12.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔊 مقتل امام البقیع، حضرت مجتبی (علیها السلام)؛ مرحوم کعبی
▪️ شهادت امام البقیع، حضرت مجتبی (علیه السلام)؛
➖ معاویه (لعنة الله علیه) برای جَعده، دختر اشعث بن قیس (لعنة الله علیهم) پیغام فرستاد که:
«أَنِّی مُزَوِّجُکِ یَزِیدَ ابْنِی عَلَى أَنْ تَسُمِّیَ الْحَسَنَ»؛ من تو را به ازدواج پسرم یزید (لعنة الله علیه) در می آورم به شرط آنکه [امام] حسن (علیه السلام) را مسموم کنی و او را به قتل رسانی. هزار درهم نیز برای او فرستاد.
🔘 زمانی که لحظه شهادت امام حسن (علیه السلام) نزدیک شد. آن حضرت برادرش حسین بن علی (علیهما السلام) را طلب کرد و در آن لحظات پایانی به او فرمود: «یَا أَخِی إِنِّی مُفَارِقُکَ وَ لَاحِقٌ بِرَبِّی جَلَّ وَ عَزَّ وَ قَدْ سُقِیتُ السَّمَّ»؛ اى برادر! به زودى از تو جدا مىشوم و به دیدار پروردگار خود، نائل مىگردم. مرا مسموم کرده اند و امروز پاره جگرم در میان طشت افتاد؛ می دانم چه کسى این جفا را بر من کرده و این ظلم از کجا سرچشمه گرفته؛ من در پیشگاه خدا با وى دشمنى خواهم کرد؛ ولی سوگند به حقى که بر تو دارم از تو می خواهم که این پیش آمد و مرتکب آن را تعقیب مکن و منتظر قضای الهی درباره من باش.
#مقتل #مسجد #خانه #اهل_بیت
#بقیع #جنت_البقیع #نقشه #ائمه #اسلام
#بنی_هاشم #همسر #امام_حسن #دشمن
#شهادت_امام_حسن #شهید #شهادت
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🕌 تاریخچه ضریح ائمه بقیع (علیهم السلام):
🔰ضریح مقدس ائمه بقیع (علیهم السلام) در ابتدا یک صندوق چوبی بسیار زیبا بر روی قبور بوده است که که براساس برخی از نقل ها، مجد الملک هنگام ساخت قبه آن را نیز ساخته و بر روی قبور شریف حضرات نصب نموده است. این صندوق دارای ظرافت و زیبایی جالب توجه بوده است.
🔰 در قرن سیزدهم، ضریحی فلزی و زیبا توسط بانی آن «حاج امین السلطنه» از رجال دوره قاجاریه در اصفهان ساخته می شود . این ضریح دارای أنواع هنرها و آب طلاکاری و خطوطی زیبا به زبان فارسی بوده است.
🗺 موقعیت جغرافیایی:
این مقابر در سمت غربی و منتهی الیه بقیع واقع شده است. هر چهار مزار مطهر در کنار هم و به فاصله دو الی سه متری این قبرها، قبر عباس بن عبد المطلب، عموی رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) قرار گرفته است. همچنین در نزدیکی قبور مطهر ائمه بقیع (علیهم السلام)، مزار خانم فاطمه بنت اسد (علیها السلام)، مادر گرامی حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) قرار دارد.
#موقعیت #مسجد #خانه #اهل_بیت
#مرقد #بقیع #جنت_البقیع #ضریح #ائمه
#اسلام #بنی_هاشم #حرم #سنت #روایات
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🕌 تاریخچه حرم ائمه بقیع (علیهم السلام):
⚜️ قبور ائمه بقيع (عليهم السلام) مانند ساير قبرها در محوطه مكشوف و بدون ديوار و سقف نبوده؛ بلكه قبر آنان مانند تربت پاك رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) و حضرت رضا (علیه السلام) از آغاز دفن اجساد مبارك و پيكر مطهرشان در داخل خانه اى كه متعلق به عقيل بوده، قرار داشته است و به مرور زمان اين خانه به ساختمان مناسب، به شكل مسجد تبديل گرديده و برای ائمه شریف بقیع (علیهم السلام) حرم ساختند.
☑️ از نگاشته های اولین تاریخ نویس در اواخر قرن اول هجری در می یابیم که آن زمان دار عقیل مبدل به حرمی برای ائمه (علیهم السلام) شده بود.
💠 پس از آن در سده های مختلف تعمیرات و تغییرات جزئی بر روی این حرم شکل گرفت تا اینکه در قرن پنجم، مجد الملک، وزیر شیعی برکیارق سلجوقی و معمار آن دوره قبه ای برای این حرم ساخت و به آن حرم عظمت و شکوه بخشید.
💠 پس از وی تعمیرات جزئی بر روی حرم صورت می گرفت و تغییر شگرفی رخ نداد و زائران و مسافران این مکان شریف در سفرنامه های خود آن حرم را توصیف نمودند.
عمده توصیفات بدین شرح می باشد: «آن حرم، بزرگترین حرم بقیع می باشد که با قبه ای مرتفع و در نزدیکی درب ورودی قبرستان است. آن حرم هشت ضلعی بوده و از نظر شکل و استحکام بدیع و اعجاب انگیز می باشد».
#موقعیت #مسجد #خانه #اهل_بیت
#مرقد #بقیع #جنت_البقیع #ضریح #ائمه
#اسلام #بنی_هاشم #حرم #سنت #روایات
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🕌 مسجد النبی (ص) از نخستین مساجد تاسیس شده در اسلام که مرقد پیامبر اسلام( ص) نیز در آن جای دارد.
🏗سال ساخت اولیه بنا: ۵۷۸ میلادی مطابق اول هجری؛
✨ این مسجد در سالهای متمادی ۹ بار دچار تغییر و تحول مساحتی شده است.
#موقعیت #مسجد #خانه #اهل_بیت
#مرقد #بقیع #جنت_البقیع #ضریح #ائمه
#اسلام #بنی_هاشم #حرم #مسجد_النبی
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🗞📌🗞📌🗞📌🗞📌🗞📌🗞
📌
🗞
📌
☑️ بازسازی جنت البقیع و حرم ائمه بقیع (علیهم السلام) شرط رابطه عراق و عربستان
▪️جمعه پنجم آبان ماه ۱۳۹۶ حجت الاسلام و المسلمین سید صدر الدین قپانچی در خطبه های نماز جمعه نجف اشرف(عراق)، خاطر نشان کرد:
عربستان باید قبور ائمه بقیع را بازسازی کند تا اطمینان عراق را بدست آورد.
▪️وی افزود: این روابط تا زمانی که آل سعود قبور ائمه بقیع (علیهم السلام) را باز سازی نکند، موفقیت آمیز نخواهد بود و ویرانی قبور ائمه (علیهم السلام) را سوء نیت از سوی عربستان می دانیم.
وی بر این مسئله تأکید نمود و موارد سیاسی جانبی آن را نیز مطرح نمود.
#موقعیت #باز_سازی #بقیع_را_میسازیم
#اهل_بیت #مرقد #بقیع #جنت_البقیع
#ضریح #ائمه #اسلام #حرم #مسجد_النبی
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
📌
🗞
📌
🗞📌🗞📌🗞📌🗞📌
📓 درباره کتاب:
کتاب مذکور مجموعه ای تاریخی-جغرافیایی و معماری درباره مکان های مقدس می باشد.
➖ نویسنده در ۱۲ مجلد از مکه و آثار آن و بخصوص کعبه، آغاز نموده و پس از آن مدینه منوره و آثار اسلامی موجود در آن، اختصاصاً مسجد النبی (ص) و سپس به سرزمین قدس و بارگاه آن پرداخته است.
➖ در جلد سوم این کتاب به آثار اسلامی موجود در مدینه منوره پرداخته شده است. پس از تاریخچه ای کوتاه از هجرت رسول الله (ص) و مسجد نبوی (ص) به حرم ائمه بقیع (ع) می پردازد و شرایط آن را از ابتدا تاکنون مطرح می نماید.
➖ مؤلف بعد از بیان این سه مکان مقدس که از اولین آثار اسلامی هستند، به توضیح عتبات عالیات عراق می پردازد.
در این قسمت که از جلد ششم آغاز می شود، به ترتیب نجف اشرف، کربلای معلی، کاظمین (ع) بیان می نماید.
سپس به مشهد مقدس می پردازد.
در جلد آخر نیز درباره سامرا سخن می گوید.
✔️ مؤلف برای هر مکان مقدس، ابتدا تاریخچه آن را به اختصار توضیح می دهد. سپس احوال اولیه مکان بنا را می گوید و بعد از آن به چگونگی ساخت بنای اولیه و بازسازی ها و مرمت آن می پردازد. در این احوال او از شرایط معماری، شرایط منطقه و هر آنچه که به این بحث مرتبط می شود فروگذار نبوده است.
🖋 درباره نویسنده:
جعفر الخلیلی نویسنده معروف عراقی است که در نجف متولد شده است. او در خانواده ای متدین متولد شد. او نوه حاج ملا علی خلیلی تهرانی بود. میرزا حسین خلیلی تهرانی از رهبران مشروطه ایران، عموی پدر اوست.
✔️ موسوعة العتبات المقدسة، جعفر الخلیلی
#بقیع_را_میسازیم #اهل_بیت #مرقد #بقیع #جنت_البقیع #ضریح #اسلام #کتاب #شیعه
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
☑️ مناظره علما:
📍 علمای بسیاری در تشرف خود به مسجد النبی (صلی الله علیه و آله و سلم) و زیارت قبور ائمه بقیع (علیهم السلام) در جهت تکریم و احترام ائمه اطهار (علیهم السلام) و بخصوص ائمه بقیع (علیهم السلام) با روش های مختلف به روشنگری و احتجاج با حکام وقت مدینه منوره می پرداختند.
🔸 در احوال سید عبد الحسین شرف الدین آورده اند که در سفر حج خود با حاکم وقت سعودی، عبد العزیز دیدار داشته است.
➖ او به هنگام دیدار خود با حاکم یک قرآن که در جلدی پوستین قرار داده شده بود به او هدیه داد. عبد العزیز هدیه را گرفت و بوسید.
شرف الدین گفت: «چگونه این جلد را می بوسی و تعظیم می کنی در حالی که چیزی جز پوست یک بز نیست!»
عبدالعزیز پاسخ داد: «غرض من احترام به قرآنی است که در داخل این جلد است، نه خود این جلد.»
➖ شرف الدین گفت: «احسنت! ماهم وقتی پنجره یا در اتاق پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) [و یا ضریح ائمه (علیهم السلام)] را می بوسیم، می دانیم که آهن و چوب هیچ کاری نمی تواند بکنند، بلکه غرض ما آن کسی است که ماورای این چوب ها و آهن ها قرار دارد. ما می خواهیم رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) را تعظیم کنیم و احترام نماییم.»
✔️ حاضران تکبیر گفتند و او را تصدیق کردند. آنجا بود که عبد العزیز ناچار شد اجازه دهد حجاج، به آثار رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) تبرک جویند، ولی حاکم پس از او دستور منع صادر كرد.
#بقیع_را_میسازیم #اهل_بیت #مرقد #بقیع #جنت_البقیع #ضریح #اسلام
#کتاب #شیعه #مناظره
#شیعه_شناسی #تخریب_بقیع
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
⚜️ ابوسعید خدری:
سعد بن مالک بن سنان، معروف به ابوسعید خُدری، راوی و صحابی پیامبر اکرم (ص)، از یاران امام علی (ع) و بزرگان انصار.
🔹 نسب:
سعد بن مالک بن سنان بن عبید بن ثعلبة بن [عبید بن] الأبجر. او، با کنیه ابوسعید، منسوب به نیای بزرگ خود خُدره است که به ابجر شهرت داشت و بنی خدره تیره ای از بنی عوف انصار بودند. مالک بن سنان پدر ابوسعید از اصحاب پیامبر (ص) بود که گفته اند در جنگ احد به شهادت رسید و مادرش انیسه بنت ابی حارثه، از قبیله بنی نجار است.
🔸 فضیلت های شخصی و جایگاه دینی:
منابع تاریخی و سیره نگاری، ابوسعید را یکی از بزرگان انصار دانسته و بر فقاهت او تأکید کردهاند. ابوسعید در میان صحابه به زهد و پارسایی شهرت داشته است و در این باره، ابونعیم در حلیة الاولیاء و ابن جوزی در صفة الصفوة به شخصیت او پرداخته اند. رجال شناسان شیعه نیز وی را بزرگ داشته و از وی بسیار ستایش کرده اند، و وی را در بین اصحاب پیامبر (ص) در ردیف سلمان و ابوذر قرار داده و در بین اصحاب امام علی (ع) در زمره «اصفیاء» اصحاب شمردهاند.
▪️ درگذشت:
طبق قول مشهور وفات ابوسعید را در ۷۴ هجری ضبط شده است.
پس از فوت، او را در مدینه و بقیع در کنار سعد معاذ یار دیگر رسول الله (ص) به خاک سپردند.
سالها پیش بر روی مقبره او و سعد بارگاهی ساخته شده بود.
#بقیع_را_میسازیم #اصحاب_پیامبر
#بقیع #جنت_البقیع #قبور #اسلام
#شیعه_شناسی #تخریب_بقیع
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
❇️ آثار ارزنده معماری در جهان اسلام❇️
🚪 درب های مسجد النبی (ص):
مسجد النبی در آغاز سه در داشته است:
1️⃣ درِ سمت جنوب مسجد که بعد از تغییر قبله، این در بسته شده و به جای آن دری دیگر در شمال مسجد باز شد.
2️⃣ درِ سمت غربی مسجد معروف به «باب عاتکة»، که اکنون به «باب الرحمة» مشهور است.
3️⃣ درِ سمت شرق معروف به باب النبی و باب جبرئیل است.
➖ هم اکنون، مسجد حدود ۸۶ در دارد.
📓 فصول من تاریخ المدینه المنوره، ص۶۵؛
تاریخ المسجد النبوی الشریف، ص۱۴۱.
#ستون #تخریب #تخریب_بقیع #جنت_البقیع
#خانه #اهل_بیت #قبور #مسجد #مسجد_النبی
#پیامبر #جهان_اسلام #اسلام #شیعه #مدینه
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
❇️ آثار ارزنده معماری در جهان اسلام❇️
🏗 ستون های مسجد النبی (ص):
📜 در گذشته برای آنکه محلی را که اتفاقی مقدس یا تاریخی رخداده بود را نشانه گذاری کنند، عموما از استوانه ای همچون ستون برای این امر استفاده می شد تا این مکان ها برای آیندگان نیز فراموش نشود.
🍂 از گذشته تاکنون افراد بسیاری برای حفظ ان ستون ها در مکان خود تلاش کردند تا تاریخ اسلام حفظ شود. اما به مرور که به مساحت مسجد النبی (ص) اضافه می شد به ناچار تعداد ستون ها برای حمل بار سقف نیز اضافه می شد، بطوری که هم اکنون نزدیک به ۲۱۰۴ ستون در مسجد وجود دارد.
🏷 نام ستون های مشهور این مسجد عبارتند از:
مُخَلَّقه ؛ ستون توبه؛ ستون السّریر؛ ستون محرس، حرس یا ستون علی ابن ابی طالب (ع)؛ دومین ستون مدوری است که متصل به ضریح از دیوار غربی است این ستون بین ستون سریر و ستون وفود واقع شده است. امیرالمؤمنین (ع) در این مکان از پیامبر محافظت می کرد.ستون وُفود؛ کنار این ستون محل دیدار پیامبر اسلام با گروهها و قبایل و هیئتهای اعزامی از سایر بلاد بوده است.
مقام جبرئیل ؛ ستون تهجد؛ انتهای دیوار غربی ضریح رسول خدا، در نقطه ای که به دیوار شمالی می رسد،باب خانه فاطمه زهراوستون مربعة القبر یامقام جبرئیل است. در ادامه دیوار شمالی به سمت شرق، و در انتهای دیوار شمالی خانه فاطمه زهرا(ع)، محراب تهجد قرار دارد. کسی که در این محراب بایستد، سمت چپ او باب جبرئیل و سمت راست او مقام جبرئیل است. این ستون در زمان پیامبر خارج از مسجد بوده است.ستون حنّانه ؛بنی امیه (لعنة الله) این ستون را تخریب کردند.
#جنت_البقیع #تاریخچه #مسجد_النبی
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂