلبی ۳۰ دقیقه تاخیر بیشتری در رسیدن به بیمارستان دارند که اثرات جبران ناپذیری به همراه دارد.
🔸در بریتانیا، سرمایه گذاری قابل توجهی به مبلغ ۱۰ میلیون دلار برای تحقیق در مورد بیماریهای قلبی عروقی در زنان انجام شده است. بنیاد قلب بریتانیا، این صندوق بین المللی را با همکاری ۱۱ سازمان غیردولتی بزرگ دیگر راه اندازی کرد.
🔹این اولین بار است که این گروه مجمع جهانی سرمایهگذاران تحقیقات قلب و عروق نوعی پروژه تحقیقاتی مشترک و جهانی به این بزرگی راهاندازی میکند که قرار است ۱۰ میلیون دلار در طول پنج سال سرمایهگذاری شود. دکتر استفانی آلن، نویسنده گزارش گفت: پرداختن به تبعیض های سلامت قلب و عروق برای زنان در منطقه آسیا و اقیانوسیه به معنای مقابله با شکافهای سیستماتیک است که برای مدت طولانی نادیده گرفته شده است.
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |