🕌 منبر رسول الله (ص) در مسجد النبی؛
🏗 سال ساخت اولین منبر برای حضرت مربوط به سال هفتم هجری می باشد.
#موقعیت #مسجد #تاریخ #اهل_بیت
#تاریخچه #بقیع #جنت_البقیع #مسجد_النبی #اسلام #بنی_هاشم #حرم #سنت #روایات
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🕌 این منبر که هم اکنون در مسجد النبی (ص) است، در سال ۹۹۸ هجری توسط سلطان مراد عثمانی، با دوازده پله فرستاده شد و تا امروز باقی مانده است.
#موقعیت #مسجد #تاریخ #اهل_بیت
#تاریخچه #بقیع #جنت_البقیع #مسجد_النبی #اسلام #بنی_هاشم #حرم #سنت #روایات
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
✨ امام البقیع، حضرت صادق (علیه السلام)، محبوب ترین وسیله تقرب بنده به خداوند را زیارت خانه او با پای پیاده دانسته و می فرمایند:
🔹 «مَا تَقَرَّبَ الْعَبْدُ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِشَیْءٍ أَحَبَّ إِلَیْهِ مِنَ الْمَشْیِ إِلَى بَیْتِهِ الْحَرَامِ عَلَى الْقَدَمَیْنِ، وَ أَنَّ الْحَجَّةَ الْوَاحِدَةَ تَعْدِلُ سَبْعِینَ حَجَّةً. وَ مَنْ مَشَى عَنْ جَمَلِهِ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ ثَوَابَ مَا بَیْنَ مَشْیِهِ وَ رُکُوبِهِ. وَ الْحَاجُّ إِذَا انْقَطَعَ شِسْعُ نَعْلِهِ، کَتَبَ اللَّهُ لَهُ ثَوَابَ مَا بَیْنَ مَشْیِهِ حَافِیاً إِلَى مُنْتَعِلٍ»؛
🔸 بنده به سمت خدا نزدیک نمی شود به چیزی دوست داشتنی تر، از پای پیاده به خانه خدا رفتن، و یک حج او ثواب هفتاد حج را دارد. و کسی که گاهی از شترش پیاده شود و در کنارش راه رود ثواب بین آن مقداری که پیاده رفته تا زمانی که سوار شده را به او می دهند، و حاجی اگر بند کفشش باز شود (یعنی کفشش از پایش دربیاید و مجبور شود پا برهنه برود) ثواب آن مقداری که پا برهنه رفته تا جایی که کفش پوشیده را جدا به او می دهند.
✨ در روایات آمده است که امام البقیع، حضرت مجتبی (علیه السلام) ۲۰ یا ۲۵ بار پیاده به حج رفت که در برخی موارد پابرهنه بود.
#موقعیت #مسجد #خانه #اهل_بیت
#مرقد #بقیع #جنت_البقیع #نقشه #ائمه #بقیع_در_ثقلین #حدیث #اسلام #بنی_هاشم #حرم #سنت #دعا #روایات
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨
✨
⚜️
✨
❇️ آیات و روایات ❇️
♦️ شرایط بانیان ساخت بقاع متبرکه در حضرت قرآن:
⚜️ خداوند در آیه شریفه ۴۰، سوره مبارکه حج، می فرماید: «الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِن دِيَارِهِم بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَن يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُم بِبَعْضٍ لَّهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَصَلَوَاتٌ وَمَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ اللَّهِ كَثِيرًا وَلَيَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن يَنصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ»؛ همان كسانى كه به ناحق از خانه هايشان بيرون رانده شدند. [آنها گناهى نداشتند] جز اينكه مىگفتند: «پروردگار ما خداست» و اگر خدا بعضى از مردم را با بعض ديگر دفع نمى كرد، صومعه ها و كليساها و كنيسه ها و مساجدى كه نام خدا در آنها بسيار برده مى شود، سخت ويران مى شد، و قطعاً خدا به كسى كه [دين] او را يارى مى كند، يارى مى دهد، چرا كه خدا سخت نيرومند شكست ناپذير است.
🔹 خداوند متعال در این آیه شریف تصریح میفرمایند که اگر خدا بعضى از مردم را با بعض ديگر دفع نمى كرد، لَّهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَصَلَوَاتٌ وَمَسَاجِدُ، این آیه شریفه قتال و جهاد را به منظور حفظ مجتمع دينى از شر دشمنان دين بیان میکند، زيرا اگر جهاد و دفاع نباشد همه معابد دينى و مشاعر الهى ويران گشته عبادات و مناسك از ميان مى رود.
پس دفاع، و در مقامی دیگر حتی جهاد در راه برای حفاطت و جلوگیری از هدم مساجد و بقاع متبرکه واجب می باشد که اگر نبود طبق صراحت آیه به دست دشمنانی که میخواهند نورخدا را خاموش کنند، سخت ویران می شد.
🔸 ابابصیر از امام البقیع، حضرت صادق (علیه السلام) می پرسد: چرا باید مساجد را تعظیم نمود؟
حضرت می فرماید: «إِنَّمَا أُمِرَ بِتَعْظِيمِ الْمَسَاجِدِ لِأَنَّهَا بُيُوتُ اللَّهِ فِي الْأَرْض»؛ امر به تعظیم مساجد شده است زیرا مساجد منازل خداوند در زمین هستند.
📔 وسائل الشیعه، ج۵، ص۲۹۸.
#موقعیت #مسجد #خانه #اهل_بیت
#مرقد #بقیع #جنت_البقیع #نقشه #ائمه #بقیع_در_ثقلین #حدیث #اسلام #بقیع_را_میسازیم #حرم #سنت #دعا #روایات
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
✨
⚜️
✨
⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️
🗺 این نقشه موقعیت قبور ائمه بقیع (علیهم السلام) و اصحاب و بزرگان مدفون در خود را مشخص کرده است.
#موقعیت #مسجد #خانه #اهل_بیت
#مرقد #بقیع #جنت_البقیع #نقشه #ائمه #بقیع_در_ثقلین #حدیث #اسلام #بقیع_را_میسازیم #حرم #تاریخ #تاریخچه #روایات
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🗺 نقشه جامع تهیه شده از جنت البقیع در سال جاری (۱۳۹۶ شمسی)
#موقعیت #مسجد #خانه #اهل_بیت
#مرقد #بقیع #جنت_البقیع #نقشه #ائمه #بقیع_در_ثقلین #حدیث #اسلام #بقیع_را_میسازیم #حرم #تاریخ #تاریخچه #روایات
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
☑️ زیرکی علامه صاحب الفصول در گرفتن اجازه نامه شاه سعودی برای ترمیم و زیارت قبور ائمه بقیع (ع)؛
فرزندعبدالرحیم حائری:
🔹پدرم هدف والایی بر سر داشت که حاضر به پذیرش درخواستهای پادشاه عربستان میشد. فردا که نزد پادشاه میرود، میفرماید پادشاهان همیشه تمایل دارند یک چیزی را از خودشان باقی گذارند تا سالها مردم نسبت به آن یادگار، یادی از آن پادشاه کنند. پادشاه مجدد به پدرم میگوید باز من میل دارم شما از من چیزی بخواهید. پدرم مجدد میگوید آیا من چیزی را بخواهم، یقین دارم شما به آن حرف خودتان پایبند هستید و حالتی دارید که آن را وفادار هستید؟ آقا این صحبت را مدام تکرار میکند.
🔹مجدد از پادشاه سؤال میکند آیا تقاضای خود را مطرح کنم؟ پادشاه سعودی میگوید من که عرض کردم تقاضا کنید تا برآورده کنم. سپس فرمودند پس درخواست دارم اجازه دهید من حدود قبور ائمه بقیع را مشخص کنم. همچنین منع زیارت را بردارید.
🔹پدرم که این ماجرا را برای مادرم تعریف میکرد، فرمود: وقتی این درخواست را به پادشاه سعودی مطرح کردم، دیدم رگهای پیشانیاش ورم کرد طوری که تمام سیستم اعصابش به کلی به هم ریخت. حتی اطرافیان و محافظان او یک حالت جدیتری به خود گرفتند، ولی در نهایت به آقا نگاهی انداخت و به تبسم آمد و گفت آن چیزی که به شما وعده دادم، وفادار خواهم بود. آقا نیز خیلی خوشحال شد و گفت احسنت، من هم این کار را انجام میدهم. عبدالعزیز بعد از آنکه دست پدرم را بوسه زد، دستور داد تا متن آنچه بر آن توافق شده است روی کاغذی بنویسند تا ثبت شود.
#بقیع #جنت_البقیع #اسلام
#بقیع_را_میسازیم #حرم
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
✴️🍃🔶🍃🔶🍃🔸🍃🔸🍃🔸
🍃
🔶
🍃
🔸
⚜️ خنیس بن حذافه:
خنیس بن سهمی از قریشیان بنوسهم بود. عنوان "سهمی" به فرزندان سهم بن عمرو بن فضیص اطلاق می شد.
🕋 خنیس از سابقين در اسلام بود که به حبشه و مدینه هجرت نمودو در آنجا، در خانه زید بن خطاب مسکن گزید. پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) بین او و ابوعبیس بن جابر بن عمرو از انصار بنو حارثه عقد برادری بست.
⚔️ شرکت در جنگ بدر:
خنیس در دوران حیاتش تنها یک جنگ رخداد و آن جنگ بدر بود که همراه رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) در آن شرکت نمود.
او تنها فرد از بنی سهم بود که در نبرد بدر شرکت جست. او با آنکه مریض بود به یاری رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) و فرمان ایشان برای جنگ شتافت.
🏴 شهادت:
او بر اثر زخمی که در بدر برداشته بود، بسیار آسیب دید. وی سرانجام در ماه های اولیه سال سوم هجرت به شهادت رسید.
پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) بر جنازه خنیس نماز گزارد و او را در کنار مقبره عثمان بن مظعون در قبرستان بقیع به خاک سپرد.
📚 سیرة النبویه، ج۲، ص۶؛
طبقات الکبری، ج۳، ص۳۹۲؛
الإستیعاب، ج۱، ص۴۳۷؛
#موقعیت #مسجد #خانه #اهل_بیت
#مرقد #بقیع #جنت_البقیع #نقشه #ائمه #بقیع_در_ثقلین #حدیث #اسلام #بقیع_را_میسازیم #حرم #اصحاب_پیامبر #ابراهیم
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🔸
🍃
🔶
🍃
✴️🍃🔶🍃🔶🍃🔸🍃
✅ تلاش ها و اقدامات علمای سلف برای بازسازی و عمارت البقیع:
💎 شيخ عبدالرحيم صاحب الفصول: یکسال پس از تخریب بقیع، به سفر حج رفت و با سلطان وقت، ملك عبدالعزيز (لعنة الله علیه) ملاقات کرد و توانست او را متقاعد كند تا در بقيع، موضع قبور اهل بيت پيامبر (علیهم السلام) را مشخص کند. ايشان همراه حاجيان ايراني گرداگرد مزارها را سنگ چين كرد.
♦️ سید عبد الحسین شرف الدین: وی درباره علت تکریم و تعظیم شیعیان و حرم سازی آنان برای ائمه (علیهم السلام) با سلطان وقت عربستان مناظره ای نمود که این مناظره منجر بدان شد که سلطان وقت به ناچار به حجاج اجازه تبرک جستن از اثار رسول خدا (ص) را دهد.
🔮 سید موسی صدر: او جهت بازسازی جنت البقیع، با شاهزاده سعودی ملاقات کرد و پس از آنکه از آنجا بازگشت برای یادآوری درخواست خود نامه ای مفصل برای شاهزاده نوشت.
همچنین در سخنرانی های خود خواستار بازسازی حرم این مراقد شریف شد.
⚜️ سید ابوالحسن اصفهانی: وی هرگز به حج مشرف نشد و علتش را اینگونه بیان می فرمود: اگر مشرف شوم باید بتوانم قبور ائمه بقیع (علیهم السلام) را احیا کنم و اگر نتوانم این کار را انجام دهم، ضربه بزرگی به تشیع است، چون میگویند مرجع عام شیعه آمد و نتوانست کاری بکند.
✨ سید حسن حسینی شیرازی: با اهداف تبلیغی به حج می رفت و ضمن دیدار با سیاستمداران سعودی آنان را برای بازسازی بقیعِ مطهر، تحت فشار قرار می داد و پس از دیدارهای مکرر، وعده بازسازی بقیع را گرفت، هر چند بدلیل رشوه گرفتن فقهای سعودی، آنان جامه عمل به حرف خود نپوشاندند.
#بقیع #بقیع_را_میسازیم
#جنت_البقیع #علما #بزرگان
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
📗🖊📗🖊📗🖊📗🖊📗
🖊
📗
🖊
#مکتبة_البقیع
📚 تفسیر امام جعفرصادق (علیه السلام)؛
📗 درباره کتاب:
مجموعه ای از روایات تفسیری منسوب به امام جعفر صادق (علیه السلام) است.
این کتاب حاوی احادیث امام صادق (علیه السلام) پیرامون آیات حضرت قرآن می باشد که سالها پس از صدور احادیث آن حضرت گرد آوری و بصورت یک کتاب در آمد.
🔸 از آنجا که راویان متعددی سعی در جمع آوری این کتاب کردند، امروزه چندین نسخه مختلف، کتابی با این نام وجود دارد که توسط افراد متعددی گردآوری شده است.
📍 بسیاری معتقدند اولین کسی که به جمع آوری این کتاب اهتمام ورزید جابر بن حیان کوفی در قرن دوم بوده است.
📜 این کتاب شامل ۳۵۰ حدیث تفسیری درباره حدود ۳۰۰ آیه شریفه پراکنده از اول تا آخر حضرت قرآن کریم می باشد.
🔹 از جمله ویژگی های خاص در این تفسیر آن است که به تفصیل به شرح و بیان حروف مقطعه پرداخته شده است.
✅ تفسیر امام جعفرصادق (علیه السلام)؛
#موقعیت #مسجد #خانه #اهل_بیت #مرقد #بقیع #جنت_البقیع #ضریح
#اسلام #بنی_هاشم #حرم #سنت #روایات #کتاب
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🖊
📗
🖊
📗🖊📗🖊📗🖊📗
✴️🍃🔶🍃🔶🍃🔸🍃🔸
🍃
🔶
🍃
🔸
⚜️ جوَیریه بنت حارث:
💠 نام و نسب:
نام اصلی وی بَرَّه بود (به معنای حلقه در بینی، و درباره زن، کنایه از زن زیبایی است که همسر خود را در بند خود میآورد). پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) بعد از ازدواج با او، به سبب ناخوشایند داشتن این نام، آن را به جویریه (مصغّر جاریه) تغییر داد. پدر او حارث بن ابی ضرار، رئیس قبیله بنی مصطلق بود و چون به قبیله بنی مُصْطَلِق، از خُزاعَه تعلق داشت، نسبت های مصطلقیه و خزاعیه را برای وی ذکر کردهاند.
✨ ازدواج با پیامبر:
جویریه پس از اینکه شوهر اولش در غزوه بنی مصطلق کشته شد، به اسارت سپاه اسلام درآمد و کنیز یکی از مسلمانان شد. او برای آزادی خود از پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) درخواست کمک کرد، پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) وی را خرید و آزاد کرد. پس از آن، به پیشنهاد پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم)، جویریه با ایشان در سال پنجم یا ششم قمری ازدواج کرد.
پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) به عنوان مهریه او، چهل تن را آزاد کردند و مسلمانان در تأسی به پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم)، همگی اسیران این جنگ را آزاد نمودند.
▪️ درگذشت:
جویریه در سال ۵۶ هجری، در زمان خلافت معاویه (لعنة الله علیه) در مدینه درگذشت و در بقیع، در کنار سایر همسران رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) دفن شد.
#مسجد #خانه #اهل_بیت
#مرقد #بقیع #جنت_البقیع
#ائمه #اصحاب_پیامبر #حدیث
#اسلام #همسران_پیامبر #حرم #سنت #دعا #روایات
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🔸
🍃
🔶
🍃
✴️🍃🔶🍃🔶🍃🔸🍃🔸
✴️🔷🔶🔷🔶🔹🔸🔹🔸
🔷
🔶
🔹
🔸
🏠 منزل امام البقیع، حضرت صادق (علیه السلام) در مدینه:
📜 محله بنی هاشم در جنوب شرقی مسجد النبی (صلی الله علیه و آله و سلم) [ساختمان فعلی] قرار داشته که از باب جبرییل تا بقیع امتداد داشته است. در این محله منزلی وجود داشته که به دار جعفر بن محمد [خانه امام صادق (علیه السلام)] مشهور بوده است.
✨ در این منزل چاه آبی بوده، که امام صادق (علیه السلام) آب آن را صدقه می داده است.
🔥 آتش زدن خانه امام صادق (علیه السلام):
در زمان خلافت منصور عباسی (لعنة الله علیه)، او به والی مدینه دستور داد تا خانه امام صادق (علیه السلام) را آتش زند.
▪️ در این آتش سوزی در و دهلیز خانه امام (علیه السلام) در آتش سوخت و امام در حالی که از میان آتش عبور میکرد، از خانه خارج شد و فرمود: «أَنَا ابْنُ أَعْرَاقِ الثَّرَى أَنَا ابْنُ إِبْرَاهِيمَ خَلِيلِ اللَّه»؛ من فرزند اسماعیل و ابراهیم خلیل الله (علیهما السلام) هستم.
🗺 موقعیت منزل امام صادق (علیه السلام):
موقعیت این خانه در همان فضایی قرار داشته که اکنون سنگفرش شده و میان در اصلی بقیع تا حرم رسول خدا (ص) قرار داشته است.
💬 سمهودی می نویسد: خانه امام صادق (ع) در مجاورت خانه ابو ایوب انصاری قرار داشته است.
❇️ در منابع شیعه توصیه به خواندن نماز در این خانه شده است.
⛏ هم اکنون هیچ اثری از این منزل برجای نمانده و محدوده آن جزوی از بقیع می باشد.
#موقعیت #مسجد #خانه #اهل_بیت
#مرقد #بقیع #جنت_البقیع #نقشه #ائمه #بقیع_در_ثقلین #حدیث #اسلام #بقیع_را_میسازیم #حرم #تاریخ #تاریخچه #روایات
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🔸
🔹
🔶
🔷
✴️🔷🔶🔷🔶🔹🔸🔹🔸