⚜️ ابوسعید خدری:
سعد بن مالک بن سنان، معروف به ابوسعید خُدری، راوی و صحابی پیامبر اکرم (ص)، از یاران امام علی (ع) و بزرگان انصار.
🔹 نسب:
سعد بن مالک بن سنان بن عبید بن ثعلبة بن [عبید بن] الأبجر. او، با کنیه ابوسعید، منسوب به نیای بزرگ خود خُدره است که به ابجر شهرت داشت و بنی خدره تیره ای از بنی عوف انصار بودند. مالک بن سنان پدر ابوسعید از اصحاب پیامبر (ص) بود که گفته اند در جنگ احد به شهادت رسید و مادرش انیسه بنت ابی حارثه، از قبیله بنی نجار است.
🔸 فضیلت های شخصی و جایگاه دینی:
منابع تاریخی و سیره نگاری، ابوسعید را یکی از بزرگان انصار دانسته و بر فقاهت او تأکید کردهاند. ابوسعید در میان صحابه به زهد و پارسایی شهرت داشته است و در این باره، ابونعیم در حلیة الاولیاء و ابن جوزی در صفة الصفوة به شخصیت او پرداخته اند. رجال شناسان شیعه نیز وی را بزرگ داشته و از وی بسیار ستایش کرده اند، و وی را در بین اصحاب پیامبر (ص) در ردیف سلمان و ابوذر قرار داده و در بین اصحاب امام علی (ع) در زمره «اصفیاء» اصحاب شمردهاند.
▪️ درگذشت:
طبق قول مشهور وفات ابوسعید را در ۷۴ هجری ضبط شده است.
پس از فوت، او را در مدینه و بقیع در کنار سعد معاذ یار دیگر رسول الله (ص) به خاک سپردند.
سالها پیش بر روی مقبره او و سعد بارگاهی ساخته شده بود.
#بقیع_را_میسازیم #اصحاب_پیامبر
#بقیع #جنت_البقیع #قبور #اسلام
#شیعه_شناسی #تخریب_بقیع
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
❇️ آثار ارزنده معماری در جهان اسلام❇️
🚪 درب های مسجد النبی (ص):
مسجد النبی در آغاز سه در داشته است:
1️⃣ درِ سمت جنوب مسجد که بعد از تغییر قبله، این در بسته شده و به جای آن دری دیگر در شمال مسجد باز شد.
2️⃣ درِ سمت غربی مسجد معروف به «باب عاتکة»، که اکنون به «باب الرحمة» مشهور است.
3️⃣ درِ سمت شرق معروف به باب النبی و باب جبرئیل است.
➖ هم اکنون، مسجد حدود ۸۶ در دارد.
📓 فصول من تاریخ المدینه المنوره، ص۶۵؛
تاریخ المسجد النبوی الشریف، ص۱۴۱.
#ستون #تخریب #تخریب_بقیع #جنت_البقیع
#خانه #اهل_بیت #قبور #مسجد #مسجد_النبی
#پیامبر #جهان_اسلام #اسلام #شیعه #مدینه
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
❇️ آثار ارزنده معماری در جهان اسلام❇️
🏗 ستون های مسجد النبی (ص):
📜 در گذشته برای آنکه محلی را که اتفاقی مقدس یا تاریخی رخداده بود را نشانه گذاری کنند، عموما از استوانه ای همچون ستون برای این امر استفاده می شد تا این مکان ها برای آیندگان نیز فراموش نشود.
🍂 از گذشته تاکنون افراد بسیاری برای حفظ ان ستون ها در مکان خود تلاش کردند تا تاریخ اسلام حفظ شود. اما به مرور که به مساحت مسجد النبی (ص) اضافه می شد به ناچار تعداد ستون ها برای حمل بار سقف نیز اضافه می شد، بطوری که هم اکنون نزدیک به ۲۱۰۴ ستون در مسجد وجود دارد.
🏷 نام ستون های مشهور این مسجد عبارتند از:
مُخَلَّقه ؛ ستون توبه؛ ستون السّریر؛ ستون محرس، حرس یا ستون علی ابن ابی طالب (ع)؛ دومین ستون مدوری است که متصل به ضریح از دیوار غربی است این ستون بین ستون سریر و ستون وفود واقع شده است. امیرالمؤمنین (ع) در این مکان از پیامبر محافظت می کرد.ستون وُفود؛ کنار این ستون محل دیدار پیامبر اسلام با گروهها و قبایل و هیئتهای اعزامی از سایر بلاد بوده است.
مقام جبرئیل ؛ ستون تهجد؛ انتهای دیوار غربی ضریح رسول خدا، در نقطه ای که به دیوار شمالی می رسد،باب خانه فاطمه زهراوستون مربعة القبر یامقام جبرئیل است. در ادامه دیوار شمالی به سمت شرق، و در انتهای دیوار شمالی خانه فاطمه زهرا(ع)، محراب تهجد قرار دارد. کسی که در این محراب بایستد، سمت چپ او باب جبرئیل و سمت راست او مقام جبرئیل است. این ستون در زمان پیامبر خارج از مسجد بوده است.ستون حنّانه ؛بنی امیه (لعنة الله) این ستون را تخریب کردند.
#جنت_البقیع #تاریخچه #مسجد_النبی
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
36.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◼️⚜️ زیارت رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) از بعید ⚜️◼️
#بقیع_در_ثقلین #حدیث #پیامبر
#فاطمیه #بقیع #جنت_البقیع
#قبور #محمد_رسول_الله #شیعه
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
#نبأ_البقیع
☑️ وصیت شهدای مدافع حرم و بازسازی جنت البقیع؛
✔️گلزار شهدای موسوم به «روضه الحوراء» چند سالی است که به همت «حزب الله لبنان» در منطقه ی موسوم به «ضاحیه ی جنوبی» (بیروت) ایجاد شده است و شهدای «مدافع حرم»در آن جا به امانت سپرده می شوند.
در میان مزار شهدای آرمیده در این گلزار، سه مضجعِ شریف (شهدا: محمد علی رباعی؛ حسن احمد هزیمه؛ عباس احمد زعتر) جلب توجه میکند که فاقد سنگِ مزار بود و در زیر عکس صاحب آن ها، روی قطعه سنگ کوچکی، این جمله حک شده بود:
▫️ «بر قبر من سنگ مزاری نگذارید مگر بعد از خون خواهی ائمه مدفون در بقیع و ساختن قبور آنان و انتقام از دشمنان محمد و آل محمد (صلوات الله علیهم اجمعین)».
#بقیع #جنت_البقیع #تخریب_بقیع
#وصیت_نامه #شهدا #شهید #هک
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
تاریخچه بقاع اسلامی ❇️
🕌 مسجد النبی
🔸 دوره اموی:
✨ عمر بن عبد العزیز (لعنة الله علیهما) والی مدینه در سال ۸۸ تا ۹۱ هجری توسعه زیادی به مساحت مسجد و بنای آن داد و مساحت مسجد را بنا به قولی تا۶۴۰۰ متر مربع و بنا به قول دیگر تا ۷۵۰۰ متر مربع افزایش داد. او از طرف خلیفه وقت ولید بن عبدالملک (لعنة الله علیهما) دستور داشت تا دور مرقد پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) دیواری بکشد و حجره های پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) را نیز به مسجد اضافه کند.
✨ او همچنین دستور داشت خانه حضرت فاطمه (علیها السلام) که در آن زمان در اختیار فاطمه صغری دختر امام حسین (علیهما السلام) و همسر حسن بن حسن بن علی (علیهم السلام) قرار داشت، به مسجد اضافه کند. برخی معتقدند که هدف اصلی ولید (لعنة الله علیه) در توسعه مسجد، به ویژه در سمت شرق، گرفتن این خانه از دست حسن بن حسن (علیهما السلام) و دور کردن او از مسجد با انگیزه سیاسی بود، به همین دلیل تا سال ها مردم از نماز خواندن در آن محدوده پرهیز میکردند و آن را غصبی میدانستند.
✨ اتفاق خاصی که در بنای این دوره افتاد استحکام بنای مسجد و افزودن تزیینات فراوان به مسجد توسط کارگران ماهر رومی بود. ولید (لعنة الله علیه) برای بنای مسجد از قیصر روم کمک گرفت و او علاوه بر کمک صد هزار مثقالِ طلایی، صد کارگر ماهر برای ولید (لعنة الله علیه) فرستاد.
#موقعیت #مسجد #تاریخ #اهل_بیت
#تاریخچه #بقیع #جنت_البقیع #مسجد_النبی #اسلام #بنی_هاشم #حرم #سنت #روایات
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🔰 تاریخچه بقاع اسلامی
🕌 مسجد النبی
🔹 دوره عباسی:
✨ مهدی عباسی فرزند منصور (لعنة الله علیهما)، در سال ۱۶۱ یا ۱۶۲ هجری، ۲۴۵۰ متر بر مسجد افزود، شمار ستون های مسجد را بیشتر کرد و بر تعداد درهای آن افزود. در این زمان مسجد بیست در داشت؛ چهار درِ شمالی، هشت درِ غربی و هشت درِ شرقی. در این بازسازی شمار زیادی از خان ههای اطراف مسجد که هر کدام به نام صحابه ساکن در آنها شهرت داشت، تخریب و به مسجد افزوده شد؛ از جمله آنها خانه عبدالله بن مسعود.
#موقعیت #مسجد #تاریخ #اهل_بیت
#تاریخچه #بقیع #جنت_البقیع #مسجد_النبی #اسلام #بنی_هاشم #حرم #سنت #روایات
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🚫 آتش گرفتن مسجد:
در سال ۶۵۴ هجری، سه سال پیش از سقوط عباسیان، مسجد النبی (صلی الله علیه و آله و سلم) آتش گرفت و صدمات زیادی بر آن وارد شد. در این دوره ممالیک مصر معمارانی را برای بازسازی مسجد فرستادند و پس از آن، محمد بن قلاوون از ممالیک، سقف هایی در قسمت های غربی و شرقی مسجد زد. در سال های ۷۰۵ و ۷۰۶ قمری، رواق های دیگری نیز برای مسجد ساخته شد.
⚡️ در سال ۸۸۶ قمری نیز مسجد بر اثر صاعقه آتش گرفت که باز هم ممالیک مصر کار بازسازی را انجام دادند و رباط، مدرسه و آشپزخانه هایی نیز برای آن بنا کردند. مساحت مسجد در این تجدید بنا تا ۹۰۱۰ متر مربع رسید.
🍂 دوره عثمانی:
سلطان عبدالحمید اول طی سیزده سال از سال ۱۲۶۵ هجری، مسجد را به شکلی استوار و در عین حال زیبا بازسازی کرد. برخی مدعی شده اند؛ ساختمانی که در این بازسازی ساخته شد، قوی ترین و محکمترین ساختمان نسبت به گذشته بود.
#موقعیت #مسجد #تاریخ #اهل_بیت
#تاریخچه #بقیع #جنت_البقیع #مسجد_النبی #اسلام #بنی_هاشم #حرم #سنت #روایات
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🕌 منبر رسول الله (ص) در مسجد النبی؛
🏗 سال ساخت اولین منبر برای حضرت مربوط به سال هفتم هجری می باشد.
#موقعیت #مسجد #تاریخ #اهل_بیت
#تاریخچه #بقیع #جنت_البقیع #مسجد_النبی #اسلام #بنی_هاشم #حرم #سنت #روایات
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🕌 این منبر که هم اکنون در مسجد النبی (ص) است، در سال ۹۹۸ هجری توسط سلطان مراد عثمانی، با دوازده پله فرستاده شد و تا امروز باقی مانده است.
#موقعیت #مسجد #تاریخ #اهل_بیت
#تاریخچه #بقیع #جنت_البقیع #مسجد_النبی #اسلام #بنی_هاشم #حرم #سنت #روایات
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
✨ امام البقیع، حضرت صادق (علیه السلام)، محبوب ترین وسیله تقرب بنده به خداوند را زیارت خانه او با پای پیاده دانسته و می فرمایند:
🔹 «مَا تَقَرَّبَ الْعَبْدُ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِشَیْءٍ أَحَبَّ إِلَیْهِ مِنَ الْمَشْیِ إِلَى بَیْتِهِ الْحَرَامِ عَلَى الْقَدَمَیْنِ، وَ أَنَّ الْحَجَّةَ الْوَاحِدَةَ تَعْدِلُ سَبْعِینَ حَجَّةً. وَ مَنْ مَشَى عَنْ جَمَلِهِ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ ثَوَابَ مَا بَیْنَ مَشْیِهِ وَ رُکُوبِهِ. وَ الْحَاجُّ إِذَا انْقَطَعَ شِسْعُ نَعْلِهِ، کَتَبَ اللَّهُ لَهُ ثَوَابَ مَا بَیْنَ مَشْیِهِ حَافِیاً إِلَى مُنْتَعِلٍ»؛
🔸 بنده به سمت خدا نزدیک نمی شود به چیزی دوست داشتنی تر، از پای پیاده به خانه خدا رفتن، و یک حج او ثواب هفتاد حج را دارد. و کسی که گاهی از شترش پیاده شود و در کنارش راه رود ثواب بین آن مقداری که پیاده رفته تا زمانی که سوار شده را به او می دهند، و حاجی اگر بند کفشش باز شود (یعنی کفشش از پایش دربیاید و مجبور شود پا برهنه برود) ثواب آن مقداری که پا برهنه رفته تا جایی که کفش پوشیده را جدا به او می دهند.
✨ در روایات آمده است که امام البقیع، حضرت مجتبی (علیه السلام) ۲۰ یا ۲۵ بار پیاده به حج رفت که در برخی موارد پابرهنه بود.
#موقعیت #مسجد #خانه #اهل_بیت
#مرقد #بقیع #جنت_البقیع #نقشه #ائمه #بقیع_در_ثقلین #حدیث #اسلام #بنی_هاشم #حرم #سنت #دعا #روایات
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂