﷽؛
#حضرت_استاد_انصاریان
" حضرت ابوطالب در هیچ پیشامدی رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) را تنها نگذاشت و پیامبر در سوگ او فرمود :
عموجان ! در کودکی پرورشم دادی و در یتیمی کفالتم نمودی و در بزرگسالی یاری ام کردی . خدا به تو در برابر یاری من پاداش نیکو دهد ".
﷽؛
✅ صله رحم در ایام عید
📝 سؤال : آیا برای انجام #صله_رحم حتماً باید دید و بازدید انجام گیرد ؟
📖 جواب : صله رحم منحصر در رفت و آمد و دید و بازدید #حضوری نیست ، با احوالپرسی و پیغام فرستادن از طریق #تلفن و مانند آن هم محقق می شود .
#مقام_عظمےولایت
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#حضرت_استاد_انصاریان
" از بهترین آداب عید نوروز دید و بازدید ارحام است . در کلام پیامبر پاداش کسی که برای صله رحم با مال و جان خود تلاش کند ، پاداش صد شهید به او داده میشود ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#اعمال_شب_مبعث
🌧 شب بيست و هفتم :
🌺🌸 شب بعثت پيامبر صلى اللّه عليه و آله و از شب هاى پربركت است ، و در آن چند عمل مستحبّ است :
اوّل شيخ طوسى در كتاب «مصباح» فرموده : از حضرت جواد عليه السّلام روايت شده : همانا در ماه رجب شبى است ، كه از هر آنچه آفتاب بر آن مي تابد بهتر است و آن ، شب بيست و هفتم رجب است كه در صبح آن پيامبر صلى اللّه عليه و آله به رسالت مبعوث شد ؛ براى كسي كه از شيعه ما عامل در آن شب است ، پاداش نيكوكارى شصت سال مقرّر است ، به محضر آن حضرت عرض شد : عمل در آن شب چيست ؟ فرمود :
چون نماز عشا را خواندى و به بستر استراحت رفتى ، تا پيش از نيمه شب ، هر ساعتى كه خواستى از بستر برمى خيزى و دوازده ركعت نماز هر دو ركعت به يك سلام به جاى مى آورى در هر ركعت حمد و سوره اى از سوره هاى كوچك مفصّل مي خواني و كوچك مفصّل از سوره محمّد صلى اللّه عليه و آله تا آخر قرآن است ، زمانى كه از دوازده ركعت فارغ شدى ، در همان حال نشسته هر يك از سوره هاى «حمد» و «قل اعوذ بربّ الفلق» و «قل اعوذ بربّ الناس» و «قل هو اللّه احد» و «قل يا ايّها الكافرون» و «انّا انزلناه» و «آية الكرسى» را هفت مرتبه بخوان ، و به دنبال همه آنها اين دعا را بخوان :
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي لَمْ يَتَّخِذْ وَلَداً، وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ شَرِيكٌ فِي الْمُلْكِ، وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ وَلِيٌّ مِنَ الذُّلِّ وَ كَبِّرْهُ تَكْبِيراً، اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِمَعَاقِدِ عِزِّكَ عَلَى أَرْكَانِ عَرْشِكَ وَ مُنْتَهَى الرَّحْمَةِ مِنْ كِتَابِكَ، وَ بِاسْمِكَ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ، وَ ذِكْرِكَ الْأَعْلَى الْأَعْلَى الْأَعْلَى، وَ بِكَلِمَاتِكَ التَّامَّاتِ، أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ أَنْ تَفْعَلَ بِي مَا أَنْتَ أَهْلُهُ.
سپس بخوان هر دعايى را كه مي خواهى .
و نيز غسل در اين شب مستحب است .
و نمازى كه داود بن سرحان از امام صادق عليه السّلام براى شب نيمه رجب روايت كرده و جزو اعمال شب نيمه ذكر شد در اين شب هم خوانده مي شود .
📚 کلیات مفاتیح الجنان ( ترجمه حضرت استاد انصاریان )
#اعمال_شب_مبعث
🔻🔻🔻
http://www.erfan.ir/mafatih94
#اعمال_روز_مبعث
🔻🔻🔻
http://www.erfan.ir/mafatih97
#جوانمردےلنگرودے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
❄️ نماز حضرت رسول (صلّی اللّه علیه و آله) ❄️
☄سيد بن طاووس (رحمه اللّه) به سند معتبر از حضرت رضا (عليه السّلام) روايت كرده كه از آن حضرت درباره نماز حضرت جعفر طيار (رحمه اللّه) پرسيدند .
☄حضرت فرمود : چرا از نماز حضرت رسول غافلى ؟ شايد رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله) نماز جعفر را بجا نياورده باشد و شايد جعفر نماز رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله) را خوانده باشد .
☄سؤال كننده عرضه داشت : يابن رسول اللّه ! نماز پيامبر را به من بياموز !
☄حضرت فرمود :
دو ركعت نماز مىخوانى ؛ در هر ركعت يك مرتبه سوره«حمد» و پانزده مرتبه سوره «انا انزلناه» و در ركوع و پس از سر برداشتن ، و در سجده اوّل و بعد از آن و در سجده دوّم و پس از آن در هر يك پانزده بار سوره «انّا انزلناه» را مىخواني ، آنگاه تشهّد خوانده و سلام مىدهى .
☄چون فارغ شوى بين تو و خدا گناهى نميماند جز آنكه آمرزيده شود ، و هر حاجتى كه از حق تعالى بخواهى روا خواهد شد ، و پس از آن ، اين دعا را مى خوانى :
لا إِلهَ إِلّا اللّهُ رَبُّنَا وَ رَبُّ آبَائِنَا الْأَوَّلِينَ، لا إِلهَ إِلّا اللّهُ إِلَهاً وَاحِداً وَ نَحْنُ لَهُ مُسْلِمُونَ، لا إِلهَ إِلّا اللّهُ لا نَعْبُدُ إِلّا إِيَّاهُ، مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ، لا إِلهَ إِلّا اللّهُ وَحْدَهُ وَحْدَهُ وَحْدَهُ، أَنْجَزَ وَعْدَهُ، وَ نَصَرَ عَبْدَهُ، وَ أَعَزَّ جُنْدَهُ، وَ هَزَمَ الْأَحْزَابَ وَحْدَهُ، فَلَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ، وَ هُوَ عَلَى كُلِّ شَيْ ءٍ قَدِيرٌ، اللّهُمَّ أَنْتَ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ وَ مَنْ فِيهِنَّ فَلَكَ الْحَمْدُ [وَ لِلّهِ الْمُلْكُ وَ الْحَمْدُ] ، وَ أَنْتَ قَيَّامُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ وَ مَنْ فِيهِنَّ فَلَكَ الْحَمْدُ،
شايسته پرستشي جز خدا نيست، پروردگار ما و پروردگار پدران نخستين ما، شايسته پرستشي جز خدا نيست، پرستيده يكتا، و ما تنها به فرمان او هستيم، شايسته پرستشي جز خدا نيست، جز او را نميپرستيم، و دينمان را براي او خالص ميكنيم، گرچه مشركان را خوش نيايد، معبودي جز خدا نيست، يكتا، يگانه و بيهمتاست، به وعده خويش وفا كرد، و بنده خود را ياري كرد، و سپاهش را نيرومند ساخت و به تنهايي همه دشمنان را گريزاند و تارومار ساخت، فرمانروايي و ستايش تنها شايسته اوست، و او بر هر چيز تواناست، خدايا تويي! نور آسمانها و زمين و هر كه در آنهاست پس ستايش تنها براي توست، و تويي برپادارنده آسمانها و زمين و هركه در آنهاست پس ستايش تنها تو را سزاست،
وَ أَنْتَ الْحَقُّ وَ وَعْدُكَ الْحَقُّ [حَقٌ ] ، وَ قَوْلُكَ حَقٌّ وَ إِنْجَازُك حَقٌّ، وَ الْجَنَّةُ حَقٌّ وَ النَّارُ حَقٌّ، [وَ أَنْتَ الْحَقُ ] ، اللّهُمَّ لَكَ أَسْلَمْتُ، وَ بِكَ آمَنْتُ، وَ عَلَيْكَ تَوَكَّلْتُ، وَ بِكَ خَاصَمْتُ، وَ إِلَيْكَ حَاكَمْتُ، يَا رَبِّ يَا رَبِّ يَا رَبِّ، اغْفِرْ لِي مَا قَدَّمْتُ وَ أَخَّرْتُ، وَ أَسْرَرْتُ وَ أَعْلَنْتُ، أَنْتَ إِلَهِي، لا إِلهَ إِلّا أَنْتَ، صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ اغْفِرْ لِي وَ ارْحَمْنِي وَ تُبْ عَلَيَّ، إِنَّكَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ .
و تو حقي و وعدهات حق، و گفتارت حق و عملت حق، و بهشتت حق و دوزخت حق است، بار خدايا تنها به فرمان تو و به تو ايمان آوردم، و بر تو توكلّ كردم، و به خاطر تو (با بدان) دشمني كردم، و تنها به سوي تو دادخواهي نمودم، پروردگارا پروردگارا پروردگارا! ببخش [همه] گناهاني را كه پيش از اين مرتكب شدهام، و پس از اين مرتكب ميشوم، و آنچه پنهان و آشكار انجام دادهام، خداي من! شايسته پرستشي جز تو نيست، درود فرست بر محمّد و خاندان محمّد، و مرا بيامرز و به من مهر ورز و توبهام را بپذير، همانا تنها تويي بسيار توبه پذيرِ مهربان.
☄علاّمه مجلسى (رحمه اللّه) فرموده :
اين نماز از نمازهاى مشهور است و سنّى و شيعه آن را در كتابهاى خود روايت كردهاند و برخي اين نماز را از نمازهاى روز جمعه شمردهاند ولى از روايت اين نكته به دست نمىآيد و ظاهراً در ديگر روزها هم ميتوان آن را بجا آورد .
http://www.erfan.ir/mafatih22
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🔹أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🔹
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🔷 پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) دارای چه لقبهایی است؟
🔻پیامبر گرامی اسلام(ص) جامع تمام صفات نیک بودند.
🔺به همین دلیل، در قرآن کریم و روایات، القاب و صفات زیادی برای حضرتشان ذکر شده است که به برخی از آنها اشاره میشود:
🍃۱. «رَسولُ الله».
🍃۲. «خاتَمَ النَّبِیِّینَ».
🍃۳. «رَؤُفٌ رَحیم».
🍃۴. «مُنذِر».
🍃۵. «نَجم»: از امام صادق(ع) درباره آیه «وَ عَلاماتٍ وَ بِالنَّجْمِ هُمْ یَهْتَدُون »، پرسیده شد و آنحضرت فرمود: «ستاره، رسول خدا(ص) است و علامات ائمه(ع) میباشند».
🍃۶. «امین»؛ یعنی کسی که در امانت خیانت نکرده و مورد اطمینان و اعتماد مردم است.
🍃۷. «بَشیر»(بشارتدهنده)؛ در روایتی میخوانیم وقتی از پیامبر اکرم(ص) علت لقب «بشیر» پرسیده شد، آنحضرت فرمود: «[برای اینکه] کسی که از خدا اطاعت کند، به او بهشت را بشارت میدهم».
🍃۸. «سید المرسلین»؛امام سجاد(ع) در دعایی با ذکر این لقب بر پیامبر(ص) درود میفرستد: «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ خَاتَمِ النَّبِیِّینَ وَ سَیِّدِ الْمُرْسَلِین».
🌷القاب و صفات دیگری نیز برای پیامبر اسلام(ص) ذکر شده است؛[مانند اینکه در روایتی رسول خدا(ص) نامها و القاب خود را اینگونه بیان میفرماید: «محمد»، «احمد»، «ماحى» که خداوند بهوسیله من کفر را محو میفرماید، «حاشر» که پروردگار [در قیامت] مردم را مقابل من جمع خواهد کرد، «عاقب» که پس از من رسول و پیغمبرى نخواهد بود».
🌱أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌱
@Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌧 قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَىٰ :
" بگو به ازای آن (رسالت) پاداشی از شما خواستار نیستم مگر دوستی درباره خویشاوندان "
#سوره_شوری_آیه23
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
مزدرسالت چیست.mp3
9.08M
﷽؛
#حضرت_استاد_انصاریان
✨ وجود مبارک حضرت ابوطالب در مقام ایمان به مرتبهای رسیدند که امام باقر (علیه آلاف التحیة و الثناء) در شأن ایشان فرمود :
" اگر ایمان ابوطالب را در یک کفه ترازو و ایمان این خلق را در کفه دیگر گذارند ، ایمان او سنگین تر خواهد بود ".
﷽؛
#امام_مهدي (عج الله تعالی فرجه الشریف) فرمودند :
" إنَّ اللهَ بَعَثَ مُحَمَّداً رَحمَةً لِلعالَمينَ و تَمَّمَ بِهِ نِعمَتَهُ "
" خداوند محمّد را برانگيخت تا رحمتي براي جهانيان باشد و نعمت خود را تمام كند ".
#بحارالأنوارجلد53صفحه194
﷽؛
#احکام_ویژه_روزه_مستحبی (بخش اول)
✅ برخی از روزه های مستحبی در ایام سال
📝 سوال : روزه گرفتن در چه ایامی از سال مستحب است ؟
📖 جواب : روزه در تمام روزهاى سال ، غير از روزه هاى حرام و مكروه ، مستحب است ، ولى بعضى از روزها تأكيد بيشترى دارد از جمله :
1⃣ پنجشنبه اوّل و آخر هر ماه و اوّلين چهارشنبه بعد از روز دهم ماه ، حتّى اگر كسى اينها را به جا نياورد مستحب است قضا كند .
2⃣ سيزدهم و چهاردهم و پانزدهم هر ماه .
3⃣ روز اوّل و سوم و هفتم محرّم .
4⃣ روز تولّد پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله (17 ربيع الاول) .
5⃣ روز عيد نوروز .
✅ حکم اجابت دعوت مؤمن در روزه ی مستحبّی
📝 سوال : افطار کردن روزه ی مستحبی به خاطر دعوت شخص دیگر چه حکمی دارد ؟
📖 جواب : در فرض سؤال اگر برادر مؤمنى او را به غذا دعوت كند مستحب است دعوت او را قبول كرده و در اثناء روز افطار نمايد .
✅ منظور از تعارف در اجابت دعوت مومن برای افطار مستحبی
📝 سوال : منظور از تعارف و دعوت در روزه مستحبیّ برای افطار چیست ؟آیا باید بعد از افطار امساک نمود ؟
📖 جواب : منظور جایی است که کسی جداً تقاضای افطار می کند نه تعارفات معمولی و بعد از افطار کردن روزه دیگر ادامه آن معنی ندارد .
✅ نحوه ی نیت کردن در قضای روزه های مستحبی
📝 سوال : قضای روزههای سه روز هر ماه را باید به قصد قربت به جا آورد یا به قصد رجاء ؟
📖 جواب : به قصد قربت مطلقه به جا بیاورید .
✅ حکم کفاره افطار روزه مستحب با کار حرام
📝 سوال : آیا باطل کردن روزه مستحب با حرام، کفاره دارد ؟
📖 جواب : در فرض سؤال کفاره ندارد .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
﷽؛
#احکام_ویژه_روزه_مستحبی (بخش دوم)
✅ عدم وجوب اتمام روزه مستحبّى
📝 سوال : باطل کردن روزه ی مستحبّی چه حکمی دارد ؟
📖 جواب : هرگاه كسى روزه مستحبّى بگيرد واجب نيست آن را به آخر برساند و هر موقع بخواهد مى تواند روزه خود را بخورد .
✅ انجام سهوی مبطل در روزی که قبلاً نیت انجام روزه در آن را داشته
📝 سوال : چنانچه فردی از چند روز قبل نیّت گرفتن روزه مستحبّی در روز خاصی کرده باشد ، اما فراموش کند و در آن روز سهواً غذا بخورد و بعد متوجه شود، آیا می تواند نیّت روزه مستحب نماید ؟
📖 جواب : روزه صحیح نبوده و نمی توانید نیّت نمایید ، ولی انشاء الله از ثواب آن برخوردار خواهید بود .
✅ حکم روزه مستحبی با وجود روزه نذر غیر معین
📝 سوال : آیا فردی که روزه ی نذر غیر معین بر او واجب است، می تواند روزه مستحبّی بگیرد ؟
📖 جواب : در فرض سؤال نمی تواند روزه مستحبّی بگیرد و اوّل باید روزه واجب را بجا آورد .
✅ حکم روزه مستحبی با وجود روزه کفاره
📝 سوال : آیا کسی که کفاره روزه دارد نه قضای روزه می تواند روزه مستحبی بگیرد ؟
📖 جواب : اگر مد طعام را انتخاب کند می تواند روزه مستحب بجا بیاورد و الا بنابر احتیاط واجب نمی تواند روزه مستحب بگیرد . در ضمن همین که نیت کند مد طعام را پرداخت کند کافی است .
✅ حکم روزه در ماه رجب و شعبان
📝 سوال : گرفتن روزه در ماه رجب و شعبان چه حکمی دارد ؟
📖 جواب : روزه گرفتن در تمام ماه رجب و شعبان مستحب است و اگر نتواند قسمتى از آن را روزه بگيرد ، هر چند يك روز باشد .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
#جوانمردےلنگرودے
﷽؛
#احکام_ویژه_روزه_مستحبی (بخش سوم)
✅ حکم تغییر نیت روزه مستحبی به قضا بعد از اذان ظهر
📝 سوال : اگر فردی روزه مستحبی گرفته باشد و بعد از اذان متوجه شود ، روزه قضا دارد ، آیا می تواند نیت خود را به قضا تغییر بدهد ؟
📖 جواب : هرگاه قبل از ظهر یادش آمده بود امکان داشت اما در چنین شرایطی صحیح نیست .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
﷽؛
#راز_حرا (عید مبعث)
#بخش_اول
✅ کوه حرا
👈 در کشور عربستان و در شهر مکّه ، کوهی وجود دارد که نام آن «حَرا» است . در بالای این کوه ، غاری کوچک قرار دارد که قسمتی از آن را نور خورشید روشن می کند و قسمت های دیگرش ، تاریک است . کسانی که به زیارت خانه خدا و سفر حج می روند ، یکی از جاهایی که حتماً به دیدنش می روند ، غار حرا است ؛ چون آن مکان ، جایی است که پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله روزها و شب های زیادی به آن جا می رفت و به راز و نیاز با خدا مشغول می شد .
✅ راز آن شب
👈 سالیان دور در یکی از شب های پایانی ماه رجب ، در گوشه ای از شهر مکه و در قله کوهی به نام حرا ، اتفاق بزرگی افتاد ؛ اتفاقی که سرنوشت انسان ها را عوض کرد و مژده بزرگی برای آدم ها آورد . در آن شب ، حضرت محمد صلی الله علیه و آله که 40 ساله بود ، در غار حرا مثل شب های دیگر مشغول عبادت و راز و نیاز با خدای مهربان بود . ناگهان دید فرشته ای زیبا وارد غار شد . فرشته نزدیک و نزدیک تر می شد . از چهره اش پیدا بود که خبر مهمی دارد . نام آن فرشته جبرئیل بود .
✅ پیامبر و فرشته
👈 «جبرئیل امین» ، فرشته پیام رسان خداوند ، به غار حرا نزد پیامبر اسلام حضرت محمد صلی الله علیه و آله رفت تا خبر مهمی را به او بگوید . جبرئیل نوشته ای به همراه خود آورده بود و از حضرت محمد صلی الله علیه و آله می خواست تا آن را بخواند . پیامبر فرمود :
« نمی توانم بخوانم ». فرشته دوبار دیگر از پیامبر خواست تا نوشته را بخواند و سرانجام لب های آسمانی پیامبر مشغول خواندن شد . چه جمله های زیبایی بود !
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
#جوانمردےلنگرودے
﷽؛
#بخش_دوم
✅ بخوان به نام خدا
👈 شب مبعث یعنی شبی که فرشته بزرگ «جبرئیل» به دیدار پیامبر صلی الله علیه و آله در غار حرا رفت ، شب آغاز یک مأموریت بزرگ و مهم بود . فرشته آمده بود تا به حضرت محمد صلی الله علیه و آله خبر پیامبر شدنش را از سوی خداوند اعلام کند . او از پیامبر خواست تا اولین کلمه های دین جدید ، اسلام ، را بخواند . آن کلمه ها ، آیه های اولین سوره قرآن بودند :
« بخوان به نام پروردگارت که جهان را آفرید ...»
✅ آغاز راه
👈 وقتی پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله اولین آیه های قرآن را خواند ، فرشته مهربان نگاهی به پیامبر کرد و گفت :
« ای محمد ! تو فرستاده خدایی و من جبرئیل هستم »
او با این جمله ، آغاز یک مأموریت مهم را به پیامبر اعلام کرد . پیامبر مأمور شده بود تا مردم را از گمراهی و بدبختی نجات دهد و به سوی سرزمین ستاره ها و خوشبختی راهنمایی کند .
✅ دین دانش و پاکی
👈 اولین سخنانی که جبرئیل از سوی خداوند برای پیامبر آورد ، نشان می داد که انسان ها به یک دین و برنامه جدید که کامل ترین و آخرین دین خدا بود ، دعوت شده اند . دینی که دانایی و پاکی از مژده های آن بود. دینی که از مردم می خواست تا از گمراهی و نادانی دست بردارند و به خواندن و یادگیری و دانایی روی بیاورند و تلاش کنند تا پاک ترین انسان ها شوند . این برنامه برای همه انسان ها بود و پیامبر مأمور شده بود تا آن پیام را به گوش همه مردم برساند .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
﷽؛
#بخش_سوم
✅ همیشه با خدا
👈 پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله از همان کودکی به یاد خدا بود و با او صحبت می کرد . زمانی که چهارساله بود و در صحرا پیش دایه خود حلیمه زندگی می کرد ، روزی از مادر خواست که همراه برادران خود، به گردش برود . حلیمه لباس های محمد صلی الله علیه و آله را مرتب کرد و او را آماده گردش ساخت . پیش خود فکر کرد که نکند دیوهای صحرا به او آسیب برسانند ؛ به همین خاطر ، مهره ای را با نخ به گردن پیامبر آویزان کرد تا از او محافظت کند ؛ چون فکر می کرد آن مهره ها توانایی این کار را دارند . محمد صلی الله علیه و آله مهره را از گردن بیرون آورد و به حلیمه گفت :
« نیازی به این مهره ها نیست ؛ مادر جان ! خدای من ، همیشه با من است و از من مواظبت می کند ».
✅ پیامبر خوبی ها
👈 مردم در زمان پیامبر ، کارهای زشتی می کردند ؛ مثلاً بت هایی ساخته بودند و آن ها را داخل کعبه گذاشته بودند . آنها فکر می کردند که بت ها خدایند و به آنها کمک می کنند . همچنین بچه های دختر را همین که به دنیا می آمدند ، زنده زنده در خاک می کردند . به بهانه های کوچک با هم جنگ می کردند و تعداد زیادی کشته می شدند ، دزدی می کردند ، همدیگر را اذیت می کردند و کارهای زشت دیگر .
👈 خداوند ، حضرت محمد را به سوی مردم فرستاد تا به آنها کارهای خوب یاد دهد. به آنها بگوید که بت هایی که خودشان ساخته اند ، هیچ قدرتی ندارند . به آنها یاد بدهد که دخترها با پسرها فرقی ندارند ، از آنها بخواهد که با هم مهربان باشند ، جنگ و دزدی نکنند . پیامبر آمده بود که خوبی ها را کامل کند و مردم را به انجام آنها تشویق کند ».
#جوانمردے
﷽؛
#بخش_چهارم
✅ آخرین دین
👈 آخرین دین ، آخرین پیامبر و آخرین کتاب خدا ، فرود آمده بود . دین اسلام ، با کتاب قرآن و تلاش پیامبری که نمونه اخلاق بود ، آغاز شد ؛ پیامبری به نام محمد امین صلی الله علیه و آله .
👈 پیامبر راه سختی را در پیش داشت ؛ چون مردم به راحتی از او این دین جدید را قبول نمی کردند . امّا این یک مأموریت از سوی خداوند بود که به حضرت محمد صلی الله علیه و آله دستور داد تا مردم را به دین اسلام دعوت کند . از آن روز ، سالیان درازی می گذرد و پیامبر ما موفق شد به خوبی دین اسلام را به مردم معرفی بکند. امروز دیگر پیامبر تنها نیست، بلکه میلیاردها مسلمان در تمامی کشورهای دنیا زندگی می کنند که به دستورات اسلام و راهنمایی های پیامبر گوش می دهند و به آن عمل می کنند .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
﷽؛
«عَبْدِی وَ حَبِیبِی وَ خِیرَتِی...!»
💕 این تعبیر #حدیث_لوح است ؛ #موسی_بن_جعفر علیهماالسلام کسی است که خدا در شأن او سه کلمه دارد :
کلمهی اول : #عبدی ؛
کلمهی دوم : #حبیبی ؛
کلمهی سوم : #خیرتی .
✍🏻 هر یک از این کلمات یک کتاب شرح دارد ؛ ما کجا او را شناختیم ؟
" موسی بن جعفر علیهماالسلام #نور_خدا در تاریکی زمین و #خزینهی_علوم انبياء و مرسلين و #گنجينهی_اسرار رب العالمين است " .
#حضرت_آیت_الله_وحید_خراسانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
﷽؛
#امیرالمؤمنین_علے (علیه آلاف التحیة و الثناء) :
" خداوند ، محمد (صلےالله علیه و آله) را نشانه قیامت ، و مژده دهنده بهشت ، و ترساننده از کیفر جهنم قرار داد ".
" او با شکمے گرسنه از دنیا رفت و با سلامت جسم و جان وارد آخرت شد ، و کاخ هاے مجلّل نساخت ، تا جهان را ترک گفت ، و دعوت پروردگارش را پذیرفت ".
﷽؛
#فقد_مات_ناصرک
👈 #ابوطالب کسی است که #پیامبر_خدا را در دوران کودکیاش کفالت نمود و در بزرگیاش او را مورد حمایت قرار داد و از شرارت کفار قریش جلوگیری کرد .
👈 وی در این راه انواع سختیها و گرفتاریها را تحمل نمود و بلاها را با جان و دل خرید و در یاری و نصرت پیامبر و تبلیغ آیینش با تمام وجود قیام کرد .
👈 آن چنان ایثار نمود که «جبرئیل» در هنگام وفات او بر پیامبر نازل شد و خطاب کرد : دیگر از مکه خارج شو ؛ زیرا یاور و کمک تو از دنیا رفته است !
📚 شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج۱، ص۲۹
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ درسهایی از زندگی پیامبر (ص)
👈 پيامبر صلى الله عليه و آله لباسش را خودش مى دوخت ،
👈 كفشش را خودش وصله مى كرد ،
👈 گوسفندش را خود مى دوشيد .
👈 با بردگان غذا مى خورد .
👈 روى زمين مى نشست و سوار بر الاغ مى شد ،
👈 كسى را همرديف خود قرار مى داد ، شرم آن نداشت كه خودش به بازار برود و نيازهاى خانه را خريدارى كرده و حمل كند .
👈 با همه افراد دست مى داد ، و تا طرف ، دستش را رها نمى كرد ، او رها نمى كرد ،
👈 به همگان سلام مى كرد و اگر به چيزى دعوت مى شد ، هر چند به خرماى خشك ، دعوت را رد نمى نمود .
👈 كم خرج و بزرگ طبع و خوش برخورد بود .
👈 چهره اش گشوده و خندان بود ، اندوهش آميخته مهربان با خشم نبود ، و در تواضعش ذلت نبود ، اشراف در بخشش داشت ،
👈 قلبى مهربان داشت ، و با همه مسلمانان مهربان بود .
👈 هرگز سر سفره اى سير بر نخاست و هرگز دست طمع به چيزى دراز نكرد .
(الميزان ، ج 6، 330.)
📝 امام صادق عليه السلام فرمود :
" رسول الله صلى الله عليه و آله ظرف مخصوص عطر داشتند ، پس از هر وضو بلافاصله آن را به دست گرفته ، خود را معطر و خوشبو مى ساخت ؛ در نتيجه چون از خانه بيرون مى آمد ، بوى عطر در محل عبور آن بزرگوار منتشر مى شد ".
( كافى ، ج 6، ص 515.)
👈 اگر عطر براى آن حضرت تعارف مى آوردند ، خود را به آن معطر مى ساخت و مى فرمود :
" بويش پاكيزه و حمل كردنش آسان است . و بيش از آن مقدارى كه براى خوراك خرج مى كرد ، به عطر پول مى داد ".
( همان )
#منبع يكصد و بيست درس زندگى از سيره حضرت محمد (ص )،حميد رضا كفاش
http://www.erfan.ir/farsi/86673.html