eitaa logo
،، احکام و مسائل شرعی ،،
3.2هزار دنبال‌کننده
10.9هزار عکس
2.8هزار ویدیو
40 فایل
برای پرسیدن سوالات شرعی به آیدی زیر مراجعه فرمایید . @Javanmardi_Ahkam
مشاهده در ایتا
دانلود
🚨 ✅ امامت نماز عید در دو محل 📝 سوال : آیا نماز عید را مى توان به جماعت در دو مکان امامت کرد؟ 📖 جواب : امامت نماز عید در دو محل مشکل است، ولى در نمازهاى یومیّه دو بار با دو گروه مختلف مى توان خواند. https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🚨 📝 سوال : آيا امامت نماز عيد فطر در دو مكان براى دو جماعت مختلف صحيح است يا خير؟ 📖 جواب : استحباب جماعت دوم مشكل است. 🌼شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید🌼 https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
﷽؛ 🌧 دعای #روز_بیست_نهم ماه مبارک رمضان #جوانمردےلنگرودے
🕊 أَلسَّلٰامُ عَلَیْکَ یٰا رُوحَ الله 🕊
🔸امام خمینی (ره) : " گمان نمی کنم عبادتی بالاتر از خدمت به محرومین وجود داشته باشد ".
💠 امام خمینی (ره): " من ثواب و فضیلت کمک به زوّار امام رضا (علیه السلام) را کمتر از زیارت خود آقا (علیه السلام) نمیدانم ".
🌙 اعمال شب عید فطر #احکام_و_مسائل_شرعے
🌹روز جایزه ها ...🌹 🍃امام باقر (علیه السلام) از رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم ) نقل کردند که حضرت فرمود : هنگامی که روز اول شوال فرا می رسد ، منادی ندا می دهد : " ای مؤمنان ! برای دریافت جوایز و پاداش های خود بشتابید ". ... سپس فرمود : آن روز ، روز جایزه هاست .
🌷 روز عید... 🔸حضرت امیرالمؤمنین علیه‌السلام فرمودند: «ألا و إنَّ هذا اليَومَ يَومٌ جَعَلَهُ اللَّهُ لَكُم عِيداً و جَعَلَكُم لَهُ أهلاً، فَاذكُرُوا اللَّهَ يَذكُركُم وَ ادْعُوهُ يَستَجِب لَكُم» " امروز روزي است كه خداوند، آن را براي شما عيد قرار داد و شما را نيز شايسته آن ساخت؛ پس به ياد خدا باشيد تا او نيز به ياد شما باشد و او را بخوانيد تا خواسته هايتان را اجابت كند ". 📚 كتاب من لايحضره الفقيه، ج 1، ص 517 . 🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆 https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
✅ مبلغ زکات فطریه 📝 سؤال : هر شخص چه چیزی و به چه مقدار باید به عنوان #فطریه به فقیر بدهد ؟ 📖 جواب : شخص باید برای خودش و کسانی که #نان_خور او محسوب می شوند ، برای هر نفر سه کیلو از خوراک مردم (مانند گندم، جو، خرما، کشمش، برنج، ذرت و یا مانند اینها) و یا پول یکی از آنها را به مستحق بدهد و در سال جاری اگر برای هر نفر حداقل 8000 تومان بپردازد کافی است .
✅ منتقل کردن فطریه به شهر دیگر 📝 سؤال : آیا می توان #زکات_فطره را به فقیری که خارج از شهر یا در شهر دیگر زندگی می کند داد؟ 📖 جواب : پرداخت فطریه در شهر دیگر اشکال ندارد، ولی اگر فطریه را جدا کرده است و در شهر خود دسترسی به فقیر دارد، بنا بر احتیاط واجب نباید به شهر دیگر منتقل کند.
✅ فطریه میهمان 📝 سؤال : ميهمانی كه فقط به خانه انسان بيايد، تكليف فطره‌ اش چه می‌ شود؟ 📖 جواب : فطره او بر عهده خودش است.
🌙 فطریه مهمان شب عید فطر 📝 سؤال : آیا ، بر عهده ی میزبان است؟ 📖 جواب : مهمان یک شبه محسوب نمی شود لذا او بر میزبان واجب نمی شود، ولی اگر کسی غیر از شب عید مدتی مهمان دیگری است که عرفا نان خور او محسوب می شود، فطریه او به عهده میزبان است.
✅ تفاوت انفاق و صدقه 📝 پرسش : آیا انفاق و صدقه با هم فرق می کنند؟ صدقه واجب و مستحبی چیست؟ کدام یک از صدقات واجب یا مستحب یا انفاق شخص عام را می توان به مصرف سادات رساند؟ 📖 پاسخ : انفاق مفهوم وسیعتری دارد زیرا اموالی که انسان برای مسائل فرهنگ اسلامی خرج می کند انفاق فی سبیل الله است امّا صدقه نیست. و صدقات مستحب را می توان به سادات داد ولی صدقات واجب مانند زکات، و فطریه بر سادات حرام است. https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
" انَّما هُوَ عيدٌ لِمَنْ قَبِلَ اللّهُ صِيامَهُ وَ شَكَرَ قِيامَهُ " " این عید براى کسى است که خداوند روزه اش را قبول و نمازش را سپاس نهاده است " ۴۲۸
14_DAHA311-Hashemi Nejad- ehanat be pedar va natijeh an_(www.Rasekhoon.net).mp3
252.9K
🌷 اهانت به پدر و نتیجه آن https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi ( ادب خوب است ، ادب خوب است ، ادب خوب هر آن کس بی ادب شد ، می خورد چوب )
✅ زمان پرداخت فديه 📝 سؤال : کسی که به جهت مریضی نتوانسته در ماه رمضان روزه بگیرد و می داند این مریضی تا ماه رمضان سال بعد ادامه پیدا می‌کند ، آیا می‌تواند تا قبل از ماه رمضان سال بعدی فدیه پرداخت کند ؟ 📖 جواب : پرداخت آن قبل از ورود به ماه رمضان سال بعد مجزی نیست .
talaf omr.kafi-p.mp3
2.39M
🌷 تلف عمر 🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆 https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
✅ عدم توانایی پرداخت کفاره افطار عمدی 📝 سؤال : اگر کسی بدون عذر موجه ، روزه ماه رمضان را نگرفته و اکنون نه مالی دارد که 60 فقیر را سیر کند و نه توان دارد که 60 روز به عنوان کفاره روزه بگیرد ، وظیفه چیست ؟ 📖 جواب : بايد به هر تعداد فقير که توان دارد ، غذا بدهد و احتياط آن است که استغفار نيز بکند . و اگر به هيچ وجه قادر بر دادن غذا به فقرا نيست کافی است که استغفار کند ، يعنی با دل و زبان بگويد : استغفرالله (از خداوند بخشايش می‌طلبم) .
#حضرت_استاد_انصاریان " ائمه (علیهماالسلام) وقتی به آیات بهشت می‌رسیدند ، شاد می‌شدند که خدا پاداش مؤمنان را ضایع نمی‌کند و هنگام تلاوت آیات دوزخ ، چنان گریه می‌کردند که مردم در کوچه صدایشان را می‌شنیدند ".
1_12742604.mp3
2.81M
🌷 سختی شب اول قبر 🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆 https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
﷽؛ ✅ استفاده از میوه درختان معابر عمومی 📝 پرسش : استفاده مردم از میوه درختان پارک ها و میدان ها و بلوارها مثل توت و نارنج و زیتون و... چه حکمی دارد؟ (بعضی از آن مثل توت اگر مردم استفاده نکنند هدر می رود) 📖 پاسخ : استفاده از میوه هایی که در عرف و عادت محل برای همه مباح شده اشکالی ندارد ، ولی غیر آن متعلق به صاحبان آن است ، و اگر ملک بیت المال باشد متعلق به دولت است و باید طبق قوانین عمل شود . ✅ شمول حق الماره بر برگ درخت انگور 📝 پرسش : چرا قانون حق الماره شامل برگ درخت انگور نمی شود؟ 📖 پاسخ : حق الماره قدر متیقن دارد و تنها شامل میوه های درختان می شود و چون برگ انگور بر خلاف قاعده است به قدر متیقن عمل می شود . ✅ حق الماره بودن صیفی جات و سبزیجات 📝 پرسش : آیا حق الماره شامل تمام محصولات قابل مصرف در محل مانند میوه های درختی و سیفی جات و سبزیجات مانند کاهو و کلم و هندوانه و ... است یا تنها به میوه درختان اختصاص دارد؟ 📖 پاسخ : فقط شامل میوه ها می شود . ✅ استفاده از میوه ای که روی زمین افتاده 📝 پرسش : اگر کسی میوه افتاده از درختی را بدون اجازه صاحب درخت جمع آوری کرده و با خود ببرد چه حکمی دارد؟ 📖 پاسخ : می تواند به اندازه خوراک خود از آنها بخورد ولی بردن جایز نیست . ✅ شرایط حق الماره 📝 پرسش : اگر باغی در مسیر راه باشد ما می توانیم از میوه های آن به قدر نیاز برای خوردن استفاده کنیم؟ 📖 پاسخ : 1⃣ اگر باغ محصور باشد (حفاظ داشته باشد) وارد شدن و خوردن میوه آن بدون اجازه صاحبش حرام است. 2⃣ اگر باغ محصور نباشد یا شاخه هایش بیرون آمده باشد جایز است هنگام عبور از کنار باغها از میوه آن به مقدار حاجت (نه بردن) بخورد ، به شرط آن که به قصد این کار حرکت نکرده باشد و موجب افساد نگردد و احتیاط آن است که در صورت یقین به عدم رضایت مالک خوددارى کند. ✅ تعریف حق الماره 📝 پرسش : منظور از حق الماره چیست ؟ 📖 پاسخ : حقى است که به موجب آن ، رهگذر هنگام عبور از کنار باغ بتواند مجاناً و بدون کسب اجازه از میوه از آن بخورد به شرطى که یقین به عدم رضایت مالک نداشته باشد و آسیبى به اصل درخت وارد نکند.
🔸خوردن میوه‌ درخت خارج از باغ
﷽؛ 📝 پرسش : اگر شاخه های درخت میوه ی همسایه از روی دیوار داخل حیاط خانه ی ما شده باشد آیا خوردن میوه های آن حلال است یا خیر ؟ 📖 پاسخ : باید با اجازه مالک باشد . 📝 پرسش : استفاده از بعضی میوه درختانی که در کوچه وخیابان ویا از خانه مردم به داخل کوچه آمده چگونه است؟ 📖 پاسخ : استفاده و خوردن از میوه درختان داخل کوچه یا خیابان اگر منع ظاهری نباشد اشکال ندارد ولی استفاده از میوه درختانی که شاخه آنها به بیرون آمده است به احتیاط واجب جایز نیست.