هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
💗 ماجرای ولادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها:
"هنگام ولادت آن حضرت، پیامبر صلّی الله علیه و آله در سفر بودند. امیر المؤمنین علیه السلام برای نامگذاری این مولود فرمودند :
«بر پیامبر صلّی الله علیه و آله سبقت نمی گیرم».
تا آن که حضرت آمدند و منتظر وحی شدند. جبرئیل نازل شد و عرض کرد :
خداوند سلام می رساند و می فرماید : «این دختر را زینب نام بگذار، چه این که این نام را در لوح محفوظ نوشته ایم».
پیامبر صلّی الله علیه و آله حضرت زینب علیها السلام را طلب کرده بوسیدند و فرمودند :
«وصیّت می کنم به حاضرین و غایبین که این دختر را به خاطر من پاس بدارید، که همانا وی به خدیجه کبری علیها السلام مانند است».
سکینه و وقار آن حضرت را به خدیجه کبری علیها السلام و عصمت و حیائش را به فاطمه زهرا علیها السلام و فصاحت و بلاغتش را به علی مرتضی علیه السلام و حلم و بردباریش را به حسن مجتبی علیه السلام و شجاعت و قوّت قلبش را به حضرت سیّد الشهدا علیه السلام همانند نموده اند."
✍ ریاحین الشریعه : ج 3، ص 38.
🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی}🌺
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#زینب_کبری (سلام الله علیها) خورشیدی است که از گنجینههای معنوی چهار شخصیت گوهرباری چون #امیرالمومنین ، #فاطمه_زهرا ، #پیامبر و #خدیجه_کبری طلوع کرده است .
#برگرفته از کتاب نگاهی به مقام حضرت زینب (سلام الله علیها) اثر استاد حسین انصاریان
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#یا_زینب_کبریٰ (سلام الله علیها)
📝 زینب سلام الله علیها دختر على و زهرا علیهماالسلام در روز پنجم جمادى الاولى سال پنجم یا ششم هجرت در مدینه منوره دیده به جهان گشود ، در پنج سالگى مادر خود را از دست داد و ازهمان دوران طفولیت با مصیبت آشنا گردید . در دوران عمر با بركت خویش ، مشكلات و رنج هاى زیادى را متحمل شد ، از شهادت پدر و مادر گرفته تا شهادت برادران و فرزندان ، و حوادث تلخى چون اسارت و ... را تحمل كرد . این سختى ها از او فردى صبور و بردبار ساخته بود .
📝 او را ام كلثوم كبرى ، و صدیقه صغرى مى نامیدند . از القاب آن حضرت ، محدثه ، عالمه و فهیمه بود . او زنى عابده ، زاهده ، عارفه ، خطیبه و عفیفه بود . نسب نبوى ، تربیت علوى ، و لطف خداوندى از او فردى با خصوصیات و صفات برجسته ساخته بود ، طورى كه او را «عقیله بنى هاشم » مى گفتند . با پسرعموى خود «عبدالله بن جعفر» ازدواج كرد و ثمره این ازدواج فرزندانى بود كه دو تن از آن ها (محمد و عون) در كربلا ، در ركاب ابا عبدالله الحسین علیه السلام شربت شهادت نوشیدند .
📝 آن بانوى بزرگوار سرانجام در پانزدهم رجب سال 62 هجرت ، با كوله بارى از اندوه و غم و محنت و رنج دار فانى را وداع گفت .
#زینت_پدر
📝 معمولا پدر و مادر نام فرزند را انتخاب مى كنند ، ولى در جریان ولادت حضرت زینب سلام الله علیها والدین او این كار را به پیامبراسلام جد بزرگوار آن بانو ، واگذار نمودند . پیامبر صلى الله علیه وآله كه در سفر بود ، بعد از بازگشت از سفر ، به محض شنیدن خبر تولد ، سراسیمه به خانه على علیه السلام رفت ، نوزاد را در بغل گرفت و بوسید ، آن گاه نام زینب (زین + اب) را كه به معناى «زینت پدر» است براى این دختر انتخاب نمود .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ مقام علمـی حضـرت زینب سلام الله علیها
🌧 در عظمـت حضـرت زینب سلام الله علیها همین بس که امام سجـاد علیـه السـلام به ایشـان فـرمود :
" وأنت بحمـدالله عالمـة غير معلمـة ، فهمـة غـير مفهمـة ؛
تو ، بحمداللّه ، عالمى هستى كه نزد كسى تعليم نديدى و دانايى هستى كه نزد كسى نياموختى ".
@Javanmardi_langarudi
🌧 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#امام_سجاد (علیه السلام) بعد از اینکه زینب کبری (سلام الله علیها) درباره حادثه کربلا خطبه خواندند و مردم را به گناهشان آگاه کردند فرمودند :
#عمه_جان ! الحمدلله که شما تعلیم دیده بدون معلّم هستید یعنی این دریای دانشی که در وجودتان موج می زند ، مستقیماً الهی و خدایی است .
#برگرفته از کتاب نگاهی به مقام حضرت زینب (سلام الله علیها) اثر استاد حسین انصاریان
@Javanmardi_langarudi
🌧 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌧 از دو طشت آمد صدای شور و شین
گاه از طشت حسن گاه از حسین
اندر اینجا قلب زینب خسته بود
واندر آنجا دست زینب بسته بود
از دو لبهای حسن خون می چکید
خورد لبهای حسین چوب یزید 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
📝 کیفیت نماز جعفر طیار
🌧☄ #نماز_جعفر_طیار #دو_نماز_دو_رکعتی است ، در هر ركعت حمد و سوره و بعد از آن #پانزده_مرتبه : «سُبْحانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ للَّه وَ لا الهَ الَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ اكْبَر» خوانده شود ، همين #تسبيحات را #ده_مرتبه در ركوع و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از ركوع ، و ده مرتبه در سجدۀ اول و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از آن و ده مرتبه در سجدۀ دوم و ده مرتبه بعد از سر برداشتن از آن گفته شود، در رکوع و سجده می توان ذکر مخصوص ـ سبحان ربی ... ـ را نگفت ، اما احتياط مستحب آن است كه علاوه بر تسبیحات ، ذکر نیز گفته شود . اين نماز سوره مخصوصى ندارد ، لكن افضل آن است كه در ركعت اول ، سوره «إِذَا زُلْزِلَتْ» و در ركعت دوم ، سوره «وَ الْعَادِيَاتِ» و در ركعت سوم ، «إذَا جَاءَ نَصْرُ اللَّهِ» و در ركعت چهارم ، سوره «قُلْ هُوَ اللَّهُ احَد» خوانده شود .
❄️☄أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ☄❄️
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#نماز_جعفر_طیّار
http://www.erfan.ir/farsi/mafatih27
🌧 اين #نماز اكسير اعظم ، و كبريت احمر است ،
و به سندهاى بسيار معتبر با فضيلت فراوان - كه مهمترين آن #آمرزش_گناهان_بزرگ است - وارد شده ، و #بهترين_زمان براى بجا آوردن آن ، #آغاز_روز_جمعه است ، و آن #چهار_ركعت است با #دو_تشهد و #دو_سلام كه در ركعت اوّل پس از سوره «حمد»سوره «زلزال» و در ركعت دوّم بعد از سوره «حمد»سوره «و العاديات» و در ركعت سوم پس از سوره«حمد» سوره «اذا جاء نصر اللّه و الفتح» و در ركعت چهارم بعد از سوره «حمد» يك بار سوره«قل هو اللّه احد» خوانده مي شود .
و هر ركعت پس از تمام شدن سوره «حمد» و سوره هاى ياد شده پانزده بار گفته ميشود :
🐚 سُبْحَانَ اللّهِ وَ الْحَمْدُ لِلّهِ وَ لا إِلهَ إِلّا اللّهُ وَ اللّهُ أَكْبَرُ 🐚
و در ركوع نيز همين تسبيحات ده بار ، و پس از برخاستن از ركوع ده بار ، و در سجده اوّل ده بار ، و پس از سر برداشتن از سجده ده بار ، و در سجده دوم ده بار ، و پس از سجده ، پيش از برخاستن براى انجام ركعت دوم ده بار گفته ميشود و اين ترتيب در هر چهار ركعت رعايت ميگردد ، كه مجموع تسبيحات به سيصد ميرسد 🌧
#نماز جعفر طیّار ، دو نماز #دو_رکعتی است
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌸 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌸
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌧☄آداب روز جمعه – نماز جعفر طیار
❄️ از مستحبات مؤكّد روز #جمعه ، #نماز_جعفر_طیّار است ، بهترین وقت خواندن آن ، هنگام بالا آمدن آفتاب است و مى توان آن را از نافله هاى شب يا روز ، حساب كرد كه هم از نوافل حساب شود و هم نماز جعفر، مثلًا نمازگزار می تواند نماز جعفر را که صبح جمعه می خواند ، هنگام خواندن آن، نافله نماز ظهر را هم نیت کند .
﷽؛
#دعاےهفتم_صحیفهٔ_سجادیّه
💕 دعاے حضرت زین العابدین "علیه آلاف التحیة و الثناء" به وقت مهمات و رنج 💕
🌙 وكان مِن دعائِهِ عليهالسلام اِذا عَرَضَتْ لَهُ مُهمّةٌ اَو نَزلَتْ بِهِ مُلِمَّةٌ وَ عِنْدَالْكَرْبِ 🌙
👈 يا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُالْمَكارِهِ ، وَ يا مَنْ يُفْثَأُ بِهِ حَدُّ الشَّدآئِدِ ، وَ يا مَنْ يُلْتَمَسُ مِنْهُالْمَخْرَجُ اِلى رَوْحِ الْفَرَجِ ، ذَلَّتْ لِقُدْرَتِكَ الصِّعابُ ، وَ تَسَبَّبَتْ بِلُطْفِكَ الْاَسْبابُ ، وَ جَرى بِقُدْرَتِكَ الْقَضآءُ ، وَ مَضَتْ عَلى اِرادَتِكَ الْاَشْيآءُ ، فَهِىَ بِمَشِيَّتِكَ دُونَ قَوْلِكَ مُؤْتَمِرَةٌ ، وَ بِاِرادَتِكَ دُونَ نَهْيِكَ مُنْزَجِرَةٌ ، اَنْتَ الْمَدْعُوُّ لِلْمُهِمّاتِ ، وَ اَنْتَ الْمَفْزَعُ فِى الْمُلِمّاتِ ، لايَنْدَفِعُ مِنْها اِلاّ ما دَفَعْتَ ، وَ لايَنْكَشِفُ مِنْها اِلاّ ما كَشَفْتَ ، وَقَدْنَزَلَ بى يا رَبِّ ما قَدْتَكَاَّدَنى ثِقْلُهُ ، وَاَلَمَّ بى ما قَدْبَهَظَنى حَمْلُهُ ، وَ بِقُدْرَتِكَ اَوْرَدْتَهُ عَلَىَّ ، وَ بِسُلْطانِكَ وَجَّهْتَهُ اِلَىَّ ، فَلامُصْدِرَ لِما اَوْرَدْتَ ، وَ لاصارِفَ لِما وَجَّهْتَ ، وَ لافاتِحَ لِما اَغْلَقْتَ، وَ لامُغْلِقَ لِما فَتَحْتَ ، وَ لامُيَسِّرَ لِما عَسَّرْتَ ، وَ لا ناصِرَ لِمَنْ خَذَلْتَ ، فَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَالِهِ ، وَافْتَحْ لى يا رَبِّ بابَ الْفَرَجِ بِطَوْلِكَ ، وَاكْسِرْ عَنّى سُلْطانَ الْهَمِّ بِحَوْلِكَ ، وَ اَنِلْنى حُسْنَ النَّظَرِ فيما شَكَوْتُ ، وَ اَذِقْنى حَلاوَةَ الصُّنْعِ فيما سَاَلْتُ وَ هَبْ لى مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَ فَرَجاً هَنيئاً ، وَاجْعَلْ لى مِنْ عِنْدِكَ مَخْرَجاً وَحِيّاً ، وَ لاتَشْغَلْنى بِالْاِهْتِمامِ عَنْ تَعاهُدِ فُرُوضِكَ ، وَاسْتِعْمالِ سُنَّتِكَ ، فَقَدْ ضِقْتُ لِما نَزَلَ بى يا رَبِّ ذَرْعاً ، وَامْتَلَأْتُ بِحَمْلِ ما حَدَثَ عَلَىَّ هَمّاً ، وَ اَنْتَ الْقادِرُ عَلى كَشْفِ ما مُنيتُ بِهِ ، وَ دَفْعِ ما وَقَعْتُ فيهِ ، فَافْعَل بى ذلِكَ وَ اِنْ لَمْ اَسْتَوْجِبْهُ مِنْكَ ، يا ذَا الْعَرْشِ الْعَظيمَِ 👉
💕 دعای حضرت امام زین العابدین "علیه آلاف التحیة و الثناء" به هنگامی که برای وی مهمی دست می داد یا رنجی فرود می آمد به وقت اندوه 💕
👈 اى کسى که گره هر سختى به دست تو گشوده شود ، و اى که تندى شدائد به عنایتت مى شکند ، ای که راه بیرون شدن از تنگی و رفتن به سوی آسایش از تو خواسته شود , دشواریها به لطف تو آسان گردد ، و وسایل زندگی و اسباب حیات به رحمت تو فراهم آید ، و قضا به قدرتت جریان گیرد ، و همه چیز به اراده تو روان شود ، تنها به خواست تو بی آنکه فرمان دهی همه چیز فرمان برد , و هر چیز محض اراده ات بی آنکه نهی کنی از کار بایستد , در تمام دشواریها تو را می خوانند ، و در بلیّات و گرفتاریها به تو پناه جویند ، غیر از بلایی که تو دفع کنی بلایی برطرف گردد , و گرهی نگشاید مگر تواش بگشایی ,
الهی ، بلایی بر من فرود آمده که سختی و ثقل آن مرا در هم شکسته ، و گرفتاریهایی بر من حمله ور شده که تحملش برای من دشوار است ، و آن را تو از باب قدرتت بر من وارد کرده ای و به اقتدار خود متوجه من نموده ای ،
اله من ، چیزی را که تو آورده ای کسی نبرد ، و آن چه تو فرستاده ای دیگری باز نگرداند ، و بسته تو را کسی نگشاید و چیزی را که تو بگشایی دیگری نبندد , و آنچه را تو دشوار نموده ای کسی آسان نکند , و آن را که تو ذلیل کرده ای یاوری نباشد ، پس بر محمد و آلش درود فرست ، و به رحمتت الها - در آسایش را به رویم باز کن ، و به قدرتت صولت سلطان غم را در میدان حیات من بشکن ، و مرا در موردی که از آن شکوه دارم به عنایت و احسانت کامیاب کن ، و به درخواست من شیرینی اجابت بچشان ، و از سوی خودت رحمت و گشایشی دلخواه نصیبم فرما ، و برایم نجات و خلاصی سریع از گرفتاریها مقرر کن ، و مرا به خاطر چیرگى غم از رعایت واجبات و به کار بستن مستحبات خود بازمدار ، چرا که من به سبب آنچه به سرم آمده بی تاب و توان شده , و قلبم از تحمل آنچه در زندگیم رخ نموده لبریز از اندوه گشته ، و تو به رفع گرفتاریهایم و دفع آنچه در آن در افتاده ام توانایی پس قدرتت را درباره من به کار بر گرچه از جانب تو مستحق آن نیستم ای صاحب عرش عظیم 👉
http://www.erfan.ir/farsi/sahifeh7
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
﷽؛
#حضرتاستادانصاریان
" خداوند متعال در روز قيامت ، حضرت زينب (سلام الله علیها) را معيار تربيت دينى و اخلاقى زنان قلمداد مىفرمايد و دلايل واهى زنان ناپاك را رد مى كند ".
74_nodbe-ansarian.mp3
7.06M
﷽؛
#دعاےندبه
🌧 مستحب است دعای ندبه را در چهار عید یعنی :
« فطر و قربان و غدیر و روز جمعه »
بخوانند
و #دعا این است :
( الْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعالَمِينَ ، وَصَلَّى اللّٰهُ عَلَىٰ سَيِّدِنا مُحَمَّدٍ نَبِيِّهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ تَسْلِيماً . اللّٰهُمَّ لَكَ الْحَمْدُ عَلَىٰ مَا جَرىٰ بِهِ قَضاؤُكَ فِي أَوْلِيائِكَ الَّذِينَ اسْتَخْلَصْتَهُمْ لِنَفْسِكَ وَدِينِكَ ، إِذِ اخْتَرْتَ لَهُمْ جَزِيلَ مَا عِنْدَكَ مِنَ النَّعِيمِ الْمُقِيمِ الَّذِي لَازَوالَ لَهُ وَلَا اضْمِحْلالَ ، بَعْدَ أَنْ شَرَطْتَ عَلَيْهِمُ الزُّهْدَ فِي دَرَجاتِ هٰذِهِ الدُّنْيَا الدَّنِيَّةِ وَزُخْرُفِها وَزِبْرِجِها ، فَشَرَطُوا لَكَ ذٰلِكَ ، وَعَلِمْتَ مِنْهُمُ الْوَفاءَ بِهِ ، فَقَبِلْتَهُمْ وَقَرَّبْتَهُمْ وَقَدَّمْتَ لَهُمُ الذِّكْرَ الْعَلِيَّ وَالثَّناءَ الْجَلِيَّ ، وَأَهْبَطْتَ عَلَيْهِمْ مَلائِكَتَكَ ، وَكَرَّمْتَهُمْ بِوَحْيِكَ ، وَ رَفَدْتَهُمْ بِعِلْمِكَ ؛ وَجَعَلْتَهُمُ الذَّرِيعَةَ إِلَيْكَ ، وَالْوَسِيلَةَ إِلَىٰ رِضْوانِكَ ، فَبَعْضٌ أَسْكَنْتَهُ جَنَّتَكَ إِلَىٰ أَنْ أَخْرَجْتَهُ مِنْها ، وَبَعْضٌ حَمَلْتَهُ فِي فُلْكِكَ ، وَنَجَّيْتَهُ وَمَنْ آمَنَ مَعَهُ مِنَ الْهَلَكَةِ بِرَحْمَتِكَ ، وَبَعْضٌ اتَّخَذْتَهُ لِنَفْسِكَ خَلِيلاً ، وَسَأَلَكَ لِسانَ صِدْقٍ فِي الْآخِرِينَ فَأَجَبْتَهُ ، وَجَعَلْتَ ذٰلِكَ عَلِيّاً ، وَبَعْضٌ كَلَّمْتَهُ مِنْ شَجَرَةٍ تَكْلِيماً ، وَجَعَلْتَ لَهُ مِنْ أَخِيهِ رِدْءاً وَوَزِيراً ، وَبَعْضٌ أَوْلَدْتَهُ مِنْ غَيْرِ أَبٍ ، .....
http://www.erfan.ir/mafatih312
313.mp3
712.5K
﷽؛
💕 زیارت حضرت حجت "علیه آلاف التحیة و الثناء" بعد از نماز صبح
#زیارتی است که هر روز پس از نماز صبح مولای ما صاحبالزمان به آن زیارت میشود و آن #زیارت چنین است :
( اللّٰهُمَّ بَلِّغْ مَوْلايَ صاحِبَ الزَّمانِ صَلَواتُ اللّٰهِ عَلَيْهِ عَنْ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِناتِ ، فِي مَشارِقِ الْأَرْضِ وَمَغارِبِها ، وَبَرِّها وَبَحْرِها ، وَسَهْلِها وَجَبَلِها ، حَيِّهِمْ وَمَيِّتِهِمْ ، وَعَنْ والِدَيَّ وَوُلَْدِي وَعَنِّي مِنَ الصَّلَواتِ وَالتَّحِيَّاتِ زِنَةَ عَرْشِ اللّٰهِ وَمِدادَ كَلِماتِهِ، وَمُنْتَهىٰ رِضاهُ ، وَعَدَدَ مَا أَحْصاهُ كِتابُهُ ، وَأَحاطَ بِهِ عِلْمُهُ . اللّٰهُمَّ إِنِّي أُجَدِّدُ لَهُ فِي هٰذَا الْيَوْمِ وَفِي كُلِّ يَوْمٍ عَهْداً وَعَقْداً وَبَيْعَةً فِي رَقَبَتِي ؛ اللّٰهُمَّ كَمَا شَرَّفْتَنِي بِهٰذَا التَّشْرِيفِ ، وَفَضَّلْتَنِي بِهٰذِهِ الْفَضِيلَةِ ، وَخَصَصْتَنِي بِهٰذِهِ النِّعْمَةِ ، فَصَلِّ عَلَىٰ مَوْلايَ وَسَيِّدِي صاحِبِ الزَّمانِ ، وَاجْعَلْنِي مِنْ أَنْصارِهِ وَأَشْياعِهِ وَالذَّابِّينَ عَنْهُ ، وَاجْعَلْنِي مِنَ الْمُسْتَشْهَدِينَ بَيْنَ يَدَيْهِ طائِعاً غَيْرَ مُكْرَهٍ فِي الصَّفِّ الَّذِي نَعَتَّ أَهْلَهُ فِي كِتابِكَ فَقُلْتَ :﴿صَفًّا كَأَنَّهُمْ بُنْيٰانٌ مَرْصُوصٌ﴾ عَلَىٰ طاعَتِكَ وَطاعَةِ رَسُولِكَ وَآلِهِ عَلَيهِمُ السَّلامُ . اللّٰهُمَّ هٰذِهِ بَيْعَةٌ لَهُ فِي عُنُقِي إِلَىٰ يَوْمِ الْقِيَامَةِ ).
http://www.erfan.ir/mafatih313
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
💧کارشناس احکام و مسائل شرعےحجت الاسلام والمسلمین جوانمردے💧
58_Joshane-Kabir-Farahmand.mp3
24.39M
﷽؛
#دعای_جوشن_کبیر
💕 این دعا در کتابهای #بلدالامین و #مصباح کفعمی آمده ؛ از حضرت سیدالساجدین ، از پدر ایشان از جدّ بزرگوارش حضرت رسول روایت شده :
" این دعا را جبرئیل برای آن حضرت در یکی از جنگها فرود آورد ، درحالیکه زره سنگینی بر تن آن جناب بود ، به گونهای که سنگینی آن بدن مبارک آن حضرت را به درد آورده بود . جبرئیل عرضه داشت : یا محمّد ؛ پروردگارت به تو سلام میرساند و میفرماید : این جوشن [زره] را از تن خود بیرون کن و این دعا را بخوان که برای تو و امّتت موجب ایمنی است ".
💕 سپس شرحی در فضیلت این دعا ذکر فرموده که اینجا جای بیان تمام آن نیست ولی به برخی از آن اشاره میکنیم از جمله آنکه :
" هرکه آن را بر کفنش بنویسد ، خدا به احترام آن او را به آتش نمیافکند و هرکه آن را در اول ماه رمضان با نیت خالص و دلی پاک بخواند ، حقتعالی بهرهمندی را روزی او میکند و برای وی هفتاد هزار فرشته میآفریند که خدا را تسبیح و تقدیس کنند و ثوابش را برای او قرار دهند ".
💕 در ادامه نیز فضیلت زیادی نقل کرده تا آنکه فرمود :
" هرکه آن را در ماه رمضان «سه بار» بخواند ، خدا بدن او را بر آتش جهنم حرام میکند و بهشت را برای او واجب میگرداند و دو فرشته را بر او میگمارد تا او را از گناهان حفظ کنند و در طول زندگی خود در امان خدا باشد ".
💕 و در پایان روایت آمده : امام حسین فرمود :
" پدرم علی بن ابیطالب به حفظ این دعا وصیت کرد و نیز اینکه آن را بر کفن ایشان بنویسم و به اهل خود تعلیم دهم و آنان را به خواندنش ترغیب نمایم ".
" این دعا مشتمل بر هزار نام از نامهای خدا است و اسم اعظم نیز در آن است ".
﷽؛
" به احترام #حضرت_زینب سلام الله علیها همیشه #حجابم را رعایت می کنم ".
﷽؛
#امام_سجّاد (علیه السلام) فرمودند :
" عمّهام زينب ، با وجود همه مصيبتها و رنجهايی كه در مسيرمان به سوی شام به او روي آورد ، حتّی يك شب اقامه نماز شب را فرو نگذاشت ".
#وفيات_الأئمه_صفحه441
﷽؛
✅ خمس صندوق قرض الحسنه خانگی
📝 سؤال : آیا به مبلغی که برای شرکت در #قرعه_کشی های خانگی پرداخت می شود و تا سر #سال_خمسی دریافت نمی شود ، #خمس تعلق می گیرد ؟
📖 جواب : در صورتی که از درآمد و #حقوق باشد ، #سر_سال_خمسی باید خمس آن پرداخت شود ؛ البته در صورتی که مبلغ را به دیگری وام داده باشید و سر سال خمسی قابل دریافت نباشد ، می توانید خمس آن را پس از دریافت مبلغ ، پرداخت کنید .
#مقام_عظمےولایت
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود :
" اگر كسى به فردى ستم كرد ، سپس براى طلب حلاليت دست رسى به او نداشت ، بايد براى او از خداوند طلب مغفرت كند ; زيرا اين كار براى ستمكار كفاره است ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
📝 چرا شمر( این جانباز جنگ صفین در رکاب امام علی (ع) در نهایت قاتل امام حسین (ع) شد ؟!
📖 «شمر بن ذیالجوشن ضبابی کلابی» ، با کنیه «أبو السابغه» از افرادی است که دست خود را به خون امام حسین (ع) و یارانش آغشته کرد . در وصف ظاهری او گفتهاند که نشانههای بیماری برص در صورتش نمایان بود .
📖 امام حسین (ع) در واقعه کربلا ، او را پسر زن بُزچران (یَا ابْنَ رَاعِیَةِ الْمِعْزَى ) خطاب کرده است .
📖 با این حال ، او به ظاهر از اشراف کوفه بود و به طور طبیعی در حوادث مرتبط با کوفیان ، حضور داشت . در نهایت شمر توسط سپاهیان مختار کشته شد .
✅ حضور شمر در صفین و جانبازی او
📖 شمر از افرادی بود که در جنگ صفین در سپاه امام علی (ع) حضور داشت . او نه تنها در سپاه امام بود ، بلکه حتی در این جنگ جراحتهایی نیز برداشت . مجروح شدن شمر در این جنگ را بسیاری از منابع ذکر کردهاند :
مسلم بن عبدالله ضبابی گوید : «شمر نیز با ما [در سپاه امام علی(ع)] بود . ادهم بن محرز با وی مبارزه کرد و با شمشیر صورت شمر را زد . شمر نیز ضربتى به او زد اما ضربهاش اثرگذار نبود . پس شمر پیش یاران خویش بازگشت و آبى نوشید، آنگاه نیزهای گرفت و رجزخوان رفت و به ادهم حمله برد و با نیزه ، ضربهای محکم به او وارد کرد و گفت : این ضربه من در مقابل آن ضربه تو
با این حال نمیتوان در مورد نیت شمر از حضور در سپاه امام علی (ع) با قطعیت صحبت کرد . صفین ، جنگی میان سپاه شام و عراق بود ، بنابراین، شاید او به جهت تعصبات قوم و قبیلهای در این جنگ شرکت کرده و حتی شاید به پیروزی امید داشته و حضور در این جنگ را در راستای منافع خود میدانست. البته این امکان را نیز نمیتوان دور از نظر داشت که او در آن مقطع، واقعاً و قلباً هوادار امام علی (ع) بوده ، اما بعدها طوفان حوادث اثری از این دلدادگی باقی نگذاشت .
✅ شمر و واقعه کربلا
📖 به طور قطع و یقین ، شمر در واقعه کربلا و در مخالفت با امام حسین (ع) نقشی بسیار برجسته داشت .
📖 او هنگام بیعت کوفیان با مسلم بن عقیل ، رویکرد تخریبی خود را آغاز کرد و در مقطعی همراه تعدادی دیگر ، بر فراز بام آمده و خطاب به یاران مسلم بن عقیل میگفت : « اى مردم کوفه ! از خدا بترسید و بر فتنهانگیزى شتاب مکنید و اتحاد این امت را از میان مبرید . سواران شام را به اینجا نکشانید که پیش از این مزه آنرا چشیده اید و شوکت ایشان را آزموده اید .
📖 پس از حضور امام حسین (ع) در عراق و در خواست بازگشت از طرف حضرتشان و اندک ملایمتی از طرف عمر بن سعد ، این شمر بود که ابن زیاد را تحریک کرد تا خواسته امام حسین (ع) را رد کرده و امام را میان بیعت و جنگ در تنگنا قرار دهد .
📖 ابن زیاد ، شمر را همراه نامهای به سمت عمر بن سعد فرستاد و دستور داد که یا از امام بیعت بگیرد و یا او را بکشد و اگر عمر بن سعد از این کار خودداری کرد ، شمر جایگزین او و فرمانده سپاه کوفه گردد .
📖 در نهایت شمر فرمانده سمت چپ سپاه کوفه شدو در بسیاری از گفتارها و جدالهای لفظی شرکت داشته و در این بین، به امام حسین (ع) و سپاهیانش نیز اهانتهایی کرد .
📖 در برخی از نقلها ، شمر کسی بوده که سر امام حسین (ع) را از تن جدا کرده است و حتی برخی از منابع این قول را مشهورتر دانستهاند .
📖 او پس از قتل امام حسین (ع) ، فرمان کشتن امام سجاد (ع) - که در بستر بیماری قرار داشت - را نیز صادر کرد . مردى از اصحاب شمر گفت : سبحان الله ! آیا باید جوان کم سن و سالى را که جنگ هم نکرده است بکشیم ؟ در این هنگام عمر بن سعد دخالت کرده و گفت : متعرض این زنان و این بیمار نشوید .
📖 پس از واقعه کربلا ، او تعدادی از سرها را به سمت کوفه برد همچنین ابن زیاد ، او را به همراه تعدادی دیگر مسئول بردن اسرای کربلا به شام کرد و او از کسانی بود که اسراء را به شام، نزد یزید بردند .
📖 اما در اینکه چرا شمر - این جانباز جنگ صفین - به قتل امام حسین(ع) در کربلا دست زد ، نکتهای قابل بررسی است . کشتن امام حسین (ع) ، عملی نبود که شخصی بتواند با اندک گمراهی بدان دست بزند و یکروزه چنین رویکردی را برگزیند .
📖 در این زمینه بد نیست که بدانیم او مدتها قبل از عاشورا و در زمان حکومت معاویه از فرهنگ شیعی فاصله گرفته بود و در همین راستا او از افرادی بود که با گزارشهای خود زمینه شهادت حجر بن عدی و یارانش را فراهم آورد .
📖 مدتی بعد او نقش اصلی را در شهادت امام حسین (ع) بر عهده داشت و البته همچنان خود را ظاهر الصلاح نشان داده و در صدد توجیه رفتار ظالمانه خود بود :
ابواسحاق سبیعی میگوید : «شمر همراه ما نماز میخواند و پس از نماز ، دستانش را رو به آسمان گرفته و میگفت : خدایا ! تو شریف هستی و شرافت را دوست داری ، تو آگاهی که من شریف هستم ! پس مرا ببخش ! به او گفتم : چگونه خداوند تو را ببخشد در حالیکه در قتل پسر پیامبر (ص) نقش داشتهای ؟!
👇👇👇
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
👆👆👆
گفت : وای بر تو ! چه باید میکردیم ؟! اینها (فرماندهان) دستوری به ما دادند و ما با آن مخالفت نورزیدیم. اگر با آنها مخالفت میکردیم، سرنوشتمان از شتران آبکش بدتر بود» . بدیهی است که این بهانهها مجوّز انجام چنین جنایتی نبود و بنابر حدیث نبوی «لا طاعة فی معصیة الله» چنین اطاعتی مردود و باطل بود .
📖 این عمل شمر نشان از این دارد که عمل صالح - حتی جانبازی در رکاب امام علی (ع) – به تنهایی نباید موجب غرور افراد شود؛ چون هیچ تضمینی در رستگاری دائمی فرد وجود ندارد. ایمان و اعتقاد شمر – حتی اگر از روی فهم و یقین هم بود – در نهایت مغلوب دنیاپرستی و منفعت طلبی او شد و به همین دلیل، او خواستههای نفسانی را بر خواست الهی مقدم داشت و به بدترین جنایت دست زد.
📖 در قرآن نیز از اینگونه افراد یاد شده که پس از دیدن آیات و معجزات الهی ، مجدد از شیطان پیروی کرده و در مسیر گمراهی قرار میگیرند :
«و خبر آن کسى را براى آنان بخوان که آیات خویش را بدو ارزانى داشتیم اما او از آنها کناره گرفت و شیطان در پى او افتاد و از گمراهان شد .
#حضرت_استاد_انصاریان
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
📝 قاتل امام حسین (ع) شمر است ، یا سنان بن انس ؟
📖 در این مورد نیز مانند بسیاری از موضوعات تاریخی اختلاف نظر وجود دارد .
#شیخ_صدوق (ره) در این باره میگوید :
«وَ الْحُسَیْنُ بْنُ عَلِیٍّ- عَلَیْهِمَا السَّلَامُ- قُتِلَ بِکَرْبَلَاءَ، وَ قَاتِلُهُ سِنَانُ بْنُ أَنَسٍ لَعَنَهُ اللَّه»؛
امام حسین (ع) در کربلا به دست سنان بن انس به شهادت رسید .
#شیخ_مفید میگوید :
«وَ بَدَرَ إِلَیْهِ خَوَلِیُّ بْنُ یَزِیدَ الْأَصْبَحِیُّ لَعَنَهُ اللَّهُ فَنَزَلَ لِیَحْتَزَّ رَأْسَهُ فَأُرْعِدَ فَقَالَ لَهُ شِمْرٌ فَتَّ اللَّهُ فِی عَضُدِکَ مَا لَکَ تُرْعَدُ. وَ نَزَلَ شِمْرٌ إِلَیْهِ فَذَبَحَهُ ثُمَّ دَفَعَ رَأْسَهُ إِلَى خَوَلِیِّ بْنِ یَزِیدَ فَقَالَ احْمِلْهُ إِلَى الْأَمِیرِ عُمَرَ بْنِ سَعْد»؛
پس از این خولى اصبحى پیش آمده تا سر از بدن مبارکش جدا سازد ، اما لرزه بر اندامش افتاد نتوانست به این کار خطیر اقدام نماید ، شمر که او را بیچاره یافت، گفت خدا بازوى ترا از کار بیندازد ؛ چرا این قدر میلرزى ! آنگاه خود او پیش آمد و سر مبارکش را از بدن جدا کرد. سر بریده امام حسین (ع) را به خولى داد و گفت آنرا به عمر بن سعد تسلیم کن .
#البته ، در اینگونه موارد میتوان گفت شاید یک نوع تسامح وجود داشته باشد ، به این معنا که یکی سبب باشد و یکی مباشر . مثلاً در همین رابطه در عرف هم شمر را قاتل امام حسین (ع) میدانند ، هم عمر سعد را . همینطور ابن زیاد و یزید را .
#در_روز_عاشورا چنانکه مشهور است ، قاتل امام حسین (ع) سنان بن انس بوده ، به عنوان کسی که آخرین ضربات کاری را بر بدن مبارک امام وارد کرد ، اما میتوان شمر را هم قاتل نامید ، به عنوان کسی که سر مبارک امام را از بدن نیمهجانشان جدا نمود .
#حضرت_استاد_انصاریان
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#شمر
" مردی که 16 بار پای پیاده به حج رفت ، امام حسین (علیه السلام) را کشت ".
#حضرت_استاد_انصاریان
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
" #بصیرت یعنی بدانی که شمر ، جانباز جنگ صفین بود ".