﷽؛
📝 قَالَ رَسُولُ اللهِ صلی الله علیه و آله :
« إِنَّ فِی الْجَنَّةِ قَصْرٌ لَا یَدْخُلُهُ إِلَّا صُوَّامُ رَجَب ؛
📖 از پیامبر (صلی الله علیه و اله) روایت شده که فرمودند :
در بهشت قصری است که جز روزه داران ماه رجب ، وارد آن نمی شوند ».
✍ بحار الانوار ، محمد باقر مجلسی ، ج94 ، ص47 .
🌷 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌷
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🗞 #حکایت
🔘 حکایت ناراحتى به خاطر يك دانه گندم
🔸دو نفر از عباد حضرت حق با يكديگر پيمان بستند هر يك زودتر از دنيا رفت، خبرى از عالم برزخ در عالم خواب به دوست خود بدهد.
🔸يكى از آنان از دنيا رفت، پس از مدتى به خواب دوستش آمد، به او گفت: در برزخ گرفتارم، علت گرفتاريم اين است كه روزى به مغازه عطارى محل رفته بودم، ساعتى كنار عطار نشستم در جنب من يك ظرف گندم بود، ناخودآگاه يك عدد گندم برداشتم و با دندان پيشين خود آن را نصف كردم سپس هر دو نصفه را به ظرف برگرداندم.
🔸اين مسئله را با صاحب گندم در ميان نگذاشتم، اكنون در برزخ ناراحت آن مسئله ام، براى خدا پيش صاحب مغازه برو و براى رهايى من از او رضايت بگير.
📎 برگرفته از کتاب داستانهای عبرت آموز استاد حسین انصاریان
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
﷽؛
✅ استحباب ذاتی اعتکاف
📝 پرسش : اعتکاف چه حکمی دارد ؟
📖 پاسخ : اعتکاف در اصل مستحب است ؛ ولى ممکن است به سبب نذر ، یا عهد ، یا قسم ، یا شرط ضمن عقد ، یا مانند آن واجب شود .
✅ اعتکاف در ماه رجب
📝 پرسش : آیا اعتکاف مختص به ماه رجب می باشد ؟
📖 پاسخ : روایتی در مورد اعتکاف در ماه رجب نیامده است و روایات در مورد ماه رمضان و بویژه دهه آخر آن است ؛ ولی با توجّه به دلایل مطلقی که از روایات بدست می آید ، در غیر رمضان هم مشروع است . و در ماه رجب که از ماه های پر فضیلت سال است و عمل ام داود نیز در آن است امید فضیلت مهمّی می رود .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🔹أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🔹
﷽؛
#قسمتاول
🌷 فضیلت و اهمیت ماه رجب
📝 پیامبر خدا (صلى الله علیه وآله) مى فرماید :
#رجب «شهرالله الاصمّ» است ; و بدان سبب آن را «اصمّ» نامیدند که هیچ ماهى به پایه عظمت آن نمى رسد ; مردم زمان جاهلیت به رجب حرمت مى نهادند و آنگاه که اسلام درخشیدن گرفت ، بر حرمت آن افزود . بدانید که #رجب ماه خدا #شعبان ماه من و #رمضان ماه امت من است پس هرکس یک روز از #رجب را روزه بدارد ، مستحقّ رضوان الهى گردد و روزه اش غضب الهى را خاموش کند و خداوند درى از درهاى جهنّم را بر او ببندد . اگر کسى به اندازه تمام زمین طلا انفاق کند ، برتر از روزه یک روز آن نخواهد بود ... هرگاه شب شود ، دعایش مستجاب خواهد بود : یا در دنیا به او عطا خواهد شد و یا براى آخرت او ذخیره مى شود ... حضرت رسول خدا(صلى الله علیه وآله) سپس ثواب دو ، سه ، چهار ، پنج ، تا سى روز ، روزه ماه رجب را تک تک با توضیح کامل بیان فرمود .
📝 در همین زمینه امام کاظم (علیه السلام) مى فرماید :
#رجب نام نهرى در بهشت است که از شیر سفیدتر و از عسل شیرین تر است ; بنابراین هرکس یک روز از ماه رجب را روزه بدارد ، خداوند از آن نهر به او خواهد نوشاند .
📝 همچنین آن حضرت در روایت دیگرى مى فرماید :
#رجب ماه عظیمى است که خداوند ، اعمال نیک را در آن چند برابر مى فرماید و گناهان را در آن محو مى کند . پس هرکس یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد ، به اندازه مسیر یک سال از جهنّم دور و هرکس سه روز از آن ماه را روزه بدارد ، بهشت بر او واجب مى شود .
📝 اسوه اهل معرفت و عبادت ، مرحوم سیدبن طاوس در مورد افرادى که قبل از اسلام در دوره جاهلیت ، مورد ظلم و ستم دیگران قرار گرفتند اما به انتظار ماه رجب نشستند و در آن ماه پربرکت ، خداى را بخواندند و حضرت حق ، دعایشان را مستجاب فرمود و بلا و گرفتارى را از آنها دور بگرداند ، چند داستان نقل کرده است که ما یکى از آن ها را در اینجا مى آوریم :
📝 شخصى ، گذرش به مردى افتاد که نابینا ، بیمار و خانه نشین شده بود . او از دیگران پرسید : چرا این بیمار گرفتار ، از خداى متعال عافیت نمى خواهد ؟ به او پاسخ دادند آیا او را نمى شناسى ؟ او به نفرین شخصى به نام «عیاض» گرفتار شده است .
📝 او گفت : عیاض را فراخوانید تا ماجراى این مرد نابینا را براى ما بازگوید . وقتى عیاض آمد به او گفت : داستان پسران «ضیعا» را که این مرد از جمع آنهاست براى ما بگو ; عیاض گفت : این داستان از داستان هاى دوره جاهلیت است ; و من دوست ندارم پس از آمدن اسلام ، دیگر آن را بازگویم . آن شخص گفت : شایسته است که آن را براى ما بازگویى . عیاض گفت : پسران ضیعا ، ده نفر بودند و خواهرى داشتند که همسر من بود . آنان با من درگیر شدند و همسرم را از من جدا کردند . من هرچه آنان را به خداوند سوگند دادم و احترام خویشى و قرابت را یادآورى کردم ، فایده اى نبخشید . من صبر کردم تا ماه رجب ، این ماه محترم الهى فرا رسید و آنگاه دست به دعا برداشتم و با حال خستگى و درماندگى خداى را بخواندم و تقاضا کردم که همه شان نابود و یکى شان نابینا و زمین گیر شود . خداى متعال دعایم را مستجاب فرمود و همه شان نابود شدند جز این مرد ، که نابینا و خانه نشین شده است .
📝 بارى در کرامت و فضیلت این ماه ، حضرت امام صادق (علیه السلام) نیز مى فرماید :
" آن گاه که قیامت برپا شود ، منادى الهى فریاد زند : « این الرجبیّون ؟»; کجایند آنانکه ماه رجب را گرامى داشتند و از آن ، بهره ها بردند ؟ از آن انبوه جمعیت ، گروهى برخیزند که نور جمالشان محشر را روشن کند . بر سر آنان تاج هاى شاهى که مرصّع به درّ و یاقوت است ، قرار دارد و در طرف راست هر نفر از آنان هزار فرشته ، در سمت چپ نیز هزار فرشته به او کرامت و تعظیم الهى را تبریک گویند . از جانب الهى ندا آید : بندگان و کنیزانم ، به عزت و جلالم سوگند، شما را جاى و مقام گرامى و عطایاى فراوان دهم و شما را در جایى جاى دهم که از زیر آن نهرها جارى است و شما در آن جاوید خواهید بود زیرا شما داوطلبانه براى من در ماهى که من بزرگش داشتم روزه گرفتید . سپس ، خطاب به فرشتگان فرماید : فرشتگان من ! بندگان و کنیزان را به بهشت داخل کنید . در اینجا حضرت صادق (علیه السلام) فرمود : این پاداش ، براى کسى است که گرچه یک روز از اول یا وسط یا آخر ماه رجب را روزه بدارد ".
👇👇👇
🖕🖕🖕
﷽؛
#قسمتدوم
📝 پیامبر گرامى ما در بیان عظمت و اهمیت ماه رجب مى فرماید :
" خداى متعال ، در آسمان هفتم ، فرشته اى به نام «داعى» قرار داده است . هرگاه ماه رجب فرا رسد ، آن فرشته دعوت کننده ، هر شب تا به صبح گوید : خوشا به حال کسانى که به ذکر الهى مشغولند ; خوشا به حال کسانى که با میل و رغبت تمام ، رو به سوى درگاه خدا آرند . و خداوند مى فرماید : من همنشین کسى هستم که با من همنشین باشد ، و مطیع کسى هستم که فرمان مرا ببرد و آمرزنده ام کسى را که از من طلب آمرزش کند . این ماه رجب ماه من ، بنده هم بنده من ، و رحمت هم از آن من است ; هرکس مرا در این ماه بخواند ، پاسخ مثبت دهم ; و هرکس از من چیزى بخواهد ، به او عطا کنم ; و هرکس از من هدایت جوید ، هدایتش کنم . من این ماه را وسیله ارتباط بین خود و بندگانم قرار داده ام پس هرکس به آن چنگ زند ، به من مى رسد .
📝 گرچه تمام ماه رجب ، نزد خداوند و اولیاء گرامیش عزیز و ارجمند است لیکن برخى از اوقات آن ، فضیلت ویژه اى دارد ; مثلا اوّلین شب جمعه ماه رجب ، داراى امتیازى بزرگ است .
📝 پیامبر اسلام (صلى الله علیه وآله) مى فرماید :
" از اولین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید ; فرشتگان آن را «لیله الرغائب» مى نامند . چرا که وقتى یک سوم از شب گذشت ، هیچ فرشته اى نیست مگر اینکه در کنار کعبه مشرفه آید ; آنگاه خداوند نظر مرحمت به آنان کند و فرماید : فرشتگانم ! هرچه خواهید از من بخواهید . فرشتگان گویند : بارالها حاجت و خواسته ما آن است که روزه داران ماه رجب را بیامرزى ; خداوند متعال فرماید : آمرزیدم ".
📝 یکى از کارهاى مهم و شایسته در ماه رجب ، کمک به مستمندان است . امام صادق (علیه السلام) از پدران گرامیش از امام على (علیه السلام) نقل مى کند که آن حضرت فرمود :
"... هرکس به خاطر خدا در ماه رجب صدقه بدهد ، خداوند وى را آنچنان اکرام فرماید که نه چشمى دیده و نه گوشى شنیده و نه بر قلب انسانى خطور کرده باشد ".
📝 در بیان فضیلت ماه رجب ، به همین چند حدیث شریف بسنده مى کنیم و مى گوییم : اگر هیچ حادثه اى در ماه رجب رخ نمى داد ، باز هم رجب ارزش خاص و ویژگى استثنائى خود را داشت ; لیکن حوادثى در آن به وقوع پیوسته است که مهمترین آن ، در روز بیست و هفتم این ماه است ؛ چرا که آخرین پیامبر برگزیده الهى حضرت محمد (صلى الله علیه وآله) در این روز از جانب خداى متعال مامور هدایت مردم و ابلاغ هدایت و رسالت الهى گردید .
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
@Javanmardi_langarudi
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
#لیلةالرغائب
﷽؛
✅ دستکاری کیلومتر شمار ماشین
📝 دستکاری کیلومتر شمار ماشین برای اینکه کارکرد آن را کمتر نشان دهند ، چه حکمی دارد ؟ آیا خریدار میتواند معامله را فسخ کند ؟
❖ پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی :
📖 کاری که سبب شود کالا بهتر از آنچه هست نشان داده شود به طوری که در قیمت کالا تأثیرگذار باشد ، تدلیس و حرام است و موجب ثبوت خیار تدلیس خواهد بود .
🌷 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌷
﷽؛
🌷 اعمال لیله الرغائب
📝 بدان كه اولين شب جمعه ماه رجب را «ليلة الرغاب» (يعنى شب دلدادگان) می گويند و براى آن عملى با فضيلت بسيار از حضرت رسول صلى اللّه عليه و آله وارد شده كه آن را سيّد در كتاب «اقبال» و علاّمه حلى در «اجازه بنى زهره» نقل كرده اند، بعضى از فضيلت آن اينكه به سبب انجام آن گناهان بسيار آمرزيده مى شود ، و نيز نمازى در آن وارد شده كه هركه آن را به جای آورد هنگام شب اوّل قبرش حق تعالى ثواب آن را به نيكوترين صورت و با روى گشاده و درخشان و زبانى گويا به سوی او می فرستد ، پس به او می گويد : اى حبيب من تو را بشارت باد كه از هر شدّت و سختى نجات يافتى ، بنده می گويد تو كيستى ؟ به خدا سوگند من چهره اى زيباتر از چهره تو نديدم ، و سخنى شيرين تر از سخن تو نشنيدم ، و بويى بهتر از بوی تو نبوييدم ! ! پاسخ مي دهد : من ثواب آن نمازم كه در فلان شب ، از فلان ماه ، از فلان سال به جاى آوردی امشب نزد تو آمدم تا حقّت را ادا كنم، و مونس تنهايى تو باشم ، و هراس را از تو برگيرم و هنگامی كه در صور (شيپور قيامت) دميده شود ، در عرصه قيامت سايه اى بر سرت خواهم افكند ، پس خوشحال باش كه خير هرگز از تو جدا نخواهد شد .
📝 كيفيت اين نماز چنين است :
" اولين پنجشنبه ماه رجب را روزه می دارى ، چون شب جمعه داخل شود ، ما بين نماز مغرب و عشا ، دوازده ركعت نماز بجاى مى آورى ، هر دو ركعت با يك سلام به اين ترتيب كه در هر ركعت يك مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «سوره قدر» و دوازده مرتبه «سوره توحيد» می خوانى و هنگامى كه از نماز فارغ شدى هفتاد مرتبه مى گويى :
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ وَ عَلَى آلِهِ [وَ آلِ مُحَمَّدٍ] .
خدايا ! بر محمّد پيامبر درس ناخوانده و خاندانش درود فرست
سپس به سجده میروى و هفتاد مرتبه مي گويى :
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ
پاك و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح
آنگاه سر از سجده بر می دارى و هفتاد مرتبه مى گويى :
رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيُّ الْأَعْظَمُ
پروردگارا ! مرا بيامرز و بر من مهرورز و از آنچه از من میدانى بگذر ، تو خداى برتر و بزرگ ترى
دوباره به سجده مى روى و هفتاد مرتبه مى گويى :
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ
پاك و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح
سپس حاجت خود را می طلبى كه به خواست خدا برآورده خواهد شد .
آگاه باش زيارت حضرت رضا عليه السّلام در ماه رجب مستحب است ، و انجام آن در اين ماه امتياز خاصى دارد ، همانگونه كه انجام عمره در ماه رجب فضيلت دارد تا جايى كه روايت شده انجام آن در اين ماه ، در فضيلت همتاى حج است و نيز نقل شده :
حضرت سجاد عليه السّلام در ماه رجب به عمره مشرّف شده بود ، و شب و روز نزد كعبه نماز میخواند، و در حالى كه پيوسته در سجده بود اين ذكر از زبان ايشان شنيده می شد :
عَظُمَ الذَّنْبُ مِنْ عَبْدِكَ فَلْيَحْسُنِ الْعَفْوُ مِنْ عِنْدِكَ
گناه از بنده ات بزرگ شده، پس بگذر گذشت از سوى تو زيبا باشد ".
#منبع مفاتیح الجنان ترجمه حضرت استاد حسین انصاریان
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
@Javanmardi_langarudi
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
#لیلةالرغائب
﷽؛
🌸 اعمال ليلة الرغائب
📝 سوال : آيا اعمال #ليلة_الرغائب امشب انجام شود يا شب جمعه هفته آينده ؟
📖 جواب : با توجه به اينکه پنج شنبه آينده ، اولين پنج شنبه #ماه_رجب مي باشد ، اعمال ليلة الرغائب ، رجاء در #شب_جمعه آينده انجام شود .
#رهبر_فرزانه_انقلاب
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌷 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌷
﷽؛
🌷 لیلة الرغائب
📝 با توجه به اینکه در اعمال #لیلة_الرغائب آمده است که پنجشنبه روزه گرفته شود و سپس در شب جمعه اول ماه رجب ، نمازی با کیفیت خاص خوانده شود ، آیا شب جمعه کنونی لیلةالرغائب محسوب میشود ؟
❖ پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی :
📖 بهتر است اعمال لیلة الرغائب در شب جمعه آینده به امید درک ثواب الهی انجام شود .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌷 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌷
🌷 فریب و اجبار در معامله
📝 سؤال : من #بازاریاب هستم ، با توجه به اینکه گاهی باید برای فروش ، مشتری را فریب دهم یا مجبور به خرید کالا کنم ، عمل من چه حکمی دارد ؟
📖 جواب : بازاریاب بودن اشکال ندارد ، اما #فریب دادن و یا #مجبور_کردن_مشتری ، جایز نیست .
﷽؛
🌹 حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) فرمودند :
« هر کس با خانواده اش خوش رفتار باشد ، بر عمرش افزوده میگردد ».
#بحارالانوار_جلد75صفحه175