بَقیع یا بقیعُ الغَرْقَد، کهنترین قبرستان مسلمانان و محل دفن ۴ تن از امام شیعه و دیگر وابستگان پیامبر خدا...
بقیع پیش از اسلام، زمینی بزرگ و بوستانی در حوالی شهر یثرب حجاز بود. دفن اموات مسلمانان در این زمین از آغاز سده نخست هجری، رواج یافته و بزرگان و شخصیتهای مهم اسلامی در آن خاکسپاری شدهاند. بقیع در ادوار مختلف اسلامی، مورد توجه حاکمان بوده و بقعه ها و بارگاههایی در آن ساخته شد اما پس از حمله و سیطره وهابیان بر عربستان تخریب گردید. اکنون سطح بقیع در جوار حرم نبوی با خاک یکسان است و سنگ نوشتهای در آن مشاهده نمیشود.
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🟢شفاعت شدگان بقیع
در روایتی از حضرت محمد آمده که در روز قیامت، هفتاد هزار تن با صفات نیکو از بقیع محشور میشوند.او به کسانی که در بقیع دفن شوند، بشارت داده که شفاعت خواهند شد.
꧁ @Jannatul_Baqi꧂
حکومت عربستان سعودی، بقیع را گسترش داده و دور تا دور آن را دیوارچینی و نردهگذاری کرده است. زمین بقیع کاملا مسطح شده و هیچ سنگ قبر منقش و حکشدهای ندارد و برای هر قبر، تنها یک پاره سنگ قرار داده میشود. داخل بقیع، برای عبور مردم و تشییع کنندگان، پیاده رو احداث شده و در بخش ائمه بقیع، فقط اثری از قبر باقی مانده است بدون نام و نشان مشخصه💔
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🔴اندیشه وهابی و تخریب قبور و شرک دانستن زیارت قبور و توسل به ارواح اولیاءالله اگرچه در تاریخ اسلام، سابقه داشته اما ابن تیمنه و سپس عبدالوهاب نجدی، آن را گسترش دادهاند.
وهابیان حجاز، یک بار در 1220 به مدینه یورش بردند که دولت وقت عثمانی (سلطان محمود دوم) فرمان سرکوبی آنان را در ذیالقعده ۲۱۲۲ خطاب به محمد علی پاشا، والی مصر، صادر کرد.آنان سرانجام فتنه وهابیان را در چهارشنبه ۸ ذیالقعده۱۲۳۳سرکوب ساخته و آثار تخریبی را بازسازی کردند.
وهابیان بار دیگر درصفر ۱۳۴۴ قمری به مدینه حمله کردند و با بدعت شمردن بنای بر قبور و زیارت، به تخریب اماکن مذهبی پرداختند. این تخریبها اعتراضات شدیدی را در کشورهای مسلمان از جمله ایران برانگیخت. آیت الله مدرس در مجلس ایران برای مقابله با این عمل تلاش کرد و موضوع تشکیل کمیسیونی را برای بررسی موضوع مطرح ساخت.
#تخریب_بقیع #وهابیان #مدینه
🚨 به شبکه جهانی بقیع بپیوندید
👉https://eitaa.com/joinchat/1017250555C66805b3168
25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلمی کوتاه از بقیع که از فیلم مستندخانهٔ خدا استخراج شده است. «خانه خدا»فیلمی مستند به کارگردانی ابوالقاسم رضایی ساختهٔ سال ۱۳۴۵ است.
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
دفن آخرین پادشاه لیبی در بقیع
محمد ادریس بن محمد ( المهدی) بن علی سنوسی در سال 1307ق در زاویه جغبوب در لیبی به دنیا آمد نوه بنیانگذار طریقت سنوسیه و نخستین حاکم لیبی (حک-1371 1389ق) بعد از استقلال از ایتالیا بود.
ملک ادریس در موسم حج سال 1397ق در دیداری که با ملك خالد پادشاه عربستان داشت از او خواسته بود که اجازه دهد بعد از مرگش در بقیع دفن شود. در سال 1403ق در قاهره در گذشت و بنا به وصیتش جسدش را به مدینه منتقل و در بقیع دفن نمودند.
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
هدایت شده از شبکه جهانی بقیع
🌿بِـسـمِالـلّٰـہِالـرَحـمـانِالـرَحـیـم🌿
ای کاروان گمشده در خاک!
بر چشمتان غبار کشیدند
در انتظار قافلۀ بعد،
ماندند و انتظار کشیدند
ما با خطر غریبه نبودیم،
آنجا که در بقیع همینها
گرد مزار آینههامان،
هی سیم خاردار کشیدند
#شعر #بقیع #غبار_غم
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂